UEFA Avrupa Ligi yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanalları listesi, Avrupa kıtasının en prestijli ikinci kulüp futbolu turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanallarının bir listesidir.

Yayıncılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölge Yayıncı Kaynak
Ücretsiz Ücretli
 ABD [1][2]
 Avusturya Puls 4 [3][4]
 Beyaz Rusya Belteleradio [5]
 Belçika Telenet [5]
 Bosna-Hersek Telekom Srbija [5]
 Brezilya Esporte Interativo ESPN Brasil [5]
 Brunei Astro SuperSport [5]
 Kamboçya beIN Sports [6]
 Kanada [7]
 Karayipler [8]
 Kolombiya RCN TV [5]
 Hırvatistan HRT T-Hrvatski Telekom [5]
 Estonya ERR Kanal 2 [5]
 Finlandiya 365 Media [5]
 Fransa M6 beIN Sports [5]
 Almanya Sport1 Sky Deutschland [4][9]
 Yunanistan OTE [10]
 Hong Kong FOX Sports [11]
 Macaristan TV2 Magyar Telekom [5]
 İzlanda RÚV Kanal 2 [5]
 Endonezya beIN Sports [6]
 İrlanda Setanta Sports [12]
 İsrail Charlton Ltd [5]
 İtalya Sky Italia Sky Italia [13]
 Japonya SKY Perfect JSAT Corporation [5]
 Laos beIN Sports [6]
 Latin Amerika [8]
 Kuzey Makedonya MRT Telekom Srbija [5]
 Malezya Astro SuperSport [5]
 Malta PBS Melita [5][14]
 MENA beIN Sports [15]
 Moldova Realitatea TV [5]
 Karadağ [5]
 Myanmar Sky Net [16]
 Hollanda [3][17]
 Portekiz SIC Sport TV [5]
 Romanya [5]
 Sırbistan RTS Telekom Srbija [5]
 Slovakya Markíza [5]
 Slovenya [5]
 Güney Asya TEN Sports [18]
 İspanya [19]
 Sahra Altı Afrika [5][20]
 Surinam STVS [5]
 Tayland beIN Sports [6]
 Türkiye BeIN Sport [21]
 Ukrayna Ukrayina Media Group Ukraine [22]
 Birleşik Krallık BT Sport [23][24]
 Venezuela Meridiano Televisión [5]
 Vietnam KJ Investment Group [5]
^1 - Yalnızca maç özetleri

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Millerchip, Oliver (16 Aralık 2013). "Fox renews Uefa Champions League rights deal". SportsPro. 14 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  2. ^ Nunez, Gabriela. "ESPN to Carry Select UEFA Champions League Matches Across Platforms". ESPNMediazone.com. 15 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2014. 
  3. ^ a b Long, Michael (15 Aralık 2014). "Europa League rights awarded in the Netherlands and Austria". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2014. 
  4. ^ a b Cushnan, David (18 Aralık 2014). "Sky Deutschland secures Europa League TV package". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Media rights sales: 2015-18 UEFA Europa League™" (PDF). UEFA.org. UEFA. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 30 Kasım 2014. 
  6. ^ a b c d "Asian media rights sales continue for 2015–18 cycle". UEFA.org. 17 Nisan 2014. 30 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2014. 
  7. ^ "TSN, RDS announce new media rights agreement for Champions League, Europa League". TSN.ca. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2014. 
  8. ^ a b Cushnan, David (7 Ağustos 2014). "Uefa renews with Fox and ESPN in Latin America". SportsPro. 16 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2014. 
  9. ^ Nicholson, Paul (5 Şubat 2015). "SPORT1 joins the Europa League with multi-platform rights deal". Inside World Football. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2015. 
  10. ^ Long, Michael (16 Ekim 2014). "OTE bags Greek rights to Uefa competitions". SportsPro. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2014. 
  11. ^ Hutchison, Finlay (20 Ağustos 2014). "Fox Sports to air Europa League in Hong Kong". SportsPro. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2014. 
  12. ^ Fletcher, Patrick (10 Şubat 2015). "Setanta lands live European soccer rights". SportsPro. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  13. ^ "2015–18 media rights in Italy announced". UEFA.com. 11 Şubat 2014. 9 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  14. ^ Long, Michael (31 Mart 2015). "Malta's Melita retains Europa League rights". SportsPro. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2015. 
  15. ^ "al-Jazeera awarded 2015–18 media rights". UEFA.com. 6 Eylül 2013. 9 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2013. 
  16. ^ "Media rights deal in Myanmar". UEFA.com. 22 Ocak 2014. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2014. 
  17. ^ Long, Michael. "Fox Sports retains Dutch Europa League rights". sportspromedia.com. SportsPro. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2015. 
  18. ^ Hill, Ryan (24 Haziran 2014). "Ten Sports bags Champions League rights". SportsPro. 29 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2014. 
  19. ^ Emmett, James (3 Mart 2015). "Report: Europa League rights awarded in Spain". SportsPro. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2015. 
  20. ^ "SuperSport gets Sub-Saharan rights". UEFA.com. 7 Kasım 2013. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
  21. ^ "Türk Telekom acquires broadcast rights for Champions League, Europa League". Hurriyot Daily News. 26 Kasım 2014. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2014. 
  22. ^ Emmett, James (19 Eylül 2014). "Uefa awards Champions League rights in Ukraine". SportsPro. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2014. 
  23. ^ "BT Sport gets United Kingdom rights". UEFA.com. 9 Kasım 2013. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2013. 
  24. ^ "ITV given highlights rights in United Kingdom". UEFA.com. 25 Kasım 2013. 2 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2013.