Türkiye'deki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Levent'in İstanbul Boğazı'ndan görünümü.
İstanbul'daki Maslak finans bölgesi.

Türkiye'deki en yüksek binalar listesi, Türkiye'de inşaatı tamamlanmış en yüksek binaların listesidir.

Türkiye'deki en yüksek binalar, ağırlıklı olarak İstanbul'da yer almaktadır. İstanbul'da özellikle 2000'li yıllardan sonra hız kazanan inşaat faaliyetleri sonuncunda gökdelenler şehir silüetinin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Gayrettepe ile Maslak arasındaki Büyükdere Caddesi aksına ek olarak son yıllarda Şişli'nin Bomonti semtinde de gökdelenlerin sayısı artmaya başladı. Şehrin Asya Yakası'nda ise Ataşehir, Kozyatağı gibi bölgelerde yaygınlaşan gökdelenlerin İstanbul Finans Merkezi'nin tamamlanması ile bu yakada daha da artması beklenmektedir.[1][2]

Türkiye'deki en yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ad Görsel Şehir Yükseklik (m) Katlar Yıl Koordinatlar Notlar
01.01 Istanbul Sapphire IstanbulSapphireOverall.jpg İstanbul 234,9 54 2011 41°05′05.9″K 29°00′22.2″D / 41.084972°K 29.006167°D / 41.084972; 29.006167 [3][4]
02.02 Spine Tower İstanbul 202 47 2014 41°06′39.2″K 29°01′23.6″D / 41.110889°K 29.023222°D / 41.110889; 29.023222 [5][6]
03.03= Folkart Towers A Folkart towers.jpg İzmir 200 46 2014 38°27′15.6″K 27°10′35.7″D / 38.454333°K 27.176583°D / 38.454333; 27.176583 [7][8]
04.03= Folkart Towers B Folkart towers.jpg İzmir 200 46 2014 38°27′12.3″K 27°10′37.7″D / 38.453417°K 27.177139°D / 38.453417; 27.177139 [9][10]
05.05= Anthill Residence 1 İstanbul 195 54 2010 41°03′25.4″K 28°58′33.7″D / 41.057056°K 28.976028°D / 41.057056; 28.976028 [11][12]
06.05= Anthill Residence 2 İstanbul 195 54 2010 41°03′23.9″K 28°58′36.8″D / 41.056639°K 28.976889°D / 41.056639; 28.976889 [13][14]
07.07 Varyap Meridian Grand Tower İstanbul 192 61 2013 41°00′03.2″K 29°06′10.7″D / 41.000889°K 29.102972°D / 41.000889; 29.102972 [15][16]
08.08 Rönesans Tower İstanbul 186 40 2014 40°58′53.1″K 29°06′02.6″D / 40.981417°K 29.100722°D / 40.981417; 29.100722 [17][18]
09.09 İş Kuleleri 1 Is kuleleri 1.JPG İstanbul 181,2 52 2000 41°04′58.8″K 29°00′40.7″D / 41.083°K 29.011306°D / 41.083; 29.011306 [19][20]
10.010= Andromeda Gold İstanbul 181 52 2013 40°59′28.1″K 29°07′01.3″D / 40.991139°K 29.117028°D / 40.991139; 29.117028 [21][22]
11.010= Ege Perla A İzmir 181 46 2016 38°26′49.3″K 27°10′31.5″D / 38.447028°K 27.175417°D / 38.447028; 27.175417 [23][24]
12.012= Varyap Meridian C Blok VaryapMeridian.jpg İstanbul 180 45 2013 40°59′58.9″K 29°06′05.6″D / 40.999694°K 29.101556°D / 40.999694; 29.101556 [25][26]
13.012= Palladium Tower İstanbul 180 43 2014 40°59′06.8″K 29°05′58.0″D / 40.985222°K 29.09944°D / 40.985222; 29.09944 [27][28]
14.014 Mertim 126 Mersin.07.2006 resize.JPG Mersin 176,8 52 1987 36°48′12.9″K 34°37′25.9″D / 36.803583°K 34.623861°D / 36.803583; 34.623861 [29][30]
15.015 Akasya Tower İstanbul 172,6 55 2014 41°00′02.8″K 29°03′18.1″D / 41.000778°K 29.055028°D / 41.000778; 29.055028 [31][32]
16.016 Şişli Plaza İstanbul 170,1 46 2007 41°03′37.3″K 28°59′29.1″D / 41.060361°K 28.991417°D / 41.060361; 28.991417 [33][34]
17.017 River Plaza Özdilek Center, River Plaza.jpg İstanbul 170 38 2014 41°04′38.2″K 29°00′34.0″D / 41.077278°K 29.00944°D / 41.077278; 29.00944 [35][36]
18.018= Tekstilkent Plaza 1 İstanbul 168 44 2000 41°04′07.4″K 28°51′51.5″D / 41.068722°K 28.864306°D / 41.068722; 28.864306 [37][38]
19.018= Tekstilkent Plaza 2 İstanbul 168 44 2000 41°04′06.8″K 28°51′54.2″D / 41.068556°K 28.865056°D / 41.068556; 28.865056 [39][40]
20.018= Soyak Kristal Kule İstanbul 168 37 2014 41°04′57.6″K 29°00′30.9″D / 41.082667°K 29.008583°D / 41.082667; 29.008583 [41][42]
21.021 Varyap Meridian E Blok İstanbul 164 41 2012 40°59′56.2″K 29°05′53.5″D / 40.998944°K 29.098194°D / 40.998944; 29.098194 [43][44]
22.022 Selçuklu Kulesi Kulesite.JPG Konya 163 42 2006 37°53′19.6″K 32°29′39.9″D / 37.888778°K 32.494417°D / 37.888778; 32.494417 [45][46]
23.023 Levent 199 İstanbul 161 40 2014 41°04′49.8″K 29°00′36.9″D / 41.0805°K 29.01025°D / 41.0805; 29.01025 [47][48]
24.024= Portakal Çiçeği Residence Orange Flower street skyscraper Ankara.jpg Ankara 160 32 2010 39°53′17.0″K 32°50′58.4″D / 39.88806°K 32.849556°D / 39.88806; 32.849556 [49][50]
25.024= Rixos Bomonty Residence İstanbul 160 42 2010 41°03′22.5″K 28°58′45.8″D / 41.05625°K 28.979389°D / 41.05625; 28.979389 [51][52]
26.024= Sky Towers 1 İstanbul 160 41 2011 40°59′20.7″K 29°07′34.7″D / 40.989083°K 29.126306°D / 40.989083; 29.126306 [53][54]
27.024= Exen İstanbul İstanbul 160 44 2014 41°01′57.0″K 29°05′25.4″D / 41.0325°K 29.090389°D / 41.0325; 29.090389 [55][56]
28.028 Akbank Kulesi Sabancı Kuleleri.jpg İstanbul 158 39 1993 41°05′04.8″K 29°00′37.8″D / 41.084667°K 29.0105°D / 41.084667; 29.0105 [57][58]
29.029= Trump Towers 1 Башня Трампа в Стамбуле.jpg İstanbul 155 39 2010 41°04′04.2″K 28°59′33.0″D / 41.067833°K 28.9925°D / 41.067833; 28.9925 [59][60]
30.029= Arkon Park Residence 1 İstanbul 155 39 2015 41°02′28.7″K 28°46′07.9″D / 41.041306°K 28.768861°D / 41.041306; 28.768861 [61]
31.031 Uprise Elite İstanbul 154 42 2011 40°55′10.2″K 29°10′43.7″D / 40.9195°K 29.178806°D / 40.9195; 29.178806 [62][63]
32.032 Süzer Plaza Ritz-Carlton Ritz Carlton Istanbul.jpg İstanbul 153,7 34 1998 41°02′24.9″K 28°59′32.0″D / 41.04025°K 28.99222°D / 41.04025; 28.99222 [64][65]
33.033 Torun Tower İstanbul 153 35 2014 41°04′10.5″K 29°00′38.3″D / 41.069583°K 29.010639°D / 41.069583; 29.010639 [66][67]
34.034 Polat Tower Residence İstanbul 152,5 42 2001 41°03′23.7″K 28°59′56.9″D / 41.056583°K 28.999139°D / 41.056583; 28.999139 [68][69]
35.035= Nata Vega Park 1 Ankara 151 46 2013 39°53′24.4″K 32°56′02.3″D / 39.890111°K 32.933972°D / 39.890111; 32.933972 [70][71]
36.035= Nata Vega Park 2 Ankara 151 46 2013 39°53′21.3″K 32°56′06.0″D / 39.88925°K 32.935°D / 39.88925; 32.935 [72][73]
37.037 Istanbloom İstanbul 150 46 2014 41°04′23.4″K 29°00′42.3″D / 41.073167°K 29.01175°D / 41.073167; 29.01175 [74][75]
38.038 Dumankaya İkon İstanbul 149 41 2012 40°59′34.3″K 29°05′09.4″D / 40.992861°K 29.085944°D / 40.992861; 29.085944 [76][77]
39.039= 42 Maslak 1 İstanbul 148 42 2014 41°06′46.7″K 29°01′13.2″D / 41.112972°K 29.020333°D / 41.112972; 29.020333 [78][79]
40.039= 42 Maslak 2 İstanbul 148 42 2014 41°06′48.5″K 29°01′15.1″D / 41.113472°K 29.020861°D / 41.113472; 29.020861 [80][81]
41.039= Wyndham Grand İstanbul Özdilek Center, Wyndham Grand Levent İstanbul.jpg İstanbul 148 32 2014 41°04′38.0″K 29°00′44.4″D / 41.07722°K 29.012333°D / 41.07722; 29.012333 [82][83]
42.042 Otokoç Plaza Ankara 147 37 2015 [84][85]
43.043= Sun Plaza İstanbul 145 38 2005 41°06′36.4″K 29°01′09.1″D / 41.110111°K 29.019194°D / 41.110111; 29.019194 [86][87]
44.043= Four Winds Residence 1 İstanbul 145 45 2014 40°58′37.2″K 29°03′17.6″D / 40.977°K 29.054889°D / 40.977; 29.054889 [88][89]
45.043= Four Winds Residence 2 İstanbul 145 45 2014 40°58′36.3″K 29°03′19.7″D / 40.97675°K 29.055472°D / 40.97675; 29.055472 [90][91]
46.043= Four Winds Residence 3 İstanbul 145 45 2014 40°58′34.0″K 29°03′17.8″D / 40.97611°K 29.054944°D / 40.97611; 29.054944 [92][93]
47.043= Four Winds Residence 4 İstanbul 145 45 2014 40°58′35.0″K 29°03′15.6″D / 40.97639°K 29.054333°D / 40.97639; 29.054333 [94][95]
48.048 Trump Towers 2 İstanbul 144,5 37 2010 41°04′08.6″K 28°59′32.5″D / 41.069056°K 28.992361°D / 41.069056; 28.992361 [96][97]
49.049= TAT Towers 1 TatTowers.JPG İstanbul 143 34 2000 41°04′07.9″K 29°00′49.0″D / 41.068861°K 29.01361°D / 41.068861; 29.01361 [98][99]
50.049= TAT Towers 2 TatTowers.JPG İstanbul 143 34 2000 41°04′09.8″K 29°00′50.2″D / 41.069389°K 29.013944°D / 41.069389; 29.013944 [100][101]
51.049= Metrocity Millennium Towers 1 Metrocity Shopping Center.jpg İstanbul 143 31 2000 41°04′34.2″K 29°00′49.0″D / 41.076167°K 29.01361°D / 41.076167; 29.01361 [102][103]
52.049= Metrocity Millennium Towers 2 İstanbul 143 35 2000 41°04′33.8″K 29°00′42.2″D / 41.076056°K 29.011722°D / 41.076056; 29.011722 [104][105]
53.049= Metrocity Millennium Towers 3 İstanbul 143 35 2000 41°04′33.6″K 29°00′39.4″D / 41.076°K 29.010944°D / 41.076; 29.010944 [106][107]
54.049= Hilton İstanbul Bomonti İstanbul 143 35 2013 41°03′31.7″K 28°58′44.9″D / 41.058806°K 28.979139°D / 41.058806; 28.979139 [108][109]
55.055 Hilton İzmir Hilton Izmir and the Turkish Flag.JPG İzmir 142 35 1991 38°25′32.1″K 27°08′13.7″D / 38.425583°K 27.137139°D / 38.425583; 27.137139 [110][111]
56.056= Selenium Twins 1 İstanbul 141 34 2008 41°03′14.1″K 29°00′01.4″D / 41.053917°K 29.000389°D / 41.053917; 29.000389 [112][113]
57.056= Selenium Twins 2 İstanbul 141 34 2008 41°03′14.9″K 29°00′03.6″D / 41.054139°K 29.001°D / 41.054139; 29.001 [114][115]
58.058= Sabancı Center 2 Sabancı Kuleleri.jpg İstanbul 140 34 1993 41°05′06.6″K 29°00′36.4″D / 41.085167°K 29.010111°D / 41.085167; 29.010111 [116][117]
59.058= Dikmen Valley Towers 1 Ankara 140 36 1996 39°53′25.6″K 32°50′39.5″D / 39.890444°K 32.844306°D / 39.890444; 32.844306 [118][119]
60.058= Dikmen Valley Towers 2 Ankara 140 36 1996 39°53′24.5″K 32°50′38.9″D / 39.890139°K 32.844139°D / 39.890139; 32.844139 [120][121]
61.058= Dikmen Valley Towers 3 Ankara 140 36 1996 39°53′27.2″K 32°50′32.8″D / 39.890889°K 32.842444°D / 39.890889; 32.842444 [122][123]
62.058= Dikmen Valley Towers 4 Ankara 140 36 1996 39°53′28.2″K 32°50′33.8″D / 39.891167°K 32.842722°D / 39.891167; 32.842722 [124][125]
63.058= Şişli Elit Residence İstanbul 140 35 2000 41°03′42.1″K 28°59′31.4″D / 41.061694°K 28.992056°D / 41.061694; 28.992056 [126][127]
64.058= TOBB Kuleleri 1 TOBB İkiz Kuleler.jpg Ankara 140 34 2001 39°54′31.1″K 32°45′39.3″D / 39.908639°K 32.760917°D / 39.908639; 32.760917 [128][129]
65.058= TOBB Kuleleri 2 TOBB İkiz Kuleler.jpg Ankara 140 34 2001 39°54′32.4″K 32°45′40.8″D / 39.909°K 32.761333°D / 39.909; 32.761333 [130][131]
66.058= DAP Royal Center 1 İstanbul 140 30 2013 40°56′08.3″K 29°08′04.6″D / 40.935639°K 29.134611°D / 40.935639; 29.134611 [132][133]

Yapımı devam eden ve önerilen en yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı devam edenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Şehir Yükseklik (m) Katlar Yıl
(tahminî)
Koordinatlar Notlar
Skyland İstanbul B Blok İstanbul 293 46 2016 41°06′10.3″K 28°59′12.2″D / 41.102861°K 28.986722°D / 41.102861; 28.986722 [134][135]
Skyland İstanbul A Blok İstanbul 293 44 2016 41°06′08.6″K 28°59′07.9″D / 41.102389°K 28.985528°D / 41.102389; 28.985528 [136][137]
Diamond of İstanbul İstanbul 270 53 41°06′34.5″K 29°01′25.6″D / 41.109583°K 29.023778°D / 41.109583; 29.023778 [138][139]
Sapphire Ankara Ankara 260 60 39°54′38.9″K 32°48′33.2″D / 39.910806°K 32.809222°D / 39.910806; 32.809222 [140][141]
Nurol Life İstanbul 252 50 2017 41°06′18.5″K 28°59′32.8″D / 41.105139°K 28.992444°D / 41.105139; 28.992444 [142][143]
Metropol Kule İstanbul 250 58 2016 40°59′40.5″K 29°07′18.5″D / 40.994583°K 29.121806°D / 40.994583; 29.121806 [144][145]
Mistral İzmir 1 İzmir 220 46 2016 38°26′53.0″K 27°10′45.8″D / 38.44806°K 27.179389°D / 38.44806; 27.179389 [146][147]
Faco Tower İstanbul 220 58 2016 41°04′52.3″K 29°00′35.2″D / 41.081194°K 29.009778°D / 41.081194; 29.009778 [148][149]
The First Residence Ankara 201 50 2016 39°51′22.6″K 32°50′38.6″D / 39.856278°K 32.844056°D / 39.856278; 32.844056 [150][151]
Point Bornova İzmir 200 50 2016 38°25′50.0″K 27°12′37.0″D / 38.43056°K 27.21028°D / 38.43056; 27.21028 [152][153]
Mistral İzmir 2 İzmir 200 37 2016 38°26′52.5″K 27°10′40.6″D / 38.447917°K 27.177944°D / 38.447917; 27.177944 [154][155]
Türk Telekom Tower Ankara 192 34 2016 39°57′30.3″K 32°52′06.8″D / 39.958417°K 32.868556°D / 39.958417; 32.868556 [156][157]
The Address Hotel & Residences İstanbul 192 49 41°00′16.9″K 29°04′16.3″D / 41.004694°K 29.071194°D / 41.004694; 29.071194 [158]
One Tower Ankara 185 42 2016 39°50′58.5″K 32°50′06.9″D / 39.849583°K 32.83525°D / 39.849583; 32.83525 [159][160]
Çiftçi Towers A İstanbul 180 45 2016 41°04′08.8″K 29°00′56.1″D / 41.069111°K 29.015583°D / 41.069111; 29.015583 [161][162]
Çiftçi Towers B İstanbul 180 45 2016 41°04′06.8″K 29°00′58.1″D / 41.068556°K 29.016139°D / 41.068556; 29.016139 [163][164]
Skyland İstanbul C Blok İstanbul 180 2016 41°06′07.0″K 28°59′11.5″D / 41.10194°K 28.986528°D / 41.10194; 28.986528 [165][166]
Sarphan Finans Park İstanbul 178 48 2016 41°00′19.9″K 29°06′27.1″D / 41.005528°K 29.107528°D / 41.005528; 29.107528 [167][168]
Iconova Gaziantep 162 43 2016 37°03′13.6″K 37°19′10.5″D / 37.053778°K 37.319583°D / 37.053778; 37.319583 [169]

Önerilenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Şehir Yükseklik (m) Katlar Yıl
(tahminî)
Notlar
Folkart Highlife İzmir 375 85 2020 [170][171]
İBB Seyrantepe Hizmet Binası İstanbul 340 65 [172]
By Tower İzmir 250 52 2018 [173]

En yüksek binalar kronolojisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Görsel Şehir En uzun olduğu yıllar Yükseklik (m) Katlar Koordinatlar Kaynak
Kahramanlar İş Merkezi Kızılay BC.jpg Ankara 1962-1969 76 24 39°55′12.8″K 32°51′17.0″D / 39.920222°K 32.85472°D / 39.920222; 32.85472 [174][175]
The Marmara Taksim The Marmara Istanbul 2.jpg İstanbul 1969-1974 95,7 26 41°02′10.6″K 28°59′11.0″D / 41.036278°K 28.98639°D / 41.036278; 28.98639 [176][177]
TPAO Binası Ankara 1974-1975 100 28 39°54′48.9″K 32°47′25.5″D / 39.913583°K 32.790417°D / 39.913583; 32.790417 [178][179]
BDDK Binası Ankara 1975-1987 108 29 39°54′32.5″K 32°51′25.4″D / 39.909028°K 32.857056°D / 39.909028; 32.857056 [180][181]
Mertim 126 Mersin.07.2006 resize.JPG Mersin 1987-2000 176,8 52 36°48′12.9″K 34°37′25.9″D / 36.803583°K 34.623861°D / 36.803583; 34.623861 [29][30]
İş Kuleleri 1 Is kuleleri 1.JPG İstanbul 2000-2011 181,2 52 41°04′58.8″K 29°00′40.7″D / 41.083°K 29.011306°D / 41.083; 29.011306 [19][20]
Istanbul Sapphire IstanbulSapphireOverall.jpg İstanbul 2011-günümüz 234,9 54 41°05′05.9″K 29°00′22.2″D / 41.084972°K 29.006167°D / 41.084972; 29.006167 [3][4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İstanbul hızla yükseliyor". Radikal. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1061424&Date=26.08.2011&CategoryID=77. Erişim tarihi: 5 Şubat 2012. 
  2. ^ "İstanbul’un silueti değişti". Milliyet. http://gundem.milliyet.com.tr/istanbul-un-silueti-degisti/gundem/gundemdetay/26.08.2011/1431408/default.htm. Erişim tarihi: 5 Şubat 2012. 
  3. ^ a b "Sapphire Tower". Emporis.com. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141207161405/http://www.emporis.com/building/sapphire-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  4. ^ a b "Sapphire Tower". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303195952/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=57317. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  5. ^ "Spine Tower". Emporis.com. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141207091046/http://www.emporis.com/building/spine-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  6. ^ "Spine Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194924/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=92301. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  7. ^ "Folkart Towers 1". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119223912/http://www.emporis.com/building/folkart-towers-1-izmir-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  8. ^ "Folkart Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202630/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95900. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  9. ^ "Folkart Towers 2". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119223425/http://www.emporis.com/building/folkart-towers-2-izmir-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  10. ^ "Folkart Tower B". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906054439/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95901. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  11. ^ "Anthill Residence 1". Emporis.com. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141207161355/http://www.emporis.com/building/anthillresidence1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  12. ^ "Anthill Residence 1". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194522/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=71781. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  13. ^ "Anthill Residence 2". Emporis.com. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141207161408/http://www.emporis.com/building/anthillresidence2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  14. ^ "Anthill Residence 2". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025639/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=71782. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  15. ^ "Varyap Meridian Block A". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220100/http://www.emporis.com/building/varyap-meridian-block-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  16. ^ "Varyap Meridian Tower 1". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025851/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=84755. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  17. ^ "Renaissance Tower". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220125/http://www.emporis.com/building/renaissance-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  18. ^ "Renaissance Business Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905153908/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=97258. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  19. ^ a b "İşbank Tower 1". Emporis.com. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150103092120/http://www.emporis.com/building/isbanktower1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  20. ^ a b "Is Bankasi Tower 1". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305201834/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3141. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  21. ^ "My Towerland Tower A". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191927/http://www.emporis.com/building/my-towerland-tower-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  22. ^ "My Towerland". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025857/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=90630. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  23. ^ "Ege Perla Tower A". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191924/http://www.emporis.com/building/ege-perla-tower-a-izmir-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  24. ^ "Ege Perla Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194504/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=52193. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  25. ^ "Varyap Meridian Block C". Emporis.com. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150121163548/http://www.emporis.com/building/varyap-meridian-block-c-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  26. ^ "Varyap Meridian Tower 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905151441/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=84756. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  27. ^ "Palladium Tower". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220141/http://www.emporis.com/building/palladium-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  28. ^ "Nida Palladium Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905152525/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=26043. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  29. ^ a b "Mertim Tower". Emporis.com. 28 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141228102756/http://www.emporis.com/building/mertimtower-mersin-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  30. ^ a b "Mertim Hotel Mersin". SkyscraperPage.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120152701/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2480. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  31. ^ "Ak-Asya Shopping Center and Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191954/http://www.emporis.com/building/ak-asya-shopping-center-and-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  32. ^ "Ak-Asya Shopping Center and Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905145848/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=89615. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  33. ^ "Sisli Plaza". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122210318/http://www.emporis.com/building/sisliplaza-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  34. ^ "Sisli Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202303/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=27512. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  35. ^ "River Plaza Tower A". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122212006/http://www.emporis.com/building/river-plaza-tower-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  36. ^ "Ozdilek Plaza Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905145524/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95913. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  37. ^ "Tekstilkent Plaza 1". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122205635/http://www.emporis.com/building/tekstilkentplaza1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  38. ^ "Tekstilkent Plaza 1". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025643/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2486. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  39. ^ "Tekstilkent Plaza 2". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122202224/http://www.emporis.com/building/tekstilkentplaza2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  40. ^ "Tekstilkent Plaza 2". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202609/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2488. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  41. ^ "Soyak Kristal Kule". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191930/http://www.emporis.com/building/soyak-kristal-kule-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  42. ^ "Soyak Kristal Kule". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194654/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=97757. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  43. ^ "Varyap Meridian Block E". Emporis.com. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150121153759/http://www.emporis.com/building/varyap-meridian-block-e-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  44. ^ "Varyap Meridian Tower 3". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905152254/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=84757. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  45. ^ "Seljuk Tower". Emporis.com. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150121153631/http://www.emporis.com/building/seljuktower-konya-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  46. ^ "Seljuk Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194806/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=31994. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  47. ^ "Zorlu Levent 199". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220217/http://www.emporis.com/building/zorlu-levent-199-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  48. ^ "Levent 199". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305195222/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=71767. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  49. ^ "Portakal Çiçeği Tower". Emporis.com. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141226223906/http://www.emporis.com/building/portakal-cicegi-tower-ankara-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  50. ^ "Portakal Çiçegi Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905193035/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=67842. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  51. ^ "Rixos Residence Bomonty". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122205758/http://www.emporis.com/building/rixos-residence-bomonty-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  52. ^ "Rixos Residence Bomonty". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905154622/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=84977. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  53. ^ "Sky Tower A". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191951/http://www.emporis.com/building/sky-tower-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  54. ^ "My Towerland Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905153012/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=84835. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  55. ^ "Exen Plaza Tower". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220129/http://www.emporis.com/building/exen-plaza-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  56. ^ "Exen Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905154201/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95651. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  57. ^ "Akbank Tower". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122202408/http://www.emporis.com/building/akbanktower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  58. ^ "Sabanci Center 1". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194817/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3423. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  59. ^ "Trump Towers 1". Emporis.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402133327/http://www.emporis.com/buildings/251486/trump-towers-1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  60. ^ "Trump Towers - Residence Tower". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025411/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=46996. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  61. ^ "Arkon Park Residence I". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203122/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=75475. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  62. ^ "Uprise Elite". Emporis.com. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150403002458/http://www.emporis.com/buildings/1194405/uprise-elite-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  63. ^ "Uprise Elite". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025622/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=71938. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  64. ^ "Süzer Plaza Ritz-Carlton". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220118/http://www.emporis.com/building/suezerplazaritzcarlton-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  65. ^ "Süzer Plaza Ritz-Carlton". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025844/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5086. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  66. ^ "Torun Tower". Emporis.com. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141207091059/http://www.emporis.com/building/torun-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  67. ^ "Torun Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905151401/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=53624. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  68. ^ "Polat Tower Residence". Emporis.com. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160113132314/http://www.emporis.com/buildings/107541/polat-tower-residence-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  69. ^ "Polat Tower Residence". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905150015/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2495. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  70. ^ "Vega Park Tower 1". Emporis.com. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141226224028/http://www.emporis.com/building/vega-park-tower-1-ankara-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  71. ^ "Nata Vega Park Tower 1". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905191915/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5646. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  72. ^ "Vega Park Tower 2". Emporis.com. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141226224135/http://www.emporis.com/building/vega-park-tower-2-ankara-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  73. ^ "Nata Vega Park Tower 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905191038/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=33752. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  74. ^ "Istanbloom". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220133/http://www.emporis.com/building/istanbloom-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  75. ^ "Istanbloom". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025629/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=89768. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  76. ^ "Dumankaya IKON". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220221/http://www.emporis.com/building/dumankaya-ikon-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  77. ^ "Dumankaya İkon". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203141/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=83460. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  78. ^ "42 Maslak Tower 1". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220213/http://www.emporis.com/building/42-maslak-tower-1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  79. ^ "42 Maslak Tower 1". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905160055/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95268. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  80. ^ "42 Maslak Tower 2". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220209/http://www.emporis.com/building/42-maslak-tower-2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  81. ^ "42 Maslak Tower 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905143609/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95269. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  82. ^ "River Plaza Tower B". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122210910/http://www.emporis.com/building/river-plaza-tower-b-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  83. ^ "Ozdilek Plaza Tower B". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202405/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=95914. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  84. ^ "Otokoç Plazas". Emporis.com. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160709150818/http://www.emporis.com/complex/127430/otokoc-plazas-ankara-turkey. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016. 
  85. ^ "Otokoç Plazas". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025923/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=15393. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016. 
  86. ^ "Sun Plaza". Emporis.com. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160113132314/http://www.emporis.com/buildings/183927/sun-plaza-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  87. ^ "Sun Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194928/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=27513. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  88. ^ "Four Winds Residence Tower A". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220225/http://www.emporis.com/building/four-winds-residence-tower-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  89. ^ "Four Winds Residence Tower A". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025652/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=86724. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  90. ^ "Four Winds Residence Tower B". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220205/http://www.emporis.com/building/four-winds-residence-tower-b-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  91. ^ "Four Winds Residence Tower B". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202549/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=86725. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  92. ^ "Four Winds Residence Tower C". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220148/http://www.emporis.com/building/four-winds-residence-tower-c-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  93. ^ "Four Winds Residence Tower C". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905155635/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=86726. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  94. ^ "Four Winds Residence Tower D". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220158/http://www.emporis.com/building/four-winds-residence-tower-d-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  95. ^ "Four Winds Residence Tower D". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025313/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=86727. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  96. ^ "Trump Towers 2". Emporis.com. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150403032116/http://www.emporis.com/buildings/251487/trump-towers-2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  97. ^ "Trump Towers - Office Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194935/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=46997. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  98. ^ "TAT Tower 1". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122205801/http://www.emporis.com/building/tattower1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  99. ^ "TAT Tower 1". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303203044/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2489. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  100. ^ "TAT Tower 2". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122202238/http://www.emporis.com/building/tattower2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  101. ^ "TAT Tower 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905150208/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2490. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  102. ^ "Metrocity Millennium 1". Emporis.com. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150403013400/http://www.emporis.com/buildings/107567/metrocity-millennium-1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  103. ^ "Metrocity Millennium 1". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203024/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=11192. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  104. ^ "Metrocity Millennium 2". Emporis.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304220922/http://www.emporis.com/buildings/107568/metrocity-millennium-2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  105. ^ "Metrocity Millennium 2". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305201946/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=11193. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  106. ^ "Metrocity Millennium 3". Emporis.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402175641/http://www.emporis.com/buildings/107569/metrocity-millennium-3-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  107. ^ "Metrocity Millennium 3". SkyscraperPage.com. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150914200717/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=11194. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  108. ^ "Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191948/http://www.emporis.com/building/hilton-istanbul-bomonti-hotel-conference-center-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  109. ^ "Hilton Bomonti International Hotel & Congress Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905151051/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=87077. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  110. ^ "Izmir Hilton Hotel". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119223706/http://www.emporis.com/building/izmirhiltonhotel-izmir-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  111. ^ "Izmir Hilton Hotel". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906052604/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=32142. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  112. ^ "Selenium Twins 1". Emporis.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304214507/http://www.emporis.com/buildings/248103/selenium-twins-1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  113. ^ "Selenium Twins 1". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905144836/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=47100. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  114. ^ "Selenium Twins 2". Emporis.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402195757/http://www.emporis.com/buildings/248104/selenium-twins-2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  115. ^ "Selenium Twins 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905154226/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=47101. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  116. ^ "Sabanci Center 2". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122202359/http://www.emporis.com/building/sabancicenter2-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  117. ^ "Sabanci Center 2". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905153738/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3025. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  118. ^ "Dikmen Valley Towers 1". Emporis.com. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150403030810/http://www.emporis.com/buildings/107667/dikmen-valley-towers-1-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  119. ^ "Dikmen Valley Towers I". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025342/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35065. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  120. ^ "Dikmen Valley Towers 2". Emporis.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304230558/http://www.emporis.com/buildings/107661/dikmen-valley-towers-2-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  121. ^ "Dikmen Valley Towers II". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202623/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35066. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  122. ^ "Dikmen Valley Towers 3". Emporis.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402154656/http://www.emporis.com/buildings/107662/dikmen-valley-towers-3-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  123. ^ "Dikmen Valley Towers III". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905191534/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35067. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  124. ^ "Dikmen Valley Towers 4". Emporis.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305020017/http://www.emporis.com/buildings/107663/dikmen-valley-towers-4-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  125. ^ "Dikmen Valley Towers IV". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905191752/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35068. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  126. ^ "Şişli Elit Residence". Emporis.com. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160113132314/http://www.emporis.com/buildings/107403/sisli-elit-residence-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  127. ^ "Şişli Elit Residence". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202525/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3142. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  128. ^ "TOBB Towers 1". Emporis.com. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150629080950/http://www.emporis.com/buildings/107666/tobb-towers-1-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  129. ^ "TOBB Towers I". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303192055/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35062. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  130. ^ "TOBB Towers 2". Emporis.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303202344/http://www.emporis.com/buildings/107665/tobb-towers-2-ankara-turkey. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  131. ^ "TOBB Towers II". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202639/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35063. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  132. ^ "DAP Royal Center Tower 1". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122212131/http://www.emporis.com/building/dap-royal-center-tower-1-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  133. ^ "DAP Royal Center Tower 1". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905144548/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=99183. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  134. ^ "Skyland Office Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191939/http://www.emporis.com/building/skyland-office-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  135. ^ "Skyland Tower B (office)". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905160143/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6956. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  136. ^ "Skyland Residence Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191909/http://www.emporis.com/building/skyland-residence-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  137. ^ "Skyland Tower A (residential)". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202415/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=75560. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  138. ^ "Diamond of Istanbul". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191915/http://www.emporis.com/building/diamondofistanbul-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  139. ^ "Diamond of Istanbul". SkyscraperPage.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303193858/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=28463. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  140. ^ "Sapphire Ankara". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191933/http://www.emporis.com/building/sapphire-ankara-ankara-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  141. ^ "Sapphire Ankara". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203304/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=42575. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  142. ^ "Nurol Life". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122205322/http://www.emporis.com/building/nurol-life-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  143. ^ "Nurol Life". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305201923/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=102815. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  144. ^ "The Metropol Tower". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122205805/http://www.emporis.com/building/the-metropol-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  145. ^ "Metropol Tower". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025720/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=14982. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  146. ^ "Mistral Office Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191918/http://www.emporis.com/building/mistral-office-tower-izmir-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  147. ^ "Mistral Office Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203202/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=15576. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  148. ^ "Faco Tower". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220144/http://www.emporis.com/building/faco-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  149. ^ "Faco Tower". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025554/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=44566. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  150. ^ "The First Residence". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119192000/http://www.emporis.com/building/the-first-residence-ankara-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  151. ^ "The First Residence". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305194613/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=62655. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  152. ^ "Point Bornova". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191957/http://www.emporis.com/building/point-bornova-izmir-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  153. ^ "Point Bornova". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906055452/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=103410. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  154. ^ "Mistral Residential Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191935/http://www.emporis.com/building/mistral-residential-tower-izmir-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  155. ^ "Mistral Residential Tower". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906054835/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=7922. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  156. ^ "Türk Telekom Tower". Emporis.com. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141226215900/http://www.emporis.com/building/tuerk-telekom-tower-ankara-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  157. ^ "Türk Telekom Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305202520/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=37466. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  158. ^ "The Address Hotel & Residences". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220202/http://www.emporis.com/building/the-address-hotel-residences-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  159. ^ "One Tower". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122202059/http://www.emporis.com/building/one-tower-ankara-turkey2. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  160. ^ "One Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305195147/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=47864. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  161. ^ "Çiftçi Tower A". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122211715/http://www.emporis.com/building/ciftci-tower-a-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  162. ^ "Çiftçi Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905144458/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=46630. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  163. ^ "Çiftçi Tower B". Emporis.com. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122211433/http://www.emporis.com/building/ciftci-tower-b-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  164. ^ "Çiftçi Tower B". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905153631/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5442. Erişim tarihi: 22 Ocak 2015. 
  165. ^ "Skyland Hotel Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191945/http://www.emporis.com/building/skyland-hotel-tower-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  166. ^ "Skyland Istanbul Tower C". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905152231/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=46615. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  167. ^ "Leopardus". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220152/http://www.emporis.com/building/leopardus-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  168. ^ "Sarphan Finans Park". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905154940/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=97674. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  169. ^ "Iconova Block R". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191921/http://www.emporis.com/building/iconova-block-r-gaziantep-turkey2. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  170. ^ "Highlife Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150119191942/http://www.emporis.com/building/highlife-tower-izmir-turkey. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  171. ^ "Highlife Tower". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306021639/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=100899. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  172. ^ "Municipality Center". SkyscraperPage.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306025406/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=89848. Erişim tarihi: 19 Ocak 2015. 
  173. ^ "By Tower, 52 katlı ve 250 metre". Milliyet Ege. 11 Ocak 2015. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120194517/http://i.milliyet.com.tr/Orjinal/2015/01/10/mle-11-01-2015-sayfa-7-6784196.Jpeg. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  174. ^ "Emek Office Building". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220105/http://www.emporis.com/building/emekofficebuilding-ankara-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  175. ^ "Emek Business Center". SkyscraperPage.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120152936/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=40439. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  176. ^ "The Marmara Hotel". Emporis.com. 15 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141215064120/http://www.emporis.com/building/the-marmara-hotel-istanbul-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  177. ^ "The Marmara Hotel". SkyscraperPage.com. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150910002937/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=11184. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  178. ^ "TPAO Headquarters". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220114/http://www.emporis.com/building/tpaoheadquarters-ankara-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  179. ^ "TPAO Headquarters". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305203111/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=40408. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  180. ^ "Banking Regulation & Supervision Council". Emporis.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150120220122/http://www.emporis.com/building/bankingregulationsupervisioncouncil-ankara-turkey. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  181. ^ "Banking Regulation & Supervision Council". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305195013/http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=40407. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]