Kullanıcı mesaj:Khadkhall/arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Khadkhall/arşiv, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli ve telif ihlali yapıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Garbino Merhaba 15:42, 5 Ekim 2012 (UTC)

Yeni Kullanıcı yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba, antik çağ bilim insanlarıyla ilgili maddelerin az olduğunu farkettim zaten benim ilgi alanım olduğundan bu sayfaları genişletmeye başladım. Bu arada iki yeni sayfa açtım Atinalı Meton ve Ktesibios adlı bunun yanında Archytas adlı sayfanın içeriğini genişlettim. Wikipedia kurallarını okudum ama wikipedia ya oldukca yeniyim bu sayfalara vaktin olursa bakabilir misin ne gibi değişiklikler gerekebilir vs. Şimdiden teşekkürler Khadkhall (mesaj) 11:49, 18 Ekim 2012 (UTC)

  • Merhabalar, bugün içerisinde oluşturduğunuz maddeleri kontrol ederim.. --Garbino Merhaba 11:55, 18 Ekim 2012 (UTC)
  • Tebrik ederim oldukça yararlı iki madde oluşturmuşsunuz. Düzenlediğiniz madde ile birlikte, üçünü de onayladım. İyi çalışmalar.. --Garbino Merhaba 12:47, 18 Ekim 2012 (UTC)
  • Vakit ayırdığın için sağol.Khadkhall (mesaj) 14:23, 19 Ekim 2012 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 09:42, 29 Ekim 2012 (UTC)

Sağolun, iyi bayramlar. Khadkhall (mesaj) 15:49, 29 Ekim 2012 (UTC)

İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selam Sargon, Diophantus hakkında haklı olabilirsin bilim maddesi sayılmayabilir. Wikipedia'ya oldukca yeni olduğum için, madde incelensin hatalarım ortaya çıksın diye ekledim. İlgilendiğin için sağol. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 08:04, 30 Ekim 2012 (UTC)

Yok, hatalı olan benim verdiğim listeler. 10K kapsamındaki bilim ve sanat ile ilgili maddeleri bu listeler ile sınırlamak hatalıydı, açıklamayı bu yüzden yazdım. Kısacası sorun yok. Katkılarınızı çok beğendim, devamını bekliyorum. İyi çalışmalar. Sargonileti 08:18, 30 Ekim 2012 (UTC)

Aşağıdaki sayfaya bakabilir misiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu sayfayı yapılırken bir yanlışlık yapılmış sanırım. Sayfanın diğer dillerde bir bağlantısı olmadığı halde varmış gibi gözüküp bağlantı tıklandığında kategori sayfası çıkıyor. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 14:30, 30 Ekim 2012 (UTC)

garbino ilgilenmiş. teşekkürler. --kibele 14:50, 30 Ekim 2012 (UTC)

Şu şimdilik yeterli. --Superyetkinileti 20:09, 2 Kasım 2012 (UTC)

Vandalism amaçlı değişikliklerle ilgili bir sorum var. Eğer bir kullanıcı bir den fazla üst üste tahribat amaçlı değişiklik yaparsa bu değişikliklerin hepsini birden aynı anda geri almak mümkün müdür? İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 22:06, 2 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, madde içerisinde aynı kullanıcı tarafından birden fazla yapılan vandal değişiklikleri devriye kontrollerinde inceleme sırasında "vandalizm" etiketiyle geri alınabilir. Bir de bahsettiğiniz gibi, geçmiş üzerinden "geri al" yöntemiyle geri alınabilir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:19, 2 Kasım 2012 (UTC)

math hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sargon, html le yazılan math formüllerini wikipedi sayfasına eklemek mümkün müdür? Ya da daha kolay bir yol var mı matematik formülü yazmak için bidiğin? 'math' tagıyla formul oluşturunca formül deforme oluyor. Khadkhall (mesaj) 12:05, 2 Kasım 2012 (UTC)

Kusura bakma Khadkhall, Cuma günü mesaj yazmışsın ama ben iki gündür bayağı yoğundum, oturup bir cevap yazamadım. Formül oluşturma konusunda maalesef hiç bir bilgim yok. Bunu Köy çesmesinde Teknik bölüme yazarak sorarsan sanırım birileri yardımcı olurlar. Sargonileti 23:02, 4 Kasım 2012 (UTC)

Devriye İşlemleri[kaynağı değiştir]

Birçok devriye işlemi gerçekleştiriyorsunuz. İş yükünü hafifletmeye yönelik çabanızdan ötürü teşekkürler.. Ancak ilerde bir sorun yaşamamak için, devriyelik ile ilgili yeterli standartlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, buradan devriyelik başvurusunda bulunabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:20, 6 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino, sil şablonu eklemenin ve geri al işleminin devriyelere mahsus olduğunu ya da daha gerçekci bir ifadeyle devriyeler tarafından yapılmasının daha hoş karşılandığını bilmiyordum. Bu konuda uyardığın için ayrıca sağol. Khadkhall (mesaj) 16:27, 6 Kasım 2012 (UTC)
Öncelikle belirtmem gerekir ki; geri dönüş amaçlı mesajlarınızı kendi mesaj sayfanız değil de, ilgili kullanıcının sayfasına atmanız onunda haberi olmasını sağlayacaktır. Şuan son değişiklikler sayfasına baktığım için mesaj yazmış olduğunuzu gördüm. Konuya dönecek olursak, beni tamamen yanlış anladığınızı düşünüyorum. Ben bu tür işlemlerin illa devriyeler tarafından yapılması gerek işlemler olduğunu söylemedim. Hatta başında farkettiyseniz teşekkür de ettim, iş yükümüzü hafiflettiğiniz için. İlerde sorun yaşamamaktan kastımsa; silme işlemi yaptığınız ya da uyarı mesajı gönderdiğiniz herhangi bir kullanıcının, (oldu ki) hakkınızda bir hizmetliye ya da doğrudan şikayet sayfasına şikayette bulunması halinde "devriye olarak görevimi yaptım" diyemeyecek olmanız. İşbu nedenle de devriyelik başvurusunda bulunmanızı önerdim. Hala da öneriyorum. Mesajımda olumsuz algılanacak hiçbir şey yoktu. Yanlış anlamaya mahal verdiysem üzgünlüklerimi bildiririm. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:47, 6 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, Garbino öncelikle vaktini aldığım için kusura bakma. Mesajında bence de olumsuz anlaşılacak birşey yoktu. İçtenlikle öyle anlamıştım. Kendi mesajımı tekrar okuyunca sanki bir olumsuzluk iması çıkabileceğini farkettim. Bu konuda kusura bakma. Eğer devriye olarak olumlu katkı yapabileceğimi düşünüyorsan bu konudaki yönergeleri iyici okuduktan sonra tabi ki başvururum. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 17:13, 6 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, estağfurullah ne vakit alması.. Bir yanlış algılama olmadığına sevindim.. Devriyelik ile ilgili katı olmayan ama genel-geçer olan en az 2 aylık kullanıcı olmak ve yine en az 150 değişiklik yapma şartı aranıyor. Bu standartları karşıladığınız açık. Ama en önemlisi vandalizm ile ilgili tecrübeye sahip olmak; en önemlisi bu. Bununla ilgili olarak kendinizin yeterliliğe sahip olup olmadığınıza kararı siz verin. Tabi şimdi size başvurun demem kesin olarak devriyeliğinizin kabul edileceği anlamına da gelmiyor. Belirleyici faktör hizmetlilerimizin ne düşündüğü. Daha önce ki mesajımda yolladığım bu ve bu yönergelere göz atın ve siz bir karara varın. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:44, 6 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Khadkhall/arşiv , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:02|

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Vikipedi'ye yaptığınız katkıların artarak sürmesi dileğiyle. --Superyetkinileti 14:53, 14 Kasım 2012 (UTC)


Başarılar.. --Garbino ileti 15:00, 14 Kasım 2012 (UTC)


Hayırlı olsun..---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|15:32| --- Uyarınız için teşekkürler. Cem Yıldız (mesaj) 13:21, 28 Kasım 2012 (UTC)

Resim Lisans[kaynağı değiştir]

Merhaba, {{kopyala:lisanssız dosya}} şablonunu ekleyip kullanıcıyı uyarman yeterli...---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|18:18|

Ayrıca {{kopyala:kaynaksız dosya}} şablonunu da ekle çünkü kaynak yok.---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|18:24|
Selam Khadkhall/arşiv, yanlış lisans eklemeleri için şablon oluşturdum. Şablon şu: "{{yanlış lisanslı dosya}}", artık yanlış lisansı olan dosyalara lisanssız dosya şablonu eklemeyeceğiz. Kullanımı ise şöyle: "{{kopyala:yanlış lisanslı dosya}}".--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:28||

Eğer bir wikipedia sayfasına yeni eklenen içeriğin başka bir sayfadan copy-paste olduğu anlaşılınca ne yapmamız gerekiyor? Örnek bu sayfaya icerik buradan ekleniyor. iyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 14:54, 15 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, eğer yeni oluşturulmuş bir madde ve içeriğinde telifli bir yazı varsa "{{sil|G9-[İçeriğin yer aldığı link]}}" şeklinde işlem gerçekleştiriyoruz. Eğer değişiklik olarak telifli içerik eklendiyse, gerekçeye telifli içerik diyip bulduğun link i ekleyip reddediyoruz. Bu arada "Tercihlerim"den Gerekçe yardımcısını seçersen, reddederken gerekçe yazarak vakit kaybetmeden, uygun gerekçeye tıklayarak ret işlemi gerçekleştirebilirsin.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:47, 15 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, deneme amaçlı olarak sil etiketi koyduğun şu madde, şuradan kopyalanmış. Bu linkle birlikte telifli olarak düzenle istersen maddeyi.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:06, 16 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, Gabrino sil şablonunu böyle aşağıdaki gibi yerleştirdiğimde silme nedeni gözükmüyor. Muhtemelen bir hatayı farkedemiyorum
{{sil|G9-[http://www.pamukkale.gov.tr/tr/content.asp?id=556]}}

Bu imzasız yazı Khadkhall (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu durumla ben de sık karşılaşıyorum. Muhtemelen etiketin işleyişiyle ilgili bir problem.. Bununla karşılaşınca yapmanı önerebileceğim şey, {{sil|G9-İlgili link etiketin altındadır}} yapıp, hemen altına [http://www.pamukkale.gov.tr/tr/content.asp?id=556 İlgili link] bunu koyman. --Garbino ileti 17:10, 16 Kasım 2012 (UTC)


Söylediğin gibi yaptım tutorial için sağol, iyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 17:14, 16 Kasım 2012 (UTC)

Ellerine sağlık.. Önerebileceğim ikinci şeyse, sil etiketi koyduğun maddelerde, sayfanın altında yer alan "Revizyonu kabul et" bölümünü onaylaman. Bu durumda, yeni sayfalarda ki sarı şeritler kaybolmakta ve incelenip/incelenmeyen maddeler daha rahat anlaşılmakta.. İyi akşamlar dilerim.. :)) --Garbino ileti 17:19, 16 Kasım 2012 (UTC)

Sözlük maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Taslak madde ölçütlerini sağlayan içeriğin ansiklopedik bir bağlam sunduğu durumlar için silme işlemi uygulamıyoruz. Yalnızca tanım içeren maddeler ise belirttiğiniz gibi kendilerine ancak bir sözlükte yer bulabilirler. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:53, 16 Kasım 2012 (UTC)

Neden Silindi[kaynağı değiştir]

Neden silindi
Sanalika adlı konuyu neden sildiniz cevap bekliyorum Muhammetcaglar (mesaj) 08:50, 17 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, öncelikle wikipedia'ya hoşgeldiniz. Ayrıca Sanalika adlı yeni açmış olduğunuz sayfa hızlı silinmek üzere işaretlenmiştir. Bu sayfa bir hizmetli tarafından incelenip silinebilir. Bunun yanında sayfanın çok kısa ve kaynaksız oluşu ayrıca yazım şekli sonucu deneme yaptığınız kanaatine vardım. Bu konuda Hızlı silme sayfasının ayrıca Yardım:Sayfa nasıl yazılır? bağlantısının size yardımcı olacağına inanıyorum. Başka bir sorunuz olursa lütfen çekinmeden sorun Khadkhall (mesaj) 09:24, 17 Kasım 2012 (UTC)

Spam link ekleyen kullanıcı hakkında[kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 13:51, 17 Kasım 2012 (UTC)

Franz Kafka maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Sargon, Kafka maddesiyle ilgilendiğini fark ettim. Kafka maddesini yavaşca değiştirmeye başladım giriş bölümüyle hayatının giriş kısmını değiştirdim (Maddenin içeriğinin bir kısmı kes-yapıştır şeklinde eklenmiş). Bir kaç kaynakta ekledim. Khadkhall (mesaj) 10:15, 18 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Khadkhall, 10K Kişiler listesinde maddeleri puanlarken Kafka ve Friedrich Schiller gibi bazı maddeleri A sınıfı olarak işaretledim, ama listelerde bakılması gereken binlerce madde olduğu için teliflerine hiç bakmadım. Sadece bu maddenin belli düzenlemeler yapılırsa SM adayı olabileceğini düşünmüştüm. Bunun dışında madde üzerinde bir çalışma yapabilmiş değilim. Eğer telif sorunları varsa, silmen veya değiştirmen çok iyi olur. Ayrıca o maddeden eserleri ile ilgili kısımları ayrı maddelere aktarmak ve sadeleştirmek gerek derim. Madde üzerinde çalışma yapmana çok sevindim. Bu madde henüz bir hafta önce İngilizce vikipedide SM oldu. Bizde de SM olsa harika olurdu. Sargonileti 19:05, 18 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, anne sütüyle ilgili alıntı yaptığım site bir blog olduğu için kaynak göstermenin doğru olmadığını düşündüm. Zaten alıntı yaptığım site bana ait, ilgili altbaşlıklarıda bazı kitaplardan düzenleyerek blogumda yayınlıyorum. Bu durumda nasıl bir kaynak gösterme yapabilirim?

Merhaba, genel olarak bu iki yönerge Vikipedi:Kaynak gösterme ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar size belli ölçüde yardımcı olacaktır. Bunun dışında, blogtan ziyade kullandığınız kitapları kaynak göstermeniz daha faydalı olur zira diğer kullanıcılar blog kaynağı kabul etmeyebilirler. Bir diğer unsurda herhangi bir siteden alıntı yaptığımızda aynen kopyalayamıyoruz; içeriğin anlamında değişiklik yapmasak da biçimini değip hemen ardından alıntının yapıldığı siteyi kaynak gösteriyoruz. Kaynak göstermekle ilgili bir örnek vermekte fayda var;
Örneğin X dergisinde anne sütünün faydalarından şöyle bahsedilmekte;
Anne sütü x proteini içerir dolayısıyla yeni doğan bebeğin bağışıklık sistemine anti-body sağlar.
Biz bu cümleyi biraz değiştirip şöyle yazabiliriz:
Anne sütü X proteini içermektedir ve bu protein de bağışıklık sistemine anti-body sağlamaktadır.<ref>{{dergi kaynağı|başlık=Anne sütü|dergi=X dergisi|yıl=2012|cilt=5|sayı=5|erişimtarihi=25 Kasım 2012}}</ref>
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir başka sorunuz olursa lüften çekinmeyiniz. İyi çalışmalar

Peki hocam 1-2 altbaşlık altında uzun bir yazı eklersem <ref> tagını nereye eklemem gerekiyor, en sonunamı?

En sonuna ekleyin tagları. Bide bu Kaynak yardımcısı kitap kaynağı eklerken çok zaman kazandırıyor mesela sadece İSBN numarasını girdiğinizde otomatik olarak gerekli alanları dolduruyor. Kolay gelsin

Son olarak bir şey daha sormak istiyorum, herhangi bir konudaki yazıyı blog sitemde yayınladıktan sonra, ilgili konunun Wikipedia'daki maddesine blog yazımın linkini Dış bağlantılar adı altında eklemem de bir sakınca var mı?

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

  • Düzenle şablonu eklediğim bazı maddelere tarih koymayı unutmuşum. Bu hatamı düzeltiğin için sağol. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 12:08, 27 Kasım 2012 (UTC)
Rica ederim. İyi çalışmalar.--i.e.msj 12:14, 27 Kasım 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba SAS la ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, silinmeye aday olarak işaretlediğim iki sayfayla ilgili bir sorum var. Bu sayfaların telifli içerik içerdiğini gösterdiğine göre, bundan sonraki süreç nasıl devam edecek. Bu maddelerle ilgili sas sayfaları silinip maddelere hızlı sil etiketi mi koymak lazım yoksa bir hizmetlinin bu SAS sayfalarını görmesini mi beklemek lazım? Bu arada hatamı düzeltiğin için sağol. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 14:42, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba khadkall, sonuç olarak silinmeye aday sayfa. Bu nedenle oradan çıkartmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Ancak, süreci hızlandırmak için bir hizmetliye iki sayfa ile ilgili bilgi verebilirsin. Birde uzun ya da tek cümle de olsa, deneme maksadı belli olanlar dışında ki içeriklerin tamamını google üzerinde aratmanı öneririm. Bazen bir cümleyle açılmış maddede bile telife rastlıyorum. İyi akşamlar dilerim.. --Garbino ileti 14:58, 1 Aralık 2012 (UTC)

SAS'la ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, silinmeye aday sayfalara eklediğim bu ve bu sayfalarının içeriğinin telifli olduğu tespit edilmiştir (gerekli bilgi SAS'ta mevcut). Bu sayfalarla ilgilebilir misiniz? İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 15:10, 1 Aralık 2012 (UTC)

selam khadkhall, yorum yaptım. kolay gelsin. --kibele 15:23, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, Topaktaş, Afşin sayfasında yaptığınız geri alma sonucu sorunlu bir sürüm geri gelmiş sorunlu değişiklik. Yanlış anlaşılmaya yol açmasın, haberiniz olsun diye yazdım, gerekli düzenleme yapıldı. Kolay gelsin.
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 16:22, 7 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Khadkhall. Küçük bir dalgınlık olmuş. Gerekli düzenlemeyi yaptığın için teşekkürler. İyi çalışmalar. --Vitruvian 16:57, 7 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba bu sayfa ve bu şarkının sözleri ingilizce-türkçe sözlük harici saf ingilizcenizle çevirisini yapabilir misiniz. İngilizce seviyenizi 5/6 yeterli gördüm, rica etsem. Şimdiden teşekkürler. Lubunya  POSTA  22:14, 8 Aralık 2012 (UTC)

Zamanınızı çalmak istemem ama şayet vaktiniz varsa rica etsem ilgili içeriğin tamamını, müzik bağlantısında geçen müziğin bir kaç cümle sözlerini. İlginize teşekkürler. Lubunya  POSTA  22:22, 8 Aralık 2012 (UTC)
Çevirinin sadece yarısını yapabildim nereye eklememi istersin bu çeviriyi. Khadkhall (mesaj) 23:09, 8 Aralık 2012 (UTC)
Acelesi olan bir konu değildi aslında yinede çok teşekkürler, unutmayacağım bunu. Bu sayfaya eklemenizde sakınca yok, eğer önemli hususları çevirdiyseniz gerisine de lüzum yok bu arada şarkının bir ya da iki cümlesini yazdınız mı? Lubunya  POSTA  23:13, 8 Aralık 2012 (UTC)

Bir çikolatalı kek de sizin için![kaynağı değiştir]

Emeğinize teşekkür keklerimi kabul edin bir buluşmada beraber dahi yiyebiliriz iyi akşamlar. Lubunya  POSTA  23:25, 8 Aralık 2012 (UTC)

Bu arada kusura bakma formatı baya kötü olmuş mesajımın Khadkhall (mesaj) 23:24, 8 Aralık 2012 (UTC)

Hayır aksine gayet iyi, hem hiç önemi yok. Diliniz gayet iyi. Tekraren teşekkürler, sevgiyle. Lubunya  POSTA  23:31, 8 Aralık 2012 (UTC)
  • Bu şarkının ingilizce sözlerinden bir iki cümle demiştim ama özetle; şarkıyı ve seslendireni arıyorum :) Lubunya  POSTA  13:13, 9 Aralık 2012 (UTC)
  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:22 (UTC)|


Bir sorum olacak[kaynağı değiştir]

Merhaba, böyle bir dosya eklenmiş ayrıca bu dosyayı ekleyen kullanıcı böyle bir değişiklik de yapmış. Değişiklik geri alındı fakat değişiklik yaptığı bilgi kutusuna kendi adını yazması ve resimde kendi adının gömülü olması kişisel promosyon izlenimi uyandırdı bende. Bu dosya ile ilgili ne yapmak gerekli?
İyi çalışmalar,Khadkhall (mesaj) 08:59, 11 Aralık 2012 (UTC)

merhaba, öncelikle dosya Commons'a yüklenmiş. Dolayısıyla dosya için gerekeni orada tartışmak gerek. Kullanıcı daha önce aynı içeriği deviantartta paylaşmış, sonra da commons'a yüklemiş. selamlar --Mskyrider ileti 09:23, 11 Aralık 2012 (UTC)

spam ve reklam hkk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, Coca Cola'nın sayfasını inceledim ve ona göre bir sayfa hazırladım. Reklam diye silinmesini istemişsiniz. Reklam için ücret de ödeyebilirim. Olmazsa yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin...

Merhaba, vikipedide reklam yapmak yasaktır. Wikipedia çevrim içi bir ansiklopedidir ve bu amaca ulaşmak için bir araya gelmiş, karşılıklı saygı çerçevesinde yüksek kalitede bir ansiklopedi oluşturmakla ilgilenen kişilerden oluşan çevrim içi bir topluluktur. tanımında da bahsedildiği gibi vikipedi reklam yeri değildir dolayısıyla bu yönde yapılan değişiklikler kullanıcılar tarafından geri alınmakta ya da silinmektedirler. Bu husularda Vikipedi ne değildir ve kayda değerlik sayfalarını okumanızı tavsiye ederim. Bunların yanında vikipedide özgür bir ansiklopedidir dolayısıyla her sayfa herkes tarafından değiştirilebilinir. Örneğin kayda değer bulunan bir kurumla ilgili bir sayfa açıldığında o sayfa zamanla bir çok kişinin katkısını barındıracaktır bu süreç sonunda o kurumun alehine de kaynaklarla desteklenmiş bilgi eklenmiş olabilir. Bunların yanında vikipediye eklenen dış bağlantılar Nofollowdur yani google search gibi programlar bunları link olarak algılamazlar dolayısıyla search sonuçlarında bir değişiklik olmaz. Vikipediye reklam vermenin ya da vermeye çalışmanın hem gereksiz hem de mümkün olamayacağı konusunda gerekli bilgileri aktarabilmişimdir umarım. Son olarakta vikipediye katkı sağlamak isterseniz size gönderilen hoşgeldin mesajını okumanızı tavsiye ederim ve herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz Khadkhall (mesaj) 13:19, 17 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Khadkhall çok teşekkür ederim. İnan çok mutlu oldum böyle düşündüğüne.. :)).. Sende çok başarılı bir devriye ve İBP katılımcısısın. Birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler sayfada göz gözü görmüyor.. :)).. Başarılarının ve katkılarının devamını dilerim. Güzel sözlerin içinse tekrar teşekkürler.. Sevgiler.. :)) --Garbino ileti 16:03, 18 Aralık 2012 (UTC)

Ermeni kırımı adlı maddede yaptığınız değişikliği geri aldım. Çıkartığınız resmin geçerliliği yok diye belirtmişiniz fakat var gibi gözüküyor. Belki alt yazısını değiştirmek gerek Osmanlı memuru olduğu idda edilen ya da daha tarafsız bir şekilde bilmiyorum ne dersiniz. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 21:19, 18 Aralık 2012 (UTC)

  • Merhaba, keşke geri almasaydınız. Bu olayda propaganda büyük yer tutuyor ve zamanın medya araçları da maalesef bu amaçla kullanılmıştır. Bu itibarla ciddi ve tarafsız bir ansiklopedi oluşturmak istiyorsak hassas resim ve bilgileri ince eleyip sık dokuyarak kullanmalıyız. Bendeniz o resmi inceledim, araştırdım. Gerçekliğini bulamadım, gerçekliği belli değildir, kurmaca bile olabilir. Adından fikrini belli eden bir müzenin internet sitesi kaynak gösterilmiş, o da "Collection of St. Lazar Mkhitarian Congregation" adlı cemaat koleksiyonunu işaret ediyor. Bir Türk memurun aç çocuklarla alay ederek fotoğraf makinasına bu pozu vermesi gerçektir diyemeyiz. Değildir de diyemeyiz belki ama bunu TBA ve doğrulanabilirlik gibi ilkeleri olan bu ansiklopedide kullanırsak; propaganda varsa amacına ulaşmış sonuna kadar olur, propaganda yoksa güncel bir vahşet doğrulamasını münferit bir olayda rastgele bir adamın yaptığıyla kendi kendimize propaganda ortaya çıkarırız. Bu iki durumda hoş değil ve şu an İngilizce vikipedide ve kullanan başka vikipediler varsa oralarda bu iki durumdan birine mutlaka düşülüyor. Neyse, çıkartıp çıkartmamak elbette topluluğun işidir. Kısaca arzetmeye çalıştığım gibi her iki durumda da maddeye zararı olan bir görüntüdür. Soykırım olmuş olmamış o ayrı bir meseledir. Benim fikirlerim resmin kullanılışına dair. Alt yazının durumunu söylemiyorum bile. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:35, 18 Aralık 2012 (UTC)
Resim başka sayfalarda da kullanılmış belki bu görüşlerinizi o sayfalarda da iletmeniz faydalı olabilir. Bunun dışında dediğiniz gibi bir kurum tarafından eklenmiş ve bu konuda tarafsız olmayan bir kurumun propaganda amaçlı oluşturduğu bir resim ise tabiki burada olmamalıdır. Değişikliğimi geri alırdım ama zaten başkası geri almış. Bu konuyu açıklığa kavuşturduğunuz için sağolun.
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 21:56, 18 Aralık 2012 (UTC)
Ben burada zar zor anlatabiliyorum, diğer yerlerde ne yapayım:) İngilizcede gitmişler bu resmi kıtlık (Famine) maddesine koymuşlar. Ne alaka? Dünyaya bir imaj, bir mesaj bırakmak meselesi. Gerçekliği hakkında şüpheyi gösteren kısa bir değişiklik özetiyle resmi çıkardım. Elbette hemen bir kullanıcı yetişti ve resmi kurtardı. Geçersiz bir açıklamayla hemen değişikliğimi geri aldı. Şimdi yine çıkarttım ve resmin gerçekliğini göstermelerini, bu maddede gereksizliğini kısaca özete yazdım. Biliyorum ki resim yine eklenecek hatta maalesef artarak ilgili ilgisiz makalelere eklenecek. İsveççede Ermeni kökenli ABD'liler System of a Down grubunun maddesine eklenmiş, grubun hassasiyeti bu resimle mi anlatılacak, değil tabi ki amaç başka. Çıkarttım gerekçesiyle, anında vandal muamalesi. Geri alanın değişikliğini tekrar geri aldım. Elbette bunu da geri alırlar, engellemezseler iyi:) Neyse, tekrar ediyorum. Resmin gerçekliği, kullanabilirliği belli değildir, düzmece olabilir. Gerçekse bile bir adamın yaptığı münferit olayın maddede kullanılması TBA'ya ters düşer. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 22:21, 18 Aralık 2012 (UTC)

Bir Bot hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,
Teobot adlı bot yanlış olduğunu düşündüğüm bu değişiklikleri yapmış ayrıca İngilizce wikipedia'da isminde onylanmamış bot son eki olduğu için bloklanmış. Bu durumda ne yapmak lazım?
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 09:12, 19 Aralık 2012 (UTC)

selam khadkhall, engellendi. drumda değişiklik olursa engel açılır. teşekkürler, kolay gelsin. --kibele 09:41, 19 Aralık 2012 (UTC)
Çok teşekkürler.--Abuk SABUK msj 23:36, 19 Aralık 2012 (UTC)

Neden geri aldığınızı anlayamadım[kaynağı değiştir]

"Mehmet Emin Ceylan" maddesinde 18 12 12 tarihinde yaptığınız geri alma işleminin gerekçesini tam olarak anlayamamı mazur görür müsünüz. Maddede sizin geri almanızdan önce yapılmış bütün değişiklikler referanslı değişiklikler idi. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Selamlarımla 20 12 12 Anabasis1944 (mesaj)

Neden sildiğinizi anlayamadım[kaynağı değiştir]

"herseyahsap.com" konusunu neden sildiniz. "Hepsiburada.com" yada bu kategorideki diğer eticaret sitelerinden ne farkı var. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla --Özde ahşap (mesaj) 21:21, 20 Aralık 2012 (UTC)

Sizi Anlıyorum[kaynağı değiştir]

Sayın Khadkhall, hızlı cevabınız için içtenlikle teşekkür ederim. Söz konusu referanslar kalıcı referanslar olduğu için o şekilde yapılmıştı. İnternet referansları, site kapatıldığı zaman erişilemez oluyor ve referansın kendisi de ortadan kalkmış oluyor. O nedenle gerçek referans kalıcı referanstır ve zaten bu referansı çok iyi bileceğiniz gibi Google'da arattığınız an, eğer site kapalı değilse otomatik olarak ulaşılabilir oluyor. Bu nedenle gerçek referanslar kullanılmıştır. Eğer bu gerekçeyi uygun bulursanır sanırım sizin geri almanız daha uygun olur. Selamlarımla. Anabasis1944 (mesaj) 22:34, 20 Aralık 2012 (UTC)

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|

Hi, could you please translate this page to English? I need it for Kiwix Turkish homepage. Thanks in advance Mehran (mesaj) 09:52, 9 Ocak 2013 (UTC)

Hi Khadkhall, I saw you have translated most of the kiwix.org welcome page in Turkish. Feel free to create a welcome page in Turkish directly on kiwix.org! Kind regards Kelson (mesaj) 09:54, 11 Ocak 2013 (UTC)

  • merhaba Khadkhall, Kulağakaçanlar maddesini açtığını gördüm. Kaynak vererek taksokutuya alt sınıf adı altında beş adet giriş yapmışsın. Ancak verdiğin kaynakta bunların alt sınıf olduğu değil familya olduğunu belirtiyor. Bu konularda bilgi almak istersen Vikipedi:VikiProje Hayvanbilim, Vikipedi:Taksokutu, Taksonomi, Bilimsel sınıflandırma sayfaları yararlı olabilir. Şüpheye düştüğünde varsa maddenin İngilizcesinde bulunan taksokutuyu temel alabilirsin. Girdiğin maddeye özgü olarak şu sayfada alt takımlar, şu ve şu sayfalarda da bu alt takımlarda bulunan familyalar gösteriliyor. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 09:55, 14 Ocak 2013 (UTC)
Çok teşekür ederim, tam tıkanmış nereden bilgi bulabilirim diye araştırıyordum. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 10:03, 14 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba Khadkhall. Ezberimde yok ama bulunca gönderirim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 17:59, 17 Ocak 2013 (UTC)

  • Şurada buldum bir bahis. Belki başka yerlerde de geçiyordur. Bu konuda topluluk tartışmaları da var ama kim arayacak şimdi.--Abuk SABUK msj 18:07, 17 Ocak 2013 (UTC)
  • Rica ederim, kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 20:53, 17 Ocak 2013 (UTC)

Thank you very much for this. I tried with google in turkish (and google translator) too, but I didn't understand anything :-) I thank you all the same, and if you'll need some help for italian, feel free to write me. Bye bye, --Delfort (mesaj) 08:01, 19 Ocak 2013 (UTC)

Seçkin madde işbirliği tercihiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, önümüzdeki hafta İBP'de bir Seçkin madde işbirliği yapmak istiyorum. Hangi maddelerin öncelikli olarak seçkin madde haline getirilmesi konusunda tercihinizi belirterek yardımcı olur musunuz? Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfasına gidip ilk üç tercihinizin destek hanesine imza atarsanız bana yardımcı olmuş olursunuz. Yardımınız için teşekkürler. Mukaddimeileti 22:48, 24 Ocak 2013 (UTC)

İsviçre maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khadhall

Ben bu hafta projeyle pek ilgilenemedim. Rica etsem ana maddede eksik kalan bir iki çeviri parçasını sen halledebilir misin? Eksik olan bölümler benim üstüme aldığım şu bölümler

  • Erken Tarih
  • İklim ve Çevre

Zamanoc Sami'nin çevirilerinden de ancak İsviçre ve Avrupa Birliği bölümünü yapabildim. Eğitim ve Bilimi de tamamlarım. Diğer iki bölümün yeniden çevrilmesi gerekiyor.

  • Uluslararası ilişkiler ve İsviçre'de bulunan uluslararası kuruluşlar
  • Ulaşım

Hafta sonu uğraşmaya genellikle zamanım olmuyor, aldığım işi yarım bırakmak istemiyorum. Teşekkürler. Mukaddimeileti 09:43, 1 Şubat 2013 (UTC)

Tamam ben hemen bakıyorum.
Kolay gelsin, Khadkhall (mesaj) 09:51, 1 Şubat 2013 (UTC)

Çok teşekkürler. Mukaddimeileti 09:53, 1 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba. Biraz geç oldu ama madde silindi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 09:20, 3 Şubat 2013 (UTC)

Kesbanus ergenus sayfası tekrar açıldı, ilgilenebilir misiniz?
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 18:46, 3 Şubat 2013 (UTC)

tamamdır khadkhall, ansiklopedik bir madde olma ihtimali düşük olduğu için korumaya da aldım. kolay gelsin. --kibele 19:11, 3 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Khadkhall,

Bana bir e-posta atabilir misin sakıncası yoksa? Oradan yanıt yazayım.

Vito Genovese 13:45, 4 Şubat 2013 (UTC)

hi! May I kindly ask you to correct the articles mentioned above? I really wanted to help somehow the Turkish Wikipedia, but unfortunately my Turkish is too lousy. Anyway, I would be grateful for your help, there is not so much text to proofread. Greetings from Poland! :) AdSz (mesaj) 20:35, 8 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Hem mükemmel çevirilerin, hem de vandalizmle olan başarılı mücadelen için; bu yıldızı çoktan hakettiğini düşünüyorum. Sevgiler.. Garbino ileti 16:35, 10 Şubat 2013 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Akıllı TV için anlam ayrımı sayfası gereklidir. Ve ilgili maddelere uyarı eklenmelidir.78.185.56.102 17:52, 21 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme konulu projeye katılımız için teşekkür ederim. Bu haftaki işbirliği projemizin konusu Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili yeni maddeler açma, varolanları düzenleme ve geliştirme. Katkılarınızın devamını bekleriz. Mukaddimeileti 08:59, 25 Şubat 2013 (UTC)

M6: Kayda değer olmayan konulu madde[kaynağı değiştir]

M6: Kayda değer olmayan konulu madde
Merhaba,

Vikide oldukça yeniyim ve kendi adımla oluşturduğum bir sayfada denemeler yapıyorum. Ancak bu denemeler esnasında M6 kodu ile sayfamın sizin tarafınızdan kaldırıldığını gördüm. Nedenini sorabilirmiyim? Fuat.yazicioglu (mesaj) 16:25, 25 Şubat 2013 (UTC)

Soygaz ve Soygaz bileşikleri maddeleri ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba. TDK ve Dil Derneği'nin yazım kılavuzlarına göre "soy gaz" olması gerekiyor. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 12:19, 3 Mart 2013 (UTC)


Kiwix viki çevirisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khadkhall, Kiwix için yaptığım çeviri neredeyse bitmek üzere ama bazen kalıpları yanlış çevirdiğim oluyor, boş bir zamanında çevirilerimi kontrol etmen mümkün mü? VikipediBilginimesaj? 10:58, 10 Mart 2013 (UTC)

Merhaba VikipediBilgini, bence çevriler çok iyi ellerine sağlık.
Kolay gelsin, Khadkhall (mesaj) 08:15, 11 Mart 2013 (UTC)
Vakit ayırdığın için teşekkür ederim. İyi çalışmalar... VikipediBilginimesaj? 08:21, 13 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar,
Benim sorum olacaktı soygaz ya da soy gaz la ilgili. Yakın zamanda soygaz sayfası ve soygaz bileşikleri sayfalarının adları yeni şekiliyle soy gaz ve soy gaz bileşikleri sayfalarına taşındı. Dil bilgisine yeterince vakıf olmadığımdan dolayı soruyorum, bu durumla ilgili bilgi nereden bulunabilinir. Aynı soruyu değişiklikleri yapanlara da sordum fakat bilgi alamadım. Senin de kategorileri taşıdığını gördüm dolayısıyla bu konuda bilgin olabileceğini varsaydım. TDK kimya terimleri sözlüğünde sözcük iki şekliyle de mevcut [1]. Eğer kimya ile ilgili bileşik sözcüklerin yazımıyla ilgili bir kural var ise başka maddelerinde adlarının değiştirilmesi gerekebilir.
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 08:35, 11 Mart 2013 (UTC)

Merhaba. Yakın zamanda madde adı taşındığından, kategori adında da ona uyum sağlanması gerektiğini düşünmüş ve bu yüzden taşıma yapmıştım. Neyse, TDK resmî sitesindeki birleşik kelimelerin yazımıyla ilgili kısımdaki 3. maddeye bakabilirsen, Kelimelerden her ikisi veya ikincisi, birleşme sırasında anlam değişmesine uğradığında bu tür birleşik kelimeler bitişik yazılır ibaresini göreceksindir. Soy gaz kelimesinde de gaz sözcüğü, gerçek anlamıyla kullanılıyor, dolayısıyla ayrı yazılmalı. Bu kural, sonraları güncellenen/değiştirilen bir kural olduğundan eski sözlüklerde birleşik yazılması da doğal.--RapsarEfendim? 09:30, 11 Mart 2013 (UTC)

Kreps döngüsü hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcı adınızı vikiproje moleküler ve hücresel bioloji çalışma sayfasında katılımcı olarak gördüm. Oksijenli solunum sayfasındaki kreps çemberi hakkında sizden bir ricam olacaktı. Bu bölümdeki son değişiklikleri vaktiniz olursa bir kontrol edebilir misiniz? Sağolun Khadkhall (mesaj) 19:40, 18 Kasım 2012 (UTC)

Selamlar. Öncelikle lütfen kusuruma bakmayın çok uzun zamandır vikide aktif değildim, o nedenle çok geç cevap verebiliyorum. Krebs çemberi kısmına baktım, ufak bir ekleme yaptım. ATP hesabı doğru değildi onu çıkardım. ATP hesabında farklılıklar olabiliyor aslında, o nedenle hep aralıklı olarak yazılır. Kabaca 1 fad=1,5 atp, 1 nad=2,5 atp olarak hesaplayabilirsiniz. İng. vikiye baktım şimdi, oradaki atp tablosu bizim sayfaya aktarılabilir aslında, güzel olur baya. Diğer kısımlara da açıkçası bakmadım. Oksijenli_solunum sayfasını geçmişten inceledim ama, aradan çook uzun zaman geçtiği için, hangi değişikliği kastettiğinizi açıkçası bulamadım, umarım dediğiniz değişikliğe bakmış olmuşumdur. Yoksa başka bir şey miydi? Tekrar bakabilirseniz çok sevinirim. Saygılar, iyi vikiler --Merube 89msj 18:56, 16 Mart 2013 (UTC)
Cevab verdiğiniz için teşekür ederim. Hatırladığım kadarıyla atp hesabıyla ilgili kesin emin olamadığım bir problem vardı. Konuya da yeterince vakıf olamadığım için bilen birine sormak gerek diye düşündüm. Şu an tatildeyim dönünce bakarım ingilizce vikideki atp tablosuna, aktarmaya çalışırım. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 16:11, 19 Mart 2013 (UTC)
Ben dikkatiniz için çok teşekkür ederim, farketmeseniz yanlış net atp hesabı maddede kalacakmış. Tabloyu aktarma planınız için de ayrıca teşekkür ederim. Kolaylıklar, iyi vikilemeler --Merube 89msj 20:42, 19 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Khadkall, bu hafta Nobel Ödülü sahipleri listesini seçkin liste haline getirebilmek için senin de desteğine ihtiyacımız var. Sevgiler. Mukaddimeileti 12:49, 26 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Mskyrider, vaktin olunca zahmet olmassa Pipetbalığı maddesine bakabilir misin? Adlandırılmasında ve bilgi kutusunda bir sorun var mı diye. Teşekürler. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 08:12, 3 Nisan 2013 (UTC)

  • Merhaba Khadkall, maddenin adını deniz iğnesi olarak değiştirdim. İçinde de düzeltme ve ekleme yaptım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 11:15, 3 Nisan 2013 (UTC)

Madde ekleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar; Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü olarak "Bir madde nasıl eklenir?" hakkında bilgi edinmek istiyoruz. Açmış olduğum maddeler m6 gereğince siliniyor. Bunun önlemek mümkün mü? Bu konuda bilgi toplayıp bir seminer vermek düşüncesindeyiz bölüm hocalarımızla. Ayrıca yapmış olduğumuz araştırmalar ve çalışmaları da buraya eklemek istiyoruz fakat gereksiz madde olarak görülmemesi için nasıl bir yol izlememiz gerekir. Teşekkürler.

sigortam.net[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, Dün sigortam.net sitesinin reklamı amacıyla açılmış olduğunu düşündüğüm Kaza tespit tutanağı sayfasındaki dış bağlantıları temizleyip taslak halinde yeniden yazdıkdıktan sonra, bu sayfayı açan kullanıcının rutin olarak daha evvelki katkılarınada baktığımda yine aynı amaçla sigortam.net sayfasını açtığını fark ettim. Dolayısıyla sigortam.net sayfasına hızlı sil etiketi ekledim. Fakat sayfanın tartışma sayfasını okumayı ihmal etmişim. Eğer bir itirazın varsa sayfayı silinmeye aday sayfalara ekleyeceğim yoksa hızlı sil etiketi kalsın.
İyi çalışmalar,Khadkhall (mesaj) 09:16, 10 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Khadkhall, aradan geçen sürede kayda değerliği tam olarak ispat edecek kaynaklar girilmemiş. Ama hızlı silme istemi yerine, VP:SAS'a taşınması daha uygun olacak gibi. Hem bu doğrultuda silinmesi kararı çıkarsa, maddenin tekrar tekrar yaratılma ihtimaline de ışık tutabilir. Sevgiler..--Garbino 11:13, 10 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba yazmış olduğum başlıkla ilgili olarak herhangi bir yazım yanlışı olmadığını düşünüyorum.Yazıma referans olarak http://www.gundemgazetesi.net/turkiyenin-ilk-androjen-modeli--7933h.htm gösterebilirim. Eğer yardımcı olursanız sevinirim. Tşk.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Khadkhall, hem duyduğun güvene hem de samimiyetine.. Sevgilerimle.. :) --Garbino 10:14, 13 Nisan 2013 (UTC)

sayfa silinmesi[kaynağı değiştir]

Khadkhall ve Superyetkin yazdığım maddede referanslarım doğrudur ve reklam niteliği taşımamaktadır. Şirketin kendi sitesindeki vizyon misyon dokümanları kullanılmamış, resmi olarak KAP'a yaptıkları duyurular alınmış, çalışan sayıları ile ilgili yurtdışından bir kaynak verilmiş tamamen doğru, reklam niteliği taşımayan, şirketin ansiklopedik bilgilerini içeren bir maddedir. bu madde zamanım oldukça ya da zamanı olan birileri tarafından geliştirilebilecek bir madde olabilirdi. Baktığınız zaman BIST üzerinde yer alan çoğu şirketin künyesi bile yok. Bir yerden başlayarak bunlar tamamlanmalı. Künye ingilizceye uygun olarak da oluşturulmuştu. reklam ya da vandalizm türündeki suçlamayı kabul etmiyorum. Diğer şirketler için de benzer maddeleri oluşturmayı düşünüyorum. Bunun sonuçlanmasını bekliyorum. İyi günler dilerim Aksamgezmesi (mesaj) 19:28, 14 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Khadkhall, bu haftanın işbirliği projesi Soy gaz maddesini seçkin madde haline getirme. Senin de ilgini çekeceğini tahmin ediyorum. Katkılarını özledik. Mukaddimeileti 11:24, 29 Nisan 2013 (UTC)

Wikipedia Buluşması[kaynağı değiştir]

Merhaba Khadkhall, ben Almanyada yasayan bir gurbetçiyim. Şu anda Almanyada Mainz şehrinde gerçekleşen wikipedi buluşmasındayım. Alman Wikipedia yasinin Kimya uzerrine yazılmış maddelerin genel sayısı bizim Türkçede ki tum maddelerin iki katindan fazla. Birde maddeler cok kalitli bir sekilde yazildigini görebilirsin. Bu bulusmada profesör den ögrencesine, mühendisine kendi caplarinda kimya ili yakidan iliskili olan 15 kisi katilmisti. Bunlar kendi aralarnda Wikipedia kimya kategorisinde olusturacak maddeler için standartlar belirlemişler.Benim senle konuşmak istediğim. Eger sende ilgilenirsen Wikipedia turkiye de bununla ilgilenen kullanicilari bulum boyle bir birlikteliğin oluşumuna on ayak olabikir ve özgür bilginin kaliteli bir sekilde artırılmasına katkida bulunabiliriz.bu arada sana baska bir kullanicinin tavsiye uzerine ulastim.Poyraz 72 (mesaj) 14:37, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Khadkhall, bu seferki bulusmada genel itibariyle üstünde durulan konularin basinda henüz beta asamadinda olan Wikidata özelligi üzerine duruldu. Bu özellik sayesinde wikipedia bünyesinde bulunan maddelerin icerigini nasil kisa bir zamanda degistirilebiliecegi anlatildi. Ayni zamanda getirilecegi riskler ve avantajlar üzerine tartisildi. Yalniz bu bulusmada türkiyeyi daha dogrusu diger wikipedia ki kullanicilarin ilgilendiren kisim, alinmasi istenilen bir programen lisansini tüm wikipedia kullanicilari icin alinmasi oldu. Bu Program ChemDraw diye bir program özellikle bu program kimyadaki tepkimelerin ve mekanizmalarin ciziminde kullanilmaktadir. Bu gurubun daha önceki bulusmalarinda bir kimya maddesinin hangi kiriterlere sahip olamasi gerektigini gösteren, aldiklari kararlar var.Senin sayfada Almancayi bildigin yaziyordu bu yüzden Richtlinien Chemie altindaki kiriterlerin buludugu linki gönderiyorum.Wikipedia:Richtlinien Chemie buradan tüm detaylari bulabilirsin. Bu arada ben türkiyede Biyoloji ögretmenligini bitirdim ve su anda burada kimya ve biyoloji bölümünü okumaktayim.Poyraz 72 (mesaj) 11:58, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Mehabalar, son mesajinda bu aralar pek vaktin olmadigini yazmissin, isin dogrusu benim sinavlarimdan dolayi bu ayin sonuna kadar pek vaktim yok. Bide gönderdigim baglanti calismamis, bu yüzden bu sefer sana direk linki gönderecem ve ne zaman vaktin olursa bu konu üstünde daha detayli durabiliriz. Yakinda görüsmek uzere iyi günler. http://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Richtlinien_Chemie Poyraz 72 (mesaj) 08:10, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Trol değişikliği[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfamdaki trol değişikliğini geri aldığın için sağol. İyi çalışmalar,Khadkhall (mesaj) 15:32, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Rica ederim. :) --Garbino ileti 15:35, 15 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yeni sorumluluklarını da başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Kolay gelsin Khadkhall (mesaj) 16:27, 10 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler Khadkhall, güvenine layık olmaya çalışacağım. Mukaddimeileti 18:42, 10 Haziran 2013 (UTC)

Asperger sendromu[kaynağı değiştir]

Merhaba Khadkhall, öncelikle SM yapılmasını önermiş olduğun maddelerden Asperger sendromu bu hafta VP:İBP gündeminde. Desteklerini beklerim. Mukaddimeileti 07:37, 11 Haziran 2013 (UTC)

Sizi özledik Khadkhall![kaynağı değiştir]

Khadkhall, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:26, 19 Aralık 2014 (UTC)

Invitation to Medical Translation[kaynağı değiştir]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message