İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Tufanzenger

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Selamlar.Lütfen yüklediğiniz resimlere URL biçiminde kaynak belirtiniz.Bu şekilde kaynak belirtilmeyen resimler 7 gün sonundan silinir.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:42, 29 Nisan 2007 (UTC)


Selamlar Tufan; başlıkta bahsekonu olan Şablonu iyi niyetle değiştirdiğini gördüm, lakin sana hatırlatmak isterim ki mevcut alan adlarında yaptığın değişiklikler yüzünden sen o değişikliği yaptığın ana kadar kullanılmış tüm şablon bilgileri bozulmuş kullanılmamış duruma geçmiş oldu. Yani sadece şablondaki alan adlarını değil yaptığın (tüm) değişiklikleri (Önceki albümü ->Önceki albüm gibi..) daha önceki tüm maddelerde yapmalı (ya da mevcut alan adlarında değişiklik yapmamalısın). Şu an ki durumun felaket olduğunu girilmiş tüm bilgilerin gözükmediğini hatırlatırım.--~Tarkovsky~ 08:53, 5 Haziran 2007 (UTC)

Uyarınız için teşekkürler. Viki'de yeni olduğum için hatalar yapabiliyorum. Kusura bakmayın. :Şablonun bu şekilde daha kullanışlı olabileceğini düşündüm.
Eğer bu şablonun nerelerde kullanıldığını nasıl bulabileceğim hakkında bilgi verirseniz tümünü düzeltmeye çalışırım. Veya şablonu eski haline getirebiliriz. Fakat bu haliyle daha iyi olduğu görüşündeyim.
İlginiz için teşekkürler.
--Tufanzenger 08:57, 13 Haziran 2007 (UTC)
Ben de sizin yanlış anlamanızı istemem, yardım etmeyi de çok isterim ve fakat çok uzun ve verilen emeğe de değeceğini düşünmediğim bir uğraş; ilgili şablonun kullanıldığı sayfaları şablonun sayfasındayken soldaki menüde bulunan sayfaya bağlantılar[1] kısayolundan ulaşabilirsin.
Bir de "estağfurullah" demeliyim sadece yaptığınız bir değişikliğin bir çok insanın emeklerini boşa çıkardığını ve yeni bir emek yükü getirdiğini söylemek durumundaydım. Burada yaptığınız türden değişiklikler yapılıyor ve yapılacaktır da sadece getiri götürü dengesi doğru hesaplanmalı. Hiç konusunu açmak istemiyorum ama bir de siz değişikliği yaptıktan sonra bu şablonun kullanıldığı maddeler eğer eski haline getirirseniz eksik durumda gözükecekler, bir de bu maddelerin düzeltilmesine dair bir yük söz konusu. Yine de hata yapmaktan korkmayın, hepimiz yapıyoruz ve yaptığımız her şey de kayıt edildiğine göre hiç bir şey kayıp değil, emek ve zaman karşılığında dünyaya kocaman bir ansiklopedi getiriyoruz elbirliği ile, kolay gelsin.--~Tarkovsky~ 09:13, 13 Haziran 2007 (UTC)
Peki şu durumda yapmam gereken nedir acaba? Gördüm ki bu şablonun kullanıldığı yer çok fazla. Ama ben bu halini de oldukça beğeniyorum. İkinci bir albüm şablonu olarak bunu da açabilir miyim acaba? Yoksa bu şablonu eski haline mi döndürmeliyim?

--Tufanzenger 21:22, 13 Haziran 2007 (UTC)

Aynı işe yarayan iki şablon doğru değil, kaldırılır; benim fikrimi biliyorsun (değişikliği eski haline döndürüp sen değişikliği yaptıktan sonra eklenmiş maddeleri eski şablona göre değiştirmek) zira yaptığın değişikliğin büyük bir yenilik olmadığını düşünüyorum, bir seçeneğin bu değişikliklerin elzem olduğunun arkasında durup bir yöneticiden yardım alıp bir bot yardımı ile değişiklik yapılabilir, ya da şablona yeni yaptığın eklemeleri eski alan adlarını değiştirmek olarak değil yeni alan adları eklemek olarak gerçekleştirebilirsin (yaptığın bazı değişiklikler bu şekilde halledilebilir), böyle yapacaksan (son anlattığım seçenek) bu kez de eğer o alan adına bilgi girişi yok ise boş yere madde görünümünde gözükmemesini sağlayacak şekilde bir yapı oluşturman lazım (bunu da bazı şablonların yapısını incelersen bulabilirsin) --~Tarkovsky~ 06:19, 14 Haziran 2007 (UTC)

madde adlandırma[kaynağı değiştir]

  • madde isimlerinde yaptığınız değişiklikler genel madde adlandırma ilkelerine uygun değil.bu tür değişiklikleri hele de bir çok maddede yapmadan önce vikipedistlerle konuşmanızda yarar var. --kibelemesaj 15:41, 10 Ağustos 2007 (UTC)

"Tarkan yeni albüm" hakkında[kaynağı değiştir]

merhaba,

tarkan'ın çıkacak olan albümüyle ilgili açtığım başlığı kaldırmayı uygun görmüşsünüz. saygı duyuyorum. fakat söylemeden geçemeyeceğim. ingilizce wikipedia'da çıkması kesinleşmiş onlarca albümün, kaynaklarıyla beraber, başlığı açılmış durumda. benim açtığım başlık da asılsız bir şey değildir.. kaynakça bölümündeki linklerde çıkacak olan albümden sıkça bahsedilmektedir.

ingilizce wikipedia'dan bir kaç örnek vermek istiyorum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Her_Name_Is_Nicole...
http://en.wikipedia.org/wiki/Deal_with_It_(album)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Dragon_(album)

türkçe vikipedi'de var mı bilmiyorum ama yapılırsa veya varsa seve seve koyarım ben de başlığın üstüne böyle bir yazıyı:

This article contains information about a scheduled or expected future album. It may contain speculative information; the content may change as the album release approaches and more information becomes available. Bu imzasız yazı Tufanzenger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, söz ettiğiniz madde ile ilgili olarak Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Tarkan yeni albüm sayfasında , VP:SAM gereği silinmeye aday olan bu madde hakkında on vikipedist Vikipedi:Vikipedi ne değildir?#Vikipedi kâhin değildir politikası uyarınca silinmesi için görüş bildirdi. Bu görüşlerin sonunda da silindi. Yukarıdaki önerinizi de isterseniz Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik) sayfasında dile getirirseniz, daha büyük bir katılım ile görüş alışverişi yapılabilir ve öneriniz hakkında görüş birliğine varılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 12:08, 22 Ağustos 2007 (UTC)

İyi günler. Come Closer'a yaptığım değişikliği neden geri aldığınızı sorabilir miyim?

  • Bilgi Kutusu Albüm şablonu, albüm şablonundan daha güzel görünüyor. Bu yüzden o şablonun tercih edilmesini daha doğru buluyorum.
  • Albümlerde şarkı isimleri tırmak içine alınır: Formatting
  • Albümde bir tane konuk sanatçı varsa sırf bunun için bir sütun işgal etmek yerine şarkının yanına yazılması daha güzel görünüyor.
  • <references />'daki ısrarınızı da anlamış değilim.

--joseph msj 14:19, 7 Şubat 2008 (UTC)

İngilizce vikipedide albümler hakkında bir sürü standart getirilmiş. Ama Türkçe vikipedide 5-6 tane albüm şablonu var. Kullandığınız şablon bir sürü hatası olan bir şablon. O yüzden ben ingilizce albümde kullanılan şablonun türkçe tercümesi olan şablonu kullanıyorum. Ve rast geldikçe albümleri bu formata değiştirmeye çalışıyorum. De facto bir format yaratmak lazım ("Bilgi kutusu albüm" olsun demiyorum) Size mesaj atmamın amacı yaptığım tüm değişikliklere yaptığınız düzeltmelerdi. Sanki vandalizm gibi algılandığımı düşündüğüm için bu mesajı attım ve nedenini öğrenmek istedim. İyi günler --joseph msj 13:00, 9 Şubat 2008 (UTC)

Tarkan'ın resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Maddenin diskografi bölümünde üç tane resim vardı. Ben onları kaldırdım. Sebebi de şudur:
Oradaki üç resim Tarkan'ın albümlerinin resimleriydi. Bu resimlerin telif hakları saklıdır. Telif hakları saklı resimler de vikipedide adil kullanım politikası çerçevesinde kullanılabilir. Bu politikanın temel kurallarında biri de şudur: Bu tür resimler mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Ayrıca resimlerin sadece resmin ait olduğu maddede kullanılması esastır. Diğer maddelerde kullanılamazlar. Örneğin Resim:600px-Come.jpg resmini sadece ait olduğu albümü tanıtan Come Closer isimli maddede ya da bu albümden ciddi anlamda bahseden, albümle ilgili geniş ansiklopedik bilgi ve eleştirel yorum içeren bir maddede kullanabilirsiniz. Tarkan'ın kendi sayfasında, albümün sadece adı geçiyor, bu sebeple bu albüm kapağını Tarkan'ın kendi sayfasında kullanamazsınız.
Özetle, albüm kapakları sadece albümün maddesinde, kitap kapakları sadece kitabın maddesinde vb. kullanılabilir, albümü ya da kitabı üretenin maddesinde kullanılamaz. Umarım açıklayıcı olmuştur. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:05, 30 Temmuz 2008 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 20:55, 6 Ekim 2008 (UTC)

Metamorfoz (albüm)[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Metamorfoz (albüm) isimli madde daha önce üç defa açılmış ve silinmiş:

  1. Açılış kaydı: 14:46, 20 Ekim 2008 . . Aykut ilteR
    Silinme kaydı: 14:55, 20 Ekim 2008 Citrat (Sebep: Boşa yönlendirme)
  2. Açılış kaydı: (fark) 15:39, 22 Ekim 2008 . . 88.240.102.1
    Silinme kaydı: 22:43, 8 Kasım 2008 Levent Abi (Sebep: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz madde)
  3. Açılış kaydı: 23:47, 22 Kasım 2008 . . 88.228.5.64
    Silinme kaydı: 23:49, 22 Kasım 2008 Homonihilis (Sebep: Deneme)

Benim sildiğim maddede tek katkı yukarıdaki IP tarafından yapılmıştı. Maddenin içeriği metamorfoz en ii albüdür bence ben sülo email canavar_06_2006@hotmail.com idi. Bu maddenin geçmişinde sizin hiçbir katkınız yok. Sanırım bahsettiğiniz madde Metamorfoz Remixes (albüm) maddesi. Bunu siz açmışsınız ve hâlâ duruyor.
Ayrıca hizmetliler maddeleri silmeden önce geçmişlerini inceleyip, eğer mevcutsa maddeyi düzgün bir sürüme geri döndürürler (hata yapılan nadir durumlar hariç). Dolayısıyla, bir madde önce düzgün bir sürüme sahipken, son sürümlerde vandallanmışsa, silinmez, önceki haline geri getirilir.
Bunların dışında son olarak şunu hatırlatayım: Hızlı silme kurallarında belirtilen durumları içeren maddeler, maddeyi açan kullanıcıya haber verilmesine gerek olmadan, doğrudan silinebilir. Bu tür durumlarda, maddeyi silen kişinin bilgilendirme yapması gibi bir zorunluluk yoktur. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:21, 28 Kasım 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 18:13, 28 Kasım 2008 (UTC)

Kısa madde açmayınız[kaynağı değiştir]

Lütfen açtığınız maddelerin en azından taslak kriterlerini sağlamasına özen gösteriniz. Aksi halde maddeler, hızlı silme politikası gereğince kısa içerik nedeniyle silinebilir. Bu mesajı Adımı Kalbime Yaz maddesi nedeniyle yazıyorum. Yazdıklarım, varsa başka maddeler için de geçerlidir. --yabancım 16:13, 7 Temmuz 2010 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Kumul 16:49, 7 Temmuz 2010 (UTC)

Reality 00:31, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Şablon:Single bilgi kutusu birleştirilmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Şablon:Single bilgi kutusu, Şablon:Şarkı bilgi kutusu ile birleştirilmeye aday gösterilmiştir. Adaylık sayfasındaki tartışmaya katılımınız yararlı olacaktır. Teşekkürler. --‒ToprakM  16.25, 16 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla