Captain Price

Vikipedi, özgür ansiklopedi
John Price
İlk görünümCall of Duty 2 (2005)
Son görünümCall of Duty: Modern Warfare (2019)
YaratanInfinity Ward
CanlandıranBarry Sloane (Hareket yakalama performansı)
Seslendiren
  • Billy Murray (Call of Duty 4: Modern Warfare, 2, 3)
  • Dacid Kinsman (Find Makarov: Operation Kingfish)
  • Barry Sloane (Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Call of Duty: Modern Warfare)
Bilgileri
Takma ad(lar)ıMahkûm 627 (Call of Duty: Modern Warfare 2)
9051210 ("Endgame" görevinin seri numarası)
$ (Call of Duty: Modern Warfare 3)
Kara Viking (Call of Duty: Modern Warfare 3)
CinsiyetErkek
MeslekAsker
UnvanTeğmen (1996)
Yüzbaşı (2011-2017)
UlusBirleşik Krallık Birleşik Krallık

Captain Price, asıl adıyla John Price, Call of Duty: Modern Warfare (MW) serisindeki karakter. Senaryoya göre, oyun esnasında oyuncuya gerekli direktifleri vermekte ve sahada oyuncuyla birlikte aksiyon alarak, taktik destek sağlamaktadır. Call of Duty: Modern Warfare oyun serisi boyunca, yalnızca iki bölümde oynanabilen bir karakterdir. 45 yaşındadır ve İngilizdir. Kendisini ifade eden en belirgin özelliği ise cookie duster tarzı bıyığı ve puroya düşkünlüğüdür. SAS birliğinden Task Force 141 birliğine geçmiştir. İntikam duygusu güçlü biridir. Düşmanlarına çok acımasız davranır. Emrindeki askerleri Gaz, Soap ve Yuri'ye ise çok bağlıdır.

SAS Teğmenliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Price'ın seride bilinen en düşük rütbesidir. İlk oyundaki "All Ghillied Up" görevinde, kendisi teğmen olarak Yzb. MacMillan ile Imran Zakhaev'e suikast girişiminde bulunurken, oyuncu kendisini kontrol eder. Fakat suikast mesafe ve rüzgar etkisi yüzünden başarısız olur. Price Zakhaev'i kolundan vurur ve Zakhaev'in kolu kopar. Zakhaev daha sonra Vladimir Makarov ve Yuri'nin (Sonraları Task Force 141'e katılan, eski Spetsnaz komandosu) bulunduğu araca binerek oradan uzaklaşırlar. Lt. Price ve Cpt. MacMillan helikopter tarafından fark edilirler ve Price pilotu vurur. Başka bir helikopterin gelmesi nedeniyle binadan kaçarlar.

SAS Yüzbaşılığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern Warfare serisindeki ana rütbesidir. Bir terör grubu olan ve III. Dünya Savaşı'nın başlamasının nedenlerinden olan Mahşerin Dört Atlısı grubunu yok etmeye çalışırlar. SAS'taki gruplarının ismi Bravo Takımı'dır. Emri altında 7 kişi vardır, bunlar; Gaz, Soap, Mac, Arem, Wallcroft, Barton ve Griffin'dir. Bravo Takımı, Rus isyancıların liderlerini kurtarmış, Afganistan'da Atlılar'dan biri olan Al-Asad'ı öldürmüş (Price bunu bizzat kendi yapmıştır) ve Zakhaev'in Amerika'ya füze saldırısı yapmasını engelleyip onu öldürmüşlerdir.

Task Force 141[değiştir | kaynağı değiştir]

Price ve Soap başarılarından sonra Amerikan Rangerlarının lideri olan Korgeneral Shepherd ile Task Force 141 adlı bir takımda birleşirler Price'ın ve Soap'ın emri altında Teğmen Simon "Ghost" Riley ve Çavuş Gary "Roach" Sanderson vardır.

Operasyon Kingfish: Makarov'u yakala veya öldür[değiştir | kaynağı değiştir]

Task Force ve Delta Force'un birlikte Vladmir Makarov adındaki Atlılar'dan birini yakalamaya çalışırlar. Task Force taarruz eder ve Delta Force onlara destek verir. Price, Soap, Ghost ve Roach Makarov'un odasına giderler fakat onu bulamazlar. Lakin, Makarov'un asıl hedefi, Price ve Soap'tur. Böylece odada bir bomba olduğu anlaşılır ve kaçarlar. Hava desteği sayesinde kaçmaları kolaylaşır fakat Ruslar roketle uçağı düşürür. O sırada bir roket, Soap'ın yakınına isabet eder ve Soap sarsılıp bayılır. Roach ve Sandman onu gelen helikoptere taşır. Derek "Frost" Westbrook, Ghost ve Price onları korur. Price, Ghost ve Frost'a kaçmalarını emreder. Helikopter kalkma emri alır. Sandman her ne kadar çabalasa da pilotu durduramaz ve Price aşağıda kalır ve Rus teröristler tarafından tutsak alınır.

Operasyon Gulag[değiştir | kaynağı değiştir]

Soap ve Roach Esir 627'yi yani Price'ı kurtarmak için insanların hapis tutulduğu yere saldırır ve Price'ı kurtarırlar. Soap, Price'ın silahını ona geri verir.

Shepherd'ın ihaneti[değiştir | kaynağı değiştir]

Ghost, Roach ve birkaç asker, Makarov'un bilgilerini toplamak için Gürcistan-Rusya sınırındaki bir dağ evine gizlice baskın düzenleyip, Makarov'un tüm bilgilerini, bir modüle yükleyip kaçarlar. O esnada, başka bir yerde, Shepherd'ın adamları, Price ve Soap'a saldırmışlardır. Price, onlara ulaşıp, Shepherd'a güvenmemelerini söylemeye çalışır ama geç kalmıştır: Shepherd, modülü onlardan aldıktan sonra, ikisini de vurup, daha sonra da üzerlerine benzin döküp yakar. Bunun üzerine Price, Shepherd'ı alt edebilmek için Makarov'la birleşmeyi önerir fakat Makarov bunu kabul etmez. O esnada Shepherd, Task Force 141'i dağıtır. Artık Price ve Soap, tüm dünyada kırmızı bültenle aranan savaş suçluları ve vatan hainleri ilan edilir. Price ve Soap, Shepherd'ın peşine düşer ve Shepherd'da onların peşine 5000 adamını gönderir. Onları atlatırlar ve Shepherd'ı bulmaya giderler fakat Shepherd bot ile kaçar. Price ve Soap onu takip ederler. Bir süre kovalamacadan sonra Shepherd, helikoptere ulaşır; tam şelale kıyısına vardıklarında Price, Soap'a botu sabit tutmasını söyler ve helikopteri vurur. Helikopter irtifa kaybederek yere çakılır. O sırada akıntıya kapılan Soap ve Price da şelaleden aşağı düşer. Soap, çarpmanın şiddetiyle bayılır. Uyandığında karaya vurmuştur. Ayağa kalkar ve sendeleyerek ilerlemeye başlar, bıçağını çıkartıp Shepherd'ı arar. Sonunda helikopter enkazına rastlar. Burada bir asker, Soap'a ateş eder ama silahı çalışmaz. Soap askeri etkisiz hale getirerek, yoluna devam eder. Biraz daha ilerledikten sonra Shepherd'ı görür. Soap, bıçağını Shepherd'a saplamak için hamle yapar. Shepherd, Soap'ın atağını geri çevirir ve bıçağı Soap'a saplar. Tam silahını Soap'a doğrulttuğunda Price çıkagelir ve Shepherd'ın üzerine atlar. Kıyasıya dövüşmeye başlarlar. Shepherd'ın silahı düşer ve Soap ona doğru sürünür. Shepherd onu görür ve ayağıyla Soap'ın suratına tekme atıp onu sersemletir. Price, Shepherd'la dövüşür tam onu yere yıkacakken Shepherd aldatıcı bir hareketle Price'ı düşürüp suratını yumruklamaya başlar. Tam o sırada Soap, vücuduna saplanmış bıçağı zorlukla çıkarır ve Shepherd'a fırlatır. Bıçak, Shepherd'ın gözüne saplanır. Price kendine gelir ve Nikolay'ı arar. Soap'ı güvenli bir bölgeye götürürler.

Soap'ı Kurtarmak[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikolay ve Price helikopterle Rus isyancıların Hindistan'daki üssüne giderler. Fakat bu sırada Makarov onları tespit etmiş ve onların bulunduğu yere adam yollamıştır. Bunun üzerine Price, Nikolay'dan en iyi adamı çağırmasını ister. Nikolai da Yuri adında eski bir Spetsnaz askerini çağırır. (Daha sonraları Nikolai, Yuri'nin, Makarov'dan en az Price kadar nefret ettiğini söyler). . Yuri oraya gelir ve Price'ın dediklerini yapmaya başlar. Fakat o sırada düşman helikopterlerinden biri Soap'ın doktorunu vurur ve Price, Soap'u götürebildiği en güvenli yere götürmeye çalışır. En sonunda Yuri ve Nikolai sayesinde Soap'u oradan çıkartırlar. Yuri UGV'yi kullanır ama UGV bombardımanda bozulunca koşarak onlara yetişmeye çalışır. Yuri, yerin kırılması sonucunda bir uçurumdan nehre düşer, suda bata çıka ilerler ve sonunda karaya çıkar. Daha sonra Price, Soap ve Nikolai tarafından alınır.

Makarov'un peşinde[değiştir | kaynağı değiştir]

Price, Soap ve Yuri ilk olarak Sierra Leone'ye gidip, Makarov ile bağlantısı olan bir örgüt liderini yakalarlar. Adamı sorgulayıp öldürdükten sonra, Sandman'e, Makarov'un bomba imalatçısının bilgilerini verirler. Daha sonra Çekya'da Prag Direnişçileri adı altında birleşen bir milis kuvvet ile Makarov'a suikast düzenlemeye çalışırlar. Burada eski Rus isyancı lideri olan Kamarov ile birleşirler. Price, Kamarov ile çatıları kontrol altına alır. Yuri ve Soap da bir kilisenin çatısından onlara koruma sağlarlar.

Soap'u Kaybetmek[değiştir | kaynağı değiştir]

Price ile Kamarov, Makarov'un kalacağı otelin tepesine ayrı yerlere gizlenirler. Yuri ve Soap da onları kilisenin üstünde keskin nişancı tüfekleriyle izlemektedirler. Tam saldıracakları sırada Kamarov'un sinyali kesilir. Price, suikastı Kamarov'suz yapacağını söyler. Otelin çatısından aşağı iner. Yuri ve Soap'un yardımıyla oradakileri haklar. Fakat otel odasındaki asansörün kapısı açıldığında, Kamarov'u patlayıcılara bağlı halde görürler. Makarov, onların telsiz hattına girer ve Price'a "Cehenneme git!" der, Price oradan hemen kaçar. Aynı zamanda Yuri ve Soap'un bulunduğu binada da patlayıcı koyulmuştur. Makarov, Yuri'ye "Dostum Yuri. Buraya hiç gelmemeliydin." der ve Soap onu ve kendini aşağı atar. Şiddetli bir düşüş geçiren Soap'un bıçak yarası açılır ve çok kan kaybeder. Soap'u direnişçi üssüne yetiştirdiklerinde Soap ölür ve son sözleri (Price'a) "Makarov Yuri'yi tanıyor"dur. Price ve Yuri, oradan güvenli bir yere kaçar. Yuri oranın kapısını açınca Price, ona yumruk atar ve Yuri merdivenlerden yuvarlanır. Price, Yuri'ye silahını doğrultarak, "Soap sana güvenmişti, ben de güvenmiştim. Peki bu lanet Makarov seni nereden tanıyor!" der. Bunun üzerine Yuri, Price'a bir süredir Makarov'la çalıştığını fakat sonradan ona kasten ihanet ettiğini söyler. Price onu az da olsa bağışlar.

Savaşı Bitirmek[değiştir | kaynağı değiştir]

Yuri, Price'a Rusların ana üssünün yerini verir ve Price da MacMillan'dan yardım alarak burayı saptar. Yuri ile buraya girerler. Kaçırılan Rus başkanının kızının Berlin'de olduğunu öğrenip bunu Sandman'e bildirirler. Fakat Sandman'in operasyonu başarısız olur ve kızı Rusya'da bir madene kaçırırlar. Başkanın da burada olduğunu öğrenince, ikisini de oradan çıkarmaya çalışırlar. Price ve Yuri oradan kaçmayı başarırlar ama Sandman, Grinch ve Truck kendini feda eder. Barış konferansı yapılır ve barış sağlanır.

Büyük İntikam[değiştir | kaynağı değiştir]

Savaş biter. Task Force 141 yine resmi hale gelir. Fakat Price, hala intikam almak istemektir. Nikolai ile Price, Makarov'un yerini saptar ve Price, Makarov ile aldatıcı bir telefon görüşmesi yapar. Yuri ile Arap Yarımadası'na giderler. Juggernaut zırhı giyip, bütün korumaları yok ederler. Fakat asansörde, onlara saldıran helikopteri vurmak zorunda kalırlar ve helikopter üzerlerine düşer. Zırhları hasar görür ve çıkarırlar. Makarov oradan kaçmak için başka bir helikopter daha ister ve Price, tam Makarov'a doğru koşarken helikopter onlara roket fırlatır. Price kıl payı kurtulur ve Yuri'nin tam karnına bir demir saplandığını görür. Yuri Price'a gitmesini ve onu kaçırmamasını söyler. Price çatıya koşar ve helikoptere havalanırken atlar ve pilotu aşağı atar; yanındaki korumayı da bıçaklar fakat koruma, yanlışlıkla kontrol paneline ateş eder ve panel yanar. Price aracın kontrolünü kaybeder. Araç düşer, Price içinden fırlar. Price kendine geldiğinde bulunduğu cam yerde yansımasını görür ve ağzından kan akmaktadır. Kafasını kaldırır ve bir silah görür. Ona doğru sürünür ve Makarov'un helikopterin içinden çıktığını görür. Silahı alır ama Makarov onun eline basar ve silahı alır. Price'a doğru tutup "Hoşça kal Cpt. Price" der. O sırada Yuri gelir ve Makarov'un omzuna ateş eder. Fakat Makarov Yuri'yi kafasından vurup öldürür. Price bundan zaman kazanıp Makarov'un üzerine atlayıp helikopterin kancasını onun boynuna dolar. Bulundukları cam zemine onu iter ve aşağı düşerler. Price Makarov'u bırakır ve oradaki balkona atlar, Makarov öylece asılı kalır ve ölür. Price onun ölüsüne bakarak purosunu yakar ve zevkle içer. O esnada aşağıdan siren sesleri gelmektedir.Muhtemelen Price'ı Tutuklamaya gelmektedirler,çünkü bu saldırı illegal olarak yapılmıştır.

Ek bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kendisi Call of Duty 1 ve 2'deki Cpt. Price'ın torunudur.
  • Price'ın favori silahı M4A1'dir.
  • Kafasına hep bir şapka takar. Hatta Rus kampında esir iken bile kafasında bir bere vardır.
  • İyi bir keskin nişancıdır.
  • Zaman sıralaması olarak oynanılabilir ilk ve son karakterdir.
  • Price, Nikolai ile Task Force 141'in hayatta kalan son üyeleridir.
  • Price seride Makarov ile yüz yüze savaşan 4. kişidir.
  • Price her zaman aynı şapkayı takar sadece birkaç bölümde farklıdır.
  • Her zaman ana hedef tarafından öldürülmekten kurtarılmıştır.
  • Arapça ve Rusça bilir.
  • Kronolojik olarak Modern Warfare serisinde yönetilen son karakter Price'tır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]