Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek yapıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
ABD'deki en yüksek yapılar
Trump International Otel ve Kulesi, Şikago
  Bu renk ile kodlanmış binalar tamamlandıkları tarihlerde dünyanın en yüksek binası unvanını almışlardı.
Sıralama İsim Yer Yükseklik
ft (m)
Kat Adedi Yıl Ek bilgiler
1 Willis Tower(Sears Tower)[A] Chicago
41°52′43.82″K 87°38′9.73″B / 41.8788389°K 87.6360361°B / 41.8788389; -87.6360361
01.01,451 (442) 108 1974 Dünyanın en yüksek 8. binası. 1974 yılından beri Şikago ve ABD’nin en yüksek binasıdır; 1974 ile 1998 yılları arasında dünyada inşa edilmiş en yüksek binası idi; 1970'li yıllarda dünyada ve ABD’de inşa edilmiş en yüksek bina idi. Eski ve halen yaygın kullanımı ile Sears Kulesi olarak da adlandırılmaktadır.[1][2]
2 Trump International Hotel and Tower Chicago
41°53′19.84″K 87°37′35.18″B / 41.8888444°K 87.6264389°B / 41.8888444; -87.6264389
02.01,389 (423) 98 2009 Dünyanın en yükske 11. binası; 2000'li yıllarda inşa edilmiş olanlar arasında ABD’nin en yüksek binası [3]
3 Empire State Building[A] New York
40°44′54.47″K 73°59′8.5″B / 40.7484639°K 73.985694°B / 40.7484639; -73.985694
03.01,250 (381) 102 1931 Dünyanın en yüsek 15. binası; New York şehrinin en yüksek binası; 1931 ile 1973 tarihleri arasında dünyanın en yüksek binası; dünyada 100’den fazla kata sahip olan ilk binas, 1930’lu yıllarda ABD’de ve dünyada inşa edilmiş en yüksek bina [4][5]
4 Bank of America Kulesi New York
40°45′19.36″K 73°59′3.92″B / 40.7553778°K 73.9844222°B / 40.7553778; -73.9844222
03.11,200 (366) 54 2009 New York’un en yüksek ikinci binası; dünyanın en yüksek 18. binası [6][7]
[Note B] Stratosphere Tower Las Vegas
36°8′50.59″K 115°9′19.40″B / 36.1473861°K 115.155389°B / 36.1473861; -115.155389
03.21,149 (350) 12 1996 ABD’nin en yüksek gözlem kulesi; Batı Yarımküresi’ndeki Toronto’da yer alan CN Kulesi’nden sonra en yüksek ikinci gözlem kulesi; ABD’de Mississippi Nehri’nin batısındaki en yüksek ikinci yapı; Las Vegas şehrinde ve Nevada eyaletinde 1996’dan beri en yüksek yapı.[8][9][9][10]
5 Aon Center Chicago
41°53′6.79″K 87°37′17.41″B / 41.8852194°K 87.6215028°B / 41.8852194; -87.6215028
04.01,136 (346) 83 1973 Dünyanın en yüksek 22. binası [11][12]
6 John Hancock Center Chicago
41°53′55.61″K 87°37′22.93″B / 41.8987806°K 87.6230361°B / 41.8987806; -87.6230361
05.01,127 (344) 100 1969 Dünyanın en yüksek 24. binası; dünyada en fazla yaşama birimlerine sahip yapı; ABD’de 1960’larda inşa edilen binalar arasında en yükseği [13][14]
7= Chrysler Binası[A] New York
40°45′5.44″K 73°58′31.84″B / 40.7515111°K 73.9755111°B / 40.7515111; -73.9755111
06.01,046 (319) 77 1930 Dünyanın en yüksek 33. binası; 1930 ile 1931 yılları arasında dünyanın en yüksek yapısı; dünyanın en yüksek tuğla binası [15][16]
7= New York Times Binası New York
40°45′21.77″K 73°59′24.21″B / 40.7560472°K 73.9900583°B / 40.7560472; -73.9900583
07.01,046 (319) 52 2007 Dünyanın en yüksek 33. binası. Chrysler Binası ile aynı yüksekliğe sahiptir.[17][18]
9 Bank of America Plaza Atlanta
33°46′14.9″K 84°23′10.75″B / 33.770806°K 84.3863194°B / 33.770806; -84.3863194
08.01,023 (312) 55 1992 Dünyanın en yüksek 37. binası; Atlanta şehrinin ve ABD’nin güney kısmının en yüksek yapısı; ABD’de bir eyalet başkentine inşa edilmiş binalar arasında en yükseği; 1990'lı yıllarda inşa edilen binalar arasında en yükseği.[19][20]
10 U.S. Bank Tower Los Angeles
34°3′3.85″K 118°15′16.03″B / 34.0510694°K 118.2544528°B / 34.0510694; -118.2544528
09.01,018 (310) 73 1989 Dünyanın en yüksek 42. binası; Los Angeles şehrindeki en yüksek bina; Mississippi Nehri’nin batsında ve ABD’nin batı kıyılarındaki en yüksek bina.[21][22]
11 AT&T Corporate Center Chicago
41°52′49.19″K 87°38′5.23″B / 41.8803306°K 87.6347861°B / 41.8803306; -87.6347861
10.01,007 (307) 60 1989 Dünyanın en yüksek 42. binası [23][24]
12 JPMorgan Chase Tower Houston
29°45′34.50″K 95°21′48.44″B / 29.759583°K 95.3634556°B / 29.759583; -95.3634556
11.01,002 (305) 75 1982 Dünyanın en yüksek 45. binası; Houston şehrindeki en yüksek bina; dünyada beşgen şekle sahip en yüksek 5. yapı [25][26]
13 Two Prudential Plaza Chicago
41°53′7.43″K 87°37′21.77″B / 41.8853972°K 87.6227139°B / 41.8853972; -87.6227139
12.0995 (303) 64 1990 Dünyanın en yüksek 47. binası [27][28]
14 Wells Fargo Plaza Houston
29°45′30.17″K 95°22′5.81″B / 29.7583806°K 95.3682806°B / 29.7583806; -95.3682806
13.0992 (302) 71 1983 Dünyanın en yüksek 48. binası [29][30]
Sutro Tower San Francisco
37°47′42.4″K 118°24′10.01″B / 37.795111°K 118.4027806°B / 37.795111; -118.4027806
14.0977 (297) 1972 Dünyanın en yüksek 49. yapısı; San Franscisco’nun en yüksek yapısı
15 Comcast Center Philadelphia
39°57′17.21″K 75°10′6.73″B / 39.9547806°K 75.1685361°B / 39.9547806; -75.1685361
14.0975 (297) 57 2007 Dünyanın en yüksek 60. binası; Philadelphia şehrinin en yüksek binası; ABD’de LEED sertifikasyonuna sahip en yüksek bina.[31][32]
16 311 South Wacker Drive Chicago
41°52′38.78″K 87°38′8.08″B / 41.8774389°K 87.6355778°B / 41.8774389; -87.6355778
15.0961 (293) 65 1990 Dünyanın en yüksek 57. binası [33][34]
17 American International Building New York
40°42′22.9″K 74°0′26.67″B / 40.706361°K 74.0074083°B / 40.706361; -74.0074083
16.0952 (290) 66 1932 Dünyanın en yüksek 59. binası [35][36]
18 Key Tower Cleveland
41°30′3.21″K 81°41′37.14″B / 41.5008917°K 81.69365°B / 41.5008917; -81.69365
17.0947 (289) 57 1991 Dünyanın en yüksek 60. binası; Cleveland ve Ohio’daki en yüksek bina [37][38]
19 One Liberty Place Philadelphia
39°57′9.25″K 75°10′5.21″B / 39.9525694°K 75.1681139°B / 39.9525694; -75.1681139
18.0945 (288) 61 1987 Dünyanın en yüksek 61. binası [39][40]
20 Columbia Center Seattle
47°36′16.93″K 122°19′50.21″B / 47.6047028°K 122.3306139°B / 47.6047028; -122.3306139
19.0932 (284) 76 1985 Dünyanın en yüksek 63. binası; Seattle şehrindeki en yüksek bina [41]
21 The Trump Building[A] New York
40°42′25.05″K 74°0′34.73″B / 40.7069583°K 74.0096472°B / 40.7069583; -74.0096472
20.0927 (283) 70 1930 Dünyanın en yüksek 68. binası; 1930 yılında iki ay boyunca, Chrysler Binası tamamlanıncaya kadar, dünyanın en yüksek binası; 40 Wall Street olarak da isimlendirilir.[42][43]
22 Bank of America Plaza Dallas
32°46′48″K 96°48′14.47″B / 32.78°K 96.8040194°B / 32.78; -96.8040194
21.0921 (281) 72 1985 Dünyanın en yüksek 69. binası; Dallas şehrindeki en yüksek bina [44][45]
23 Citigroup Center New York
40°45′29.98″K 73°58′11.99″B / 40.7583278°K 73.9699972°B / 40.7583278; -73.9699972
22.0915 (279) 59 1977 Dünyanın en yüksek 73. binası [46][47]
24 Williams Tower Houston
29°44′13.69″K 95°27′40.6″B / 29.7371361°K 95.461278°B / 29.7371361; -95.461278
23.0901 (275) 64 1983 Dünyanın en yüksek 78. binası [48][49]
25 Renaissance Tower Dallas
32°46′52.12″K 96°48′6.68″B / 32.7811444°K 96.8018556°B / 32.7811444; -96.8018556
24.0886 (270) 56 1974 Dünyanın en yüksek 81. binası [50][51]
26= 900 North Michigan Chicago
41°53′58.65″K 87°37′29.46″B / 41.899625°K 87.62485°B / 41.899625; -87.62485
25.0871 (265) 66 1989 Dünyanın en yüksek 90. binası [52][53]
26= Bank of America Corporate Center Charlotte
35°13′37.89″K 80°50′32.24″B / 35.2271917°K 80.8422889°B / 35.2271917; -80.8422889
26.0871 (265) 60 1992 Dünyanın en yüksek 90. binası; Charlotte şehrindeki en yüksek bina [54][55]
26= SunTrust Plaza Atlanta
33°45′45.53″K 84°23′11.48″B / 33.7626472°K 84.3865222°B / 33.7626472; -84.3865222
27.0871 (265) 60 1992 Dünyanın en yüksek 90. binası [56][57]
29 Trump World Tower New York
40°45′8.98″K 73°58′4.48″B / 40.7524944°K 73.9679111°B / 40.7524944; -73.9679111
28.0861 (262) 72 2001 Dünyanın en yüksek 99. binası [58][59]
30 Water Tower Place Chicago
41°53′52.62″K 87°37′22.86″B / 41.89795°K 87.6230167°B / 41.89795; -87.6230167
29.0859 (262) 74 1976 Dünyanın en yüksek 101. binası [60][61]
31 Aon Center Los Angeles
34°2′57.22″K 118°15′25.07″B / 34.0492278°K 118.2569639°B / 34.0492278; -118.2569639
30.0858 (262) 62 1974 Dünyanın en yüksek 104. binası [62][63]
32 Transamerica Pyramid San Francisco
37°47′42.4″K 122°24′10.01″B / 37.795111°K 122.4027806°B / 37.795111; -122.4027806
31.0853 (260) 48 1972 Dünyanın en yüksek 109. binası [64][65]
33= Chase Tower Chicago
41°52′53.59″K 87°37′48.58″B / 41.8815528°K 87.6301611°B / 41.8815528; -87.6301611
32.0850 (259) 60 1969 Dünyanın en yüksek 116. binası [66][67]
33= GE Building New York
40°45′32.11″K 73°58′45.65″B / 40.7589194°K 73.9793472°B / 40.7589194; -73.9793472
33.0850 (259) 69 1933 Dünyanın en yüksek 116. binası [68][69]
35 Two Liberty Place Philadelphia
39°57′6.07″K 75°10′2.76″B / 39.9516861°K 75.1674333°B / 39.9516861; -75.1674333
34.0848 (258) 58 1990 Dünyanın en yüksek 120. binası [70][71]
36 Park Tower Chicago
41°53′49.19″K 87°37′30.56″B / 41.8969972°K 87.6251556°B / 41.8969972; -87.6251556
35.0844 (257) 67 2000 Dünyanın en yüksek 123. binası [72][73]
37 U.S. Steel Tower Pittsburgh
40°26′28.6″K 79°59′40.79″B / 40.441278°K 79.9946639°B / 40.441278; -79.9946639
36.0841 (256) 64 1970 Dünyanın en yüksek 125. binası; Pittsburgh şehrindeki en yüksek bina [74][75][76]
38 Chase Tower Indianapolis
39°46′10.59″K 86°9′25.65″B / 39.7696083°K 86.157125°B / 39.7696083; -86.157125
37.0830 (253) 49 1990 Dünyanın en yüksek 133. binası; Indianapolis şehrindeki en yüksek bina [77]
39 One Atlantic Center Atlanta
33°47′13.13″K 84°23′14.63″B / 33.7869806°K 84.3873972°B / 33.7869806; -84.3873972
38.0820 (250) 50 1987 Dünyanın en yüksek 141. binası; IBM Kulesi olarak da adlandırılamaktadır.[78][79]
40= Aqua Chicago
41°53′11.01″K 87°37′12.12″B / 41.8863917°K 87.6200333°B / 41.8863917; -87.6200333
38.1819 (250) 82 2009 Dünyanın en yüksek 148. binası [80]
40= The Legacy at Millennium Park Chicago
41°52′52.9″K 87°37′32.51″B / 41.881361°K 87.6256972°B / 41.881361; -87.6256972
38.2819 (250) 72 2009 Dünyanın en yüksek 148. binası [81]
42 CitySpire Center New York
40°45′50.97″K 73°58′47.11″B / 40.7641583°K 73.9797528°B / 40.7641583; -73.9797528
39.0814 (248) 75 1987 Dünyanın en yüksek 155. binası [82][83]
43 One Chase Manhattan Plaza New York
40°42′28.36″K 74°0′31.81″B / 40.7078778°K 74.0088361°B / 40.7078778; -74.0088361
40.0813 (248) 60 1960 Dünyanın en yüksek 157. binası [84][85]
44 Conde Nast Binası New York
40°45′21.37″K 73°59′8.9″B / 40.7559361°K 73.985806°B / 40.7559361; -73.985806
41.0809 (247) 48 1999 Dünyanın en yüksek 161. binası; 4 Times Square olarak da adlandırılır.[86][87]
45 MetLife Building New York
40°45′12.45″K 73°58′35.49″B / 40.7534583°K 73.976525°B / 40.7534583; -73.976525
42.0808 (246) 59 1963 Dünyanın en yüksek 162. binası; eski ismi PanAm Binası’dır.[88]
46 Bloomberg Tower New York
40°45′42.06″K 73°58′5.1″B / 40.7616833°K 73.968083°B / 40.7616833; -73.968083
43.0806 (246) 54 2005 Dünyanın en yüksek 163. binası [89][90]
47= IDS Tower Minneapolis
44°58′33.6″K 93°16′21.34″B / 44.976°K 93.2725944°B / 44.976; -93.2725944
45.0792 (241) 57 1973 Dünyanın en yüksek 186. binası; Minneapolis şehrinin en yüksek binası [91]
47= Mellon Bank Center Philadelphia
39°57′13.09″K 75°10′10.23″B / 39.9536361°K 75.1695083°B / 39.9536361; -75.1695083
45.1792 (241) 54 1990 Dünyanın en yüksek 186. binası [92]
47= Woolworth Building[A] New York
40°42′44.29″K 74°0′28.96″B / 40.7123028°K 74.0080444°B / 40.7123028; -74.0080444
46.0792 (241) 57 1913 Dünyanın en yüksek 186. binası; 1913 ile 1930 yılları arasından dünyanın en yüksek binası; 1910'lı yıllarda dünyada ve ABD’de inşa edilen binalar arasında en yükseği [93][94]
50 Hancock Place Boston
42°20′57.36″K 71°4′30.53″B / 42.3492667°K 71.0751472°B / 42.3492667; -71.0751472
47.0790 (241) 60 1976 Dünyanın en yüksek 191. binası; Boston şehrinde ve New England bölgesinden en yüksek bina [95][96]
51 Four Seasons Hotel & Tower Miami
25°45′31.03″K 80°11′30.34″B / 25.7586194°K 80.1917611°B / 25.7586194; -80.1917611
48.0789 (240) 64 2003 Dünyanın en yüksek 193. binası; Miami şehrindeki en yüksek bina.[97][98]
52 Comerica Bank Tower Dallas
32°46′53.34″K 96°47′48.16″B / 32.7814833°K 96.7967111°B / 32.7814833; -96.7967111
49.0787 (240) 60 1987 Dünyanın en yüksek 195. binası [99][100]
53 300 North LaSalle Chicago
41°53′17.42″K 87°37′59.12″B / 41.8881722°K 87.6330889°B / 41.8881722; -87.6330889
49.1785 (239) 60 2009 [101][102]
54 30 Hudson Street Jersey City
40°42′47.2″K 74°2′2.52″B / 40.713111°K 74.0340333°B / 40.713111; -74.0340333
50.0781 (238) 42 2003 Jersey City şehrindeki en yüksek bina [103][104]
55 Bank of America Center Houston
29°45′39.15″K 95°21′59.51″B / 29.760875°K 95.3665306°B / 29.760875; -95.3665306
51.0780 (238) 56 1983 [105][106]
56 555 California Street San Francisco
37°47′31.5″K 122°24′13.68″B / 37.792083°K 122.4038°B / 37.792083; -122.4038
52.0779 (237) 52 1969 ABD’nin batı sahillerinde 1969 ile 1972 yılları arasında en yüksek binası [107][108]
57 One Worldwide Plaza New York
40°45′43.78″K 73°59′12.19″B / 40.7621611°K 73.9867194°B / 40.7621611; -73.9867194
53.0778 (237) 50 1989 [109]
58 Capella Tower Minneapolis
44°58′34.51″K 93°16′6.82″B / 44.9762528°K 93.2685611°B / 44.9762528; -93.2685611
54.0776 (237) 56 1992 [110][111]
59 Wells Fargo Center Minneapolis
44°58′36.34″K 93°16′15.09″B / 44.9767611°K 93.2708583°B / 44.9767611; -93.2708583
55.0773 (236) 57 1988 Dünyanın en yüksek 199. binası [112]
60= 1201 Third Avenue Tower Seattle
47°36′25.55″K 122°20′9.85″B / 47.6070972°K 122.3360694°B / 47.6070972; -122.3360694
56.0771 (235) 55 1988 Eski ismi Washington Mutual Tower[113][114]
60= Terminal Tower Cleveland
41°29′53.72″K 81°41′37.6″B / 41.4982556°K 81.693778°B / 41.4982556; -81.693778
91.3771 (235) 52 1930 1967 yılına kadar Kuzey Amerika’da, New York şehrindeki binalar haricinde, en yüksek bina[115]
62 191 Peachtree Tower Atlanta
33°45′32.45″K 84°23′12.97″B / 33.7590139°K 84.3869361°B / 33.7590139; -84.3869361
57.0770 (235) 50 1991 [116][117]
63 Three First National Plaza Chicago
41°52′56.38″K 87°37′49.62″B / 41.8823278°K 87.63045°B / 41.8823278; -87.63045
58.0767 (234) 57 1981 [118][119]
64= Duke Energy Center* Charlotte
35°13′26.62″K 80°50′54.39″B / 35.2240611°K 80.8484417°B / 35.2240611; -80.8484417
58.1764 (233) 48 2009 Under construction; has been topped out[120][121]
64= Wachovia Financial Center Miami
25°46′19.67″K 80°11′16.38″B / 25.7721306°K 80.1878833°B / 25.7721306; -80.1878833
59.0764 (233) 55 1984 [122][123]
66 Heritage Plaza Houston
29°45′31.38″K 95°22′13.59″B / 29.7587167°K 95.3704417°B / 29.7587167; -95.3704417
60.0762 (232) 53 1987 [124][125]
67 Carnegie Hall Tower New York
40°45′53.41″K 73°58′46.89″B / 40.7648361°K 73.9796917°B / 40.7648361; -73.9796917
61.0757 (231) 60 1991 [126][127]
68= Şikago Başlık and Trust Center Chicago
41°53′5.49″K 87°37′49.78″B / 41.8848583°K 87.6304944°B / 41.8848583; -87.6304944
62.0756 (230) 50 1992 [128][129]
68= Enterprise Plaza Houston
29°45′27.78″K 95°22′8.65″B / 29.7577167°K 95.3690694°B / 29.7577167; -95.3690694
63.0756 (230) 55 1980 [130][131]
70 383 Madison Avenue New York
40°45′19.65″K 73°58′35.88″B / 40.7554583°K 73.9766333°B / 40.7554583; -73.9766333
64.0755 (230) 47 2001 Eski ismi Bear Stearns World Headquarters[132][133]
71 AXA Center New York
40°45′19.65″K 73°58′35.88″B / 40.7554583°K 73.9766333°B / 40.7554583; -73.9766333
752 (229) 54 1986 [134][135]
72= 1251 Avenue of the Americas New York
40°45′36.15″K 73°58′53.38″B / 40.7600417°K 73.9814944°B / 40.7600417; -73.9814944
69.0750 (229) 54 1971 [136][137]
72= One Penn Plaza New York
40°45′5.12″K 73°59′33.68″B / 40.7514222°K 73.9926889°B / 40.7514222; -73.9926889
70.0750 (229) 57 1972 [138][139]
72= Time Warner Center Tower North Tower New York
40°46′8.05″K 73°58′58.63″B / 40.7689028°K 73.9829528°B / 40.7689028; -73.9829528
70.1750 (229) 55 2004 [140][141]
72= Time Warner Center Tower South Tower New York
40°46′5.68″K 73°58′58.57″B / 40.7682444°K 73.9829361°B / 40.7682444; -73.9829361
70.2750 (229) 55 2004 [141][142]
72= Two California Plaza Los Angeles
34°3′5.35″K 118°15′5.92″B / 34.0514861°K 118.2516444°B / 34.0514861; -118.2516444
70.3750 (229) 52 1992 [143][144]
77= Gas Company Tower Los Angeles
34°3′0.49″K 118°15′11.59″B / 34.0501361°K 118.2532194°B / 34.0501361; -118.2532194
72.1749 (228) 52 1991 [145][146]
77= Goldman Sachs World Headquarters New York
40°42′53.17″K 74°0′51.84″B / 40.7147694°K 74.0144°B / 40.7147694; -74.0144
72.2749 (228) 44 2009 [147]
77= Prudential Tower Boston
42°20′49.83″K 71°4′57.03″B / 42.347175°K 71.0825083°B / 42.347175; -71.0825083
72.3749 (228) 52 1964 New York şehrindeki binalar haricinde, Kuzey Amerika’nın en yüksek binası [148]
80= 60 Wall Street New York
40°42′22.25″K 74°0′29.94″B / 40.7061806°K 74.0083167°B / 40.7061806; -74.0083167
74.0745 (227) 56 1989 [149]
80= One Astor Plaza New York
40°45′28.37″K 73°59′11.72″B / 40.7578806°K 73.9865889°B / 40.7578806; -73.9865889
75.0745 (227) 54 1972 [150][151]
80= RSA Battle House Tower Mobile
30°41′35.22″K 88°2′22.83″B / 30.6931167°K 88.039675°B / 30.6931167; -88.039675
75.1745 (227) 35 2007 Mobile şehrinde ve Alabama eyaletindeki en yüksek bina [152][153]
83= Blue Cross Blue Shield Tower Chicago
41°53′5.36″K 87°37′11.58″B / 41.8848222°K 87.6198833°B / 41.8848222; -87.6198833
76.0743 (227) 54 2010 [154][155]
83= One Liberty Plaza New York
40°42′34.84″K 74°0′39.25″B / 40.7096778°K 74.0109028°B / 40.7096778; -74.0109028
76.1743 (227) 54 1974 [156][157]
85= 7 World Trade Center New York
40°42′48.07″K 74°0′43.92″B / 40.7133528°K 74.0122°B / 40.7133528; -74.0122
77.0741 (226) 52 2006 [158]
85= 20 Exchange Place New York
40°42′19.32″K 74°0′34.57″B / 40.7053667°K 74.0096028°B / 40.7053667; -74.0096028
77.1741 (226) 57 1931 [159][160]
85= Centerpoint Energy Plaza Houston
29°45′25.69″K 95°22′5.62″B / 29.7571361°K 95.3682278°B / 29.7571361; -95.3682278
78.0741 (226) 53 1974 [161]
88 Two Union Square Seattle
47°36′36.9″K 122°19′56.33″B / 47.61025°K 122.3323139°B / 47.61025; -122.3323139
80.0740 (226) 56 1989 [162]
89= Bell Atlantic Tower Philadelphia
39°57′19.13″K 75°10′8.61″B / 39.9553139°K 75.1690583°B / 39.9553139; -75.1690583
81.0739 (225) 55 1991 Verizon Tower olarak da adlandırılır.[163][164]
89= Three World Financial Center New York
40°42′48.89″K 74°0′53.23″B / 40.7135806°K 74.0147861°B / 40.7135806; -74.0147861
82.0739 (225) 51 1986 [165][166]
91 JPMorgan Chase Tower Dallas
32°47′15.91″K 96°47′48.14″B / 32.7877528°K 96.7967056°B / 32.7877528; -96.7967056
83.0738 (225) 55 1987 [167][168]
92= Bank of America Plaza Los Angeles
34°3′13.03″K 118°15′11.82″B / 34.0536194°K 118.2532833°B / 34.0536194; -118.2532833
84.0735 (224) 55 1975 [169][170]
92= Fontainebleau Resort Las Vegas* Las Vegas
36°8′15.97″K 115°9′33.92″B / 36.1377694°K 115.1594222°B / 36.1377694; -115.1594222
84.1735 (224) 63 2009 Las Vegas şehrinde ve Nevada eyaletindeki en yüksek bina.[171][172]
94 One Museum Park Chicago
41°52′1.63″K 87°37′17.84″B / 41.8671194°K 87.6216222°B / 41.8671194; -87.6216222
85.0734 (224) 62 2009 Chicago şehrinde yerleşim yer olan en yüksek bina; ABD’de en yüksek ikinci yerleşim yeri olarak kullanılan bina [173][174]
95 Bertelsmann Building New York
40°45′29.16″K 73°59′5.04″B / 40.7581°K 73.9847333°B / 40.7581; -73.9847333
85.1733 (223) 45 1990 [175]
96 Continental Center One Houston
29°45′18.5″K 95°22′22.19″B / 29.755139°K 95.3728306°B / 29.755139; -95.3728306
86.0732 (223) 53 1984 [176][177]
97 Detroit Marriott at the Renaissance Center Detroit
42°19′43.82″K 83°2′24.12″B / 42.3288389°K 83.0400333°B / 42.3288389; -83.0400333
87.0727 (222) 70 1977 Tamamlandığında sadece otel olarak kullanılan en yüksek bina idi. Halen Batı Yarımküresi’nin en yüksek sadece otel olarak kullanılan binasıdır.[178][179]
98= 777 Tower Los Angeles
34°2′54.18″K 118°15′40.87″B / 34.0483833°K 118.2613528°B / 34.0483833; -118.2613528
88.0725 (221) 53 1991 [180]
98= Fullbright Tower Houston
29°45′19.52″K 95°21′41.52″B / 29.7554222°K 95.3615333°B / 29.7554222; -95.3615333
90.0725 (221) 52 1982 [181][182]
98= One Mellon Center Pittsburgh
40°26′21.98″K 79°59′45.5″B / 40.4394389°K 79.995972°B / 40.4394389; -79.995972
90.1725 (221) 54 1983 [183][184]
98= Olympia Centre Chicago
41°53′47.1″K 87°37′23.78″B / 41.896417°K 87.6232722°B / 41.896417; -87.6232722
89.0725 (221) 63 1986 [185][186]
102 Times Square Tower New York
40°45′19.82″K 73°59′12.73″B / 40.7555056°K 73.9868694°B / 40.7555056; -73.9868694
90.2724 (221) 49 2004 [187]
103= Wells Fargo Tower Los Angeles
34°3′10.5″K 118°15′6.8″B / 34.052917°K 118.251889°B / 34.052917; -118.251889
90.3723 (220) 54 1982 [188][189]
103= Westin Peachtree Plaza Hotel Atlanta
33°45′33.97″K 84°23′18.45″B / 33.7594361°K 84.3884583°B / 33.7594361; -84.3884583
90.4723 (220) 70 1973 [190]
105 Seattle Municipal Tower Seattle
47°36′18.33″K 122°19′46.17″B / 47.6050917°K 122.3294917°B / 47.6050917; -122.3294917
90.5722 (220) 62 1990 [191]
106 Fountain Place Dallas
32°47′4.66″K 96°48′9.35″B / 32.7846278°K 96.8025972°B / 32.7846278; -96.8025972
90.6720 (220) 63 1986 [192]
107 Figueroa at Wilshire Los Angeles
34°3′2.69″K 118°15′33.38″B / 34.0507472°K 118.2592722°B / 34.0507472; -118.2592722
90.7717 (219) 53 1990 [193][194]
108 Metropolitan Tower New York
40°45′52.82″K 73°58′45.65″B / 40.7646722°K 73.9793472°B / 40.7646722; -73.9793472
90.8716 (218) 68 1987 [195][196]
109= One Shell Plaza Houston
29°45′32.86″K 95°22′3.3″B / 29.7591278°K 95.367583°B / 29.7591278; -95.367583
90.9714 (218) 50 1971 [197][198]
109= Republic Plaza Denver
39°44′36.31″K 104°59′19.3″B / 39.7434194°K 104.988694°B / 39.7434194; -104.988694
91.0714 (218) 56 1984 Denver şehrinin en yüksek binası [199][200]
111= 500 Fifth Avenue New York
40°45′14.24″K 73°58′51.76″B / 40.7539556°K 73.9810444°B / 40.7539556; -73.9810444
91.1709 (216) 58 1931 [201]
111= 1801 California Street Denver
39°44′51.46″K 104°59′23.2″B / 39.7476278°K 104.989778°B / 39.7476278; -104.989778
91.2709 (216) 53 1982 [202]
113 JPMorgan Chase World Headquarters New York
40°45′20.85″K 73°58′31.55″B / 40.7557917°K 73.9754306°B / 40.7557917; -73.9754306
91.4707 (216) 52 1960 [203][204]
114 General Motors Building New York
40°45′48.23″K 73°58′20.39″B / 40.7633972°K 73.9723306°B / 40.7633972; -73.9723306
91.5705 (215) 50 1968 [205][206]
115= Marquis Miami Miami
25°47′6.51″K 80°11′23.62″B / 25.7851417°K 80.1898944°B / 25.7851417; -80.1898944
91.6700 (213) 63 2008 [207]
115= Metropolitan Life Insurance Company Tower[A] New York
40°44′28.54″K 73°59′15.03″B / 40.7412611°K 73.9875083°B / 40.7412611; -73.9875083
91.7700 (213) 50 1909 1909 ile 1913 yılları arasında dünyanın en yüksek binası [208][209]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Willis Tower". SkyscraperPage.com. 31 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Farewell Sears Tower: Tallest Building in U.S. Renamed". Fox News. 15 Temmuz 2009. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2009. 
  3. ^ "Trump International Hotel & Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  4. ^ "Empire State Building". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  5. ^ "Empire State Building". SkyscraperPage.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  6. ^ "Bank of America Tower". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  7. ^ "Bank of America Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  8. ^ "Stratosphere Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2009. 
  9. ^ a b "The Stratosphere". Las Vegas Sun. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2009. 
  10. ^ "Stratosphere Tower". SkyscraperPage.com. 13 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2007. 
  11. ^ "Aon Center". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  12. ^ "Aon Center". SkyscraperPage.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  13. ^ "John Hancock Center". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  14. ^ "John Hancock Center". SkyscraperPage.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  15. ^ "Chrysler Building". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  16. ^ "Chrysler Building". SkyscraperPage.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  17. ^ "New York Times Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  18. ^ "New York Times Building". SkyscraperPage.com. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  19. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  20. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  21. ^ "US Bank Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  22. ^ "US Bank Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  23. ^ "AT&T Corporate Center". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  24. ^ "AT&T Corporate Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  25. ^ "JPMorgan Chase Tower". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  26. ^ "JPMorgan Chase Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  27. ^ "Two Prudential Plaza". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  28. ^ "Two Prudential Plaza". SkyscraperPage.com. 27 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  29. ^ "Wells Fargo Bank Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  30. ^ "Wells Fargo Plaza". SkyscraperPage.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  31. ^ "Comcast Center". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  32. ^ "Comcast Center". SkyscraperPage.com. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  33. ^ "311 South Wacker". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  34. ^ "311 South Wacker Drive". SkyscraperPage.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  35. ^ "American International". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  36. ^ "American International Building". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  37. ^ "Key Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  38. ^ "Key Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  39. ^ "One Liberty Place". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  40. ^ "One Liberty Place". SkyscraperPage.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  41. ^ "Columbia Center". SkyscraperPage.com. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  42. ^ "The Trump Building". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  43. ^ "Trump Building". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  44. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  45. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  46. ^ "Citigroup Center". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  47. ^ "Citigroup Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  48. ^ "Williams Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  49. ^ "Williams Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  50. ^ "Renaissance Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  51. ^ "Renaissance Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  52. ^ "900 North Michigan". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  53. ^ "900 North Michigan". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  54. ^ "Bank of America Corporate Center". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  55. ^ "Bank of America Corporate Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  56. ^ "SunTrust Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  57. ^ "SunTrust Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  58. ^ "Trump World Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  59. ^ "Trump World Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  60. ^ "Water Tower Place". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  61. ^ "Water Tower Place". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  62. ^ "Aon Center". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  63. ^ "Aon Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  64. ^ "Transamerica Pyramid". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2007. 
  65. ^ "Transamerica Pyramid". SkyscraperPage. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  66. ^ "Chase Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  67. ^ "Chase Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  68. ^ "GE Building". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  69. ^ "GE Building". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  70. ^ "Two Liberty Place". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  71. ^ "Two Liberty Place". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  72. ^ "Park Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  73. ^ "Park Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  74. ^ "U.S. Steel Tower". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  75. ^ "U.S. Steel Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  76. ^ "U.S. Steel Tower". 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2010. 
  77. ^ "Chase Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  78. ^ "One Atlantic Center". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  79. ^ "One Atlantic Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  80. ^ "Aqua". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  81. ^ "The Legacy at Millennium Park". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  82. ^ "CitySpire Center". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  83. ^ "CitySpire Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  84. ^ "One Chase Manhattan Plaza". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  85. ^ "One Chase Manhattan Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  86. ^ "4 Times Square". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  87. ^ "Conde Nast Building". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  88. ^ "MetLife Building". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  89. ^ "Bloomberg Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  90. ^ "Bloomberg Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  91. ^ "IDS Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  92. ^ "Mellon Bank Center". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  93. ^ "Woolworth Building". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  94. ^ "Woolworth Building". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  95. ^ "John Hancock Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  96. ^ "Hancock Place". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  97. ^ "Four Seasons Hotel & Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  98. ^ "Four Seasons Hotel and Tower". Structurae.de. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  99. ^ "Comerica Bank Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  100. ^ "Comerica Bank Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  101. ^ "300 North LaSalle". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  102. ^ "300 North LaSalle". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  103. ^ "30 Hudson Street". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  104. ^ "30 Hudson Street". Skyscraperpage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  105. ^ "Bank of America Center". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  106. ^ "Bank of America Center". SkyscraperPage.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  107. ^ "555 California Street". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  108. ^ "555 California Street". SkyscraperPage. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  109. ^ "One Worldwide Plaza". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  110. ^ "Capella Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  111. ^ "225 South Sixth". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  112. ^ "Wells Fargo Center". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  113. ^ "1201 Third Avenue Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  114. ^ "1201 Third Avenue Tower". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  115. ^ "Terminal Tower". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  116. ^ "191 Peachtree Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  117. ^ "191 Peachtree Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  118. ^ "Three First National Plaza". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  119. ^ "Three First National Plaza". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  120. ^ "Duke Energy Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  121. ^ "High-rise Buildings of Charlotte". Emporis.com. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2009. 
  122. ^ "Wachovia Financial Center". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  123. ^ "Wachovia Financial Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  124. ^ "Heritage Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  125. ^ "Heritage Plaza". SkyscraperPage.com. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  126. ^ "Carnegie Hall Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  127. ^ "Carnegie Hall Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  128. ^ "Şikago Başlık & Trust Building". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  129. ^ "Şikago Başlık & Trust Building". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  130. ^ "Enterprise Plaza". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  131. ^ "Enterprise Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  132. ^ "383 Madison Avenue". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  133. ^ "383 Madison Avenue". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  134. ^ "AXA Center". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  135. ^ "AXA Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  136. ^ "1251 Avenue of the Americas". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  137. ^ "1251 Avenue of the Americas". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  138. ^ "One Penn Plaza". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  139. ^ "One Penn Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  140. ^ "Time Warner Center North Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  141. ^ a b "Time Warner Center". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  142. ^ "Time Warner Center South Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  143. ^ "Two California Plaza". Emporis.com. 2 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  144. ^ "Two California Plaza". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  145. ^ "Gas Company Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  146. ^ "Gas Company Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  147. ^ "Goldman Sachs Headquarters". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  148. ^ "Prudential Tower: Prudential Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  149. ^ "60 Wall Street". SkyscraperPage.com. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  150. ^ "One Astor Plaza". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  151. ^ "One Astor Plaza". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  152. ^ "RSA Battle House Tower". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  153. ^ "RSA Battle House Tower". SkyscraperPage.com. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  154. ^ "Blue Cross-Blue Shield Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 21 Aralık 2007. 
  155. ^ "Blue Cross-Blue Shield Tower". SkyscraperPage.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2007. 
  156. ^ "One Liberty Plaza". Emporis.com. 1 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  157. ^ "1 Liberty Plaza". SkyscraperPage.com. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  158. ^ "7 World Trade Center". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  159. ^ "20 Exchange Place". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  160. ^ "20 Exchange Place". SkyscraperPage.com. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  161. ^ "Centerpoint Energy Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  162. ^ "Two Union Square". Emporis.com. 26 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  163. ^ "Bell Atlantic Tower". Emporis.com. 15 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2007. 
  164. ^ "Bell Atlantic Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  165. ^ "Three World Financial Center". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  166. ^ "Three World Financial Center". SkyscraperPage.com. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  167. ^ "JPMorgan Chase Tower". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  168. ^ "JP Morgan Chase Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  169. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  170. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  171. ^ "Fontainebleau Resort Hotel". Emporis.com. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  172. ^ "Fontainebleau Resort & Casino". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  173. ^ "One Museum Park". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  174. ^ "One Museum Park". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  175. ^ "Bertelsmann Building". SkyscraperPage.com. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  176. ^ "Continental Center I". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  177. ^ "Continental Center One". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  178. ^ "Detroit Marriott at the Renaissance Center". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  179. ^ "Detroit Marriott at the Renaissance Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  180. ^ "777 Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  181. ^ "Fullbright Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  182. ^ "Fullbright Tower". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  183. ^ "One Mellon Center". Emporis.com. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  184. ^ "Mellon Bank Center". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  185. ^ "Olympia Centre". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  186. ^ "Olympia Centre". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  187. ^ "Times Square Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2007. 
  188. ^ "Wells Fargo Tower". Emporis.com. 29 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  189. ^ "Wells Fargo Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  190. ^ "Westin Peachtree Plaza". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  191. ^ "Seattle Municipal Tower". SkyscraperPage.com. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  192. ^ "Fountain Place". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  193. ^ "Figueroa at Wilshire". Emporis.com. 26 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  194. ^ "Figueroa at Wilshire". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  195. ^ "Metropolitan Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  196. ^ "Metropolitan Tower". SkyscraperPage.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  197. ^ "One Shell Plaza". Emporis.com. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  198. ^ "One Shell Plaza". SkyscraperPage.com. 6 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  199. ^ "Republic Plaza". Emporis.com. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  200. ^ "Republic Plaza". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  201. ^ "500 Fifth Avenue". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  202. ^ "1801 California". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  203. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". Emporis.com. 16 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  204. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  205. ^ "General Motors Building". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  206. ^ "General Motors Building". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  207. ^ "Marquis". SkyscraperPage.com. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2009. 
  208. ^ "Metropolitan Life Insurance Company Tower". Emporis.com. 17 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009. 
  209. ^ "Met Life Tower". SkyscraperPage.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2009.