Beyaz Show

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beyaz Show
Programın afişi
FormatTelevizyon programı
TürTalk show
SunucuBeyazıt Öztürk
Açılış müziğiBeyaz Show Jenerik
ÜlkeTürkiye Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı22
Bölüm sayısı600+
Yayın bilgileri
KanalKanal D
(1996-2000, 2001-2018)
Star TV (2000-2001)
Resim formatı480i (SDTV)
1080p (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi6 Aralık 1996 (1996-12-06) - 4 Mayıs 2018
DurumuYayından kaldırıldı

Beyaz Show, sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı, 6 Aralık 1996-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında Cuma geceleri Kanal D'de ve sadece 1 sezonluğuna Star TV'de (2000-2001) canlı yayınlanmış talk show türündeki Türk televizyon programıdır.[1]

1996-2000[değiştir | kaynağı değiştir]

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, amatör radyocu Beyazıt Öztürk'ün yolu İstanbul'a düştü. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Yine Karacan tarafından, 1995'te kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı. Programında yüzü görünmeden, karanlık bir siluet olarak izleyiciye seslendi ve büyük ilgi gördü. 90'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etti.

Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Ancak, Öztürk'ün 1996 yılında Kanal D'ye geçmesi ile birlikte "Beyaz Show" adlı talk-show programını sunmasıyla birlikte ülke çapında tanınmıştır ve 6 Aralık, 1996 tarihinde programının ilk bölümüyle ilk konukları Hande Ataizi ve o günlerde atv'de Gece Kuşu adlı talk-show'u sunan Okan Bayülgen'di. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Programda kısa film tadında skeçler çekmiştir ve programa telefon ile bağlanmak mümkündür. Ayrıca telefonla programa katılan ünlüler de olmuştur. Best Model of Turkey ve yetenek yarışmaları birincileri programa çıkartılmıştır. Stüdyo yaklaşık 50 kişilik bir kapasiteye sahipti. Genellikle bir kişi konuk alınıyordu ya da en fazla üç kişi konuk alınıyordu. Gelen ünlülere absürt şakalar da yapmaktadır.

Programa Hande Ataizi, Okan Bayülgen, Cüneyt Arkın, Aşkın Nur Yengi, Meltem Cumbul, Nazan Öncel, Mehmet Ali Erbil, Barış Manço, Cem Yılmaz, Yonca Evcimik, Kubat, Demet Akbağ, Yaşar, Kıvanç Tatlıtuğ, Sertab Erener, Kenan Doğulu, Hülya Avşar, Ümit Besen, Ebru Gündeş, Metin Arolat, Şafak Sezer, Fatih Ürek, Cem Özer, Ahmet Kaya, Mustafa Sandal, Sibel Alaş, Şener Şen, Engin Altan Düzyatan, Koray Avcı, Aldo, Cem Karaca gibi ünlüler konuk olarak katılmıştır.

1996-2001[değiştir | kaynağı değiştir]

6 Aralık 1996 tarihinde Kanal D'de yayımlanmaya başlayan Beyaz Show, 2000 yılının Eylül ayında Star TV'ye geçmiştir. Ama sadece bir sezon orada kalmıştır, 2001 yılının Haziran ayında sezon finaline girmiştir ve aynı yılın Eylül ayında tekrar Kanal D'ye geçmiştir. Star TV'de yayınlandığı dönemde Cumartesi akşamları, Okan Bayülgen'in Zaga programı ile saatleri ve günleri çakışmıştır, bu yüzden iki talk-show programı arasında o dönem reyting karşılaştırması olmuştur. Genellikle müzikle ilgili veya müzisyen konuklar programa çıkarak genelde son çıkan albümlerinden şarkılar söylemiştir. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın sunduğu talk show İki Kere Kiki Cumartesi akşamları yayınlandığı için Beyaz Show, Perşembe akşamları ve Zaga ise Cuma akşamları yayınlanmıştır.

Beyaz Show Stüdyosu

2001-2018[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyaz Show'a yeni ünlü konuklar gelmeye başlamıştır. Genellikle Dizi ve Film'lerin oyuncu kadroları programa alınmıştır ve bir de Müzisyen alınmıştır.

2009 yılında Beyazıt Öztürk'ün programı bitirip Star TV'de Ucunda 1 Milyon Var adlı bir yarışma programına başlamasıyla birlikte çok tepki almıştır ve Facebook'ta Beyaz Show'un tekrar yayına girmesi için bir grup kurulmuştur. Grup yaklaşık 1.500.000 milyon kişiyi geçmiştir.[kaynak belirtilmeli] Çok fazla yoğun istek üzerine, Beyaz Show tekrar yayına başlamıştır. 2005 yılından sonra programa çok sayıda dünya starı konuk gelmeye başlamış ve 31 Mayıs 2013 Cuma günü Gezi Parkı Protestoları nedeniyle program o gün yayınlanmamış ve 7 Haziran 2013'te ise program sezon finali yapmıştır. 11 Ekim'de ise program yeni sezona açılış yaptı. 4 Mayıs 2018 Cuma gecesi sezon finali yapıp yayından kaldırılmıştır. Toplam 22 sezon (1996-2018) sürmüştür.

Programa gelen bazı yabancı konuklar;

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

1999 yılından beri show'da skeçler için birçok karakter ortaya çıkmıştır.

Ressam: 1996-2003 yılları arasında TRT 2'de yayınlanan Bob Ross'un sunduğu ve resim yaptığı programdan örnek alınarak bir karakter uydurulmuştur ve programda absürt şakalarla beraber resimler yapmaya başlar.

Hüsmen Dayı: Tekirdağlıdır, en son malı mülkü olan iki öküzünü'de yiyince beş parasız kalıp yeğeni Beyaz'ın yanına sığınmak zorunda kalmıştır. Sürekli bir şeyler yiyen ve kucağındaki ekmekle dolanan, "gel tanışalım önce ben kısaca he de" diye bir şarkı söyleyen, favori yemeği ekmek olan bir tipleme.

Psikopat: Kediye, köpeğe ve etrafındaki herkese hırlayan, sinirleri bozulmuş ilginç karakter ve "beni alkışlamanızı istiyorum, ama ses çıksın istemiyorum" benzeri tuhaf laflar ederek ilginç repliklerle hafızalara kazınmıştır.

Tikican: Hareketleriyle döneme ayak uydurmuş tiki konuşmasıyla akıllarda kalmış, sürekli moda kıyafetler giymiştir.

Mangalcı: Sürekli boğaz derdinde olan bir karakterdir.

Şarkılarla Yaşayan Adam: Diğer karakterlerin aksine ilk olarak 2012 yılında ortaya çıkmış ve gittiği her yerde olayların üstüne şarkı söyleyerek herkesin tepkisini çekmiştir ve son olarak söylediği Volkan'ın şarkısı "ananı niyolay" şarkısını söylediği için herkes tarafından yanlış anlaşılır ve çevredekiler tarafından dayak yemeye başlar.

Helyum[değiştir | kaynağı değiştir]

Helyum Gazı, Konuklar (kalın-ince) olmak üzere içine çekmiştir. Konuşmalar esnasında konukların sesi kalın veya ince çıkması üzerine ortaya komik bir durum ortaya çıkmıştır. Programa konuk olduğunda Ajdar gazı içine çekmemiştir ve programda komik bir durum ortaya çıkmıştır.

Klostrohobi[değiştir | kaynağı değiştir]

Seyircilerin program başlamadan önce bir kabinin içine toplu olarak veya tek kişi halinde düşüncelerini söylediği bir bölümdür.

Yazılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyaz'ın program başlamadan önce seyircilere verdiği kâğıtlara bir konu üzerinde (en çok merak ettiğini şey vb) sorular sorarak seyircilerin düşüncelerini aldığı ve programın sonlarına doğru okuduğu yazılardır.

Vine[değiştir | kaynağı değiştir]

Seyircilerin, Beyaz'ın verdiği bir konu üzerinden programa çekip gönderdikleri kısa videolardan oluşan bölümdür. Engin Altan Düzyatan'ın katıldığı bir programda adının üzerine yapılan vine'lar çok ilgi çekmiştir.

İlginç konuklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyaz'ın tuhaf hayat hikâyeleri olan insanları bulup programın sonlarına doğru onlarla beraber konuştukları bölümdür.

Sponsorları[değiştir | kaynağı değiştir]

2023[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyazıt Öztürk, katıldığı bir TV programında Beyaz Show'un yeniden başlayacağını açıkladı.[2][3] Acun Ilıcalı, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" adlı programda Beyaz Show'un 2024 yılbaşı gecesi (31 Aralık 2023) yayınlanacağını açıkladı.[4] Ancak yılbaşı gecesi program yayınlanmamıştır.

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Beyaz Show neden bitti". sozcu.com.tr. 22 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Beyazıt Öztürk resmen duyurdu: 'Beyaz Show' geri dönüyor". www.cumhuriyet.com.tr. 20 Haziran 2023. 20 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Beyazıt Öztürk duyurdu: 'Beyaz Show' geri dönüyor". gazeteduvar. 20 Haziran 2023. 20 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Acun Ilıcalı duyurdu: Beyaz Show ekranlara dönecek". www.ntv.com.tr. 16 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2023. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]