Kullanıcı mesaj:SAİT71/2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, SAİT71 isimli kullanıcının 2015 yılına ait mesaj arşivi sayfasıdır...

Selamlar Sait. Son dönemde bayağı bir madde aday gösterdim ama o sayfalara pek uğrayan yok artık. Sen vakit buldukça incelemelerde bulunabilir misin? Bir de Millî takımların FIFA Dünya Kupası'na katılımları‎ gibi ilginç bir madde var, ona da ön inceleme yapabilirsin istersen :)--RapsarEfendim? 20:22, 12 Ocak 2015 (UTC)

Selamlar, ben fırsat buldukça takip ediyorum ansiklopediyi. Tabi telefondan :) yılbaşında bir kaç gün evdeydim. Onda da FA cup finallerini felan açtım. Aday maddelerden kısa olan birisini okumuştum ve değerlendirmiştim. Aslında telefondan fazla değişiklik yapmak istemiyorum. Biraz madde değerlendirmek zor oluyor. Ancak en kısa zamanda bu maddeleri okuyacağım inşallah :)Sait71 20:37, 12 Ocak 2015 (UTC)

Selam SAİT71! Nacizane hizmetlilik başvurusunda bulundum. Zaman ayırıp görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. İyi vikilemeler :)--Pinkmlover (mesaj) 21:08, 12 Ocak 2015 (UTC)

Türkiye nüfus sayımı[kaynağı değiştir]

Selam, tekrardan [1] Şu tablo nasıl olmuş. Eksik gedik var mı? Ben yaptım oldu, mantığı olsun istemiyorum. Zaten excel'de hazırlaması biraz vakit oluyor, yapmışken iyi bişey olsun. Şuraya yazarsan sevinirim. --Sadrettin mesaj 17:17, 19 Ocak 2015 (UTC)

78.186.11.138[kaynağı değiştir]

IP kullanıcıya mesaj atnışsın ama %99.9 cevap vermeyeceği için ben cevap vereyim dedim. Bu kullanıcı eski Yegul38. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:55, 22 Ocak 2015 (UTC)

Süper Lig maddesini çok güzel bir hale getirmişsin. Tebrik ediyorum. Şuan 1 tane teknik direktörler kısmına kaynak ekledim. Bence burayı az biraz daha geliştirebiliriz. Mesela şampiyonluk yaşayan teknik direktörlerin milliyetleri veya Aykut Kocaman gibi oynadığı kulüpte teknik direktör olarakta oyuncu olarakta şampiyonluk yaşayanlar vb. gibi. Ne diyorsun :) Sait71 14:38, 29 Ocak 2015 (UTC)

Teşekkür ederim :) Çalışma şablonu olmasa da çalışma devam etmekte aslında şu an. Milletler kısmında Yugoslavları Sırp, Hırvat, Bosnalı falan diye ayırmak lazım, o yüzden şu an öyle kaldı o kısım. Hem oyuncu hem teknik direktör olarak şampiyon olanlar ise aşırı detay gibi geldi lig maddesi için (teknik direktörler listesinde bahsedilen bir konu). Bu arada Süper Lig sezonları gibi bir madde de açmak fena olmaz.--RapsarEfendim? 15:09, 29 Ocak 2015 (UTC)
Birde şöyle bir şey vardı. Hatta Gs-Bjk, Gs-Ordu maçı verilmişti. Bunu da belirtebiliriz.Sait71 18:50, 29 Ocak 2015 (UTC)
Uluslararası yayın diyorsun, iyi yere değiniyorsun :) Şu an maddeye bakarsan, yalnızca ihale sonuçlarının verilmesi dahi ne kadar yer kaplamış görebilirsin. Arşivleri karıştırdığımda bunun kat be kat fazlasına rastladım. Kulüplerin tutumları, yayıncıların tutumları, federasyonun tutumları, ihalelerdeki çekişmeler, kanallarda yaşanan sıkıntılar gibi bir ton yaşanan olay var. Digiturk şu an uluslararası pazarlama hakkına da sahip olduğundan, birçok kanala pazarlamıştır eminim ki (sen de tekini göstermişsin). Diyeceğim o ki, English football on television gibi bir madde Türk futbolu için de açılabilir rahatlıkla (diğer lig ve kupaların yayınlarını da kapsayacak şekilde). Yakın tarih anlatılacağından çok doyurucu ve bilgilendirici bir madde olur :)--RapsarEfendim? 19:29, 29 Ocak 2015 (UTC)
Anladım :). Ancak sanırsam Digiturk bu pazarlama olayında çok katı. Ligi hiç bir ülke kanalına vermemişti daha önce. ESPN Brasil bu kapsamda anlaşılan ilk kanal diye biliyorum. Neyse onu bunu geçtim de madde eskisinden çok çok daha iyi hale geldi. Statü alabilecek seviyede. :) Şu radyo kısmını da düzenleyeceksin sanırsam, oraya dokunmamışsın daha :)Sait71 19:39, 29 Ocak 2015 (UTC)
Komple yayın yapan olmasa da tek tük maçları yayınlayanlar var diye biliyorum (Al-Jazeera'da vardı sanki bir aralar). Daha geliştireceğim çok yer var, iyi yerlere geldi dediğin gibi.--RapsarEfendim? 19:47, 29 Ocak 2015 (UTC)
Şu maddeye de göz atabilirsin. Özellikle sponsorluk kısmında belki işe yarar yerler vardır. :) Sait71 19:09, 30 Ocak 2015 (UTC)

Kadın Kapısı[kaynağı değiştir]

Kadın Kapısı[kaynağı değiştir]

Selamlar, çalışma yaptığınız Kadın Kapısı isimli madde içeriğinde telifli içerik söz konusu. Yani bir web sitesinden olduğu gibi kopyala-yapıştır yaparak içerik oluşturmak telif hakları ihlaline girmektedir. Bu nedenle maddeleri oluştururken -alıntılar dışında- kendimiz özgün bir dille yazıyoruz. Atıyorum; Hakan Şükür Galatasaray ile 3 milyon €'luk yeni sözleşme imzaladı diye bir cümleyi alıp kopyalamak yerine; Hakan Şükür, Galatasaray ile yıllığı 3 milyon €'dan olmak üzere yeni sözleşme imzaladı gibi. Çalışma şablonu olduğu için madde içeriğine genelde müdahale eden olmaz. Söylediklerim çerçevesinde maddeyi rahatça düzenleyebilirsiniz. Kaynaklara da göz gezdirdim ve ulusal basına konu olmuş. Sıkıntı yok gibi. :) Kolay gelsin... Sait71 01:25, 2 Şubat 2015 (UTC)

  • Merhaba Kullanıcı:SAİT71 Vikipedi'deki oluşturduğum ikinci maddem şuan ve cidden tecrübesizim, bu verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Oldukça faydalı oldu. çalışmamı tamamladıktan sonra da fikirlerinizi rica edeceğim. ikinci bir silinmeye aday madde oylaması yaşamak istemem doğrusu. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar.--Darkbear writer (mesaj) 13:09, 2 Şubat 2015 (UTC)
  • Selamlar tekrardan... Vikipedi özellikle telif hakları konusuna azami özen gösteriyor. Onun dışında kaynak ve kayda değerlik konuları bir madde için önemlidir. Geriye kalan şeylerde her tecrübeli kullanıcı, yanlış yazılan, eksik olan bir madde konusunda yardımcı olurlar. Kolay gelsin. :) Sait71 13:16, 2 Şubat 2015 (UTC)

Round-robin tournament[kaynağı değiştir]

Selamlar. Round-robin tournament için kullanılan Türkçe karşılığı biliyor musun? Her takımın birbirleriyle karşılaştığı bir sistem.--RapsarEfendim? 21:33, 3 Şubat 2015 (UTC)

Selamlar, İngilizcem iyi değildir benim o kadar :) Robin kelimesinin tam karşılığını da bilmiyorum. Ancak diğer dillere de baktım da dairesel sistem felan diye çeviriyor translate. Tam karşılığı yok sanırsam dilimizde. Acaba terim mi olmuş çözemedim.Sait71 21:41, 3 Şubat 2015 (UTC)
Ancak googleda şunları buldum. Belki rastlamamışsındır diye ekliyorum: [2], [3], [4]Bu imzasız yazı SAİT71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Hmm, görmemiştim bunları. Döner turnuva demişler bazı yerlerde ama hep satranç için kullanılmış. Federasyonun etkisiyle belki de. Aslında bunun adı lig usulü turnuva olabilir. Zorlama ve çeviri bir ad yerine bunu tercih ederim. Lig usulü deyince ne anlıyorsun? Her takımın diğeriyle karşılaştığı bir sistem. Zaten round robin de bu demek :) Mesela İspanyolca Vikide madde adı "her katılımcının diğeriyle karşılaştığı sistem" gibi bir şey olsa da giriş kısmında "lig sistemi" adını da vermişler.--RapsarEfendim? 21:52, 3 Şubat 2015 (UTC)
Döner turnuva çok anlamsız ve uydurma olmuş zaten. Tam karşılığı olmayan bir şey bu. Söylediğin öneri mantıklı bence de :) Bende sana bir soru sormak istiyorum. TT Arena'yı geliştirmeye başladım da, stadın tarihini nasıl yapmalıyım sence? Stadın öncesi hakkında nasıl bilgi vermemiz gerekiyor? Mevcut maddede tutmuş İsmet İnönü zamanındaki olaylardan bahsetmiş. Ancak bence bu kadar geriye gitmek çok gereksiz olmuş. Belki 1990'lardaki Süren dönemindeki projeden felan başlanabilir -çok ayrıntıya girmemek kaydı ile-. Arka plan kısmından sonrasında gerisi gelir diye tahmin ediyorum. Birde seyirci sayıları Türkiye'de resmi olarak açıklanmıyor ve bu konuda kaynak sıkıntısı var. Transfermarkt verileri doğru gibi. Ordan aldım. Bu gibi kaynaklar varsa söylersen iyi olacak :) Sait71 21:57, 3 Şubat 2015 (UTC)
"Lig usulü turnuva" diye açıp, alternatif adları ekleyeceğim o halde, teşekkürler. Arena maddesi için ise şöyle olabilir, Ali Sami Yen öncesini Ali Sami Yen'e aktarırsın arka plan olarak, Ali Sami Yen sonrası kısım ise Arena maddesinde kalır. Bana mantıklı geldi bu sistem.--RapsarEfendim? 22:01, 3 Şubat 2015 (UTC)

Selamlar, TT Arena maddesinde Faruk Süren ve Cansun'un projelerine değinilebilir mi? Yoksa stadla çok alakası yok mu sence. :) :) Sait71 20:31, 4 Şubat 2015 (UTC)

Af edersin, bir maddeyle ilgileniyordum da dönemedim. Bence ansiklopedik değer taşıyorlar, Galatasaray'ın yeni stadyum projesi için yapılan somut girişimler neticede. Arka plan başlığı altında yer alabilir TT Arena maddesinde.--RapsarEfendim? 22:08, 4 Şubat 2015 (UTC)

Galatasaray-Trabzonspor_rekabeti[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu konuyla ilgili yorumlarınızı alabilir miyiz? magawla 15:28, 6 Şubat 2015 (UTC) mesaj

İstanbul Profesyonel Ligi[kaynağı değiştir]

Selam Sait. Mackolik'te bu ligde oynayan oyuncuları listelemeye çalıştığımda bir çeşit hata oluşuyor ve veritabanındaki tüm oyuncular listeleniyor (lig sayfasındaki tarihçe kısmından oyuncular sekmesine tıklayınca çıkan listeden bahsediyorum). Kısa bir süre öncesine kadar çalışıyordu (Süper Lig maddesinde kullanmıştım), şimdi ne oldu bilmiyorum. Sorun bende mi diye bir de sen bakar mısın? Başka bir yolu varsa o da olabilir.--RapsarEfendim? 13:13, 14 Şubat 2015 (UTC)

Ben siteye durumu belirtmiştim daha önceden, an itibarıyla düzeltilmiş, sorunsuz olarak görüyorum :) İlginç...--RapsarEfendim? 13:15, 14 Şubat 2015 (UTC)
Selamlar, sorun hallolmuş galiba. Ben baktım yinede şuan sorun görünmüyor. :) Sait71 16:31, 14 Şubat 2015 (UTC)
Selam, bu Süper Lig'in felan kurulmasıyla birlikte, Ankara Ligi'nden sonra Ankara Mahalli Ligi oynanmış baya. Bu ligi de açalım mı madde olarak? :) Sait71 22:38, 15 Şubat 2015 (UTC)
Tabii ki de, bunların hepsi farklı ligler. 2. Lig oluşturulana kadar 2. Lig, 3. Lig oluşturulana kadar da 3. Lig vazifesi görüyorlar. O zamanlar profesyonel yani buradaki takımlar.--RapsarEfendim? 08:39, 16 Şubat 2015 (UTC)

ana sayfa tasarımları[kaynağı değiştir]

  • Verdiğiniz sayfadaki tasarımlara baktım. Kullanıcı:İnfoCan/AS2'de "Biliyor muydunuz?" kısmı tek cümleli. Anladığım kadarıyla bu bölümün güncel kalması sakıncası var. Tek cümle uygulanarak bu sakınca giderilebilir. Tasarım olarak ben Fransızcaya evet derim :) Meelo (mesaj) 17:02, 20 Şubat 2015 (UTC)

Bir de sizlere Arapça örneği vermiştim. Çeviri ile şunlar var:

Günün Seçkin Maddesi, Günün İyi Maddesi (?), Haftanın Seçilen Listesi, Günün Seçkin Resmi, Haftanın Seçilen Portalı
Kategorilerin listelendiği bir göz at kısmı var.
Güncel olaylar yani haberler mevcut
"Vikipedi hafızasından" diye çevrilen bir kısım var. Sanırım bu tarihte bugüne karşılık geliyor ama çok kısa.
Sözler kısmı var. Şuraya da bağlantı vermişler: https://ar.wikiquote.org/wiki/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%81%D8%AD%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A9
Söz kısmının altında bir bölüm var. Ne olduğunu çözemedim.
Vikipedi Nedir? diye kısımları var ve içinde bir video.
Bir makale açmak istiyor musunuz? diye bir kısımları var.
en altta kardeş projeler.

Milliyetçilik olacak ama biz daha iyisini yapabiliriz :D

Meelo (mesaj) 17:14, 20 Şubat 2015 (UTC)

  • Selamlar, Arapça'yı bende inceledim ve hoşuma gitti. Hatta bir sayfada onlarınkini uyarlamaya çalışıyorum ancak o başlık şablonunda bir sorun var. Onu halledebilirsek olabilir. Gerçekten hoş bir tasarım yapmışlar, fakat biraz karmaşık onların alfabesi felan. Bunun yanında Fransızca tasarıma ben çok sıcak bakmıyordum. Sayfada Türkçe'ye uyarlayınca hoş oldu bana göre de. :)Sait71 18:45, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Kodlarda mı sıkıntı var? Meelo (mesaj) 18:51, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Kodlarda değil, Arapça alfabesi ve sağdan cümlelerin başlaması felan karışık oluyor biraz. Başlık şablonunda bir sorun var. Burdan görebilirsiniz.Sait71 18:57, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Gördüğüm kadarıyla içindekiler tablosu mediawiki'de varsayılan olarak oluşuyor. Onu engelleyici bir komut mutlaka vardır. Biraz bakayım. Meelo (mesaj) 19:00, 20 Şubat 2015 (UTC)
Şimdiki ana sayfaya baktım. En altta notoc ve noeditsection etiketleri var. Bunlar ilgili komutu veriyor sisteme. Adına bakılırsa notoc bizim işimize yarıyor. Meelo (mesaj) 19:04, 20 Şubat 2015 (UTC)
Hmm, notoc koymadan olmuyor demek ki, teşekkür ediyorum yardım için. Bakalım buna da farklı bir tasarım uygulayayım. :)Sait71 19:07, 20 Şubat 2015 (UTC)

Content Translation[kaynağı değiştir]

Selamlar bu çeviri eklentisini aktif hale getirdim, ancak İlk kaynak maddeyi seçtikten sonra alt kısma tercüme edilecek dil listesinde Türkçe görünmüyor. Hiç bir dilde Türkçe'ye çeviri yapılamıyor. Sorun mu var acaba? :)Sait71 18:30, 23 Şubat 2015 (UTC)

Kullanıcı:SAİT71 Türkçe destekenmiyor henüz ama şu linkle ile hile yapılabilir. Linkleri ve kategorileri çeviriyor sadece. --Mavrikantmsj 18:36, 23 Şubat 2015 (UTC)
Hmm, kötü olmuş desteklenmemesi. Gerçi zaten çeviriyi yapacak olan yine insanlar. Otomatik çevirmesi bir şeyi değiştirmiyor ancak fotoğrafları felan eklemesi, çeviri için dökümanları kaydetmesi madde çeviren arkadaşlar için yararlı olur. :)Sait71 18:47, 23 Şubat 2015 (UTC)

Rusça şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar, VikiProjelerin istatistiki bilgilerini yansıtan bir şablonu Rusça'dan Türkçe'ye uyarlamak istedim ancak hiç bir şey anlayamıyorum alfabeden dolayı. şurdaki şablonda yer alan rusça içeriklerin Türkçeleştirilmesi konusunda yardım edebilirsen eğer çok güzel bir şablon elde edebiliriz. :)Sait71 10:13, 27 Şubat 2015 (UTC)

Selamlar Sait, Alfabe konusunda sıkıntım yok yalnız rusçam o kadar süper değil :). Önümüzdeki haftaya çarşambaya kadar yoğunum ondan sonra 1 ay ofisteyim. O zaman bakarım mutlaka umarım yardımcı olabilirim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:29, 27 Şubat 2015 (UTC)
Teşekkür ediyorum, latin alfabesi olsa her türlü çözebilirim ancak neyin ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. O zamana kadar bende uğraşacağım. Eğer olursa VikiProjelerin istatistiklerini kolay bir şekilde tutabileceğiz. :)Sait71 10:32, 27 Şubat 2015 (UTC)
Bu otomatik tutmuyor ama Rapsar. Benim şablondan anlatığım o otomatik topluyor sayfaları ve kendi oluşturuyor! Sait sen bi uğraşma ben bakıyım ben daha az vakit harcayabilirim! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:43, 27 Şubat 2015 (UTC)
Rapsar, Senin belirttiğin tabloyu kendimiz elle güncellememiz lazım. İngilizce'de nirvanaya çıkmışlar, onu yapmak çok zor. Ancak Rusçadaki bu şablon ile mesela A-Sınıf ve Çok önemli futbol maddeleri kategorisindeki madde sayısını o tabloya otomatik olarak yerleştirecek. İnşallah olur. :)Sait71 11:01, 27 Şubat 2015 (UTC)

Barış güvercini[kaynağı değiştir]

VikiProje Futbol[kaynağı değiştir]

Selam Sait. Dünya genelinde futbol maddesini açmıştım bir süre önce, şu an bambaşka konular üzerinde katkılarımı sürdürdüğümden bu şekilde kaldı (en kısa zamanda döneceğim). Yerel ligleri görmek için güzel bir madde. Her ligin özgün adını bulmak sıkıntı tabi, ben bulabildiklerimi düzenlemiştim. Lazım olur, haberin olsun :)--RapsarEfendim? 17:25, 5 Mart 2015 (UTC)

Selamlar, güzel bir madde olabilir, bende fırsat buldukça katkı yapmaya çalışırım. Özellikle lig isimlerini düzenleme konusunda. Futbol vikiprojesini aktif ve verimli bir yer haline getirmek istiyorum. Tüm eksikleri, gedikleri orda toplarsak toplu bir şekilde sonuca varabiliriz diye düşünüyorum. İlk iş bence lig isimleri, eksik sezon maddeleri ve finalleri gibi konular bana göre. Bunlardan sonra ise daha düşük öneme sahip futbol konularının oluşturulması ve mevcut maddelerin geliştirilmesi olabilir. Bende tüm lig ve kupaların eksik sezonlarını bir maddede topluyorum. İnşallah orda bir kaç katılımcı ile bu eksik sezonları bitiririz. Yıllardır bir konuda iş birliği halinde değiliz hiç birimiz aslında. Bu bizi yavaşlatıyor bence. :)Sait71 20:55, 5 Mart 2015 (UTC)
Selam. Benim kullandığım birçok kaynak var liglerin özgün adlarını tespit etmek için. Onlara özel bir çalışma, konsantrasyon lazım :) Direkt Vikilere bakmıyorum, Fransızca Viki mesela her lig maddesini "Brezilya Futbol Şampiyonası" tarzında adlandırıyor, diğer Vikiler de kendince kural geliştirmiş. İngilizce mesela kafaya göre çeviriyor bazılarını, bazılarını çevirmiyor falan. İtalyanca fena değil ama en iyi adlandırma bizde :)--RapsarEfendim? 20:43, 6 Mart 2015 (UTC)
:) Vikiproje'de eksik sezon maddeleri için ismi lazımdı, bende kafama göre olmasın diye sordum. Şimdilik ona dokunmayım o zaman :)Sait71 21:10, 6 Mart 2015 (UTC)

Yeni çalışma sayfası konusunda yardım talebi[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler SAİT71. Ben de geçmiş yıllardan tanıdığım arkadaşlara tek tek bildirecektim... :) Toolların böylesine gelişmiş olması ve bunların aktif olarak kullanılıyor olması beni sevindirdi. İyi çalışmalar. --Ermangg (mesaj) 22:52, 6 Mart 2015 (UTC)

Rica ederim. Çalışma sayfası oluşturmak için; Kullanıcı:Ermangg/Çalışma şeklinde arama kutucuğuna yazıp aratabilir ve ekrandaki kırmızı bağlantıya tıklayarak yeni sayfa oluşturabiliriz. Ya da Bu sayfada bulunan kutucuğa yukarıdaki bağlantıyı yazıp direk sayfayı oluşturabiliriz. İyi geceler diliyorum. :)Sait71 22:57, 6 Mart 2015 (UTC)

Merhaba, bir selam vereyim dedim. Nasılsın? TW'de ki şablonlar için teşekkür etmek istedim. Çok emek veriyorsun. Bende yeni kullanmaya başladım ve oldukça pratik. Kullanıcıları kolayca uyarabiliyorsun. Ayrıca eksik hoş geldin şablonlarını da yapabiliriz. Eğer yardım edebileceğim bir konu varsa da elimden geleni yapabilirim. :)Sait71 22:05, 12 Mart 2015 (UTC)

Merhaba, bir selam vereyim dedim. Nasılsın? TW'de ki şablonlar için teşekkür etmek istedim. Çok emek veriyorsun. Bende yeni kullanmaya başladım ve oldukça pratik. Kullanıcıları kolayca uyarabiliyorsun. Ayrıca eksik hoş geldin şablonlarını da yapabiliriz. Eğer yardım edebileceğim bir konu varsa da elimden geleni yapabilirim. :)Sait71 22:05, 12 Mart 2015 (UTC)

Merhaba SAİT, iyidir, uğraşıyoruz öyle. Sen nasılsın?. Teşekkürler teklifin için. Seviye 1 uyarıları bitti. Diğerlerini bunların diline göre yapmak gerekeceğinden çeviriyi bir kişinin bitirmesi daha iyi olabilir. Ama yardım gereken bir konu var eğer istersen. Kategori:Kullanıcı uyarı şablonlarının düzenlenmesi gerekiyor. Direk bu ulamda olan şablonların daha özel ulamlara aktarılması, bu kategoride olmayan uyarı şablonlarının eklenmesi gerekiyor. Ve tüm ku- şablonları bittiğinde (tüm seviyeler bitince (yaklaşık 1 hafta)) bu ulamlara eklenmeli. Eğer yardımcı olabilirsen çok işe yarar. Tüm bu işler bittikten sonra kb (kullanıcı bildirim) şablonlarına başlayacağım. "Açtığınız madde hızlı silinecek" gibi şablonlar. Mavrikant bir kısmını huggle için yapmış. Onlarla beraber yeni kb sistemi yapılacak. Ve yardım teklifin hala geçerli olursa orada şablon yapım gücü gerekecek. Direk kapını çalarım --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 12:31, 13 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, SAİT71
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:12, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Azerbaycan-Ermenistan Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sait. Azeri kelmesinin sebebi budur: bağlantı PS: en aşağıda Azerbaycan dilinin adlandırılması sayfasına bakın

Sait nasılsın :) Bu silinen değişiklik sayısına nereden bakıyorsunuz. 46.2.195.201 22:27, 15 Mart 2015 (UTC)

Selamlar, şu siteden bakabilirsiniz. User name kısmına kullanıcı adını, Project kısmına ise tr.wikipedia.org yazmalısınız. :) Sait71 22:36, 15 Mart 2015 (UTC)

Yarış atı bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba sait71 kolay gelsin.Öncelikle çok teşekkür ederim çalışman için. Ben çeviriyi yaptım başka ihtiyaç varsa seve seve çalışalım. Mutlutopuz 19:59, 18 Mart 2015 (UTC)

Selamlar, teşekkür ediyorum. Birde İngilizce bilgi kutusundaki foaled parametresini ben doğum olarak yazdım. Ancak orda sanırsam atın yaptığı doğum tarihini yazıyorlar. Onu da tam anlayamadım. :) Şurda Sait71 20:12, 18 Mart 2015 (UTC)

Transfermarkt[kaynağı değiştir]

Selamlar, şu istatistikler madde içerisinde kaynak olarak kullanılabilir mi sence? Kararsız kaldım. Sait71 11:18, 23 Mart 2015 (UTC)

Uğur Makina[kaynağı değiştir]

Oluşturmuş olduğunuz Uğur makina isimli madde kayda değerlik kriterlerini karşılamadığı için hızlı silinmesi için etiketlenmiştir.Sait71 12:00, 25 Mart 2015 (UTC)

kayda değerlik olmadığı için sayfamız hızlı silinmeye alınmış ,ilgili maddeyi okudum da TTNET,KOÇ OTOBÜSLERİ vs. bunlar ne oluyo,orada vakıf vb. şeyler bile olmaz denirken bunlara okeyi kim veriyo--Ugurmak06 (mesaj) 12:31, 25 Mart 2015 (UTC)
Selamlar, yukarıda bağlantısını verdiğim kayda değerlik kriterlerinde durumun açıklaması mevcuttur. Kolay gelsin. :)Sait71 15:21, 25 Mart 2015 (UTC)

Spor maddelerinin adlandırılması ve standart oluşturulması[kaynağı değiştir]

Selam. Başlıktaki konu üzerine şurada kallavi bir öneri listesi var. Eğer konuyla ilgileniyorsan yorum yapmanı, önerilerde bulunmanı rica edeceğim. --cobija 19:10, 25 Mart 2015 (UTC)

Sen ne yapmışsın üstad, çok süper bir şey gibi. Okumaya başlamadım ama heyacan verici bir çalışma gibi duruyor. Birazdan okuyup değerlendiririm, emeğine sağlık. :) Sait71 20:02, 25 Mart 2015 (UTC)

Transfermarkt[kaynağı değiştir]

Selamlar, şu istatistikler madde içerisinde kaynak olarak kullanılabilir mi sence? Kararsız kaldım. Sait71 11:18, 23 Mart 2015 (UTC)

Selam. Açıkçası emin olamadım pek. Resmî sitelerde veya haberlerde mutlaka vardır her maç kaç seyircinin izlediği. Bu verilere göre bir ortalama oluşturulsa daha sağlam olur gibi geliyor.--RapsarEfendim? 09:50, 27 Mart 2015 (UTC)
Maalesef transfermarkt haricinde seyirci istatistiklerini tutan bir site göremedim ben Süper Lig için. :(Sait71 11:53, 27 Mart 2015 (UTC)

Portal:Orta Doğu Konu Havuzu[kaynağı değiştir]

Merhaba, eve geç geldim ve ancak girebildim. Müsaitseniz başlayabiliriz. Bu mesajı geç görürseniz artık bensiz de başlayabilirsiniz :) ~--BerkayMesaj 21:02, 2 Nisan 2015 (UTC)

78.186.11.138 ve katkıları[kaynağı değiştir]

Selam Sait

Futbolcularla ilgili madde açan bir ip ye rast geldim. Sen mesaj atmışsın. Nasıl bu kadar hızlı madde açabiliyor sence. Aklıma Türk Süvarisi geldi olma ihtimali geldi. Daha önce nobel şablonlarında benzer bir olay yaşanmıştı --Zaitsév 07:34, 14 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help[kaynağı değiştir]

Hello SAİT71, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Vikipedi:Kayda_değerlik_(video_oyunları) için verilmiş olan yönerge teklifinin yürürlüğe girebilmesi için topluluğun ilgisine ihtiyaç vardır. Zaman ayırıp, tartışma sayfasında bir değerlendirmede bulunursanız müteşekkir olurum. --85.107.92.38 16:06, 3 Mayıs 2015 (UTC)

Hayırlı olsun[kaynağı değiştir]

Selamlar, bu sıralar çok aktif değilim hizmetlilik yetkilerinin hayırlı olmasını dilerim :)Sait71 20:29, 10 Mayıs 2015 (UTC)

Teşekkürler üstadım, bende geçenlerde dikkat ettim, herhalde bu aralar bayağı yoğunsun. Umarım yakında yoğun mesai ile geri gelirsin ;) Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:58, 10 Mayıs 2015 (UTC)

  • Doğum günün kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim. --Teacher0691 (mesaj) 22:16, 15 Mayıs 2015 (UTC)

Geç oldu ama nice mutlu yıllar geçirmeni dilerim. --Uğurkentmesaj 16:51, 17 Mayıs 2015 (UTC)

İBP 2014/42. Hafta[kaynağı değiştir]

Selam Sait

Bir süredir köy maddelerini düzenliyorum. Maddelere köyün güncel muhtar bilgisini de eklemek istiyorum. Zaten bu zamana kadar 140 tane köy düzenledim. Yerel seçimlerden sonra düzenlediğim köylerin muhtarlarını güncellemek zor olmaz. Muhtar parametresini Şablona ekleyebilir misin? Ben yapamadım --Zaitsév 08:59, 3 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar, köy maddelerine muhtar bilgilerini eklemiyoruz, aksine çıkartıyoruz.Sait71 20:51, 3 Haziran 2015 (UTC)
Güncel muhtar bilgisi kayda değer değil mi? --Zaitsév 21:11, 3 Haziran 2015 (UTC)
Değil, çünkü muhtarlarda köyde yaşayan sıradan insanlardan seçiliyor. Yani siyasi olarak kayda değer değil. Mesela Belediye başkanı veya valiler Kayda değer olarak kabul edilir. Çünkü bir siyasi kimlikleri vardır. O nedenle köyde ikamet eden kişilerden seçilen bir makamın bilgi kutusunda veya maddede yer alması gerekli değil.Sait71 21:14, 3 Haziran 2015 (UTC)

İkbal Gürpınar[kaynağı değiştir]

Merhaba Sait 71, İkbal Gürpınar ve Oğuz Yılmaz sayfalarında yaptığım küçük değişiklikleri onaylar mısın rica etsem? --Viki4667 (mesaj) 18:08, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Nokta harita[kaynağı değiştir]

Selam Sait

Boztahta, Aladağ maddesinin şablonunda

| nokta_x =72

| nokta_y =110


ifadesi yer alıyor. "72" ve "110" u neye göre ekledin? --Zaitsév 11:35, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar, onu neye göre eklediğimiz hatırlayamadım. Ama o enlem ve boylam değerleriyle alakalıydı. Yabancı bir sitede vardı ama hatırlayamıyorum tam adresini.Sait71 20:54, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Hatırlarsan haber ver o zaman. Benim için önemli --Zaitsév 16:13, 12 Temmuz 2015 (UTC)

Şampiyon Kulüpler Kupası[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Bir konuda yorumunuzu alabilir miyim?

Madde başlıklarındaki örneğin "1979-80 Şampiyon Kulüpler Kupası" başlığı yerine "1979-80 UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası" demek daha doğru değil mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

(mesaj) magawla

Futbolcu Bilgi Kutusu Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,Köy çeşmesinde [5] başlığında tartışılan aracı bir internet uygulaması olarak geliştirdim. Bu araç şu an en.wikideki infobox football biography şablonlarını Türkçe'ye çeviriyor. Fakat bununla kalmıyor. Şablon içeriğine bağlı kalarak taslak bir ansiklopedi metni oluşturuyor ve yine şablondaki bilgilere dayanarak oyuncunun oynadığı takımlarla ilgili kategorileri de oluşturuyor. Araca şu adreslerden herhangi birinden ulaşabilirsiniz: [6], [7]. Aracın kullanımı ise çok basit; Şuradakine benzer şekilde [8] İngilizce infobox içeriğini verdiğim adreslerdeki sayfaya yapıştırıp alttaki çevir butonuna basmanız yeterli. Umarım çalışmalarınızda faydalı olur.--Alperen (mesaj) 11:17, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Yeni tablo sistemi[kaynağı değiştir]

Selamlar, İngilizce'de de kullanılan modüllü puan tablosu sistemini bize de uyarladım. burada görüldüğü gibi işlevsel özelliklere sahip bir sistem. bizde de mevcut ve 2015-16 UEFA Avrupa Ligi maddesinde C Grubu'na kadar yaptım. En çok emek veren sen olduğun için sana danışmak istedim. :) Sait71 21:10, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Selam, konuyu daha önce burada konuşmuştuk. Çok işlevsel olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Yine G,B,M,A,Y sayılarını giriyorsun ve sırayı, garantileme durumunu filan giriyorsun. Eskisinde bir satır aşağı yukarı kopyala yapıştır yapıyordum sadece. Neyse ne diyeyim eline sağlık onu da öğrenirim. Bir de baştan renk verince sanki garantilemiş gibi oluyor bence bir üst tura çıkmayı. Bizim lig tablolarına dokunma ne olur. Tüm süper lig, 1., 2., ve 3. lig excell sayfalarım hazır. --Teacher0691 (mesaj) 21:26, 30 Ağustos 2015 (UTC)
:) Renklendirme seçeneği, yan kutudaki maç sonuçlarını gösterip göstermeme seçeneği gibi farklı özellikleri var. Bence daha pratik. Süper Lig'e felan dokunmayalım tamam :)) Sait71 21:44, 30 Ağustos 2015 (UTC)
İstediğin yere dokunabilirsin estağfurullah. Burası özgür ansiklopedi. Ama artık sayfalar maç bitiminden itibaren 5 dakika içinde güncellenmez. :) --Teacher0691 (mesaj) 22:13, 30 Ağustos 2015 (UTC)

VikiProje Madde Değerlendirmesi[kaynağı değiştir]

Kategorileri oluşturmaya başlama. Köy çeşmesine aktardım tartışmayı. Fikir birliği oluşturduktan sonra bütün kategorileri bot ile oluşturucam. --Mavrikantmsj 22:15, 10 Eylül 2015 (UTC)

  • Toplam olayını şuan düzelttim. +-5 gibi bir hata olabiliyor. Şablonlar vs diğer şeyler eklenince tam olucak. Ayrıca Değerlendirilmiş kısmını çıkardım. Birde Değerlendirilmemiş kısmını ??? yaptım --Mavrikantmsj 23:31, 10 Eylül 2015 (UTC)
  • Ellerine sağlık. Benim çok uygulamak istediğim bir şey di. :) Sait71 21:25, 11 Eylül 2015 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili Vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 18:08, 3 Ekim 2014 (UTC)

Köy maddeleri için destek[kaynağı değiştir]

KEMAL SUNAL SAYFASI/ÇALIŞMA ŞABLONU[kaynağı değiştir]

Merhaba. sayfada detaylı bir çalışma mevcuttur ve müdahele etmeden önce mesaj kısmından iletişim kurarsanız çok mutlu olurum. Sildiğiniz kısmın kaynağı mevcuttur, düzenleme bittiğinde hepsi eklenecektir. Müdahale etmek istiyorsanız mesaj kısmından ulaşırsanız taleplerinizi yerine getirmeye gayret edeceğime söz veriyorum. Bu çalışma ile ilgili Rapsar ve Sakhalinio'nun bilgisi vardır ve çalışmamı takip etmekteler, ancak müdahale yerine mesajdan ulaşarak benim gibi bir yeni üyeyi yönlendirmekteler, bu çok saygı duyduğum bir davranış.. Deneyimli insanların çaylaklara destek olmasından daha güzel bir şey yoktur. Sizden de aynı şeyi rica edebilir miyim? İlginize teşekkürler, sevgiler.. Manco nun hayali (mesaj) 11:18, 22 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

  • Selamlar, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım tabi. Ancak mesela madde de yer alan "Herkesi gülderen adam, bu tarihte herkesi ağlatmıştır." cümlesi ansiklopedik bir tarza sahip değil gibi bana göre. :) Sait71 21:11, 22 Kasım 2015 (UTC)

VikiProje Spor İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. VikiProje Spor kapsamında yeni bir iş birliği oluşturuldu. Bundan sonra mümkün mertebe her hafta yeni bir iş birliği projesi gerçekleştirelim hep birlikte.--RapsarEfendim? 23:30, 11 Aralık 2015 (UTC)

sizin düzenleme yaptığınız sayfalardan zaten uyarı vb almıştım :) --Anyela23 (mesaj) 15:56, 15 Aralık 2015 (UTC)

Potansiyel seçkin listeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbol projesi kapsamında şu (madde adlarını düzenlemek gerekecek) ve şu madde, birkaç ufak düzenlemeden ve eklemeden seçkin liste olmaya yakın.--RapsarEfendim? 21:17, 22 Aralık 2015 (UTC)

Selamlar, O maddelerden haberim vardı zaten. Ancak bir türlü fırsatım olmuyor. Fırsat buldukça geliştirmeye çalışıyorum bazı maddeleri. Ancak VikiProje Futbol kapsamında bu tür maddeleri tespit edip geliştirebileceğimiz, ortak çalışmalar ile seçkin içerik üretebileceğimiz bir sayfa hazırlıyorum. Bu tür maddeleri orada daha kolay bir şekilde geliştirebiliriz. Gösterdiğin maddeleri de öncelikli olarak geliştirmeye ve statü kazandırmaya çalışabiliriz. :) Sait71 23:12, 22 Aralık 2015 (UTC)

I. Süleyman[kaynağı değiştir]

Selamlar maddeyi SM statüsüne yükseltmek için bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Boş zamanını ayarladığın vakit ortak bir çalışma yapabiliriz diye düşünüyorum. Hatta bir iki kişi daha olursa ortaya eşsiz bir madde çıkarabiliriz. Daha önceki adaylığında çalışman olduğundan bahsetmişsin ve belki ilgini çeker diye düşündüm. :) Sait71 09:49, 29 Aralık 2015 (UTC)

Selam. Zaten Adalardan Modalardan gelerek şurada büyük bir toparlama yapmıştım, şimdiki hâlinin büyük oranda dayandığı sürüm :) Bolca kitap kaynağı gerek, web siteleriyle falan olacak iş değil. Kütüphanelere falan erişimin varsa tonla kaynak var, onları kullanarak yapılabilir güzel işler elbette. İngilizce Vikipedi'de seçkin seçmişler ama bence olmamalıydı.--RapsarEfendim? 10:44, 29 Aralık 2015 (UTC)
Peki internet üzerinden alabileceğimiz, bildiğin kaynak kitap var mı?Sait71 21:06, 29 Aralık 2015 (UTC)
Vallahi detaylı araştırmak lazım, bibliyografyaları, uzman tarihçileri falan. Kaynak "bolluğu" sebebiyle ben de böyle büyük konulara girmeye korkar oldum artık. Erhan Afyoncu iyi bir başlangıç noktası mesela, yükselme dönemiyle ilgili eserler veriyor genelde. Muhteşem Süleyman bende PDF olarak mevcut, istersen mail atabilirim ama beklediğim kadar iyi çıkmadı açıkçası. Maddedeki askerî ve siyasi gelişmeler kısmında pek bir eksik yok gibi aslında, birkaç ufak kontrol ve dokunuş gerekebilir yalnızca. Esas eksik edebiyat, sanat, kültür, mimari gibi alanlarda. Yalnızca Türkçe değil, başka dillerdeki eserler de incelenebilir, incelenmeli.--RapsarEfendim? 21:11, 29 Aralık 2015 (UTC)
Anladım, ben boş vakit ayarlayıp kütüphaneye gitmeliyim o halde. Ancak kütüphaneden fotokopi şeklinde mi yoksa üyelik şeklinde mi olur, bahsettiğin eksik kısımlarla ilgili kaynakları almak lazım. Sait71 21:16, 29 Aralık 2015 (UTC)
O başlangıç noktasını bulmak zaten benim için en zor olan :) İzmir Suikastı maddesi için dergi olmuştu, sonrasında kitap dahi aldım sırf o maddede kullanmak için :) Gerisi geldi zaten. Diğer yandan şu an Usame bin Ladin maddesinde bir çalışma sürdürüyorum, konuyla alakalı kitapların çoğu mevcut bende. İlgilenirsen ona da bakınabilirsin, hatta konuyla ilgili seçkin/kaliteli içerik adaylıklarında fikir belirtirsen de iyi olur, yeri gelmişken sıkıştırayım.--RapsarEfendim? 21:27, 29 Aralık 2015 (UTC)
Teşekkürler, boş bir vakit ayırıp hangi kitap varsa oradan gerekli bilgileri almam gerek artık. SM/KM adaylıklarına pek vakit bulamıyorum çünkü eve geç geliyorum. Haftada bir boş günüm var ve onda da yine pek müsait olamıyorum. Ancak en kısa zamanda ilk olarak onları okuyup değerlendireceğim. :) Sait71 21:29, 29 Aralık 2015 (UTC)