UEFA Avrupa Ligi yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanalları listesi, Avrupa kıtasının en prestijli ikinci kulüp futbolu turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanallarının bir listesidir. Yayınlanan tüm ülkelerde yayın ve telif hakları 3 yılda bir farklı TV ve dijital platfotmlara UEFA tarafından satılmaktadır. Süre bitince tüm haklar UEFA tarafından geri alınır.

Yayıncılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölge Yayıncı Kaynak
Ücretsiz Ücretli
 ABD Yok [1][2]
 Avusturya Puls 4 [3][4]
 Belarus Belteleradio [5]
 Belçika Telenet [5]
 Bosna-Hersek Telekom Srbija [5]
 Brezilya Esporte Interativo ESPN Brasil [5]
 Brunei Yok Astro SuperSport [5]
 Kamboçya Yok beIN Sports [6]
 Kanada Yok [7]
 Karayipler Yok [8]
 Kolombiya RCN TV [5]
 Hırvatistan HRT T-Hrvatski Telekom [5]
 Estonya ERR Kanal 2 [5]
 Finlandiya Yok 365 Media [5]
 Fransa W9 RMC Sport [5]
 Almanya Sport1 Sky Deutschland [4][9]
 Yunanistan Yok OTE [10]
 Hong Kong Yok FOX Sports [11]
 Macaristan TV2 Magyar Telekom [5]
 İzlanda RÚV Kanal 2 [5]
 Endonezya Yok beIN Sports [6]
 İrlanda Yok Setanta Sports [12]
 İsrail Yok Charlton Ltd [5]
 İtalya Sky Italia Sky Italia [13]
 Japonya Yok SKY Perfect JSAT Corporation [5]
 Laos Yok beIN Sports [6]
 Latin Amerika Yok [8]
 Kuzey Makedonya MRT Telekom Srbija [5]
 Malezya Yok Astro SuperSport [5]
 Malta PBS Melita [5][14]
 MENA Yok beIN Sports [15]
 Moldova Yok Realitatea TV [5]
 Karadağ Yok [5]
 Myanmar Yok Sky Net [16]
 Hollanda Yok [3][17]
 Portekiz SIC Sport TV [5]
 Romanya Yok [5]
 Sırbistan RTS Telekom Srbija [5]
 Slovakya Yok Markíza [5]
 Slovenya Yok [5]
 Güney Asya Yok TEN Sports [18]
 İspanya Yok [19]
 Sahra Altı Afrika Yok [5][20]
 Surinam STVS [5]
 Tayland beIN Sports [6]
 Türkiye Exxen, TV8, TV8,5 [21][22]
 Ukrayna Ukrayina Media Group Ukraine [23]
 Birleşik Krallık BT Sport [24][25]
 Venezuela Meridiano Televisión [5]
 Vietnam Yok KJ Investment Group [5]
^1 - Yalnızca maç özetleri

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Millerchip, Oliver (16 Aralık 2013). "Fox renews Uefa Champions League rights deal". SportsPro. 14 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  2. ^ Nunez, Gabriela. "ESPN to Carry Select UEFA Champions League Matches Across Platforms". ESPNMediazone.com. 15 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2014. 
  3. ^ a b Long, Michael (15 Aralık 2014). "Europa League rights awarded in the Netherlands and Austria". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2014. 
  4. ^ a b Cushnan, David (18 Aralık 2014). "Sky Deutschland secures Europa League TV package". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Media rights sales: 2015-18 UEFA Europa League™" (PDF). UEFA.org. UEFA. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 30 Kasım 2014. 
  6. ^ a b c d "Asian media rights sales continue for 2015–18 cycle". UEFA.org. 17 Nisan 2014. 30 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2014. 
  7. ^ "TSN, RDS announce new media rights agreement for Champions League, Europa League". TSN.ca. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2014. 
  8. ^ a b Cushnan, David (7 Ağustos 2014). "Uefa renews with Fox and ESPN in Latin America". SportsPro. 16 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2014. 
  9. ^ Nicholson, Paul (5 Şubat 2015). "SPORT1 joins the Europa League with multi-platform rights deal". Inside World Football. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2015. 
  10. ^ Long, Michael (16 Ekim 2014). "OTE bags Greek rights to Uefa competitions". SportsPro. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2014. 
  11. ^ Hutchison, Finlay (20 Ağustos 2014). "Fox Sports to air Europa League in Hong Kong". SportsPro. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2014. 
  12. ^ Fletcher, Patrick (10 Şubat 2015). "Setanta lands live European soccer rights". SportsPro. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  13. ^ "2015–18 media rights in Italy announced". UEFA.com. 11 Şubat 2014. 9 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  14. ^ Long, Michael (31 Mart 2015). "Malta's Melita retains Europa League rights". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2015. 
  15. ^ "al-Jazeera awarded 2015–18 media rights". UEFA.com. 6 Eylül 2013. 9 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2013. 
  16. ^ "Media rights deal in Myanmar". UEFA.com. 22 Ocak 2014. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2014. 
  17. ^ Long, Michael. "Fox Sports retains Dutch Europa League rights". sportspromedia.com. SportsPro. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2015. 
  18. ^ Hill, Ryan (24 Haziran 2014). "Ten Sports bags Champions League rights". SportsPro. 29 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2014. 
  19. ^ Emmett, James (3 Mart 2015). "Report: Europa League rights awarded in Spain". SportsPro. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2015. 
  20. ^ "SuperSport gets Sub-Saharan rights". UEFA.com. 7 Kasım 2013. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
  21. ^ Mynet (25 Ocak 2024). "SON DAKİKA: UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçları 3 sezon boyunca TRT'de yayınlanacak". Mynet Spor. 25 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2024. 
  22. ^ "Şampiyonlar Ligi ve Avrupa maçlarının yayıncısı değişti". CNN TÜRK. 25 Ocak 2024. 25 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2024. 
  23. ^ Emmett, James (19 Eylül 2014). "Uefa awards Champions League rights in Ukraine". SportsPro. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2014. 
  24. ^ "BT Sport gets United Kingdom rights". UEFA.com. 9 Kasım 2013. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2013. 
  25. ^ "ITV given highlights rights in United Kingdom". UEFA.com. 25 Kasım 2013. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2013.