Amerika Birleşik Devletleri devlet başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Amerika Birleşik Devletleri devlet başkanları listesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde 1732 yılından beri görev yapmış devlet başkanlarının listesidir.

      Partisiz         Federalist         Demokratik-Cumhuriyetçi         Demokrat Parti         Whig         Cumhuriyetçi Parti
Başkan Başkanlık Parti Seçim Önceki Görevi Başkan Yardımcısı
1 Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg George Washington
1732–1799
(67 yaşında öldü)
[1][2][3]
30 Nisan 1789

4 Mart 1797
  Partisiz
[4]
1
(1788–89)
Kıta Ordusu
Başkomutanı

(1775–83)
John Adams
2
(1792)
2 Official Presidential portrait of John Adams (by John Trumbull, circa 1792).jpg John Adams
1735–1826
(90 yaşında öldü)
[5][6][7]
4 Mart 1797

4 Mart 1801
  Federalist 3
(1796)
ABD Başkan Yardımcısı Thomas Jefferson
3 Thomas Jefferson by Rembrandt Peale, 1800.jpg Thomas Jefferson
1743–1826
(83 yaşında öldü)
[8][9][10]
4 Mart 1801

4 Mart 1809
  Demokratik-
Cumhuriyetçi
4
(1800)
ABD Başkan Yardımcısı Aaron Burr
4 Mart 18014 Mart 1805
5
(1804)
George Clinton
4 Mart 18054 Mart 1809
4 James Madison.jpg James Madison
1751–1836
(85 yaşında öldü)
[11][12][13]
4 Mart 1809

4 Mart 1817
  Demokratik-
Cumhuriyetçi
6
(1808)
ABD Dışişleri Bakanı
(1801–09)
George Clinton
4 Mart 180920 Nisan 1812
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(2. Clinton döneminin dengelenmesi)
7
(1812)
Elbridge Gerry
4 Mart 181323 Kasım 1814
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(Gerry döneminin dengelenmesi)
5 James Monroe White House portrait 1819.gif James Monroe
1758–1831
(73 yaşında öldü)
[14][15][16]
4 Mart 1817

4 Mart 1825
  Demokratik-
Cumhuriyetçi
8
(1816)
ABD Dışişleri Bakanı
(1811–17)
Daniel D. Tompkins
9
(1820)
6 JQA Photo.tif John Quincy Adams
1767–1848
(80 yaşında öldü)
[17][18][19]
4 Mart 1825

4 Mart 1829
  Demokratik-
Cumhuriyetçi
10
(1824)
ABD Dışişleri Bakanı
(1817–25)
John C. Calhoun
7 Andrew Jackson Daguerrotype-crop.jpg Andrew Jackson
1767–1845
(78 yaşında öldü)
[20][21][22]
4 Mart 1829

4 Mart 1837
  Demokrat Parti 11
(1828)
Tennessee Senatörü
(1823–25)
John C. Calhoun
4 Mart 182928 Aralık 1832
(Görevdeyken istifa etti)
Boş makam
(Calhoun döneminin dengelenmesi)
12
(1832)
Martin Van Buren
4 Mart 18334 Mart 1837
8 Martin Van Buren by Mathew Brady c1855-58.jpg Martin Van Buren
1782–1862
(79 yaşında öldü)
[23][24][25]
4 Mart 1837

4 Mart 1841
  Demokrat Parti 13
(1836)
ABD Başkan Yardımcısı Richard Mentor Johnson
9 William Henry Harrison daguerreotype edit.jpg William Henry Harrison
1773–1841
(68 yaşında öldü)
[26][27][28]
4 Mart 1841

4 Nisan 1841
(Görevdeyken öldü)
  Whig 14
(1840)
ABD'nin Kolombiya Bakanı
(1828–29)
John Tyler
10 Tyler Daguerreotype (restoration).jpg John Tyler
1790–1862
(71 yaşında öldü)
[29][30][31]
4 Nisan 1841

4 Mart 1845
  Whig
4 Nisan 184113 Eylül 1841
ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
  Partisiz
13 Eylül 18414 Mart 1845
11 JKP.tif James K. Polk
1795–1849
(53 yaşında öldü)
[32][33][34]
4 Mart 1845

4 Mart 1849
  Demokrat Parti 15
(1844)
Tennessee Valisi
(1839–41)
George M. Dallas
12 Zachary Taylor restored and cropped.png Zachary Taylor
1784–1850
(65 yaşında öldü)
[35][36][37]
4 Mart 1849

9 Temmuz 1850
(Görevdeyken öldü)
  Whig 16
(1848)
ABD Ordusu Tümgenerali
1. Piyade Alayı Komutanı
(1846–49)
Millard Fillmore
13 Millard Fillmore-Edit1.jpg Millard Fillmore
1800–1874
(74 yaşında öldü)
[38][39][40]
9 Temmuz 1850

4 Mart 1853
  Whig ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
14 Mathew Brady - Franklin Pierce - alternate crop.jpg Franklin Pierce
1804–1869
(64 yaşında öldü)
[41][42][43]
4 Mart 1853

4 Mart 1857
  Demokrat Parti 17
(1852)
ABD Ordusu Tuğgenerali
9. Piyade Alayı Komutanı
(1847–48)
William R. King
4 Mart18 Nisan 1853
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(King döneminin dengelenmesi)
15 James Buchanan.jpg James Buchanan
1791–1868
(77 yaşında öldü)
[44][45][46]
4 Mart 1857

4 Mart 1861
  Demokrat Parti 18
(1856)
ABD'nin Birleşik Krallık Büyükelçisi
(1853–56)
John C. Breckinridge
16 Abraham Lincoln November 1863.jpg Abraham Lincoln
1809–1865
(56 yaşında öldü)
[47][48][49]
4 Mart 1861

15 Nisan 1865
(Görevdeyken öldü)
  Cumhuriyetçi Parti
(Ulusal Birlik)
19
(1860)
Illinois 7. Bölge
Temsilciler Meclisi Üyesi
(1847–49)
Hannibal Hamlin
4 Mart 18614 Mart 1865
20
(1864)
Andrew Johnson
4 Mart15 Nisan 1865
17 Andrew Johnson photo portrait head and shoulders, c1870-1880-Edit1.jpg Andrew Johnson
1808–1875
(66 yaşında öldü)
[50][51][52]
15 Nisan 1865

4 Mart 1869
  Demokrat Parti
(Ulusal Birlik)
Bağlı değil
ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
18 Ulysses S. Grant 1870-1880.jpg Ulysses S. Grant
1822–1885
(63 yaşında öldü)
[53][54][55]
4 Mart 1869

4 Mart 1877
  Cumhuriyetçi Parti 21
(1868)
ABD Ordusu Komutanı
(1864–69)
Schuyler Colfax
4 Mart 18694 Mart 1873
22
(1872)
Henry Wilson
4 Mart 187322 Kasım 1875
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(Wilson döneminin dengelenmesi)
19 President Rutherford Hayes 1870 - 1880 Restored.jpg Rutherford B. Hayes
1822–1893
(70 yaşında öldü)
[56][57][58]
4 Mart 1877

4 Mart 1881
  Cumhuriyetçi Parti 23
(1876)
Ohio Valisi
(1868–72 & 1876–77)
William A. Wheeler
20 James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg James A. Garfield
1831–1881
(49 yaşında öldü)
[59][60][61]
4 Mart 1881

19 Eylül 1881
(Görevdeyken öldü)
  Cumhuriyetçi Parti 24
(1880)
Ohio 19. Bölge
Temsilciler Meclisi Üyesi
(1863–81)
Chester A. Arthur
21 Chester Alan Arthur.jpg Chester A. Arthur
1829–1886
(57 yaşında öldü)
[62][63][64]
19 Eylül 1881

4 Mart 1885
  Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
22 StephenGroverCleveland.png Grover Cleveland
1837–1908
(71 yaşında öldü)
[65][66]
4 Mart 1885

4 Mart 1889
  Demokrat Parti 25
(1884)
New York Valisi
(1883–85)
Thomas A. Hendricks
4 Mart25 Kasım 1885
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(Hendricks döneminin dengelenmesi)
23 Benjamin Harrison, head and shoulders bw photo, 1896.jpg Benjamin Harrison
1833–1901
(67 yaşında öldü)
[67][68][69]
4 Mart 1889

4 Mart 1893
  Cumhuriyetçi Parti 26
(1888)
Indiana Senatörü
(1881–87)
Levi P. Morton
24 Grover Cleveland - NARA - 518139.jpg Grover Cleveland
1837–1908
(71 yaşında öldü)
[65][66]
4 Mart 1893

4 Mart 1897
  Demokrat Parti 27
(1892)
ABD Başkanı
(1885–89)
Adlai Stevenson
25 William McKinley by Courtney Art Studio, 1896.jpg William McKinley
1843–1901
(58 yaşında öldü)
[70][71][72]
4 Mart 1897

14 Eylül 1901
(Görevdeyken öldü)
  Cumhuriyetçi Parti 28
(1896)
Ohio Valisi
(1892–96)
Garret Hobart
4 Mart 189721 Kasım 1899
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(Hobart döneminin dengelenmesi)
29
(1900)
Theodore Roosevelt
4 Mart14 Eylül 1901
26 President Roosevelt - Pach Bros.tif Theodore Roosevelt
1858–1919
(60 yaşında öldü)
[73][74][75]
14 Eylül 1901

4 Mart 1909
  Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
14 Eylül 19014 Mart 1905
30
(1904)
Charles W. Fairbanks
4 Mart 19054 Mart 1909
27 William Howard Taft, head-and-shoulders portrait, facing front.tif William Howard Taft
1857–1930
(72 yaşında öldü)
[76][77][78]
4 Mart 1909

4 Mart 1913
  Cumhuriyetçi Parti 31
(1908)
ABD Savaş Bakanı
(1904–08)
James S. Sherman
4 Mart 190930 Ekim 1912
(Görevdeyken öldü)
Boş makam
(Sherman döneminin dengelenmesi)
28 Thomas Woodrow Wilson, Harris & Ewing bw photo portrait, 1919.jpg Woodrow Wilson
1856–1924
(67 yaşında öldü)
[79][80][81]
4 Mart 1913

4 Mart 1921
  Demokrat Parti 32
(1912)
New Jersey Valisi
(1911–13)
Thomas R. Marshall
33
(1916)
29 Warren G Harding-Harris & Ewing.jpg Warren G. Harding
1865–1923
(57 yaşında öldü)
[82][83][84]
4 Mart 1921

2 Ağustos 1923
(Görevdeyken öldü)
  Cumhuriyetçi Parti 34
(1920)
Ohio Senatörü
(1915–21)
Calvin Coolidge
30 Calvin Coolidge cph.3g10777.jpg Calvin Coolidge
1872–1933
(60 yaşında öldü)
[85][86][87]
2 Ağustos 1923

4 Mart 1929
  Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
2 Ağustos 19234 Mart 1925
35
(1924)
Charles G. Dawes
4 Mart 19254 Mart 1929
31 President Hoover portrait.tif Herbert Hoover
1874–1964
(90 yaşında öldü)
[88][89][90]
4 Mart 1929

4 Mart 1933
  Cumhuriyetçi Parti 36
(1928)
ABD Ticaret Bakanı
(1921–28)
Charles Curtis
32 FDR 1944 Color Portrait.tif Franklin D. Roosevelt
1882–1945
(63 yaşında öldü)
[91][92][93]
4 Mart 1933

12 Nisan 1945
(Görevdeyken öldü)
  Demokrat Parti 37
(1932)
New York Valisi
(1929–32)
John Nance Garner
4 Mart 193320 Ocak 1941
38
(1936)
39
(1940)
Henry A. Wallace
20 Ocak 194120 Ocak 1945
40
(1944)
Harry S. Truman
20 Ocak12 Nisan 1945
33 Harry S. Truman - NARA - 530677.tif Harry S. Truman
1884–1972
(88 yaşında öldü)
[94][95][96]
12 Nisan 1945

20 Ocak 1953
  Demokrat Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
12 Nisan 194520 Ocak 1949
41
(1948)
Alben W. Barkley
20 Ocak 194920 Ocak 1953
34 President Eisenhower Portrait 1959.tif Dwight D. Eisenhower
1890–1969
(78 yaşında öldü)
[97][98][99]
20 Ocak 1953

20 Ocak 1961
  Cumhuriyetçi Parti 42
(1952)
Avrupa Müttefik
Kuvvetler Komutanı

(1949–52)
Richard Nixon
43
(1956)
35 John F. Kennedy, White House color photo portrait.jpg John F. Kennedy
1917–1963
(46 yaşında öldü)
[100][101][102]
20 Ocak 1961

22 Kasım 1963
(Görevdeyken öldü)
  Demokrat Parti 44
(1960)
Massachusetts Senatörü
(1953–60)
Lyndon B. Johnson
36 Lyndon B. Johnson Oval Office Portrait.tif Lyndon B. Johnson
1908–1973
(64 yaşında öldü)
[103][104]
22 Kasım 1963

20 Ocak 1969
  Demokrat Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
22 Kasım 196320 Ocak 1965
45
(1964)
Hubert Humphrey
20 Ocak 196520 Ocak 1969
37 Richard M. Nixon, ca. 1935 - 1982 - NARA - 530679.tif Richard Nixon
1913–1994
(81 yaşında öldü)
[105][106][107]
20 Ocak 1969

9 Ağustos 1974
(Görevden istifa etti)
  Cumhuriyetçi Parti 46
(1968)
ABD Başkan Yardımcısı Spiro Agnew
20 Ocak 196910 Ekim 1973
(Görevden istifa etti)
47
(1972)
Boş makam
10 Ekim6 Aralık 1973
Gerald Ford
6 Aralık 19739 Ağustos 1974
38 Gerald Ford - NARA - 530680.tif Gerald Ford
1913–2006
(93 yaşında öldü)
[108][109][110]
9 Ağustos 1974

20 Ocak 1977
  Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Yardımcısı Boş makam
9 Ağustos19 Aralık 1974
Nelson Rockefeller
19 Aralık 197420 Ocak 1977
39 JimmyCarterPortrait2.jpg Jimmy Carter
1924 doğumlu
(92 yaşında)
[111][112][113]
20 Ocak 1977

20 Ocak 1981
  Demokrat Parti 48
(1976)
Georgia Valisi
(1971–75)
Walter Mondale
40 Official Portrait of President Reagan 1981.jpg Ronald Reagan
1911–2004
(93 yaşında öldü)
[114][115][116]
20 Ocak 1981

20 Ocak 1989
  Cumhuriyetçi Parti 49
(1980)
California Valisi
(1967–75)
George H. W. Bush
50
(1984)
41 George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg George H. W. Bush
1924 doğumlu
(92 yaşında)
[117][118][119]
20 Ocak 1989

20 Ocak 1993
  Cumhuriyetçi Parti 51
(1988)
ABD Başkan Yardımcısı Dan Quayle
42 Bill Clinton.jpg Bill Clinton
1946 doğumlu
(70 yaşında)
[120][121][122]
20 Ocak 1993

20 Ocak 2001
  Demokrat Parti 52
(1992)
Arkansas Valisi
(1979–81 & 1983–92)
Al Gore
53
(1996)
43 George-W-Bush.jpeg George W. Bush
1946 doğumlu
(70 yaşında)
[123][124]
20 Ocak 2001

20 Ocak 2009
  Cumhuriyetçi Parti 54
(2000)
Texas Valisi
(1995–2000)
Dick Cheney
55
(2004)
44 President Barack Obama.jpg Barack Obama
1961 doğumlu
(55 yaşında)
[125][126]
20 Ocak 2009

Görevde
  Demokrat Parti 56
(2008)
Illinois Senatörü
(2005–08)
Joe Biden
57
(2012)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The White House (12 Mart 2007). "Biography of George Washington". Whitehouse.gov. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222343/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/georgewashington. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  2. ^ "George Washington – no Political Party – 1st President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210134127/http://www.history.com/presidents/washington. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  3. ^ "Life Portrait of George Washington". American Presidents: Life Portraits. C-SPAN. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406202153/http://www.c-span.org/video/?121783-1/life-portrait-george-washington. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  4. ^ "George Washington's views on political parties in America | Washington Times Communities". Communities.washingtontimes.com. 2012-03-09. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109025524/http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/history-purpose/2012/mar/9/george-washington-warns-against-political-parties/. Erişim tarihi: 2 Ocak 2013. 
  5. ^ "Biography of John Adams". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 1 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141201032051/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/johnadams/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  6. ^ "John Adams – Federalist Party – 2nd President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210111400/http://www.history.com/presidents/adams. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  7. ^ "Life Portrait of John Adams". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 12 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160712013245/http://www.c-span.org/video/?121951-1/life-portrait-john-adams. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  8. ^ "Biography of Thomas Jefferson". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222354/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/thomasjefferson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  9. ^ "Thomas Jefferson – Democratic-Republican Party – 3rd President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081537/http://www.history.com/presidents/jefferson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  10. ^ "Life Portrait of Thomas Jefferson". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160328064641/http://www.c-span.org/video/?121787-1/life-portrait-thomas-jefferson. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  11. ^ "Biography of James Madison". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222404/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamesmadison. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  12. ^ "James Madison – Democratic-Republican Party – 4th President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210134132/http://www.history.com/presidents/madison. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  13. ^ "Life Portrait of James Madison". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160417134216/http://www.c-span.org/video/?122316-1/life-portrait-james-madison. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  14. ^ "Biography of James Madison". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109063800/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamesmonroe. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  15. ^ "James Monroe – Democratic-Republican Party – 5th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081641/http://www.history.com/presidents/monroe. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  16. ^ "Life Portrait of James Monroe". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405075644/http://www.c-span.org/video/?122387-1/life-portrait-james-monroe. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  17. ^ "Biography of John Quincy Adams". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141208160236/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/johnquincyadams/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  18. ^ "John Quincy Adams – Federalist, Democratic-Republican, National Republican, WHIG Party – 6th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081713/http://www.history.com/presidents/johnqadams. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  19. ^ "Life Portrait of John Quincy Adams". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407213120/http://www.c-span.org/video/?122555-1/life-portrait-john-quincy-adams. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  20. ^ "Biography of Andrew Jackson". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222434/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/andrewjackson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  21. ^ "Andrew Jackson – Democratic-Republican Party – 7th President – American Presidents". History. 12 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100212213855/http://www.history.com/presidents/jackson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  22. ^ "Life Portrait of Andrew Jackson". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304110230/http://www.c-span.org/video/?122792-1/life-portrait-andrew-jackson. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  23. ^ "Biography of Martin Van Buren". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141208205024/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/martinvanburen/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  24. ^ "Martin Van Buren – Democratic-Republican, Democratic, and Free Soil Party – 8th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081513/http://www.history.com/presidents/vanburen. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  25. ^ "Life Portrait of Martin Van Buren". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322043011/http://www.c-span.org/video/?122988-1/life-portrait-martin-van-buren. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  26. ^ "Biography of William Henry Harrison". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141218190754/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/williamhenryharrison/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  27. ^ "William Henry Harrison – WHIG Party – 9th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081541/http://www.history.com/presidents/williamhenryharrison. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  28. ^ "Life Portrait of William Henry Harrison". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150919165142/http://www.c-span.org/video/?123123-1/life-portrait-william-henry-harrison. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  29. ^ "Biography of John Tyler". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141208210210/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/johntyler/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  30. ^ "John Tyler – No Party – 10th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081725/http://www.history.com/presidents/tyler. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  31. ^ "Life Portrait of John Tyler". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322111523/http://www.c-span.org/video/?123380-1/life-portrait-john-tyler. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  32. ^ "Biography of James Polk". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150103025341/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamespolk. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  33. ^ "James Polk – Democratic Party – 11th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081719/http://www.history.com/presidents/polk. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  34. ^ "Life Portrait of James K. Polk". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150925160613/http://www.c-span.org/video/?123943-1/life-portrait-james-k-polk. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  35. ^ "Biography of Zachary Taylor". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 28 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141228091454/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/zacharytaylor. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  36. ^ "Zachary Taylor – WHIG Party – 12th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081547/http://www.history.com/presidents/taylor. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  37. ^ "Life Portrait of Zachary Taylor". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160313195350/http://www.c-span.org/video/?123944-1/life-portrait-zachary-taylor. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  38. ^ "Biography of Millard Fillmore". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 30 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141230091739/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/millardfillmore/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  39. ^ "Millard Filmore – WHIG Party – 13th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081620/http://www.history.com/presidents/fillmore. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  40. ^ "Life Portrait of Millard Fillmore". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322052455/http://www.c-span.org/video/?124976-1/life-portrait-millard-fillmore. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  41. ^ "Biography of Franklin Pierce". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 5 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150105214251/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/franklinpierce. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  42. ^ "Franklin Pierce – Democratic Party – 14th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081647/http://www.history.com/presidents/pierce. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  43. ^ "Life Portrait of Franklin Pierce". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160328185929/http://www.c-span.org/video/?125004-1/life-portrait-franklin-pierce. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  44. ^ "Biography of James Buchanan". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 6 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150106001441/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamesbuchanan. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  45. ^ "James Buchanan – Democratic Party – 15th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081520/http://www.history.com/presidents/buchanan. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  46. ^ "Life Portrait of James Buchanan". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160611115644/http://www.c-span.org/video/?125214-1/life-portrait-james-buchanan. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  47. ^ "Biography of Abraham Lincoln". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109063820/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/abrahamlincoln. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  48. ^ "Abraham Lincoln – Republic, National Union Party – 16th President – American Presidents". History. 9 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100209180543/http://www.history.com/presidents/lincoln. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  49. ^ "Life Portrait of Abraham Lincoln". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 22 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160222171601/http://www.c-span.org/video/?125640-1/life-portrait-abraham-lincoln. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  50. ^ "Biography of Andrew Johnson". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150103025310/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/andrewjohnson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  51. ^ "Andrew Johnson – National Union Party – 17th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081700/http://www.history.com/presidents/andrewjohnson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  52. ^ "Life Portrait of Andrew Johnson". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405073210/http://www.c-span.org/video/?150104-1/life-portrait-andrew-johnson. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  53. ^ "Biography of Ulysses S. Grant". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222536/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/ulyssessgrant. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  54. ^ "Ulysses S. Grant – National Union Party – 18th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081628/http://www.history.com/presidents/grant. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  55. ^ "Life Portrait of Ulysses S. Grant". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150908013502/http://www.c-span.org/video/?150209-1/life-portrait-ulysses-s-grant. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  56. ^ "Biography of Rutherford B. Hayes". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108231329/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/rutherfordbhayes. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  57. ^ "Rutherford B. Hayes – Republican Party – 19th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081555/http://www.history.com/presidents/hayes. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  58. ^ "Life Portrait of Rutherford B. Hayes". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304115735/http://www.c-span.org/video/?150637-1/life-portrait-rutherford-b-hayes. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  59. ^ "Biography of James Garfield". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109063511/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jamesgarfield. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  60. ^ "James Garfield – Republican Party – 20th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081607/http://www.history.com/presidents/garfield. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  61. ^ "Life Portrait of James Garfield". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907005821/http://www.c-span.org/video/?151093-1/life-portrait-james-garfield. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  62. ^ "Biography of Chester Arthur". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109010651/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/chesterarthur. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  63. ^ "Chester A. Arthur – Republican Party – 21st President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081453/http://www.history.com/presidents/arthur. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  64. ^ "Life Portrait of Chester A. Arthur". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160328154214/http://www.c-span.org/video/?151431-1/life-portrait-chester-arthur. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  65. ^ a b "Grover Cleveland – Democratic Party – 22nd and 24th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081601/http://www.history.com/presidents/cleveland. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  66. ^ a b "Life Portrait of Grover Cleveland". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405141950/http://www.c-span.org/video/?151466-1/life-portrait-grover-cleveland. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  67. ^ "Biography of Benjamin Harrison". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 24 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141124062417/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/benjaminharrison. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  68. ^ "William Henry Harrison – Whig Party – 23rd President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210112527/http://www.history.com/presidents/benjaminharrison. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  69. ^ "Life Portrait of Benjamin Harrison". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907010335/http://www.c-span.org/video/?151616-1/life-portrait-benjamin-harrison. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  70. ^ "Biography of William McKinley". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222608/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/williammckinley. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  71. ^ "William McKinley – Republican Party – 25th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081634/http://www.history.com/presidents/mckinley. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  72. ^ "Life Portrait of William McKinley". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907004729/http://www.c-span.org/video/?151617-1/life-portrait-william-mckinley. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  73. ^ "Biography of Theodore Roosevelt". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222618/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/theodoreroosevelt. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  74. ^ "Theodore Roosevelt – Republican, Bull Moose Party – 26th President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210124352/http://www.history.com/presidents/teddyroosevelt. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  75. ^ "Life Portrait of Theodore Roosevelt". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150921032036/http://www.c-span.org/video/?151618-1/life-portrait-theodore-roosevelt. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  76. ^ "Biography of William Howard Taft". Whitehouse.gov. 13 Mart 2007. 30 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141230063300/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/williamhowardtaft. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  77. ^ "William Howard Taft – Republican Party – 27th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081613/http://www.history.com/presidents/taft. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  78. ^ "Life Portrait of William Howard Taft". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406231022/http://www.c-span.org/video/?151620-1/life-portrait-william-howard-taft. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  79. ^ "Biography of Woodrow Wilson". Whitehouse.gov. 13 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222630/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/woodrowwilson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  80. ^ "Woodrow Wilson – Democratic Party – 28th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081530/http://www.history.com/presidents/wilson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  81. ^ "Life Portrait of Woodrow Wilson". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407212539/http://www.c-span.org/video/?151624-1/life-portrait-woodrow-wilson. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  82. ^ "Biography of Warren G. Harding". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222708/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/warrenharding. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  83. ^ "Warren Harding – Republican Party – 29th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081530/http://www.history.com/presidents/wilson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  84. ^ "Life Portrait of Warren G. Harding". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160330123219/http://www.c-span.org/video/?151625-1/life-portrait-warren-g-harding. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  85. ^ "Biography of Calvin Coolidge". Whitehouse.gov. 13 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222658/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/calvincoolidge. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  86. ^ "Calvin Coolidge – Republican Party – 30th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081530/http://www.history.com/presidents/wilson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  87. ^ "Life Portrait of Calvin Coolidge". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 1 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160401002606/http://www.c-span.org/video/?151626-1/life-portrait-calvin-coolidge. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  88. ^ "Biography of Herbert Hoover". Whitehouse.gov. 13 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109233140/http://www.whitehouse.gov:80/about/presidents/HerbertHoover/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  89. ^ "Herbert Hoover – Republican Party – 31st President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081530/http://www.history.com/presidents/wilson. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  90. ^ "Life Portrait of Herbert Hoover". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160309020604/http://www.c-span.org/video/?151627-1/life-portrait-herbert-hoover. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  91. ^ "Biography of Franklin D. Roosevelt". Whitehouse.gov. March 20, 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222719/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/franklindroosevelt. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  92. ^ "Franklin D. Roosevelt – Democratic Party – 32nd President – American Presidents". History. 9 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100209184023/http://www.history.com/presidents/fdr. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  93. ^ "Life Portrait of Franklin D. Roosevelt". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322051522/http://www.c-span.org/video/?151628-1/life-portrait-franklin-d-roosevelt. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  94. ^ "Biography of Harry S Truman". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109064002/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/harrystruman. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  95. ^ "Harry S Truman – Democratic Party – 33rd President – American Presidents". History. 9 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100209184023/http://www.history.com/presidents/fdr. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  96. ^ "Life Portrait of Harry S. Truman". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160416001550/http://www.c-span.org/video/?151629-1/life-portrait-harry-s-truman. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  97. ^ "Biography of Dwight D. Eisenhower". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109064012/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/dwightdeisenhower. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  98. ^ "Dwight D. Eisenhower – Democratic Party – 34th President – American Presidents". History. 13 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100213140930/http://www.history.com/presidents/eisenhower. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  99. ^ "Life Portrait of Dwight D. Eisenhower". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 19 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160319164401/http://www.c-span.org/video/?151630-1/life-portrait-dwight-d-eisenhower. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  100. ^ "Biography of John F. Kennedy". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 28 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141228091731/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/johnfkennedy/. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  101. ^ "John F. Kennedy – Democratic Party – 35th President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210124359/http://www.history.com/presidents/kennedy. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  102. ^ "Life Portrait of John F. Kennedy". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160328174046/http://www.c-span.org/video/?151631-1/life-portrait-john-f-kennedy. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  103. ^ "Lyndon B. Johnson – Democratic Party – 36th President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210124359/http://www.history.com/presidents/kennedy. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  104. ^ "Life Portrait of Lyndon B. Johnson". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405073552/http://www.c-span.org/video/?151632-1/life-portrait-lyndon-b-johnson. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  105. ^ "Richard M. Nixon". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150108222802/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/richardnixon. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  106. ^ "Richard Nixon – Republican Party – 37th President – American Presidents". History. 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100210112522/http://www.history.com/presidents/nixon. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  107. ^ "Life Portrait of Richard M. Nixon". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160326203904/http://www.c-span.org/video/?151633-1/life-portrait-richard-m-nixon. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  108. ^ "Biography of Gerald R. Ford". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150109100312/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/geraldford. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  109. ^ "Gerald Ford – Republican Party – 38th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081506/http://www.history.com/presidents/ford. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  110. ^ "Life Portrait of Gerald R. Ford". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907010348/http://www.c-span.org/video/?151634-1/life-portrait-gerald-r-ford. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  111. ^ "Biography of Jimmy Carter". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 4 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150104051441/http://www.whitehouse.gov/about/presidents/jimmycarter. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  112. ^ "Jimmy Carter – Democratic Party – 39th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081506/http://www.history.com/presidents/ford. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  113. ^ "Life Portrait of Jimmy Carter". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323003718/http://www.c-span.org/video/?151635-1/life-portrait-jimmy-carter. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  114. ^ "Biography of Ronald Reagan". Whitehouse.gov. June 25, 2008. 3 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160903032212/https://www.whitehouse.gov/1600/presidents/ronaldreagan. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  115. ^ "Ronald Reagan – Republican Party – 40th President – American Presidents". History. 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090329081506/http://www.history.com/presidents/ford. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  116. ^ "Life Portrait of Ronald Reagan". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160611000416/http://www.c-span.org/video/?151636-1/life-portrait-ronald-reagan. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  117. ^ "Biography of George Herbert Walker Bush". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 13 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160713074334/https://www.whitehouse.gov/1600/presidents/georgehwbush. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  118. ^ "George H. W. Bush – Republican Party – 41st President – American Presidents". History. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160316082754/http://www.history.com/topics/us-presidents/george-bush. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  119. ^ "Life Portrait of George H.W. Bush". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160611000445/http://www.c-span.org/video/?151637-1/life-portrait-george-hw-bush. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  120. ^ "Biography of William J. Clinton". Whitehouse.gov. 12 Mart 2007. 30 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160830095441/https://www.whitehouse.gov/1600/presidents/williamjclinton. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  121. ^ "Bill Clinton – Democratic Party – 42nd President – American Presidents". History. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405043524/http://www.history.com/topics/us-presidents/bill-clinton. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  122. ^ "Life Portrait of Bill Clinton". American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160611000427/http://www.c-span.org/video/?151639-1/life-portrait-bill-clinton. Erişim tarihi: 7 Mart 2016. 
  123. ^ "Biography of President George W. Bush". Whitehouse.gov. February 25, 2007. 30 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160830095431/https://www.whitehouse.gov/1600/presidents/georgewbush. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  124. ^ "George W. Bush – Republican Party – 43rd President – American Presidents". History. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322135131/http://www.history.com/topics/us-presidents/george-w-bush. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  125. ^ "President Barack Obama". Whitehouse.gov. 20 Ocak 2009. 13 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110313093444/http://www.whitehouse.gov:80/administration/President_Obama. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  126. ^ "Barack Obama – Democratic Party – 44th President – American Presidents". History. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405054139/http://www.history.com/topics/us-presidents/barack-obama. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009.