Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Haziran 2006-Temmuz 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Mskyrider/Haziran 2006-Temmuz 2006 [kaynağı değiştir]

Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye Hoşgeldin! İstediğin sayfayı değiştirebilirsin. Bu ansiklopediyi tamamen okuyucuları yazar ve yönetir.

Hadi ne duruyorsun :) ?
Hadi ne duruyorsun :) ?

Bu sizin ansiklopediniz.

























Merhaba Mskyrider/Haziran 2006-Temmuz 2006, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Vikipedi, diğer kardeşleriyle birlikte geniş bir ailedir:

  • Bir konu hakkında ansiklopedik bilgi vermek istiyorsan Vikipedi'ye
  • Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsan Vikikaynak'a
  • Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsan Vikisözlük'e
  • Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsan Vikikitap'a
  • Özlü sözleri eklemek istiyorsan Vikisöz'e

katkıda bulunabilirsin. Kolay gelsin.

en:Template:Welcome --Ugur Basakmesaj 11:58, 21 Haziran 2006 (UTC)

Çeviri ya da alıntı[kaynağı değiştir]

Wikipedia'nın diğer dillerindeki konuları çevirdikten sonra kaynak olarak belirtirken ne gibi bir yol kullanmak doğru olur?


  1. Birebir çeviri durumunda
  2. Serbest çeviri durumunda
  3. Bir kaç farklı dildeki anlatımdan faydalanarak serbest çeviri ve/veya alıntı durumunda

Bugün Tenochtitlan'ı İngilizce ve Fransızca sitelerden özetleyerek yazdım da, ne yapabilirim merak ediyordum.

Anladığım kadarıyla diğer dillerdeki sayfalardaki resimleri sorunsuz kullanabiliyoruz.

Mskyrider 11:38, 21 Haziran 2006 (UTC)

Sayfanızı görmüştüm ve telif kontrolü yapmıştım, çeviri olduğu belli oluyordu, güzel bir madde olmuş:) Diğer dillerdeki resimleri commonsda yüklü olması durumunda aynı isimle kullanabilirsiniz, aksi takdirde önce kendi bilgisayarınaza daha sonra buraya yüklemeniz gerekiyor. 3 durum içinde kaynak bölümünde tüm yararlandıklarımızı kaynak olarak belirtilmemiz iyi olur, çeviri durumunda ek olarak ilk kayıt esnasında özet kısmına çeviri olduğunu belirtmek iyi olabilir. {{Kaynak wiki}} bu şablonu kullanarak kolayca kaynak olarak kullandığınız vikilere bağlantı verebilirsiniz, yine kullanıcımı için Grönland müziği bu sayfaya bir göz atabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:55, 21 Haziran 2006 (UTC)
Yardım için teşekkürler, ama Kaynak wiki şablonunu bir türlü kullanamadım, atladığım bir şey var herhalde, benim sayfaya bir örnek atabilir misiniz? Mskyrider 12:57, 21 Haziran 2006 (UTC)
Pardon pardon gerek kalmadı, zaten örneği vermiş siniz, ben daha orayı okumadan yazmışım, kusura bakma. Mskyrider 13:00, 21 Haziran 2006 (UTC)
Şimdi baktım son değişiklerden eklemişsin, gerçekten ilk günden çok güzel bir başlangıç yaptın. Tekrar eline sağlık ve hoşgeldin --Ugur Basakmesaj 13:11, 21 Haziran 2006 (UTC)

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Mskyrider, wikipeiye hoş geldiniz. İlk günden yaptığınız güzel katılımlar için kendim adına teşekkür ederim--Baylanmsj 21:59, 21 Haziran 2006 (UTC)

Tank maddesi[kaynağı değiştir]

İlk önce hoş geldiniz demek istiyorum.

Sizin gibi askeri konularda katkı yapan kullanıcıları görmek ben sevindiriyor. Askeri konularla alakalı bir maddede bir değişiklik yaptığınız zaman askeriye portalının "Son Eklenen Maddeler" bölümüne o maddede yaptığınız değişiklikleri yazarsanız diğer kullanıcıların haberdar olması açısından iyi olur. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa bana sorabilirsiniz. Ben burada olmazsam yardım gönüllülerinden herhangi birine danışabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Ruzgarmesaj 16:45, 22 Haziran 2006 (UTC)


Commans şablonunu "Ayrıca bakınız" bölümü altına ekledim. Commons şablonu hakkında bilgi almak için Şablon:Commons sayfasına bakabilirsiniz. --Ruzgarmesaj 16:55, 22 Haziran 2006 (UTC)


Sayın Mskyrider, şahsınıza yazılmadı orası ilgili arkadaş olan sayın Parna, topluluğun dikkatinden kaçmak için konuları sağa sola serpiştirtiği için bir süredir yeteri ve gerğinden çok sabrımı taşırmayı başarmıştı. Bir süredir özellikle izlediğim konuları iligili sayfada şikayet olarak dile getirdim. Şahsınızdan Tekrar özür dilerim--LandSCape 09:11, 24 Haziran 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Mskyrider. Destek önerini sevinerek kabul ediyorum. Bu önerini sık sık hatırlatacağım sana :) Başına dert aldın. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, esenlikler dilerim. Makedon 20:52, 26 Haziran 2006

Savaş tablosu şablonu[kaynağı değiştir]

Ben bu şablonu bir aralar çevirmeye çalışmıştım ancak çok karmaşık bir yapısı var. Bkz. Şablon:Savaşkutusu. Şu sayfanın altında eklediğim diğer şablonları(bu şablon ile alakalı) da görebilirsiniz. --Ruzgarmesaj 16:03, 24 Haziran 2006 (UTC)

Tamamen benim hatamdan kaynaklanıyor. Önceden hazırladığım şablon ekleme rehberi biraz eski. Bahsi geçen şablonlar değiştirildi. Eskiden bayrağın resim dosyasının tam adını yazıyorduk şimdi sadece ülkenin adını yazmamız yeteril. Örn: Büyük Britanya. --Ruzgarmesaj 16:16, 24 Haziran 2006 (UTC)


Tank tanım şablonu mükkemmel değil, işleyişi biraz karışık ben de üzerinde değişiklik yapmayı düşünüyordum. Fikirlerinizi portal bölümünde belirtebilirsiniz. Böylece diğer arkadaşların fikrini alır ona göre bir değişiklik yaparız. --Ruzgarmesaj 16:28, 24 Haziran 2006 (UTC)

Bu kullanıcı Ruzgar tarafından yaptığı, katkılardan dolayı, bir adet Maşallah ile ödüllendirilmiştir. Nazar değmesin !
Yeni bir kullanıcı olarak çeşitli konulara yaptığı nitelikli katkılar sebebiyle Noumenon tarafından
24 Haziran 2006 tarihinde verilmiştir.
  • Merhabalar,

Yeni bir kullanıcı olmanıza rağmen birçok güzel ve yapıcı katkınız oldu. Bundan dolayı sizi tebrik ve takdir eder, teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:46, 24 Haziran 2006 (UTC)

  • Mskyrider her iki ödül içinde tebrikler. Çalışmaya devam:) --Ugur Basakmesaj 10:45, 25 Haziran 2006 (UTC)

Günün Maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ne yazık ki günün maddesi sistemimizde bu tip bir özellik yok. Aslında şu anki günün maddesi kısmımız pek featured article (ve diğer Vikipedilerdeki türevleri) ile denk değil. Günün maddesi kısmının yenilenmesi şart - bahsettiğiniz nokta da bu yenilenmede hayata geçirilmesi gerekilen şeylerden. Hâli hazırda şu tip kabul görmüş bir fikir var:

  • Şu anki gibi üç günde bir değişecek 1 tane günün maddesi - oylama ile seçilecek ve günün maddesi olursa işaretlenecek, böylece tekrar aynı madde öne gelmeyecek,
  • Yine üç günde bir değişecek 2 tane geliştirilebilecek madde, bunlar nitelikli olsalar da günün maddesi kadar iyi olmayan ama potansiyeli olan maddeler olacak, oylama ile gelmeyecek ama işaretlenecek.

Ne yazık ki bu fikri daha hayata geçiremedik. Aslında yeni bir ana sayfa tasarımı ile birlikte bu fikirler hayata geçirilecekti fakat topluluk yeni ana sayfa tasarımı konusuna pek ilgili yaklaşmadı. Sanırım en kısa zamanda konu yine gündeme gelir ve bu sefer belirli sonuçlara ulaşabiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:14, 25 Haziran 2006 (UTC)

  • emek verilmiş maddelerle uğraşmak keyifli. her zaman bekleriz. kolay gelsin.--kibele 10:11, 26 Haziran 2006 (UTC)
  • yaşasın ödüllerim iki tane oldu :)

Ödül için teşekkürler. --Ruzgarmesaj 18:18, 26 Haziran 2006 (UTC)

Mitoloji Portalı hk.[kaynağı değiştir]

Mskyrider, Mitoloji Portalı açısından Akhilleus maddesine bir bakar mısın. Uygun olabilir. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 12:35, 27 Haziran 2006 (UTC)

Hımmm. Alttaki URL gözümden kaçmış. İyi bir site. Neyse, sen bir bak da, muhtemelen telif sorunu olacak. Olmazsa, bir el atarız. Makedon 15:06, 27 Haziran 2006

Merhaba Mskyrider, yazım ve imla yönünden gözden geçirilmesine gerek olduğunu düşündüğün maddelerin olduğunda bana bildir, bir bakarım boş zamanlarımda :) Hem, yeni bir şeyler öğrenmiş olurum, mitoloji konusunda pek bilgim yoktur benim. Kolay gelsin. --Makedon 20:58, 28 Haziran 2006 (UTC)

Özgürlük için geldim bu zamana[kaynağı değiştir]

Merhaba, önceden tanışmasakta bu mesajla tanışmış olduk ve bende nezaketiniz için hoşbulduk diyorum. --BenHur 16:31, 29 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider. II. Dünya Savaşı tankları maddesine baktım. Umarım gözümden kaçan bir şey olmamıştır. Hiç teşekkür etme. Benim için gerçekten yararlı oldu. İnsan tashih için okurken daha dikkatli oluyor. Kendi çalışmalarım için bir dizi not aldım. Aslına bakarsan, benim teşekkür etmem gerek :) İyi çalışmalar dilerim. Makedon 21:52, 30 Haziran 2006

  • tamam bakıyorum :)--kibele 21:38, 30 Haziran 2006 (UTC)
  • hızlı bir bakışla bu kadar, daha sonra vaktim olmayabilir. tanklar maddesinde de dikkatimi çekmişti. şu 'doktrin' ve 'kendinden tahrikli'nin bu literatürde başka bir adı yok mudur acep? yaygın kullanımları dolayısıyla bana pek iyi gelmedi de. selamlar. --kibele 22:42, 30 Haziran 2006 (UTC)
  • merhaba, konuya yabancı olduğum için yardımcı olamıyorum doğru kelime konusunda. benimki sadece bir öneri. eğer bu şekilde kullanılıyorsa kalabilir elbette. iyi çalışmalar. bu arada 2. dünya tankları tartışma sayfasında makedon'un yaptığı değişikliklerle ilgili notumu sizin de okumanızı isterim. --kibele 11:18, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • allahtan henüz bir III. dünya savaşımız yok. :) kolay gelsin. --kibele 11:19, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • elbette anlaşırız, dediğim gibi benim böyle konularda ne inat etmek ne de tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok. iki kişiden yardım istemeniz bir detay. iki değil yüzlerce, binlerce kişinin değiştirmesine açık bir yer burası, arada unutuyor muyuz ne.. başından beri değişikliklerim genel olarak anlayışla karşılandı, nankörlük etmek istemem. ama sözüm kesinlikle meclisten dışarı, maddeleri oluşturan ve ağırlıklı olarak uğraşanların garip bir sahiplenme ile kaplan kesildiklerini görüyorum bazen. derdim şu: uğraştığımız maddeleri 'sahiplenmekle' 'sahip çıkmak' arasındaki farkı unutmak, tartışmalı konularda ısrarla değişiklik yapmak (sadece imladan söz etmiyorum elbette), doğru bildiğini doğrulatmadan kaydetmek gibi alışkanlıklar yaygın. bu söylediklerim buradaki önemsiz üç kelime için değil elbette. sadece bazı tartışmaları, inatlaşmaları izlerken dolmuşum. fırsat bu fırsattır deyip yazıverdim.
siz benden istemeseniz de maddelerle oynamaya devam edicem :). kolay gelsin. --kibele 11:38, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 325 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://ksiegi.emix.net.pl/wpisz.php?user=zucker&lang=en) and please do a questionnaire where are you from (http://saccharum.w.interia.pl/ankieta2.htm). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector 20:45, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Ben de nerede olduğunu elbette hatırlıyorum Mskyrider :)) Köy çeşmesindeki konuya uyarlanarak ifade edilmesi içindi... Makedon 23:28, 9 Temmuz 2006

) Evet hafiften bir kinaye var. Ama, inan bu önemli değil. Bir başka açıdan, başka bir kullanıcının mesaj sayfasına atıfta bulunmayı doğru bulmadığım için hatırlamıyorum dedim geçtim. Makedon 23:41, 9 Temmuz 2006

Lütfen sözde değil özde Fenerbahçeli olalım. Diğer takımları tutan wikipedistler harıl harıl tutukları takımlar için konularında çalışmalar yapıyor. Fenerbahçede ise kimse yok. Bu siteye girdiğimde Fenerbahçenin belkide yüzlerce sayfasını düzenleyip açtım şu anda ise üyeyim ve artık Fenerbahçe bölümününde atağa kalkması gerektiğini düşünüyorum. Azınlıkta olduğumuz için hepimizin birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen sizde birşeyler yapın Saygılar Profesor

Merhaba Cezve, bir küçük öneri: Eğer Şablon:User 20'nin borderını solid gold değil de daha koyu bir renk yaparsan kontur daha belirgin olur. İyi çalışmalar Mskyrider 17:31, 5 Temmuz 2006 (UTC)

  • reknleri komple degistirdim. Sanirim boyle iyi oldu ? Cezve 11:16, 6 Temmuz 2006 (UTC)
  • teşekkürler :) --kibele 13:14, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Olur. Thnks.--GraphicDesigner 07:01, 8 Temmuz 2006 (UTC)

SSCB'nin askeri tarihi[kaynağı değiştir]

  • bu sefer fazla iş bırakmamışsınız. :) elinize sağlık. --kibele 12:19, 9 Temmuz 2006 (UTC)
    • olmuş bence.

Brikmanship ve detente =[kaynağı değiştir]

Detente yumusama olarak cevrilebilir. Brikmanship ise zorlama, iteleme diye nitelendirilse de Turkce`de tam karsiligi olmadigindan brikmanship olarak kullaniliyor. Madde acacaksan brikmanship politikasi diye acabilirsin. Detenreyi ise yumusama politikasi diye baslatip detenteyi o maddeye yonlendirebilirsin.

  • Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti sayfasını çevirdiğiniz için teşekkürler.. gönderecek bir armağanım yok şimdilik :( söylediklerime olan dikkatiniz için de teşekkür ederim. yazdığım madde ilk sayfaya çıkmış kadar olmasa da küçük bir ego tatmini yaşadığımı söyleyebilirim. :) --kibele 08:41, 10 Temmuz 2006 (UTC)


Peynirli Tombi[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler.Size 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999+ şilt verilse azdır:).--Simon Bolivar 15:01, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Kızıl ordu hakkında[kaynağı değiştir]

selamlar. kızıl orduyu ben gelistirmeye devam ediyorum. sanırım artık che onunla ilgilenmiyecek. butun satırları teker teker düzenledim ama onu unutmuşum. kaldırıyorum hemen.Delamorena 14:10, 12 Temmuz 2006 (UTC)

re:Danke schön[kaynağı değiştir]

Bir şey değal ;-) --katpatuka 16:26, 12 Temmuz 2006 (UTC)


[[Image:|thumb|300px|left|Bu kullanıcı Simon Bolivar tarafından Peynirli Tombi maddesine yaptığı katkılar nedeni ile 12 Temmuz 2006'da Eric Cartman ile ödüllendirilmiştir:).]]

Siz bu ödülü hakediyorsunuz bence:)--Simon Bolivar 19:32, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Tabii başlatırım--Simon Bolivar 19:44, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkürler düzenleme için.:)--Simon Bolivar 05:57, 13 Temmuz 2006 (UTC)

Yine teşekkür:)--Simon Bolivar 06:45, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

  • Sil şablonunu;
  1. Eğer koyan kişi bir sebep belirtmemişse ve görünüşte size madde VP:HS ile silinebilecek gibi durmuyorsa kaldırabilir, tartışma kısmına da niçin kaldırdığınızı belirtebilirsiniz.
  2. Eğer koyan kişinin yanlışlıkla koyduğu bariz ise veya sorduğunuzda yanlışlıkla koyduğunu belirtirse, kaldırabilirsiniz.
  3. Eğer koyan kişi bir sebep belirtmişse dahi, maddenin silinmesi VP:HS kurallarına göre mümkün değilse, kaldırabilirsiniz.

Bunlar genel durumlardan bazısı. Normalde VP:HS'ye göre çalışma var şablonu/çeviri şablonu içermeyen, başka bir Wikimedia projesinde bulunan, yabancı dildeki bir madde VP:HS ile silinebiliyor. Ama eğer çeviri şablonu koymuşsanız ve en azından bir-iki cümlesini çevirmişseniz VP:HS ile silinemez. Ayrıca bunların dışında, şablonu koymanız bunun devam eden bir çalışma olduğunu yani bir yanlışlık veya kötü niyet sonucu olmadığını ortaya koyacağından, maddeye sil şablonu koymak doğru olmaz. Yine de eğer böyle etiketlenmiş maddelerden birini gösterebilirseniz, daha kesin bir cevap verebilirim. Ayrıca sil şablonu hakkında daha fazla bilgi için Vikipedi:Sil şablonu sayfasına bakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:46, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • Haksız demeyelim ama sanırım biraz fevri bir hareketle konulmuş, önemli değil, ben şablonları kaldırıyorum koyan arkadaşın maddelerin silinmesi yönünde ısrar edeceğini sanmıyorum; sonuçta siz bunların çevirilecek olduğunu belirtmişsiniz ve gerekli şablonu eklemişsiniz - üstelik ortada devam eden bir portal, proje var. Şablonları kaldırırken yerine çalışma var koyuyorum, ufak bir tavsiye: en azından tüm maddelerin ilk giriş paragrafını çevirmeye çalışın (bakmadım hepsine belki çevirmişsinizdir ama bazıları çevrilmemişti). Böylece maddelerin üzerindeki risk, kanımca, tamamen ortadan kalkar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:00, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Belki tercüme edilir umuduyla yapılan kopyala yapıştır fevri olabilir. Ben biraz Alman usulü çalıştım. Kural ifade edilmiş. Tartışılacak bir şey göremiyorum. Kural ne diyor? Eğer başka dildeki wikiden tercüme yapacaksan zaten kaynak maddenin adresi - yurdu belli onu tekrardan kopyalayıp yabancı dil kirliliği yapma diyor. Kaynak adresi ver, tercüme etmek isteyen bağlantıya bakıp tercüme eder. Tercüme ettikçe ekle diyor.
Arkadaşı da kötü niyetli bulmuyorum. Farklı çözüm önerilerim de var. İlla ki tercüme çalışmasını maddeyi tamamen kopyalayacağım diyorsanız, tercümeyi ya Vikipedi:İngilizce'den tercüme/Madde adı gibi bölümde ya da maddenin tartışma bölümünde yapınız. Orada tercüme edildikçe maddeye aktarırsınız. Maddeyi başlatmak için ise taslak olabilecek kadar bir tercüme yapmış olmanız yetiyor. Yoksa ne tercümeye ne de ortak çalışmalara karşı değilim. Madem ki burası Türkçe Vikipedi, maddeler (bölümleri de) yabancı dilde olmamalıdır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin. --Timur 23:17, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Tercüme için bir yol daha var: daha henüz tercüme edilmemiş kısımlar kod içersinde '''<!-- -->''' işaretleri arasına alınır. Tercüme tamamlandıkça gizleme işaretinin baş tarafının yeri değiştirilir. Gelişmiş wikiler bu yöntemi kullanıyor. --Timur 22:41, 16 Temmuz 2006 (UTC)
Tercüme çalışması şablonunda bir de tercüme edilmemiş kısımların kod içersinde gizlendiğini ifade etmek gerekiyor belki de. "Tercüme edilmemiş bölümleri görmek için değiştire tıklayınız" gibi bir ifade olabilir. --Timur 08:49, 17 Temmuz 2006 (UTC)
Ayrıca bakınız: en:Template:Db-notenglish --Timur 13:00, 30 Temmuz 2006 (UTC)

buraya askeri-uçak taslak şablonunu oluşturdum bak bakalım beğenecekmisin. gemi taslağı içinde güzel bir resim bulmaya çalışıyorum. ayrıca bi şey sorcam: Portal:Askeriye/Şablonlar da gemiler içinde bir şablon hazırlıamayı düşünüyorum. uçaklar ve tanklarda alman vikisini örnek almışsınız ama gemide sanırım ingiliz vikipedisi daha hoş değil mi? ( örenk olarak ingiliz viki de graf spee aratıp pocketship graf spee ye bakabilirsin) ayrıca Scharnhorst (kruvazör) gibi maddelere de alt tarafa bizim askeriye taslağıdır yazdım daha önce yoktu. kategorisi olan Kategori:Alman savaş gemileri gibi kategorileri de bizim alt katagorilere almamız gerekmez mi?Delamorena 15:00, 14 Temmuz 2006 (UTC)

peki o zaman ben yapabildiğimi yapıyom. şimdi ilk önce gemi taslağı oluşturayım sonra da gemi için şablon hazırlayayyım. :)Delamorena 15:32, 14 Temmuz 2006 (UTC)
  • hiç telifle melifle kafa yormadan uçak gemi resmi alabileceğim bir yer var mı yaw?bir de ingilizce vikiden aldığım bazı resimler açılmıyor, nedendir acep? bu arada Portal:Askeriye/Taslaklarda gemiye de şablon hazırladım. sıra gemiler için bir yazı şablonu oluşturmada... :) Delamorena 16:38, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Sinema projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikisinema Projesi'ne katkılarınızdan dolayı teşekkürler. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Sinema ile ilgili bir madde yazdıktan sonra, açtığınız maddenin tartışma sayfasına {{SinemaVikiproje}} şablonunu yapıştırırsanız, sinema projesine eklenenler listesinde otomatik olarak görünür. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 18:29, 15 Temmuz 2006 (UTC)

şablon anadili[kaynağı değiştir]

Aslında haklısın - sadece diğer vikilerde alışmış bir sistem de var (bak: en:template:user tr'de ki kullandığı kategori), bunu bozmak istemedim. Proje açıp tartışalım mı? ... ;-) --katpatuka 18:42, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Hangi eski şablon? IRC kullanıyorsan oraya gel istersen... ?--katpatuka 18:48, 15 Temmuz 2006 (UTC)


Merhaba, malum ilk yazılan İngilizcesi, Tegiin'e bu maddeleri girerkende söyledim. Bildiğim kadarıyla kategoriye bakarım. Bu yönetmenlerin çoğu ne Farsça ne de ing. vikide geçmiyor Türkçe sitelerin çoğunda da İngilizce yazılışıyla olması sanırım normal. Çok az bilinen yönetmenler bunlar.--Cansız 19:58, 15 Temmuz 2006 (UTC)
Siz bilirsin tabi, içinizden ne geliyorsa onu yapın :)) İyi çalışmalar --Cansız 23:09, 15 Temmuz 2006 (UTC)

SSCB askeri tarihi hakkında[kaynağı değiştir]

Bolşeviklere karşı savaşanlar mı?Menşeviklerden bahsediyorsunuz her halde.Düzenli bir ordu olabilir.Ama genelde düzenlenmiş kontrgerillalardan ibaret değil mi yoksa başka bir ordu ile mi karıştırdım?Saygılarımla--Simon Bolivar 15:57, 16 Temmuz 2006 (UTC)

tarih öncesi savaş[kaynağı değiştir]

  • bilmem yeterince sihirli oldu mu.. :) sevdiğim bir kitabı ekledim, bu meselelere kafa yoran. isterseniz kalabilir. --kibele 17:40, 16 Temmuz 2006 (UTC)
  • yardım istemenin tam zamanı. :) fotoğraf-resim ekleme konularında çuvalladım. ilk anda beceremediğim için de tekrar ilgilenmedim. indirmek istediğim bir görsel konusunda infocan'dan yardım aldım ama gerisini getiremedim. şimdiii. bu [1] resmi benim kullanıcı sayfama, diğer ödüllerin büyüklüğünde yerleştirebilir misiniz? ve de silinmemesi için gerekli bilgileri nasıl ekleyeceğimi söyleyebilir misiniz? bir de başka iki resim var eskiden ulaştığım ama şimdi adresi kullanılmayan. [2][3] şimdi bulamıyorum, ama böyle görsellerin eski adreslerine ulaşılabileceği konusunda bişeyler okumuştum. onlara da kavuşabilir miyim acaba? şimdiden teşekkürler. --kibele 18:44, 16 Temmuz 2006 (UTC)
    • Mskyrider'a
      farkındalık,
      anlayış
      ve işbirliği için
      kibele, temmuz 2006
:) --kibele 19:14, 16 Temmuz 2006 (UTC)
  • armağanınızı size paketletmiş oldum ya, neyse.. :)
babil şablonlarına gelince. ilk başta herkes gibi ben de vuruldum onlara. ama zaman geçip sakinleştikçe aslında hiçbir şey yazmak istemediğimi farkettim. kullananlara sözüm yok, aman yanlış anlaşılma olmasın, ama ben galiba kendimi tanıtmaktan, tanımlamaktan, kategorize etmekten pek hoşlanmıyorum. yine de belli olmaz, fikrimi değiştirirsem kapınızı çalarım. teşekkürler. --kibele 19:52, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba. Yüklemiş olduğum Rodin resminin "kamu malı" şablonunu kaldırıp onun telifli ama adil kullanım amaçlı olduğuna dair bir şablon koymuşsunuz. Resmin telifli olduğunu nerden çıkardınız? Telif kurallarını anladığım kadarıyla bu resmin, hem yapılış tarihinden, hem de ressamın ölüm tarihinden dolayı kamu malı olması gerekiyor. Ayrıca bu resim telifli olsaydı dahi, onun hakkında adil kullanım lisansı iddia etmek şu an için erken olurdu. Adil kullanım telifli bir eserin içeriği hakkında bilgi vermek, veya yorum yapmak amacıyla kullanımdır. Yani adil kullanım lisansı şartlı bir lisanstir, o resmin ne için kullanıldığını bilmeden bu lisansı kullanamazsınız. Resim eğer Rodin hakkında bir maddeyi süslemek için kullanılıyorsa bu adil kullanım olmaz, çünkü kamu malı olan herhangi başka bir Rodin resmi fotoğrafı da aynı amacı karşılar. Ama eğer maddenin konusu o resim ise o zaman sırf o maddede kullanılmak şartıyla adil kullanım olur. Hal-i hazırda bu resim kullanıcı sayfaları dışında kullanılmamakta. :-) --İnfoCan 20:55, 16 Temmuz 2006 (UTC)

dans ederken çarpışmak[kaynağı değiştir]

  • tek bi kişiye yüklenmeyeyim dedim, infoCan'ın başladığı işi Mskyrider'ın bitirmesini istedim, iyi etmedim. ama ikisi de 'anlayış ve işbirliği' dansını iyi biliyorlar neyse ki. --kibele 09:57, 17 Temmuz 2006 (UTC)

güzel madde[kaynağı değiştir]

selamlar, elin(iz)e sağlık miskyrider.. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin Askerî Tarihi çok güzel olmuş. diyorum ki şöyle ilgi çekici bir başlık ve paragraf hazırlayıp şunu ana sayfaya aday göstersen? → VP:GM -Tembelejderha 21:44, 16 Temmuz 2006 (UTC)

haha, şimdi verdiğim bağlantıya tıklayıp zaten yaptığını farkettim. :) Tembelejderha 21:45, 16 Temmuz 2006 (UTC)
  • bence de çok güzel olmuş ellerine sağlık.içinde çok kırmızı var demişsin ama çoğunu mavi yapabiliriz. mesele kara ordusuna kızıl ordu linkini, deniz kuvvetlerinekızıl donanmayı verebilirsin. bunun gibi maddeler çok var. sınır muhafaza kuvvetlerini araştırıyorum ama aham şaham bişey bulamadım. diğer yandan hepsini mavi yapcaz merak etme sen :) Delamorena 16:58, 17 Temmuz 2006 (UTC)
Hocam süper madde tebrik ederim. -- 16 07:35, 18 Temmuz 2006 (UTC)
  • sinemacılara sorarken siz gerekeni yapmışsınız bile. sağolun. bu arada, ilk maddemi hazırladım ya ölsem gam yemem artık :) --kibele 20:43, 17 Temmuz 2006 (UTC)
  • çalışırken görmüştüm, merakla bekliyordum. tanklara pek ilgi duyduğumu söyleyemem ama bu savaş tarihi çok enteresan. eline sağlık. --kibele 18:51, 19 Temmuz 2006 (UTC)
  • ya şu kaynakça eklemeyi beceremiyorum, zahmet olmazsa bi anlatabilir misin. --kibele 19:30, 19 Temmuz 2006 (UTC)
  • tabii ki, sağol.

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:22, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Herkezden dürüstçe mesaj bekliyorum.Saygılarımla--Simon Bolivar 19:05, 20 Temmuz 2006 (UTC)

antik çağlarda savaş[kaynağı değiştir]

  • ben önceki sürüm üzerinden çalışınca makedon'un değişiklikleri sanırım kaydedilmemiş oldu. ama madde uzun olduğu için ben değişikliklerle sayfayı aynı anda göremiyorum. bu yüzden de onun değişikliklerini ekleyemiyorum. kusura bakma, biraz iş çıkardık başına. --kibele 19:28, 20 Temmuz 2006 (UTC)
    • savruk filan değil, çok uzun ve emek isteyen yazılar bunlar. dışardan bakmak için de aradan zaman geçmesi gerekir. ben şikayetçi değilim. --kibele 19:46, 20 Temmuz 2006 (UTC)
  • bu arada kaynakça eklemeyi başardım. :) ayrıntılı açıklama için tekrar teşekkürler.
  • ama pasolini'yi ben hazırlamadım ki, sadece düzenledim.

Merhaba Mskyrider. Senden bir ricam olacak. Kanatlardan kuşatma maddesiyle http://en.wikipedia.org/wiki/Pincer_movement sayfasını, vaktin olduğunda karşılaştırabilir misin. Son paragrafı çeviremedim. Bir de, İngilizcem seninki kadar iyi değil, hatam varsa, eti senin kemiği benim :) Kısa bir madde, bu tür çevirilerde bundan böyle yardımını isteyebilir miyim. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 13:47, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekür ederim Mskyrider. Yazım kuralları konusunu hiç düşünme. Nasılsa ortamada bir Vikiperi var :) Gördüğüm kadarıyla harekete geçmesi için bir rica mesajı yetiyor... Orijinal maddede Strateji olarak belirtildiği için ben de öyle geçtim. Daha sonra bunu konuşuruz diye düşünmüştüm. Sen benden hızlı çıktın. Bence de taktik bir manevra. İyi yapmışsın... Maddeye daha yeni göz atabileceğim, hatların sık kesilmesinden ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Y%C3%B6neticilik_ba%C5%9Fvurusu sayfasındaki tatsızlığın canımı fazlasıyla sıkmasından. Yardımların için teşekkür ederim. İyi calışmalar. --Makedon 19:45, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Evet Mskyrider, çok iyi olmuş. Eline sağlık. --Makedon 19:55, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Köprülü nereye düşüyor Mskyrider. --Makedon 20:26, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Baba tarafımın geçmişi biraz kanlı Mskyrider :) Bildiğim kadarıyla Makedonya'dan sağ çıkmayı başarabilen üç kişi var. Genç bir kadın (babamın babaannesi) ve kucağındaki iki oğlu. Diğerlerine ne olduğunu bilmiyorum, genç erkeklerin dağlara çıktığı söyleniyor. Bu yüzden olsa gerek, Heris soyadını taşıyan çok az kişi vardır. Yaşadıkları bölge de epey yaygın, Kosova dolaylarından Strumca dolaylarına kadar. --Makedon 09:58, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Kardeş. Şu sayfaya bir göz atıp görüşünü bildirirsen, sevinirim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:VikiProje_Askeri_Tarih --Makedon 21:52, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Elbette :) . En alttaki şablon sorunlarına da bakıyorum; çok güzel gidiyor, tebrik ederim. -- 16 17:41, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Ops, bana dediğiniz zaten şablonlarmış, ben ilk okuyuşta sadece resimler diye anlamıştım, o yüzden yukardaki mesajımda fazladan -da eki koydum. Umarım anlatabildim :). Tamamdır, şablon işi kolay :) . Kolay gelsin, bir ara gene fıkralaşalım hehe sevgiler. -- 16 17:54, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Merhaba, Şablon:Che Guevara'da Summary execution ve extrajudicial punishment i olduğu gibi bıraktım çünkü yargısız infaz, acele idam, soruşturmasız ceza vs. terim olarak nasıl çevrileceklerini tam olarak bilemedim. Siz bakarsanız iyi olur :) -- 16 13:25, 23 Temmuz 2006 (UTC)
Asıl sizin elinize sağlık, İngilizce Vikipedi`de featured article olan bir maddeydi aynı zamanda, bizim viki`nin de en güzel maddelerinden biri oluyor, tebrikler. -- 16 13:30, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, Che Guevara çok güzel bir madde oldu. Bildiğiniz gibi henüz mükemmel/harika/nitelikli madde gibi bir kategorimiz yok. İngilizce Vikipedi`de bu kategoriye (featured) seçerken maddeyle ilgili referanslar, maddenin kalitesinin yanında iç bağlantılarının da sağlamlığına bakıyorlar. O yüzden Che Guevara'nın bir kısmını çevirdim. Devam edeceğim, amacım yarın bugün bir süper madde seçecek olursak temel bağlantılarının da sağlamlığını göz önüne alarak Che`yi aday göstermek, böylece bundan sonraki süper maddeler için çok sağlam bir örnek olmuş olur. Ne dersiniz :) (hehe yani demek istediğim sıkılmadıysanız o başlıklara da biraz beraber bakalım mı) -- 16 19:38, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Ben yattım, yarına devam ederim, ilginize teşekkürler iyi geceler :) -- 16 20:42, 24 Temmuz 2006 (UTC)

che guevera maddesi[kaynağı değiştir]

Dostum ellerine sağlık çok güzel iş. çevirisi yapılmamış resimlerden bağzılarını çevirdim. eer yardıma ihtiyacın varsa sabah mesaiye gidecem bir kaç saatimi sana ayırabilirim yarın :)Delamorena 18:18, 22 Temmuz 2006 (UTC)

yaw sorma işçiler içerde çalışacak bende ofiste bilgisayarda takılacağım. ara sıra gidip kontrol edeceğim okadar. yani 9dan 6 ya kadar 2 yada 3 saatlik bir işim var, gerisinde vikide takılacağım :)Delamorena 18:45, 22 Temmuz 2006 (UTC)
kızıl ordu taslak şablonu daha güzel olmuş , eline sağlık :) Delamorena 19:31, 22 Temmuz 2006 (UTC)

kusura bakma[kaynağı değiştir]

Valla kusura bakma gözümden kaçmış notun. Neyseki halletmişsin. --Özgür 06:27, 23 Temmuz 2006 (UTC)

  • hah, bitti mi? ellememek için kendimi zor tutuyodum. :) --kibele 15:26, 23 Temmuz 2006 (UTC)
    • yaptım bişeyler, devam ediyorum. infazları öldürme ile değiştirdim. evet hep bu anlamda kullanılmaya başlandı ama hala sözlüklerde bir kararın yerine getirilmesi anlamında olduğuna göre öyle kullanmakta yarar var. hele ki che'nin öldürülmesinde hukuktan sözetmek mümkün olmadığına göre.. bi de arada notlar var medico konusunda. bu arada maddeler giderek daha uzun olmaya başladı. nereye varacak bu işin sonu? ben bile bitince oh be! diyorum. eline sağlık.

Szia :) --Teemeah 09:02, 24 Temmuz 2006 (UTC)

beyinfırtınası[kaynağı değiştir]

Merhaba, renegade'e mesaj atmıştım ama, sen online'sın galiba. Bir bakabilir misin?:

Merhaba, şu sayfaya bakar mısınız lütfen: [4]. Böyle "langırst" diye yapılan isim değişikliklerini tartışmaya açmadan yapmamak lazım bence. Geri alıp, arkadaşın "haşırt tu dı blekbort" önerisini oylamaya mı açmalı? Ne dersiniz? Mskyrider 06:17, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Haklısın Mskyrider, böyle "hart" diye yapılmış tuhaf değişiklikleri geri almaktan çekinme. Doğal olarak bu tür şeyler yapılmadan önce tartışılmalıdır. Geri aldım, kolay gelsin. Tembelejderha 06:38, 26 Temmuz 2006 (UTC)
  • Bence de haklısın. Sanırım sorun çözülmüş. O arkadaş kimseyi takmadığına göre, onun önerisini tartışma veya oylamaya açmaya da gerek yok. --renegademsj 07:16, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Yapıcı bir sözün yoksa benimle iletişime girme![kaynağı değiştir]

Askerî kelimesinin "î" harfinden bahsediyorsa Graphic Designer, Türkçe'de varolan noktalama işaretlerinin olmadığı gibi bir hayâle kapılmış galiba arkadaş, ve ısrarlı bir şekilde "^" işareti geçen maddelerin ismini değiştirerek , doğru Türkçe kullanan kullanıcıları da "vandallık" yapmakla suçluyor. Bu yaptığı suçlamaları "cehalet"ine veriyorum. Mskyrider 14:54, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Türk askeri organizasyonlarının hepsi, diyanet işlerinin ve TDK nın web sayfaları var. Bana içi boş mesajlar yazıp vaktini boşa harcıyacağına bu siterden nasıl yazıldıklarını öğren. Bu geçen yüzyılda bu işaretlerin kullanımdan kaldırıldığını da rahatlıkla öğrenirsin. Mesajların da bilgi olmadan fikir öne sürmemeye özen göster. İyi çalışmalar. --GraphicDesigner 15:03, 26 Temmuz 2006 (UTC)

verilen cevap
Son mesaj
İletişime girip sorunları konuşarak çözmeye çalışan birisi olmadığına karar verdiğim için sana son mesajım olarak bunu yazıyorum, ne halin varsa gör ve benimle iletişime geçme, ismini "vandalladığın" okuldan mezunum, neyin ne olduğunu senden daha iyi bildiğime eminim. Bu yazıyı da yazdığına karşılık vermek için değil, yazdığını anladığımı, yapıcı sözüm olsa da senin onu anlayacak kapasite de olduğunu düşünmediğimi söylemek için yazıyorum. Herhangi bir şekilde bundan sonra seninle iletişime girmeyi de düşünmüyorum. Sana hayatta başarılar kardeşim !.. Mskyrider 15:08, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Kuleli Askeri Lisesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkçe'nin doğruluğu açısından sana katılıyorum ama burada bir değişik sorun var. Kulelinin web sitesine gittim ve baktım, kendi web sitesinde de "Askeri" yani i olarak kullandığını gördüm. Sonuçta bu isim özel isimse onlar ne diyorsa biz de onu demek zorundayız. Eğer web sitesinin hatası ise bilemiyorum. Okulun amblemini okumaya çalıştım ama nasıl yazdıklarını göremedim. Türkçe aöısından değil de gerçekte hangisi doğru ona göre yapalım. Senden cevap bekliyorum. --Özgür 16:04, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Sinirlenme o kadar. :) Herkesin tarzı farklı olabiliyor. Konuşarak anlaşılacak basit konular. Eğer iki kişi karşılıklı anlaşamıyorsa, üçüncüye sorulur. Burada olduğu gibi. Ve sonunda iş çözülür. --Özgür 16:17, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Merak etme, takip ediyorum. Sen biraz hava al dediğin gibi. Ben bakıyorum. --Özgür 16:22, 26 Temmuz 2006 (UTC)
  • köy çeşmesini yazdıktan sonra farkettim. gezmeye çıktın diye meydanı boş bırakmayalım demiştim ama, gitmeden gerekeni yapmışsın, söyleneceği de söylemişsin. --kibele 17:02, 26 Temmuz 2006 (UTC)
  • vikipedi'ye geldiğim günlerde, tartışmaları izlemeyi tercih ettim bir süre. kimi zaman öylesine atılmış bir taşın arkasından geçirilen sürede müzik dinlemek bile daha iyidir diye düşünüyordum. ki benimle aynı fikirde olanların varlığını biliyorum. '10 madde yazardım ben bu sürede' diyenlere rastlanıyor biliyorsun. ama susunca da sıra şapkalara kadar geliyor :) bir de insana kaç yıldır görmediği brövesini aratıyor ki bu pek fena bişey değil galiba.
iyi çalışmalar Mskyrider --kibele 20:39, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Dostum kullanıcı sayfana bakar mısın--Che 21:55, 26 Temmuz 2006 (UTC)


Ok. sagol. kolay gelsin --Erdall 05:13, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Haklı olabilirsiniz ama emin değilim. Sanırım comandantenin iki anlamı var, biri onun askerı anlamı olan binbaşı, öbürü ise benim yazdığım gibi kumandan veya komutan [5]. İngilizce Wiki'de "English translation: Major" yazmasına rağmen Che'nin yönettiği asker sayısı birkaç yüzmüş [6]. İngilizce metinde Che'nin başında olduğu birime "column" deniyor, bunun Türkçesi nedir, başındakine binbaşı denir mi? Kuleli Askerî Liseli (doğru yazdım mı acaba ;-) ) olduğunuza göre bunu takdirinize bırakıyorum, siz bilirsiniz, istediğiniz gibi değiştirin.

Cengel/cangıl konusunda bir tercihim yok, commandante'yi değiştirirken onu da düzeltebilirsiniz.

--İnfoCan 12:35, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Ayrıca size kırgınım beni che maddesinin ceviriminden beni haberdar etmediniz.--Che 17:53, 27 Temmuz 2006 (UTC)

askeri proje ve graphicdesigner hakkinda[kaynağı değiştir]

dostum che maddesi için seni tekrar tebrik ediyorum. Ve bunun örnek madde olarak gösterilmesini istiyorum. Graphic designerin yaptiklarını farkettim. Doğrusu şaşırdım. mavi tümendeki belki yazımhatası olabilir.ama diğerleri biraz saçma geldi gerçekten. benim anlamadığım diğer şey ise abd özel harekat kuvvetlerinin proje kapsamında olup olmamamsı , sonuçta bizim portalimizin ilgilendiği bir madde, o yüzden tartışmaya sınıflandırma hakkında yazdığı belki doğru olabilir. diğer yandan bu tartışmanın kişiselleştiğini görüyorum,şikayetin yavaş yavaş karşılıklı atışmaya dönüşüyor,bu konuda affına sığınarak seni uyarayım dedim. bence bunun atışmadan çok olgun bir şekilde diğer üyelerle tartışılması gerekiyor. Delamorena 15:55, 29 Temmuz 2006 (UTC)

olayların farkındayım,ama sen yinede kişiselleştirme. özgürün dediği gibi hatalar telafi edilir. bu arada o maddeleri de proje içine alsan doğru olmaz mı?Delamorena 16:21, 29 Temmuz 2006 (UTC)

lütfen sakin olun. Önceki Türkçe davasından elektrik olduğunun farkındayım ama Vikipedi de lütfen sakin olalım. Birebir tartışmalar büyüyebiliyor. Ayrıca her hata geri alınabilir nasılsa. --Özgür 15:57, 29 Temmuz 2006 (UTC)