UEFA Avrupa Ligi istatistikleri ve rekorları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search
Önceki ismi UEFA Kupası
Açılış sezonu 1971
Konfederasyon Avrupa Birliği UEFA
Takım sayısı 48
Son şampiyon İngiltere Manchester United
En başarılı takım İspanya Sevilla (5 kez)
En çok forma giyen futbolcu İtalyaGiuseppe Bergomi
En çok gol atan futbolcu İsveç Henrik Larsson

UEFA Kupası ve Avrupa Ligi rekorları ve istatistikleri, UEFA Kupası adı altında başlayan ve 2009 yılında adı UEFA Avrupa Ligi olarak değişen futbol turnuvasının tüm sezonlarının istatistik ve rekorlarını içeren bir derlemedir.

Performanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüplere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

# Takım Şamp. İkincilik Şamp. olduğu yıllar İkinci olduğu yıllar
1 İspanya Sevilla 5 0 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 -
2 İtalya Juventus 3 1 1977, 1990, 1993 1995
İtalya Internazionale 3 1 1991, 1994, 1998 1997
İngiltere Liverpool 3 1 1973, 1976, 2001 2016
5 Almanya Borussia Mönchengladbach 2 2 1975, 1979 1973, 1980
6 İngiltere Tottenham Hotspur 2 1 1972, 1984 1974
7 Hollanda Feyenoord 2 0 1974, 2002 -
Portekiz Porto 2 0 2003, 2011 -
İsveç Göteborg 2 0 1982, 1987 -
İspanya Real Madrid 2 0 1985, 1986 -
İtalya Parma 2 0 1995, 1999 -
İspanya Atlético Madrid 2 0 2010, 2012 -
13 Belçika Anderlecht 1 1 1983 1984
Hollanda Ajax 1 1 1992 2017
15 Hollanda PSV 1 0 1978 -
Almanya Eintracht Frankfurt 1 0 1980 -
İngiltere Ipswich Town 1 0 1981 -
Almanya Bayer Leverkusen 1 0 1988 -
İtalya Napoli 1 0 1989 -
Almanya Bayern Münih 1 0 1996 -
Almanya Schalke 1 0 1997 -
Türkiye Galatasaray 1 0 2000 -
İspanya Valencia 1 0 2004 -
Rusya CSKA Moskova 1 0 2005 -
Rusya Zenit Saint Petersburg 1 0 2008 -
Ukrayna Shakhtar Donetsk 1 0 2009 -
İngiltere Chelsea 1 0 2013 -
İngiltere Manchester United 1 0 2017 -
29 Portekiz Benfica 0 3 - 1983, 2013, 2014
30 Almanya Borussia Dortmund 0 2 - 1993, 2002
Fransa Marseille 0 2 - 1999, 2004
İspanya Espanyol 0 2 - 1988, 2007
İspanya Athletic Bilbao 0 2 - 1977, 2012
34 İngiltere Wolverhampton Wanderers 0 1 - 1972
Hollanda Twente 0 1 - 1975
Belçika Club Brugge 0 1 - 1976
Fransa Bastia 0 1 - 1978
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Crvena Zvezda 0 1 - 1979
Hollanda AZ 0 1 - 1981
Almanya Hamburg 0 1 - 1982
Macaristan Videoton 0 1 - 1985
Almanya Köln 0 1 - 1986
İskoçya Dundee United 0 1 - 1987
Almanya Stuttgart 0 1 - 1989
İtalya Fiorentina 0 1 - 1990
İtalya Roma 0 1 - 1991
İtalya Torino 0 1 - 1992
Avusturya Red Bull Salzburg 0 1 - 1994
Fransa Bordeaux 0 1 - 1996
İtalya Lazio 0 1 - 1998
İngiltere Arsenal 0 1 - 2000
İspanya Alavés 0 1 - 2001
İskoçya Celtic 0 1 - 2003
Portekiz Sporting CP 0 1 - 2005
İngiltere Middlesbrough 0 1 - 2006
İskoçya Rangers 0 1 - 2008
Almanya SV Werder Bremen 0 1 - 2009
İngiltere Fulham 0 1 - 2010
Portekiz Braga 0 1 - 2011
Ukrayna Dnipro Dnipropetrovsk 0 1 - 2015

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda UEFA Kupası'nı ve Avrupa Ligi'ni kazanan takımların ülkelerine göre istatistiği tutulmuştur. 16 farklı ülkenin takımları finalde yer alabilmişken bu ülkelerden sadece 11'inin takımları kupaya sahip olabilmişlerdir. İspanyol takımları kazandıkları 10 şampiyonluk ile en başarılı takımlarken, İtalyan takımları 9 şampiyonluk yaşamışlardır.

1979-80 sezonundaki turnuva yarı finalde yer alan takımlar açısından kupanın en ilginç sezonudur. O yıl yarı finalde Bayern Münih, Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach ve Stuttgart mücadele etmiş ve kupa tarihinde aynı ülkenin takımları ilk ve şu ana kadar tek kez yarı finallerde bulunmuşlardır.

Ülke Şamp. İkincilik
 İspanya 10 5
 İtalya 9 6
 İngiltere 8 6
 Almanya 6 8
 Hollanda 4 3
 Portekiz 2 5
 İsveç 2 0
 Rusya 2 0
 Belçika 1 2
 Ukrayna 1 1
 Türkiye 1 0
 Fransa 0 4
 İskoçya 0 3
 Avusturya 0 1
 Yugoslavya 0 1
 Macaristan 0 1

Şehirlere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Şamp. İkincilik Şampiyonlar İkinciler
İspanya Sevilla 5 0 Sevilla (5)
İspanya Madrid 4 0 Real Madrid (2), Atlético Madrid (2)
İngiltere Londra 3 3 Tottenham Hotspur (2), Chelsea (1) Tottenham Hotspur (1), Arsenal (1), Fulham (1)
İtalya Torino 3 2 Juventus (3) Torino (1), Juventus (1)
İtalya Milano 3 1 Internazionale (3) Internazionale (1)
İngiltere Liverpool 3 1 Liverpool (3) Liverpool (1)
Almanya Mönchengladbach 2 2 Borussia Mönchengladbach (2) Borussia Mönchengladbach (2)
Hollanda Rotterdam 2 0 Feyenoord (2)
İsveç Göteborg 2 0 IFK Göteborg (2)
İtalya Parma 2 0 Parma (2)
Portekiz Porto 2 0 Porto (2)
Belçika Brüksel 1 1 Anderlecht (1) Anderlecht (1)
Hollanda Amsterdam 1 1 Ajax (1) Ajax (1)
Hollanda Eindhoven 1 0 PSV (1)
Almanya Frankfurt 1 0 Eintracht Frankfurt (1)
İngiltere Ipswich 1 0 Ipswich Town (1)
Almanya Leverkusen 1 0 Bayer Leverkusen (1)
İtalya Napoli 1 0 Napoli (1)
Almanya Münih 1 0 Bayern Münih (1)
Almanya Gelsenkirchen 1 0 Schalke 04 (1)
Türkiye İstanbul 1 0 Galatasaray (1)
İspanya Valensiya 1 0 Valencia (1)
Rusya Moskova 1 0 CSKA Moskova (1)
Rusya Sankt-Peterburg 1 0 Zenit St. Petersburg (1)
Ukrayna Donetsk 1 0 Shakhtar Donetsk (1)
İngiltere Manchester 1 0 Manchester United (1)
Portekiz Lizbon 0 4 Benfica (3), Sporting CP (1)
İspanya Barselona 0 2 Espanyol (2)
İtalya Roma 0 2 Roma (1), Lazio (1)
Almanya Dortmund 0 2 Borussia Dortmund (2)
Fransa Marsilya 0 2 Marseille (2)
İskoçya Glasgow 0 2 Celtic (1), Rangers (1)
İspanya Bilbao 0 2 Athletic Bilbao (2)
İngiltere Birmingham 0 1 Wolverhampton Wanderers (1)
Hollanda Enschede 0 1 Twente (1)
Belçika Brugge 0 1 Club Brugge (1)
Fransa Bastia 0 1 Bastia (1)
Sırbistan Belgrad 0 1 Crvena Zvezda (1)
Hollanda Alkmaar 0 1 AZ (1)
Almanya Hamburg 0 1 Hamburg (1)
Macaristan Székesfehérvár 0 1 Videoton (1)
Almanya Köln 0 1 Köln (1)
İskoçya Dundee 0 1 Dundee United (1)
Almanya Stuttgart 0 1 Stuttgart (1)
İtalya Floransa 0 1 Fiorentina (1)
Avusturya Salzburg 0 1 Red Bull Salzburg (1)
Fransa Bordeaux 0 1 Bordeaux (1)
İspanya Vitoria-Gasteiz 0 1 Deportivo Alavés (1)
İngiltere Middlesbrough 0 1 Middlesbrough (1)
Almanya Bremen 0 1 Werder Bremen (1)
Portekiz Braga 0 1 Braga (1)
Ukrayna Dnipropetrovsk 0 1 Dnipro Dnipropetrovsk (1)

Avrupa Ligi döneminden bu yana katılan kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda 2009-10 sezonundan itibaren Avrupa Ligi gruplarında yer almış olan takımlar yer almaktadır.

Ülke # Kulüpler Sezonlar
Almanya Almanya (12)
2
Bayer Leverkusen 2010-11, 2012-13
2
Stuttgart 2010-11, 2012-13
2
Hannover 96 2011-12, 2012-13
1
Werder Bremen 2009-10
1
Hertha Berlin 2009-10
1
Hamburg 2009-10
1
Borussia Dortmund 2010-11
1
Schalke 04 2011-12
1
Borussia Mönchengladbach 2012-13
1
Freiburg 2013-14
1
Eintracht Frankfurt 2013-14
1
Wolfsburg 2014-15
İtalya İtalya (10)
4
Lazio 2009-10, 2011-12, 2012-13, 2013-14
2
Napoli 2010-11, 2012-13
2
Udinese 2011-12, 2012-13
2
Fiorentina 2013-14, 2014-15
1
Genoa 2009-10
1
Roma 2009-10
1
Sampdoria 2010-11
1
Palermo 2010-11
1
Juventus 2010-11
1
Internazionale 2012-13
İngiltere İngiltere (10)
3
Tottenham Hotspur 2011-12, 2012-13, 2013-14
2
Fulham 2009-10, 2011-12
2
Everton 2009-10, 2014-15
2
Liverpool 2010-11, 2012-13
1
Manchester City 2010-11
1
Birmingham City 2011-12
1
Stoke City 2011-12
1
Newcastle United 2012-13
1
Wigan Athletic 2013-14
1
Swansea City 2013-14
Portekiz Portekizl (10)
4
Sporting CP 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13
2
Estoril 2013-14, 2014-15
1
Benfica 2009-10
1
Nacional 2009-10
1
Porto 2010-11
1
Braga 2011-12
1
Académica 2012-13
1
Marítimo 2012-13
1
Vitória de Guimarães 2013-14
1
Paços de Ferreira 2013-14
İspanya İspanya (8)
3
Athletic Bilbao 2009-10, 2011-12, 2012-13
3
Atlético Madrid 2010-11, 2011-12, 2012-13
3
Sevilla 2010-11, 2013-14, 2014-15
2
Villarreal 2009-10, 2010-11
2
Valencia 2009-10, 2013-14
1
Getafe 2010-11
1
Levante 2012-13
1
Real Betis 2013-14
Fransa Fransa (8)
2
Lille 2009-10, 2010-11
2
Paris Saint-Germain 2010-11, 2011-12
2
Lyon 2012-13, 2013-14
2
Bordeaux 2012-13, 2013-14
1
Toulouse 2009-10
1
Rennes 2011-12
1
Marseille 2012-13
1
Guingamp 2014-15
Ukrayna Ukrayna (7)
4
Dynamo Kyiv 2010-11, 2011-12, 2013-14, 2014-15
3
Metalist Kharkiv 2010-11, 2011-12, 2012-13
2
Dnipro Dnipropetrovsk 2012-13, 2013-14
1
Shakhtar Donetsk 2009-10
1
Karpaty Lviv 2010-11
1
Vorskla Poltava 2011-12
1
Chornomorets Odesa 2013-14
Romanya Romanya (7)
4
Steaua Bucureşti 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13
1
Timişoara 2009-10
1
CFR Cluj 2009-10
1
Dinamo Bucureşti 2009-10
1
Vaslui 2011-12
1
Rapid Bucureşti 2011-12
1
Pandurii Târgu Jiu 2013-14
Hollanda Hollanda (6)
5
PSV 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14
3
Twente 2009-10, 2011-12, 2012-13
3
AZ 2010-11, 2011-12, 2013-14
1
Heerenveen 2009-10
1
Ajax 2009-10
1
Utrecht 2010-11
Belçika Belçika (6)
4
Club Brugge 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13
3
Anderlecht 2009-10, 2010-11, 2011-12
2
R. Standard de Liège 2011-12, 2013-14
2
Genk 2012-13, 2013-14
1
Gent 2010-11
1
Zulte Waregem 2013-14
Rusya Rusya (6)
3
Rubin Kazan 2011-12, 2012-13, 2013-14
2
Anzhi Makhachkala 2012-13, 2013-14
1
Zenit St. Petersburg 2010-11
1
CSKA Moscow 2010-11
1
Lokomotiv Moscow 2011-12
1
Kuban Krasnodar 2013-14
İsviçre İsviçre (6)
2
Basel 2009-10, 2012-13
2
Young Boys 2010-11, 2012-13
1
Lausanne-Sport 2010-11
1
Zürich 2011-12
1
St. Gallen 2013-14
1
Thun 2013-14
Avusturya Avusturya (4)
4
Red Bull Salzburg 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2013-14
4
Rapid Wien 2009-10, 2010-11, 2012-13, 2013-14
2
Austria Wien 2009-10, 2011-12
2
Sturm Graz 2009-10, 2011-12
Yunanistan Yunanistan (4)
3
AEK Athens 2009-10, 2010-11, 2011-12
3
PAOK 2010-11, 2011-12, 2013-14
2
Panathinaikos 2009-10, 2012-13
1
Aris 2010-11
İsrail İsrail (4)
3
Hapoel Tel Aviv 2009-10, 2011-12, 2012-13
2
Maccabi Haifa 2011-12, 2013-14
2
Maccabi Tel Aviv 2011-12, 2013-14
1
Ironi Kiryat Shmona 2012-13
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti (4)
3
Sparta Prague 2009-10, 2010-11, 2012-13
1
Slavia Prague 2009-10
1
Viktoria Plzeň 2012-13
1
Slovan Liberec 2013-14
Türkiye Turkiye (4)
2
Beşiktaş 2010-11, 2011-12
2
Fenerbahçe 2009-10, 2012-13
1
Galatasaray 2009-10
1
Trabzonspor 2013-14
İsveç İsveç (4)
1
Malmö FF 2011-12
1
Helsingborgs IF 2012-13
1
AIK 2012-13
1
Elfsborg 2013-14
Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs Rum Kesimi (4)
1
AEK Larnaca 2011-12
1
AEL 2012-13
1
APOEL 2013-14
1
Apollon Lemesu 2013-14
Danimarka Danimarka (3)
3
Copenhagen 2009-10, 2011-12, 2012-13
2
Odense 2010-11, 2011-12
1
Esbjerg 2013-14
Hırvatistan Hırvatistan (3)
3
Dinamo Zagreb 2009-10, 2010-11, 2013-14
1
Hajduk Split 2010-11
1
Rijeka 2013-14
Bulgaristan Bulgaristan (3)
2
Levski Sofia 2009-10, 2010-11
2
CSKA Sofia 2009-10, 2010-11
1
Ludogorets Razgrad 2013-14
Polonya Polonya (3)
2
Legia Warszawa 2011-12, 2013-14
1
Lech Poznań 2010-11
1
Wisła Kraków 2011-12
Norveç Norveç (3)
2
Rosenborg 2010-11, 2012-13
1
Molde 2012-13
1
Tromsø 2013-14
Macaristan Macaristan (2)
1
Debrecen 2010-11
1
Videoton 2012-13
Moldova Moldova (1)
3
Sheriff Tiraspol 2009-10, 2010-11, 2013-14
Slovenya Slovenya (1)
3
Maribor 2011-12, 2012-13, 2013-14
Beyaz Rusya Beyaz Rusya (1)
2
BATE Borisov 2009-10, 2010-11
İskoçya İskoçya (1)
2
Celtic 2009-10, 2011-12
Sırbistan Sırbistan (1)
2
Partizan 2009-10, 2012-13
Letonya Letonya (1)
1
Ventspils 2009-10
İrlanda İrlanda (1)
1
Shamrock Rovers 2011-12
Slovakya Slovakya (1)
1
Slovan Bratislava 2011-12
Azerbaycan Azerbaycan (1)
1
Neftchi Baku 2012-13
Kazakistan Kazakistan (1)
1
Shakhter Karagandy 2013-14

Kalın yazılan sezonlar eşleştirilen takımın o sezon gruplardan çıktığını ifade eder.

Kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarı final sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Takım Yarı final sayısı Yarı final oynadığı yıllar
İtalya Internazionale 7 1985, 1986, 1991, 1994, 1997, 1998, 2002
İtalya Juventus 6 1975, 1977, 1990, 1993, 1995, 2014
İspanya Sevilla 5 2006, 2007, 2014, 2015, 2016
İngiltere Liverpool 5 1973, 1976, 2001, 2010, 2016
Almanya Borussia Mönchengladbach 5 1973, 1975, 1979, 1980, 1987
İspanya Barcelona 4 1976, 1978, 1996, 2001
Almanya Bayern Munich 4 1980, 1989, 1996, 2008
Almanya Werder Bremen 4 1988, 1990, 2007, 2009
İngiltere Tottenham Hotspur 4 1972, 1973, 1974, 1984
Almanya Köln 4 1975, 1981, 1986, 1990
Almanya Hamburg 4 1976, 1982, 2009, 2010
İspanya Atlético Madrid 4 1998, 1999, 2010, 2012
Portekiz Benfica 4 1983, 2011, 2013, 2014
Almanya Stuttgart 3 1974, 1980, 1989
İspanya Real Madrid 3 1985, 1986, 1992
Portekiz Sporting CP 3 1991, 2005, 2012
Almanya Borussia Dortmund 3 1993, 1995, 2002
İtalya Parma 3 1995, 1999, 2005
İspanya Valencia 3 2004, 2012, 2014
İtalya Fiorentina 3 1990, 2008, 2015
İspanya Villarreal 3 2004, 2011, 2016
İtalya Milan 2 1972, 2002
Hollanda Twente 2 1973, 1975
Hollanda Feyenoord 2 1974, 2002
Belçika Club Brugge 2 1976, 1988
İspanya Athletic Bilbao 2 1977, 2012
Hollanda AZ 2 1981, 2005
İsveç IFK Göteborg 2 1982, 1987
Almanya Kaiserslautern 2 1982, 2001
Belçika Anderlecht 2 1983, 1984
Almanya Bayer Leverkusen 2 1988, 1995
İspanya Espanyol 2 1988, 2007
Almanya Schalke 04 2 1997, 2006
İtalya Lazio 2 1998, 2003
Fransa Marseille 2 1999, 2004
Portekiz Porto 2 2003, 2011
İtalya Napoli 2 1989, 2015
Ukrayna Shakhtar Donetsk 2 2009, 2016
Hollanda Ajax 2 1992, 2017
Macaristan Ferencváros 1 1972
İngiltere Wolverhampton Wanderers 1 1972
Doğu Almanya Lokomotive Leipzig 1 1974
Yunanistan AEK Athens 1 1977
Belçika Molenbeek 1 1977
Fransa Bastia 1 1978
İsviçre Grasshopper 1 1978
Hollanda PSV 1 1978
Almanya Duisburg 1 1979
Almanya Hertha Berlin 1 1979
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Crvena Zvezda 1 1979
Almanya Eintracht Frankfurt 1 1980
İngiltere Ipswich Town 1 1981
Fransa Sochaux 1 1981
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Radnički Niš 1 1982
Çekoslovakya Bohemians 1 1983
Romanya Universitatea Craiova 1 1983
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Hajduk Split 1 1984
İngiltere Nottingham Forest 1 1984
Macaristan Videoton 1 1985
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Željezničar 1 1985
Belçika Waregem 1 1986
İskoçya Dundee United 1 1987
Avusturya Swarovski Tirol 1 1987
Doğu Almanya Dynamo Dresden 1 1989
Danimarka Brøndby IF 1 1991
İtalya Roma 1 1991
İtalya Genoa 1 1992
İtalya Torino 1 1992
Fransa Auxerre 1 1993
Fransa Paris Saint-Germain 1 1993
İtalya Cagliari 1 1994
Almanya Karlsruhe 1 1994
Avusturya Red Bull Salzburg 1 1994
Fransa Bordeaux 1 1996
Çek Cumhuriyeti Slavia Prague 1 1996
Fransa Monaco 1 1997
İspanya Tenerife 1 1997
Rusya Spartak Moscow 1 1998
İtalya Bologna 1 1999
İngiltere Arsenal 1 2000
Türkiye Galatasaray 1 2000
İngiltere Leeds United 1 2000
Fransa Lens 1 2000
İspanya Deportivo Alavés 1 2001
Portekiz Boavista 1 2003
İskoçya Celtic 1 2003
İngiltere Newcastle United 1 2004
Rusya CSKA Moscow 1 2005
İngiltere Middlesbrough 1 2006
Romanya Steaua Bucureşti 1 2006
İspanya Osasuna 1 2007
İskoçya Rangers 1 2008
Rusya Zenit St. Petersburg 1 2008
Ukrayna Dynamo Kyiv 1 2009
İngiltere Fulham 1 2010
Portekiz Braga 1 2011
İngiltere Chelsea 1 2013
Türkiye Fenerbahçe 1 2013
İsviçre Basel 1 2013
Ukrayna Dnipro Dnipropetrovsk 1 2015
İspanya Celta Vigo 1 2017
İngiltere Manchester United 1 2017
Fransa Lyon 1 2017
Kalın yazılan takımlar o sene final oynamışlardır

Yenilgisiz şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tottenham Hotspur, Borussia Mönchengladbach, Göteborg (iki kez), Ajax, Galatasaray ve Feyenoord; UEFA Kupası tarihinde turnuvayı yenilgisiz tamamlayarak şampiyon olan ender takımlardır.

Çeşitli rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdiye kadar sadece dört takım aynı sezon ulusal lig şampiyonluğu, ulusal kupa ve UEFA Kupası'nı kazanmıştır kazanmıştır. Bu takımlar:

On bir takımsa ulusal lig şampiyonluğunun yanında UEFA Kupası'nı kazanmıştır. Bu takımlar:

1997 yılındaki statü değişikliğine kadar kupada aynı takımlar her sene başarılı olmakta idiler ve bu da kupanın rutin bir hal alması demekti. Ancak statü değişikliğinden sonra da bu durum devam etmiş ve kupada aynı ülke takımları birçok kez finalde karşılaşmışlardır:

Sezon Ülke
1971-72 İngiliz finali Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers
1979-80 Batı Alman finali Eintracht Frankfurt v Borussia Mönchengladbach
1989-90 İtalyan finali Juventus v Fiorentina
1990-91 İtalyan finali Internazionale v Roma
1994-95 İtalyan finali Parma v Juventus
1997-98 İtalyan finali Internazionale v Lazio
2006-07 İspanyol finali Espanyol v Sevilla
2010-11 Portekizli finali Porto v Braga
2011-12 İspanyol finali Athletic Bilbao v Atlético Madrid
Katılım Kulüp Sezonlar
14 Club Brugge 1996/97-2009/10
9 PAOK 1997/98-2005/06
8 Celtic 1996/97-2003/04
8 Crvena Zvezda 1998/99-2005/2006
8 CSKA Sofya 1998/99-2005/06
8 Grazer 1998/99-2005/06
8 Shakhtar Donetsk 1998/99-2005/06
8 Slavia Praha 1998/99-2005/06
7 PSV 1979/80-1985/86
7 Spartak Moskova 1981/82-1987/88
7 Sporting Lizbon 1988/89-1994/95
7 Parma 1998/99-2004/05
7 Brøndby 1999/00-2005/06
7 Vaduz 1999/00-2005/06
6 Köln 1971/72-1976/77
6 Grasshopper 1972/73-1977/78
6 Dundee United 1977/78-1982/83
6 Werder Bremen 1982/83-1987/88
6 Internazionale 1983/84-1988/1989
6 Rangers 1997/98-2002/03
6 Ventspils 2000/01-2005/06
6 Wisła Kraków 2000/01-2005/06

Futbolcu istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm zamanların gol kralları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Ülke Futbolcu Gol Oynadığı Gol % İlk sezonu Oynadığı kulüpler
1 İsveç Henrik Larsson 40 56 0.71 1994 Feyenoord, Celtic, Helsingborg
2 Kolombiya Radamel Falcao 30 30 1.00 2010 Porto, Atlético Madrid
3 Hollanda Klaas-Jan Huntelaar 30 37 0.81 2004 Heerenveen, Ajax, Schalke 04
4 Almanya Dieter Müller 29 36 0.81 1973 Köln, Stuttgart, Bordeaux
5 Gürcistan Şota Arveladze 27 44 0.61 1993 Dinamo Tbilisi, Trabzonspor, Ajax, Rangers, AZ
6 İtalya Alessandro Altobelli 25 58 0.43 1994 Internazionale, Juventus
7 Hırvatistan Mladen Petrić 24 63 0.38 2004 Basel, Hamburg
8 Peru Claudio Pizarro 24 33 0.73 1999 Bayern Munich, Werder Bremen
9 Almanya Jupp Heynckes 23 21 1.10 1967 Hannover 96, Borussia Mönchengladbach
10 İngiltere Martin Chivers 22 34 0.65 1971 Tottenham Hotspur, Servette
11 Rusya Aleksandr Kerzhakov 22 37 0.59 2002 Zenit, Sevilla, Dinamo Moskova
Kalın = Aktif futbolun içinde.

Tüm zamanların en çok maç oynayanları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Ülke Futbolcu Oynadığı Gol Gol % İlk sezonu Oynadığı kulüpler
1 İtalya Giuseppe Bergomi 96 0 0.00 1980 Internazionale
2 Almanya Frank Rost 89 0 0.00 1995 Werder Bremen, Schalke, Hamburg
3 İtalya Walter Zenga 69 0 0.00 1983 Internazionale, Sampdoria
4 Belçika Vincenzo Scifo 66 12 0.18 1983 Anderlecht, Internazionale, Bordeaux, Auxerre, Torino, Monaco
5 Hırvatistan Mladen Petrić 63 24 0.38 2004 Basel, Hamburg
6 İskoçya David Narey 62 5 0.08 1974 Dundee United
7 Hollanda Aron Winter 60 5 0.08 1986 Ajax, Lazio, Internazionale
8 İtalya Giuseppe Baresi 59 0 0.00 1977 Internazionale
9 İtalya Alessandro Altobelli 58 25 0.43 1994 Internazionale, Juventus
10 Almanya Toni Schumacher 57 0 0.00 1973 Köln, Fenerbahçe
Kalın = Aktif futbolun içinde.

Rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tek maç üzerinden oynanan maçlarda en farklı sonuç 1984-85 sezonunda 1. tur maçında ortaya çıkmıştır.
Red Boys Differdange 0 - 14 Ajax
  • İki maç üzerinden oynanan maçlarda en farklı sonuç 1972-73 sezonunda ortaya çıkmıştır.
Feyenoord 9 - 0 Rumelange
Rumelange 0 - 12 Feyenoord
Feyenoord toplamda 21 - 0 kazandı. (Avrupa Kupaları tarihindeki en farklı galibiyet.)
Ipswich Town FC 3 - 0 Club Brugge
Club Brugge 4 - 0 Ipswich Town
Club Brugge toplamda 4 - 3 ile turu geçti.
Espanyol 3 - 0 Bayer 04 Leverkusen
Bayer Leverkusen 3 - 0 Espanyol [uz]
Uzatmalar sonucunda da 3 - 3 biten maçı, Bayer Leverkusen penaltılar ile 3 - 2 kazandı.