Kullanıcı mesaj:Kerim Coşkun Mirzazade

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: ToprakM tarafından 1 yıl önce Merhaba başlığına

Merhaba Kerim Coşkun Mirzazade, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Vikiçizer (mesaj) 19:48, 10 Mayıs 2016 (UTC)

Sayfa denetimi[kaynağı değiştir]

Sayın vikicizer şu sayfayı kontrol edip uygunsa onaylar mısınız Said Nursi Dava42 (mesaj) 12:47, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Ekledikleriniz kaynaklı ve nispeten yazım üslubu kabul edilebilir olduğundan onaylandı. Niye bana mesaj attığınızı anlamadım ama herhangi bir devriye eklediklerinizi görüp onaylayabilir, acele etmeyiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:48, 10 Mayıs 2016 (UTC)

--SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:35, 22 Mayıs 2016 (UTC)

--SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:35, 22 Mayıs 2016 (UTC)

--SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:35, 22 Mayıs 2016 (UTC)

--SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:35, 22 Mayıs 2016 (UTC)

sayın Sakhalinio Gülen Hareketi sayfasında yaptığım değişikliği kaynak belirtilmeden içerik silinmesi nedeniyle geri almışsınız fakat tartışma sayfasını kaynak olarak gösterdim. ve vikipedinin şu sayfasında [[1]] bkz: Tartışma yazarak kaynak gösterilebileceğini ifade ediyor. yani demek istediğim burada kaynak sorunu ne? Dava42 (mesaj) 21:04, 22 Ekim 2016 (UTC)

Merhabalar Dava42, sürüm kontrolü yapıyoruz ve şu anda bekleyen 6000 üzerinde onaylanmamış sayfa var. Bu nedenle bazen böyle durumlar olmaktadır. Ki Tartışma sayfasında 2 sayfalaık konu ile ilgili tartışma mevcut ve buda demekki ihtilaflı bir konu demek. Bu nedenle tartışma sonuca bağlanmadan içerik çıkartmayınız. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:11, 22 Ekim 2016 (UTC)

fakat gülen hareketi sayfasında tanımlama başlığında ihsan eliaçık'ın görüşüne yer vermek sayfanın tamamında oluşan genel bir kabul gibi algı oluşturuyor bence bu doğru değil yani bilindiği üzere gülen hareketini tanımlayan çok farklı görüşler var tek bir şahsın görüşüne yer vermek yanlış. sizinde o başlığa bir gözatmanızı tavsiye ederim. saygılar bizden.Dava42 (mesaj) 22:22, 22 Ekim 2016 (UTC)

merhaba sayın Turgut46 bir şey sormak için sizi rahatsız ediyorum kitap kaynağı şablonunda telif hakkı var ise alıntı kısmına içerik eklemek telif ihlali olur mu? teşekkürler Dava42 (mesaj) 21:00, 10 Aralık 2016 (UTC)

Olur diye düşünüyorum. Detaylı bilgi buradadır ➡ Vikipedi:Telif hakları --Turgut46 21:03, 10 Aralık 2016 (UTC)

şu sayfayı kontrol edebilir misiniz? teşekkürlerDava42 (mesaj) 22:09, 10 Aralık 2016 (UTC)

O sayfayı sürekli ben onaylıyorum. Biraz da başka arkadaşlar ilgilensin. Ayrıca bazı kaynaklı ifadeler silinmiş (Nurculuk, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından 20 Eylül 1965 tarihinde alınan kararda ceza yasasının 163. maddesine göre suç kabul edilmiştir. gibi). Taraflı bir değişiklik gibi geldi. Turgut46 19:53, 11 Aralık 2016 (UTC)

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Müzesi ile ilgili mesajınızı görünce Rüstem Paşa Medresesi (İstanbul) maddesini açtım. müze hâlâ kullanımdaysa bilgileri bu maddeye ekleyebilirsiniz. eğer silinen maddeye eklediğiniz içerik telifli değil ve elinizde yoksa silen hizmetliden içeriği talep edebilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 12:08, 16 Aralık 2016 (UTC)

sayın kibele müzeyi aynı sayfada gösterilmeyecek kadar büyük ve kayda değer olarak görüyorum. Medrese safyasına kısa bir açıklamayla, Bediüzzaman ve Risale-i Nur sayfasına yönlendirilmeli. [2]Dava42 (mesaj) 13:03, 16 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 12:07, 28 Ocak 2017 (UTC)

Psikoloji Projesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje
Psikoloji
Daveti

Merhabalar Kerim Coşkun Mirzazade!, Psikoloji ile ilgili maddeleri düzenlemek ve geliştirmeyi amaç edinen Psikoloji VikiProjesine davetlisiniz.


--~~~

Sorun Ne?[kaynağı değiştir]

Yaptığım şablon değişikiğini "ne alaka?" diye geri almışsınız sorunun ne olduğunu açıkca belirtir misiniz ? ikincisi giriş kısmında belirtilen Bediüzzaman ismini kaldırmışssınız. Bu ifade giriş kısmında belirtiliyor sayfanın geri kalan yerlerinde bu ifade yok ve Said Nursi'ye Osmanlı döneminde ve cumhuriyet döneminde Bediüzzaman diye hitap edilmiş birçok resmi belgede dahi bu şekilde ifade ediliyor. Osmanlı kimlik belgesinde dahi Bediüzzaman ifadesi yer alıyor. Günümüzde de yaygın bir şekilde kullanılıyor. Giriş kısmında Bediüzzaman denilmesi vikipedi tarafsızlık ilkesine aykırı değil. Bediüzzaman kelimesinin övücü bi mana ifade ediyor diye giriş kısmından kaldırılması doğru değil çünkü Bediüzzaman onun ismi olmuş. Kerim Coşkun Mirzazade (mesaj) 19.36, 14 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Kişiyle doğrudan alakası bulunmayan ve kayda değerliği bile belirsiz bilgilerin dolaşım şablonunda ne işi var? İkincisi "Bediüzzaman" ifadesinin sadece Said Nursi taraftarlarınca kullanılmadığına dair bir bilgi var mıdır? --Turgut46 00.28, 15 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Said Nursi şablonuna eklemeler yaparken Mustafa Kemal Atatürk şablonundan esinleniyorum. Sizde bence bi inceleyin. Vikipediye göre Said Nursi kayda değer ise onun hakkında açılan bi müze ve kültür evi'de kayda değer oluyor. İkincisi Said Nursi hakkında dönemin gazete ve dergi ve resmi belgelerine ait kaynaklar ekledim çoğunda Bediüzzaman ifadesi yer alıyor. günümüzde muhalif insanlar tarafından bu ifade hoş karşılanmıyor olabilir fakat Bediüzzaman isim olarak kullanılmış.

Bediüzzaman olarak hitap edildiği TBMM zabıt ceridesi >> https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/td_v2.sayfa_getir?sayfa=439&v_meclis=1&v_donem=1&v_yasama_yili=&v_cilt=24&v_birlesim=135

Bediüzzaman olarak hitap edildiği Başbakanlık Osmanlı arşivleri>> https://www.devletarsivleri.gov.tr/varliklar/dosyalar/eskisiteden/yayinlar/osmanli-arsivi-yayinlar/ERMEN%C4%B0%20KATL%C4%B0AM-1.pdf

Bediüzzaman olarak hitap edildiği Takvim-i Vekayi Gazetesi 11 Ağustos 1918 >> https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12575/67458/0141.pdf?sequence=141&isAllowed=y

Bediüzzaman olarak hitap edildiği Tanin Gazetesi 24 mayıs 1909 >> https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12575/3494/24%20May%c4%b1s%201909.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Bediüzzaman olarak hitap edildiği Sebilürreşad Mecmuası >> https://web.archive.org/web/20200427222246/https://4html.net/source/0125.pdf

Bu ve bunun gibi daha çok var. Kerim Coşkun Mirzazade (mesaj) 01.58, 15 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Dosya:Bedîüzzaman Said Nursî Karakalem.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Turgut46. Oluşturduğun Dosya:Bedîüzzaman Said Nursî Karakalem.jpg maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "D1: Çift kopya dosya" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Turgut46 16.54, 31 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Teşekkür ve Rica[kaynağı değiştir]

Sayın Turgut46, öncelikle teşekkür ederim "Bediüzzaman Said Nursi Karakalem" resmini Wikimedia Commons'a koymuşsunuz. Fakat ben bu resmi silip biraz daha farklı bi versiyonunu koymak istiyorum. Şimdiki yüklü olan resmin görünmesini istemiyorum. Sizden ricam silmek için aday gösterir misiniz. ben bilmiyorum. Kerim Coşkun Mirzazade (mesaj) 13.59, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Silinmesine gerek yok. Bu sayfadan yenisini yükleyebilirsiniz. Turgut46 14.57, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla
Resmi güncellediğiniz zaman eski sürümü görünmez. --Turgut46 17.48, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba yardımcı olur musunuz[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Sakhalinio, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bed%C3%AE%C3%BCzzaman_Said_Nurs%C3%AE_Karakalem.jpg bu resmin sahibi benim ve ben yükledim fakat silinmesini istiyorum. silinmesi için bişeyler yaptım fakat tam bilmiyorum. siz siler misiniz Kerim Coşkun Mirzazade (mesaj) 15.19, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba sayın Kerim Coşkun Mirzazade, benim commonsta adminlik yetki yok maaelsef. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.31, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Teşekkür ederim Sakhalinio, peki silmek için ne yapmam veya nereye başvurmam gerekir Kerim Coşkun Mirzazade (mesaj) 17.19, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Gördüğüm kadarıyla bir silme isteği oluşturmuşsunuz. Bu durumda beklemeniz gerekecektir. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 17.33, 5 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Evrimsel Biyoloji İş Birliği Daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba Kerim Coşkun Mirzazade, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Brcan (mesaj) 16.20, 7 Haziran 2020 (UTC)
Yanıtla


Lütfen emailinizi kontrol edin[kaynağı değiştir]

Merhaba Kerim Coşkun Mirzazade: Lütfen emailinizi kontrol edin! Konu: "The Community Insights survey is coming!" Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen surveys@wikimedia.org adresine e-posta gönderin.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.39, 24 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla

Said Nursi katkıları[kaynağı değiştir]

Selam mirzazade, öncelikle açıklamaların için teşekkür ederim, A.B.Hanbel veya suyutiden alınan kaynak Said nursi için değil, said nursi ve daha birçok kıyamet beklentisi içerisindeki inanan insanlar için referans teşkil eden rivayetler içindi. Bunları not veya dipnot olarak vermekte sakınca yoksa o şekilde verebiliriz. Said nursi bu inancın üzerine kendi ebced hesabını eklemiş, ki bu onun şahsına özgün özel bir çıkarım. Benim kişisel yorumum olan birşey değil, Nur cemaatinin temel hareket noktalarıdır bunlar.

Sorularla risale kaynaklara dayalı bir inceleme yapmış, buradaki sıkıntıyı anlamadım?Ben Bilal (mesaj) 07.46, 9 Kasım 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Sakhalinio, "Ben Bilal"[[3]] isimli kullanıcıyı şikayet etmek istiyorum. Bu arkadaş özgün araştırmalara yer veriyor, kişisel yorum içeren ifadeler kullanıyor, doğrudan alakalı olmayan kaynaklar kullanıyor ve hiçbir değişiklik özeti yazmıyor. Kendisini uyarmama rağmen ısrarla devam ediyor. Bu imzasız yazı Kerim Coşkun Mirzazade (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 09.10, 8 Kasım 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba Kerim Coşkun Mirzazade, öncelikle dikkatiniz ve incelemeliriniz için çok teşekkürler. @Ben Bilal, katkılarınızda yorum olabilecek cümlelerden özellikle kaçınmanızı rica ederim. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 18.59, 9 Kasım 2020 (UTC)Yanıtla

ToprakM  12.52, 27 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla