Yolcu trafiğine göre Dünyanın en işlek havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Yolcu trafiğine göre Dünyanın en işlek havalimanları listesi, Airports Council International (ACI) tarafından duyrulan, yıl içerisinde hizmet verilen toplam yolcu sayısı göz önünde bulundurularak oluşturulan liste. Listenin başında yer alan Atlanta Uluslararası Havalimanı, 2000 yılından bu yana toplam yolcu sayısına göre Dünyanın en işlek havalimanı unvanını elinde tutmaktadır.

2015 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

ACI verilerine göre Mart 2015 sonu itibarı ile sıralama aşağıdaki gibi sıralanmaktadır[1]:

Sıra Havalimanı Konum Ülke IATA/ICAO
kodları
Toplam
yolcu
Sıra
Değişimi
Yüzdelik
Değişim
1. Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Uluslararası Havalimanı Atlanta, Georgia ABD ATL/KATL 22,746,009 artış5.1%
2. Çin Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı Chaoyang-Shunyi, Pekin Çin PEK/ZBAA 21,663,240 artış5.5%
3. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Uluslararası Havalimanı Garhoud, Dubai BAE DXB/OMDB 19,606,327 artış3 artış6.8%
4. Japonya Haneda Uluslararası Havalimanı Ōta, Tokyo Japonya HND/RJTT 18,053,930 artış8.4%
5. Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Uluslararası Havalimanı Los Angeles, Kaliforniya ABD LAX/KLAX 16,416,281 artış2.8%
6. Birleşik Krallık Heathrow Havalimanı Hillingdon, Londra Birleşik Krallık LHR/EGLL 16,364,246 azalış3 artış2.0%
7. Hong Kong Hong Kong Uluslararası Havalimanı Chek Lap Kok, Hong Kong Hong Kong, Çin HKG/VHHH 16,328,000 artış3 artış9.0%
8. Amerika Birleşik Devletleri O'Hare Uluslararası Havalimanı Chicago, Illinois ABD ORD/KORD 16,258,025 azalış1 artış9.8%
9. Amerika Birleşik Devletleri Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı Dallas-Fort Worth, Texas ABD DFW/KDFW 14,487,751 azalış1.2%
10. Tayland Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı Bang Phli, Samut Prakan Tayland BKK/VTBS 14,139,314 artış12 artış14.8%
11. Çin Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı Pudong, Şanghay Çin PVG/ZSPD 14,136,814 artış8 artış17.7%
12. Fransa Paris-Charles de Gaulle Havalimanı Roissy-en-France, Île-de-France Fransa CDG/LFPG 14,113,587 azalış4 artış2.2%
13. Çin Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı Baiyun-Huadu, Guangzhou, Guangdong Çin CAN/ZGGG 14,094,902 artış2 artış3.7%
14. Singapur Singapur Changi Havalimanı Changi Singapur SIN/WSSS 13,076,000 artış2 azalış0.9%
15. Türkiye Atatürk Havalimanı İstanbul Türkiye IST/LTBA 12,944,832 azalış2 artış4.4%
16. Güney Kore Incheon Uluslararası Havalimanı Incheon Kore Cumhuriyeti ICN/RKSI 12,539,595 artış7 artış15.6%
17. Almanya Frankfurt Havalimanı Frankfurt, Hesse Almanya FRA/EDDF 12,508,282 azalış6 artış2.8%
18. Endonezya Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı Cengkareng, Banten Endonezya CGK/WIII 12,314,667 azalış6 azalış9.5%
19. Amerika Birleşik Devletleri Denver Uluslararası Havalimanı Denver, Colorado ABD DEN/KDEN 12,213,404 azalış1 azalış1.4%
20. Malezya Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı Sepang, Selangor Malezya KUL/WMKK 11,972,635 azalış2.9%
21. Amerika Birleşik Devletleri John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı Queens, New York, New York ABD JFK/KJFK 11,924,793 azalış4 artış7.4%
22. Hollanda Amsterdam Schiphol Havalimanı Haarlemmermeer, North Holland Hollanda AMS/EHAM 11,530,950 azalış8 artış3.5%
23. Amerika Birleşik Devletleri Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı Phoenix, Arizona ABD PHX/KPHX 11,015,495 artış3 artış4.5%
24. Amerika Birleşik Devletleri Miami Uluslararası Havalimanı Miami-Dade County, Florida ABD MIA/KMIA 10,978,401 artış5 artış4.6%
25. Amerika Birleşik Devletleri San Francisco Uluslararası Havalimanı San Mateo County, California ABD SFO/KSFO 10,799,749 azalış4 artış5.1%
26. Hindistan Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı Delhi Hindistan DEL/VIDP 10,686,816 artış5 artış13.0%
27. Amerika Birleşik Devletleri Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı Charlotte, North Carolina ABD CLT/KCLT 10,344,920 azalış3 artış0.1%
28. Amerika Birleşik Devletleri McCarran Uluslararası Havalimanı Las Vegas, Nevada ABD LAS/KLAS 10,307,039 azalış3 artış1.7%
29. Çin Chengdu Shuangliu Uluslararası Havalimanı Shuangliu, Chengdu, Sichuan Çin CTU/ZUUU 10,184,839 artış9 artış13.3%
30. Brezilya São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı Guarulhos, São Paulo Brezilya GRU/SBGR 9,961,379 artış1.9%

2014 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

ACI'nin verilerine göre[2], yolcu trafiği baz alındığında Dünyanın en işlek 30 havalimanı aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Sıra Havalimanı Konum Ülke IATA/ICAO
kodları
Toplam
yolcu
Sıra
Değişimi
Yüzdelik
Değişim
1. Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Uluslararası Havalimanı Atlanta, Georgia ABD ATL/KATL 96,178,899 artış1.9%
2. Çin Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı Chaoyang, Pekin Çin PEK/ZBAA 86,130,390 artış2.9%
3. Birleşik Krallık Londra Heathrow Havalimanı Hillingdon, Londra Birleşik Krallık LHR/EGLL 73,408,442 artış1.4%
4. Japonya Haneda Uluslararası Havalimanı Ōta, Tokyo Japonya HND/RJTT 72,826,862 artış5.8%
5. Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Uluslararası Havalimanı Los Angeles, Kaliforniya ABD LAX/KLAX 70,665,472 artış1 artış6.0%
6. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Uluslararası Havalimanı Garhoud, Dubai BAE DXB/OMDB 70,475,636 artış1 artış6.1%
7. Amerika Birleşik Devletleri O'Hare Uluslararası Havalimanı Chicago, Illinois ABD ORD/KORD 70,015,746 azalış2 artış4.4%
8. Fransa Paris-Charles de Gaulle Havalimanı Roissy-en-France, Île-de-France Fransa CDG/LFPG 63,808,796 artış2.8%
9. Amerika Birleşik Devletleri Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı Dallas-Fort Worth, Texas ABD DFW/KDFW 63,523,489 artış5.1%
10. Hong Kong Hong Kong Uluslararası Havalimanı Chek Lap Kok, Hong Kong Çin HKG/VHHH 63,148,379 artış1 artış6.0%
11. Almanya Frankfurt Havalimanı Frankfurt, Hesse Almanya FRA/EDDF 59,566,132 artış1 artış2.6%
12. Endonezya Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı Cengkareng, Banten Endonezya CGK/WIII 57,005,406 azalış2 azalış4.8%
13. Türkiye Atatürk Havalimanı İstanbul Türkiye IST/LTBA 56,767,108 artış5 artış10.7%
14. Hollanda Amsterdam Schiphol Havalimanı Haarlemmermeer, North Holland Hollanda AMS/EHAM 54,978,023 artış4.6%
15. Çin Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı Huadu, Guangzhou, Guangdong Çin CAN/ZGGG 54,780,346 artış1 artış4.4%
16. Singapur Singapur Changi Havalimanı Changi Singapur SIN/WSSS 54,091,802 azalış3 artış0.7%
17. Amerika Birleşik Devletleri John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı Queens, New York, New York ABD JFK/KJFK 53,635,346 artış2 artış6.4%
18. Amerika Birleşik Devletleri Denver Uluslararası Havalimanı Denver, Colorado ABD DEN/KDEN 53,472,514 azalış3 artış1.7%
19. Çin Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı Pudong, Şanghay Çin PVG/ZSPD 51,651,800 artış2 artış9.5%
20. Malezya Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı Sepang, Selangor Malezya KUL/WMKK 48,932,471 artış3.0%
21. Amerika Birleşik Devletleri San Francisco Uluslararası Havalimanı San Mateo County, California ABD SFO/KSFO 47,114,611 artış1 artış4.8%
22. Tayland Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı Bang Phli, Samut Prakan Tayland BKK/VTBS 46,423,352 azalış5 azalış9.6%
23. Güney Kore Incheon Uluslararası Havalimanı Incheon Kore Cumhuriyeti ICN/RKSI 45,662,322 artış2 artış9.6%
24. Amerika Birleşik Devletleri Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı Charlotte, North Carolina ABD CLT/KCLT 44,333,475 azalış1 artış2.0%
25. Amerika Birleşik Devletleri McCarran Uluslararası Havalimanı Las Vegas, Nevada ABD LAS/KLAS 42,869,517 azalış1 artış2.4%
26. Amerika Birleşik Devletleri Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı Phoenix, Arizona ABD PHX/KPHX 42,125,212 artış1 artış4.5%
27. İspanya Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı Madrid İspanya MAD/LEMD 41,815,261 artış2 artış5.3%
28. Amerika Birleşik Devletleri George Bush Kıtalararası Havalimanı Houston, Texas ABD IAH/KIAH 41,194,558 artış3.3%
29. Amerika Birleşik Devletleri Miami Uluslararası Havalimanı Miami-Dade County, Florida ABD MIA/KMIA 40,941,879 azalış3 artış0.9%
30. Brezilya São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı Guarulhos, São Paulo Brezilya GRU/SBGR 39,773,716 artış3 artış9.2%

2013 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Havalimanı Konum Ülke IATA/ICAO
kodları
Toplam
yolcu
Sıra
Değişimi
Yüzdelik
Değişim
1. Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Uluslararası Havalimanı Atlanta, Georgia ABD ATL/KATL 94,430,785 azalış1.1%
2. Çin Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı Chaoyang, Pekin Çin PEK/ZBAA 83,712,355 artış2.2%
3. Birleşik Krallık Heathrow Havalimanı Hillingdon, Londra Birleşik Krallık LHR/EGLL 72,368,030 artış3.3%
4. Japonya Haneda Uluslararası Havalimanı Ōta, Tokyo Japonya HND/RJTT 68,906,636 artış3.3%
5. Amerika Birleşik Devletleri O'Hare Uluslararası Havalimanı Chicago, Illinois ABD ORD/KORD 66,883,271 azalış0.1%
6. Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Uluslararası Havalimanı Los Angeles, Kaliforniya ABD LAX/KLAX 66,702,252 artış4.7%
7. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Uluslararası Havalimanı Garhoud, Dubai BAE DXB/OMDB 66,431,533 artış3 artış15.2%
8. Fransa Paris-Charles de Gaulle Havalimanı Roissy-en-France, Île-de-France Fransa CDG/LFPG 62,052,917 azalış1 artış0.7%
9. Amerika Birleşik Devletleri Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı Dallas-Fort Worth, Texas ABD DFW/KDFW 60,436,266 azalış1 artış3.2%
10. Endonezya Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı Cengkareng, Tangerang, Banten Endonezya CGK/WIII 59,701,543 azalış1 artış3.4%
11. Hong Kong Hong Kong Uluslararası Havalimanı Chek Lap Kok, Hong Kong Çin HKG/VHHH 59,609,414 artış1 artış6.3%
12. Almanya Frankfurt Havalimanı Frankfurt, Hesse Almanya FRA/EDDF 58,036,948 azalış1 artış0.9%
13. Singapur Singapur Changi Havalimanı Changi Singapur SIN/WSSS 53,726,087 artış2 artış5.0%
14. Hollanda Amsterdam Schiphol Havalimanı Haarlemmermeer, North Holland Hollanda AMS/EHAM 52,569,250 artış2 artış3.0%
15. Amerika Birleşik Devletleri Denver Uluslararası Havalimanı Denver, Colorado ABD DEN/KDEN 52,556,359 azalış2 azalış1.1%
16. Çin Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı Huadu, Guangzhou, Guangdong Çin CAN/ZGGG 52,450,262 artış2 artış8.6%
17. Tayland Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı Bang Phli, Samut Prakan Tayland BKK/VTBS 51,363,451 azalış3 azalış3.1%
18. Türkiye Atatürk Havalimanı İstanbul Türkiye IST/LTBA 51,172,626 artış2 artış13.6%
19. Amerika Birleşik Devletleri John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı Queens, New York, New York ABD JFK/KJFK 50,413,204 azalış2 artış2.3%
20. Malezya Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı Sepang, Selangor Malezya KUL/WMKK 47,498,157 artış7 artış19.1%
21. Çin Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı Pudong, Şanghay Çin PVG/ZSPD 47,189,849 artış5.2%
22. Amerika Birleşik Devletleri San Francisco Uluslararası Havalimanı San Mateo County, California ABD SFO/KSFO 44,944,201 artış1.2%
23. Amerika Birleşik Devletleri Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı Charlotte, North Carolina ABD CLT/KCLT 43,456,310 artış1 artış5.4%
24. Amerika Birleşik Devletleri McCarran Uluslararası Havalimanı Las Vegas, Nevada ABD LAS/KLAS 41,856,787 azalış1 azalış0.5%
25. Güney Kore Incheon Uluslararası Havalimanı Incheon Kore Cumhuriyeti ICN/RKSI 41,679,758 artış4 artış6.5%
26. Amerika Birleşik Devletleri Miami Uluslararası Havalimanı Miami-Dade County, Florida ABD MIA/KMIA 40,563,071 artış2 artış2.8%
27. Amerika Birleşik Devletleri Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı Phoenix, Arizona ABD PHX/KPHX 40,318,451 azalış2 azalış0.3%
28. Amerika Birleşik Devletleri George Bush Kıtalararası Havalimanı Houston, Texas ABD IAH/KIAH 39,865,325 azalış2 azalış0.1%
29. İspanya Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı Madrid İspanya MAD/LEMD 39,729,027 azalış10 azalış12.1%
30. Almanya Münih Havalimanı Freising, Bavyera Almanya MUC/EDDM 38,672,644 artış0.8%
31. Avustralya Sydney Kingsford-Smith Havalimanı Sydney, New South Wales Avustralya SYD/YSSY 38,254,039 artış2.4%
32. Hindistan Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı Delhi Hindistan DEL/VIDP 36,712,455 artış5 artış7.3%
33. Brezilya São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı Guarulhos, São Paulo Brezilya GRU/SBGR 36,460,923 artış10 artış10.6%
34. İtalya Leonardo da Vinci–Fiumicino Havalimanı Fiumicino, Lazio İtalya FCO/LIRF 36,165,762 azalış5 azalış2.2%
35. Kanada Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı Mississauga, Ontario Kanada YYZ/CYYZ 36,037,962 artış3.2%
36. Çin Şanghay Hongqiao Uluslararası Havalimanı Changning District, Şanghay Çin SHA/ZSSS 35,599,643 artış3 artış5.3%
37. Birleşik Krallık Londra Gatwick Havalimanı Crawley, West Sussex Birleşik Krallık LGW/EGKK 35,448,590 azalış1 artış3.6%
38. Japonya Narita Uluslararası Havalimanı Narita, Chiba Japonya NRT/RJAA 35,341,341 artış4 artış7.6%
39. İspanya Barcelona Uluslararası Havalimanı Barselona İspanya BCN/LEBL 35,210,735 azalış5 artış0.2%
40. Amerika Birleşik Devletleri Newark Liberty Uluslararası Havalimanı Newark, New Jersey ABD EWR/KEWR 35,016,236 azalış2 artış3.0%
41. Amerika Birleşik Devletleri Orlando Uluslararası Havalimanı Orlando, Florida ABD MCO/KMCO 34,973,645 azalış8 azalış0.8%
42. Amerika Birleşik Devletleri Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı Seattle, Washington ABD SEA/KSEA 34,824,281 azalış2 artış4.8%
43. Amerika Birleşik Devletleri Minneapolis/St Paul Uluslararası Havalimanı St. Paul, Minnesota ABD MSP/KMSP 33,870,693 azalış2 artış2.3%
44. Çin Chengdu Shuangliu Uluslararası Havalimanı Shuangliu, Chengdu, Sichuan Çin CTU/ZUUU 33,445,817 artış2 artış5.8%
45. Filipinler Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı Pasay/Parañaque, Metro Manila Filipinler MNL/RPLL 32,856,597 artış3.1%
46. Amerika Birleşik Devletleri Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı Detroit, Michigan ABD DTW/KDTW 32,389,544 azalış2 artış0.6%
47. Çin Shenzhen Bao'an Uluslararası Havalimanı Bao'an District, Shenzhen, Guangdong Çin SZX/ZGSZ 32,268,457 artış2 artış9.1%
48. Hindistan Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı Mumbai, Maharashtra Hindistan BOM/VABB 31,940,026 artış6.3%
49. Meksika Benito Juárez Uluslararası Havalimanı Venustiano Carranza, Meksiko Meksika MEX/MMMX 31,534,638 artış artış6.9%
50. Rusya Domodedovo Havalimanı Domodedovo, Moskova Oblastı Rusya DME/UUDD 30,765,078 artış artış9.2%

2012 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Havalimanı Konum Ülke IATA/ICAO
kodları
Toplam
yolcu
Sıra
Değişimi
Yüzdelik
Değişim
1. Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Uluslararası Havalimanı Atlanta, Georgia ABD ATL/KATL 94,956,643 artış3.3%
2. Çin Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı Chaoyang, Pekin Çin PEK/ZBAA 81,929,359 artış4.5%
3. Birleşik Krallık Londra Heathrow Havalimanı Hillingdon, Londra Birleşik Krallık LHR/EGLL 70,037,417 artış0.9%
4. Japonya Haneda Uluslararası Havalimanı Ōta, Tokyo Japonya HND/RJTT 67,788,722 artış1 artış8.3%
5. Amerika Birleşik Devletleri O'Hare Uluslararası Havalimanı Chicago, Illinois ABD ORD/KORD 66,834,931 azalış1 azalış0.4%
6. Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Uluslararası Havalimanı Los Angeles, Kaliforniya ABD LAX/KLAX 63,688,121 artış3.0%
7. Fransa Paris-Charles de Gaulle Havalimanı Roissy-en-France, Île-de-France Fransa CDG/LFPG 61,611,934 artış1.1%
8. Amerika Birleşik Devletleri Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı Dallas-Fort Worth, Texas ABD DFW/KDFW 58,591,842 artış1.4%
9. Endonezya Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı Cengkareng, Tangerang, Banten Endonezya CGK/WIII 57,730,732 artış3 artış14.4%
10. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Uluslararası Havalimanı Garhoud, Dubai BAE DXB/OMDB 57,684,550 artış3 artış13.2%
11. Almanya Frankfurt Havalimanı Frankfurt, Hesse Almanya FRA/EDDF 57,520,001 azalış2 artış1.9%
12. Hong Kong Hong Kong Uluslararası Havalimanı Chek Lap Kok, Hong Kong Çin HKG/VHHH 56,064,248 azalış2 artış5.2%
13. Amerika Birleşik Devletleri Denver Uluslararası Havalimanı Denver, Colorado ABD DEN/KDEN 53,156,278 azalış2 artış0.6%
14. Tayland Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı Bang Phli, Samut Prakan Tayland BKK/VTBS 53,002,328 artış2 artış10.6%
15. Singapur Singapur Changi Havalimanı Changi Singapur SIN/WSSS 51,181,804 artış3 artış10.0%
16. Hollanda Amsterdam Schiphol Havalimanı Haarlemmermeer, North Holland Holland AMS/EHAM 51,035,590 azalış2 artış2.6%
17. Amerika Birleşik Devletleri John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı Queens, New York, New York ABD JFK/KJFK 49,293,587 artış3.1%
18. Çin Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı Huadu, Guangzhou, Guangdong Çin CAN/ZGGG 48,548,430 artış1 artış7.8%
19. İspanya Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı Madrid İspanya MAD/LEMD 45,175,501 azalış4 azalış9.0%
20. Türkiye Atatürk Havalimanı İstanbul Türkiye IST/LTBA 44,992,420 artış10 artış20.1%
21. Çin Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı Pudong, Şanghay Çin PVG/ZSPD 44,880,164 azalış1 artış8.3%
22. Amerika Birleşik Devletleri San Francisco Uluslararası Havalimanı San Mateo County, California ABD SFO/KSFO 44,431,894 azalış1 artış8.6%
23. Amerika Birleşik Devletleri McCarran Uluslararası Havalimanı Las Vegas, Nevada ABD LAS/KLAS 41,666,527 artış0.5%
24. Amerika Birleşik Devletleri Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı Charlotte, North Carolina ABD CLT/KCLT 41,226,035 artış1 artış5.6%
25. Amerika Birleşik Devletleri Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı Phoenix, Arizona ABD PHX/KPHX 40,452,009 azalış3 azalış0.3%
26. Amerika Birleşik Devletleri George Bush Kıtalararası Havalimanı Houston, Texas ABD IAH/KIAH 40,022,736 azalış2 azalış0.5%
27. Malezya Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı Sepang, Selangor Malezya KUL/WMKK 39,887,866 artış1 artış6.6%
28. Amerika Birleşik Devletleri Miami Uluslararası Havalimanı Miami-Dade County, Florida ABD MIA/KMIA 39,467,444 azalış2 artış3.0%
29. Güney Kore Incheon Uluslararası Havalimanı Incheon Kore Cumhuriyeti ICN/RKSI 39,154,375 artış4 artış11.3%
30. Almanya Münih Havalimanı Münih, Bavyera Almanya MUC/EDDM 38,360,604 azalış3 artış1.6%
31. Avustralya Sydney Havalimanı Sydney, New South Wales Avustralya SYD/YSSY 37,342,798 artış3.7%
32. İtalya Leonardo da Vinci-Fiumicino Havalimanı Fiumicino, Roma İtalya FCO/LIRF 36,980,161 azalış3 azalış1.8%
33. Amerika Birleşik Devletleri Orlando Uluslararası Havalimanı Orlando, Florida ABD MCO/KMCO 35,214,430 azalış1 azalış0.4%
34. İspanya Barcelona Havalimanı Barselona, Catalonia İspanya BCN/LEBL 35,131,771 artış1 artış2.2%
35. Kanada Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı Mississauga, Ontario Kanada YYZ/CYYZ 34,912,456 artış3 artış4.4%
36. Birleşik Krallık Londra Gatwick Havalimanı Crawley, West Sussex Birleşik Krallık LGW/EGKK 34,222,405 artış1.7%
37. Hindistan Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı Delhi Hindistan DEL/VIDP 34,211,608 azalış3 azalış1.5%
38. Amerika Birleşik Devletleri Newark Liberty Uluslararası Havalimanı Newark, New Jersey ABD EWR/KEWR 33,993,962 azalış1 artış0.9%
39. Çin Şanghay Hongqiao Uluslararası Havalimanı Changning District, Şanghay Çin SHA/ZSSS 33,828,726 artış2.2%
40. Amerika Birleşik Devletleri Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı Seattle, Washington ABD SEA/KSEA 33,219,723 artış1 artış1.2%
41. Amerika Birleşik Devletleri Minneapolis-Saint Paul Uluslararası Havalimanı Fort Snelling, Minnesota ABD MSP/KMSP 33,125,768 azalış1 artış0.2%
42. Japonya Narita Uluslararası Havalimanı Narita, Chiba Japonya NRT/RJAA 32,874,530 artış? artış17.2%
43. Brezilya São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı Guarulhos, São Paulo Brezilya GRU/SBGR 32,477,646 artış2 artış6.9%
44. Amerika Birleşik Devletleri Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı Detroit, Michigan ABD DTW/KDTW 32,205,358 azalış2 azalış0.7%
45. Filipinler Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı Pasay/Parañaque, Metro Manila Filipinler MNL/RPLL 31,878,935 artış1 artış7.9%
46. Çin Chengdu Shuangliu Uluslararası Havalimanı Shuangliu, Chengdu, Sichuan Çin CTU/ZUUU 31,599,353 artış1 artış8.7%
47. Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia Uluslararası Havalimanı Philadelphia, Pennsylvania ABD PHL/KPHI 30,228,596 azalış4 azalış2.0%
48. Hindistan Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı Mumbai, Maharashtra Hindistan BOM/VABB 30,038,696 azalış4 azalış1.3%
49. Çin Shenzhen Bao'an Uluslararası Havalimanı Bao'an District, Shenzhen, Guangdong Çin SZX/ZGSZ 29,569,725 artış4.7%
50. Avustralya Tullamarine Uluslararası Havalimanı Melbourne, Victoria Avustralya MEL/YMML 29,431,084 artış4.9%

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Year to date Passenger Traffic". ACI. 2015-04-21. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-04-23. 
  2. ^ "Year to date Passenger Traffic". ACI. 2014-09-25. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-09-25.