UEFA Avrupa Ligi yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanalları listesi, Avrupa kıtasının en prestijli ikinci kulüp futbolu turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlayan televizyon kanallarının bir listesidir.

Yayıncılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölge Yayıncı Kaynak
Ücretsiz Ücretli
 ABD [1][2]
 Avusturya Puls 4 [3][4]
 Beyaz Rusya Belteleradio [5]
 Belçika Telenet [5]
 Bosna-Hersek Telekom Srbija [5]
 Brezilya Esporte Interativo ESPN Brasil [5]
 Brunei Astro SuperSport [5]
 Kamboçya beIN Sports [6]
 Kanada [7]
 Karayipler [8]
 Kolombiya RCN TV [5]
 Hırvatistan HRT T-Hrvatski Telekom [5]
 Estonya ERR Kanal 2 [5]
 Finlandiya 365 Media [5]
 Fransa M6 beIN Sports [5]
 Almanya Sport1 Sky Deutschland [4][9]
 Yunanistan OTE [10]
 Hong Kong Fox Sports [11]
 Macaristan TV2 Magyar Telekom [5]
 İzlanda RÚV Kanal 2 [5]
 Endonezya beIN Sports [6]
 İrlanda Setanta Sports [12]
 İsrail Charlton Ltd [5]
 İtalya Sky Italia Sky Italia [13]
 Japonya SKY Perfect JSAT Corporation [5]
 Laos beIN Sports [6]
 Latin Amerika [8]
 Makedonya MRT Telekom Srbija [5]
 Malezya Astro SuperSport [5]
 Malta PBS Melita [5][14]
 MENA beIN Sports [15]
 Moldova Realitatea TV [5]
 Karadağ [5]
 Myanmar Sky Net [16]
 Hollanda [3][17]
 Portekiz SIC Sport TV [5]
 Romanya [5]
 Sırbistan RTS Telekom Srbija [5]
 Slovakya Markíza [5]
 Slovenya [5]
 Güney Asya TEN Sports [18]
 İspanya [19]
 Sahra Altı Afrika [5][20]
 Surinam STVS [5]
 Tayland beIN Sports [6]
 Türkiye TRT 1 Tivibu Spor [21]
 Ukrayna Ukrayina Media Group Ukraine [22]
 Birleşik Krallık BT Sport [23][24]
 Venezuela Meridiano Televisión [5]
 Vietnam KJ Investment Group [5]
  – Yalnızca maç özetleri

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Millerchip, Oliver (16 December 2013). "Fox renews Uefa Champions League rights deal". SportsPro. Erişim tarihi: 17 December 2013. 
  2. ^ Nunez, Gabriela. "ESPN to Carry Select UEFA Champions League Matches Across Platforms". ESPNMediazone.com. Erişim tarihi: 2014-08-15. 
  3. ^ a b Long, Michael (15 December 2014). "Europa League rights awarded in the Netherlands and Austria". SportsPro. Erişim tarihi: 16 December 2014. 
  4. ^ a b Cushnan, David (18 December 2014). "Sky Deutschland secures Europa League TV package". SportsPro. Erişim tarihi: 19 December 2014. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Media rights sales: 2015-18 UEFA Europa League™" (PDF). UEFA.org. UEFA. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 30 November 2014. 
  6. ^ a b c d "Asian media rights sales continue for 2015–18 cycle". UEFA.org. 17 April 2014. Erişim tarihi: 18 April 2014. 
  7. ^ "TSN, RDS announce new media rights agreement for Champions League, Europa League". TSN.ca. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 December 2014. 
  8. ^ a b Cushnan, David (7 August 2014). "Uefa renews with Fox and ESPN in Latin America". SportsPro. Erişim tarihi: 8 August 2014. 
  9. ^ Nicholson, Paul (5 February 2015). "SPORT1 joins the Europa League with multi-platform rights deal". Inside World Football. Erişim tarihi: 5 February 2015. 
  10. ^ Long, Michael (16 October 2014). "OTE bags Greek rights to Uefa competitions". SportsPro. Erişim tarihi: 16 October 2014. 
  11. ^ Hutchison, Finlay (20 August 2014). "Fox Sports to air Europa League in Hong Kong". SportsPro. Erişim tarihi: 21 August 2014. 
  12. ^ Fletcher, Patrick (10 February 2015). "Setanta lands live European soccer rights". SportsPro. Erişim tarihi: 10 February 2015. 
  13. ^ "2015–18 media rights in Italy announced". UEFA.com. 11 February 2014. Erişim tarihi: 12 February 2014. 
  14. ^ Long, Michael (31 March 2015). "Malta's Melita retains Europa League rights". SportsPro. Erişim tarihi: 31 March 2015. 
  15. ^ "al-Jazeera awarded 2015–18 media rights". UEFA.com. 6 September 2013. Erişim tarihi: 7 September 2013. 
  16. ^ "Media rights deal in Myanmar". UEFA.com. 22 January 2014. Erişim tarihi: 22 January 2014. 
  17. ^ Long, Michael. "Fox Sports retains Dutch Europa League rights". sportspromedia.com. SportsPro. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 February 2015. 
  18. ^ Hill, Ryan (24 June 2014). "Ten Sports bags Champions League rights". SportsPro. Erişim tarihi: 24 June 2014. 
  19. ^ Emmett, James (3 March 2015). "Report: Europa League rights awarded in Spain". SportsPro. Erişim tarihi: 4 March 2015. 
  20. ^ "SuperSport gets Sub-Saharan rights". UEFA.com. 7 November 2013. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  21. ^ "Türk Telekom acquires broadcast rights for Champions League, Europa League". Hurriyot Daily News. 26 November 2014. Erişim tarihi: 27 November 2014. 
  22. ^ Emmett, James (19 September 2014). "Uefa awards Champions League rights in Ukraine". SportsPro. Erişim tarihi: 19 September 2014. 
  23. ^ "BT Sport gets United Kingdom rights". UEFA.com. 9 November 2013. Erişim tarihi: 9 November 2013. 
  24. ^ "ITV given highlights rights in United Kingdom". UEFA.com. 25 November 2013. Erişim tarihi: 26 November 2013.