Portal:Müzik/Haftanın sanatçısı/2008 - 39

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Broken Social Scene, 1999 yılında Toronto, Ontario'da kurulan, an itibarı ile 19 üyesi olan, Juno Award ödüllü Kanadalı indie rock grubu. Kurucuları olan Kevin Drew ve Brendan Canning haricindeki tüm üyeler Toronto çevresindeki başka gruplarda çalıyor ya da solo çalışmalar yapıyorlar. Grubun tarzı bütün üyelerinin müzikal projelerinin bir birleşimi olarak kabul edilebilir ve barok-pop olarak anılır. Grubun müziğinde gitar, üflemeli çalgılar, keman gibi orkestra elemanlarına, olağandışı şarkı yapılarına, deneysel hatta bazen David Newfeld kaynaklı kaotik eser üslubuna rastlanır.

Grubun 2002 ile 2004 yılları arasındaki tur programlarında konserlerin kadın vokalist gereksinimini Emily Haines, Leslie Feist ve Amy Millan, uygunluklarına göre değişmeli olarak üstlendiler. Bu durum 2005'te Lisa Lobsinger'ın tam zamanlı olarak gruba katılmasına kadar sürdü. Yine de zaman zaman -genellikle grubun Toronto'daki konserlerinde- bu kadın vokallerden herhangi biri duyurulmadığı halde gösteriye katılıyor.

2005'te, Collett kendi solo albümü Idols of Exile'ın tanıtımı için konserlere katılmadı.

2007 turu sırasında, 16 Ekim'de Manchester'daki konser öncesi Bill Priddle köprücük kemiğini kırdı. Kevin Drew bu olay olduğunda Bill'in Glasgow'da bir otel odasında olduğunu ve son günlerin bir hayli heyecanlı geçtiğini açıkladı. Bu kazadan sonra Metric grubundan James Shaw kazanın olduğu sabah Toronto'dan yola çıkıp tur ekibine katıldı. Daha sonra ise Bill Priddle'ın yerini Mitch Bowden aldı.

Devamı...