İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Nisan 2007-Ağustos 2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hocam koysamda seçilmem sevmeyen çoktur beni heralde boş bir tartışma ve boş bir gerginlik olur sanırım.--Machiavelli' msj 17:59, 1 Nisan 2007 (UTC)

Metal merhaba, sana bir sorum olacak, tekrar yöneticiliğe adaylığını koymayı düşünüyor musun? --Mskyrider ileti 17:49, 1 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Mskyrider, sorduğun için çok teşekkür ederim. Düşünmüyorum diyemem. Ancak, sen de hatırlarsın ki, vaktiyle yapılan oylamalarda, yönetici fonksiyonlarına sahip olmamı istemeyen kullanıcıların sayısı hayli fazlaydı ve bu nedenle de kaybettim. Eski oylamaların tartışma sayfaları, Viki'nin kimbilir hangi tozlu raflarındadır bilinmez ama, aradan geçen zaman içerisinde, yönetici olmayı isteme nedenlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Fakat bahsettiğim o tartışmaların, aynı tatsız süreçlerin tekrar yaşanmasından çekiniyorum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 18:36, 1 Nisan 2007 (UTC)
Valla korkunun ecele faydası yok demişler. Tatsız tartışmaların can sıktığı fikrine katılmamak elde değil ancak nedenlerin değişmediyse bir kere daha denemekte fayda var diye düşünüyorum. Aradan geçen süre bir sene kadar olmadı ama kullanıcı sayısında bir artış oldu. Bence tekrar adaylığını koy derim. Sana ihtiyacımız var. --Mskyrider ileti 22:08, 1 Nisan 2007 (UTC)
Haklısın, tekrar deneyebilirim belki. Cesaretlendirici sözlerin ve teşvikin için çok teşekkürler Mskyrider. Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:37, 2 Nisan 2007 (UTC)

Ordu Ünye Belde ve Köyleri[kaynağı değiştir]

Sn.Yönetici Ünye Bu Maddeye bilgi girilmesi ve geliştirilmesi konusunda gönüllüyüm...Bilgi girişi yapmayaı da denedim henüz vikipedi de yeniyim tanımaya çalışıyorum vikipedi'yi ancak eklediklerim diyer pclerde gözükmüyor... ancak kendi bilgisayarımda yada siteye giriş yaptığımda görebiliyorum nedenini öğrenebilirmiyim....destek verebilirmisiniz.?

Eklenen Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Sn.Mskyrider Ünye madde başlığı altında yöremize ait bir haber portalının ve E-Mail Grubunun admini olarak bu maddeye katkı sağlamak geliştirmek Yöremizin münevverleriyle irtibat kurup ortak kanatlarimizden çıkan doğrulanabilecek bilgileri girmeye çalışıyoruz..Madde içinde açılan yeni bağlantılar...açılarak bilgi girişine hazır hale getirilmek istenmiştir. Vikipedi'yi tanımaya ve anlamaya kodlama mantığını öğrenmeye çalışıyorum takdir edersinizki..her kes bunu anlamayabilir..Bende kendi ilçem beldeler ve köyler için hatta ilim Ordu için bir çalışma yapmak istiyorum. ve Vikipedi'ye katkı sağlamak istiyorum.. Burda kurallar nasıl işliyor tam kavrayabilmiş değilim... öğrenmeye çalışıyorum lütfen destek...

Saygılarımla.. Bu imzasız yazı Uniport (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba math, yöneticiliğe adaylığını koymayı düşünür müsün? --Mskyrider ileti 17:50, 1 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler Mskyrider. Tabi ki vikipedi'ye katkıda bulunmak için gerekirse olmak isterim. Ancak katkılarımdan da gördüğün gibi pek bir istikrarlı katılımım olmuyor. Bazen canımı bir tartışma sıkıyor ve bir aylık vikimola alıyorum. Böyle özeleştiri yapmak zor ama ben yönetici olacak istikrarı kendimde göremiyorum. :) Ve bir asker gibi çalışmayı ve eksikleri kapamayı, düzenlenecek sayfalara dalmayı, haftanın işbirliğine destek vermeyi seviyorum. Yönetici olmam durumunda bunları aksatacağımı düşünüyorum. Aynen senin seçkin madde yaratmakta eskisi gibi vakit bulamaman gibi. :) Bir şey daha var ki, kurallara o kadar hakim değilim. Deneme yanılma yöntemine sık sık başvuruyorum. Hatalı bir şey yaptığımı gördüğümde çaktırmadan yanlışımı düzeltiyorum. :)) Tabi şu anda çoğu yöneticinin aktif katılımda bulunmadığı ve yönetici eksikliğinin sık sık hissedildiği dönemde yeni yöneticiler şart. Ve ben de yeni yöneticilerin olmasını arzu ediyorum. Benim adaylarım ne kadar önceki oylamadan dolayı bir kırıklığı olsa da, Metal Militia... Bir önceki oylamaya baktım da gerçekten çok talihsiz ve ilginç bir oylama olmuş. Ona da teklif etmişsin, umarım kabul eder. Diğer adayım da Mach. Kısa sürede vikipedi'ye büyük katkı sağladı ve soğukkanlı bir şekilde sorunlara yaklaştı. Ayrıca katılımları da ağırlıklı bir biçimde işleyişe yönelik. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar --Math34 19:58, 1 Nisan 2007 (UTC)
Şimdilik bu şekilde daha faydalı olacağımı düşünüyorum. Ama önümüzdeki günler içinde eğer gerçekten yöneticiler bu şekilde uzak dururda bir daha düşünürüm. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Math34 14:33, 2 Nisan 2007 (UTC)

Bu düşüncen için teşekkür ederim.Aslında bakarsan genelde tabiki temizlik için bu yetki iyi olurdu.en son baktığımda 1500 civarında sil şablonu koymuştum ve genellikle telif ihlalleri ile ilgiliydi, resimlerlede ilgilenmeye çalışıyorum aslında bakarsan mart ayının resim kontrollerini elimden geldiğince yaptım.Ancak bunu söylemem ne kadar doğru olur bilmem ama bazı yöneticilerin bile katkıya bakmak yerine kişisel oy kullandığı bir ortamda ve genellikle kurallara ve oylamalara uygun hareket edilmesi konusunda uyarılarımın çokluğundan dolayıda seçilmem diyorum.--Machiavelli' msj 22:11, 1 Nisan 2007 (UTC)

Aktif yönetici konusunda söylediklerine fazlasıyla katılıyorum.Sanırım şu önümüzdeki bir hafta on gün içinde aktif bir yönetici adayı çıkmazsa deneyebilirim.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:33, 1 Nisan 2007 (UTC)
  • merhaba mskyrider, şu toplu sAM'ı açayım dedim katılımcı sözlüklerle ilgili ama nasıl yapıcam bilemedim hepsini birden. sen x takımını tutanlar diye yapmıştın, bir el atar mısın.. bir de bir kullanıcının şablon yardım isteği var mesaj sayfamda, o da vaktin varsa ellerinden öper.. selamlar. --kibelemesaj 16:12, 2 Nisan 2007 (UTC)
ben öğrenirim de yaparım derken açılmış, yorumlar gelmiş bile. çok teşekkürler, eline sağlık.. --kibelemesaj 20:49, 2 Nisan 2007 (UTC)
yok anladım, anladım.. aslında işime de geldi elbette.. bir dahakine deniycem, yolda başka toplu düğünlerimiz var sanırım... :) mesela [1] --kibelemesaj 21:06, 2 Nisan 2007 (UTC)
tam kimin lafı hatırlamıyorum ama bu açık sistemlere ilişkin şöyle bir yorum var. bu sistemleri kullanılabilir kılmanın yolu, buraya kod/bilgi vs. kabul etmek değil, bilakis onları kabul etmemekten geçiyor. üstelik şu anda silmekte olduklarımda hiçbir bilgi yok. sadece dış bağlantıdan ibaretler. ne demişler... bakınız VP:VND --kibelemesaj 21:13, 2 Nisan 2007 (UTC)
tamam, kapatabiliriz inşallah :) başlamışken bir de şu dernekler kategorilerine bakıp bir fikrini söyler misin. şimdi şart değil, geç oldu. ama aklında olsun. --kibelemesaj 21:22, 2 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Gerçekten çok teşekkür ediyorum şablon için. Pek bir bilgim olmadığı için becerememiştim. Madde biraz uzun, ama en kısa zamanda tamamlamaya çalışırım. İyi çalışmalar... --vioLence 19:04, 2 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhaba Erhan, SAM için yorumundan sonra acaba yalnızca kategorinin mi silinmesi isteniyor diye düşünerek oradaki 19 maddenin tamamının da silinmeye aday olduğunu belirtme ihtiyacı hissettim. Bilgine. --Mskyrider ileti 19:43, 2 Nisan 2007 (UTC)
Bildirdiğin için teşekkür ederim. Aslında evet, sadece kategorinin silinmeye aday olduğunu düşünmüştüm. Bu konu uzayacak gibi geliyor bana, bir ağelini ansiklopediye girmeye değer kılan nedir ? nasıl ölçülür? kalma eşiği kaçtır?..mısırımı patlatıp yerime oturuyorum :) - Erhan 19:48, 2 Nisan 2007 (UTC)
Kalın kalın harflerle toplu silme olayını açıklamaya çalıştım, umarım yeterli olur. Ağelin ne karşılığında kullanılıyor? Web sitesi mi? Aslında amaçlanan da basitçe bu 19 maddenin silinmesi değil bu ölçütleri belirlemek. Umarım birkaç aylık mısır stoğu yapmışsındır. --Mskyrider ileti 19:51, 2 Nisan 2007 (UTC)
"Ağeli", site (web sitesi) anlamında kullanılıyor dil derneği sözlüklerinde. "Rumeli" gibi. Bence gayet başarılı bir karşılık. Yazdıklarının tamamını okumuş olsaydım zaten anlamam gerekirdi. Yeterince açık. Bildiğim kadarıyla topluluk içerisinde bayağı ekşisözlük yazarı var, artık içlerini dökerler. Vito'nun yanıtını merak ediyorum :) - Erhan 19:58, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • derneklerin birçoğu ansiklopedik evet, bakıyorum tek tek.. mesela bu gider bence.. --kibelemesaj 21:35, 2 Nisan 2007 (UTC)

Kırgan (VP:HS G9, G10) ve Kırganlı sayfalarına bakar mısın( sil şablonları kaldırılıyor).Benim gözler kapandı iyice uğraşamayacağım daha fazla.--Machiavelli' msj 02:31, 3 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Mskyrider, Seçkin Madde olması için önerdiğin Yıldız maddesi Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:32, 5 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar Kategori:Kaynağı belirsiz resimler ve Kategori:Durumu belirsiz resimler Mart ayındaki resimleri silinse, her hafta şablon kaldırmalarla uğraşılmasa ve bütün insanlar birbirini sevebilse bence dünya daha yaşanır bir yer olur.Mesaj alınmıştır umarım .teşekkürler.--Machiavelli' msj 01:21, 8 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Mskyrider, Seçkin Madde olması için önerdiğin maddelerden biri daha (Lizbon) Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:00, 11 Nisan 2007 (UTC)

Şablonlar...[kaynağı değiştir]

Mskyrider Merhaba,

Kaynak gösterme ile ilgili bazı şablonlar silinecek sayfalar kategorisinde gözüküyor. Şablon:Cite conference, Şablon:Cite news, Şablon:Cite press release. Bu şablonların içinde geçen Şablon:/doc benim tarafımdan silindi, çünkü işe yaramaz durumdaydı, fakat benden önce bir kez daha silinmiş, o hali ile bu şablonlara bir bağlantısı var mıydı? Bu şablonlar kullanılıyor mu, bilgin var mı? Tşk.--renegademsj 10:46, 17 Nisan 2007 (UTC)

Özbek Wikipediden Kullanıcı sayfama link vermek istedim. Ama bir türlü kullanıcı sayfamın doğru yazılışını bulamadım. Kullanıcı sayfalarının web adresi ne şekildedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Özgür ERÇELİK 09:34, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar 21 Nisan'dayız ancak hala Mart ayından kalan resimleri temizleyemedik.İlgilenir misiniz lütfen.Teşekkürler.

Kategori:Kaynağı belirsiz resimler Kategori:Durumu belirsiz resimler

--Machiavelli' msj 02:33, 21 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Mskyrider :) --Metal Militia ileti 17:09, 24 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, aynı sayfadan iki tane olunca nasıl bir taneye indirebiliyoruz? Örnek, Jack Black ve Jack Black(aktör). İkincisi daha kapsamlı ve tartışmaya konmayacak kadar net bir benzerlik.Bukonuda yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.--Ebru Barok 19:28, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Jack Black(actor) yazmaliymisim. Tavsiyelerinizi takip edip, iki sayfayi teke indirdim. Tesekkurler.--81.67.139.70 18:11, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili çeviri yardım[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider, rabuluculuk, Hakemler Kurulu ve Yöneticiliğin düşürülmesi talepleri sayfalarının çevrilmesinde yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.--Erdem Şenol 23:06, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Tüm yöneticilere[kaynağı değiştir]

Size kısa ve öz bir biçimde belirtiyorum ki Erdemsenol,Uannis Landscape ve Etrüsk'ün yanındayım.Eğer Uannis'i doğru davrandığı için engellediyseniz beni hemen engelleyin.Etrüsk suçsuz.Kımıl Zararlısı zaten kukla değil.Kımıl Zararlısı kukla olamaz.Landscape belki tehdit yasasını çiğnemiş olabilir,ama kuklacı değil.Checkuser talep dilmeli.En doğrusu bu.--Çarşıhastası 18:17, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:45, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Lütfen Vikipedi tartışma:Yöneticilik başvurusu/İnfoCan sayfasına göz atın. Ortada büyük bir adaletsizlik var.--Martianmister 20:15, 9 Mayıs 2007 (UTC)

yarı koruma[kaynağı değiştir]

Selamlar.Özlem Tekin maddesinin yarı korumasını kaldırmayı unuttuk galiba --Machiavelli' msj 13:44, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Hoşgeldin.Biraz bakmaya mo geldin yoksa yoğunluğun bitti mi?Şu anasayfayı biraz düzenler misin en azından iki maddeyi.çok uzun zamandır duruyor maddeler.--Machiavelli' msj 11:36, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Sırayla çıkarılmıyor mu maddeler?en alttaki iki madde gitsin en azından.Güncel bir konu gelmiyor aklıma ama Vikipedi:Günün maddesi'nde bir kaç teklif var.--Machiavelli' msj 11:41, 21 Mayıs 2007 (UTC)
Bu arada trollük tartışmalarını okumaya başladığına göre uçak çok uzun bir süre rötar yaptı sanırım--Machiavelli' msj 11:43, 21 Mayıs 2007 (UTC)
  • Merhabalar

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol sayfasındaki davada verilen karara itiraz edilmiştir. Konuya dair, karara karşı olumlu veya olumsuz argümanlarınızı belirtmeniz yararlıdır, gereklidir. Lütfen kararlara karşı kişisel duygu ve fikirlerinizin değil, argümanlarınızın politikalar dahilinde geçerli olduğunu unutmayınız. Ayrıca konunun kişiselleştirilmemesi için her türlü kişisel yorumdan kaçınılmasını ve tartışmanın argümanlar üzerinde yürümesini bir Vikipedist olarak başta sizden ve sonra taraflardan rica ediyorum. Umarım çağrıya yanıt verirsiniz. En doğru kararlar farklı argümanların çarpışmasıyla, argüman, kaynak zenginliği ile geliştirilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar… - Noumenon mesajkatkılar 08:40, 25 Mayıs 2007 (UTC)

lütfen okuyunuz.[kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar başlıklı sayfa ilk kez açıldığında (şuan ki bu üçüncü açılmış halidir, iki kere sayfa toptan silinmiştir.) rakamsal analizlere yer verilmişti. Daha sonra yapılan yönetici ikazları sonucu ve yöneticilerin ortak görüşüyle rakamsal ve sayısal ifadeler yazılmaması konusunda görüş belirtilmişti. Bu doğrultuda söz konusu sayfa 2 kez tamamen silinmişti. Daha sonra şuanki son haliyle sayısal veriler işlenmeden başlık açıldı ve böyle kalması istendi.. Fakat son günlerde milliyet tarafından yapılan etnik köken araştırması sonuçları sayfaya eklenmiştir. Tarafsız olması için ben bu rakamsal verileri sildim. Bunun karşılığında siteye girmem yasaklandı. Bu sayfayı ilk ben yaptığım için bazen kontrol etmekte ve politik eklentileri ve yorumları çıkarmaktaydım.

Rakamsal analizlere yer verilmemesi hususunda alınan ortak görüşle milliyet anketini sildim. Fakat anlamadığım bir tepkiyle karşılaştım VE YASAKLANDIM.

Yöneticiler arasındaki tutum farklılığından ve tutarsızlıktan kaynaklanan bu durum despot bir tutuma neden oldu.

Fakat araştırmadan ve ortak karar alınmadan yapılan yasaklama gibi uygulamalar üyelerin azmini zedelemekte ve üyeleri incitmektedir. Bu gibi uygulamalar sonucu yüzlerce değerli kişiyi kaybettiniz. Kaybetmeye devam ediyorsunuz. Wikipedi sitesi 50 kişinin etrafında dönmeye başladı. Böyle uygulamalarla herkesi soğutuyorsunuz.--Orijinnal 09:27, 1 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, hepimize kolay gelsin--Machiavelli' msj 10:39, 6 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler Mskyrider. --İnfoCan 13:55, 6 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, Seçkin Madde olması için önerdiğin Safran maddesi, Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:19, 8 Haziran 2007 (UTC)

adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar Mskyrider. Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Haziran 2006-Temmuz 2006 ve Kullanıcı:Mskyrider/Teşekkürler bu sayfalarda Resim:211 poofs commercial.gif resmi kullanılıyor ancak görüldüğü üzere resim adil kullanıma göre vikipedide bulunuyor.Bu sayfalardan çıkarmanı rica ediyorum.Sevgiler.--Machiavelli' msj 11:03, 3 Temmuz 2007 (UTC)

  • seni burada görmek ne güzel.. umarım her şey yolundadır. --kibelemesaj 15:17, 10 Temmuz 2007 (UTC)
  • Hoşgeldin Mskyrider. Özletmiştin hakikaten--Atacameñoileti 19:45, 10 Temmuz 2007 (UTC)
  • iyidir ama seçkin madde günlerini özlüyorum arada. :) --kibelemesaj 21:50, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Kullanıcı Vahset2 adı uygun mudur? Kolay gelsin. Levent Abi ileti 06:04, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Okay than why can't the images stay? I know what NPOV is the title is POV or else it would be the same in wikipedia. --Yegoyan 10:00, 15 Temmuz 2007 (UTC)

I know what NPOV and POV is I thought these were only different in languages not a wikipedia sponsored by Turkey. Well I wouldn't expect much from people who deny the Armenian Genocide, and call Armenians liars (general view not all the same) or Turks like Taner Ackam who support the Armenian claims. A Genocide is a hard claim but with alot of information documented its true obviously. The English one is perfectly fine with it why not here? is it because its a one sided view here? --Yegoyan 10:07, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Wrong Armenian Genocide is a Armenian view, and Armenian Genocide allegations is from a Turkish view. It should be renamed to Armenian Genocide question or something. --Yegoyan 10:10, 15 Temmuz 2007 (UTC)
That is not my POV it is more than "my" POV. Again if Armenian Genocide is a wrong term it would have not been so in English the only reason is because this is Turkish wikipedia but you may support your opinion since my country America has no restrictions on freedom of speech you are getting offended already about the subject. --Yegoyan 10:15, 15 Temmuz 2007 (UTC)
I can understand some if there is, also why cant the refugee image stay? it is not a killing or anything. --Yegoyan 10:18, 15 Temmuz 2007 (UTC)
I never insulted your birthplace since I do not even know where you were born. I love Turkey and would like to visit the people are great, the mountains, it has great lakes, like Lake Van, and is attached to the Mediterranean sea. I will use the talk page thank you for your help. --Yegoyan 10:23, 15 Temmuz 2007 (UTC)
Also FYI I'm not sure if you live in Turkey or not but the majority of the Genocide issue support Armenians. --Yegoyan 10:44, 15 Temmuz 2007 (UTC)
Ok I am sure of it, thank you. --Yegoyan 10:52, 15 Temmuz 2007 (UTC)
Also if many worked for the NPOV status of the article how come there is no external links for the Armenian side. --Yegoyan 10:56, 15 Temmuz 2007 (UTC)
The English link is not an Armenian thesis the sources are third party meaning neither Turkish or Armenian. The websites on the article there are racist against Armenians. It says alot of negative things in a POV way. --Yegoyan 11:06, 15 Temmuz 2007 (UTC)
I'm sure you know tall------Armenian-----Tale most Turks use it against Armenians it is bias and racist anyway. --Yegoyan 11:19, 15 Temmuz 2007 (UTC)
A quick scan shows it. --Yegoyan 18:20, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Kusura bakma tutamadım kendimi.Yani sadece ingilizce vikipedi'de yazıyor diye doğru kabul edilmeli falan zihniyeti çok kızdırdı beni.Şiddetle maddenin adının değiştirilmesi taraftarıyım.Onlar politika yapıyorsa bizde yapmalıyız.Tartışma sayfasında da belirttim.Tekrar özür dilerim.Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Eldarion 10:24, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Bunlara "yönlendirme şablonları" desek daha uygun degil mi? Citrat 15:14, 16 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Citrat, daha uygun olur mu bilemem ancak niye ilk olarak kategoriyi ve ana şablonu "Dolaşım" olarak açıp "Yönlendirme" olarak açmadığımı anımsadığım kadarıyla anlatabilirim. Sonunda sen karar ver hangisi daha uygun olur diye. Öncelikle "internette dolaşmak" ya da "internette gezinmek" diye bir olgu var. Bazı bağlantılara tıklıyorsun ve oradan oraya "dolaşıyorsun" ya da "geziyorsun". Elbette bu bağlantıların hepsi de birer yönlendirme, ama Vikipedi'de yönlendirme "redirect" ayrı bir anlamda kullanılıyor. Dolayısıyla bir konu ile ilgili yönlendirici bağlantıların bir arada bulunduğu şablonları dolaşmak için kullanırız diye "dolaşım şablonları" olarak kullanmaya başladım. "Navigation" sözcüğünün çevirisi olarak da dolaşım, yönlendirmeden daha uygun gibi geliyor bana. Sonuç olarak, dolaşım şablonları da olur, gezinti ya da yönlendirme şablonları da. Sana kalmış, benim için farketmez... --Mskyrider ileti 17:54, 16 Temmuz 2007 (UTC)
Acikcasi "dolasim" kelimesi hala kulaklarimi tirmaliyor ancak yaklasimini da mantikli buldum. Belki "gezi", "indeks", "kroki", "özet" kelimeleri kullanilabilir. Ben su an icin bir degisiklige gitmeyecegim; senin icinde sakincasi yoksa bunu sablonun tartisma sayfasina alacagim. Detayli aciklaman icin tesekkurler, Citrat 16:32, 17 Temmuz 2007 (UTC)

seçkin liste adayı[kaynağı değiştir]

  • merhaba mskyrider, bu arkadaş şu sayfada ööyle melul mahzun duruyor. bir el atayım dedim ama, ben yolumu bulana kadar o şablonların arasında, akşam olur. tamam japonca var, portekiz'i unuttun, lakin en azından kırmızılara bir baksan arada, ya da konuyla ilgili gençlerden birine elversen de seçkin olsa derim. zamanım yok dersen bir şey diyemem, ama hani o kadar emek verdin diye biraz duygu sömürüsü yapmak istedim. sevgiler. --kibelemesaj 10:37, 18 Temmuz 2007 (UTC)
    • sevindim, bu liste cidden çok iyi, senin için de kolay olur sanırım bitirmek. sen vito'nun dediklerine bakma, bazı armalar portekiz vikide bile yok, çok istiyorsa gitsin kendi bulsun. :) bir de oraya 'tamamdır, el atıyorum' gibisinden bir not bırakırsan adaylıktan kalkmaz bu arada. hücre çekirdeği'ne baktım da, sahiden ağır maddeymiş.. kolay gelsin. --kibelemesaj 10:50, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar birşey sormak istemiştim. Kategori:Herkül'ün 12 görevi'ni ben yaptım ancak kategoride Herkül'ün 12 görevinin yanındaki artıya basınca aynı başlık defalarca alt kategori olarak gözüküyor.Acaba sorun bende mi yoksa teknik bir durum mudur? --Eldarion 12:21, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler ilginize sorun bendeymiş demekki.Bu arada bir kullanıcı ısrarla sözlük maddeleri girmeye devam ediyor.[[2]].Bilginize. --Eldarion 12:49, 18 Temmuz 2007 (UTC)
Selam Tartışma:Sabancı Üniversitesi sayfasına bakabilirmisiniz?Sitede copyright ibaresi gözüktüğü için değişiklikleri geri aldım ancak kullanıcının başka bir açıklaması var.Bilginize. ----Eldarionmesaj 07:10, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Tünaydın, Cacém (Sintra) maddesinin ilk sözcüğü Belas diye gözüküyor. Acaba o Cacém mi olacaktı? Teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 09:22, 20 Temmuz 2007 (UTC)

oylamada iki aylık üye değil demişiniz ama ben en az 6 aylık üyeyim ama vikipediye ilk katkı olarak haziranda başaladım önemli olan katkı zamanı mı üye olma zamanı mı--Aycan 22:02, 23 Temmuz 2007 (UTC)

oylamadaki sorunu düzeltirseniz sevinirim.yaklaşık bir yıldır üyeyim.şurdan bakabilirsiniz http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Log&limit=50&offset=150&type=&user=Aycan&page=&pattern=

--Aycan 22:24, 23 Temmuz 2007 (UTC)

ben teşekkür ederim. eski üyeyim ama katkıya geç başladım :) --Aycan 09:01, 24 Temmuz 2007 (UTC)
evet :) --Aycan 09:05, 24 Temmuz 2007 (UTC)

İçeriğinde kişisel bilgi dışında, maddedeki başlıkla ilgili açıklama olan bir dış bağlantı nasıl oluyor da uyarı alabiliyor hala anlayabilmiş değilim. Dış bağlantı yapabilmek için ille de bir kuruma ait web sitesi mi olması gerekli? Şayet öyleyse vikipedide insanların yeterince yararlanabileceği dış kaynak engellemiş oluyor. Ayrıca benim dış bağlantı verdiğim sayfalarda mevcut diğer dış bağlantılardan daha çok açıklayıcı bilgi bulunuyor. "Bir organizasyon, kişi, web sayfası ya da diğer kişisel oluşumlarla ilgili maddelerde doğrudan bunların kendi resmî sitelerine bağlantılar verilmelidir." deniyor ama yazdığım dış bağlantılar bu kullanılabilir bağlantılar maddesine uymasına rağmen uyarı alıyor. Kuralları tekrar tekrar okumama rağmen bunun bir cevabını bulamadım... Boseee

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, Seçkin Madde olması için önerdiğin Tank maddesi, Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:45, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Şimdi eksik kalan armaları bulabilir miyim acaba diye dolaşıyordum bende :) --Machiavelli' msj 13:56, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Esmoriz'i buldum sanırım. http://www.ovarvirtual.com/versao2/retrato/gifs/esmoriz.JPG --Machiavelli' msj 14:04, 26 Temmuz 2007 (UTC)

{{Logo-Yönetim}} kullanılabilir en kötü ihtimalle. Yani arkadaş GFDL şeklinde yapana kadar kullanabiliriz.--Machiavelli' msj 14:08, 26 Temmuz 2007 (UTC)

hımm, aslında hergün bir sürü şey geliyor aklıma da.. madem öyle, birazdan gelecek istek parçası. --kibelemesaj 15:43, 26 Temmuz 2007 (UTC)
sonra bir de bununla şu var. sorduğuna pişman olmadan, şimdilik bu kadar diyelim. --kibelemesaj 16:19, 26 Temmuz 2007 (UTC)
teşekkürler, eline sağlık. :) --kibelemesaj 16:48, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Metal, burada karşı oy verenlere görüşlerini yeniden gözden geçirmeleri için haber verdim. Sonuç alacağımı umuyorum. Bilgine ve ilgine. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 14:02, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Mskyrider, liste oldukça zengin ve güçlü bir SRA. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama bazı tablolarda görüyorum: üstteki kolonların herbirine birer buton konuyor ve tıklandığında, eğer içerik yazı ise alfabetik, rakam ise nümerik sıralıyor tüm tabloyu. Ne dersin, hoş olmaz mı? Sevgiler, --Metal Militia ileti 05:52, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Mskyrider, listede 10 kadar şehrin arması eksik galiba. Bulma girişimlerin halen sürüyor mu, yoksa, "bu iş bu kadar kardeşim, arma marma yok işte!" midir son durum :) Sevgiler, --Metal Militia ileti 08:14, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Portal Sosyalizm[kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli yöneticilerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:27, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba, hangi sosyalist literatürden bahsediyorsunuz bilmiyorum. TDK'yı işimize göre doğru işimize göre yanlış bulduğumuz aşikar. Siz bana internet tabanlı konusu Sovyetler olan birçok kaynak gösterebilirsiniz. Ama ben size Rusya'da Tarım İşçilerinin 50 Yılı isimli kitabı öneririm. Yazarı: Robert Conquest Sadece ziraatten bahseder. Türkçe basım. Bunun dışında 100'lerce Kolkhoz geçen sovyet literatürü gösterebilirim, ama yukarda verdiğim kitap kapsamlı bir kitaptır.1930-1933'den başlar 1980'lere dek anlatır. Bu kitapla birlikte çeşitli literatürlerden taradığım ( yaklaşık 300 sayfaydı) bir madde hazırladım. Ha keza Solkhozlarla ilgili şeylerde....Portal:Sosyalizm içindi.. Bu tavrınızdan dolayı koymayacağım. Çünkü daha iyi bildiğinizi düşünerek, bugüne değin olmayan, nedense benim bir anlık heyecanımla yazdığım taslağı daha iyi yazacağınıza eminim. Sevgiler, iyi çalışmalar.--Boyalikus 03:39, 29 Temmuz 2007 (UTC)

çeviri şeysi[kaynağı değiştir]

  • selam, şu sayfaya ihtiyacımız var sanırım. acaba bir ara çevirebilir misin? teşekkürler.. --kibelemesaj 19:06, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Yemek Tarifi Bağlantılarının Silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Eklediğim yemek tarifi dış bağlantılarını neden silmektesiniz? Vikipedi'nin gelişimi için bunların gerekli olduğunu düşünüyorum. Haksız mıyım? Bu imzasız yazı Meldabaki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yok üstad.Sen ne diyorsan odur kaldırdım sil şablonunu kolay gelsin. ----Eldarionmesaj 01:28, 2 Ağustos 2007 (UTC)


Ben birkaç gündür SDD olarak çalışıyorumda.Levent abi bana "monobook css" gibi faydalı bir aletten bahsetti.Bunu nasıl edinebilirim.Önce kibele'ye sordum o da size yönlendirdi.Şimdiden teşekkürler.Sağlamcı 09:14, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı:Saglamci/monobook.js, sayfana gerekli değişiklikleri yaptım. Tarayıcının belleğini temizledikten sonra, fare iminin ucunda yardımcı fonksiyonları görebileceksin. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 13:42, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Monobook için çok teşekkür ederim.Kolay gelsin.Sağlamcı 17:56, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Düzenlemeden haberim olmadı, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Daha ansiklopedik şekilde düzeltip, sil şablonunu kaldırdım. Kolay gelsin. --Mefistofales Messaggio 16:39, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Lady D'Arbanville[kaynağı değiştir]

Buraya bir gözatar mısınız? El pueblo unido jamás será vencido--Dr. Octobus 23:06, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Kategori yönlendirme[kaynağı değiştir]

Teşekkürler! --Pinar 12:56, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Onu biliyordum ama hiç kullanmadım. Aslında şu html'yi öğrensem.. diyeceğim de, yazılacak o kadar çok madde var ki.. Sağolun, iyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 12:57, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Baylan, Lady d'Arbanville maddesini şarkı sözünü içeriyor ve şarkı sözleri de telif altındadır diyerek silmiştim. Şu maddeyi gösterdi. Bu sözler telif altında değil mi? Ne yapalım sözleri silmek zorundayım. --Mskyrider ileti 11:03, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Selam Mskyrider. Doğrusu bu ise, uyguladığın ve haber verdiğin için teşekkürler. Ancak anlamadığım bir husus var, şarkı sözlerinin Vikikaynak'da da kullanıldığı oluyor, bu durumda Vikikaynak'daki şarkı sözleri de telifli mi? Bu arada daha önce açtığım El Condor Pasa maddesinde de ispanyolca şarkı sözleri var, onun ispanyolca ve quechua orjinallerini çıkarıp Türkçelerini bıraktım. Bu şarkı Türkçe hiç okunmadığı için Türkçesinin telif problemi olmasa gerek diye düşünüyorum. Sen ne dersin? . İyi çalışmalar ve kolay gelsin--Atacameñoileti 16:07, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Anladığım kadarıyla şarkı sözleri telif kapsamı içinde, dolayısıyla da vikikaynaktakiler de öyle oluyor. Eğer anonim değil ise, ve üzerinden belirli bir zaman geçmediyse telifli kalıyorlar. Ancak Türkçe çevirisini sen yaptıysan herhalde telif kapsamı içine girmiyordur ama tam emin değilim. Sonuçta kitabı örnek alırsan, çeviri haklarını da saklı tutuyorlar, şarkı da da aynısı geçerli olabilir. İşin uzmanını bulursak ona soralım derim. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 22:33, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Tekrar merhaba. Ben bu maddeleri almanca Vikiden çevirmiştim. Almanlar çok kuralcı ve mükemmeliyetçidirler; Buna rağmen şarkıların ispanyolca ve Quechuaca sözleri vardı. Ayrıca gazetelerde hergün şarkı sözlerinin yayınlandığını düşünecek olursak (yani telif ihlali yapıyorlar o halde) ben bu kuraldan emin olamıyorum. Dediğin gibi bir bilene sormalı. İyi geceler--Atacameñoileti 22:50, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Şu sayfaya bir bakarsan [3] "United States Copyright Law provides the copyright owner and/or their representative with the exclusive right to create, reproduce and distribute derivative works based on copyrighted material. Unless you have received permission from the copyright owner or their representative to distribute the lyrics from their songs, you are in violation of the law. May 2003 - Azlyrics.com Team was contacted by one of the world's largest music print publisher "Hal Leonard Corporation", who exclusively control print rights for more than 6000 of the compositions listed on our website. Publisher demand us to cease and desist from offering these unauthorized lyrics for distribution via our website. We had no choice but to remove all these lyrics from our site, otherwise AZLyrics.com would be closed." diyor. --Mskyrider ileti 22:56, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Ne diyorsa doğrı diyordur:-) sadece sevdiğim maddelerin içindeki bilgilerin silinmesine üzüldüm. İtiraz etmiyorum :-)--Atacameñoileti 23:09, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Şu (#) işaretini niye kullanmadığımı anımsadım: yan yana iki liste yapıca yine 1'den başlıyor. ama asıl yazma nedenim şu: Scientology kullanıcı adıyla madde adının aynı olması bir sakınca yaratıyor mu? Eğer öyleyse uyarı mesajı yazacağım, ama değilse gaf yapmak istemem. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:42, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selamlar.Bilmiyorum farkettinizmi.Kullanıcı:BİLALÇIPLAK'ı.Bana ismi biraz uygun değilmiş gibi geldi de.Kolay gelsin.Sağlamcı 11:18, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Bilmiyorum olabilir tabii.Sanırım böyle soyadları var bi aralar haberlerde çıkmıştı.Öyle düşününce çok problem değilmiş gibi geldi.Sağlamcı 11:23, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Selam, Bu mesajlaşmalara bakar mısın[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider Aşağıdaki mesajlaşmalara bakar mısın. iyi çalışmalar--Atacameñoileti 19:43, 4 Ağustos 2007 (UTC)


Selam Metal, eskiden günün resmi Commons'a paralel gidiyordu. Ağustos'tan beri Commons'un günün resmi bizdekinden farklı olmaya başladı. Her ayın ilk günü Vikipedi:Günün resmi/şablon1 ve Vikipedi:Günün resmi/şablon2'nin ay başında hazırlanması lazım. Yani burada anlatılan işlemin yapılması gerekir. Eskiden bunu Özgür yapıyordu fakat şu an ilgilenilmiyor. İngilizce tercümesi yapamadığım için el atamıyorum. Bununla ilgilenmek ister misin? İyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:09, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Selam, aklımsıra moladayım ve geliş gidişlerim düzensiz. İlgilenmeye çalışırım ama sen gene de, Pınar'a veya Noumenon'a durumu bir iletiver istersen. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 08:20, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Eğer bakan olmazsa ben bakmaya çalışırım fakat ben de bazen kaybolabiliyorum ve yakında kısa bir süreliğine yine yok olacağım. İstersen sen gerekli değişiklikleri yap, sorun sadece resim altı metinlerinin çevirisi ise ben onları hızlıca çevireyim. Tabii daha aktif olan bir başka yöneticiye de iletebiliriz durumu... Citrat veya Mach belki? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Selamlar, benim aslında bu işi size paslamamın nedeni burada çözemediğim bir tuhaflık olmasıydı. İlk altı gün ve onuncu gün var diğerleri tamplate diye geçiyor. İkincisi ben de şu sıralar aktif değilim ve korkarım uzun süre de bu böyle devam edecek. Bu mesajlaşlaşmaları Mskyrider, Citrat Mach'a ileteyim belki onlar bu sayfayı anlayabilir ve zamanlarıolabilir vs.vs. Kolay gelsin--Atacameñoileti 19:39, 4 Ağustos 2007 (UTC)

tekrar selam. günaydın. --Kutu su 01:06, 5 Ağustos 2007 (UTC)


Bakar mısın ![kaynağı değiştir]

Güzel arkadaşım böyle bir içeriği bir Türk Vikipedi Ansiklopedisi'nde nasıl bulundurabilirsiniz. Kürdistan diye tabir edilen o açıklama ve orada bulunan harita bölücülüğün en büyük göstergesi ve suç kanıtıdır. Beni uyaracağına orayı düzenleyen arkadaşla irtibata geç ve bir daha böyle bir davranışta bulunmasın. Gerekirse suç duyurusunda bulunacağım. Bu imzasız yazı Kursatgulsen1990 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Çok farketti[kaynağı değiştir]

Ya ya tabi Türk Vikipedi pardon :) Silmenin kurallara aykırı olduğunu öğrendim ama ben yapacağımı biliyorum size de iyi çalışmalar, selametle... Bu imzasız yazı Kursatgulsen1990 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Rica ederim, sende engelleme mesajını yazmaktan beni kurtardığın için sağol :)--Machiavelli' msj 23:11, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkür ederim, sağol --Karduelismsj 23:16, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Hi can I ask official archives of what? --Yegoyan 08:06, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Okay I will be more careful but I do not agree that the national archives site is relevant to the article. --Yegoyan 17:27, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Irkciligin Wikipedia'ya yansimasini onleyebilmek[kaynağı değiştir]

Iyi gunler, Wikipedia yararina yonetilicik yardiminizdan dolayi tesekkurler.

Sizden bir rica'da bulunmak istiyorum, Kursatgulsen1990 isimli kullanici Kürdistan isimli makalenin kaybedilmesi icin icini bosaltti. Bu bir tur irkciliktir, Wikipedia ahlagina yakismayan bu hareketinden dolayi bloke edilmesi taraftari oldugumu bilmenizi isterim. Saygilarimla Bu imzasız yazı 217.128.131.86 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar.Mach'a da ilettim ancak online değil sanırım.Arkadaş o kadar emek sarfediyor ama milletvekili sayfaları birebir başbakanlık ve tbmm sitelerinden copy paste yapılıyor.O kadar çok madde var ki bu şekilde.Kullanıcı da uyarılmış ama bilmiyorum ne yapılabilir.Bilginize ----Eldarionmesaj 22:27, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Mesela şu sayfadaki [4] lerin hepsi kopyala yapıştır şeklinde.Diğerlerine bakayım yazarım. Birde İsmet Yılmaz maddesi [5] şurdan alınmış. ----Eldarionmesaj 22:47, 6 Ağustos 2007 (UTC)
Tamamdır o kadar maddenin arasında karıştırmışım.Ufak tefek oynamalar telif hakkını değiştirir diyorsan doğrudur.Fact olayında da birkaç cümle daha değiştirilebilir sanırım.Teşekkürler ilgine kolay gelsin. ----Eldarionmesaj 23:01, 6 Ağustos 2007 (UTC)
  • Merhaba, yukarıdaki kullanıcı benzer bir resmi Ermeni soykırımı iddiaları sayfasına koymak isteyince, daha önce buna benzer resimlerin maddelerde yer almamasının tartışılırak kabul edildiğini bu nedenle vahşet içeren resimleri koymamasını söylemiştim. Benim hatırladığım kadarıyla bu tarz resimleri kabul etmiyorduk, yanılıyor muyum ? --Mskyrider ileti 22:18, 6 Ağustos 2007 (UTC)
Merhaba, kişisel olarak, bu tür resimlerin maddede yer almasından yana olmadığımı Şubat 2007'de belirtmiştim zaten. Ama bir şekilde o resim oraya konmuş ve kimse de kaldırmamış bugüne kadar. Amacım, kullanıcıya da izah etmeye çalıştığım gibi, geri alma savaşlarının yaşanmasını önlemek. Eğer bir sorun olmayacağını düşünüyorsan resmi kaldırabilirsin. --Metal Militia ileti 06:01, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • efendim, bir elin nesi var dedikleri bu oluyor sanırım.. :) --kibelemesaj 12:11, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Nokia telefonları üzerinde sadece istatistik bilgilerini bir site üzerinden eklemek,lisans haklarına saldırı mıdır?

Örn: Nokia 1100

--Kızıl Şaman 13:18, 7 Ağustos 2007 (UTC)

imza yanlışlığı[kaynağı değiştir]

Selam, bu sayfadan da görebileceğin gibi o ifadeler bana ait değil. Noumenon yazmış Kibele'ye ve imzasını unutmuş, sen de altına benim imzamı atmışsın. Düzelttim, haber vereyim dedim sana da. --Metal Militia ileti 14:17, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, Size birşey sormak istiyorum müsaitseniz. Bu imzasız yazı 81.213.252.222 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Buyrun sorun. --Mskyrider ileti 18:13, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Neden Portekiz'in bucakları hakkında madde açıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla bu tür içeriksiz otomatik maddeler açmak yasaklandı.--81.213.252.222 18:15, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Anlayamadım kim neyi yasakladı? Maddelerin bir içeriği var. İçeriksiz değiller. Maddeler otomatik açılmıyor, elle açılıyor. --Mskyrider ileti 18:17, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Tesadüfen bir bakayım dedim, neyin nesidir bu diye Póvoa de Santarém maddesine, aklıma takıldı, yazılışındaki özel harfler, o maddeyi arayanın bulamamasına yol açmaz mı? Ben Povoa de Santarem diye denedim mesela, direk o madde çıkmadı. Yönlendirme mi yapılmalı, neyse, işinize karışmak gibi olmasın ama bir anımsatmak istedim. Katkılarınız için teşekkür, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:39, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Anımsatmam rahatsız etmemiştir umarım kardeşim, adam gibi maddeler ekleyen, maddeleri, dolayısıyla vikiyi geliştiren herkese saygım var. Yönlendirmeleri birileri yapar her halde. Ben tiyatro-sinema maddelerine devam ediyorum. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 18:47, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Ben monobook'umu kullanamıyorum da.Birşeyler oldu bozuldu galiba.Bir de sayfaya şablonlar eklemek için sol altta görülen kısayollar(Uyarı ve sil şablonları) da kayboldu.Daha yeni fark ettim akşam birşey yoktu.Müsait olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim.Kolay gelsin.Sağlamcı 11:40, 8 Ağustos 2007 (UTC)


Evet aynen devam ediyor.Maddenin üstüne geldiğimde maddenin adından başka bişey çıkmıyor.Ben de monobook sayfasının geçmişinde bir değişiklik görmedi ama.Ayrıca o şablonları da göremiyorum hala.Sağlamcı 15:30, 8 Ağustos 2007 (UTC)


Şimdi düzeldi.Çok teşekkür ederim.Seni de uğraştırdım.Kolay gelsin.Sağlamcı 15:35, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Ben bu Büyükyakalı maddesindeki değişikliği geri alamadım.Alıyorum alıyorum küfürler geri geliyo.Bi de sen bakabilir misin?Sağlamcı 17:19, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar, ilk hesabı (Kullanıcı:Kursatgulsen1990) engellenirken yeni hesap yaratmasın seçeneği işaretlenmediği için ikinci hesabını almış belli ki. İkinciye (Kullanıcı:Kursatgulsen) süresiz vereceğiz kukla gerekçesiyle. İlki de cezası bitince gelecek ve tehditlerine devam ederse süresini arttırırız. Kolaylıklar. --Metal Militia ileti 17:21, 8 Ağustos 2007 (UTC)
O halde beklemede kalalım, herhangi bir kural ihlalinde gereğini yaparız. Zira pek çok çift (ya da daha fazla) hesap var maalesef. --Metal Militia ileti 17:29, 8 Ağustos 2007 (UTC)

twilight zone...[kaynağı değiştir]

Az önce tozlu arşivlerimi karıştırırken (ki daha önce de gündeme gelmişti bu konu gerçi, ama) gene şöyle ufak çaplı bir şok geçirmeden edemedim. Özellikle, önce şu sayfaya, daha sonra da şuna bir bakmanı (özellikle sayfanın alt satırlarına) rica ediyorum. Gülelim mi, ağlayalım mı karar veremedim? --Metal Militia ileti 18:22, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, Seçkin Liste olması için önerdiğin Portekiz'deki şehirler listesi, Vikipedi topluluğunca SL olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:22, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Üstat selam bir yönetici bulmuşken bildireyim dedim.Bir kullanıcıyla şöyle bir mesajlaşma yaşadık.Ben değişikliği geri aldım ama kalması gerekiyorsa düzeltirim.Bilginize kolay gelsin. ----Eldarionmesaj 02:17, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Bende çok hakim değilim olaya ancak herkes buraya gelip kaynaksız birşeyler yazıp yanına kaynak gösterilmeli diye ekleyebilir bu durumda.Yani bu olay ters geldi sadece bana.Neyse böyle kalsın bakalım bilen biri müdahale eder herhalde.İyi geceler. ----Eldarionmesaj 02:32, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Ahmet Necdet Sezer maddesinin tartışma sayfasına bir göz atarmısınız.Bir arkadaş yazılanlardan rahatsız olmuş.Sürekli tartışmayı siliyor.Silmemiz gerekir mi?Kolay gelsin.Sağlamcıileti 20:00, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Biri kendine hacker diyor : 85.108.219.86 ilginizi çeker mi? Kolay gelsin. Levent Abi ileti 20:04, 12 Ağustos 2007 (UTC)

size kanıt gösterdim. adalet bakanı nı açıklamasını. ama hala sezerin affettiklerinin listesi diye bir yazı ekliyorsunuz(hiç kanıtı yok) bence adil değil. Bu imzasız yazı 88.227.7.226 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar,

Esco bağlantısının yanı sıra bu ile bu değişiklikler kesinlikle ördek derdirtiyor. E-posta atabilme özelliğini kaldırmaksızın, engellemeyi aşmak amaçlı kuklacılıktan süresiz engelleme verilebileceği kanaatindeyim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:27, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Günaydın, oralardaysan 85.110.92.13 bir göz atarmısın? Kolay gelsin. Levent Abi ileti 06:09, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Bir de bişey sorayım; şu imzasız iletilerin altında çıkan "bu imzasız yorum... tarafından eklenmiştir yazısını nasıl elde edebiliyoruz?Levent Abi ileti 06:11, 13 Ağustos 2007 (UTC)
Tamam teşekkürler.. :)
  • selam, cidden şu yeni açılan milletvekili maddelerine ne yapmalı? bir de sophia sana sordu mu bilmiyorum, tobb maddeleri için benzer bir sam açmak istiyordu, sana yönlendirmiştim. yüzlerce madde diye gözü korktu sanırım, kolayını gösterebilirsen şahane olur. bu arada şimdi sophia'nın sayfasına bakarken, katkılarının boş olduğunu gördüm. ne ola ki? --kibelemesaj 13:11, 13 Ağustos 2007 (UTC)
valla bence hepsi aynı cümleden ibaret bu yüzlerce sayfa tek bir listede toplanabilir. doğrusu ben pek girişecek güçte hissetmedim kendimi, kimseye de hadi yap diyemem, ama istersen ellerinden öpsün. sophia'nın sayfasını yönlendirdim, haberdar ettim. selamlar. --kibelemesaj 15:26, 13 Ağustos 2007 (UTC)
yeni açılan dediğim bu ve diğerleri. diğeriyle doğrudan bağlantılı değil ama cidden gerekli midir, bilmiyorum. --kibelemesaj 15:31, 13 Ağustos 2007 (UTC)

SAM Şablonu[kaynağı değiştir]

Bir türlü koymayı beceremediğim SAM şablonu hakkında yardımcı olur musunuz? Öğrenci Kolektifleri diye bir madde'ye SAM şablonu ekledim ve kayıt yaptım ama koyduğum madde görünmüyor Silinmeye aday maddelerin arasında şimdiden teşekkür ederim--Linuxman 19:07, 13 Ağustos 2007 (UTC)

SD'yi şenlendirmişsin.. --Elmacenderesi E=mc2 22:28, 13 Ağustos 2007 (UTC)

  • mskyrider selam, dünya vatandaşı soyadına göre bir düzenleme yapıyor sanırım. doğru mu bu, biz isimle yapmıyor muyuz bu düzenlemeleri? --kibelemesaj 18:59, 14 Ağustos 2007 (UTC)
  • peki dünya vatandaşı'nı durdurmak gerekir mi şimdilik? gitmeden onu yap bari gerekiyorsa. türkçe olsa, canım feda..:) --kibelemesaj 19:08, 14 Ağustos 2007 (UTC)
  • yine bir ingilizce konuşma işi.. walter sanırım bir yanlışlık yaptı bahar'ın adında. bir bakar mısın.. --kibelemesaj 15:01, 17 Ağustos 2007 (UTC)
* tamam yok bir problem. :) --kibelemesaj 15:03, 17 Ağustos 2007 (UTC)
  • :)) ne şahane bir sürpriz, harikasın.. --kibelemesaj 17:30, 18 Ağustos 2007 (UTC)

bu şablonların kullanımını bana öğretebilirmisiniz ben de öğrenmeye çalışıyorum ama olmuyor lütfen yardım edin çok lazımonbaşı pars 16:49, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Şivan Perwer[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider Lütfen Şivan Perwer sayfasina gelir misiniz ? Bu makale için ne yapabileceğimizi yazışmak isterim. Teşekkürler -- Sahinler 15:26, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, son yaptığınız ekleme buradan alınmış. Bu nedenle geri aldım ve size telif hakları ile ilgili uyarıyı gönderdim. Maddeyi geliştirmek istiyorsanız lütfen telif haklarına dikkat ederek yapınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 15:31, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Uyarınız için çok sağ olun[kaynağı değiştir]

Henüz müzik taslaklarını tam inceleyememiştim. Kaynağı belli bile olsa ve sitesi belirtilmiş olsa da şarkı sözleri telif kapsamında ve kullanılamıyor. Bunun yerine albüm içeriğinden; yani albümdeki parça numarası ve isminin belirtilmesi telif gerektirmiyordur umarım. Vikipedia'nın yenilerindenim o yüzden uyardığınız için teşekkür ederim.--MuratY-Turk 23:36, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Can you tell this guy to back off? he is reverting all my edits even relevant images he is vandalizing; this is a racial issue. [6] he calls me a vandal when I add a image [7] --Yegoyan 02:50, 21 Ağustos 2007 (UTC)


Lizbon kardeş şehir[kaynağı değiştir]

Deli Yürek Bumerang Cehennemi filminden biliyorum. Orada Lizbon diye bir meyhane vardı. O meyhanecilerede sormuştum Neden Lizbon ? diye. Lizbon kardeş şehrimiz demişti. Diyarbakırda 1 yıl kaldım oradanda biliyorum. --Striker buz matrix 12:40, 21 Ağustos 2007 (UTC+2)

Lizbon belediyesi resmî sitesinde kardeş şehirler ve hangi tarihlerde bu anlaşmaların imzalandığı verilmiş. Ancak Diyarbakır burada gözükmüyor. --Mskyrider ileti 16:10, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Hulusi Dedenin filmografisini düzenlediğin için teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 04:59, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar, Burada belirttiğim gibi bu ve bununla ilintili bir kaç madde felaket durumda neredeyse özgün çalışma görünümünde olan maddeler. Bu konuda ne yapabiliriz? Ben bu maddenin aşırı taraflı olması sebebiyle m8 den dahi silinmebileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz--Atacameñoileti 08:04, 22 Ağustos 2007 (UTC)


Burada vandal yapmaya çalışmıyorum. Bilgi yanlışsa yanlıştır. Özür dilerim. (Striker buz matrix)

"Tarkan yeni albüm" hakkında[kaynağı değiştir]

merhaba,

tarkan'ın çıkacak olan albümüyle ilgili açtığım başlığı kaldırmayı uygun görmüşsünüz. saygı duyuyorum. fakat söylemeden geçemeyeceğim. ingilizce wikipedia'da çıkması kesinleşmiş onlarca albümün, kaynaklarıyla beraber, başlığı açılmış durumda. benim açtığım başlık da asılsız bir şey değildir.. kaynakça bölümündeki linklerde çıkacak olan albümden sıkça bahsedilmektedir.

ingilizce wikipedia'dan bir kaç örnek vermek istiyorum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Her_Name_Is_Nicole...
http://en.wikipedia.org/wiki/Deal_with_It_(album)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Dragon_(album)

türkçe vikipedi'de var mı bilmiyorum ama yapılırsa veya varsa seve seve koyarım ben de başlığın üstüne böyle bir yazıyı:

This article contains information about a scheduled or expected future album. It may contain speculative information; the content may change as the album release approaches and more information becomes available. Bu imzasız yazı Tufanzenger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, söz ettiğiniz madde ile ilgili olarak Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Tarkan yeni albüm sayfasında , VP:SAM gereği silinmeye aday olan bu madde hakkında on vikipedist Vikipedi:Vikipedi ne değildir?#Vikipedi kâhin değildir politikası uyarınca silinmesi için görüş bildirdi. Bu görüşlerin sonunda da silindi. Yukarıdaki önerinizi de isterseniz Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik) sayfasında dile getirirseniz, daha büyük bir katılım ile görüş alışverişi yapılabilir ve öneriniz hakkında görüş birliğine varılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 12:08, 22 Ağustos 2007 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler. Vikipedi'de sadece başlıkları düzenlemekle, yaratmakla ilgili bilgim var. Köy çeşmesi bölümünde nasıl böyle bir öneri açabileceğimi bilmiyorum. Bu yüzden kendimi yormak da istemiyorum. Belli ki özgün bir wikipedia olma yolundasınız. Aslında kendi açınızdan haklısınız ama ben İngilizce Wikipedia'da örneklerini gördüğüm için böyle bir başlık açmıştım. Bundan sonra dikkat ederim. İlginiz için tekrar teşekkürler.--Tufanzenger 20:49, 23 Ağustos 2007 (UTC)
  • Selam Mskyrider,

Küresel Isinma maddesine "bati ülkelerinini kayitsizligi" üzerine bir metin koymustum, o metni sakladiniz, ama siteme koydugum linki kaldirdiniz. Oysa madde içinde verdigim bilgilerin daha fazlasi verdigim linkte idi. konuyla dogrudan ilgili oldugu halde yaptigim degisikleri aninda degistiriyorunuz. Sebebini anlamadim. Politik olarak da sizinle ayni fikirde mi olmamiz gerekiyor? Farkli düsüncelere yer vermeniz ve tarafsiz davranmaniz gerekmez mi? Saygilarimla

Bu imzasız yazı Mehmetyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkür ederim. Fotte


Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar.Şu sayfada görüşünüzü belirtirseniz sevinirim.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 14:54, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Reklam içerikli kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:ExiMedya'nın kullanıcı adı reklam içeriklidir.Şuradan görebilirsiniz.Bilginize. Sağlamcıileti 15:18, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar herhangi bir resmi silmeye çalışsana. Bir dakikada bütün format değişti yukarıda bulunan rm 6 rm 4 gibi kısa yollar gittiği gibi, ingilizceye döndü arayüz metinlerine baktım ama bir değişiklik yok :(--Machiavelli' msj 15:36, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Arayüz metinlerini buldum, türkçeleştirdim ancak yönetici yardımcı fonksiyonları resim silerken gözükmüyorlar. Bu konuda yapabileceğin birşey var mı acaba?--Machiavelli' msj 16:55, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı:Mesut FanClub uyarılmasına rağmen bir maddedeki sil şablonunu kaldırıyor bilginize...--Arjety 22:22, 26 Ağustos 2007 (UTC)

bu arkadaşı durdururmusunuzMULAZIMOGLU 06:35, 28 Ağustos 2007 (UTC)