Kullanıcı mesaj:Sayginer/eski3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Atletizm ve futbol[kaynağı değiştir]

Selamlar. Athletics sayfasından görebileceğin üzere İngilizcede iki farklı atletizm kavramı var. Açıklamaları da mevcut zaten, yazmayacağım bir daha. Buna benzer olarak football maddesi de var mesela. Bu maddeler bizde açılmalı mı? Açılacaksa Türkçe karşılıkları ne olur?--RapsarEfendim? 11:16, 21 Ocak 2012 (UTC)

Selam Rapsar. Bence şunun bizdeki karşılığı doğru. Bunu atletizm olarak biliyoruz. Anlam ayrımı sayfasındaki en:Athletics (U.S.) kapsamlı bir madde ama ismi ne olur düşünmeli. Aynı şekilde football maddesi de gerekli; belki Futbol (kavram) tercih edilebilir. --Sayginerv-posta 11:30, 21 Ocak 2012 (UTC)
Aslında ben şu ve şunu kastetmiştim :)--RapsarEfendim? 20:09, 21 Ocak 2012 (UTC)
Hmm, ben yine şu anki halin doğru olduğunu düşünüyorum. Biz atletizm dediğimizde bunu anlıyoruz; pist ve saha yarışları için ayrı özel bir terim kullanıldığını hiç duymadım. O maddeden Fransızca ya da Almanca bağlantılar da tek atletizm maddesine yönlendirilmiş gibi. --Sayginerv-posta 20:26, 21 Ocak 2012 (UTC)

Fizik biliminin branşları hakkında[kaynağı değiştir]

Ben fiziği branşlarına ayırmaya çalıştım özellikle "klasik mekaniği".!!! Buradan kontrol edermisiniz.Doğukan Mustafa Aydın'er 21:00, 21 Ocak 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Şuradaki bağlantıların o dediğin isimdekiyle değiştirilmesi gerekli.--Reality 18:00, 22 Ocak 2012 (UTC)

Bakın , Ben Her Şeyi Vikipedi Standartlarına Uygun Olarak Yapmaya Çalışıyorum , İsterseniz Bakabilirsiniz :) --alimert 17:17, 25 Ocak 2012 (UTC)

Bence Sayfalarının Başlarının Büyük Harfle Olması Daha İyi Olacaktır . Viki'nin Bir Hatası Budur . --alimert 17:22, 25 Ocak 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 20:38, 25 Ocak 2012 (UTC)

Yaptığı değişiklikleri şimdi geri alıyorum. Bu davranışında ısrarcı olursa gerekli yaptırımı uygulayabiliriz. Kolay gelsin.--Reality 20:28, 26 Ocak 2012 (UTC)
Tamamını geri aldım ama gözümden kaçan olabilir. Senden rica etsem bir kontrol edebilir misin gözden kaçan var mı? Ben ettim ama göremedim.--Reality 21:09, 26 Ocak 2012 (UTC)

Uyarılarınızı dikkate alarak hemen işe koyuluyorum. Bu arada editörlük başvurusu yaptım adaylık başvurusu buradan oy kullanırsanız çok sevinirim.drgulcuileti 15:17, 27 Ocak 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Reality 17:58, 27 Ocak 2012 (UTC)

İyi akşamlar Rapsar, öncelikle hizmetli adaylığında başarılar; bu tür oylamaları sevmesem de ben de oyumu kullanacağım :). Şablonlarla ilgili birkaç şey danışacaktım. Birincisi, son tamamladığım 2008 Yaz Olimpiyatları'nda Avustralya maddesinde en:Template:CompactTable şablonu kullanılmış; sence uyarlamak iyi olur mu? Yoksa sporcuların isimlerini milli takım altına sıralayalım gitsin çok da sorun yok mu? Uyarlarsak adı ne olur? İkincisi softbol milli takımları için Şablon:Fb'nin eşdeğeri olan en:Template:Sb şablonu. Bizdeki Şablon:SB'yle karışır mı? iw'ler hep SLB iken bizde Solomon Adaları neden SB olmuş? :). Üçüncüsü yine Fb benzeri en:Template:Fh var çim hokeyi için; bunu oluşturmak için Şablon:Çh uygun mudur dersin? Son olarak su topu ve voleybolda, takımlar, gruplar ve maçlar için ayrı şablonlar hazırlamak uygun görülmüş; çünkü madde boyutları çok büyüyor (ABD maddesine girmeye korkuyorum şahsen :)). Bunun dışında bir çözüm, sanmıyorum ama, var mıdır? İstediğin sorudan başlayabilirsin; başarılar :). --Sayginerv-posta 18:12, 27 Ocak 2012 (UTC)

İyi akşamlar. İlk olarak madde harika olmuş. Ben de böyle Olimpiyatlarda mücadele eden ülkelerin büyük maddelerini açmak istiyorum ama sıkıyor inan :) Allah sabır versin :) Şablonu uyarlamasak da olur diye düşünüyorum. Çok da gerekli değil gibi. Ama tabii sen bilirsin. Niye açtın diyecek halim de yok. Adı ne olur peki? Bir fikrim yok. Açılırsa konuşmak lazım :) İkinci konuda ise Vikipedi'deki aramalarda büyük-küçük harf ayrımı yok bildiğim kadarıyla. Karışıklık çıkar muhtemelen. Madde adı zamanında İngilizce Viki'de de öyleydi muhtemelen. Oradan öyle kalmış :) Çh uygun gibi, şimdilik. Şablon Türkçeleştirme tartışmasını da kapatmak lazım bu arada. Sonuncusu için ise bir örnek gösterebilir misin? Belki benzer şablonlarımız vardır, onları kullanırız.--RapsarEfendim? 18:20, 27 Ocak 2012 (UTC)
Madde için teşekkürler; dediğim gibi ABD'ye, Çin'e, Rusya'ya, SSCB'ye benim de elim gitmiyor :) Compact Table için şüphelerim vardı; işlevselliği az bir şablon gibi, görsel olarak daha iyi bir görünüm sunsa da. Sb için SB'nin SLB'ye taşınmasını mı istemeli? Softbol için farklı bir ek getirmek istemiyorum şablona. Son konuya örnek şu veya şu şekil şablonlar. Amaç olarak belirttiğim gibi maddeler çok ağırlaşıyor denmiş. Gruplarda çok maç oynandığından haksız da sayılmazlar. --Sayginerv-posta 18:35, 27 Ocak 2012 (UTC)
Solomon'u taşıyabiliz bence de. Son konuda ise puan tablosu ayrı bir şablon olarak oluşturulabilir ama maçlar için oluşturulmasının gerekli olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:39, 27 Ocak 2012 (UTC)
Orta yollu bir düzenleme yapayım o zaman. Çok sağol :) --Sayginerv-posta 19:11, 27 Ocak 2012 (UTC)
Koşan Adam Yıldızı
2008 Yaz Olimpiyatları'nda Avustralya maddesini gördüğümde ağzımın açık kalmasına istinaden, kabul etmeniz dileğiyle.

Utku Tanrıveremesaj 18:38, 27 Ocak 2012 (UTC)

Yıldız için çok teşekkürler. Umarım ABD, Çin ve Rusya gibi maddeleri açmada cesaretlendirici olur :) İyi akşamlar.--Sayginerv-posta 19:10, 27 Ocak 2012 (UTC)

  • Eğer o maddeler de Avustralya maddesi gibiyse benim cesaret için 8-10 tane daha yıldıza ihtiyacım olurdu! Bel fıtığı da kolay değil yani... :) Utku Tanrıveremesaj 19:13, 27 Ocak 2012 (UTC)

Hayırlı geceler benim adım Turgay Mandacı vikipedi üzerinden kendi adıma açılmış bir sayfanın hangi sebeble silinmek istenildiğini öğrenmek istiyorum. Türkiyede yönetmen ve senarist olmak suçmu şimdi diyeceksiniz adınız duyulmadı evet duyulmadı 2014 senesinde duyulunca o zaman ne olacak hani nerede kişi hakları iletişim ve bilişim hakları onca uygunsuz sayfa varken niçin Turgay Mandacı bunu merak ediyorum. Vede adım ve şahsım adına açılan bu sayfanın kalıcı olmasını sizlerden temenni ediyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Turgay_Mandac%C4%B1 http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayat%C4%B1_Yeniden_Ya%C5%9Famak Bu imzasız yazı Turgay34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler size de hayırlı geceler. Oluşturduğunuz sayfaları kayda değerlik şartlarını sağlamadığını düşündüğümden silinmeye aday gösterdim. Türkiye'de yönetmen veya senarist olmak suç değil ama takdir edersiniz ki ansiklopedide madde olmak için bağımsız kaynaklara konu olmak gerekiyor. Sizin düşüncenizle dünyadaki 7 milyar insanın tamamı için birer madde gerekir; çünkü ileride onlar da ismini duyurabilir; o zaman buna hakları vardır. Benim maddeler hakkındaki değerlendirmem budur; maddeleri silmek gibi bir yetkim yok. İsterseniz silme yetkisine sahip kullanıcılardan birine de danışabilirsiniz. Tekrar iyi geceler. --Sayginerv-posta 21:17, 27 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhabalar, öncelikle Türkiye'de mimarlık maddesi ve tüm diğer maddeler için elinize sağlık diyeyim. Son değişikliklerde görünce iki noktayı sormak istedim. Austin’deki en yüksek binaların listesi gibi isimlendirmelerde "Austin’deki en yüksek binalar listesi" şekli daha uygun (Vikipedi'deki diğer liste isimlendirmesi bakımından) değil mi? Buralarda belirtili tamlama kullanılmasının özel bir sebebi var mı? Bir de şu tip kategoriler, "... yüksek bina listeleri" (Lists of ...) şeklinde olması gerekmiyor mu? İyi çalışmalar :) --Sayginerv-posta 12:14, 28 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhaba, teşekkür ederim. Aslında ben de senin dediğin gibi olması gerektiğini düşünüyorum ama zamanında yapılan listelerde belirli tamlama kullanılmış diye üzerinde durmadım. Mesajından sonra düşündüm de, haklısın, önerin daha mantıklı. Düzelttim şimdi. Kolay gelsin, sana da iyi çalışmalar. Mimar77 12:39, 28 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Mesajınızı okudum tekrardan sizi rahatsız ediyorum. Öncelikle adımın duyulması ve tanınmış birisi olmam gerekiyor öyle olursa VikiPedi şartlarına uymuş olarım :) İyi Günler Bu imzasız yazı Turgay34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bütün kuralları yok sayın[kaynağı değiştir]

Bu mesaj aktif kullanıcıların bir kısmına gönderilmiş bir dostâne duyurudur.

Mesaj sayfamda şakayla karışık olarak söyledim de, biz kukla gibi davranmıyor muyuz hakikaten? Katkı alanı aynı, tartışmalara katılım aynı, hatta fikirler genelde paralellik gösteriyor :) Birisi bu ikisi aynı kişi dese aksini ispatlayamayız :) Neyse, iyi geceler, kolaylıklar.--RapsarEfendim? 22:17, 28 Ocak 2012 (UTC)

Kuklasıyla iletişime geçip kaliteli/seçkin içerik çalışması yapacak kafada birini tanımadım henüz :) Böyle bir iddia ilginç olabilirdi :) --Sayginerv-posta 22:33, 28 Ocak 2012 (UTC)

Abi S.A . Ya Abi Birkaç Madde Açtım, Onları Onaylar mısın ? --alimert 18:22, 1 Şubat 2012 (UTC)

Ya Kendiliğinden Birisinin Görüp Onaylanacağını Biliyorum Ama , Ben Transformers: Prime Sayfasını Yaptım 1 Hafta Kimse Nedenle Yine Öyle Olmasın Diye Söylemiştim , Ve Bende Teşekkür Ederim ..) --alimert 10:43, 2 Şubat 2012 (UTC)

Şurada devam eden bir oylama var. Fikrinizi belirtirseniz memnun kalırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.drgulcuileti 10:58, 2 Şubat 2012 (UTC)

rubik küpü[kaynağı değiştir]

merhaba, şuradaki oyunuzu gözden geçirirseniz oylamanın kapatılması için yol alınması daha kolay olacaktır. teşekkürler. (bu mesaj, oylamada çıkartılsın oyu veren herkese yollanmıştır.) --ki bl 11:48, 7 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar. Beyzbol hakkında hiçbir bilgim olmadığından 1996 Yaz Olimpiyatları'nda ABD maddesine beyzbol başlığı eklemek istemedim. Rica etsem ekler misin?--RapsarEfendim? 14:17, 7 Şubat 2012 (UTC)

Selam Rapsar. Beyzbolu sayılı kez izlemişliğim var benim de ama gerekli eklemeyi yapmaya çalışacağım. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 19:58, 7 Şubat 2012 (UTC)
İşte bende o da yok :) Amerikan filmlerindeki beyzbol oynayan çocuk ve eşinden boşanmış babasının yer aldığı sahnelerde öyle boş boş bakarım ne yapıyor bunlar diye :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 20:04, 7 Şubat 2012 (UTC)
Aslında ilginç bir spor, filmler abartıyor :) Maddeye eklemeyi yaptım; grup maçlarını maddeler aşırı büyüdüğü için koymadım. İnşallah olmuştur. --Sayginerv-posta 21:17, 7 Şubat 2012 (UTC)
Fırsat olsa izletim elbet. Onu da izlerim Amerikan futbolunu da izlerim ama, yok işte (körling izlemem fırsat olsa da :) Neyse, teşekkürler, iyi akşamlar.--RapsarEfendim? 21:26, 7 Şubat 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 19:03, 9 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar Reality, profesyonel güreşi hiç sevmem :) hatta nefret ediyorum bile denebilir. Ancak kavramlar normal güreşe benziyorsa, belgelemede İngilizce açıklamalar da olduğundan öneriler yapabilirim. Şablonun tartışma sayfasına yazarım önereceğim karşılıkları. İyi hafta sonları :) --Sayginerv-posta 07:29, 11 Şubat 2012 (UTC)

Mustafa bugün yaşayan hiçbir soyundan, Allah'a şükür.Bu imzasız yazı 217.248.143.145 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

? --Sayginerv-posta 17:35, 6 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar Rapsar, nasılsın? Şu maddeyi terkedilmiş görünce hem selam hem haber vereyim dedim : ) --Sayginerv-posta 20:03, 6 Mart 2012 (UTC)

Sağ olasın, seni sormalı. Atlamışım onu, tamamlıyorum hemen. Maddede de az kırmızılık kaldı bu arada, yakında olur SL :)--RapsarEfendim? 14:00, 7 Mart 2012 (UTC)
Sağ ol iyi sayılırım. Sayende diyelim; ben pek fırsat bulamıyorum bu aralar :) İnşallah SL olur. --Sayginerv-posta 19:25, 7 Mart 2012 (UTC)

Happy Nowryz![kaynağı değiştir]

Nawryz meiramingiz quttybolsyn! esimde siz wakytyngyz bolsa en:Mirror armour & en:Plated mail turkshege audaramyndep aitqansiz... (Happy Nowryz Celebartion! as I remmerer you have told when you have time you may translate en:Mirror armour & en:Plated mail to turkish...) Şablon:Smile Idot (tartışma) 17:25, 23 Mart 2012 (UTC)

Selamlar. Bir gazla başladım 2008'de ABD'ye :) Sen de 1968'e başlamışsın gördüğüm üzere. Benimki daha uzun olsa da sen birebir aktarma yapmıyorsun, genel düzene göre uyarlayarak çeviriyorsun :) 1996'daki ABD'de yapıyorum ben bunu da baydı biraz. Yakın zamanda tamamlarız umarım. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:07, 26 Mart 2012 (UTC)

Selamlar Rapsar. 2008'de ABD ömür törpüsüdür :) Evet 1968'e giriştim, madalya kazananları tablo olarak düzenleyip bırakacağım; alt başlıklar zaten boş İngilizce sürümünde, anlamsız geliyor bana öyle kalması. Hatta bundan sonra bu tarz maddelerde aynısını yapmayı düşünüyorum çünkü 2000 Yaz Olimpiyatları'nda Polonya maddesini tablolu şekle geçirirken İngilizce'de verilen sonuçların eksik olduğunu gördüm. Arada olmayan sporcular var; yanlış olmayacağı da meçhul; hepsini sports-reference'tan kontrol etmek de büyük iş. Bu yüzden maddeleri sadece madalya kazananlar başlığıyla başlatmayı düşünüyorum sıradan. Böylece daha hızlı da bitecektir :) Sana da iyi geceler. --Sayginerv-posta 22:17, 26 Mart 2012 (UTC)
Sayfa açılmıyor bazen. Bilgisayar da eski olunca Chrome kilitleniyor falan :) 1996 mı 2000 mi St. Lucia'yı açarken ben de farketmiştim eksik olduğunu. Sports-reference sitesi harikulade bir kaynak bu konuda. Çok işe yarıyor. Ama dediğin gibi çok titiz bir çalışma istiyor o da.--RapsarEfendim? 22:26, 26 Mart 2012 (UTC)
Çok ağır bir sayfa, her bilgisayarla problem verebilir tarayıcı önbelleği sınırı yüzünden :); hem de voleybol-su topu gibi yerlerde şablonla bazı bilgiler madde dışına çıkartılmış halde böyle. Dediğim gibi bundan sonra sadece madalya kazananlar ile sınırlı tutmayı düşünüyorum; zaman içinde sports-reference'tan tamamlanır hepsi. --Sayginerv-posta 06:38, 27 Mart 2012 (UTC)

Şarkı sözü yazarı[kaynağı değiştir]

Selam Saygıner, daha önce benzer bir kategori tartışması olmuştu. Şu kategori adının aynı sorunu taşıdığını düşünüyorum. Sizce doğru karar nedir? esc2003 (tartışma) 20:14, 3 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Esc, bu aralar çok zaman ayıramadığımdan tartışma sayfaları gözden kaçıyor. İlgili sayfada desteğimi belirttim. İyi geceler. --Sayginerv-posta 21:06, 3 Nisan 2012 (UTC)

Selamlar. Rekorlar listesinde dört kırmızı kaldı. 1980 ve 88 SSCB'yi Hcagri açacak. Anabolik steroid için de iyi tıpla alakalı kullanıcıya mesaj attım. Sen de 92 ABD ile ilgileniyorsun sanırım? Bitti sayılır :)--RapsarEfendim? 18:51, 6 Nisan 2012 (UTC)

Selamlar Rapsar. Ne diyeyim, eline koluna sağlık. Ben ABD maddelerinden birini açmıştım en son, 2000 Polonya'yı da tamamlamayı düşünüyorum. Olimpiyat tutkum vardır ama bitince bir süre bu maddelere yaklaşmayayım, bizim elektroniğe sarayım diyorum :) --Sayginerv-posta 20:15, 6 Nisan 2012 (UTC)
Vallahi billahi :) Ben de bıraktım bir süre :) Kanuni üzerinde bir çalışma yapmaya başladım ama ne yaparsam yapayım bir şeyler eksik olacakmış gibi geliyor. Biraz güvenilir kitap bulmam lazım. İyi geceler.--RapsarEfendim? 20:16, 6 Nisan 2012 (UTC)
Seni Olimpiyatlar kesmemiş o zaman, zorlu maddelere devam :) sosyal bilimler konusunda biraz zayıf olsa da eğer bizim kütüphaneden lazım olan bir kitap olursa yardımcı olabilirim. --Sayginerv-posta 20:28, 6 Nisan 2012 (UTC)
İnş. müh. adayı olarak tarih ve coğrafyaya her zaman ilgi duymuşumdur :) Şöyle bir arama yaptım kabaca. Kendisi güvenilir bir tarihçidir zaten malum. Bunlardan herhangi biri/birkaçı çok faydalı olacaktır.--RapsarEfendim? 20:34, 6 Nisan 2012 (UTC)
Aynı anda sınırlı sayıda kitabı çıkartabiliyoruz (sanırım 5'ti). Bunlardan içeriklerine bir göz atıp alabildiklerimi almaya çalışacağım. İyi geceler :)

Silinme uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhabalar Akif Öz sayfası ile ilgili belirtilen uyarıyı tam kavramış değilim. Vikipedi ortamında yeniyim. Yanlış olan nedir? Kerem Akyıldız 17:43, 21 Nisan 2012 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi'ye hoş geldiniz. Belirttiğiniz maddenin ansiklopedinin kayda değerlik kriterlerini sağlamadığını düşündüğümden silinmesi için işaretledim. Bir hizmetli zamanı olduğunda bu konuda karar verecektir. Maddenin ansiklopedik olduğunu düşünüyorsanız güvenilir kaynak ekleyerek verilecek kararı etkileyebilirsiniz. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 20:16, 21 Nisan 2012 (UTC)

Verilecek kararı etkilemem için değiştirme yetkimin olması lazım. Acaba bu yetki tekrar verilecek mi, yoksa bu süre zarfını beklemek durumundamıyım acaba? Bu imzasız yazı Aakifozz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yanlış anlamayın burada bürokratik bir süreçten bahsetmiyoruz; belirli süreler yok. Ayrıca gördüğüm kadarıyla herhangi bir engeliniz yok, istediğiniz maddede istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. (Bir not: Mesajlarınızın sonun ~~~~ koyarak imza atabiliriz.) --Sayginerv-posta 22:25, 21 Nisan 2012 (UTC)

Birleştirme ve yalınlaştırma işlemleri yapıldı. Onlar da İnsandı'nın tartışma sayfasındaki Kırım şablonu ise ender de olsa kullanılıyor. Pek kullanışlı olmadığından SAS'ye çıkarılabilir. --Superyetkinileti 19:36, 22 Nisan 2012 (UTC)


Selamlar. Şurada fikir belirtebilir misin sana zahmet?--RapsarEfendim? 11:06, 29 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Geç oldu ama konu hakkında net bir fikrim olmadığını belirttim. İyi geceler. --Sayginerv-posta 22:24, 30 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar, Kanuni maddesinde çalışmaya devam sanırım :) Şu an elimde kütüphaneden aldığım, Nicolae Iorga'nın yazdığı Kanuni ve Dönemi, Yenilmez Türk ve farklı yazarlardan derlenen Muhteşem Süleyman kitabı var. Nasıl yapsak? --Sayginerv-posta 08:12, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Iorga'nın kitabı SM olan İng. maddede kullanılmıştı. Faydalı olacaktır. Diğeri de aynı şekilde. Teşekkür ederim emeğin için :) Tarama istesem, çok fazla vaktini alırım, çok uğraşırsın. Senden gerekli yerlere ekleme yapmanı istesem, yine aynı olur. Bilmem ki nasıl yapsak :)--RapsarEfendim? 08:17, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Aslında ben de okumak istiyorum kitapları ama zaman açısından sıkıntı olabilir. Kitaplar tamamen Kanuni hakkında olduğundan bir bölümünü almak da söz konusu değil. Belki konu konu bakılabilir bilmiyorum. Bir şekilde sana da ulaştırabilsem mükemmel olacak da :) --Sayginerv-posta 08:52, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Kargoyla yollasan bir sıkıntı olur mu?--RapsarEfendim? 08:56, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Yok valla sıkıntı olacağını sanmıyorum; elimde tutma sürem çok kısa değil. Detayları e-posta ile halledelim o zaman. --Sayginerv-posta 09:12, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Tamamdır. Yolluyorum kargo bilgilerini.--RapsarEfendim? 09:19, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Selam tekrardan. Yılmaz Öztuna'nın Kanuni Sultan Süleyman isimli kitabına ulaşabilir misin acaba?--RapsarEfendim? 22:22, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Selamlar Rapsar, bugün uğrayabilirsem bakayım. Diğerlerini de henüz gönderemedim zaten son hafta yoğunluğundan; birlikte gönderme fırsatı olur bunu da. --Sayginerv-posta 06:24, 11 Mayıs 2012 (UTC)
Çok çok teşekkür ederim gerçekten. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:09, 11 Mayıs 2012 (UTC)
  • Merhabalar Rapsar. Üstte ilk bahsettiğim iki kitabı bugün yolladım sana. Senin söylediğin Yılmaz Öztuna'yı ise alamadım çünkü halihazırda 5 kitap hakkımı doldurmuşum :) Onu da daha sonra gönderebilirim. Ya da zamanın oluyorsa direkt kütüphaneye gelebilirsin : ) İyi günler -- Sayginerv-posta 10:25, 17 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba. Çok teşekkür ederim gerçekten. Yeterli olacaktır onlar. Kısa sürede madde tamamlanır, Osmanlı tarihi hakkında güzel bir maddeye sahip oluruz umarım :) İyi günler.--RapsarEfendim? 10:36, 17 Mayıs 2012 (UTC)
Geldi kitaplar bugün, teşekkürler :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:26, 18 Mayıs 2012 (UTC)
İnşallah faydası olur Rapsar : ) İyi günler. --Sayginerv-posta 09:43, 18 Mayıs 2012 (UTC)

Uygun olmayan KA[kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 19:19, 18 Mayıs 2012 (UTC)


katır gibi inatçısın biliyosun dimiBu imzasız yazı 88.235.191.205 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

böyle yaptıkça maddelerin geçmişini temizlemek daha zor olacak (sanırım) buraları benden daha iyi biliyorsun --88.235.191.205 22:50, 22 Mayıs 2012 (UTC)

Yazılanlar süzgece takılıp gözükmediğinden geçmişin temizlenmesine gerek olacağını sanmıyorum. Olursa da hizmetlilere iş çıkarmış oluruz ne yapalım. --Sayginerv-posta 22:53, 22 Mayıs 2012 (UTC)

senle aynı kafadayız. ikimizde gecenin kör vakti uğraşmayı seviyoruz. yarın gene gelecem, burdaki bazı elemanlar beni tanıyorlar. açık madde kaldıkça pes etmem, hadi görşürüz --88.235.191.205 22:57, 22 Mayıs 2012 (UTC)

belki rastlaşırız. son olarak bu herif kim bilmiyorum ama hoşuma bu saatte buraları dolu görmek. iyi geceler, sonra görüşüyor --88.235.191.205 23:00, 22 Mayıs 2012 (UTC)

atatürk üniversitesi açıköğretim açmış ben en az 5 kere yazdım ancak silindi.eğer atatürk ünv vikipedi ekranı ile ilgileniyorsanız yazabilirmisiniz. iyi günler iyi çalışmalarSevgierol1984a (mesaj) 10:00, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Türkçe domino lojiği maddesi açtım. Yavaş yavaş geliştirsek güzel olur gibime geliyor. Bu imzasız yazı Electronious (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Elektronik başlığında 2010 dan beri düzeltme isteği var. Başlık biraz karışık. Yeni bir şablona başlasak birlikte baya güzel olur sanki Electronious (mesaj)

Yan maddelere bakarken ana madde kalmış. Uğraşmak lazım :) --Sayginerv-posta 19:32, 27 Mayıs 2012 (UTC)

VP:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor İş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde 2-15 Haziran 2012 tarihleri arasının iş birliği; 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden basketbolcuların açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
-- BalKesLi 14:24, 2 Haziran 2012 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

--Alperen (mesaj) 19:11, 5 Haziran 2012 (UTC)

Reklam bağlantıları hakkında.[kaynağı değiştir]

Dış bağlantı olarak verilen siteler ile aynı işi yapan yüzlerce site var. A sitesini bağlantı olarak verip B sitesini verilmez ise vikipedi takip edenler için A sitesini önerilmiş olunur buda reklama girer. Ki zaten hemen hemen her maddede resmi TFF sporcu profili bulunmakta. Wikipedi sitesi zaten sprocunun profilini yayınlamak amacı güdmektedir. Dış bağlantılar ile başka sitelere yönlendirmek yerine maddenin gelişimine katkı sağlamak sporcu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilere kolaylık sağlayacaktır. erlik khan (mesaj) 09:40, 8 Haziran 2012 (UTC)~

Merhabalar. Aynı işi yapan yüzlerce site var demişsiniz ama kaldırdığınız bağlantılar, geri alırken de belirttiğim gibi, kabul görmüş veritabanlarına ait. Örneğin transfermarkt bonservis rakamları söz konusu olduğunda danışılan ilk, belki de tek bilmiyorum, yer. Mackolik ise Türkçe'de tff.org'un bile yetersiz kalabildiği yerlerde iyi bir veri sunuyor; kaynak olarak kullanılıyor. İngilizce sport-reference.com sitesi var örneğin, olimpiyatlarla ilgili her maddede kendisini dışa bağlantı veya direkt kaynak olarak görebilirsiniz. Kısacası tekrar etmek gerekirse bunlar alelade siteler değiller. Eğer şu site daha iyi o niye yok deniyorsa tartışılıp o da eklenebilir veya yer değişikliği yapılabilir derim. İyi günler. --Sayginerv-posta 09:50, 8 Haziran 2012 (UTC)

Çok biliniyor diye eklenmesi bence saçma. Ki zaten vikipedi sitesi bu iş için yok mu. Maddeler zaten sporcuların profili bunun için tek tek maddeyi değiştirip link koyan kişiler acaba koydukları linkleri kaynak göstererek maddenin zenginleşmesine katkı sağlamaları vikipedi için daha yararlı olur. Bu durumda sadece o sitelerin reklamı oluyor sonuçta aynı şeyler yazıyor. erlik khan (mesaj) 09:54, 8 Haziran 2012 (UTC)

Yanlış algılıyorsunuz; konu bilinmek bilinmemek değil. Alanında referans olmak, kaynak olarak kullanılmak mesele. İki site de değerli veritabanları barındırıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi transfermarkt bonservis piyasasını belirleyen unsurlardan biri hatta. Kastettiğim olay şu mesela. Ntvspor gibi spor medyasının büyük kuruluşlarından biri haber yapıyor ve kaynak ne dersiniz: transfermarkt. Buna benzer örnekler çoğaltılabilir. Ayrıca bir Vikipedi maddesinden böyle büyük veritabanlarının içeriğini sunmasını bekleyemezsiniz. Tabi ki herkes maddelere katkı sağlasın, ama tüm dış bağlantıları reklam olarak değerlendirmek de yanlış olur kanaatindeyim. --Sayginerv-posta 11:47, 8 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Amerikan Samoası kendisini geliştirmiş gördüğüm kadarıyla. Galibiyetler var, gol kralı çıkarmış hatta :) Demek alttan sağlam bir nesil yetişiyormuş :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:11, 16 Haziran 2012 (UTC)

Selam Rapsar. Az da olsa geliştirmiş gözüküyorlar, ama o turdan lider çıkan Samoa'nın şampiyonada grubu -23 averajla bitirdiğini düşününce :) Belki bir gün Dünya Kupası görürler ne diyelim :) Hazır mesaj yazmışken buraya ve şuraya beklerim; vali-bürokrat tartışmasında taşımayı da yapabiliriz sanırım(?) üç kullanıcı aynı görüşte. Sana da iyi çalışmalar :) --Sayginerv-posta 10:18, 16 Haziran 2012 (UTC)
Düşüncelerimi yazdım ilgili yerlere. Vali-bürokrat tartışması, o sayfada sürüyor gibiydi? Daha doğrusu siyasetçiden vazgeçmiştik en son sanırım. Bir de benim bir şeyler yazdığım tartışmalar vardı, katkılarımdan tartışma sayfaları diye aratabilir misin? Zahmet vereceğim biraz ama :) Bu arada şura çok hoşuma gitti. Sadrettin ile iletişime geçtim, böyle bir şeyi bir de spor projesi için yapalım, güzel olur tartışmaları takip etmek açısından.--RapsarEfendim? 10:28, 16 Haziran 2012 (UTC)
Tamamdır. Proje sayfası mükemmel; özellikle tartışma ve şablonlardaki değişiklikler önemli. --Sayginerv-posta 10:32, 16 Haziran 2012 (UTC)

Spor projesi izleme listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Spor kapsamında oluşturulan izleme listesi sayesinde, proje kapsamında olan maddelerin tartışma sayfalarında yapılan değişiklikler orada görünür olacaktır. Bu bağlamda sporla ilgilenen kullanıcıların, spor maddelerinde yapılacak tartışmalarda daha aktif olması, bu tartışmalarda daha fazla katılımcı olması ve tartışma sayfalarının takibinin kolaylaşması gibi birtakım gelişmeler hedeflenmektedir. Sayfanın tam anlamıyla işlev kazanması için, sporla ilgili tüm maddelerin tartışma sayfasına şu şablon eklenmelidir. Yardımlar için şimdiden teşekkürler :)--RapsarEfendim? 16:29, 17 Haziran 2012 (UTC)

Arapça-Türkçe[kaynağı değiştir]

Merhaba Kmoksy, Rapsar'dan öğrendiğime göre Arapça biliyorsunuz. Acaba bu ve şunun gibi kategorilerdeki isimleri doğru adlarına taşıyabilir misiniz? Bazıları bariz olsa da, bir bilenin el atması daha doğru olacak. --Sayginerv-posta 19:38, 17 Haziran 2012 (UTC)

--Kmoksy (mesaj) 20:28, 17 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler Kmoksy, çok iyi oldu bu. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 20:52, 17 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 02:46, 20 Haziran 2012 (UTC)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar. Tatanka Iyotanka (mesaj) 10:36, 23 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Her Vikipedi'de olması gereken 10.000 madde listelerinden Kişiler ve Ölçüm listelerindeki yeni maddelerin açılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 02.07.2012 günü başlayan projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Şuraya bir bakabilir misin? Bir de TDK sitesinden ben bulamadım nasıl bilgi isteyeceğimizi. Orada belirtilen noktalar hakkında bir mail atabilir misin mümkünse?--RapsarEfendim? 11:44, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Google maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Google başlığında maddenin yazım dili hakkında bir eleştiriniz olmuş, maddeyi elden geçirdim, elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım, tekrar değerlendirmeniz ve varsa hatalarımı iletmeniz mümkün mü? --anerka'ya söyleyin 14:11, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Patrice Evra maddesini eğer vaktiniz varsa inceler misiniz?--JustForFun (mesaj) 13:06, 5 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Prednizon sayfasında koyduğum Ön İlaç bağlantısını neden kaldırdınız? Vikider (mesaj) 20:33, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Merhabalar. Yanlış gördünüz herhalde, "prednizolon'a dönüştürülen bir ön ilaçtır." kısmında "ön ilaçtır" bölümünün kırmızı olduğunu, yani bağlantının yerinde olduğunu görüyorum. İç bağlantılarda ilk harfi büyük yazmak için [[Ön ilaç|ön ilaç]] şeklinde kullanmaya gerek yok [[ön ilaç]] yazılması yeterli. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 20:44, 8 Temmuz 2012 (UTC)
ilk harfin büyük olması için değil, İlaç kelimesinin İ'si büyük olması için, ısrarla Ön İlaç diye yazıyorum, Ön ilaç diye okuyorsunuz. Vikider (mesaj) 07:32, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. Öncelikle hiçbir şeyi ısrarla yaptığım yok. İkinci olarak sorun, yeni açtığınız Ön İlaç maddesine bağlantının oluşmaması galiba; bunun için maddedeki yazımı "Ön İlaç" haline getirmek yerine, açtığınız maddenin adı "Ön ilaç" yapılmalı diye düşünüyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla özel isim olma durumu yok. Katkılarınız için teşekkürler, iyi günler. --Sayginerv-posta 07:53, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Hamit hakkında yapılan değişiklikleri redetmeyiniz. Hamit artık Galatasaray Profesyinel Futbol Takımı oyuncusudur. http://www.twitpic.com/a70j71 Bu linktende görebilirsin. --ultrAslansiBurdayım :) 07:19, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Merhabalar, aynı şeyi Hamit Altıntop maddesi için yazma ihtiyacı duydum. Bugüne kadar kamptan dönen, akşam X takımı denip sabah Y takımı ile sözleşme imzalayan futbolculara eminim siz de şahit olmuşsunuzdur. Bir futbolcunun nerede ne yaptığı değil, sözleşmesidir bağlayacı olan. Henüz ne Real Madrid Altıntop'un sözleşmesi sona erdi, ne de Galatasary Altıntop'la şu şartlarla, şu kadar yıllık sözleşme imzalandı dememiştir. Bu sebeple yaptığınız değişikliği tekrar geri alıyor, bu noktaya bütün maddelerde dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. (Yazdığınız mesajı şimdi gördüm ona da cevap vermiş olayım) --Sayginerv-posta 07:28, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Resmi sitede açıkladı artık sizin için problem yoktur herhalde. Kesin diyorsam kesin :D--ultrAslansiBurdayım :) 13:10, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Doğru çok net burada, taraflardan birinin resmî açıklamasını beklemek. Ne birinin söylemi, ne Twitter'daki formalı bir resim bu durumu değiştirebilir. Keşke iki saniyelik bir değişiklik için uğraşılıp duracağına maddeye bilgi eklenseydi. Acı olan sadece şu transfer meselesinde yüzlerce değişiklik yapılması ancak maddeyi geliştirmekle kimsenin ilgilenmemesi; maddenin İngilizce, Almanca, Fransız sürümlerinin Türkçe'den daha iyi durumda olması. İyi günler.--

Kalbiniz temizmiş ben maddeyi daha iyi hale getirdim hala üzerinde çalışıyorum merak etmeyin ! İyi günler--ultrAslansiBurdayım :) 13:44, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Thanks for fixing the cite error on the Selena article. Best, AJona1992 (mesaj) 16:29, 13 Temmuz 2012 (UTC)

It was just a little correction. Thanks for contributing to Turkish Wikipedia. --Sayginerv-posta 16:52, 13 Temmuz 2012 (UTC)
I know :) by the way, would you mind helping me out on an article? Best, AJona1992 (mesaj) 16:55, 13 Temmuz 2012 (UTC)
I wish but i have my own list of articles to work on. I suppose "an article" you refered is "Selena" and then i can suggest you to connect with our Project:Music on their help page. I hope someone could help.--Sayginerv-posta 18:08, 13 Temmuz 2012 (UTC)

seni severim

Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İşbu mesaj, 3 yıla yakın bir süredir Teklif statüsünde olan Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) sayfasına yönelik tartışmalara katılmış ve an itibarıyla yapacağım davetten haberi olmayan tüm kullanıcılara gönderilmektedir.

Topluluğun tartışmaların sonucundaki kararı/kanaati konusunda tartışmalar olduğu ve artık yönergenin uygulamaya girmesi gerekliliğinin açık olmasından hareketle, şuraya katılımını rica ediyorum.

Vito Genovese 18:10, 15 Temmuz 2012 (UTC)

SL adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü alamadı.

UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonları listesi, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin liste olarak seçilemedi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 19:06, 8 Kasım 2012 (UTC)

Selamlar Sayginer. İyisindir umarım. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç hakkında ne düşünüyorsun?--RapsarEfendim? 23:25, 30 Ocak 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar, hoşgeldin ayrıca. İyi sayılırım, yoğun geçiyor biraz bu aralar. Sen de iyisindir inşallah. Maddeyi görmüştüm, bence olmuş gibiydi. Az sonra tekrar bakıp yorum yapmaya çalışırım. --Sayginerv-posta 23:31, 30 Ocak 2013 (UTC)

Dosya yükleme[kaynağı değiştir]

Rapsar selam. Sen bu konularda tecrübelisindir, sorayım dedim. Elimde bir arkadaşın çektiği Osman Baydemir fotoğrafı var; kendisine sordum yükleme konusunda izin aldım. Bunu hangi lisansla ne şekilde commons'a yüklemeli? --Sayginerv-posta 19:22, 2 Şubat 2013 (UTC)

Selam. Ben çektim diye yükleyebilirsin. Daha önce bir yerde yayınlanmamışsa (ve arkadaşın sıkıntı yaratmazsa sonradan) sorun olmaz :)--RapsarEfendim? 19:23, 2 Şubat 2013 (UTC)

Taşımayı bu şekilde yapmanız sayfa geçmişi açısından sakıncalı. Ayrıca köy çeşmesindeki tartışmaya biraz daha zaman vermenizi tavsiye ederim. --Sayginerv-posta 16:09, 7 Şubat 2013 (UTC)

Haklısınız, bunu farkedip köy çeşmesine yazdım. Mukaddimeileti 16:12, 7 Şubat 2013 (UTC)

  • Konu aynı diye başlık açmadım Rapsar. Daha önce hatırladığım kadarıyla Bermanya'nın katkılarıyla şu şablonu edinmiştik. Dolayısıyla dzkk'nın resimlerini kullanabiliyoruz. Çaka Bey için kullanılmasa mı :) --Sayginerv-posta 21:41, 7 Şubat 2013 (UTC)
İyi düşünmüşsün, Takabeg'e sormak lazım :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 10:10, 8 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba, Khutuck Bot SM-KM bağlantıları eklerken {Link GA} şablonunu ekliyor ama bunu maddede {Link KM} varsa bile yapıyor gördüğüm kadarıyla. Böylece maddelerde aynı işlevli iki şablon oluyor. İsterseniz direkt Link KM ekleyin, isterseniz Link KM varsa Link GA'nın eklenmemesini sağlayın derim.--Sayginerv-posta 20:29, 11 Şubat 2013 (UTC)

İlk defa oldu bu hata, gözümden kaçmış. Kontrol ediyorum, teşekkürler.--Khutuckmsj 21:12, 11 Şubat 2013 (UTC)
Kodlamamdaki bir hatadan (tek virgülü unutmuşum) dolayı botum Link KM ile Link GA'nın eşdeğer olduğunu anlamamış, sürekli kontrol etmeme rağmen ben de fark etmemişim. Maalesef kod tersten çalışmıyor, bu sebeple tüm Link GA'ları kaldırıyorum, ardından hepsini Link KM olarak tekrar ekleyeceğim. Hatamı gösterdiğiniz için çok teşekkürler. --Khutuckmsj 22:23, 11 Şubat 2013 (UTC)
Ne demek, ekstra zaman kaybına üzüldüm, keşke daha kolayca giderilebilseydi; aslında bir zararı da yok ama. İyi akşamlar.--Sayginerv-posta 22:35, 11 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Sayginer. Şu dosya için şüpheli dosya şablonunu koyduğunuzu "tesadüfen" gördüm. Şimdi onu adil kullanım yaptım. Ancak "dosyayı yükleyen kişi ile irtibata geçilmeli ve konuya açıklık getirmesi istenmelidir" cümlesinde açıkca belirtildiği gibi beni (dosyayı yükleyen kişiyi) uyarmanız gerekirdi. Size bu dosyaları bulup, etiket koyduğunuz için asla sitem etmiyorum. Uyarmadığınız için sitem ediyorum. Böyle durumlarda (şüpheli dosyalarda), hangi kullanıcı olursa olsun, mutlaka haberdar etmeliyiz ki doğru olan şey de budur zaten. Bunu uygulamanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin. --- C@no58 | mesaje-posta 12 Şubat 2013, 07:30 (UTC)

Selam Saygıner.

Olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcular listesi destek veya karşı oyu kullanabilir misin ? Bunu yazmamın sebei adaylık sayfasına yorum yapıp, maddeyle ilgilenmen.--Emyilmesaj 11:55, 17 Şubat 2013 (UTC)

Selam Emyil. Oyumu kullandım, tekrar emeğine sağlık.--Sayginerv-posta 18:47, 17 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, mektepli ve alaylı maddelerine bir baksana sana zahmet. Bana sözlük maddesi gibi geldi ikisi de; ansiklopedik bir bağlam yok gibi. Alaylı belki özeğitimcilik tarafına yönlendirilebilir ama. --Sayginerv-posta 19:21, 17 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba. Ben de bir ansiklopedi maddesinden çok sözlük maddesi niteliğinde olduğunu düşünüyorum bu maddelerin.--RapsarEfendim? 19:34, 17 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi konulu işbirliği projesine katılımınız için çok teşekkürler. Hedefimiz olan 500 madde düzenlemeye ulaşamadık ama 360 madde düzenleyerek 2012'deki 5 haftada ulaşılan toplam rakama ulaşmayı başardık.

Bu hafta yine ilginizi çekeceğine inandığımız bir işbirliği projemiz var. Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme çalışması. Katılımınızı bekler, güzel bir hafta dilerim. Mukaddimeileti 07:39, 18 Şubat 2013 (UTC)

Yardımlarını beklerim[kaynağı değiştir]

Selam Sayginer,

Bu tartışma ile ilgili kararınızı açıklamak ister misiniz? --esc2003 (mesaj) 20:58, 27 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Esc. Ben orada daha geniş bir şekilde taşınması gerektiği görüşü belirttiğimden ayrı bir açıklama gereği duymamıştım. Mesaj üzerine daha açık olacak bir eklenti yaptım. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 21:34, 27 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Esc. Yunanca isim düzeltmelerin için tebrik ederim. Bu ve şuna da bir bakar mısın vaktin olduğunda. İyi akşamlar.--Sayginerv-posta 20:13, 4 Mart 2013 (UTC)

Merhaba, teşekkürler. Yunanca adların Türkçede yaygın çevrilen şekillerine göre başlıkları taşıyorum çoğunlukla. Ama takımlar konusunda İngilizce transkripsiyonu olsa dahi yaygın şeklin kullanılmasını savunacaktır arkadaşlar. O nedenle hiç bulaşmak istemedim bu adlara. İyi akşamlar. esc2003 (mesaj) 20:22, 4 Mart 2013 (UTC)
Takımlar konusunda rahatça FK Şahtar Donetsk örneğini gösterebiliriz. Yaygın yanlışa takılmıyoruz uzun süredir. Peki stadyum maddesindeki görüşün nedir? O kişiden alıyor adını sonuçta.--Sayginerv-posta 20:30, 4 Mart 2013 (UTC)
Yunanca harflerin karşılığı Kaftanzogleio ama okunuşu Kaftanzoglio. Dolayısıyla doğru. "ei" harfleri "i" olarak çevriliyor. "ai" de "e" olarak mesela. Takım adı zorlama gibi gelebilir fakat İraklis Selanik olarak tirajı yüksek gazetelerde kullanılmış. Epey de sonuç veriyor ama bilmem ne derler. Latin alfabesi kullanan ülkelerin takımlarından örneğin Wien-Viyana olarak çevrilmemiş gördüğüm kadarıyla. Birkaç dilde yine de kendilerine göre çevirmişler. Karışık bir mevzu. esc2003 (mesaj) 20:45, 4 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba Sayginer! "Module" diye bir ad alanı gelmiş. Sanırsam bütün vikilere eklemişler bu ad alanını. İngilizce'de şöyle son değişiklikleri var. ".css" ve ".js" sayfaları gibi kodlar içeriyor.

Ad alanı adları çevirilerine de eklememişler. Bu yüzden İngilizce olarak kalacak (şimdilik). Empi-ileti 18:53, 13 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Emperyan, "Module" olayı fena olmamış gibi. Halen denemeleri sürüyor gibi gözüküyor.--Sayginerv-posta 19:55, 13 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar Rapsar. Şu aralar düzenle kategorisine sardım, vakit buldukça oradaki maddelere bakıyorum. Birkaç tanesini sana paslayayım dedim, ilgilendiğin konular olduğunu düşünerekten. Madde adı, içindeki bilgiler, düzenle şablonu gerekliliği gibi konuları değerlendirebilirsen sevinirim. İlk olarak Behiye Sultan I ve III. Mehmed var. İyi pazarlar : ) --Sayginerv-posta 12:55, 31 Mart 2013 (UTC)

Merhaba. Evet, fark etmiştim, eline sağlık :) Behiye Sultan'ı düzenledim de, KD mi emin değilim. III. Mehmed'e de bakıyorum şimdi. İyi günler sana da.--RapsarEfendim? 13:06, 31 Mart 2013 (UTC)
Hanedan üyeleri genelde KD kabul ediliyor diye görüyorum; olmadı tartışılır düzenleden çıksın da. Senin de eline sağlık, bir iki de gemi maddesi vardı tekrar rastlarsam yazarım.--Sayginerv-posta 13:13, 31 Mart 2013 (UTC)
Padişahı da düzenlemeye çalıştım; ancak feci derecede kaynaksızmış. Neyse, Behiye Sultan padişah torunu, o da KD mi olur direkt bilemiyorum. Kalsın şimdilik, zararı olmaz :) Gemilerle de alakam yok aslında, yalnızca birkaç kaliteli madde kazandırmak istiyorum :)--RapsarEfendim? 13:18, 31 Mart 2013 (UTC)
Olsun en azından terimlere aşinalık kazanmışsındır :) --Sayginerv-posta 13:33, 31 Mart 2013 (UTC)
Evet evet, bilmediğim çok şeyi öğrenmiş oldum bu vesileyle :)--RapsarEfendim? 13:40, 31 Mart 2013 (UTC)
Merhaba :) Elimden geldiğince kısa bir zamanda düzenleyip etiketi kaldırağım, iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 14:04, 31 Mart 2013 (UTC)
Yani. O bucaklar da sonlandırılmış; köy olmuş, belde olmuş :)--RapsarEfendim? 09:56, 4 Nisan 2013 (UTC)
  • Aynı yerden devam Rapsar, yeni madde Nasuhzade Ali Paşa :) Pek düzenleme ihtiyacı yokmuş gibi, kaynaklar da var. Bir de böyle ilginç bir kategorimiz varmış; "Kategori:Osmanlı kaptan-ı deryaları" yapmak için tartışmaya gerek var mı? --Sayginerv-posta 16:02, 5 Nisan 2013 (UTC)
Düzenledim onu, biraz da tarafsızlaştırmaya çalıştım. Kaptan-ı derya başka devlette kullanılıyor muydu? Önüne Osmanlı getirmeye gerek var mı ki?--RapsarEfendim? 16:56, 5 Nisan 2013 (UTC)
Eline sağlık. Osmanlı kaptan-ı deryaları listesi maddesini görünce öyle olmalı gibi gelmişti; İngilizce'de Osmanlı denmemiş mesela. Dediğin gibi yalın da olabilir ama çoğul olması gerektiği net.--Sayginerv-posta 17:16, 5 Nisan 2013 (UTC)
Ana madde adına uyum açısından hızlı taşıyabiliriz kategori ve maddeyi. Diğer taraftan tartışalım diyorsan, ana maddenin adını da göz önünde bulundurarak tartışma sayfasında tartışalım?--RapsarEfendim? 18:34, 5 Nisan 2013 (UTC)
Gerek yok gibi duruyor, hızlı taşıyalım. --Sayginerv-posta 18:39, 5 Nisan 2013 (UTC)
Kaptan-ı derya değil de kaptan-ı deryalar olacak di mi :) Bir de Kategori:Beko Basketbol Ligi ve Kategori:Beko Basketbol Ligi sezonları var. Bunları "Türkiye Basketbol Ligi" haline getirmek lazım sanırım. Ayrıca sezon maddelerinin yarısı farklı yarısı farklı isimlendirilmiş standartlaştırmak gerekiyor. Hepsine el atalım :) --Sayginerv-posta 19:38, 5 Nisan 2013 (UTC)
Evet evet, düzelttim şimdi :) Basketbol ligine dokunmadım, çünkü adı konusunda emin değilim. Tek bir lig varmış gibi "Türkiye Basketbol Ligi" garip değil mi? :) Sponsor öncesi neydi acaba adı?--RapsarEfendim? 19:47, 5 Nisan 2013 (UTC)
Ana madde adı "Türkiye Erkekler Basketbol Ligi" şu an ancak o da yanlış gibi, genellikle erkek ligleri erkek diye belirtilmeden, kadın ligleri ayrıca belirtilerek isimlendiriliyor. 1. Ligi diye bir ekten bahsediyorsan kullanılmamış gözüküyor.--Sayginerv-posta 19:50, 5 Nisan 2013 (UTC)
Takip etmediğimden bilemiyorum tabi ben de :) Tartışma sayfasına yazabilir misin rica etsem? İtiraz olmazsa sezonları ve kategorileri uyumlu hale getirelim. Hobbit diye bir kullanıcı vardı basketbolla ilgili, ona da mesaj atabiliriz.--RapsarEfendim? 19:52, 5 Nisan 2013 (UTC)

Basque pelota[kaynağı değiştir]

Basque pelota adı şu an İngilizce. Sence ne olmalı? Bask topu/sporu/pelotası/pelota kullanılıyor. Baskça adını kullanabiliriz belki?--RapsarEfendim? 22:07, 5 Nisan 2013 (UTC)

Bask pelotası yapalım, sonuçta Türkçeleşiyor. Daha yaygın kullanım bulunursa değiştiririz.--Sayginerv-posta 09:42, 6 Nisan 2013 (UTC)
Pelota da top demek ya hani, yarı Türkçe yarı İspanyolca olacak :)--RapsarEfendim? 09:46, 6 Nisan 2013 (UTC)
Onlarda yarı İngilizce yapmışlar tabi :)--RapsarEfendim? 09:47, 6 Nisan 2013 (UTC)
Şu anlam ayrımı faydalı olabilir.--RapsarEfendim? 09:48, 6 Nisan 2013 (UTC)
Bence direkt konu üzerine yapılan araştırmaların/makalelerin Türkçe çevirileri varsa onlardaki ifadeleri kullanmalı; ancak çok eksiğiz bu konuda :) Burada da bask topu demiş mesela Hürriyet. Ekşi'de Baskça adıyla açılmış bir başlık var, bu da bir belgesel için açılan başlık ve içinde sporu anlatmışlar. Güvenilir kaynak olmayan burada da bask topu demişler. Almanca Vikide pelota denmiş ama pelota top demek :) İspanyolcası hem de -ki İspanyollar dahi bu spora pelota demiyor gördüğüm kadarıyla. Fransızca da İngilizceye uyarak pelote basque (yarı Fransızca) demiş. Diyeceğim odur ki örnek alabileceğimiz sayfa sayısı çok az :) Ben, Bask topu adının en uygunu olduğunu düşünüyorum bu durumda.--RapsarEfendim? 09:58, 6 Nisan 2013 (UTC)
Basın İlan Kurumu diye bir kurum varmış ilk defa görüyorum :) Burada da "Bask pelota (Bask topu)" olarak geçmiş. Örneği olduğu için ve en Türkçesi o olduğu için Bask topu yapalım derim ben de.--Sayginerv-posta 10:19, 6 Nisan 2013 (UTC)
Tamamdır, hallettim.--RapsarEfendim? 10:26, 6 Nisan 2013 (UTC)

Maddesiyle uğraşıyorum da şu an. Hiç futbol bilmeyen biri şurayı okusa biraz anlar mı acaba? :) Sence ne ekleyelim bu ana başlığa?--RapsarEfendim? 12:24, 7 Nisan 2013 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, aynı fikirdeyim Kmoksy'le. Mevcut içerik güzel. Ne eklenebilir diyorsan, maddenin diğer başlıklarını da görmek lazım. Mesela penaltı, en direkt serbest vuruş gibi olaylar da mı burada anlatılacak yoksa ayrı bir bölüm var mı. --Sayginerv-posta 18:51, 7 Nisan 2013 (UTC)
Alt başlıklarda detaya inilecek elbette :)--RapsarEfendim? 21:03, 7 Nisan 2013 (UTC)
  • Tekrardan selamlar. Futbol maddesindeki bağlantılardan bazılarını açman mümkün mü? Uzatma dakikaları (adı uygunsa), top sürme (dribbling) vs.--RapsarEfendim? 17:59, 11 Nisan 2013 (UTC)
  • "Düzenle"den yeni madde: HMS Abdiel (M39) :) Futbol maddelerini gözüme kestirmiş durumdayım ama büyük olasılıkla taslak olarak kalacaklar.--Sayginerv-posta 15:54, 12 Nisan 2013 (UTC)
Düzenledim. Bu haftaki iş birliğine katılırsın diye umuyordum ama?..--RapsarEfendim? 16:39, 12 Nisan 2013 (UTC)
Çift maddeleri pek sevmiyorum, katılmak bir yana yük bile oldum :). Şimdilik düzenleye devam diyorum, oradan telif, çift madde, KD sorunu ne ararsan çıkıyor zaten. --Sayginerv-posta 16:44, 12 Nisan 2013 (UTC)

Selamlar. Ceza kartı maddesindeki çalışmayı devam ettirmen mümkün müdür boş bir vaktinde? Terimlere uzağım, yanlış yapmak istemiyorum.--RapsarEfendim? 21:41, 22 Nisan 2013 (UTC)

Selam Rapsar. Valla yapılacak o kadar çok şey var ki bu ara, ne desem yalan olur :) Acelesi yoksa hallederim. --Sayginerv-posta 22:27, 22 Nisan 2013 (UTC)
Teşekkürler. Acelesi yok kesinlikle :)--RapsarEfendim? 22:50, 22 Nisan 2013 (UTC)

Soy gaz maddesi İBP gündeminde[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayginer, seçkin madde haline getirilmesi için desteklemiş olduğun Soygaz maddesi bu hafta VP:İBP gündemine alındı. Senin de katkılarına ihtiyacımız var. Selamlar ve sevgiler. Mukaddimeileti 07:04, 29 Nisan 2013 (UTC)

Merhabalar, maalesef bu aralar çok fırsatım yok. Ancak numunelik de olsa katılım yapmayı planlıyorum. İyi akşamlar.--Sayginerv-posta 19:48, 29 Nisan 2013 (UTC)

Burhan Felek Spor Salonu[kaynağı değiştir]

Sayginer Merhaba, Burhan Felek Spor Salonu sayfasını ben yaklaşık geçen ay Burhan Felek Voleybol Salonu olarak değiştirdim. Çünkü spor salonu olarak değil voleybol salonu olarak geçiyor resmi yerlerde zaten salonun girişinde de burhan felek voleybol salonu yazmakta bende bu hatayı düzelttim ancak yaklaşık 1 hafta önce sen tekrar spor salonu olarak değiştirmişsin senden ricam tekrardan sayfayı ve düzeltmiş olduğun ilgili bağlantıları tekrar voleybol salonu olarak düzeltirmisin çünkü hepsini tek tek düzeltim ve sende tekrar tek tek neredeyse spor salonu olarak düzeltmişsin :) iyi vikiler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 12:59, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Ayrıca köy çeşmesinde bu durumu tartışmaya açtım bilgine :) (Şakşakcı7 (mesaj) 14:07, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Merhabalar. Basketbol ligi taşımalarınızın ardından Burhan Felek taşımanızı da geri almıştım. Salonun "Burhan Felek Spor Salonu" olarak anıldığını düşünüyordum. Şimdi baktığımda, muhtemelen yakın dönemde, voleybol salonu adlandırılmasının da kullanıldığını görüyorum. Bunun yanında "Burhan Felek Spor Kompleksi" adlandırması da gayet yaygın durumda; bu adlandırma o bölgedeki GSB'ye ait havuz ve diğer tesisleri de kapsadığından mantıklı olabilir. Yani durum her koşulda bahsettiğiniz kadar net değil ve tartışılması gerekiyor. Köy Çeşmesindeki mesajınızı da maddenin tartışma sayfasına taşıdım. Adlandırma tercihinizin doğru ve yaygın olarak kullanıldığına dair kaynaklar gösterebilirseniz, görüş belirtecek kişilere yol gösterici olur. İyi günler.--Sayginerv-posta 14:32, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Voleybol salonu olduğu için kompleks kullanılmaması normal ama madde eğer Burhan Felek Spor Kompleksi olarak açılsaydı haklısınız orada Burhan Felek Kapalı Havuzu, Futbol sahası vs birçok şey Burhan Felek adıyla anılıyor ancak madde sadece voleybol salonu ile ilgili olduğu için bu yüzden biz salonun adını kullanıyoruz. Eğer Burhan Felek Voleybol Salonu maddesinde havuz, antreman sahaları vs şeyler olsaydı dediğiniz de haklıydınız o halde ben kaynakça gösterimi yapayım çünkü madde sadece voleybol salonu için yanlış anlaşılmayı en kısa sürede ortadan kaldırıp voleybol salonu ismiyle geri taşıyalım. Teşekkür ederim :)(Şakşakcı7 (mesaj) 14:45, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Türkçeleştirmenin sınırı[kaynağı değiştir]

Selamlar Saygıner. Dün aklıma bir şey geldi de, şimdi sen bir stadyum maddesini taşıyınca aklıma geldi. Estádio da Luz şimdi stadyumun Portekizce adı ya. Hemen hemen tüm stadyum adlarını Türkçe yazıyorsak, bunu da Türkçeleştirmek gerek. Luz Stadyumu mu olmalı yoksa Işık Stadyumu mu? Burada özel adları çevirmedeki sınır nedir?--RapsarEfendim? 21:33, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. en.wiki'de karşılaştığım şekliyle genelde Fransızca ve İspanyolca'dan orijinal halleriyle yerleşen isimlendirmeler var. Örneğin BBC Fener maçı haberinde Estádio da Luz olarak kullanıyor; Luz Stadium diye çevirmiyor. Bizde ise ntvspor maç raporu "Stad: Luz" derken tr.eurosport'ta Estádio da Luz Stadı gibi komedi bir ifadeye rastlamak mümkün. Şahsen İngilizce'den geçip Türkçe'de "Stadium" ifadesiyle birlikte yerleşmiş bir stadyum görmedim ve bu yüzden İngilizce gördüklerimi direkt taşıyorum. İspanyolca ve Fransızcalar da (Estádio da Luz, Estádio Nacional vs.) Türkçe kaynaklarda (habercilerimiz bu konuda çok sabıkalı maalesef) çevrilmişse o ada taşınabilir diyorum. Çok net bir sınır göremiyorum bu konuda.--Sayginerv-posta 21:51, 3 Mayıs 2013 (UTC)
Spor sitelerini falan hiç bu tip konulara sokmayalım derim :) Bu kadar ince şeylerle uğraşacaklarını zannetmem, hatta eminim de denebilir :) Neyse, Stadium of Light diye maddemiz varmış. Bunu Portekizce Vikide çevirmişler mesela :) İng. Vikide yer alan Portekiz stadyumlarının hiçbirinde çevirmemişler (bir istisna var, o da kalmış sanırım :) Fransa, İtalya, Almanya stadyumlarını da orijinal dilleriyle bırakmışlar, bizim başımız kel kalmış nedense :) Çok karmaşık bir durum oldu...--RapsarEfendim? 22:02, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar Rapsar, nasılsın? Şu kategori ve maddelerin ismi ne olmalı sence. EuroBasket olmaması gerektiğine eminim, kullanımı yok çünkü. Şu anki yayıncı ntvspor 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası, trtspor ise 2013 FIBA Avrupa Kadınlar Şampiyonası şeklinde kullanmış. Senin fikrin nedir bu konuda? --Sayginerv-posta 18:01, 24 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. İyiyim teşekkürler, seni sormalı. Burada bence federasyonun ne dediği ve bizim diğer benzer maddeleri nasıl adlandırdığımıza bakmak lazım. Konfederasyonlar Kupası'nın yayıncısı TRT Konfederasyon Kupası diyor mesela. Halbuki 6 konfederasyonun şampiyonu katılıyor, dolayısıyla çoğul eki gelmeli :) TRT genelde hassas olurdu aslında; ama NTVSpor gibi siteler hassas davranmıyor bu konularda.--RapsarEfendim? 18:06, 24 Haziran 2013 (UTC)
İyi sayılır benim de. TBF "FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası" demiş. Konfederasyon konusunda aynı fikirde değilim; bence de Konfederasyon Kupası şeklinde olmalı. Kendimi bildim bileli bizdeki kullanımı böyle. Konfederasyonlar Kupası kullanımının ciddi örneği var mı? --Sayginerv-posta 18:15, 24 Haziran 2013 (UTC)
FIBA resmî sitesine göre de turnuva adı bu olduğundan dediğin isme katılıyorum. TFF Yaygın olarak Konfederasyon Kupası'nı kullansa da Konfederasyonlar Kupası'nı da kullanıyor. Çoğul eki getirilmeyen daha yaygın gözüküyor; ancak yaygın yanlış :) İngilizce adı zaten çoğul. Buradaki mantık, altı konfederasyonun şampiyonlarının katılması ve konfederasyon"lar"ın kapışması. Mesela Okyanusya Futbol Konfederasyonu Kupası mantıklı olur, tek konfederasyon var. Afrika Futbol Konfederasyonu ile burası ikili bir turnuva düzenlese, iki konfederasyon katılsa, konfederasyonların yarışması olur.--RapsarEfendim? 06:33, 25 Haziran 2013 (UTC)
Basketbol şampiyonasını taşıyalım o zaman. İsimlendirmeler konusunda mantık her zaman işlemiyor; ben katıldığımız dönemden Konfederasyon Kupası diye anıldığını net hatırlıyorum. O yüzden öyle söyledim çok da önemli değil. Şu şablona da bir bakabilir misin. İngilizce eşdeğeri Olimpiyatlar dışındaki çok sporlu etkinlikleri kapsayacak şekilde "2013 Akdeniz Oyunları'nda ..." veya "İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda ..." bağlantısı verebiliyor. Bizde ise sadece Üniversite Oyunları bağlantısı verecek şekilde açılmış nedense. Şablondaki Dünya Üniversiteler Oyunları'nda bölümünü değiştirsek direkt, halledebilir miyiz? --Sayginerv-posta 07:55, 25 Haziran 2013 (UTC)
Taşıma işlemini sana bıraktım o zaman :) Şablonda bir değişiklik yaptım; ancak kullanım şeklini de değiştirmek gerekecek. Şu değişikliği bir incele istersen. Türkçede sona gelen çekim ekleri değişiklik gösterebildiğinden çok kasmaya gerek yok bence, bu şekilde yapmak gayet iyi. Böylece "tüm" organizasyonlar için kullanılabilir.--RapsarEfendim? 08:11, 25 Haziran 2013 (UTC)
İstersen böyle de yapabiliriz, bu sefer örnek gösterdiğim maddedeki diğer bağlantılar düzene girer. Ancak bu sefer de "...'nde Türkiye" gibi bağlantılar veremeyiz, bunlar "...'nda Türkiye" gibi gözükür (buna uyan organizasyon var mı bilemiyorum).--RapsarEfendim? 08:13, 25 Haziran 2013 (UTC)
Merhabalar, tartışmanıza ben de dahil olmak ihtiyacı hissettim. Çünkü önceki taşımayı ben yapmıştım. TBF'nin sitesinde FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası dendiği söyleniyor, doğrudur haberde böyle bir ibare geçmiş. Ancak turnuvanın sayfasında da görüldüğü üzere EuroBasket Women şeklinde bir adlandırma söz konusudur. Ayrıca erkekler için vikipedi'de EuroBasket adlandırması kullanıldığından böyle bir taşıma yapmıştım. Değişiklik özetinde de bunu:"bütünlük sağlaması açısından sayfayı taşıyorum." diyerek belirtmiştim. Bir de diğer wikilerde de adlandırma bu şekildedir. Geri taşıma yapılmadan ben de bu konuda bilgilendirilmeliydim diye düşünüyorum. Saygılar, teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 09:12, 25 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba, mutlaka bazı gerekçelerle taşımışsınızdır; orada belirttiğim taşımanın keyfi olduğu gibi bir şey değildi. Geri alışım konunun tartışmalı oluşundandı. EuroBasket adlandırmasıyla ilgili kesinlikle aynı fikirde değilim. Türkçede böyle bir kullanım yok, erkek şampiyonası da o isimde olmamalı. Alt maddelerin hepsi Avrupa şampiyonası şeklindeyken ana madde neden öyle kalmış hiçbir fikrim yok. Dilerseniz olayı mesaj sayfalarından çıkaralım, EuroBasket'in tartışma sayfasında veya Vikiproje Spor'un tartışmalarında erkek-kadın bütün turnuvaların adını karara bağlayalım. --Sayginerv-posta 09:22, 25 Haziran 2013 (UTC)
Aynı fikirde değilim diyorsunuz ama tek gerekçeniz:"Türkçe'de böyle bir kullanım yok" şeklinde. Ben fikrimi çeşitli argümanlarla destekleyerek sundum. Ben de sizinle aynı fikirde değilim, çünkü turnuvanın resmi sitesindeki kullanım bu yönde, ntvspor'daki ya da trtspor'daki kullanım değil. Bürokrasi işlerinden pek anlamam ama bence de tartışma sayfasında bu durum tartışılmalı. Saygılar, teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 09:12, 25 Haziran 2013 (UTC)
Aslında o da tartışılmadan taşınmış. EuroBasket kadar kendilerince adlandırma yapan Vikipediler de var, bağlantılardan görülebileceği üzere. Senin yaptığın uyum açısından taşımak doğruydu; ancak şu an için uygun adın tartışılarak bulunması gerekir.--RapsarEfendim? 15:27, 25 Haziran 2013 (UTC)

Dediğin durumu düşünmüştüm. Sona gelen kelimeler "... Olimpiyatları" "... Şampiyonası" "... Oyunları" ve hepsi 'ndayı sağladığı için sorun olmaz gibi geliyor. Başka ihtimal var mı çok uluslu ve çok sporlu organizasyonlarda? --Sayginerv-posta 08:26, 25 Haziran 2013 (UTC)
İlla ki vardır ama şu an için aklıma gelmedi :) O zaman senin son dediğin gibi yapalım, böyle bir durumla karşılaşırsak switch parametresini ekleriz.--RapsarEfendim? 15:27, 25 Haziran 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
thnx LaZ 08 (mesaj) 08:47, 27 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Amatör takım ve futbolcuları KD kabul etmiyoruz; peki bunun gibi amatör sezonlar KD mi? Bana değil gibi geliyor ama fikir duymak isterim. --Sayginerv-posta 12:26, 29 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Kulübü KD olup da amatör liglerde mücadele etikleri sezonların KD'liği konusunu hiç düşünmemiştim :) Amatör old. KD olmadığı fikri ağır basıyor.--RapsarEfendim? 12:29, 29 Haziran 2013 (UTC)

Küçük SM'ler[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan. İşin kolayına kaçarak 2013 Akdeniz Oyunları'nda atletizm - Kadınlar 200 metre gibi ufak maddelerden SM'ler çıkarabilir miyiz acaba? :)--RapsarEfendim? 21:45, 29 Haziran 2013 (UTC)

Selam Rapsar. SM'ye ikna olmak için çok ayrıntı gerekir sanki; onun yerine kısa bir tarihçe bölümü ve yarışların anlatımıyla KM olabilir rahatça. Aslında başlarken bunu düşünmüştüm KM için ama hayal olur bu performansla :) --Sayginerv-posta 21:57, 29 Haziran 2013 (UTC)
O da olur, bakarsın kaliteli konu filan yapılır :) 1, 2, 3 ve 4 örneklerine göre bir çalışma planı yapalım mı?--RapsarEfendim? 09:11, 30 Haziran 2013 (UTC)
Evet örnekler de güzel, bir dalı alıp deneyelim o zaman.--Sayginerv-posta 09:15, 30 Haziran 2013 (UTC)
En az katılımcıdan başlayalım mı? En azından nereye kadar gidebileceğini görmüş oluruz. Bana kadınlar çekiç atma bayağı az katılımcılı gibi gözüktü.--RapsarEfendim? 09:18, 30 Haziran 2013 (UTC)
Mantıklı çekiç atmanın oyunlar tarihçesi de daha sınırlı olacaktır tahminen.--Sayginerv-posta 09:25, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Tekrardan selamlar. Daha ne eklenebilir bu maddeye? Buna baktım da, protesto gibi ekstrem bir durum var mıydı? Aksi hâlde eklenecek başka bir şey gelmiyor aklıma :)--RapsarEfendim? 17:17, 5 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır, ben de kırmızılar ile ilgileniyordum. en:Union des Sociétés Françaises de Sports Athlétiques'in Türkçesi nedir? Fransa Spor Dernekleri Birliği gibi bir şey mi?--RapsarEfendim? 19:16, 5 Temmuz 2013 (UTC)
"Atletizm ve Spor Toplulukları Birliği gibi geldi ilk bakışta. Fransızca maddede " it is originally a federation dedicated to athletics, but in 1889, it opens to other sports (rugby, hockey grass, fencing, swimming) are represented within by specialized commissions" benzeri bir cümle var o da destekliyor bu durumu.--Sayginerv-posta 20:34, 5 Temmuz 2013 (UTC)
Sports Athlétiques "Atletik Sporlar" gibi bir şey olması lazım, az buçuk Fransızcama dayanarak :) Yanılmıyorsam. Olmazsa kalsın bu şekilde.--RapsarEfendim? 20:48, 5 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kadınlar çekiç atma tamamlandı sanırım? Yarışma kısmına eklenecek başka şeyler var mı?--RapsarEfendim? 09:40, 6 Temmuz 2013 (UTC)
    Ufak birkaç şey ekleyeceğim, yukarıda belirttiğim Fransız sporcunun yorumu gibi. Onun dışında bitti, ... Akdeniz Oyunları'nda İtalya maddelerine girmeye tırsıyorum; Olimpiyatların ABD'si gibi mübarekler :) --Sayginerv-posta 17:50, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Ben de sana paslamıştım aslında :) Neyse, ben açarım onu, sen eklemeyi yapınca aday gösterirsin artık. Bundan sonrası için kadınlar yüksek atlamayı düşünmüştüm, yine en ufaklarından birisi o :) Başka planın yoksa tabi.--RapsarEfendim? 17:55, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Olmadı madalya listesini yapmadan da açılır; olabilir yüksek atlama herhangi bir önceliğim yok.--Sayginerv-posta 18:06, 6 Temmuz 2013 (UTC)
  • Girişiyor muyuz yüksek atlamaya? :)--RapsarEfendim? 11:13, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yüksek atlamada yapılacak bir şey kaldı mı? --Sayginerv-posta 22:24, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Tartışma sayfası+senin eklemelerin/kontrolün kaldı.--RapsarEfendim? 22:28, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır şampiyon Türk olunca yorumları çıkmıştır illa ki bir bakayım :) --Sayginerv-posta 22:36, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Tartışma sayfasına bakabildin mi? Hazır olunca KMA gösterirsin.--RapsarEfendim? 13:34, 19 Temmuz 2013 (UTC)

Yunanca/Türkçe[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc. Şunun yazımı doğru mudur acaba? --Sayginerv-posta 17:09, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Leontia Kallenu olarak taşıdım. Saygılar --esc2003 (mesaj) 22:32, 11 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Spor'da iş birliği projesi olarak kriket, kriket kuralları ve oynanışıyla ilgili temel maddelerin açılması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusu belirlenmiştir. 15 Temmuz 2013 günü başlayacak olan projeye katılımınız bekleriz.--RapsarEfendim? 14:59, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Bu soruyu sen de cevaplandırabilirsin :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 23:08, 13 Temmuz 2013 (UTC)

İyi geceler Rapsar, daha önce izlemediğim sayılı spordan biri kriket ama beyzbola benziyor gözüküyor :) Şurada gayet güzel anlatmış aslında, senin sorunun cevabı da var. Wicket'in yıkılmasıyla vurucuyu gönderme ve vurucuların koşmasıyla sayı (run) konusunu yazmışsın, saha dışına çıkma durumu da doğru. Oradaki tanıma göre over topu atanın hakkını doldurması (6 kez), bundan sonra topu atan değişiyor.--Sayginerv-posta 23:44, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Kullandığım Türkçe kurallarda altı atışta bir değiş"ebilir" dediği için kafam karışmıştı. Mecburen değişiyorlarmış demek ki, teşekkürler.--RapsarEfendim? 00:24, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Maç da izlememle birlikte yavaş yavaş kavramaya çalışıyorum. Ama Allah'ım, böyle bir spor yok. Topu atanın amacı, vuranın arkasındaki sopalara değdirmek ama 50x6'dan 300 atış yaptı takım, bir kere bile bunu gerçekleştiremedi. Yani oyunun amacı olan şey hiç gerçekleşmedi :) Zaten vuruyor topa, %95'i falan dışarıda, çok nadiren oyun içinde tutuyor diğer takım topu. Havada tutarsa bir de bu vurucu oyun dışı kalıyor, tüm takım seviniyor falan. Neden seviniyorlar bu kadar onu da anlayamadım, zaten 9 tane yedek vurucu var teki çıksa ne olacak :) Bir de spikerin what a shot demesinden gına geldi, zaten %95'i dışarıda, diğerlerinden farkı ne de what a shot oldu ki bu?--RapsarEfendim? 11:50, 14 Temmuz 2013 (UTC)
İngilizlere akıl sır ermez, sömürgelere de bulaştırmışlar ki oynayabilecek takım olsun ileride :) --Sayginerv-posta 12:02, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Zaten her İngiliz sporunda boynuz kulağı geçiyor :) Beş günlük maç mı olur bir sporda? :)--RapsarEfendim? 12:05, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kriket kuralları maddesindeki lost ball, dead ball, wide ball ve 26. kuralı çevirebilir misin? Ben tam anlayamadım onları.--RapsarEfendim? 12:52, 16 Temmuz 2013 (UTC)
  • Rapsar, şunun "Türk badmintoncular" olmaması neden sence. Sanki İngilizcede "badmintonner" gibi bir terim yerine "badminton players" kullanıldığından bizde de öyle açılmış gibi. Hemfikir olursan taşıyacağım.--Sayginerv-posta 19:01, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Bazı sporları yapanlar için kullandığımız kavramlar "kulağa garip" geliyor, ondandır :) Amerikan futbolcusu mesela. Federasyon da badmintoncu demiş, benim açımdan bir sıkıntı yok.--RapsarEfendim? 20:16, 14 Temmuz 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 20:16, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Flickr >> Commons[kaynağı değiştir]

  • Yine ben Rapsar :) Şu fotoğraf Flickr'da gördüğüm kadarıyla commons'a yüklenebilir lisanslı. Flickr'a Neslihan Kılıç olarak yüklemişler ama Neslihan Yiğit olacak aslında. Commons'a taşıyabilir miyiz, sen lisanslardan daha haberdarsındır; Türklerin özgür lisanslı fotoğraf kıtlığında faydalı olur :) --Sayginerv-posta 21:18, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Yalnız zaten yüklüymüş, işler karışık dur bakalım :) --Sayginerv-posta 21:36, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Benim Commons'ta dosya taşıma hakkım var. Kılıç yazılı resmi maddeye koy, ikincisi silinince bir mesaj atarsın bana, dosya adını değiştiririm :)--RapsarEfendim? 22:04, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Soygaz için iş birliği[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar Mskyrider, Rapsar, Saygıner ve Superyetkin. Kırmızı bağlarının tamamlanmasını istediğiniz Soygaz maddesi bu hafta ikinci kez VP:İBP gündeminde. Siz de ikişer madde eklerseniz, bir daha İBP gündemine almamıza gerek kalmayabilir. Teşekkürler. Mukaddimeileti 12:14, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Akdeniz Oyunları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir maddende Akdeniz Oyunları ve Almanya kavramlarını görünce şaşırıp GER kodunu GRE diye düzelttim. [1] Diğer maddeleri de bir kontrol etsen iyi olabilir. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 11:44, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar, gecenin ilerleyen saatleri olduğundan muhtemelen klavye sürçmesi olmuş :) Teşekkürler düzeltme için. --Sayginerv-posta 12:47, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Çapulcu maddesi[kaynağı değiştir]

Çapulcu maddesine yeni içerik ekledim. Sıcak günlerin ardından şimdi daha serinkanlı değerlendirilebileceğini düşündüğüm için özellikle olumsuz görüş belirtenlerden maddenin şimdiki haline bir daha bakmalarını ve görüşlerini gözden geçirmelerini rica ediyorum. Mukaddimeileti 08:15, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Kadro şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Sadrettin'in de büyük yardımlarıyla şöyle bir çalışma yaptım. Bu şablonu direkt olarak kullanınca üstteki dolaşım, şablon adı|1 şeklinde kullanınca alttaki şablon çıkıyor. Bu sayede kulüp ve kadro dolaşım şablonlarını tek bir sayfadan güncelleyeceğiz ve ikisini senkronize hâle getirmiş olacağız :) Sence uygun mudur?--RapsarEfendim? 15:04, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Son hali nasıl? Diyorum ki bunu kulüplerin kadro şablonlarına, şablonları da güncelleyerek uygulayalım ve hemen akabinde kulüp maddelerine yerleştirelim. Bir de Vikipedi:Tepegöz koyalım ve her iki kısmı da güncelleyin, güncelleme tarihini de güncelleyin diyelim. Nasıl? Futbol maddeleri çağ atlar yeminle :)--RapsarEfendim? 21:44, 24 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Herhangi bir kategoride olmayan maddelere kategori eklenmesi ve bakım yapılması konulu iş birliği projesine katılımın için teşekkürler. Geçen hafta hedeflemiş olduğumuz şekilde 310 maddeye kategori eklemeyi ve düzenleme yapmayı başardık. Bu haftanın projesi ise ABD'deki ulusal parklar listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme ve seçkin liste yapma çalışması olarak seçildi. Katılımınızı bekler, teşekkür ederim. Mukaddimeileti 10:18, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Kendim ettim, kendim buldum[kaynağı değiştir]

Merhaba, buradaki sözlerimi rejim tehdidi açısından değil de, yalnızca uygun olmayan siyasi kanaat ve yapılan küfür sonrası kızgınlık olarak bakarsanız sevinirim. Bugüne kadar emin olan VP:TBA ile ilgili tek bir şikayet bile almadım. Konuyu biraz açmak istedim yalnızca. Kusura bakmayın.--i.e.msj 14:54, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Estağfurullah, kusur filan yok. Oradaki vurgu böyle bir algının oluşup oluşmamasına değil, bunun maddenin silinmesine ya da adının değişmesine sebep olarak gösteriliyor olmasına idi. Hatta öyle ki yorum yapan bir kullanıcı (siz değil), madde adını maddenin içeriğindeki yanlış bilgilerden daha önemli gördüğünü söylüyordu. Ancak bir unvanın burada yer alıp almayacağını, KD'liği ve kullanımı belirler, bunu da mevzu hakkında kaynaklar ortaya koyar diye düşünüyorum; orada da bunu söylemeye çalıştım. Yoksa insanlar istediği şekilde kanaat dile getirebilir. İyi bayramlar.--Sayginerv-posta 17:06, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar Sayginer, Ben müsait olduğum ara 2013 Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki müsabakalarında sayfalarını açacağım. Fakat justforfun ın yaptığı değişikliklerde 'nda ekini kaldırmış. Ben o eki yaz oyunlarında , akdeniz oyunlarında ve ingilice sayfalardaki in Athletics ibaresini göz önünde bulundurarak koymuştum ama sayfaları açmadan sizden de fikir almak istedim bir yanlış yapmamak adına. Ve ayrıca burada kullanılan şablonu tr ye nasıl uygulayabiliriz. Olimpiyatlar için kullanılanı burada kullanamıyoruz çünkü Olimpiyatlarında gibi bir ibare çıkıyor şablonda. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:49, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, çok güzel olur müsabaka maddelerinin açılması gerekli. Yaz Oyunları, Akdeniz Oyunları gibi organizasyonlar çok sporlu, o yüzden başlıklarda "...'nda atletizm -" diye belirtmek gerekiyor. Dünya Şampiyonası'nda böyle bir ihtiyaç yok; zaten İngilizcedeki "World Championships in Athletics" bizde "Dünya Atletizm Şampiyonası" ifadesiyle karşılanıyor. Bu yöndeki değişiklikler doğru yani. İngilizcedeki şablondan kastınız "en:Template:Infobox athletics competition" bilgi kutusu sanırım; eğer gerekliyse "Şablon:Atletizm yarışması bilgi kutusu" şeklinde parametreleri Türkçeleştirip kullanabiliriz. İyi geceler. --Sayginerv-posta 23:10, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Öncelikle çabuk verdiğiniz cevap için teşekkürler. Bende 'nda disk atma diye olur diye düşünmüştüm. Ama sorun değil öğrenmek güzel şey. :) Kastettiğim şablon o dur. Bunu kim yapabilir. Ben daha bu tarz şablon konularında çok tecrübeli değilim. Bana yardım ederseniz ya da yönlendirebilirseniz çok sevinirim. size iyi geceler, dünyadaki konumum nedeniyle ben daha sabah yeni işe geldim o nedenle bana iyi günler :) Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:20, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Süper ellerinize sağlık. Winning time aşağıdada görünecek aslında ama siz bilirsiniz? Olursa neden oldu demem :D Fazla mal göz çıkarmaz mantelitesinde bir insanımdır :D. Sizide gece gece geç saatlerde bayağı uğraştırdım. Tekrardan teşekkürler ve iyi geceler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:10, 13 Ağustos 2013 (UTC)
Ben daha fazlasını iste deyince sizde işte daha fazlası demişsiniz süper olmuş. zamanları italik veya küçük girersekte bence çok daha yakışıklı olur gibi geliyor ben en geç yarın 100mt sayfasını yaparım sizede bakmanız için yollarım. Selamlar ve tekrardan teşekkürler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:36, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Ben 2 sayfayı yapıp ekledim. Umarım beğenirsin. Erkekler 100 metre, Kadınlar 100 metre Saygılar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:40, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Yaptığınız düzeltmeleri gözönüne alarak devam edeceğim. Saygılar ve Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:22, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, Ben bu yıl başlayacak futbol sezonu için daha önce Xbergerin şuradaki sayfasında esinlenerek bir sayfa hazırladım. Sizlerden ricam sayfaları güncel tutarak Türkçe wikipedia nın spor maddelerini biraz daha iyi hale getirmek ve futbol liglerimizin ve takımlarımızın arşivlerini daha iyi hale getirmektir. Şu ana kadar Süper Lig ve 1.Lig takımlarının tamamının sayfaları açılmıştır ve hepsi günceldir. Ben 2.ligtende birkaç takımın daha sayfasını yapacağım. Eğer dilerseniz başka takımların sayfalarını yapmakta da sizlere yardıcı olabilirim. Ayrıca oluşturduğum şablonlarıda farklı bir sayfa da paylaşacağım. Sizlerden bir ricam da cevap verirken benim mesaj sayfama değilde maddenin mesaj sayfasını kullanınız ki herkes düşünceleri ortak bi yerde okuyabilsin. Mesajın gönderildiği kişilerin listesinide sayfada bulabilir ve unutulan kişiler var ise sizlerinde ilgilenebilecek kişileri haberdar etmenizi rica ederim.

2013-14 sezonu spor maddeleri

Saygılar ve Teşekkürlerimle, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:52, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Anzhela Atroshchenko maddesine bir bakar mısın isimlendirme için. İngilizcedeki Kiril yazımlarına göre, Beyaz Rusça için Anjela Atroşçanka(Анжэла Атрошчанка), Rusçası için Anjela Atroşenko (Анжела Атрощенко) gibi ama İngilizceye ikisinin karması Atroşçenko (Atroshchenko) şeklinde geçirmişler. Bizim basın zaten evlere şenlik, direkt yazan mı istersin, sadece adını Anjela yazan mı, yoksa soyadını Patroshenko yazan mı. Ayrıca Türk soyadı Kinet çok yaygın bizimkilerde ama yarışmalarda nedense kullanmamış gözüküyor IAAF'a, sports-reference'a bakınca. Ne dersin? --Sayginerv-posta 21:34, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra direkt olarak Anzhela Atroshchenko yazıyordur belki kimliğinde? :) Böyle bir ihtimal var sanırım? Yarıştığı bir görüntü varsa, göğüs etiketine bakmak lazım.--RapsarEfendim? 07:48, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Çakma evlilik yapıp Türk vatandaşı oldukları için soyadı değişmiştir; Kinet yazmışlardır muhtemelen sürekli kullanılmış kaynaklarda da çünkü. Anzhela Kinet yazmış olabilirler Anjela yerine ama soyadını yazdıklarını hiç sanmıyorum.--Sayginerv-posta 08:55, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Şimdi Milliyet'te bir röportajını gördüm, adımı çok sevdiğim için değiştirmedim diyor. Peki Atroşçenko haline taşınması mı gerekir böyle mi kalmalı? Bana taşınmalı gibi geliyor.--Sayginerv-posta 09:03, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Dediğim gibi kimlikte bu şekilde kaldıysa bunu kullanmak lazım. Ben açıkçası pek olasılık vermiyorum Türkçe transkripsiyon yaptıklarına. Atletizm federasyonu arşivlerinde falan nasıl geçiyor?--RapsarEfendim? 09:07, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Çok büyük olasılıkla kimliğinde Anzhela Kinet olarak yazılı; federasyonun rekor listeleri de bunu kullanıyor. Ama uluslararası yarışmalarda bunu kullanmamış, eski halini kullanmış. Sıkıntı da burada, Fenerbahçe sitesinde Anzhela ASTROCHANKA, 2011 Akdeniz Oyunları sonuçlarında Anzhela Atrochanka, IAAF ve sports-reference'ta Anzhela Atroshchenko gibi kullanımlar var; en yaygını maddenin şu anki hali. Ama zaten bunun orijinali Anjela Atroşçenko yazılmalıydı mı demeli, yoksa Anzhela Kinet'e mi taşımalı (bunu kullanmamış yarışmalarda ama Türkçe kaynaklarda böyle geçiyor).--Sayginerv-posta 09:24, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Tanınan ad old. yarışmalarda kullandığı ada taşımak bence en doğrusu. Yok mu göğüs etiketli bir fotoğrafı?--RapsarEfendim? 09:30, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Göremedim ama Anzhela Atroshchenko şeklinde geçecektir orada, zaten İngilizcesiyle yazılıyor formalara. Buradaki problem tanınan adı n orijinal adı olması; bu yüzden transkripsiyon gerekip gerekmediği. Yani ya böyle kalacak ya Anjela formuna çevireceğiz.--Sayginerv-posta 09:34, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Şunun için soruyorum: Türk vatandaşlığına geçtikten sonra adını okunuşa göre mi değiştirdi? Ek olarak farklı sitelerde farklı şekillerde kullanılıyor ama hangisi doğrusu?--RapsarEfendim? 09:37, 15 Ağustos 2013 (UTC)

Muhammedin evlilikleri[kaynağı değiştir]

Selam saygıner, Muhammedin evlilikleri maddesinde son değişikliği niçin yaptığınızı anlayabilirmiyim. Çünkü bu şekliyle alt başlığın amacını ifade etmiyor. Problemi anlarsam sonraki katkılarım için de yol gösterici olur. Teşekkürler AngelusMSJ 09:19, 15 Ağustos 2013 (UTC)

Son değişiklik[kaynağı değiştir]

Şu kaynak tamamen bu konu ile ilgili [2], inceleyebilirseniz, akademik bir kaynak.AngelusMSJ 09:50, 15 Ağustos 2013 (UTC)

İlginiz için teşekkürler, ancak bu konuyu vurgulayan çok sayıda akademisyen bulunuyor. Tek kaynak değil, ancak bu tür konular toplum seviyesinde kabul görmüş, yaygınlaşmış konular değil. Başlığın geliştirilmesi ve diğer kaynaklarla da desteklenerek, -farklı görüşler var ise onlar da konulabilir- ve yeniden yazılması gerekiyor diye düşünüyorum. Kolay gelsin AngelusMSJ 10:16, 15 Ağustos 2013 (UTC)

İyi geceler Garbino. Şablon:Bilyoner.com - Süper Lig Yılın Takımı 2011-12'u da silebilir misinburasıgereği. Orada bu da oylanmıştı zaten.--Sayginerv-posta 21:11, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, aynı gerekçe sebep şablon silinmiştir. Teşekkürler, size de iyi geceler.. --Théoden ileti 21:15, 16 Ağustos 2013 (UTC)

İBP'nin gelecek haftaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayginer,

İş birliği projesinin'nin önümüzdeki haftalarda hangi konularda yapılması gerektiğini belirleyebilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar ve Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfalarında görüşlerinizi beklirtirseniz sevinirim. Yapılmasının yararlı olacağını düşündüğünüz işleri değil, katılmayı düşünebileceğiniz işleri belirtmeniz karar vermede daha çok yardımcı olacaktır. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 09:05, 3 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Anadolu Efes SK kadroları tarzı maddeler için alınmış bir silme kararımız var mıydı? Sanki hatırlıyor gibiyim ama bulamadım.--Sayginerv-posta 20:32, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selam. 1, 2 ve 3 yeterli sanırım? Gerisi sende, kolay gelsin :)--RapsarEfendim? 21:15, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar, Atletizmde Türkiye rekorları listesinin SL ümidi var mı sence? Metin yeterli mi? Elin boşsa kırmızı yardımı da isteyeyim :) --Sayginerv-posta 15:31, 20 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Öncelikle eline sağlık, uzunca bir süredir benim de takip ettiğim bir maddeydi. Şu an Mulholland Çıkmazı maddesine yoğunlaştım, en kısa zamanda okuyup görüşlerimi bildiririm. Branşlar dışındaki kırmızıların da önemli old. düşünmüyorum şahsen :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:46, 20 Eylül 2013 (UTC)
  • Merhabalar, acaba Barok mimarisi doğru bir yazım mı? Sanki "barok mimari" olması gerekiyor ama yönlendirme bile yapılmamış bu hali. Bilenine danışayım dedim.--Sayginerv-posta 14:43, 20 Eylül 2013 (UTC)
  • Bazı mimari tarzlarda her iki isim de kullanılabilir. Verdiğin örnek de bu gruba giriyor. Gotik mimarisi veya Gotik mimari de buna başka bir örnek. Birinin seçilip diğerine yönlendirme yapılması doğrudur kanımca. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 04:27, 21 Eylül 2013 (UTC)

NBA oyuncusu ve basketbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Saygıner, Şablon:NBA oyuncusu bilgi kutusu ve Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'nun, basketbolcu bilgi kutusu altında birleşirilmesi ile ilgili olarak Köy çeşmesi'nde bu durumu topuluğun görüşüne sunduk. Sporla ilgili olduğun iççin senin de görüşlerini belirtmen bizim için önemli. Lütfen görüşlerini eksik etme. Teşekkürler, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:23, 12 Ekim 2013 (UTC)

Vikiproje:Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Selamlar Sayginer. VikiProje Spor katılımcısı olarak, burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 17:14, 4 Kasım 2013 (UTC)

Kişisel Oylama[kaynağı değiştir]

Selam Sayginer, Zahmet olmazsa benim için şu oylamaya katılabilirmisin? --SiLveRLeaDmsj? 19:12, 10 Aralık 2013 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Evet, ana madde mevcutsa bu tür bir temizlik yapıyoruz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:36, 10 Aralık 2013 (UTC)

İBP Sorumluluğu Oylaması[kaynağı değiştir]

Selam Sayginer. İBP sorumlusu olmaya adayım. Desteğini bekliyorum. --SiLveRLeaD mesaj 20:55, 12 Aralık 2013 (UTC)