Kullanıcı mesaj:McAang

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Meelo sayfasından yönlendirildi)

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba McAang. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

cobija 16:36, 2 Mayıs 2014 (UTC)

Biyolojici misiniz? :) Şu an Cosmos'a başlamayı düşünüyorum. Severim ben böyle şeyleri. Siz konuşun ben dinlerim abicim/ablacım :) Meelo (mesaj) 12:30, 6 Haziran 2014 (UTC)

  • merhaba, hayır biyolog değilim. Cosmos derken bunu kastediyorsun herhalde. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 12:37, 6 Haziran 2014 (UTC)
Yok ben şundan bahsediyorum. Size de öneririm. Güzel selamlaşma oldu. Deniz yıldızını bitirince okurum. Karıncalar da ilgi çekicidir yıldızdan sonra karıncaya el atabilirsiniz. Ben daha fazla baş ağrıtmayayım en iyisi :D Teşekkür ederim! Meelo (mesaj) 22:08, 6 Haziran 2014 (UTC)

Afganistan resimleriniz için teşekkürlerimi sizlere iletiyorum. Afganistan sayfasında ilgili değişikliği yapmış bulunmaktayım. Meelo (mesaj) 21:23, 11 Haziran 2014 (UTC)

Haritadaki siyah hatayı düzelteceğin zaman "Shindand" şehrinin ismini "Şindand" yapar mısın? Teşkürler Meelo (mesaj) 21:26, 11 Haziran 2014 (UTC)
Tamam o şekilde düzeltiyorum hatta hemen başlayım yapmaya...Sait71yaz 21:43, 11 Haziran 2014 (UTC)
Adamın dibisiniz. Verin elinizi öpem! Meelo (mesaj) 22:31, 11 Haziran 2014 (UTC)
Estafurullah diyeyim :), O sorunlar çözüldü. Ek olarak Arnavutluk ve Cezayir'i de hallettim. Ancak Cezayir'de tam Türkçe karşılığı olmayan şehirler olabilir. Onları yazarsın ben düzeltirim. Ben Türkçe yaptıklarımın sonuna sadece (Turkish) ekliyorum ve bu kategoriye yüklüyorum. Yaptıkça buraya eklerim. Sait71yaz 22:38, 11 Haziran 2014 (UTC)
Cezayir şehirlerini şu şekilde belirteyim: "Tindouf" > "Tinduf", "In Salah" Arapçası عين صالح yani "Ayn Salah" olacak. Oran Vikipedi'de de yanlış. Arapçası وهران ve okunuşu "Vahran". Hatta açıklanan paketten aldığım destekle adı "Wahran" olmalı :D (şaka şaka) Şunu size belirteyim Arapça'da "O" diye bir harf yoktur. Çok mu fazla oldu? Ayıp ettiysek söyleyin. Meelo (mesaj) 00:27, 12 Haziran 2014 (UTC)
Onları da yarın müsait olunca hallederim :) Sait71yaz 00:48, 12 Haziran 2014 (UTC)
Şu anki halim bu. Hadi ben uyuyorum. İyi geceler. üüüü
Evet, yanlışlıkla geri aldım değişikliklerinizi. Yerli ismini sonradan ekledim ama kişisel hayatı ile bilgiyi dikkat etmemişim, şimdi fark ettim. Bu konudaki önceki katkınızı yeniden ekleyebilirsiniz maddeye. Ayrıca geri bildirim yaptığınız ve uyardığınız için teşekkürler. Maurice Flesier msj 20:54, 3 Ağustos 2014 (UTC)

bucaklar hakkında[kaynağı değiştir]

köy çeşmesinde idari bölümlere yaptığınız düzeltmeleri gördüm ve ilgilendiğinizi düşündüğüm için size mesaj atmaya karar verdim. bilmiyorsanız eğer haber vereyim torba kanun onaylandı. bizi ilgilendiren kısmı ise bucakların kaldırılması kısmı. "Kaldırılan bucaklara bağlı belde ve köyler, bucağın bağlı olduğu idari birime bağlanacak." yazmış haber sitesi. ayrıca İstanbul'da yapılan sınır değişikliği de var. tabii büyükşehir olan illerin maddeleri çözmek ise bulmaca çözmeye benziyor. fikirleriniz nelerdir? dinlemedeyim Meelo (mesaj) 17:54, 11 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Ondan önce, büyükşehirlere bağlı köylerin artık mahalle statüsünde olması da var. Maddelerin yanında kategori ve şablonların da elden geçmesi lazım, bunun için de konuyla ilgilenen kullanıcıların sistematik bir biçimde çalışması lazım. Vikipedi'de yapılacak o kadar çok şey var ki bir şeye başladığımda, onu tamamlayamadan yarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Nereye el atsam elimde kalıyor çünkü. Böyle bir çalışma yapılacaksa parçası olmak isterim, ancak bir veya iki kişide kalacaksa hiç başlamak istemiyorum.--RapsarEfendim? 21:08, 11 Eylül 2014 (UTC)
emrinizi bekliyorum o zaman efendim ;) beraber çalışılacaksa eğer elimden geleni yaparım. Meelo (mesaj) 22:41, 11 Eylül 2014 (UTC)
Estağfurullah :) Şu anda burada yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, böyle bir şeyi organize etmeyi de bunların arasına sıkıştırmak istemiyorum açıkçası. Başkası organize ederse benim de tuzum olur yalnızca :)--RapsarEfendim? 07:01, 12 Eylül 2014 (UTC)

ana sayfa tasarımları[kaynağı değiştir]

  • Verdiğiniz sayfadaki tasarımlara baktım. Kullanıcı:İnfoCan/AS2'de "Biliyor muydunuz?" kısmı tek cümleli. Anladığım kadarıyla bu bölümün güncel kalması sakıncası var. Tek cümle uygulanarak bu sakınca giderilebilir. Tasarım olarak ben Fransızcaya evet derim :) Meelo (mesaj) 17:02, 20 Şubat 2015 (UTC)

Bir de sizlere Arapça örneği vermiştim. Çeviri ile şunlar var:

Günün Seçkin Maddesi, Günün İyi Maddesi (?), Haftanın Seçilen Listesi, Günün Seçkin Resmi, Haftanın Seçilen Portalı
Kategorilerin listelendiği bir göz at kısmı var.
Güncel olaylar yani haberler mevcut
"Vikipedi hafızasından" diye çevrilen bir kısım var. Sanırım bu tarihte bugüne karşılık geliyor ama çok kısa.
Sözler kısmı var. Şuraya da bağlantı vermişler: https://ar.wikiquote.org/wiki/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%81%D8%AD%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A9
Söz kısmının altında bir bölüm var. Ne olduğunu çözemedim.
Vikipedi Nedir? diye kısımları var ve içinde bir video.
Bir makale açmak istiyor musunuz? diye bir kısımları var.
en altta kardeş projeler.

Milliyetçilik olacak ama biz daha iyisini yapabiliriz :D

Meelo (mesaj) 17:14, 20 Şubat 2015 (UTC)

  • Selamlar, Arapça'yı bende inceledim ve hoşuma gitti. Hatta bir sayfada onlarınkini uyarlamaya çalışıyorum ancak o başlık şablonunda bir sorun var. Onu halledebilirsek olabilir. Gerçekten hoş bir tasarım yapmışlar, fakat biraz karmaşık onların alfabesi felan. Bunun yanında Fransızca tasarıma ben çok sıcak bakmıyordum. Sayfada Türkçe'ye uyarlayınca hoş oldu bana göre de. :)Sait71 18:45, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Kodlarda mı sıkıntı var? Meelo (mesaj) 18:51, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Kodlarda değil, Arapça alfabesi ve sağdan cümlelerin başlaması felan karışık oluyor biraz. Başlık şablonunda bir sorun var. Burdan görebilirsiniz.Sait71 18:57, 20 Şubat 2015 (UTC)
  • Gördüğüm kadarıyla içindekiler tablosu mediawiki'de varsayılan olarak oluşuyor. Onu engelleyici bir komut mutlaka vardır. Biraz bakayım. Meelo (mesaj) 19:00, 20 Şubat 2015 (UTC)
Şimdiki ana sayfaya baktım. En altta notoc ve noeditsection etiketleri var. Bunlar ilgili komutu veriyor sisteme. Adına bakılırsa notoc bizim işimize yarıyor. Meelo (mesaj) 19:04, 20 Şubat 2015 (UTC)
Hmm, notoc koymadan olmuyor demek ki, teşekkür ediyorum yardım için. Bakalım buna da farklı bir tasarım uygulayayım. :)Sait71 19:07, 20 Şubat 2015 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için![kaynağı değiştir]

Türkiye'nin dış temsilcilikleri maddesindeki değişikliğiniz için teşekkür ediyor, bir fincan çay sunuyorum. İyi Vikiler... Supermæn (mesaj) 15:31, 25 Mart 2015 (UTC)
Küçük bir kod ile maddeyi her okuyan, tablolardaki sütunları alfabetik ve sayısal değere göre artacak veya azalacak şekilde sıralayabiliyor. Uygun olduğum zamanda hallederim, pek anlatamadım ama düzenlemeden sonra görebilirsiniz. -- Supermæn (mesaj) 05:03, 27 Mart 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Tablolara sıralanabilme özelliğini ekledim. Maddede görebileceğiniz üzere, sütun başlıklarında yukarı ve aşağı yöndeki iki oku kullanarak alfabetik şekilde sıralanabilmektedir. -- Supermæn (mesaj) 15:22, 27 Mart 2015 (UTC)

İdari bölümler[kaynağı değiştir]

  • Efenim sizinle özelden konuşayım dedim. Bahreyn'in idari yapılanması maddesini Bahreyn'in illeri olarak değiştirecektim ki kızdılar. Henüz uslanamadık. Geçmişte yaptığınız çalışmaları biraz anlatır mısınız? Yardımcı olmaya çalışabilirim. Ek olarak Muhafaza sayfasını açtım da kaynak eklemeyi beceremedim. "Değiştir"e tıklayınca kolay olur sanmıştım ama o da olmadı. "Türkçeye valilik, il, vilayet olarak çevrilebilir." cümlesinin sonuna bu bağlantılı kaynağı siz ekleyebilir misiniz? Meelo (mesaj) 20:41, 3 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba. "Bahreyn'in idari yapılanması" farklı "Bahreyn'in illeri" farklı, bunun farkındasınızdır zaten. İlgili madde ülkenin idari yapılanmasını değil, sizin belirttiğiniz gibi illerini konu alıyor. Bunlar il mi yoksa başka bir ad mı vereceğiz onu bilmiyorum, incelemedim. Sayfayı taşımak için sayfaların üstündeki "taşı" sekmesine tıklayarak taşımayı yapabilirsiniz. Öte yandan, muhafaza maddesinin gerekliliğinden emin değilim. Onu açıyorsak İngilizcedeki "province", "state", "village" gibi idari bölümleri de açmak gerekir, öyle değil mi? Birçok dil açmış bu maddeyi, bu bizim de açacağımız anlamı taşımıyor elbet :)--RapsarEfendim? 20:52, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Hangi terim kullanılacak. Bu konuda bi fikrim yok. Village=Köy, State=Devlet ancak Muhafaza=İl diyemeyiz. Çok gerekli mi? Hayır ancak çoğu dil açmış, zararı yok, madde sayısı artıyor, can sıkıntımı giderdi ve harbi işsizmişim. Sizden kapacağım şeyler var. Ayrılmayın, deneyimlisiniz belli :) Meelo (mesaj) 20:58, 3 Nisan 2015 (UTC)
Muhafazanın karşılığı ne ise artık o kullanılabilir. Karşılığı yoksa -ki olduğunu düşünüyorum- muhafaza kalsın. Village mesela idari bir bölüm olarak bizim köyle eşdeğer (çok az farklılıklar vardır belki). Yahut Baladiyah dedikleri yer bizim belediye ile aynı. Sırf Arapça konuşulan ülkelerde kullanılan terimi anlatan "Belediye (Arap dünyası)" gibi madde açmak gerekli mi? Ya da mantıklı mı? Bence değil. Bizdeki belediye ile birebir aynı çünkü. Arapçadaki "belediye" için madde açan İngilizce Viki, İspanyolcadaki "municipio" ve Almancadaki "gemeinde" için de madde açmış mesela. E ama aynı şey bunlar? Burada bir ton bulabilirsin. Anlatabiliyor muyum derdimi? Estağfurullah bu arada, birazdan çıkacağım :)--RapsarEfendim? 21:07, 3 Nisan 2015 (UTC)
Adamların madde sayısı bu yüzden fazla. O zaman ben son veriyorum çalışmaya. Sonradan başımıza iş açar maddeler. Başka yöne yöneleyim :) Meelo (mesaj) 08:36, 5 Nisan 2015 (UTC)
Yok estağfurullah ben kendi fikrimi belirttim sadece. Buna dair bir uygulamamız yok şu an. Ülkelerin idari yapılanma maddelerini açmak ve bunları kaynaklarla güzel bir şekilde, derli toplu hazırlamak iyi bir başlangıç noktası olabilir :)--RapsarEfendim? 20:04, 5 Nisan 2015 (UTC)
  • Açılmamış ülkelerin maddelerini "X'in idari yapılanması" şeklinde açarım o zaman. Açılmış olan (örneğin Mısır'ın illeri) maddeleri idari yapılanması ile değiştirelim? Ama o zaman Türkiye ne olacak? :) Meelo (mesaj) 15:07, 6 Nisan 2015 (UTC)
Hocam benim iştahım kaçtı açıkçası. İzin verirseniz başka alanlara yöneleyim? Siz beni biraz kafa dağıttıktan sonra çağırırsınız. Olur mu? :) Meelo (mesaj) 15:14, 6 Nisan 2015 (UTC)
İzin vermek ne demek, herkes istediği alanda katkı yapmakta özgür :) İl, ilçe, köy, mahalle, bucak gibi idari yapılanmanın tamamını konu alan maddeler "X'in idari yapılanması", yalnızca tekini konu alanlar ise "X'in illeri" tarzında olmalı.--RapsarEfendim? 16:14, 6 Nisan 2015 (UTC)

1927 ve 1960 Siyasi Türkiye Haritaları[kaynağı değiştir]

Şu sıralar sınavlara hazırlanmakla fazlasıyla meşgulum, acelesi yoksa size Haziran sonuna doğru 1 ay ila 5 hafta içinde yapabileceğimi söyleyebilirim. İyi vikiler. ~--BerkayMesaj 19:03, 1 Haziran, 2015 (UTC)

  • Gece sizi aktif gördüğüm için size yazmak istedim. Kobanê Kuşatması sayfasında IŞİD yerine "İslam Devleti (militanları)" yazıyor. Şimdi bi anonim de bunları DEAŞ diye değiştirmiş. Tayyip Erdoğan DEAŞ'ı kullandı diye herkes kullanır oldu. Aslında doğrusu DAEŞ olmalı. Bana sorarsanız IŞİD olarak kullanılmalı kesinlikle. McAang (mesaj) 09:31, 2 Haziran 2015 (UTC)

Merhabalar McAang, bu tip tanımlamalar dediğiniz gibi popüler kullanımlara göre değişmekte. Doğrusunu bulmak için hem ilgili örgüt, birliğin, hemde kobane kuşatmasının tartışma sayfalarını kullanmak daha doğru bir çözüm olabilir. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:51, 2 Haziran 2015 (UTC)

Sorum var :)[kaynağı değiştir]

Köy çeşmesinde olan olayları okuyorum. Fikir belirtmek benim haddime olmaz ancak bir soru takıldı kafama. Alaattin Çağıl maddesi neden kayda değer değil? Yani kişinin takipçileri çok çok fazla ve çalıştığı kurumlar da kaliteli kurumlar.  McAang  Mesaj  21:40, 2 Haziran 2015 (UTC)

Estağfurullah, her kullanıcının fikrini belirtme hakkı var. Sorunuza gelirsek kişinin belirli bir çevrede "tanınır" olması ya da "kalbur üstü" kurumlarda çalışıyor olması kayda değerlik için bir kriter değildir. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) yönergesini inceleyecek olursanız yönergede bahsi geçen kriterlerden hiçbirini karşılamamakta kişi. Hatta öyle ki akademik anlamda önemli bir konumda bulunan dekanların dahi kayda değer olmadığı durumlarla karşılaşıyoruz. Alaattin Çağıl yalnızca sosyal medya ünlüsü olarak burada yer bulabilir ancak o da çok zor zira yalnızca bir kez TT olmuş, başka bir şey yok. Yani çevrimiçi platformlarda yer alıp burada kayda değer olabilmek için @fuatavni gibi ya bir ülke çapında fazla tanınır ve fazlaca haber olması gerekmekte ya da PewDiePie gibi dünya çapında tanınması ve yine bol bol farklı kaynaklarda haber olması gerekmekte. --cobija 21:49, 2 Haziran 2015 (UTC)

İngilizceniz iyidir umarım :)[kaynağı değiştir]

  • İngilizcesi harikulade olan birisine benziyorsunuz :D Şurada Pywikibot duyurusunun çevirisini yaptım. Bir inceler misiniz hata yapmış mıyım? Yaptıysam düzeltin lütfen ben de bi bakayım doğrusunu öğreneyim :) Bir de kalın işaretlediğim cümleyi çeviremedim. Size zahmet el atar mısınız? :)  McAang  Mesaj  23:16, 5 Haziran 2015 (UTC)
Estağfurullah, bakayım hemen.--RapsarEfendim? 08:41, 6 Haziran 2015 (UTC)
Teşekkür ederim. Yine iyi çevirmişim, sevindim buna açıkçası :) Hatalarıma baktım, teşekkür ederim. Sanırım çeviremediğim cümleyi de anladım :) "Breaking" kritik anlamında kullanılmış demek. Bunu not alıyorum aklıma :D  McAang  Mesaj  09:45, 6 Haziran 2015 (UTC)
Türkçemin de iyileşmesi gerekiyormuş. Onun da farkına vardım :D  McAang  Mesaj  09:46, 6 Haziran 2015 (UTC)
Rica ederim. Aslında "kırılma anı/noktası" gibi bir anlama geliyor da, çeviri yaparken motomotluktan kurtarmak için alternatif kelimeler seçmek daha iyi bence :)--RapsarEfendim? 09:47, 6 Haziran 2015 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Hocam son gönderdiğim Roswell olayında hiçbir telif hakkı yoktur. Bu Binbaşının olaya katıldığını gidip enkazı topladığını ve Dünya basınına bu olayın yansıdığı bilinmektedir. Ayrıca basına yansımasından sonra zaten Abd bu olayı yalanlamıştır. Bu bir telif hakkı içeren bir makale değildir size belirttiğim. Bana ne gibi telif hakkı içerdiğini belirtir iseniz çok memnun olurum ?

Roswell UFO Vakası hakkında ki telif hakkından dolayı yazımı onaylamamıştınız, yazıyı sizin belirtiğiniz gibi onayladım. Yazıyı kendi araştırmalarım sonucunda http://www.buyutec.net sitesine eklemiştim fakat kendi yazımın dahi kendi eklememe rağmen telif hakkı olabileceğini düşünmemiştim. Yazımı tekrar inceler iseniz memnun olurum. Saygılarımla Cebbar (mesaj) 11:02, 6 Haziran 2015 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Belirttiğiniz gibi yazının sonuna belirtiğim notun altına o yazıyı yazdım hocam. http://www.buyutec.net/51-bolge-gercegi-ufolar-var-mi/ İnceler iseniz yazı da belirttiğiniz cümle geçmektedir. Not kısmını incelerseniz göreceksiniz hocam yazıyı da. Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Cebbar (mesaj) 11:24, 6 Haziran 2015 (UTC)

  • Bunu yazınca utandım. Gerçekten Tartışma:İslam Devleti (örgüt) sayfasında yaptığım tartışmayı düşününce kendimden utandım. Bu arada IŞİD ne olacak şimdi?  McAang  Mesaj  00:44, 11 Haziran 2015 (UTC)
    Kimseye kötü hissettirmek için bir şey yazmadım; utanılacak filan bir şey yok zaten. Birileri IŞİD olsun derse öyle olacak, aksi halde böyle kalacak. Vikipedi bir süredir böyle işliyor ne yazık ki.--Sayginerv-posta 09:02, 11 Haziran 2015 (UTC)
Tüh yakalandım! :D akil13ileti 11:31, 17 Haziran 2015 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Bu konularda bilgilisin diye sana danışayım dedim. ABD'nin anlam veremediğim bir idari yapılanması var. Oklahoma City'nin en:Oklahoma County, Oklahoma'nın merkezi olmasına rağmen bu şehrin 4 tane "county"ye dahil olması ve bu countylerin en büyük şehri olarak görülmesi gibi gibi... Neyse sorum bu değil sadece içimdekileri anlattım. Asıl soru şunu açmak istesem burada ne diyeceğim "kontluk" mu, "il" mi, "county" mi? County demek istemiyorum açıkçası ama "kontluk" da saçma geliyor. Eee il mi ki orası? Yoksa içimdeki bir ses gibi siz de mi "ya yürü git işine ne boş insansın ülke savaşa girmiş sen county diyorsun" diyeceksiniz? Saygılarımla :)  McAang  Mesaj  13:10, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Merhaba. Bu konu sıkıntılı bir konu ve çözümünü biz de bulabilmiş değiliz :) Kontluk dediğin gibi saçma ve en uzak ihtimal. Slav ülkelerindeki rayounu, İran'daki şehristanı falan aynen korurken, county'yi il yapmışız gelende. Türkçe yazımı kolay olanları ve sorun yaratmayanları korumuşuz senin anlayacağın. Esas yapılması gereken bu idari bölümlerin nasıl bir idari bölüm olduğunu kavramak ve ona göre uygun karşılıkları kullanmak. Örnek veriyorum, eyalet için "çoğunlukla valilerce yönetilen ve yönetim bakımından bazı özerklikleri olan büyük yönetim birimi" diye tanımlama yapmışız ya, buna denk tüm birimleri eyalet olarak adlandırmak lazım. Ama buna denk gelen her idari bölümü bu şekilde adlandırmamış, bazılarına "il" gibi başka bir karşılık bulmuş, bazılarını ise orijinal dildeki şekliyle bırakmışız. İngilizce Vikipedi ise bambaşka bir yol izlemiş. Mesela Türkiye'deki "il" için ayrı, il anlamına gelen "province" için ayrı, işte Arapçadaki vilayet için ayrı maddeler açmış. Bu bana uygun gelmiyor. Etraflıca ne yapmamız gerektiğini konuşmak lazım.--RapsarEfendim? 09:39, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Eyaletler "state" olduğuna göre "county" de il olur :) İlçeleri yok elbet bunların.  McAang  Mesaj  10:17, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Tekrar selam. Şurayı incelersen her county'nin aynı statüde olmadığını görebilirsin. Türkiye'deki il kavramına denk geliyor diyemeyiz tam olarak. Hadi ona il dedik, denk statüde olan fakat farkı adlara sahip olan birimleri (parish, borough) nasıl adlandıracağız? :)--RapsarEfendim? 10:10, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Selamınızı aldım :) Şuna rast geldim: Urmiye şehristanı vs. en:Urmia County. Buna bir standart getirilmesi gerekiyor sanırım.  McAang 10:30, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Daha önce bunu anlatmaya çalışmıştım :) Bazılarının Türkçede karşılığı yok, ama bazılarının var. Psikolojik olarak İngilizceler için hep bir karşılık bulurken, diğer diller için pek bulmuyoruz :) Tek tek incelemek gerekiyor idari bir birim olarak neye denk geliyor, yönetimi nasıl diye. Bir de not olarak belirteyim, "Bitlis ili" değil de "Bitlis (il)" kullanımını benimsemişken "Urmiye şehristanı" değil de "Urmiye (şehristan)" olarak değiştirmek gerek madde adını. Ama daha şehristan mı desek ilçe mi desek ona karar vermemişken fazladan bir iş yükü oluşturacak :)--RapsarEfendim? 10:41, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Belirlemek çok uzun sürer. "X (idari bölüm)" gibi bir şey mi yapsak?  McAang 11:05, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Şimdilik kalsın o vakit, yani yapacak bir şey yok pek. Yahut tartışma başlatabilirsiniz, kaynakları inceleyebilirsiniz vs. Her şeyi bir anda yapmak zor, tek tek ilerlesek daha iyi.--RapsarEfendim? 11:07, 6 Ağustos 2015 (UTC)

Dokumacılar[kaynağı değiştir]

  • Rapsar İngilizcedeki şu sayfa için bir fikrini alabilir miyim? Kayda değer bir madde mi gerçekten?  McAang  Mesaj  10:53, 4 Ağustos 2015 (UTC)
Hmm, bilemedim. IŞİD'in Türkiye hücresi gibi bir şey sanırım. Sunulan kaynaklar genelde iddia şeklinde olduğundan ve çok derinlemesine bilgiler içermediğinden şimdilik açılmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 10:56, 4 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kullanıcı ile görüşeyim bi. Kayda değerlik etiketi koyacağım ayrıca. Teşekkürler.  McAang  Mesaj  11:01, 4 Ağustos 2015 (UTC)

bedehsan vilayeti[kaynağı değiştir]

Selam pestuca ve farsca yazimlarda bu bolgenin adinin dilimizde de kullanilan vilayet olarak gectigini gorursunuz. Vikipedide bu konuda bir karisiklik zaten mevcut. Afgan bolgelerinin vilayet olarak adlandirilmasi icin sizinle kaynaklar uzerinden goruselim fakat su anda sabit internetim yok. Simdilik boyle kalsin olur mu😂kolay gelsin ve ilginize tesekkurler ....perencal Perencal (mesaj) 22:15, 9 Ağustos 2015 (UTC)


Merhaba. Tek tek gidersem, kayda değer olup olmadığı da belli değil diye düşünüyorum. Zira eklenen kaynakların çoğu bağımsız olmayan kaynak. Konu kısımları da kitabın içerisinden alınmış, telifli içerikler. Danışmanın bir zararı yok, estağfurullah :) Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım, sıkıntı olmasın bu konuda :) Devriyelikteki otomatik terfi sistemi hakkında pek bilgim yok benim de.--RapsarEfendim? 13:52, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, teşekkürler. Şu anki yöntemim sayfaları olduğu gibi Wikipedi'dan indirip üzerinde değişiklik yaparak tekrar yüklemek. Veritabanından da faydalanılabilir ama o bana biraz daha zor geliyor artık :)--Alperen (mesaj) 19:08, 15 Ağustos 2015 (UTC)
Nasıl yani? Ben de bir şeyler yapmak isterim de. Tabii önce "county" sorununu çözsek çok iyi olur :D  McAang 21:01, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Boş olduğum bu saatlerde başka yapacak bir şeyim yoksa burada takılıyorum. Sıra size takılmaya geldi :) Günün maddeleri hakkındaki yazınızı gördüm. Benim önerim bu maddeler seçilirken "gündem" ön plana çıkabilmeli. Örneğin 1 Kasım'a yakın bir zamanda Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri maddesi ana sayfaya çıkarılabilir. 23 Ekim'de Ekim 2011 Van depremi maddesi ana sayfaya çıkarılabilir. Biraz dikkat çekici olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca vitrinin iyi olmasından söz ettiniz. Vitrinin içeriği kadar tasarımı da önemli değil mi? Yakın bir zaman tasarımın değişmesi gerektiğini düşünmekteyim. İyi sabahlamalar :)  McAang 23:12, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Gündem maddeleri ile ilgili bir zamanlar bazı sorunlar olmuş bu nedenle o tarzda çok fazla madde koymuyorum ki güncem maddeleri için aslında Tarihte bugün bölümü zaten ana sayfada mevcut. Tasarım ile ilgilide Tartışma sayfasında bir süreç devam etmekte. Sizinde müdahil olmanız da faydalı olacaktır. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:02, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Çözüm odaklı yaklaşabilmem için ne gibi sorunların olduğunu söyleyebilir misiniz? Tarihte bugün bölümünün revizyona ihtiyacı var. İngilizceninki çok daha sağlıklı duruyor. Bu arada tasarım tartışması çürümüş, tarih olmuş :D  McAang 12:44, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Rapsar hatırlayabilir belki ben şimdi hatırlayamadım. Tarihte bugün şablonları ilgili gün hariç herkesin değişimine açık istediğiniz düzeltmeleri sizde yapabilirsiniz. Bizde herşeyin çözümü çabuk olmuyor biliyorsunuz, yinede fikirlerinizi yazmanızda fayda olur diye düşünmekteyim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba Boko Haram sayfasında bi değişiklik yaptım kaynağiyla beraber onaylar mısınız Mehk63 (mesaj) 15:01, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Karaköprü'deki bilgiler gerçekti.Oranın yerlileri Kürt,yerli adı ise Pirereş'tir.Yani niye geri aldın anlamadım.Açıklar mısın? Mehk63 (mesaj) 18:13, 31 Ağustos 2015 (UTC)

  • Kayda değer akademik kaynaklarda ya da resmiyette kullanılıyor mu? Ayrıca orada Türkler ve Araplar da yaşıyor. Arapça isim de biz mi uyduralım? "Pirereş" sadece Kürtçe Vikipedi'de kullanılmış. Vikipedi ise kaynak değildir. İstanbul'da da Kürtler de yaşıyor. "Stembol" mu yapacağız yerli ada? :)  McAang 11:54, 1 Eylül 2015 (UTC)
  • Birincisi ben urfalıyım.Yani orayı iyi bilirim.Orada Arap ve türk nüfus çok az.Ayrıca Pirereş ismi HDP tarafından sıkça kullanılır.Yani tutarlılıği vardır resmi makamlarca.ikincisi İstanbulin yerlisi kürt olmadigindan Stenbol demicez Mehk63 (mesaj) 13:02, 1 Eylül 2015 (UTC)

Yeni değişiklikler yaptim nüfusla ilgili kaynak yazdim.onaylarmisin? Mehk63 (mesaj) 13:24, 1 Eylül 2015 (UTC)

Selam McAang. Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydi kolay gelsin. :) -- OkanfanEvet benim? 03:28, 2 Eylül 2015 (UTC)

sinemia hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba şirket tanıtımı için sayfayı oluşturduk. Koyduğunuz etiketleri biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz? vikipedia'ya bilgi girme konusunda amatörüz. O yüzden daha detaylı anlatabilirseniz memnun oluruz. Teşekkürler Akirbas3 (mesaj) 15:30, 4 Eylül 2015 (UTC)

  • Merhabalar :) Vikipedi'de maddelerin kayda değerlik şartlarını sağlaması beklenmektedir. Ayrıca Vikipedi'de reklam ve tanıtım yapmak yasaktır. Başka bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardım ederim. Ama öncelikle bu mesajın üstündeki "hoş geldin" mesajının okumanızı tavsiye ediyorum :) Anlamadığınızı sorun çekinmeden lütfen :)  McAang 16:44, 4 Eylül 2015 (UTC)

Tür maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Alperen merhaba. Ne oldu 1.5 milyon madde olayı? Rafa mı kalktı? :)  McAang 17:14, 4 Eylül 2015 (UTC)
Valla diğer proje daha güçlü destek görünce (futbol şablon çevirici) açıkçası ona daha fazla yüklendim. Nedense Vikipedi topluluğunda toplu madde projelerine karşı aşırı ve gereksiz bir antipati var. "Vikipedi'nin itibarı" diye bir argüman var, bir psikolojik sınır adeta bunu bir türlü aşamadık Vikipedi'nin tâ ilk günlerinden beri. Bir türlü anlam veremiyorum ansiklopedide ansiklopedi maddesi açılınca ansiklopedi itibarı nasıl düşer diye :( Neyse bunlar ayrı konu tabii de; ben bu arada Autoit ile yazdığım bot kodlarımı çalıştıramadım nedense. Ya işi python olayına döküp hazır python kodlarını denemeye çalışacağım ya bişeyleri baştan yazacağım. Eninde sonunda 50 bin madde için başvuru yapacağım ama ne kadar zaman alır bilmiyorum. Sizden beklentim bot başvurusu yaptığımda destek olmanızdır. Teşekkürler.--Alperen (mesaj) 17:23, 4 Eylül 2015 (UTC)
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Umarım başarılı olursunuz :)  McAang 18:51, 4 Eylül 2015 (UTC)

Selamlar, kukla şüphelileri sayfasında açılan dava ile kısa sürede ilgilenmeye çalışacağım. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:35, 9 Eylül 2015 (UTC)

  • Şurayla ilgilenir misiniz? Ben daha fazla geri alma işlemi yapmayacağım. İlgili kişinin kullanıcı sayfasında gerekli açıklama yaptım. Geri alma konusunda haksız olduğumu düşünmüyorum, eğer haksızsam elbette özür dileyip revizyonu onaylayacağım. Ayrıca kime mail atmış, sizlere mi? Sizden kastım hizmetliler.  McAang 19:31, 9 Eylül 2015 (UTC)
Merhaba McAang, bu tür değişiklilere dikkat etmek gerek. Hemen bir gazeteci böyle dedi diye ifadeye yer vermek doğru olmaz. Bunu ispatlayacak güvenilir kaynaklar olmalı. E-postayı da buraya yollamış. --Uğurkentmesaj 21:26, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Uğurkent Siz onayı vermişsiniz. Peki dikkatli olurum bu konuda. Malum kendisi VP:YİB kapsamında oluyor. Sıkıntı çıkabilir haklısınız. Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.  McAang 11:24, 10 Eylül 2015 (UTC)
Olabilir böyle hatalar. --Uğurkentmesaj 12:29, 10 Eylül 2015 (UTC)

Yoksa bir whovian mı buldum? :]] LmattdavidsmithlEvet? 16:00, 10 Eylül 2015 (UTC)

Vay be nasıl buldun? Tüh, yoksa Tardisle mi göründüm!?  McAang 16:09, 10 Eylül 2015 (UTC)

Merhabalar, silinmeye aday gösterdiğiniz maddenin sahibini bu konuda bilgilendirmeniz gerekiyor. Kolay gelsin. Turgut46 07:43, 23 Eylül 2015 (UTC)

Dil bağlantıları ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ernesto Nathan Rogers sayfası için teşekkürler. Katkılarınızın devamını diliyorum. Açtığınız maddelerin diğer dillere olan bağlantılarını İngilizcede diller kısmında bulunan "Bağlantıları düzenle"ye tıklayarak açılan sayfadan Türkçeyi ekleyebilirsiniz.  McAang 14:04, 23 Eylül 2015 (UTC)

Aklımdan çıkmış galiba. Hatırlattığınız için teşekkürler. --Miogenesmsj 14:07, 23 Eylül 2015 (UTC)

Ordu sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Uğurkent. Ordu sayfası anlam ayrımı sayfası. Anlam ayrımının Ordu (anlam ayrımı) şeklinde olup ana başlığın il sayfası olması daha doğru olmaz mı? Taşıma yapamıyorum ben, yapabilsem de sormadan yapmak doğru olmayacaktır. Teşekkürler, hayırlı bayramlar.  McAang 06:15, 24 Eylül 2015 (UTC)
Selam, McAang. Ordu derken iki farklı anlamı olduğu için böyle kalması daha doğru olacaktır. Örneğin Manga. İstanbul gibi şehir daha çok planda olsa senin gibi olabilirdi. Sana da hayırlı bayramlar. --Uğurkentmesaj 10:59, 24 Eylül 2015 (UTC)

Türkiye'nin ilcelerinin nufusları[kaynağı değiştir]

O sayfanın silinmesi çok yanlış olur. Çünkü bu madde bir alt bölüm den çok daha önemlidir. Ve fenerli1968e'e baktım. Mayıs 2015te üye olmuş. Nasıl bu kadar kısa surede hizmetli olmuş. Mehk63 (mesaj) 20:19, 26 Eylül 2015 (UTC)

  • Mehk63 ilçelerin nüfuslarını Türkiye'nin ilçeleri sayfasında gösterilebilir, bu haliyle gerek yok. sorunuza cevap verecek olursam öncelikle fenerli1968 değil Kullanıcı:Fenerli1978. bu hizmetlimiz 8 yıl önce kayıt olmuş. hem tecrübe ve yetenek yalnızca süreye bağlı değildir. saygılarımla :) McAang 18:10, 27 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)
  • Yukarıdaki çubuktan sonraki değişikliğe geçebilirsin. --Mavrikantmsj 15:23, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Mavrikant toplamda 251 madde incelemesi yaptım (en son 51 tane). yeterli midir? son olarak köy maddeleri hakkındaki gelişmeler nedir? McAang 10:14, 4 Ekim 2015 (UTC)

Teşekkür + istek[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Javascript sayfasındaki değişikliğime teşekkür ettiğiniz için ben de teşekkür ederim. Zahmet olmazsa buradaki, buradaki, buradaki, buradaki ve buradaki değişikliklerimi de kontrol edebilir misiniz? Bdscvr (mesaj) 13:05, 1 Ocak 2016 (UTC)

  • @Bdscvr: Rica ederim. İlgili kontrolleri yapmış bulunmaktayım. McAang 12:54, 1 Ocak 2016 (UTC)
    • Tekrar tekrar teşekkür ederim, kolay gelsin! Bdscvr (mesaj) 13:05, 1 Ocak 2016 (UTC)

Tebessüm :)[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, saygılar. Kullanıcı sayfama sil etiketi koydum. Tabii geçmişte şöyle bir hadise yaşanmış: [1] Geri aldığınız için teşekkürler. Ama yine şikayete cevap alabilir miyim? Gerçekten öyle miyim? Meraktan soruyorum. Adınız Rusça mı? Sakhalin diye yer var uzaklarda, Japonları üzen :( McAang 15:25, 1 Ocak 2016 (UTC)
Selamlar McAang, kullanıcı sayfanızı sildim. Kullanıcı adım dediğiniz Sakhalin adası ile ilgili. O adada 5 yıl yaşadıktan sonra 1 ay kadar önce geri döndüm. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:23, 1 Ocak 2016 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Kullanıcı sayfanızı, mesaj sayfanıza yönlendirirseniz aktif bir kullanıcı olduğunuzu anlamam daha hızlı olabilir :) Teşekkürler! Goktr 19:15, 2 Ocak 2016 (UTC)

Hizmetlilik yetkilerinin alınması ile ilgili yorumum hakkında[kaynağı değiştir]

  • İlgili tartışmada neden böyle bir soru sorduğumu açıklamak istiyorum. Konuyla alâkasız gibi duruyor fakat kanımca yetkinin alınması meselesi çözülmeden daha çok defa politika değişikliği istenecektir. Teşekkürler. McAang 20:37, 22 Ocak 2016 (UTC)
    • Teşekkür ederim açıklama için ama doğru anlamışım:) bence de en önemli işlerden birisi o. Kuralları esneten, uygulamayan hizmetliler olunca malı hırsıza emanet etmiş oluyoruz. hangi politikayı değiştirirsen değiştir, adamın politikaya sana bana saygısı yok ki. Bu yüzden "geri alma" mekanizması saat gibi tıkır tıkır işlemeli, hizmetli bırak kural-politika dinlememeyi, olur olmaz çıkışlarıyla politika tartışmalarını akamete uğratmaktan bile uzak duracaktır. Ben kendim hizmetlilik yaptım, yıllar önce bırakmış olmama rağmen hala sildiğim maddelerin-engellediğim kullanıcıların-korumaya aldığım maddelerin sayısının yarısına ulaşmayan ama ahkam kesmekte hiç tereddüt etmeyenler var. Yanlışı söylene tahammül yok. Vikipedinin ilerlemesi için bu politika değişikliklerine ve dinamizme ihtiyaç var. Ama bir taraf da hiçbir değişiklik istemiyor ve belki de düzendeki yerini korumak amacıyla her politika değişikliği ile ortaya çıkan kullanıcıyı neredeyse meczuplukla suçlayıp, dalga geçiyorlar. Kimini müdafaa ediyoruz, kimini göremiyoruz. Aramızda gayet iyi hizmetlilik yapacak, Superyetkin gibi çalışkan Zaitsev gibi diğer kullanıcıları dinleyen hizmetliler çıkar. Ama hem tembel hem kural dinlemez, hem de vikipediye katkı sunmak, aktivitelerde bulunmak için illa hizmetli daha doğrusu admin-yönetici-prens olmak gerektiği düşünenlerden kurtulmalıyız. Böyle olacağını bilsek seçer miydik zaten. Yine aramızda olsunlar, katkılarını görelim, çeşitli çeşitli aktiviteler düzenlesinler, düşüncelerini dinleyelim. Ama o sorumluluğu başka yeni kullanıcılarımıza bıraksınlar. Bırakmıyorlarsa politikalar/kurallar bıraktırsın. Bu vikipedinin gelişmesi için bir mücadeledir. Tüm kadük bırakma, ilgisizleştirme, küçümseme, yok etme çabalarına karşın bir gün elbet İncelemeelemani, Rapsar gibiler de kazanacaktır...Çok yazdım yine:)Vikiçizer (mesaj) 20:58, 22 Ocak 2016 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

Günün maddeleri çok uzun çıkarılmaya başlanmadı mı? Sağ sütunda çok boşluk oluşuyor. Biraz kısaltmaya mı gidelim? McAang 16:07, 25 Ocak 2016 (UTC)

Aklıma takıldığı için soruyorum. Günün maddeleri tam olarak nasıl belirleniyor? Bu sayfada her gün 2 yeni madde çıkartacak derecede adaylık yok çünkü. McAang 16:08, 25 Ocak 2016 (UTC)
Selamlar McAang, ben uzun süredir işlerimin yoğunluğu nedeni ile çok vakit ayıramıyorum ve sağolsun Ozankra hallediyor bu aralar. Ama ertesi gün maddeleri Vikipedi:Ana Sayfa/Yarın koruması altında olduğundan görsel düzenleme yapmak gerçekten zor. Belirlenen maddelerde genelde maddeyi belirleyen kullanıcılar hem ilgili sayfadaki maddeleri hemde ana sayfada yer alabilecek ve ilgi çekeceğini düşündüğümüz maddeleri ana sayfaya taşıyoruz. Ertesi gün maddesi hariç sizde dilerseniz Ozankra gibi günün maddesi şablonlarını oluşturabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:53, 25 Ocak 2016 (UTC)
  • @Sakhalinio teşekkür ederim. @Ozankra maddeleri biraz kısaltmakta fayda olacaktır. Günün maddesi önerim olursa mesaj sayfanızı çalarım McAang 23:23, 25 Ocak 2016 (UTC)

Hizmetli politikası[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Vikiçizer. Hizmetli politikası ile ilgili tartışma hakkında konuşmak isterim. Köy çeşmesindeki ilgili tartışmadan bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. Tartışma çorbaya dönmüş, görünce kapatıyorum sayfayı. Bu tartışmayı ayrı bir platforma yani köy çeşmesi dışına düzgün bir şekilde aktarıp, ilgili duyuruları yapıp, geniş katılımla sonuçlandırmak gerekiyor. McAang 17:02, 29 Ocak 2016 (UTC)
Merhaba. Sanırım şeklen bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz. Yeri değişince çok şey değişir mi, şüpheliyim. Bizim tartışmayı sonlandırıp politika oluşturmakta sıkıntımız var. Bu noktada önder bir gruba ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Vikipedi:Fikir birliği politikasında yönergelerin nasıl oluşturulduğu açık, bunun için hizmetli/bürokrat olmaya gerek yok. Fikir birliğinin oluştuğunu düşündüğümüzde hemen metni hazırlayıp yönergeyi yürürlüğe koyabiliriz. Maalesef trolümüz çok, ortaya saçma sapan fikirlerle atlayıp görünürde fikir birliğine karşı çıkarak politika oluşturulmasını engelliyorlar. Ama bunlarla ister kullanıcı, ister hizmetli/bürokrat vs. olsun etkin mücadele etmek, sırf politikayı/fikir birliğini akamete uğratmak için belirttiği karşı çıktığı görüşleri çürütmek lazım. Zaten bariz trol veya kayda değer olmayan fikir ileri sürenleri biz de kayda değer kabul etmemeliyiz. Politikalar hiç değişmez değildir, daha sonra da üzerinde de ihtiyaca göre tadilat yine fikir birliği gözetilerek yapılabilir.
Kısacası başka bir yere taşımak çok farklı bir sonuç vermez diye düşünüyorum. Şu an bulunduğu yerde de politika yürürlüğe konulabilir. Bunu Rapsar'a da danışmanız lazım, sonuçta ön ayak olan o. Ben bana düşeni yaparım...Vikiçizer (mesaj) 17:32, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • @Vikiçizer, Vikipedi:Fikir birliği politikasını bilmiyordum. Söylemeseydiniz eğer mecliste kanun çıkarma şartları gibi politika oluşturma politikası (anlamsız oldu) yapalım diyecektim. Bürokrasiyi sevmiyorum ama biz bürokrasiden anlıyoruz maalesef. McAang 17:54, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba McAang, bu sefer değerli fikirlerini şurada ki sansür girişimi hakkında belritmeni isteyeceğim. Ιβο (mesaj) 18:28, 29 Ocak 2016 (UTC)

Aynı konuyu birkaç altbaşlıkta açma.[kaynağı değiştir]

Merhabalar McAang, nasılsınız? 2015-16 Şırnak çatışmaları maddesinin tartışma sayfasındaki değişikliğiniz hakkında sizden bilgi almak istemekteyim. Geri alma nedeninizi "Kafamıza göre birleştirme yapamıyoruz. Aynı konu da olsa belli bir süre geçmiş ve ayrı başlık olarak açılmışlardır." olarak ifade etmişsiniz. Sizce neden aynı konuda birkaç altbaşlık olmalı bunu tam olarak anlayamadım, belli bir süre (ve o referans verdiğiniz süre çok da uzun değil aslında?) geçtiğinde aynı konuya dair ikinci bir altbaşlık açılabilir mi sizce? Bu konudaki açıklamanızı öğrenmek istiyorum. Benim anladığım, o halde tüm maddelerde belli bir süre (bu süre ne kadar?) geçtiğinde her altbaşlığı yeniden açabiliriz, burdan bunu mu anlıyorum? Sizi tam olarak anlayamadığımdan size danışmak istedim. İyi vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:58, 30 Ocak 2016 (UTC)

@Ahmet Turhan Gayet iyi, sizleri sormalı. Böyle bir konuda madde ile tartışmaları karşılaştırmak mantıklı olan değil. Benzer birleştirmeleri köy çeşmesinde yapan görmedim. Birleştirilme işleminin danışarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bana kalırsa öyle kalmasında bir sakınca yok, birleştirilmesi de uygun. Benim de anlamadığım birleştirme konusundaki ısrarınız. Teşekkürler. McAang 18:03, 30 Ocak 2016 (UTC)
Teşekkür ederim ben de iyiyim. Israr olarak değil, Viki düzeni açısından böyle olması gerektiğin düşündüğümden bunları söyledim, yanlış anlaşılmasın. Yani bir tartışmada söylenenler aynı konuya dairse, neden birden fazla altbaşlık olsun, bunu çözemedim. Öyle ise her madde yorumunda ayrı bir üstbaşlık mı olacak, bu soru gerçekten önemli. Mesela şu an sayfada madde adının tarafsızlığına dair kuşku olduğu ile ilgili şablon duruyor. Tartışma sayfasına bakacak biri için derli toplu bir sayfa önemli, "Madde adı" ile ilgili başlığı kontrol eder, ilgili görüşleri okur ve altına yorumlarını yazar. E bu kullanıcı, şu an ki gibi üç ayrı altbaşlık olursa, hangi birine yazacağını nasıl karar verecek? Bence bu durum konuyu bölük pörçük yapar ve gelecek yorumları da azaltır. Ve herkes ayrı bir altbaşlık açarsa sayfa darmaduman bir hale gelecektir. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:17, 30 Ocak 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, dediklerinizde haklısınız. Başta belirttiğim gibi birleştirilmesinde bir sorun görmüyorum. Fakat tartışma sayfalarında ani değişiklikleri doğru bulmuyorum. Ansiklopedi oluşturmak için varız burada. O yüzden bu konuyu tartışmaya çevirmeyelim lütfen, üzerimizde oluşan kara bulutlar sadece ilgili kısımlarda kalmalı. Bu mesaj sayfamdan tartışmaya katılan birkaç kullanıcı arkadaştan "evet ya da hayır" alalım ve birleştirmeyi yapalım/yapmayalım. Ben yapabiliriz demekteyim. Kullanıcı:Pinar, Kullanıcı:AlexandreManette, Kullanıcı:Muratero, Kullanıcı:Maurice Flesier başlığın birleştirilmesinde bir sakınca görmekte misiniz? Sakınca görmüyorsanız birleştirelim. Teşekkürler :) McAang 20:15, 30 Ocak 2016 (UTC)
Bu konuyu daha önce ilgili kullanıcı ile konuşmuştuk tartışma sayfasında. Yeni ve güncel bir başlığı sadece aynı içeriğe ve benzer başlığa sahip diye aylar önce konuşulmuş bir başlığın altına eklemek doğru değil. Birincisi tartışma sayfasında bir konunun görüşüldüğünü gören bir kullanıcı, en son yapılan yorumun en altta olacağını bilerek ilk önce sayfanın en alt kısmına bakar. Biz bu sıcak konuyu buradan alıp en yukarıya ya da ortalara dahil edersek bir de bu konulrı bulmaya uğraşılır. İkincisi biz bu girdileri yukarı eklersek yarın bir gün tartışma sayfasının çok uzadığını gören bir kullanıcı bir arşiv açar üst taraftakiler buraya gider ve sonuç olarak en yeni yorum bile arşive gidebilir. Üçüncü olarak herkes imzasını atıyor ve ne zaman, saat kaçta hepsi mevcut. Görmek isteyen görür zaten. Bu konuya kronolojik bakmak gerekli. Eskiden yeniye doğru yani. Maurice Flesier msj 20:56, 30 Ocak 2016 (UTC)
Maurice Flesier yorumlarınız için teşekkür ederim. Diğer arkadaşlar da görüşlerini açıklasınlar, birleşmemesi yönünde konsensus oluşursa uymak durumundayız @Ahmet Turhan. İyi vikiler :) McAang 21:06, 30 Ocak 2016 (UTC)
VP:Demokrasi'nin yönergesinin referans olması uyarınca, eğer konsensüs oluşursa, her yeni yorum, yeni bir başlıkta mı açılabilir mi? Bu bahsi geçen "belli bir süre" ya da "aylar sonra" süre dilimi nerede yazmaktadır, şaşkınlığımı mazur görün ben böyle birşeyi daha önce okumadım. Bu bahsi geçilen durum nerede yazmaktadır? Neden bir konu hakkında birden fazla altbaşlık olsun, bu çok tuhaf. Görüşlerine güvendiğim @Rapsar, @Khutuck ve @Kibele de bu yönde beni aydınlatabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:54, 30 Ocak 2016 (UTC)
Tartışmanın dağılmaması için aynı başlık altında devam edilmesine bir itirazım yok ama tartışma sayfasını yeniden düzenleyip yorumların yerini değiştirince kafa karıştırabiliyor. Vikipedi'de alıştığım bir uygulama değil. Eğer konu bir başlık altında çözümlenmemiş ve aradan geçen zamanda benzer bir başlık altında yeniden tartışmaya devam ediliyorsa kendimizi tekrarlamamak için geçmiş yorumlarımıza bağlantı verebiliriz. Yinede aynı başlık altında tartışmalara devam etmeye özen gösterebiliriz. — Pınar (mesaj) 00:14, 31 Ocak 2016 (UTC)
Burada birilerinin kafasına göre birleştirme yapılması, tartışma sayfasındaki yorumların gene değişik nedenlerle yer değiştirilmesindeki vb uygulamalar herkesin belirttiği gibi wikipedia da pek görülen bir uygulama değil. Burada fazla birşey yazmak istemiyorum, önceki tartışmalarda da görüleceği üzere mesajın altına görünürlüğü azaltmak için 3-5 paragrafla kendini ifade!!! etme açıklamaları olabilir. Sonuç olarak hassas tartışmalarda çok güvenilen arkadaşlara danışılarak yönlendirme yapmadan müdahil olması istenebilir.--Muratero 18:19, 31 Ocak 2016 (UTC)

Şirket adları[kaynağı değiştir]

  • Israel Aerospace Industries maddesine bakınıyordum. Türkçe adlandırmadan İngilizce adlandırmaya taşımışsınız. Gerekçe olarak "şirket adı, özel ad" demişsiniz. Bununla ilgili bir kural var mı? Yoksa sizin kendi inisiyatifiniz mi? Eğer gerekçenize göre adlandırma yapmamız lâzımsa şirketin özel adı İbranice. McAang 13:38, 4 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba. Öncelikle iyi niyet varsayın, "kendi inisiyatifiniz mi?" demeniz hiç hoş değil. Şimdiye kadar böyle hareket etmedim. Neyse, Firmanın logosu, web sitesi, web sitesinde kullanılan ad hep İngilizce. Türk Hava Yolları'na benziyor, yurtiçinde yerel isim kullanırken yurtdışında İngilizce isim kullanıyor anladığım kadarıyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:48, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • @Rapsar: İnisiyatifiniz mi sorusuna alınacağınız aklıma gelmezdi. Yanlış anlaşılma için ben özür diliyorum. Demek istediğimi kötü niyet olarak algılamışsınış. Bu sıra herkes çok kırılgan. Çevremizde yaşanan gelişmelerden acaba? Bunu birkaç haftadır hem burada hem gerçek hayatta gözlemlemekteyim. McAang 22:16, 4 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba McAang, son zamanlarda ki yoğun vandal saldırıları bertaraf etmek amacıyla tam şurada devriyelik başvurusu yaptım olumlu veya olumsuz görüşlerini belirtebilir misin ? İyi çalışmalar. Sevimleribo (mesaj) 17:36, 10 Şubat 2016 (UTC)

  • İki sayfayı boşaltmış. Ne yapacağımı bilemedim aklıma siz geldiniz :D McAang 21:57, 18 Mart 2016 (UTC)
    • Geç kalmışız. Devam eden bir durum da yok. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 14:38, 20 Mart 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 18:05, 30 Ekim 2016 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

Kullanılmayan adil kullanım dosyası[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 18.18, 30 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili McAang, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili McAang, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]