Infinity Ward

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Infinity Ward
EndüstriVideo oyunu geliştiricisi
Kuruluş2002
Genel merkeziKaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
SahibiActivision
Web sitesiInfinity Ward resmî web sitesi

"Infinity Ward Anonim Şirketi", 2002 yılında (en: Encino, Los Angeles, Kaliforniya) merkezli bir video oyunu geliştiricisidir. "Infinity Ward", Ekim 2003'te Activision tarafından satın alınmıştır.

Call of Duty başarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

"Infinity Ward"un ilk başlığı Call of Duty olmuştur ve seri birçok ödül almıştır. Serinin ilk oyunu olan Call of Duty'den beri büyük ilgi gören seri, her yıl bir oyun çıkarma kararı almıştır. Oyunlarının konusu II. Dünya Savaşı olmuştur. Daha sonra 2005'te çıkardığı Call of Duty 2 de büyük beğeni kazanmıştır. Buna bağlı olarak 2006'da yine aynı konuyu işlemiştir ancak Call of Duty 3'ün geliştiriciliğini Treyarch üstlenmiştir. 2007'de günümüz savaşlarını örnek alarak "Infinity Ward", Call of Duty 4'ü çıkarmıştır. 2008 Kasım ayında Treyarch'ın II. Dünya Savaşı konulu Call of Duty: World at War'u çıkarmasıyla yeniden birçok kişinin beğenisini toplamış ve 2009'da Call of Duty: Modern Warfare 2'yi çıkararak birçok ödül kazanmış, 2-3 sitenin seçimiyle Yılın Oyunu ("Game of the Year") unvanını elde etmiştir.[kaynak belirtilmeli]

  • Call of Duty, 2003 Yılın Oyunu ("Game of the Year") seçilmiştir.
  • Call of Duty 2, 2005 Yılın Oyunu ("Game of the Year") seçilmiştir.
  • Call of Duty 4, 2007 Yılın Oyunu ("Game of the Year") seçilmiştir.
  • Call of Duty: Modern Warfare 2, 2009 yılında birçok ödül kazanmıştır, Yılın Çok Oyunculu Oyunu, Yılın Xbox 360 Oyunu, En İyi Müzik Kayıtları gibi birçok ödül kazanmıştır.
  • Call of Duty: Modern Warfare 3, 2011 yılında Yılın En İyi Shooter ödülünü almıştır.

"Infinity Ward", 2016 yılında Call of Duty serisinin 13. oyunu olan Call of Duty: Infinite Warfare adlı oyunu piyasaya sürmüştür. Şirket, 2016 yılının başında, Infinite Warfare'in yanı sıra Raven Software tarafından geliştirilen Call of Duty: Modern Warfare Remastered adlı oyunun da çıkacağını duyurmuştur.

Firmadan ayrılmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Firmanın başındaki iki eleman Vince Zampella ve Jason West Activision ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu firmadan ayrılmıştır.[kaynak belirtilmeli] Firmadan ayrılmasıyla beraber Infinity Ward'da çalışan çoğu elemanda bu iki isimle beraber firmadan ayrılmış ve Electronic Arts altında Respawn Entertainment'i kurmuşlardır.

Geliştirmiş olduğu oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]