Portal:Müzik/Haftanın sanatçısı/2008 arşivi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2008|2009

Müzik Portalı haftanın sanatçısı arşivi - 2008[kaynağı değiştir]

Bugün, 1 Mayıs 2024 / 18. hafta


6. hafta

Sezen Aksu, 1954 yılında Sarayköy'de doğdu. Müzisyenliğe başlamadan önce 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdiyse de müzik aşkı ağır bastığı için eğitimi yarıda bıraktı. İlk 45'liğini 1975 yılında Sezen Seley olarak çıkaran Aksu, bu albümün neredeyse hiç satmaması yüzünden hayal kırıklığına uğradıysa da 3. 45'liğiyle ünlü oldu ve Olmaz Olsun şarkısıyla müzik listelerinde 1 numaraya çıktı. Yayınladığı 20 albüm, dokuz 45'lik, altı remix ve single çalışmasıyla Türk Pop Müziğinde önemli bir yere sahiptir.

Devamı...



8. hafta

Aysel Gürel (d. 7 Şubat 1928 - ö. 17 Şubat 2008), Türk söz yazarı ve tiyatro oyuncusu.

Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesi olan söz yazarı Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olup, şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi.

Sezen Aksu'nun seslendirdiği; Ünzile, Firuze, Sen Ağlama ve Sitem gibi klasikleşmiş şarkıların sözleri de Aysel Gürel'e ait. Gürel son olarak bir meşrubat firmasının reklamında rol almıştı.

Devamı...



13. hafta

Kâzım Koyuncu (1971 - 2005), geleneksel Karadeniz müziği ile rock müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Laz kökenli bir şarkıcı.

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'de doğmuştur. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başlamış, çocukluğu, "üstadım" dediği, "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçmiştir. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başlamışsa da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden siyasi nedenlerle ayrılmıştır. 1992 yılında profesyonel müzik hayatına atılmıştır. 2004'ün sonlarında sanatçıya akciğer kanseri teşhisi konulmuş ve kanser tedavisi görmeye başlamıştır. 25 Haziran 2005'te, 34 yaşında, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir.

Devamı...



14. hafta

Ayumi Hamasaki, ödül kazanmış bir J-pop şarkıcısı ve söz yazarıdır. Ayu olarak da bilinen Hamasaki Japonya'nın en ünlü ve itibarlı pop şarkıcılarından biridir ve "J-Pop'un İmparatoriçesi" unvanını taşımaktadır. Fukuoka'da, tek-ebeveynli bir ailede doğup büyüyen Hamasaki eğlence sektöründe kariyer izlemek amacıyla on dört yaşında Tokyo'ya yerleşti. İlk çıkışını 1998'de "poker face" singleı ile yaptığından beri dokuz tam-uzunluklu stüdyo albümü, bir mini-albümü, dört derleme albümü, 42 singleı ve sayısız stüdyo olmayan albümleriyle yaklaşık 50 milyon kayıt sattı.

Devamı...



15. hafta

Hilary Erhard Duff, Amerikalı sinema oyuncusu ve şarkıcı, ülkesi dışında da tanınan bir popüler kültür ikonu.

Hilary Duff, Lizzie McGuire adlı televizyon dizisiyle ün sağladı. Bu dizide aldığı başrol sayesinde yapımcıların dikkatini çekti ve ardından birçok filmde rol aldı. Bu filmlerin başında, Lizzie McGuire (2003), Bir Külkedisi Masalı (2004), Cheaper by the Dozen (2003) gelmektedir. Bu işlerden 2005 yılında yaklaşık 15 milyon $ kazandı.

Devamı...



16. hafta

Haris Aleksiu, (Yunanca:Χάρις Αλεξίου) ülkemizde Harula olarak da bilinen ünlü Yunan sanatçı. Rebetiko, Modern Laika müziği ve Yunan halk müziği dalında birçok şarkıyı seslendirmiştir. Türkiye'de zaman zaman Pop Müzik'in birçok ismi onun söylediği şarkıları Türkçe yorumlamışlardır. Asya'nın söylediği Neyleyim adlı şarkının orijinal adı Haris Aleksiu nun söylediği adı ile Di Efhon adlı şarkıdır.

Sanatçının doğumyeri İzmir olmasına rağmen henüz 10 yaşındayken anavatanı Yunanistan'a ailesi ile birlikte dönüş yapmıştır. Yine de Türkiye ile bağlarını koparmamış, 1999 Marmara Depremi'nin ardından İstanbul, İzmir ve Atina'da Sezen Aksu ile birlikte konserler vermiştir. Beyazıt Öztürk'ün sunuculuğunu yaptığı Beyaz Show programına çıkmış, Türkiye'de daha da tanımıştır. 1992'de başladığı ve yıllar süren dünya turnesi onun İsrail'den Japonya'ya tüm dünyada tanınmasına olanak sağlamıştır.

Devamı...



17. hafta

Noir Désir, bir Fransız rock müzik topluluğudur. Grup an itibarıyla aktif değildir.

Noir Désir Bordeaux'ta, 1985 yılında vokalist Bertrand Cantat, baterist Denis Barthe, gitarist Serge Teyssot-Gay ve basçı Frédéric Vidalenc tarafından kuruldu. (Frédéric Vidalenc'in yerini 1996'da Jean-Paul Roy aldı.) Kısa sürede önce Fransa'da, sonra da dünyada ün kazandı.

Grup son albümleri "Des visages, des figures" ile Türk dinleyicisinin ilgisini çekmeyi başardı. Albümde Manu Chao konuk sanatçı olarak katkılarda bulundu, ve sanatçıyla birlikte yaptıkları "Le Vent Nous Portera" isimli parça dünya çapında pek çok listede başarı sağladı.

Devamı...



18. hafta

Giuseppe Domencio Scarlatti, (d. 26 Ekim 1685 - ö. 23 Temmuz 1757). Hayatının büyük bölümünü İspanya ve Portekiz'de geçiren İtalyan besteci.

Barok dönemde yaşamış olmasına karşın, müziği daha çok klasik dönemi etkilemiştir. 1685 yılında Napoli'de doğan Domenico Scarlatti'nin babası da kendisi gibi ünlü bir besteci olan Alessandro Scarlatti'ydi. Küçük yaştayken babasının yanı sıra devrin diğer ünlü müzik adamları Gaetano Greco, Francesco Gasparini ve Bernardo Pasquini'den ders aldı. Uzun yıllar İspanya ve Portekiz'de müzik yaşamına devam eden besteci 72 yaşında Madrid'de öldü.

Devamı...



19. hafta

The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu. The Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bügünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekorları kırıp elliden fazla şarkisıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olmuştur

The Beatles, kendi materyallerini besteleyen ve birçok müzik tarzını içeren ilk rock akımlarındandır. Birçok yeni müzik tarzına kapı açan grup aynı zamanda birçok yenilikçi prodüksyon tekniklerine de öncülük etmiştir. 1965 yılının Aralık ayında çıkardıkları Rubber Soul ve 1966'da çıkan Revolver popüler müzik için devrim niteliğinde iki albümdür. 1967'de çıkardıkları Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümleri genel olarak ilk kendilerine özgü tarzdaki albümü olarak görülür. Grubun giysileri, saç tarzları, müzik enstrumanı seçimleri, etkin oldukları dönemin modasını belirlemiştir. Grubun bu etkisi de, müzik sahnesini aşıp sosyal ve kültürel bir devrim niteliğine ulaşmıştır.

Devamı...



20. hafta

Leonard Norman Cohen (d. 21 Eylül 1934, Montreal, Québec, Kanada) Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen. İlk şiir kitabını Montreal'de 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayınladı. Cohen'in erken dönem şarkıları (çoğunluğu 1968 yılında çıkan Songs of Leonard Cohen albümünde yer alır) Avrupa folk müziğinin temellerini oluşturdu. 0'lerde pop, kabare ve dünya müziği üzerine çalışmalar yapan Cohen'in, 80'lerden itibaren tipik olarak bas bariton tonda söylediği şarkılarına kadın vokalistler ve elektronik bireştiriciler eşlik ediyor. Çalışmalarında genellikle din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edinir.

Devamı...



21. hafta

Dario Moreno (3 Nisan 1921, İzmir - 1 Aralık 1968, istanbul), Yahudi asıllı Türk gitarist, piyanist ve sinema oyuncusuydu. Asıl adı "David Arugete" idi.

Moreno, 3 Nisan 1921 tarihinde İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde doğdu. Tren istasyonunda çalışan babası trajik bir şekilde vurulup ölünce yetim kaldı. Dört kardeşi daha olan Moreno, annesi Madam Roza tarafından yetimhaneye (Nino De Guerfanos) verildi. Dört yaşına kadar yetimhanede kalan Moreno daha sonra Yahudi ilkokulunu bitirdi. Gençlik yıllarında pek çok farklı işte çalıştı. En yakın çocukluk dostu Alber Dinar'dır. Çalıştığı esnada kendini yetiştirdi ve Kardıçalı işhanında yanında getir götür işlerinde çalıştığı İzmir'in ünlü avukatlarından birinin katipliğine yükseldi. Ayrıca geceleri Milli Kütüphane'ye gidip Fransızca çalışıyordu. Yine bu sıralarda başlayan gitar merakını eline geçen bir gitar vasıtası ile geliştirdi.

Devamı...



22. hafta

Arto Tunçboyacıyan (4 Ağustos 1957 - ), Ermeni asıllı Türk vatandaşı müzisyen.

1957 yılında İstanbul'da doğdu. Müzisyen Onno Tunç'un kardeşidir. Amerika'da yaşıyor. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duydu. New York'ta Miles Davis, Jeff Baker, Al di Meola gibi müzisyenlerle çalıştı. Sezen Aksu ile kaset çalışması yaptı. Bütün vurmalı çalgıları rahatlıkla çalabilen Arto Tunç, “Ermeniliğimden değil, insan olduğumdan dolayı gurur duyuyorum” diyor. ”Sezen Aksu'nun ‘Işık Doğudan Yükselir’ albümünde de iki bestesiyle yer almış, diğerlerine de katkı da bulunmuştu (Onu Alma Beni Al ve Yeniliğe Doğru). Arto Tunçboyacıyan, bir uçak kazasında ölen ağabeyi 'Onno' için söyledikleri şarkıları, Αra Dinkjian ile birlikte hazırladığı 'Onno' albümü adıyla 1998 yılı Haziran ayında piyasaya sundu.

Devamı...



29. hafta

Selahattin Pınar, (1902 Altunizade, İstanbul - 6 Şubat 1960 İstanbul) Klasik Türk Müziği bestecisi ve tamburidir. Eserleri genelde melankolik bir havaya sahiptir.

1902 yılında Altunizade`de dünyaya geldi. Babasının karşı çıkmasına rağmen 12 yaşında ud çalarak musikiye başladı. Dönemin önemli bestekârlarından ders alan Pınar sonraki yıllarda tambur sazına geçti. Daha sonra ilk Türk ve Müslüman kadın tiyatrocu Afife Jale ile evlendi. Bu evliliğin Selahattin Pınar`ın sanat hayatına etkisini büyük oldu. Bu dönemde ve boşandıktan sonra bestelediği parçalar genelde karşılıksız ve ümitsiz aşkları, ayrılık acılarını içerdi.

Devamı...



30. hafta

Patti Smith, (d. 30 Aralık 1946, Chicago). ABD'li müzisyen ve şair. 1975 yılında çıkardığı ilk albümü Horses ile punk rock'ın doğmasında en etkili isimlerden biri oldu. Smith, punk'ın vaftiz anası olarak çağrıldı. Beat şiiri performans tarzını garage rock ile birleştirdi. Kadınsılıktan uzak diliyle disko çağına meydan okurken, Amerikan gençlerini 19. yüzyıl Fransız şiiri ile de tanıştırdı. Smith, çok geniş kitleler tarafından Bruce Springsteen ile birlikte yazdığı ve listelerde 13 numaraya kadar yükselen "Because the Night" isimli şarkısıyla tanınır. 2005 yılında, sanatçıya, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından edebiyata ve kültüre yaptığı katkılardan dolayı "Ordre des Arts et des Lettres" nişanı verildi.

Devamı...



31. hafta

Jean-Michel André Jarre (d 24 Ağustos 1948, Lyon) Fransız müzisyen, besteci ve müzik yapımcısı. Jarre; Elektronik müzik, synthpop ve New Age müziğin en saygıdeğer ve öncü isimlerinden biridir. Konserlerinde müziğiyle beraber muhteşem ışık oyunları, lazer ışıkları ve havai fişekler gibi görsel unsurlar da kullanmaktadır. Albümlerinin şimdiye kadar 80 milyonun üzerinde sattığı söylenmektedir.

Jarre 24 Ağustos 1941'de Lyon'da doğmuştur. Film müziklerinin unutulmaz bestecisi Maurice Jarre'ın oğludur. Büyükbabası André Jarre, ilk kez ses miksaj masasını icad etmiş ve bunu Radyo Lyon'da kullanmıştır. Ayrıca ikinci dünya savaşından sonra ilk taşınabilir fonograf (Teppaz) [1] cihazını yapmış, daha sonra bunu torunu Jean-Michel'e hediye etmiştir.

Jean Michel beş yaşına geldiğinde babası Hollywood için ABD'ye gitti ve Jarre babasından ayrı kaldı. Jarre bu zamanlarda klasik piyano eğitimine başladı fakat müziğe olan ilgisi tutku seviyesinde değildi ve bu yüzden birkaç kez öğretmenleri değişti. Yerel bir bit pazarında gördüğü değişik bir trompet ve keman müziğe olan ilgisini keşfetmesine yol açtı.

Devamı...



32. hafta
The Long Blondes
The Long Blondes

The Long Blondes, Sheffield'da kurulmuş, 5 kişiden oluşan İngiliz indie rock grubu. Long Blondes sadece müzikleri ile değil, aynı zamanda romantik bir çekiciliğe sahip punk imajları ile de bilinir. Grubun solisti Kate Jackson'ın The Guardian gazetesinin stil bölümünde sık sık haberleri çıkmaktadır. Jackson, NME dergisinin her sene çıkarttığı "cool" listesinde 2005'te 39, 2006'da ise 7. sırada yer aldı. Soliste sıralamadaki yeri hakkında sorulduğunda, "Büyük olasılıkla yeterli kıza sahip olmadıkları için listedeyim. Sıkıcı erkekler tarafından istila edilmiş durumdaki listeye çekici bir dokunuş getirecek birine ihtiyaçları vardı." demiştir.

Devamı...



33. 34. 35. 36. hafta

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, (d. 16 Ağustos 1958, Bay City, Michigan). Amerikalı şarkıcı, müzisyen, dansçı, aktris, film prodüktörü, yazar ve moda ikonu'dur. Madonna, "Pop Müziğin Kraliçesi" olarak bilinmektedir. Yüksek enerjili sahne performansları ile ünlü olan sanatçı, çalışmalarında; erotik, politik ve dini temaları kullanmasıyla da tanınır.

2000 yılında, 130 milyonluk albüm satışı ile "Tüm zamanların en başarılı solo kadın sanatçısı" sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.Sanatçının plak şirketi Warner Bros, 2005 yılında, Madonna'nın albüm satışlarının 200 milyonu geçtiğini hesaplamıştır. Aynı yıl içerisinde albüm satış rakamı en resmi kurum olan IFPI tarafından da doğrulandı.(IFPI 2005 Raporu'na göre; 1982 ile 2005 yılları arasında 275.000.000'dan fazla yasal kayıt satışlarıyla tüm zamanların en çok satanlar sıralamasında dördüncü olarak yer alan Madonna (ilk üç: Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson) "Tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı" unvanına sahiptir. Bunlara ek olarak, Eylül 2007'de, Guinness Rekorlar'ı Madonna'yı "Tüm zamanların en başarılı kadın müzisyeni" olarak teyit etmiştir.

Devamı...



37. 38. hafta

George Ivan Morrison, 31 Ağustos 1945 doğumlu, Grammy Ödülü ve İngiliz Şövalyelik Nişanı sahibi, şarkıcı, yazar, şair, müzisyen ve şarkı yazarı. 1950'lerin sonundan beri profesyonel olarak müzikle ilgilenmektedir. Gitar, mızıka, klavye, davul ve saksafonun içinde bulunduğu pek çok enstrümanı çalabilir. Sesindeki karakteristik hırıltı sebebiyle -folk, blues, caz, kelt ve soul türlerinin bir karışımı gibidir- rock'n roll tarihinin en farklı ve etkileyici vokalistlerinden biri kabul edilir.Eleştirmen Greil Marcus daha da ileri giderek şöyle dedi: "Hiçbir beyaz adam Van Morrison gibi şarkı söyleyemez."

Hayranları tarafından "Van The Man" olarak anılan Morrison, ilk çıkışını bir Kuzey İrlanda grubu olan Them'in solisti olarak yaptı. 1964'te hit olan parçaları "Gloria"'nın kazandığı başarının birkaç sene sonrasında grubu terk eden Morrison, o günden beri solo kariyerine devam ediyor.

Morrison, nev'i şahsına münhasır bir müzikal yol izledi. Müziği çoğunlukla Amerikan soul müziği ve R&B çevresinde şekillendi. Popüler single'ları "Brown Eyed Girl", "Moondance", "Into the Mystic", "Domino" ve "Wild Night"'ta bu şekillenme net bir şekilde görülebilir.

Devamı...



39. 40. hafta

Broken Social Scene, 1999 yılında Toronto, Ontario'da kurulan, an itibarı ile 19 üyesi olan, Juno Award ödüllü Kanadalı indie rock grubu. Kurucuları olan Kevin Drew ve Brendan Canning haricindeki tüm üyeler Toronto çevresindeki başka gruplarda çalıyor ya da solo çalışmalar yapıyorlar. Grubun tarzı bütün üyelerinin müzikal projelerinin bir birleşimi olarak kabul edilebilir ve barok-pop olarak anılır. Grubun müziğinde gitar, üflemeli çalgılar, keman gibi orkestra elemanlarına, olağandışı şarkı yapılarına, deneysel hatta bazen David Newfeld kaynaklı kaotik eser üslubuna rastlanır.

Grubun 2002 ile 2004 yılları arasındaki tur programlarında konserlerin kadın vokalist gereksinimini Emily Haines, Leslie Feist ve Amy Millan, uygunluklarına göre değişmeli olarak üstlendiler. Bu durum 2005'te Lisa Lobsinger'ın tam zamanlı olarak gruba katılmasına kadar sürdü. Yine de zaman zaman -genellikle grubun Toronto'daki konserlerinde- bu kadın vokallerden herhangi biri duyurulmadığı halde gösteriye katılıyor.

2005'te, Collett kendi solo albümü Idols of Exile'ın tanıtımı için konserlere katılmadı.

2007 turu sırasında, 16 Ekim'de Manchester'daki konser öncesi Bill Priddle köprücük kemiğini kırdı. Kevin Drew bu olay olduğunda Bill'in Glasgow'da bir otel odasında olduğunu ve son günlerin bir hayli heyecanlı geçtiğini açıkladı. Bu kazadan sonra Metric grubundan James Shaw kazanın olduğu sabah Toronto'dan yola çıkıp tur ekibine katıldı. Daha sonra ise Bill Priddle'ın yerini Mitch Bowden aldı.

Devamı...



41. 42. hafta

Tanju Duru, (d. 1965 - ö. 1 Ekim 2008 - Çamardı, Niğde), müzisyen, gitarist, besteci.

Üniversitede öğrenim gördüğü dönemlerde Ezginin Günlüğü müzik topluluğuna giren Tanju Duru'nun besteleri, 1984 - 1990 arasında çıkan albümlerde yer aldı. Bu süreçte evinde oluşturduğu stüdyoda çalışmalarını sürdüren sanatçı, belgesel ve film müzikleri yaptı. 1999 yılında kurduğu "Duru Kayıt" stüdyosunda Pinhani, Bülent Ortaçgil, Cem Aksel, Erkan Oğur, Ayşe Tütüncü gibi birçok sanatçıyla birlikte çalıştı. 2007 yılında Duru Zamanlar adlı bir albüm çıkaran ve doğa sever kişiliği, bisiklet tutkusu ile tanınan sanatçı, Demirkazık dağında yapılan dağcılık tırmanışının dönüş yolunda bir uçuruma düşerek yaşamını yitirdi.

Devamı...



43. hafta

Şebnem Ferah (d. 12 Nisan 1972, Yalova), Türk müzisyen. Rock müziği icra eden Ferah, İlkokulda mandolin ve solfej dersleri almaya başladı, okul orkestrasında da solistlik yaptı.

Şebnem Ferah'in müzik hayatı daha sonra okul orkestraları ve küçük topluluklarla devam etti. Lise yıllarında "Pegasus" adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştiti. Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için ODTÜ Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk etti ve daha sonra İstanbul'a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kaydoltu.

1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başladı. Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu underground ortamdan daha uygun bir ortama kavuştu.


Devamı...



44. 45. 46. 47. 48. 49. hafta

TV on the Radio (Genelde TVOTR olarak kısaltılır), 2001'de kurulmuş New York'lu deneysel rock grubu. Müzikleri post-punk'tan soul'a, shoegaze'den elektronik müziğe farklı türleri içinde barındırır. Grup, çıkış EP'leri Young Liars'ın (2003) da içinde bulunduğu pek çok EP ve üç albüm yayınladı. İlk albümleri 2004 yılında çıkan Desperate Youth, Blood Thirsty Babes idi. İkinci albümleri tanınmaları ve popüler olmalarını sağlayan 2006 yılında çıkardıkları Return to Cookie Mountain oldu. Bu albüm Rolling Stone Dergisi tarafından senenin en iyi dördüncü albümü seçildi. Aynı yıl, Spin Dergisi ise grubu 2006'nın en iyisi seçti. TVOTR'nun üçüncü albümleri Dear Science'ın satışı ise 23 Eylül 2008'de başladı.

TV on the Radio grubunda şu isimler yer alır: Vokalde Tunde Adebimpe, gitar ve klavyede David Andrew Sitek, gitar ve vokalde Kyp Malone, davulda Jaleel Bunton ve bas gitarda Gerard Smith. Gruba katkıda bulunan isimler arasında Celebration grubundan Katrina Ford (vokal), Blonde Redhead'den Kazu Makino (vokal), Antibalas'tan Martin Perna (flüt ve saksafon), David Bowie (vokal) ve Yeah Yeah Yeahs'ten Nick Zinner (gitar) yer alır.

Devamı...



50. 51. 52. hafta
Stars

Kanadalı bir indie pop grubu olan Stars, Torquil Campbell (vokal) ve Chris Seligman (klavye) tarafından Toronto'da kuruldu. Kuruluşundan sonra New York'a taşınan grup, bir süre sonra Montreal'e yerleşmeye karar verdi.

Stars'ın müziği bol enstrüman ile süslenmiş, öyküsel sözlere sahip, yumuşak fakat farklı vokallere sahip "güzel ve etkili bir indie pop" olarak tanımlanabilir.

Grubun tarzı Nightsongs'ta elektronik-pop iken son iki albümlerinde rock tabanlı enstrümantal müziğe dönmüştür. Heart'ta Amy Millan ve Evan Cranley'nin etkileri görülürken Set Yourself on Fire'da davulcu Pat McGee'nin katkıları dikkat çekicidir.

Stüdyo Albümleri[kaynağı değiştir]

Albüm Kayıt Firması Yıl
Nightsongs Le Grand Magistery 2001
Heart Paper Bag Records/Arts & Crafts/Setanta 2003
Set Yourself on Fire Arts & Crafts 2004
In Our Bedroom after the War Arts & Crafts 2007

Devamı...



2008|2009