Kullanıcı mesaj:Serkansporfc

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkansporfc, Türkçe ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!
Vikipedi'ye katkılarda bulunurken size gerekli olabilecek bilgiler içeren aşağıdaki sayfaları incelemenizde yarar vardır.

Lütfen yardım istemekten çekinmeyin, bütün Vikipedi kullanıcıları size yardımcı olacaklardır. Tartışma sayfalarına ve kullanıcılara mesaj yazdıktan sonra imzanızı atmayı unutmayın! Kolay gelsin. --LandSCape 13:50, 1 Haziran 2006 (UTC)

Takım Logoları[kaynağı değiştir]

Hocam Ankaraspor ve Kayseri Erciyesspor'un logoları yenilendi. Onları değiştirebilirmiyiz? serkansporfc 17:56, 1 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Serkansporfc (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Serkan, vikipediye yüklenmşi resimler varsa ilgili sayfalarda tabiki değişiklik yapabiliriz. Sizde yapabilirsiniz, bende yardımcı olmaya çalışabilirim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:18, 1 Haziran 2006 (UTC)
Arkadaşım öncelikle wikipediye hoşgeldin. BJK de istediğim değişiklikleri sen de yapabilirsin.Burası özgür bir Ansiklopedi. Vandalizm haricinde her türlü ansiklopedik ek yapmak serbest.İyi çalışmalar--Baylanmsj 19:11, 1 Haziran 2006 (UTC)
Kullanıcı sayfana hoşgörüne sığınarak bir sürpriz yaptım:-)--Baylanmsj 19:15, 1 Haziran 2006 (UTC)

İsim Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba

İlk önce Vikipedi'ye hoşgeldiniz demek istiyorum. Sizin gibi kullanıcılar sayesinde Vikipedi her geçen gün daha büyüyor. İmza kısmında bir sorununuz var galiba. Eğer tercihler'deki imza bölümüne şunu yazarsanız(tırnak işaretleri hariç) sorununuz çözülcektir.

"--[[Kullanıcı:Serkansporfc|Serkansporfc]]<sup>[[User Talk:Serkansporfc|mesaj]]</sup>"

Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin. İyi çalışmalar

--Ruzgarmesaj 22:13, 3 Haziran 2006 (UTC)

Resim telifleri[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye koymak için resimlerin hiç bir telif hakkı olmamalı. Eğer telif hakkı varsa sahibinden izin alınmalı.

Bazı resimler kamuya aittir(örn. devlet kurumları tarafından yayınlanmış resimler) bunlar serbestce yayınlanabilir. Bu resimlerin altına {{PD}} (Kamu Malı) şablonu koyabilirsiniz. Ayrıca bazı kamu malı kaynaklarda vardır.

Aşağıdaki kaynaklarda bazı resimler Copyright'lıdır ancak üsütnde "All right reserved" veya "Copyright" yazmayan resimleri alabilirsiniz. Çoğunda Creative Commons 2.5 lisansı vardır.:

Commons bütün Vikipedi'ler tarafından kullanılabilen ortak bir kaynaktır. Burdaki resimleri yüklemenize gerek yoktur. Dosyanın adını sayfaya eklediğiniz zaman resim çıkacaktır. Burdaki resimlerin hiç bir telif sorunu yoktur.

GNU lisansı ile yayınlanmış resimleri ise kullanmanız serbesttir.

Aşağıda size yardımcı olacak bazı bağlantıları veriyorum: Vikipedi:Resim telif etiketleri Vikipedi:Resim etiketleme Kategori:Telif hakkı şablonları

Resim telifleme konusu çok karmaşık bir konu. Resimden resime değişiyor siz bana problemli olduğunuz resimleri söyleyin ben size öyle yardımcı olmaya çalışayım.


--Ruzgarmesaj 11:58, 4 Haziran 2006 (UTC)

Bu arada imza olayında probleminiz var gibi. Tercihler kısmında imzanızı yazdığınız yerin altındaki "Ham imza" kutucuğuna ok koyarak problemi çözebilirsiniz. --Ruzgarmesaj 12:00, 4 Haziran 2006 (UTC)

Selamlar Serkansporfc, çalışmalarını memnuniyetle takip ediyorum. Başarılar:-))--Baylanmsj 20:12, 4 Haziran 2006 (UTC)

Şablon sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba çalışmalarınız çok güzel gidiyor. Size bir noktada önerim olacaktı.

{{Beşiktaş JK Kadrosu}} şablonunda bir sorun vardı. Sağdaki futbolcunun bilgilerinin girdiği tablo ile karışıyordu. Benim de başıma aynı sorun gelmişti. Bunu çözmenin yolu ise adı geçen şablonun en üstüne <br clear="all"/> kodunu koymak. Ben adı geçen şablonun üstüne az önce koydum. İlerde başka şablonlar hazırlarken aklınızda bulunsun.

İyi çalışmalar. --Ruzgarmesaj 20:35, 4 Haziran 2006 (UTC)

Karşıyaka Spor Kulübü hakkında[kaynağı değiştir]

Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni açılan bölümü taraflı bir şekilde yazılmış ve rakibini küçümseme yoluna gidilmiştir. Eski haline dönsün istiyorum.


Serkansporfcmesaj 14:08, 5 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Serkan, ben yorumsal bilgileri çıkarttım, Vikipedi:Geri döndürme bu sayfadan konu ile ilgili bilgi alabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:50, 5 Haziran 2006 (UTC)

Milli takımlar[kaynağı değiştir]

Henüz daha yarım saat olmadı başlayalı ama şablon bitince milli takım maddesine de uyarlayabiliriz elbette. :) Brujahrg

Ekleme yaptım, sporla ilgili katkıların için ellerine sağlik, iyi çalışmalar.--Erdemsenol 20:49, 18 Haziran 2006 (UTC)

spor maddeleri[kaynağı değiştir]

Spor konusunda katkıda bulunanlardan biride benim. Şu an 2006 Dünya Kupası'nda oynayan meşhur oyuncuları ve kulüp takımlarını düzenliyorum. Dünya Kupası çalışmaları çok güzel olmuş. İsviçre ve Romanya Milli Takımları'da çok güzel olmuş. İyi çalışmalar ----Serkansporfcmesaj 10:43, 20 Haziran 2006 (UTC)

Senin de sporla ilgili girdiğin maddeleri beğeniyle takip ediyorum. Gerçekten çok çok eksik var. Sadece futbol konusunda bile pek çok önemli isim, takım vs. eklenmesi lazım. Kolay gelsin :) --Math34 11:21, 20 Haziran 2006 (UTC)
Bu arada Avrupa'nın önemli futbol takımlarının maddelerini açtığın için tekrar teşekkürler. Açtığın maddelere bu akşam hemen senin ardından futbol kulübü şablonu ekledim (örn: Porto, S.Lizbon vs.) ama yeniler için sorayım. Sağdaki kulüp künyesi içeren şablonu ekleyeyim mi? Yoksa sonradan sen düzenleme yapacak mısın? --Math34 19:45, 20 Haziran 2006 (UTC)
Ekle istersen. Ben sonra düzenleme yaparım diye düşündüm. Milli takımların bazılarında da eksik. --Serkansporfcmesaj 08:15, 21 Haziran 2006 (UTC)

Tarafsızlıktan Bahsedip Taraf Olmak[kaynağı değiştir]

Yaşının küçüklüğüne ve beşiktaşlılığına vererek Fenerbahçe bölümünde yaptığın değişikliğe saygı duyuyorum ama unutma aynı ŞEREFLİ 2. likleri zamanında Beşiktaşta çok yaşadı. Neye göre demişsin koca bir sezonda olan biteni TARAF olmadan bakarsan neye göre olduğunu anlarsın.

Hocam herkesin başarıları kendine göre kutsaldır ve saygı duyulması gerekir. Yalnız bazı konular vardır kişiden kişiye değişir size göre şampiyonluğu haketmişsinizdir başkasına göre haketmemişsinizdir. Oraya şerefli ibaresini koyunca taraf olunmuyor mu sizce? Ben vikipedi'de sadece Fenerbahçe değil bir sürü takımla ilgileniyorum. Sizinde Vikipedi'ye en kısa zamanda üye olmanız dileğiyle.----Serkansporfcmesaj 13:08, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kalıcı Koruma[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ne yazık ki kalıcı koruma gibi bir seçeneceğimiz yok, zaten korumalar (hatalar ve dalgınlıklar dışında) maksimum 5 gün kalabiliyor. Zaten bu o maddenin gelişimini negatif yönde etkileyecektir. Ayrıca Özgür Ansiklopedi vasfımızla da çelişir. Ama eğer bu maddeye vandalizm yapıldığını görürseniz, 3R kuralının ihlal edildiğine şahit olursanız mutlaka bir yöneticiye mesaj atın ve korunmasını talep edin. Kullanıcıların aktif ilgisi ve tarafsız bakış açısı ilkemiz sayesinde maddenin manipüle edlimesini önleyebiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:51, 25 Haziran 2006 (UTC)

Unuttuğum yerler oluyor tamamlamışsın. Patron

Spor portalı[kaynağı değiştir]

Hocam, her şeyin portalı var bi sporun portalı yok. Bizde mi portal açsak ne? :) Yalnız nasıl olacağını daha yeni olduğum için bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.----Serkansporfcmesaj 19:52, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Çok iyi olur. :) Ben de ne zamandır düşünüyordum ama bir türlü ilk adımı atıp başlayamadım. Ben de o kadar iyi değilim ama Portal:Mitoloji veya Portal:Astronomi gibi bir portalı alıp spora çevirebiliriz. Bir de İngilizce Spor portalı [1] 'ndan günün fotosu gibi şeyleri alarak faydalanabliirz. Ne dersin başlayalım mı? :) --Math34 20:03, 4 Temmuz 2006 (UTC)
Başlayalım o zaman. Diğer Türkçe portallardan çevirmek daha uygun bence. Bizimki farklı olsun İngilizce'den. İlk adımı senden bekliyorum :)----Serkansporfcmesaj 20:08, 4 Temmuz 2006 (UTC)
Tamam. Bir deneme yapalım. Genel olarak hangi tablolardan oluşsun.

1. Başlık 2. Haberler 3. Gündemdeki foto (Günün fotosu olabilir) 4. Gündemdeki madde (Günün maddesi olabilir) 5. Kategoriler 6. Yapılacaklar. (Sanırım bunları yapabilsek yeter :))--Math34 20:14, 4 Temmuz 2006 (UTC)

  • Serkan, dün akşam az çok bir şeye benzedi portalımız. Nasıl olmuş :) Eksik birşey var mı? Renkler nasıl olmalı bu arada kararsız kaldım. Yeşil ağırlıklı olmalı diye düşündüm ben. Arka fon beyaz mı kalsın? --Math34 09:46, 5 Temmuz 2006 (UTC)


    • Güzel olmuş abi. Renkleride güzel bence. Üyeleri filan yazmayacakmıyız biz? ----Serkansporfcmesaj 14:20, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Dün düşündüm onu da karar veremedim. Portal:Askeriye'de katılımcılar var. Onun gibi bir şey değil mi? Ama şimdi farkettim spor portalın görünümüne benzeyen Portal:Mitoloji'nın sağ altındaki tablo gibi bir şey değil mi? --Math34 14:34, 5 Temmuz 2006 (UTC)
  • Evet evet onlar. Ama bazı portallarda da yok. Sen bilirsin istediğin gibi olsun. ----Serkansporfcmesaj 14:58, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Düşündüm de böyle bir şeyi yazmamız başkaların katkılarına haksızlık olur. Mitoloji gibi konular daha spesifik ama sporla ilgili hemen hemen herkes katkıda bulunabilir ve değişiklik yapabilir. Örneğin ben portalı yaparken bir an önce tabloları doldurmaya çalışırken bir baktım Kullanıcı:Mskyrider bir iki bölümü doldurmuş. Çok da iyi olmuş. :) --Math34 07:14, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Sporla ilgili katkılar[kaynağı değiştir]

Sevgili Serkansporfc, Vikipedi'ye Spor ile ilgili yaptığın değerli katkılarından dolayı sana bu Vikipedi nişanını hediye etmek içimden geldi :) Kullanıcı:Baylan
  • Tebrikler ve teşekkürler, haketmiştiniz. Ben de Baylan'ın duygularını paylaşıyorum. Kısa sürede çok yol aldınız.--renegademsj 06:27, 6 Temmuz 2006 (UTC)
  • Al benden de o kadar :) -- 16 10:00, 7 Temmuz 2006 (UTC)


yönlendirildi, kolay gelsin,
ek(#REDIRECT madde)--Tegiiinmesaj 17:21, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkür ederim...[kaynağı değiştir]

Makedonya milli takımının sayfasını yaptıktan sonra armasını yükleyememiştim, yüklemişsiniz. Şu sıralar eski milli takımlara merak saldım. Onları yayınlamayı planlıyorum. Bu konuda yardımınızı esirgemeyiniz... Gokhan85

Süper Lig'deki Kupa Geçmişi[kaynağı değiştir]

Eline sağlık iyi yapmışsın Profesor

  • Evet, eline sağlık. Ancak Beşiktaş'ın mücadele ettiği İstanbul Pazar Ligi'ni es geçmişsin. Gökhan85

yönlendirme[kaynağı değiştir]

Oldu değil mi? Sen Redirect komutunu parantez içine almışsın. Ondan olmadı sanırım.--Math34 11:46, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Kupa Tablosu Resmi Kayıtlar[kaynağı değiştir]

Hangi Resmi kayıtlar demişsin: http://www.turkfutbolu.net/turkiyekupalari/dortbuyukkupa.html adres bu. Beşiktaşlısın diye o 3 kupayıda resmiyete döktün değilmi :)

Anlam Ayrım[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan, evet bahsettiğin madde bir anlam ayrım gerektiriyor. Vikipedi:Anlam ayrım sayfasına bakıp kendin yapmayı dene istersen. Takıldığın yer olursa yardım ederim. --Özgür 18:43, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Süperlig bölümünde bayağı kapışma olmuş tartışmada belirttiğin gibi yapsan heralde iyi olur yoksa her önüne gelen o küçük bu büyük olmuş diye kendi takımı lehine birşeyler yapacak. Sadece teknik direktörlerin bayrakları kalsın diğerlerinde hücre rengi olsun. Zorlanırsan benden yardım isteyebilirsin kolay gelsin. Profesor

Vikiproje Spor[kaynağı değiştir]

Spor projesninin açılışını yaptım. Geliştiririz zamanla. --Math34 08:36, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Vakit buldukça ikinci lig şablonlarınıda yaparım. ----Profesor 2. lig A da logosu olan takımların şablonlarını ekledim. Logosu olmayanları bulup yüklersen şablonlar tamamlanır.

saol bjkli kardeşim :)[kaynağı değiştir]

5 dakkada beşiktaş deyimi bunun için üretilmiş olsa gerek.. saol. :)) --ahmetyuksel 22:32, 28 Temmuz 2006 (UTC)

tebrik ve teşekkür[kaynağı değiştir]

Özellikle spor ile ilgili yaptığınız güzel katkılardan dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunmak istedim, Baylan'ın verdiği nişan çok yerinde olmuş. :) Devamını diliyor, kolay gelsin diyorum. Tembelejderha 13:03, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Tembelejderha'dan aşağı kalmadan bende tebrik ediyorum, 2008 Avrupa Şampiyonasında Türk milli takımı ile ilgili ayrıntılı yazı siparişi veriyorum:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:06, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Vandalizm'le savaşta yardım[kaynağı değiştir]

Tekrar selamlar, sizden bir ricam olacaktı.. Özellikle FB, GS ve BJK sayfalarında çok sayıda IP kullanıcı tarafından değişiklik yapılıyor. Kimilerinin vandal olduğu çok açık, fakat futboldan zerre kadar anlamayan biri olarak konu ile ilgili değişikliklerin doğru mu yanlış mı olduğunu anlamıyorum. (Bilgisizliğimin boyutu hakkında bir fikir vermesi açısından, ne bunların, ne Türk milli takımının teknik dürektörü kimdir bilmiyorum :)) Belki zaten ilgileniyorsunuz, ancak sizden ricam bu maddeleri izlemeye alarak yeni değişiklikleri kontrol etmeniz. Şimdiden teşekkürler, İyi çalışmalar. Tembelejderha 10:59, 11 Ağustos 2006 (UTC)

ÇSKA adı doğrudur[kaynağı değiştir]

Eğer büyüklerine soracak olursan onlar hatırlar, Sovyetler zamanında Avrupa kupalarında sürekli ÇSKA Moskova diye söylenmiştir. Hakeza ÇSKA Sofya için de geçerlidir. Bu arada Rusça'da Ç harfi ile yazıldığı için doğrudur. Son yıllarda maalesef basın herşeyi İngilizce kaynaklardan aldıkları için çok hata yapıyorlar.(Örneğin Beyaz Rusya'ya Belarus, Şam'a Dimask demeleri gibi) Tercüman Gazetesinin 1989 yılında yayınladığı Futbol Ansiklopedisi'nde takımın adı ÇSKA'diye geçtiğini söylemeliyim. Gokhan85 17:40, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Bence böylesi uygun...[kaynağı değiştir]

Liglerin Vikipedi'de Türkçe olarak yer alması daha uygun. İlgili ülkede kullanılan adı bilmeyenler de olabilir (benim gibi); dolayısıyla, Vikipedi'de arama yapınca, bilgi yok sanılabilir. Yaptığınız değişiklikler için teşekkürler ve iyi çalışmalar... Muhammedcimci 18:07, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Dünya Basketbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Dünya Basketbol Şampiyonası Japonya'da başlıyor. Tıpkı Dünya Kupasında ki gibi yapabilir ve güzel maddeler hazırlayabiliriz. Şu an da bu madde var FIBA Basketbol Dünya Kupası ama genel tüm şampiyonaları kapsıyor. VikiProje spor kapsamında güzel bir çalışma yürütülebilir.--Absarileti 10:24, 18 Ağustos 2006 (UTC)

xml dosyalarını okuyacak program[kaynağı değiştir]

Sevgili Tembelejderha, başka bir üyeye download.wikipedia.org'dan wikipedi'yi bilgisayara indirildiğini söylemiştin. Bende indirdim peki bu indirdiğim xml dosyasını internetteki şekliyle nasıl açıcaz bilgisayarda? Yardımcı olursan sevinirim ----Serkansporfcmesaj 19:14, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Forza SerkansporFC :) Nasıl yaptığımızı hatırlamıyorum, bir defasında Vikipedi'yi bilgisayarıma indirip bakmıştım ancak sonra sildim. Şu sıralar Vikitatildeyim ve internet bağlantısını GPRS ile yapıyorum, böyle olunca büyük dosyaları indirmek pahalı oluyor. Dönünce tekrar indireceğim ve nasıl olduğunu öğrenince sana yazarım. Kolay gelsin.. -Tembelejderha 07:06, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Bu arada birşey denedim, benim default browser mozilla, ama xml dosyalarına tıklayınca IE açılıyor. Sanırım explorer xml dosyalarını açabiliyor. Tembelejderha 07:07, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 17:09, 6 Eylül 2006 (UTC)

Spor portalı günün maddesi[kaynağı değiştir]

Tabi olur. Güzel madde... Ben genelde haftada bir değştiriyorum. Bugün değiştirdiğim için bir iki gün kalsın. Önümüzdeki hafta değiştiririz. İyi çalışmalar. --Math34 20:22, 8 Eylül 2006 (UTC)

Resim etiketleme[kaynağı değiştir]

Serkan merhaba,

Spor konusunda yaptığın başarılı katkılar için çok teşekkür ederim sana. Ufak bir hatırlatmada bulunmamı mazur görürsün umarım.

Eklediğin resimlere uygun telif etiketlerini koyman çok önemli. Çünkü herhangi biri resme "Belirsiz" etiketi koyarsa 7 gün sonrasında sorgusuz sualsiz silinebilir resimler kurallara göre.

Eklediğin resimlere {{Logo-Spor}}, {{Poster-Spor}}, {{Üniforma-Spor}} gibi etiketleri eklersen resmi rahat rahat kullanmamız mümkün hale gelecektir. Tabi bu kullanım adil kullanım kapsamında olacağı için, bunu mümkün olması için kaynağın da belirtilmesi gerekiyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim.

Sevgiler

Vito Genovese 20:27, 8 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Serkan,

Genelde en.wiki'de resmin kabul görmüş bir etiketi varsa, burda da büyük ihtimalle o kullanılacaktır. Tüm İngilizce isimli şablonları Türkçe isimlerine gönlenmiş durumda. O yüzden şablonunun orijinal adını aratırsan Türkçesine yönlenirsin çoğu zaman.

Absar'ın da dediği gibi, resim sanırım en'den de silinmiş. Bu tür resimler gazeteci işine benziyor zaten. Bunların yerine kulüplerin oyuncularını tanıtmak için kendi elleriyle dağıttıkları promo vesikalık fotoğrafları kullanmak çok daha güvenli.

O yüzden sana tavsiyem futbolcu fotoğraflarını genelde kulüplerinin resmi sitelerinden ve özellikle objektife pişmiş kelle gibi sırıtarak baktıkları vesikalık fotoğraflar arasından seçmen. Topun peşinde koşarken ya da basın toplantısında bayrak öperken çekilen fotoğraflar aynı statüde olmuyor çoğu zaman maalesef.

Buffon için şöyle bir alternatif buldum mesela. {{Promosyon}} etiketiyle birlikte gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Bu verdiğim url'yi resmin sayfasında da kaynak olarak girersen de, adil kullanım kurallarını yerine getirmiş oluruz, gelecekte başımız ağrımaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler

Vito Genovese 13:17, 9 Eylül 2006 (UTC)

Lisanssız resimler[kaynağı değiştir]

Sevgili Absar, lisanssız etiketi koyduğun resimler en:wikipedia'dan alınma, onlara nasıl lisans koyulacak? ----Serkansporfcmesaj 11:11, 9 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba sanırım bu resimden bahsediyorsun Resim:GigiBuffon.jpg yanlız böylebir resim şu an ing vikide de yok burada görebilirsin. Resmi orada da silmişler demek ki gerçekten telifli.--Absarileti 11:17, 9 Eylül 2006 (UTC)

Sevgili Serkan, bayağı bir hararetli girmişsin konuya. Öncelikle oradaki anlam öyle birşey ki sanki BJK ayyıldızlı tek kulüp gibi lanse edilmiş. Bence bana mesaj attığın kısmı güzelce düzenleyip maddeye eklersen çok güzel olur. Böylece anlam karmaşasını ortadan kaldırmış oluruz. Cevabını bekliyorum ;) Burak Onurluileti 19:36, 9 Eylül 2006 (UTC)

Hayır şimdi ben diyorum ki, o maddenin altına yapılacak bir açıklama ile anlam kuvvetlendirilebilir, yani diğer takımların ayyıldızı ile Beşiktaş'ın ayyıldızı arasındaki fark vurgulanabilir. sonuçta ne kadar çok bilgi o kadar güzel madde :) Ayrıca demek ki ilk okuyuşta ben tam anlamını anlayamamışım ama sen söyleyince ne demek istediğini tam olarak anladım misal. Burak Onurluileti 20:25, 9 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfamı biri silmiş. Bu aralar vikipedi'ye girme imkanım olmadığı için farketmemiştim. Geri almışsın. Çok teşekkürler.--Math34 15:22, 11 Eylül 2006 (UTC)

Valla düşman edinecek birşey yaptığımız sanmıyorum ama varmış demek ki :) Bu arada kontrol ettim aynı ip bir kaç kişinin daha sayfasını boşaltmış. Neyse böyleleri de var işte. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar.--Math34 07:59, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:59, 12 Eylül 2006 (UTC)

Haftanın Projesi[kaynağı değiştir]

Hocam haftanın spor projesi yapsak böylece projeye daha fazla kişi katılır, spor maddelerinin sayısı çabucak artmaz mı? Mesela bu haftanın projesi Şampiyonlar Ligi Takımları'nın sayfalarının düzenlenmesi olsa ya da üyerlerin istediği başka bir şey ----Serkansporfcmesaj 08:35, 13 Eylül 2006 (UTC)

Güzel olur. Öncelik olarak Şampiyonlar Ligi'ni de almak çok doğru karar. Yalnız haftanın projesini sporprojesi sayfasında mı belirleyeceğiz. Ayrıca Portal'da da duyururuz. --Math34 19:29, 13 Eylül 2006 (UTC)

Kaynak konusu[kaynağı değiştir]

Selamlar Serkan,

Resimlerle ilgili bir ricam daha olacak. Eklediğin resimlerin kaynağını da url olarak (veya netten alınmazsa başka bir açıklama ile) eklersen, ileride takip etmemiz ve etiket kullanımının sağlıklılığını takip etmemiz çok daha kolay hale gelir.

Resim:Alanyakebab.jpg'de şu an için {{Promosyon}} kapsamına girmiyor pek. Bunu promosyon olarak sadece üreten restoranın falan maddesinde kullanabiliriz, o da pek bir ütopik olur zaten.

Şimdilik belirsiz yaptım (sonra unutuyorum :/), teatimize devam ederek bir sonucu varalım o resim konusunda.

Sevgiler

Vito Genovese 21:42, 13 Eylül 2006 (UTC)

Selam Serkan, Vikipedi Köyçeşmesinin ilginize kısmında yazdım: İstanbul ve İzmir'den sonra Ankara'da da bir buluşma gerçekleştirilmesi iyi olur diye düşündün. ne dersin?--Zeynepmsj 07:53, 14 Eylül 2006 (UTC)

Alanyakebab.jpg[kaynağı değiştir]

Selamlar Serkan,

Gece gece, şu en aç halimle beni bu kebap resmine bakmak zorunda bıraktığın ve vücudumda bir hezeyana sebep olduğun için seni kınayarak sözlerime başlamak istiyorum :)

Resim konusuna gelince. Sanırım bunun en sağlıklı yolu resim nereden alınırsa alınsın, kaynağını açık bir biçimde yazmak. Diğer Wikipedialardan da alınsa, url cinsinden resmin orijinalinin nerde bulunabileceği yazılırsa çok kolay takibi yapılabilir.

Diğer Vikilerden resim alırken genelde oradaki değiştir sekmesine bakıp şablonun kodunu görebilirsin. İngilizce'nin kodları genelde tr.wiki'de de çalışır, hepsi yönlenmiş durumda. Ama Türkçe kodlara biraz göz gezdirip öğrenen, sonra da onları kullananlara çeşitli hediyelerimiz olacak, az sonra...

Mesela Alanyakebab.jpg'nin orijinal etiketi {{PD-self}}'miş. "Self" etiketleri resmi yükleyen kişinin bu resmin sahibi olduğunu ve resmi kamu malı ya da başka bir şekilde telifsiz hale getirdiğini gösteriyor. Tüm şablon kodlarını aynen kullanabilirsin. Ama "Self" olduğu zaman, o self'i ordan çıkarıp {{PD}} olarak kullanmak en doğrusu. Çünkü sen de "self" olarak eklersen, resmin sana ait olduğunu iddia etmiş olacaksın, biz de yarın bir gün kontrol ederken o tabaktakileri bitirip bitirmediğini, olay gecesi nerde olduğunu, garsona ne kadar bahşiş bıraktığını falan sorguluycaz, yalanın ortaya çıkıcak, kınıycaz seni hiç acımadan. Yani saçmalığın özeti, "Self"'i sadece resmin orijinal sahibi kullanabilir. Gerisi genelde aynıdır kod cinsinden.

Bir daha bana aç aç böyle resimler gösterme, kükremiş sel gibi olurum, bendimi çiğner aşarım.

Sevgiler

Vito Genovese 20:41, 14 Eylül 2006 (UTC)

Yardımınız gerekiyor[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Sallapattias.Ben geçen gün İngilizce Wikipedia'da da bulunan UEFA 5 Yıldız Verilen Futbol Stadları'nı Türkçe Vikipedi'ye getirdim.Ancak tabloda bazı sorunlar var ve listedeki statların yarısından fazlası yok.O maddeleri beraber eklersek daha kolay olur diye düşünüyorum.Son olarak da Formula Bir takımlarının ve pilotlarının yazımına destek vermenizi istiyorum. Saygılarımla.

Hmd92 23:54 16 Eylül 2006 Cumartesi (UTC)

Serkan Merhaba[kaynağı değiştir]

İngilizce wikipedide bunun tartışması sürüyor. Fakat kulübe müracat ettik onlar bize o listelerin eski olduğunu ve güncellenince düzeltileceğini söyledi yani Şükrü Saracoğlu 5 yıldızlı kategorisine alınmış. Kulüp belki ilerleyen günlerde bir açıklama yapar. O zaman daha sonra ekleriz tartışma çıkmasın sana kolay gelsin. Patron

Fenerbahçeyle ilgili sayfaları yapmaktan diğerlerine pek vakit bulamıyorum :) ama bazen değişikliklerimi genişleterek diğer alanlarada kaydırıyorum. Fırsat bulabilirsem gözatarım. Bu arada senide çok takdir ediyorum spor bölümünü bayağı genişlettin iyi çalışıyorsun başarılar.

Kurtuluş Savaşı Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan, Kurtuluş Savaşı maddesine anlam ayrım koyulduğu için böyle bir değişiklik yaptım. Sağlıcakla...--Cansız 18:44, 17 Eylül 2006 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Portekiz için elimde kaynak var. Portekizce wikipedia'yı kullanıyorum. Türkiye için kaynağım yok. Türkiye yerleşim yerleri ile ilgili vikiproje başlatıldı, bayağı bir kullanıcı ilgileniyor gibiydi. Çok uzun tartışmlar yapıldı, tartışmalarla zaman kaybetmek yerine ben de kimsenin ilgilenmediği Portekiz ile ilgileneyim dedim. Türkiye'nin bucakları ile ilgili kaynağın varsa istersen o çalışmayı başlatabilirsin. Dediğin gibi o konuda çok eksiğimiz var. İyi çalışmalar. --Mskyrider 10:28, 1 Ekim 2006 (UTC)

UEFA Kupası Şablonu[kaynağı değiştir]

UEFA Kupası Şablonunu daha güncel tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde şablon sayesinde maddesi olmayan güçlü takımların maddeleride eklenebilir. ----Serkansporfcmesaj 20:43, 1 Ekim 2006 (UTC)

Fikrine katılıyorum zaten elenenleri onun için çıkardım. Bilgisi olmayan takımların eklenmesi şart ben fırsat buldukça diğer dillerden çevirerek eklemeye çalışırım.Patron

Tur atlandıkça zaten takımlar azalacak şu anda gruplar olduğu için uzun bir zaman daha bu takımlar kalacak. Üstelik dikkat edersen şampiyonlar ligi takımları daha az. Elenen takımların olması bir anlam ifade etmiyor. İngilizce kısımda da bir zaman sonra bu takımlar çıkarılacaktır.

Resimlerde kaynak konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan,

Eklediğin resimlerin kaynaklarını da (url olarak, tıkladığımızda karşımıza orijinal resim çıkacak şekilde) belirtebilir misin? Zira kaynağı olmayan resimler de (resim yükleme sayfasında da belirtildiği üzere silinebiliyorlar). Dün ve bugünkülerin kaynaklarını belirtsen yeterli.

Anlayışın için teşekkürler ve sevgiler

Vito Genovese 07:10, 4 Ekim 2006 (UTC)


Ellerine sağlık Serkan,

Aklında olsun, iki tür spor logosu var. Hqfl.dk sitesinden alınanlar için de {{Logo-Hqfl}} kullanılıyor. Aldığın en.wiki sayfasındaki koda bakarak kolaylıkla ayırabilirsin. Hatta istersen logoları direkt olarak bu siteden de alabilirsin. Oldukça zengin bir kaynak, işine yarayacaktır bence.

Real konusunda da "Ellerin dert görmesin" diyorum. İlk fırsatta maddeye de bişeyler yazıcam oturup. Şimdilik vakit olmuyor.

Sevgiler

Vito Genovese 07:24, 4 Ekim 2006 (UTC)

Bayağı İyi Çalışıyorsun[kaynağı değiştir]

Avrupa takımlarının birçoğunun şablonunu eklemişsin. Doğru çalışan çalışkan insanları severim bu ister gsli olsun isterse bjkli hiç fark etmez. Bazen aklımdan geçmiyor değil biz heralde bu hizmeti bu kadar parayla yapmazdık. :) Patron

Yerleşim yeri şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan,

Yerleşim yeri şablonları benim de çok hoşuma gidiyor. Maddeyi okuyanın bilgiye daha hızlı erişmesi için enfes bir araç bana kalırsa.

Normalde bu tür belde şablonlarının amacı birinden diğerine hızlı bağlantı sağlaması olduğuna göre tek beldeli yerleşim yerleri için pek gerekli gelmiyor bana bu tür bir şablon. Yine de "Her yerleşim yerinde standart olarak böyle bir şablon bulunmalı" gibi bir bakış açısına da fanatikçe itiraz etmem tabi.

Özetle; zararı da olmaz yararı da olmaz bence.

Sevgiler

Vito Genovese 18:53, 10 Ekim 2006 (UTC)

selamlar Serkansporfc, besiktasli olarak sen daha iyi bilirsin, carsi ile ilgili madde nasil oldu acaba.grubun tarihcesiyle ve olusum yapisiyla ilgili bilgi arayisi icindeyim.kolay gelsin.--alibaz 14:41, 15 Ekim 2006 (UTC)

  • hayret neden sildiler merak ettim bende.bir karambole gelmistir belki.neyse, eklemek istediklerini (önceki yazdiklarindan) dahil et buraya, madde gelissin.iyi calismalar.--alibaz 17:39, 16 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Serkan,

Valla bir vandalizm göremedim ben, kaçırmış da olabilirim, gösterebilir misin nerde olduğunu?

Alıntıya gelince GÖBL olmayan kaynakları kullanamıyoruz. Bu yüzden onu kaynak olarak alıp kendi cümlelerinle yazman daha doğru olur.

Sevgiler

Vito Genovese 21:24, 17 Ekim 2006 (UTC)

Şablon hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar Serkan, Şablon:2006 FIFA Dünya Kupası Üçüncüsü'nün kullanıldığı yerlere ve şablonun yapısına bakındım. Bahsettiğin türde bir sorun göremedim. Bana sorunla karşılaştığın sayfanın bağlantısını verebilirsen belki oradan sorunun kaynağını bulabilirim. --~Tarkovsky~ 12:27, 29 Ekim 2006 (UTC)

Futbolcu isimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan,

Valla sadece önisim kullanımı bana biraz bize ait bir adetmiş gibi geliyor. Sonuçta Türkiye Vikisi değil de Türkçe Viki yaptığımıza göre, yani Türkçe bilen bir İsveçlinin de bu ansiklopediyi kullanması amaçlanıyorsa; uluslarası standartları kullanmak çok daha mantıklı geliyor bana bu konuda.

Vito Genovese 21:55, 30 Ekim 2006 (UTC)


Bunu bizden başka yapan çok az ülke olduğu için herhalde bir standart olarak görmekte ve uygulamakta sorun çekmiyorlar. Lakin önisimlerin ne kadar çoklukta bulunduğunu hesaba katarsak (Emre olsun, Hakan olsun, Ahmet Mehmet olsun) bana soyadını da entegre etmek daha cazip geliyor. Aynı isim olması durumunda soyisim de katılır diyeceksin; lakin yarısı yarım, yarısı tam isimden oluşan bir liste bana daha düzensiz görünüyor.

Benimki bir öneri tabi sadece...

Vito Genovese 22:14, 30 Ekim 2006 (UTC)


Yok abi, benimkisi öneri sadece. Ne gerek var standart oylamasına falan, ileride fanatikçe savunan birileri gelirse onlarla bir oylama yapılır belki. Benim için farketmiyor.

Sevgiler

Vito Genovese 22:24, 30 Ekim 2006 (UTC)


Seyirci sayıları[kaynağı değiştir]

Selamlar; sorunu çözdüğüne sevindim. Futbol maçlarını 4 ayrı siteden takip edip yazıyorum; bunlardan ligtv.com.tr maçlardaki seyirci sayılarını da veriyor, izlediğim diğer siteler ise ntvspor, turkcell super lig ve Futbol federasyonu. --~Tarkovsky~ 22:40, 31 Ekim 2006 (UTC)

Merhabalar, genellikle sporla ilgilendiğiniz için sanırım en çok sizin işinize yarayabilir. Geçenlerde şöyle bir şablon oluşturdum: şablon:sporcu-taslak, güle güle kullanın :) kolay gelsin, iyi çalışmalar.The cat 22:22, 6 Kasım 2006 (UTC)

Kullanıcı gkfb2391 hakkında[kaynağı değiştir]

Uğur Abi, kullanıcı ısrarla telifli madde açmaya çalışıyor. Bi el atar mısın? ----Serkansporfcmesaj 13:09, 7 Kasım 2006 (UTC)

Tam bir uyarı yapmadan engellemek iyi olmaz. Bu nedenle şu an için uyarı yapmakla yetinelim, ısrar etmesi halinde engellemek zorunda kalacağız. Kullanıcı izleme listemde. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:23, 7 Kasım 2006 (UTC)

82.168.59.236[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan,

Uğur'un yukarıda yazdıkları bu durum için de geçerli aslına bakarsan. Katkılarına bakıldığında bu adresin sık kullanıldığını görebiliyoruz. Ancak hem uyarılmamış, hem de olay anı geçmiş. Kendisine bir uyarı atıp takibe alıyorum, ben kaçırır da sen yakalarsan gelecekte benzer bir hareketi, o zaman uzun süreli bir engel üzerinde konuşuruz tekrar.

Sevgiler

Vito Genovese 17:42, 9 Kasım 2006 (UTC)

Ümit Özdağ[kaynağı değiştir]

Valla o sayfa birebir alıntı Serkan. Teliften arındırmak için oturup baştan yazmak gerekiyor. Normalde direkt silebilirim ama yazmak istiyorum dersen bırakayım?

Vito Genovese 20:03, 9 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 14:01, 25 Kasım 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkürler Serkan. --Mskyrider 17:29, 19 Aralık 2006 (UTC)

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:47, 29 Aralık 2006 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

İngilizce Vikipedi'deki metinde yer alan 22 ve 23 numaralı kaynaklarmış o ibarelerin kaynağı. İsterseniz onları referans olarak ekleyin; isterseniz ben ekleyeyim - fark etmez. Gösterdiğiniz için teşekkürler, herhangi bir haber ajansında rastlayamadığım için kaynak göster koymuştum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:23, 30 Aralık 2006 (UTC)

Bosna-Hersek inşallah...[kaynağı değiştir]

Merhaba Serkan. İnşallah dediğini yapacağım Premijer Liga BiH tamamdır, ama ne zaman? göreceğiz. vikipedist arkadaşım kolay gelsin.

Şablon:Lig B[kaynağı değiştir]

Şablon:Türkiye'de Futbol benzeri bir şablon yapalım diye düşünüyorum. Ama karar sizin. Başka bir durumda da yazılar nasıl küçültülür bilmiyorum.

NOT:İlk şablon bence güzeldi,yazılar da büyük değildi.

Saygılar, Hmd92 2 Ocak 2007 20:43 (UTC+2)

İlk görüşüm devam ediyor da ben Vikipedi'de yazı yazarken birden yazılar büyüdü. Nasıl düzeltebilirim? Bu yazı büyümesinin sebebi nedir?

Saygılar, Hmd92 3 Ocak 2007 13:07 (UTC+2)

  • Ne demek Serkan, istediğin gibi kullanabilirsin. İyi çalışmalar. :) --Mskyrider ileti 21:47, 5 Ocak 2007 (UTC)

haymana hakkındaki görüşlerinizi neye dayanarak yaptınız... Haymanaya Çizdiğiniz kötü tabloda size binlerce bed dua olarak geri dönecektir.Bir kaplıca ve termal turizm bölgesine böyle haksız bir yaklaşım???????????

Şablonlar hakkında[kaynağı değiştir]

Şablon:Futbol kulüp bilgi ve Şablon:Futbol kulübü bilgi işlevi görüyor fakat ben şu ana kadar olan tüm işlerimde 1.sini kullandım. Diğer şablondaki e-mail yeni gereksizmiş gibi geliyor bana. İkiside kullanılsa; isteyen istediğini tercih etse olmaz mı?----Serkansporfcmesaj 18:16, 11 Ocak 2007 (UTC)

İki aynı madde olmaması gerektiği gibi iki aynı şablon olmamalı. Bununla ilgili VP:Spor'da hatırlarsan bir fikir teatisinde de bulunmuştuk; o sonuca göre ben diğer benzer işlevi yapan şablonun kullanıldığı maddeleri o zaman karar kıldığımız şablona döndürdüm geriye Şablon:Futbol kulüp bilgi kalmıştı, vakit bulursam onu da güncelleyeceğim aslında (yapılacaklar listesinde alt sıralarda bir iş olarak bekliyor)
Gelelim değiştirilmesine; aslında diğer şablon daha sorunlu (eksik) idi, senin bahsettiğin şablonu sadece isim değişikliği ile yönlendirmek yetecektir. Email ile ilgili sana katılmıyorum. Bir bilgi kırıntı dahi olsa ihtiyaç halinde can alıcı olabilir fikrindeyim. Ama istersen yine de tartışma sayfasına bir iki satır karala bakalım sonuç nice olur, selamlar--~Tarkovsky~ 14:32, 12 Ocak 2007 (UTC)

Benim mail adresim hamdi_92_fb@hotmail.com. Sizinkini de öğrendiğim iyi oldu.

Saygılar, Hmd92 12 Ocak 2007 20:48 (UTC+2)

Selam Serkansporfc, Portal:Beşiktaş açıldı. Belki sen daha da geliştirmek istersin. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Atacameñoileti 19:06, 18 Ocak 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:22, 13 Mart 2007 (UTC)

Bu aralar projemizde büyük eksiklikler var. Ayrıca futbol haricindeki diğer sporlara (belki basketbol hariç) yeteri önem gösteremiyoruz ve bu durum, beni bir proje üyesi olarak çok üzüyor. Eğer spor sayfalarını geliştirmek istiyorsak, hepimizin elini taşın altına sokması gerektiğini düşünüyorum.

Yaşasın spor!

Hmd92 21:04, 11 Haziran 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 06:20, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum. Bu arada sizin galiba yahoo geocities'te yaptığınız bir sayfa var bn sizin adrese Iğdırspor amblemi göderdim ama henüz koymadınız. Çok meşgulsünüz galiba.--Sabrican76mesaj 16:49, 11 Ekim 2007 (UTC)


Kanal 24 maddesine kaynaksız şablonu ekledim, daha önceden sürekli Kanal 24 maddesi değiştirildiğinden bugün, Kanal 24 (Norveç) olarak adını değiştirdim. Bu seferde Kanal 24 maddesine içerik verildi. Ancak konu hakkında bilgim olmadığından sadece kategorilendirme yapmıştım. Sizden ricam eğer konu hakkında bilgi sahibi iseniz, maddeyi düzeltiniz, Doğuş grubu ile ilgili ifadeleri çıkarınız, mümkünse kaynak ekleyiniz...Teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 18:34, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadığı için silinecektir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.--

Levent Abi ileti 05:36, 6 Temmuz 2008 (UTC)

  • Joan Capdevila maddesi (ki o gerekçeyle sildim) oldukça kısaydı, bir tane daha vardı, onu sen açmamıştın ama düzenlemiştin sanırım. Aslında düzgün açılmış maddeleri kısa da olsa silerken üzülüyorum ama elimden gelen bir şey yok: Kurallar herkes için geçerli. Birisi hakkında doyurucu bilgi arayan kullanıcının madde açılımca bir ya da iki satırla karşılaşması hiç de iyi olmuyor. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:28, 6 Temmuz 2008 (UTC)


  • Galatasaray'da böyle bir sporcu yok mu? Hayali bir kişilik mi? Ben futboldan pek anlamam. Levent Abi ileti 17:56, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Eh, spor sadece futbolla anlaşılacak kadar böyle yüceltilip, rant kaynağı haline getirilirse, olacağı bu: 20 yaşında genç, bilimle, sanatla, teknoılojiyle ilgilenip ülkesine, ailesine, kendine yararlı olacağına; hayalinde kendini o değerde görüyor demek. Üzücü. Madde silindi, kullanıcı uyarıldı. Bildirdiğiniçin teşekkürler. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 18:01, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Haftanın Projesi[kaynağı değiştir]

Haftanın projesi olarak bir ülkeyi ele alıp o ülkeyle ilgili spor bilgilerini vikipediye girebiliriz.Haftanın projesi bu olabilir ya da bunu Ülke Spor Geliştirme adı altında uygulayabiliriz.Mesela bu hafta pazartesi günü Moldova'yı seçtik.Moldova'da Spor adlı bir kategori oluşturacağız ve bu kararı aldığımız Pazartesi'den itibaren bir hafta boyunca Moldova'daki spor hakkında yazabileceğimiz kadar madde yazacağız. -BerkayMesaj-

VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:46, 6 Şubat 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Serkansporfc,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:100px-Ghana FA.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 18:13, 30 Temmuz 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Serkansporfc,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Mardinspor.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 19:42, 13 Kasım 2010 (UTC)

Biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Saddam Hüseyin maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 11:45, 27 Kasım 2010 (UTC)

(Sayfadaki diğer adaylıklardan birkaçını değerlendirebilir misiniz acaba?) --İnfoCan 11:45, 27 Kasım 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Serkansporfc,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Leedsunited.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

cobija 15:27, 6 Aralık 2010 (UTC)

Reality 12:48, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 22:16, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 08:32, 9 Eylül 2011 (UTC)

Mutlutopuz 17:10, 31 Ocak 2012 (UTC)

Reality 00:39, 30 Haziran 2012 (UTC)

Reality 19:33, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Doruk455 (mesaj) 13:18, 2 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 11:09, 9 Şubat 2016 (UTC)

Alanya kebabı isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

E4024 (mesaj) 13:59, 27 Nisan 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:56, 16 Aralık 2016 (UTC)

Beşiktaş Dergisi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Beşiktaş Dergisi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Beşiktaş Dergisi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:52, 28 Ocak 2017 (UTC)

Vala Somalı silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Vala Somalı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Vala Somalı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 19:06, 17 Mayıs 2017 (UTC)

--ToprakM 13.38, 16 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Satirdan kahraman (mesaj) 12.54, 23 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Aynaya bakarken[kaynağı değiştir]

aynaya bakarken adlı kitabın yazarı Mustafa Sultaniafgan. kitap 2020 yılında kutlu yayın evi[1] tarafından yayımlandı.

Uscittadipalermo.svg adlı dosya kullanılmıyor[kaynağı değiştir]

Uscittadipalermo.svg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Açıklama sayfasında belirtildiği üzere dosya, adil kullanım dosyasıdır ve Vikipedi'de adil kullanım politikası kriterlerini sağlamak zorundadır. Ancak şu anda bu dosya hiçbir maddede kullanılmamaktadır. Eğer dosya maddeden çıkarıldıysa, neden çıkarıldığını kontrol ediniz. Eğer kullanılabilir olduğunu düşünüyorsanız yeniden ekleyebilirsiniz. Ancak resmin adil kullanım politikasına uyduğundan emin olunuz.

Önümüzdeki yedi gün içinde dosya hala kullanılmıyorsa silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. ‒ToprakM  23.33, 2 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Sparta logo.svg adlı dosya kullanılmıyor[kaynağı değiştir]

Sparta logo.svg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Açıklama sayfasında belirtildiği üzere dosya, adil kullanım dosyasıdır ve Vikipedi'de adil kullanım politikası kriterlerini sağlamak zorundadır. Ancak şu anda bu dosya hiçbir maddede kullanılmamaktadır. Eğer dosya maddeden çıkarıldıysa, neden çıkarıldığını kontrol ediniz. Eğer kullanılabilir olduğunu düşünüyorsanız yeniden ekleyebilirsiniz. Ancak resmin adil kullanım politikasına uyduğundan emin olunuz.

Önümüzdeki yedi gün içinde dosya hala kullanılmıyorsa silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. ‒ToprakM  23.34, 2 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

  1. ^ Sultaniafgan, Mustafa. "aynaya bakarken". amazon.com. kutlu yayın evi.