Puntland bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Puntland bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Puntland
Kabul tarihi22 Aralık 2009
Oran1:2

Puntland bayrağı, Afrika'da Somali'ye bağlı özerk bir yönetimi bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından, 2009 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.[1]

Bayrak üç yatay şeritten meydana gelmektedir. Bayrağı üç eşit parçaya bölen bu şeritler mavi, beyaz ve yeşil renklerden oluşmaktadır. Üst kısımda yer alan ve ortasında beyaz bir beş köşeli yıldız bulunan kısım Somali'nin bayrağını ve dolayısıyla bu ülke ile olan tarihi geçmişi ifade etmektedir. Orta şeritte yer alan beyaz renk ise barışı ve bölgedeki istikrarı ifade etmektedir. En alt kısımda yer alan yeşil renkteki şerit ise Puntland'ın doğal güzelliklerini sembolize etmektedir.

Puntland 2009 yılında gerçekleştirdiği bayrak seçimi öncesine kadar Somali bayrağı ile neredeyse aynı bir bayrağı kullanmaktaydı. İki bayrak arasındaki tek fark Puntland bayrağında kullanılan mavi tonun çok daha açık bir ton olmasıydı.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Puntland kendi bayrak ve armasını belirledi". 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]