Call of Duty: Infinite Warfare

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Call of Duty: Infinite Warfare
YayımcıActivision
YapımcıInfinity Ward
TasarımcıJoe CECOT
SenaristTaylor Kurosaki
BesteciSarah Schachner[1]
SeriCall of Duty
PlatformlarMicrosoft Windows
Playstation 4
Xbox One
Çıkış
  • : 4 Kasım 2016
TürBirinci şahıs nişancı
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Call of Duty: Infinite Warfare, Infinity Ward tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılan birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Call of Duty serisinin 13. oyunudur. Oyunun çıkış tarihi tüm platformlar (Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One) için 4 Kasım 2016 dır.

Oyunun özel versiyonu ile birlikte gelen Call of Duty 4: Modern Warfare'ın Remastered versiyonu Raven Software tarafından geliştirilmiştir. Oyunun tanıtım videosu (Infinite Warfare Reveal Trailer) YouTube'da en çok dislike alan videolardandır.

Ayrı zamanda oyunda Game of Thrones'dan (Televizyon dizisi) tanıdığımız Jon Snow(Kit Harington) ve UFC şampiyonu Conor McGregor yer alıyor.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek oyuncu modu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun uzayda (Güneş Sistemi) geçmektedir ve yer çekimi olmayan ortamlar vardır. Karakterler gelişmiş zırhlarla donatılmışlardır, yer çekimsiz ortamda kanca fırlatarak veya jetpack kullanarak hareket edilebilir ve aynı zamanda hook ile düşman öldürmek mümkündür. Belirli bir sınıra kadar bağımsız bir şekilde uzay gemisi kullanılabilir ve savaşılabilir. Düşmanı takip edip üzerine yapışarak patlayan robot örümcekler, yerçekimini engelleyen ekipmanlar bulunmaktadır. Senaryonun bir kısmı belli bir kronolojik sıraya göre değil, oyuncunun istediği sıraya göre devam eder. Genellikle bölümlerin başına ekipman ve silah sevilir ve özelleştirilebilir. Uzayda geçen bazı bölümlerde oyuncu bir nesneye halat fırlatarak tutunabilir veya but düşmana halat ile yapışarak etkisiz hale getirebilir.[2][3][4]

Çok oyunculu[değiştir | kaynağı değiştir]

Call of Duty: Infinite Warfare'da da Call of Duty: Black Ops III ve Call of Duty: Advanced Warfare'daki gibi, yüksek zıplayış gibi değişik mekanik ler vardır. Birbirinden farklı haritalara sahiptir, bunlara yer çekimsiz haritalar da dahildir. Oyuncular yer çekimsiz haritalarda gelişmiş teknoloji zırhları sayesinde rahatlıkla yürüyebilir, zıplayabilir, kayabilir. Oyun modlarındaki ortak amaç her Call of Duty oyunundaki gibi takım veya bireysel olarak belli bir skora ulaşmaktır. Oyunun süresinin sonra ermesi sonucunda en çok skora sahip olan takım/kişi kazanır.[5]

Oyunda ileri teknoloji kurşun geçirmeyen zırh alanı, hareket sensörlü bombalar gibi birçok şey vardır. Oynayış tarzına bağlı birçok perk mevcuttur.

Infinite Warfare'da yapılan öldürme kombolorıyla kullanılabilen "killstreak"lere birçok yeni "killstreak" eklenmiştir.

Zombi modu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zombi modunun kendi bağımsız senaryosu ve haritaları vardır. Tek oyuncu ve çok oyunculu modunun aksine uzayda geçmemektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gwaltney, Javy (28 Haziran 2016). "Talking Tunes With Sarah Schachner, Composer Of Call Of Duty: Infinite Warfare". Game Informer. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2016. 
  2. ^ Bratt, Chris (2 Mayıs 2016). "Here's the first trailer for Call of Duty: Infinite Warfare". Eurogamer. 23 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  3. ^ G. Macy, Seth (2 Mayıs 2016). "Call of Duty: Infinite Warfare Campaign Details Revealed". IGN. 16 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2016. 
  4. ^ Futter, Mike (2 Mayıs 2016). "Call Of Duty: Infinite Warfare, Modern Warfare Remastered Finally Confirmed With Trailer". Game Informer. 4 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  5. ^ Hussain, Tamoor (2 Eylül 2016). "Call of Duty: Infinite Warfare Multiplayer - Everything You Need to Know". GameSpot. 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2016.