UEFA Avrupa Ligi yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanalları listesi, Avrupa kıtasının en prestijli ikinci kulüp futbolu turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanallarının bir listesidir.

Yayıncılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölge Yayıncı Kaynak
Ücretsiz Ücretli
 Amerika Birleşik Devletleri [1][2]
 Avusturya Puls 4 [3][4]
 Beyaz Rusya Belteleradio [5]
 Belçika Telenet [5]
 Bosna-Hersek Telekom Srbija [5]
 Brezilya Esporte Interativo ESPN Brasil [5]
 Brunei Astro SuperSport [5]
 Kamboçya beIN Sports [6]
 Kanada [7]
 Karayipler [8]
 Kolombiya RCN TV [5]
 Hırvatistan HRT T-Hrvatski Telekom [5]
 Estonya ERR Kanal 2 [5]
 Finlandiya 365 Media [5]
 Fransa M6 beIN Sports [5]
 Almanya Sport1 Sky Deutschland [4][9]
 Yunanistan OTE [10]
 Hong Kong Fox Sports [11]
 Macaristan TV2 Magyar Telekom [5]
 İzlanda RÚV Kanal 2 [5]
 Endonezya beIN Sports [6]
 İrlanda Setanta Sports [12]
 İsrail Charlton Ltd [5]
 İtalya Sky Italia Sky Italia [13]
 Japonya SKY Perfect JSAT Corporation [5]
 Laos beIN Sports [6]
 Latin Amerika [8]
 Makedonya Cumhuriyeti MRT Telekom Srbija [5]
 Malezya Astro SuperSport [5]
 Malta PBS Melita [5][14]
 MENA beIN Sports [15]
 Moldova Realitatea TV [5]
 Karadağ [5]
 Myanmar Sky Net [16]
 Hollanda [3][17]
 Portekiz SIC Sport TV [5]
 Romanya [5]
 Sırbistan RTS Telekom Srbija [5]
 Slovakya Markíza [5]
 Slovenya [5]
 Güney Asya TEN Sports [18]
 İspanya [19]
 Sahra Altı Afrika [5][20]
 Surinam STVS [5]
 Tayland beIN Sports [6]
 Türkiye TRT 1 Tivibu Spor [21]
 Ukrayna Ukrayina Media Group Ukraine [22]
 Birleşik Krallık BT Sport [23][24]
 Venezuela Meridiano Televisión [5]
 Vietnam KJ Investment Group [5]
  – Yalnızca maç özetleri

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Millerchip, Oliver (16 December 2013). "Fox renews Uefa Champions League rights deal". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/fox_renews_uefa_champions_league_rights_deal/. Erişim tarihi: 17 December 2013. 
  2. ^ Nunez, Gabriela. "ESPN to Carry Select UEFA Champions League Matches Across Platforms". ESPNMediazone.com. http://espnmediazone.com/us/press-releases/2014/08/espn-champions-league/. Erişim tarihi: 2014-08-15. 
  3. ^ a b Long, Michael (15 December 2014). "Europa League rights awarded in the Netherlands and Austria". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/europa_league_rights_awarded_in_the_netherlands_and_austria. Erişim tarihi: 16 December 2014. 
  4. ^ a b Cushnan, David (18 December 2014). "Sky Deutschland secures Europa League TV package". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/sky_deutschland_secures_europa_league_tv_package. Erişim tarihi: 19 December 2014. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Media rights sales: 2015-18 UEFA Europa League™". UEFA. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405101652/http://www.uefa.org/MultimediaFiles/Download/Publications/uefaorg/Marketing/01/96/76/92/1967692_DOWNLOAD.pdf. Erişim tarihi: 30 November 2014. 
  6. ^ a b c d "Asian media rights sales continue for 2015–18 cycle". UEFA.org. 17 April 2014. http://www.uefa.org/about-uefa/administration/marketing/blocked-broadcasting-hours/news/newsid=2092031.html#asian+media+rights+sales+continue+201518+cycle. Erişim tarihi: 18 April 2014. 
  7. ^ "TSN, RDS announce new media rights agreement for Champions League, Europa League". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304061135/http://www.tsn.ca/tsn-rds-announce-new-media-rights-agreement-for-champions-league-europa-league-1.163717. Erişim tarihi: 22 December 2014. 
  8. ^ a b Cushnan, David (7 August 2014). "Uefa renews with Fox and ESPN in Latin America". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/uefa_renews_with_fox_and_espn_in_latin_america/. Erişim tarihi: 8 August 2014. 
  9. ^ Nicholson, Paul (5 February 2015). "SPORT1 joins the Europa League with multi-platform rights deal". Inside World Football. http://www.insideworldfootball.com/football-marketing/broadcast/16339-sport1-joins-the-europa-league-with-multi-platform-rights-deal. Erişim tarihi: 5 February 2015. 
  10. ^ Long, Michael (16 October 2014). "OTE bags Greek rights to Uefa competitions". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/ote_bags_greek_rights_to_uefa_competitions. Erişim tarihi: 16 October 2014. 
  11. ^ Hutchison, Finlay (20 August 2014). "Fox Sports to air Europa League in Hong Kong". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/fox_sports_to_air_europa_league_in_hong_kong/. Erişim tarihi: 21 August 2014. 
  12. ^ Fletcher, Patrick (10 February 2015). "Setanta lands live European soccer rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/setanta_lands_live_european_soccer_rights. Erişim tarihi: 10 February 2015. 
  13. ^ "2015–18 media rights in Italy announced". UEFA.com. 11 February 2014. http://www.uefa.org/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=2054087.html. Erişim tarihi: 12 February 2014. 
  14. ^ Long, Michael (31 March 2015). "Malta’s Melita retains Europa League rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/maltas_melita_retains_europa_league_rights. Erişim tarihi: 31 March 2015. 
  15. ^ "al-Jazeera awarded 2015–18 media rights". UEFA.com. 6 September 2013. http://www.uefa.com/uefa/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=1991112.html. Erişim tarihi: 7 September 2013. 
  16. ^ "Media rights deal in Myanmar". UEFA.com. 22 January 2014. http://www.uefa.org/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=2045921.html. Erişim tarihi: 22 January 2014. 
  17. ^ Long, Michael. "Fox Sports retains Dutch Europa League rights". SportsPro. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150711173351/http://www.sportspromedia.com:80/news/fox_sports_retains_dutch_europa_league_rights. Erişim tarihi: 24 February 2015. 
  18. ^ Hill, Ryan (24 June 2014). "Ten Sports bags Champions League rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/ten_sports_bags_champions_league_rights/. Erişim tarihi: 24 June 2014. 
  19. ^ Emmett, James (3 March 2015). "Report: Europa League rights awarded in Spain". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/report_europa_league_rights_awarded_in_spain. Erişim tarihi: 4 March 2015. 
  20. ^ "SuperSport gets Sub-Saharan rights". UEFA.com. 7 November 2013. http://www.uefa.org/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=2020835.html. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  21. ^ "Türk Telekom acquires broadcast rights for Champions League, Europa League". Hurriyot Daily News. 26 November 2014. http://www.hurriyetdailynews.com/turk-telekom-acquires-broadcast-rights-for-champions-league-europa-league.aspx?pageID=238&nID=74847&NewsCatID=345. Erişim tarihi: 27 November 2014. 
  22. ^ Emmett, James (19 September 2014). "Uefa awards Champions League rights in Ukraine". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/uefa_awards_champions_league_rights_in_ukraine/. Erişim tarihi: 19 September 2014. 
  23. ^ "BT Sport gets United Kingdom rights". UEFA.com. 9 November 2013. http://www.uefa.org/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=2021907.html. Erişim tarihi: 9 November 2013. 
  24. ^ "ITV given highlights rights in United Kingdom". UEFA.com. 25 November 2013. http://www.uefa.org/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=2025645.html. Erişim tarihi: 26 November 2013.