İstanbul'un belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(İstanbul ilinin belediyeleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste 2007 Ekim'deki İstanbul, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Adalar Adalar Coşkun Özden
Avcılar Avcılar Mustafa Değirmenci
Bağcılar Bağcılar Lokman Çağırıcı
Bahçelievler Bahçelievler Osman Develioğlu
Bakırköy Bakırköy Ateş Ünal Erzen
Bayrampaşa Bayrampaşa Hüseyin Bürge
Beşiktaş Beşiktaş İsmail Ünal
Beykoz Beykoz Muharrem Ergül
Beykoz Çavuşbaşı Muhammed Hanefi Dilmaç
Beyoğlu Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan
Büyükçekmece Bahçeşehir Kemal Aydın
Büyükçekmece Beylikdüzü Vehbi Orakçı
Büyükçekmece Büyükçekmece Dr. Hasan Akgün
Büyükçekmece Esenyurt Necmi Kadıoğlu
Büyükçekmece Gürpınar Velittin Küçük
Büyükçekmece Kıraç Hamit Öncü
Büyükçekmece Kumburgaz Hüseyin Çorbacıoğlu
Büyükçekmece Mimarsinan Cuma Bozgeyik
Büyükçekmece Tepecik Rafet Yıldız
Büyükçekmece Yakuplu Şanver Çolak
Çatalca Binkılıç Gökay Savaşan
Çatalca Çatalca İsmail İp
Çatalca Çiftlikköy İsmail Sevinç
Çatalca Durusu Engin Akman
Çatalca Hadımköy Ali Osman Çolak
Çatalca Karacaköy Nurettin Eldeniz
Çatalca Muratbey Bayram Ali Öner
Eminönü Eminönü Av. Nevzat Er
Esenler Esenler Mehmet Öcalan
Eyüp Eyüp Ahmet Genç
Eyüp Göktürk Mustafa Gül
Fatih Fatih Mustafa Demir
Gaziosmanpaşa Arnavutköy Ahmet Haşimi Baltacı
Gaziosmanpaşa Boğazköy Hatip Aras
Gaziosmanpaşa Bolluca Recep Bahri Kazankaya
Gaziosmanpaşa Gaziosmanpaşa Dr. Erhan Erol
Gaziosmanpaşa Haraççı Metin Karan
Gaziosmanpaşa Taşoluk Müfit Taşkın
Güngören Güngören Şakir Yücel Karaman
İstanbul İstanbul Büyükşehir Kadir Topbaş
Kadıköy Kadıköy Av. Selami Öztürk
Kağıthane Kağıthane Fazlı Kılıç
Kartal Kartal Arif Dağlar
Kartal Samandıra Yusuf Büyük
Küçükçekmece Küçükçekmece Aziz Yeniay
Maltepe Maltepe Fikri Köse
Pendik Pendik Erol Kaya
Sarıyer Bahçeköy Mustafa Başaran
Sarıyer Sarıyer Yusuf Tülün
Silivri Büyükçavuşlu Nazım Subaşı
Silivri Celaliye Rıdvan Yavuz Bilge
Silivri Çanta Tahir Sert
Silivri Değirmen Osman Topaç
Silivri Gümüşyaka Hüseyin Ağu
Silivri Kavaklı Hasan Geyiktepe
Silivri Ortaköy Erdinç Tabak
Silivri Selimpaşa Ahmet Yağcıoğlu
Silivri Silivri Hüseyin Turan
Sultanbeyli Sultanbeyli Dr. Alaattin Ersoy
Şile Ağva Ali Acar
Şile Şile Can Tabakoğlu
Şişli Şişli Hayri İNÖNÜ
Tuzla Akfırat Hilmi Yıldız
Tuzla Orhanlı Cemil Ekşi
Tuzla Tuzla Mehmet Demirci
Ümraniye Alemdağ Mehmet Yaşa
Ümraniye Çekme Sıddık Eraslan
Ümraniye Ömerli Ahmet Erdal Yılmaz
Ümraniye Sarıgazi Kemal Ayyıldız
Ümraniye Taşdelen Hüseyin Avni Sipahi
Ümraniye Ümraniye Hasan Can
Ümraniye Yenidoğan Hakan Örüng
Üsküdar Üsküdar Mehmet Çakır
Zeytinburnu Zeytinburnu Murat Aydın

2014'deki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 32 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]