Kullanıcı mesaj:Seksen iki yüz kırk beş: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Cekli829 (mesaj | katkılar)
Andrew Dalby (mesaj | katkılar)
80. satır: 80. satır:
==Score updated in multilingual challenge==
==Score updated in multilingual challenge==
Hi we added your score to the "[http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:GLAM/Derby/Multilingual_Challenge/Participants Wright Challenge]" page. Hope you are enjoying the challenge [[Kullanıcı:Victuallers|Victuallers]] 11:36, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Hi we added your score to the "[http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:GLAM/Derby/Multilingual_Challenge/Participants Wright Challenge]" page. Hope you are enjoying the challenge [[Kullanıcı:Victuallers|Victuallers]] 11:36, 18 Mayıs 2011 (UTC)
::Thanks for your contributions to the Wright Challenge.
::Notice that there's a [[:en:Wikipedia:GLAM/Derby/Multilingual Challenge|new barnstar being awarded]] to those Wikipedians or teams who reach 72 points. I hope you'll work on with us. But we need your help. We'd like to spread this challenge further. Would you care to go to the main talk page of any other language Wikipedia, or maybe the talk page of any friends who might be interested, and add a one-line message and [[:en:Wikipedia:GLAM/Derby/Multilingual Challenge|link to the challenge page]]. It would be really good to get some more participants. Hope you can help. [[Kullanıcı:Andrew Dalby|Andrew Dalby]] 20:40, 3 Haziran 2011 (UTC)


== Yardım ==
== Yardım ==

Sayfanın 20.40, 3 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Seksen iki yüz kırk beş şu anda Vikitatilde ama en yakın zamanda yeniden Vikipedi'de olacak.

Arşivler: 1, 2, 3, 4, 5, 6

çeviri

  • selam seksen, "çeviri olsun diye çeviri yaptığını" kuşlar söyledi bana. bunun, çevirinin, amacını değiştirmeye ne dersin? Yardım olsun çeviri yapabilirsin :) mesela: The Human Centipede (First Sequence) ya da Moaning Lisa. ikisinde de ihtiyacım var yardıma. --Hedda Gabler 11:17, 1 Mayıs 2011 (UTC)

HB

Selam Seksen, nasılsın? Seni şurada hizmetliliğe aday gösterdim, kabul edeceğini umuyorum. Gerekçemi de orada yazdım zaten, adaylığı kabul etmezsen valla kan çıkar . Hayırlı olsun. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:27, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Hırvatistan'daki adalar

Selam Seksen iki yüz kırk beş, Yeni olarak açtığın Hırvatistan'ın adaları sayfalarında "." "," değişiklikleri yaptım. İleride sen de konuya dikkat edebilirsen sevinirim. Bu arada hizmetli adaylığını da kutlayayım. İyi vikilemeler, EmreDuran 09:08, 2 Mayıs 2011 (UTC).

Merhaba. Düzelttiğin için teşekkürler. İngilizce Vikiden alırken bunu unutuyorum daima :) Hatırlattığın için de teşekkürler. Bir de şundaki gibi resimden sonra satır atlamaya gerek yok. Hizmetlilik başvurusu için de teşekkür ederim. --82 ~145 ileti 12:45, 2 Mayıs 2011 (UTC)
Hatırlatma sorun değil. Sen de görürsen böyle şeyleri bana aktarabilirsin. Bu arada ben resim sonrası satırları kod/yazım alanı daha rahat okunabilsin/görülebilsin diye koyuyorum. Rahatsız ediyorsa değiştirebiliriz. İyi vikilemeler, EmreDuran 14:10, 2 Mayıs 2011 (UTC).

Uyarılar

Merhaba 82~145; uyarı gönderdiğim kullanıcılar için bir yanlışlık olmuş olabilir, ama kategori düzenlemeyi ve mesaj göndermeyi bildiğine göre, süresiz engellenmiş eski bir Vikipedi kullanıcısı olduğundan da şuphelendim. Bir daha olmayacağına emin olabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 07:08, 5 Mayıs 2011 (UTC)

Baydemir

Selam. Şuraya bir bakabilir misin?--Rapsar 13:54, 5 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. İnternette yaptığım kısa bir araştırma sonucu "Osman Baydemit Kürttür" diyen veya Osman Baydemir tarafından söylenmiş "Ben Kürdüm" diye bir söz bulamadım. Bilgiyi kaynaklandırabilmek için daha detaylı araştırma lazım. --82 ~145 ileti 14:57, 5 Mayıs 2011 (UTC)

Onu ben de bulamadım da asıl sana danışmak istediğim nokta o değildi. Kendisi bu maddenin Vikiden, bir ansiklopediden silinmesini istiyormuş. Böyle bir durum olabilir mi?--Rapsar 15:21, 5 Mayıs 2011 (UTC)
  • Hmm, yanlış bilgiler kısmına dikkat etmişim. E-postayı atanın gerçekten Baydemir'e sorup sormadığını nereden bileceğiz? Basılı bir ansiklopedide olsa ne yapacaktı? Zira bu ansiklopedilerde büyükşehir belediye başkanlarının maddeleri yer alıyor. Bence silinmesi (en azından şu anda) söz konusu değil. --82 ~145 ileti 15:25, 5 Mayıs 2011 (UTC)
Yani. Kaldı ki bir belediye başkanının, bir ansiklopediden bir bilgi kaynağından madde kaldırmak istemesi... Bana pek gerçekçi gelmedi. Gerçekçi olmasını düşünmek dahi istemiyorum...--Rapsar 15:35, 5 Mayıs 2011 (UTC)
Ek bilgilendirme: Baydemir, OTRS'ye resmi e-posta adresinden bizzat kendisi elektronik posta atmıştır. Kendisine maddesinin silinemeyeceği bilgisini vermiştim. Sevgiler. --e.c. 10:49, 10 Mayıs 2011 (UTC)

A Turkish Welcome

Welcome to the Wright Challenge. It's getting busy - 3 barnstars so far! Feel free to ask questions here or here, or ask Andrew or I. Victuallers 20:58, 5 траўня 2011 (EEST)


Selam 82, nasılsın? Umarım keyfin yerindedir, IRC'ye gelmen mümkün mü? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:14, 7 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 19. haftasının projesi Fırtına Bot tarafından açılan NGC maddelerine gerekli resimleri eklemek olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----Emperyan-ileti 10:36, 9 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.
  • Bu davetiye bu haftanın tasarısının seçiminde oy kullandığınız için gönderilmiştir. Emperyan-ileti 10:36, 9 Mayıs 2011 (UTC)

  • Seksen şu toprak paylaşımı falan olacakmış sizde. Hiçbir şey anlamadım desem iyi. Toprak paylaşımı neye göre olacak yani nasıl işleyecek? - Sınırlar değişince şimdi göç olayları olacak mı? - Ayrıca Güney ile Kuzey birbirini yemez mi yav? :) Emperyan-ileti 20:11, 10 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba 82; Bryde balinasının 40-50 metre olduğu nerede yazıyor? Bu uzunluğa mavi balinalar bile erişemez, zaten bryde balinası orta boy bir balinadır. 40-50 feet olabilir mi? İyi çalışmalar.--Westnest ileti 13:32, 11 Mayıs 2011 (UTC)

Chaplin

Selam. Yahudilik portalında "Yahudi aktör Charlie Chaplin" diye bir resim görünce şaşırdım biraz :) Konuyla ilgili olarak İngilizce Viki Yahudi asıllı olduğuna ilişkin bazı iddialar vardır diyor, bu iddialar gerçek bile olsa bu "Yahudidir" değil de "Yahudi asıllı İngiliz" olmaz mı? O resmi portaldan çıkarmayı öneriyorum, sen ne dersin? --82 ~145 ileti 20:25, 12 Mayıs 2011 (UTC)

100.000 Türk

Selam SİYKB, iyi ve mutlusundur umarım. Müslüman - Türk katli./ölümleri başlığında ilgili Ermeni'lerin Türklere katliamları alt başlığıunda yer alan 100.000 Türk'ün Rus kaynaklarınca da bilgiyi ekleyenlerce belirtildiğine öldürüldüğüne dair bilginin kanıtına dair şu ilgili kaynakın doğruluğu kesin mi acaba? Şayet bu kaynak apaçık kaynaksız. İçeriği konu alan bir kaynak apaçık kaynak olacaktır. Yani ilgili bilgi kaynaksızdır. Kitap isimi ile bu bilgiyi doğrulamaya kalkmak Vikipedi'ye zarar verecektir. Bilgi şayet belirttiğim ölçütte bir kaynak yoksa tarafımca çıkarılacaktır. - Nebeviye 12:03, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Aaa... Biliyorsun hiçbir zaman kaynaksız bilgi eklemem, bunu da mutlaka görüp eklemiş olmalıyım. Hemen bakayım. Şimdilik cümleyi gizliyorum. --82 ~145 ileti 12:21, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Google Books'un tersliği bu işte, sanırım zaman zaman kitapların bazı sayfalarını önizlemeden çıkarıyor. O nedenle şimdilik maddeden çıkarıyorum. --82 ~145 ileti 12:28, 14 Mayıs 2011 (UTC)
Bencede çıkmalı. En azından şimdilik doğru olan bu. Yoksa derin tartışmalar çıkabilir. Kaynak kaynak kaynak, illa ki kaynak. - Nebeviye 12:33, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Yardımın için teşekkürler.--Westnest ileti 19:23, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Sağlık olsun

Sağlık olsun. Hizmetli seçilemediğin için üzülme. Aslında hizmetli olman için fazlan var eksiğin yok. Ancak milli duyguların ve duruşun açıkça belli olduğundan belli bir cepheyi karşına aldın. Ancak bilmelisin ki o cephe eskiden çoğunlukken şimdi ancak bir kaç kişi kaldılar ve giderek eriyorlar. Pek yakın bir zamanda tekrar aday olup bu sefer başarılı olacağından eminim. İyi akşamlar. 85.96.90.59 18:26, 15 Mayıs 2011 (UTC)

  • Hizmetlilik vaşvurunu oyladım ama meğerse geç kalmışım. Bu nedenle Hizmetlilik oylamanda geç kaldığım için son derece üzgünüm ve kendimi nasıl affederim bilemiyorum. Ayrıca sizin gibi bilgili tecrubeli tarafsız vikipedistlere türkçe fikipedide çook ihtiyaç var. Hiç değilse insanları itmiyor bilekis teşvik ediyorsunuz. Yine bir malüm VANDAL'a karşı yaptığınız uyarıda da vikipedi kuralları içerisinde hareket ettiğinizi cümle alem biliyor. Bilmeyenler gelsinler de benim sayfamdaki bazı vikipedistlerin olumsuz ve itici hallerine baksınlar. Ben de az daha onların yüzünden vikipediyi terk edecektim. Ya sabır dedim ve inşallah başarmışımdır. Üzülmeyiniz siz hem türkçe vikipedi de hemde global vikipedya da sevilen ve istifade edilen birisiniz. Bu kadar sevileniniz oldukça daha çook Hizmetli bürokrat vesaire olursunuz ve sizin gibi vikipedistler sayesin de özellikle türkçe vikipedi son derece gelişir...saygılarımla..tacirci 21:14, 15 Mayıs 2011 (UTC)

Score updated in multilingual challenge

Hi we added your score to the "Wright Challenge" page. Hope you are enjoying the challenge Victuallers 11:36, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Thanks for your contributions to the Wright Challenge.
Notice that there's a new barnstar being awarded to those Wikipedians or teams who reach 72 points. I hope you'll work on with us. But we need your help. We'd like to spread this challenge further. Would you care to go to the main talk page of any other language Wikipedia, or maybe the talk page of any friends who might be interested, and add a one-line message and link to the challenge page. It would be really good to get some more participants. Hope you can help. Andrew Dalby 20:40, 3 Haziran 2011 (UTC)

Yardım

Selam 82. Şuradaki şablonda yardımcı olur musun? Bu arada hizmetli olamamana üzüldüğümü belirteyim. Hak etmiştin...--Rapsar 11:07, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. Biraz Türkçeleştirme yaptım şablonda; ama ne demek istediğini tam anlayamadım. Şablonu Türkçeleştirmede mi, yoksa maddeleri açmada mı yardım istiyorsun? Hizmetlilik başvurusu için hiç üzülme, ben de üzülmedim zaten, hem pek bir gerekçe göremedim, hem de bu konudaki izlenimim derinleşti. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 12:50, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Türkçeleştirme için demiştim :) Sağ olasın halletmişsin. Şu Arapça kelimelerin Türkçe transliterasyonlarını da yapabilir misin? Jalibah gibi...--Rapsar 12:53, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Bir kısmını halletmişsin zaten :) Tamamdır, yalnız Safwan Airfield Standoff'ta Standoff için Türkçe bir karşılık bulamadığımdan olduğu gibi bırakıyorum. --82 ~145 ileti 13:03, 18 Mayıs 2011 (UTC)
Çekilmek gibi bir şey mi acaba? Olmadı Ertly'e sorarız :) Teşekkürler tekrardan.--Rapsar 13:06, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi′ne eklediğim yeni bölümle ilgili hatırlatma

Merhaba. Bu gün Vikipedi:İş birliği projesi′ne yeni bölüm — 2011'de En başarılı katılımcılar bölümünü ekledim. 19 hafta sonrası, şu anda Siz 2011'de En başarılı katılımcılar listesinde 18. sıradasınız. Başarılarınızın devamlı olmasını diliyorum.

NOT: Lütfen listede her hangi bir yanlış varsa, bana bildirin.

Saygılarla, ----Cek Li Taranmesaj 07:39, 19 Mayıs 2011 (UTC)

KM

  • Merhaba 82-145. 2004 Doğubeyazıt depremi hususiyetle jeoloji ya da jeofizik bilgisi veren bir madde değil. Deprem maddesi KM olsaydı elbette yeri jeoloji-jeofizik olurdu fakat 2004 diye de bir tarihi var maddenin. Maddenin içeriğinde kısa bir bölümdeki yer bilim analizinden başka madde tamamen gelişen olaylara odaklanmış durumda. Tekrar değerlendirmeni temenni ediyorum.--ahzaryamedileti 14:34, 20 Mayıs 2011 (UTC)

maksat torba dolsun...

Çok çalıştın, hadi biraz da neşen yerine gelsin, yok böyle bir yorum vikipedi tarihinde yav. Bir de herkesin destek verdiği maddeye şöyle bir karşı yorum var... vee en bomba olanı adaylık başvurusunun gerekçesi...--вяí¢αи76ileti 13:11, 21 Mayıs 2011 (UTC)


Torba diye bir program vardır bizde, insanı bazen gülmekten kırıp geçirir, aklıma o geldi mesajını görünce :) Şuna ne demeli :) --82 ~145 ileti 13:22, 21 Mayıs 2011 (UTC)

O da fena değil ama asıl ilginç olanı Zgr34'ün kuzenim olması ve o tip hareketleri 11-12 yaşlarındayken gerçekleştirmiş olması, tam da ergenliğe giriş döneminde anlayacağın... Hatta, bazen bizim eve de gelip girdiği için Vito'dan "IP muafiyeti" almıştım, tabii engellenip dalgasına "vikipedi'de devrim yapacam" diye birkaç kukla hesap açıp engellettikten sonra sıkıldı ve o günden beri Vikipedi'yle hiç işi olmadı, Vikipedi'nin 5 kez hizmetli adayı olan Martianmister adlı kullanıcısı gibi hiç hatırlanmayan renkli kişiliklerinden biri olarak kaldı... Ancaak bu konuda en efsane ismi zikretmeden geçmek olmaz: "Yönetici olursam bana olumlu oy vermeyenlerin icabına bakılacak. XD"... Off şimdi "new right"la ilgili bir makale hazılamalıyım, iyi haftasonları--вяí¢αи76ileti 13:32, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Seçkin resim adaylık sonucu

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:NGC 2146.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Emperyan-ileti 19:31, 24 Mayıs 2011 (UTC)

Eurovision 2012

  • Seksen merhaba. Vaktim olmadığı için (biliyorsun haftaya SBS'm var) sana başvurayım dedim. Vaktin olduğu zaman ingilizceden şurayı çevirir misin? Ben biraz eklemeler yaptım ancak daha konu özetleri çıkaracağım :) Ayrıca http://esctoday.com/news/read/17459 şuradaki haberin girişi] yani:
Israel might not take part in the 2012 Eurovision Song Contest, that will be held in Baku, the capital city of Azerbaijan, due to the preliminary dates of the contest: The final should be held on May 26th, when Shavou'ot, an Israeli holiday, takes places as well according to the Hebrew calendar.
özetini çıkarır ve buraya eklersen çok sevinirim. Zaten bu bir cümle falan olur :) Yine tarihi tutmuyormuş bunların dini bayramları mı ne :) Hadi iyi günler. Bak bana bol bol dua et yav yüksek bir puan alayım şu sınavdan da kurtulayım :) Emperyan-ileti 09:27, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba

Lütfen "gizli tek cümlelik" madde açmayınız.

Dzau rayonu (Osetçe: Дзауы район), Güney Osetya'nın bir rayonudur. Başkenti Dzau'dur. Nüfusu 10,000, yüzölçümü 1,448 km2'dir. Valisi Ruslan Bagaev'dir.

Açtığınız maddenin aslı şudur ve M1'den silinmelidir: Dzau rayonu, Nüfusu 10,000, yüzölçümü 1,446 Başkenti Dzau olan Ruslan Bagaev tarafından yönetilen bir Güney Osetya rayonudur.

Sanırım bir şekilde topluluğu kandırarak politikaların etrafından dolanıyorsunuz ki bu hiç hoş değil!--Alperen 17:41, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Sıralama

Vikipedi:İş birliği projesi′nde eski haftalarda da projede puanlama sıralaması böyle olmuştur. Lütfen sıralamayı kendi isteyinize göre yapmayın. Evet, mantıkla sizin yaptığınız doğru. Ama projede şu ana kadar yapılanlar benim yaptığım gibi: Vikipedi:İş birliği projesi/2011/15. hafta ve Vikipedi:İş birliği projesi/2011/20. hafta. ----Cek Li Taranmesaj 06:46, 3 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Kendi isteğime göre değil, doğru olanı yapıyorum. Önünde iki kullanıcı varsa üçüncüsün demektir :) Bir tanesi bir puan öne geçerse üçüncü, ikisi aynı puandaysa ikinci mi olmuş oluyor? Liglerde de böyledir. Bugüne kadar yapılanlarda da bir hata var demek ki. Yine de madem ki öyle, bozmayalım geleneği. --82 ~145 ileti 11:01, 3 Haziran 2011 (UTC)

Bu geleneğ yanlış olsa da bana göre çok hoş. Bir az da ilginc. Örneğin, aynı haftadan 25 1., 25 2. 25-de 3. çıkması mümkün:) ----Cek Li Taranmesaj 11:15, 3 Haziran 2011 (UTC)