The Adventure of Charles Augustus Milverton

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sherlock Holmes ve Dr.Watson Milverton ile yüzleşirken

The Adventure of Charles Augustus Milverton, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılan bir Sherlock Holmes macerasıdır, ilk kez 1904 yılı Mart ayında yayınlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Holmes, asilzade Lady Eva Blackwell tarafından kendisine verilen iş kapsamında eskiden yazmış olduğu bir mektupla yapılan şantaja engel olmaya çalışır. Lady Blackwell tarafından eskiden yazılmış bir aşk mektubunun yeni eşinin eline geçmemesi için £7,000 isteyen şantajcı Charles Augustus Milverton bu tutarın ödenmesinde ısrarcı olunca Holmes ve Watson mektubu çalmaya karar verirler.

Yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera ilk kez Amerika'da 1904 yılı Mart ayında Collier's dergisinde yayınlanır. Yayınlanan maceraya ünlü çizer Frederic Dorr Steele altı adet çizim yapmıştır. Macera, The Return of Sherlock Holmes adlı öykü serisinin içinde Şubat 1905'te basılmıştır.

Adaptasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera, ITV Granada şirketi tarafından çekilen Sherlock Holmes dizisi kapsamında televizyona başarıyla adapte edilmiştir. Uzun mertajlı olarak çekilen ve The Master Blackmailer adıyla 1992 yılında yayınlanan macerada başrolde Jeremy Brett yer almıştır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dizinin imdb sayfasından 6 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 6 Eylül 2021 tarihinde erişilmiştir