The Disappearance of Lady Frances Carfax

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maceranın yayınlandığı The Strand Magazine dergisinin kapağı

The Disappearance of Lady Frances Carfax, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılan bir Sherlock Holmes macerasıdır, ilk kez 1911 yılında yayınlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Holmes, kendisine iletilen bir vakayı yoğunluğundan ötürü Dr. Watson'a iletir. Lozan'da ikamet eden Lady Frances Carfax'dan haftalardır haber alınamamaktadır. Zengin bir ailenin mirastan mahrum bırakılan bir üyesi olan asilzade, yine de oldukça varlıklıdır. Lozan'a giden Watson, olayın ayrıntılarını irdelemeye başlar.

Yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera ilk kez İngiltere'de 1911 yılı Aralık ayında The Strand Magazine dergisinde yayınlanır. Alec Ball macera için beş adet çizim yapmıştır. Macera, 1917 yılında His Last Bow adı altında kitap olarak yayınlanmıştır.

Adaptasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera, ITV Granada şirketi tarafından çekilen Sherlock Holmes dizisi kapsamında televizyona başarıyla adapte edilmiştir. 1991 yılında yayınlanan macerada başrolde Jeremy Brett yer almıştır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dizinin imdb sayfasından 7 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 7 Eylül 2021 tarihinde erişilmiştir