Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Pinkmlover

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Geçerli oy sayısı hizmetli seçimi için yetersiz olduğundan oylama başarısız sayılmıştır. --Superyetkinileti 12:46, 25 Ocak 2015 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 7
 Destek: 4
 Karşı: 3
 Tarafsız: 0
 Oran: %57,14

Pinkmlover[kaynağı değiştir]

Oy verin! (12:34, 11 Ocak 2015 (UTC)) Oylama bitiş tarihi 12:34, 25 Ocak 2015 (UTC)

Pinkmlover (MesajKatkılarİstatistikler) – Dört yılı aşkın bir süredir buradayım. Bu süre boyunca burada olmamın tek sebebi Türkçe Wikipedia'yı geliştirmekti.Geçen sene üniversite sebebiyle bir süre Wikipedia'yla ilgilenemedim ama artık bunun için zamanım var. Burada harcayacağım zamanda Wikipedia'ya daha yararlı olabilmek için bu başvuruyu yapıyorum. Şu ana kadar başvuruda bulunmamamın sebebi Wikipedia'ya daha çok bilgi anlamında katkı yapmayı tercih etmemdi. Ama artık daha fazlası için zamanım var. Ek olarak Wikipedia'nın kendisine ve kurallarına hakim olduğumu düşünüyorum. Takdir sizin :) Pinkmlover (mesaj) 12:34, 11 Ocak 2015 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Kullanıcı bundan sonraki zamanını nasıl zamanında maddelere içerik ekleme ile kullanmış ise, hizmetlilik oylamasının olumlu sonuçlanmasıyla beraber madde yazmaya ayırdığı zamanını hizmetlilik görevleriyle paylaştırıp, ikisini bir dengeyle sürdüreceğini ifade etmiş. Bu önemli, kendisini ciddiye alıyorum. Maddelere oldukça ilgi gösterip, önemli katkılar yaptığı için diğer Vikipedi ile ilgili konularda biraz pasif kalmasını anlayabiliyor insan. TBA'ya gelince, Pinkmlover hakkında bu açıdan pek bilgi edinemem normal, zira ağırlıklı olarak sanata dair katkılarda bulunmuş biri. Bu konularda pek tartışma dönmüyor bildiğim kadarıyla, dolayısıyla "politikaya aykırı davranışlar sergileyen bir kullanıcı mıdır" gibi bir soruyu soramıyorum tam. Öyle olduğunu da pek zannetmiyorum aslında, her ne kadar kendisi hakkında az bilgim de olsa. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 19:19, 11 Ocak 2015 (UTC)
  2. Destek Destek Kaşının üzerinde gözün var denilerek, zaten hizmetli seçilemeyecek. Hatta doğduğuna pişman edecek yorumlar burada yer alacak. Ancak ben kendisine destek veriyorum. --i.e.msj 20:04, 11 Ocak 2015 (UTC)
  3. Destek Destek Pinkmlover'ı İş birliği projesini yürüttüğüm zamanlardan tanıyorum. Çok genç bir katılımcı olmasına rağmen, ergenlik sorunlarını Vikipedideki tartışmalara yansıtmayan ender Vikipedistlerden. Çok güzel katkıları olduğu gibi, tartışmalarda anlamayı hedef alan birisi, dediğim dedik diyen, anlaşmazlıkları hemen kişilik sorunu haline getiren kullanıcılardan biri değil. Ayrıca birçok kişi hizmetliliği bir rütbe olarak düşünmediğini söylese de (çünkü politikalarda böyle yazıyor, tersine söylemek tartışmalı hale gelmek demek olurdu) bence gerçekte öyle düşünüyor. Pinkmlover'ın hizmetliliği bir rütbe olarak düşünmediği biçimindeki ifadesinde samimiyetine inanıyorum. Tek rahatsız olduğum şey, hizmetliliği aldığı zaman Vikipedi'de cadı kazanı kaynatanların da dikkatini üstüne çekecek olması. Hizmetli olmanın kimi zaman, lanet olsun deyip uzaklaşmaya neden olabileceğini düşünerek ve üzüntüyle destekliyorum. Not: i.e ile mekanizma konusunda aynı şekilde düşünüyormuşum gibi görünüyor, belki de öyledir, ama sorunun muhtemel kaynakları olan kişiler hakkında tam olarak zıt düşünüyoruz. Mukaddimeileti 09:13, 13 Ocak 2015 (UTC)
  4. Destek Destek İncelemeelemanına katılıyorum. Artık Vikipedimizi tek elden kurtarmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bakıyorum da hep aynı hep aynı hep aynı. Arkadaşlar dünyayı kurtarmıcaz bu ekstra yük getiren angarya bir iş lütfen uygun adaylara destek verelim. Bence Pinkmlover kendini zaman içerisinde çok geliştirdi. Büyük ihtimal bu denemende kaşların ve gözlerin olduğu için seçilmeye bilirsin ama sakın vazgeçeme. Mutlutopuz 22:25, 21 Ocak 2015 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Kusura bakmasın ama ben karşıyım. İstatistiklerinden görülebileceği gibi sadece 61 tane silinen değişikliği var. Kullanıcının bir maddeye sil etiketi koyduğunu ya da bir kullanıcıya uyarı gönderdiğini görmedim. Ya da herhangi bir vandal kullanıcıyı bir hizmetliye bildirdiğini, bir madde için koruma talebinde bulunduğunu, SAS'larda, DEB'lerde göremedim. Bunlarla pek ilgilenmeyen kullanıcının bu görevi almasına karşıyım. --Uğurkentmesaj 18:14, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Söylediğim gibi geçen sene verdiğim uzun aradan kaynaklanıyor sanırım bu değişiklerimi görememen. Aslında buraya yazmadan SAS'a baksan orada bir oylamamın beklediği görürdün. Evet az kabul ediyorum ama az olması prosedürü bilmediğim anlamına gelmez. Az olması ve senin görmemen olmadıklarını göstermez. --Pinkmlover (mesaj) 18:30, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Bunlardan 19'unu siz oluşturmuşsunuz. 9'u tartışma sayfası olduğundan bunlarda reklam amaçlı olduğundan bunları da pas tutarsak. Olsa olsa 50 sayfaya sil etiketi koymuşsunuz. Hizmetli işi temizlik işidir. Bir kullanıcının yüzlerce silinen sayfası olabilir ama bunlar vandalizm amaçlı da olabilir. O yüzden temizlik işiyle uğraşanlara hizmetli demekteyiz. --Uğurkentmesaj 18:47, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Şu ana kadar temizlik işinden çok madde eklemeyi tercih ettiğimi söylemiştim. Şu an ise böyle bir iş için boş vaktim olduğunu dolayısıyla bu sorumluluğu alabileceğimi belirtiyorum. Sanıyorum istediğimin bir sorumluluktan çok bir rütbe olduğunu düşüyorsunuz. 50 tane sayfaya sil etiketi koyduysam zaten prodesürü bildiğimi fark etmişsinizdir. Hizmetli olmazsam ben bir şey kaybetmem kendimce madde düzenlemeye devam ederim, ama hizmetli olursam en azından şu an var olan hizmetlilerin işini hafifletirim. Ne gerekçeyle karşı çıktığınızı anlayamıyorum kusura bakmazsanız. Tecrübesizlik mi? Vandalizm mi? Trollük mü yaptım? Prosedür bilgim mi eksik? Nedir yani bu işi yapmamdaki engel? 4 yılı aşkın bir süredir Vikipedi'deyim ve şu sıralar Vikipedi'nin farklı fonksiyonlarıyla uğraşmak istediğimi belirtiyorum. Keşke bir işi yapmakta gönüllü olan birine biraz daha zor karşı oyu verseniz. Bu tutum her şeyden çok Vikipedi'nin gelişmesini yavaşlatıyor. --Pinkmlover (mesaj) 18:59, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Bu görevin rütbe olarak algılanmasını istemeyen kullanıcılardan biriyim. Onlarca vikide katkı yapıyorum. Onlarca vikide onlarca hizmetli, bürokrat, denetçi, gözetmen vb. başvurularında oy kullandım. Çoğu da olumlu oydu. Anlatmak istediğim biraz daha temizlik işlerine yoğunlaşmanız. Ben kendimden örnek verecek olursam. Buraya telifli içerik yüklenmişse durumu Commons'taki hizmetlilere bildirir onlarda gerekli müdahaleyi yapar. Hizmetlisi olmayan vikilerdeki vandal kullanıcıları kahyalara ya da küresel hizmetlilere bildiririm. --Uğurkentmesaj 19:05, 11 Ocak 2015 (UTC)
  2. Uğurkent'in belirttiği gibi "ihtiyacı yok" bu ek fonksiyonlara. Görünen o ki hizmetlilerin yapması gereken işlerle ilgilenmiyor zaten kendisi pek. Hayırlısı olsun.--RapsarEfendim? 20:08, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Daha ne kadar söylemem gerekecek bilmiyorum ama artık bu işlerle ilgilenmek istediğimi defalarca belirttim. "İhtiyacım olmaması" ve "benim bu fonksiyonlarla ilgilenip ilgilenmemem" ikisi de bana düşen kararlar ve sizin bu nedenlerle karşı oyu vermeniz gerçekten etik değil. Beni oldukça şaşırttınız. Almak istediğim bir sorumluluğun önüne umarsızca geçiyorsunuz. Sizden daha geçerli nedenler duymayı beklerdim. iyi vikilemeler....--Pinkmlover (mesaj) 20:14, 11 Ocak 2015 (UTC)
    Yıllarca burada bulunmuş ve birtakım katkılar yapmışsınız. Bunlar arasında temizlik işleri hiç öncelikli işiniz olmamış. Adaylıktan sonra dahi yapmıyorsunuz. Sizin bir sözünüze bakarak hizmetli olmanız için destek vermem mümkün değil. Etiklikle bağdaştırmanızı anlayamadım ama belli ki diğer Vikilerdeki işleyişleri de gözlemleme şansı elde edememişsiniz. Bu gerekçe gayet etik ve makul bir gerekçedir. Sorumluluk istiyorsanız, önce bunu yerine getirebileceğiniz konusunda beni (ve topluluğu) ikna etmek durumundasınız. Beni ikna etmek için ise "daha önce yapmadım ama söz yapacağım" demek yeterli değil.--RapsarEfendim? 09:43, 13 Ocak 2015 (UTC)
  3. Karşı Karşı Yaptığı eklemeler ve Vikipedi'ye verdiği değer yadsınamaz bir gerçek. Ancak oylama aşamasında birisi olumlu, daha sonra geçersiz ve olumsuz oy içerisinde kendisine getirilen iki eleştiriyi anlayışla karşılaması gerekirken bir şekilde cevap verme ihtiyacı içerisine girmiş. Niyet okuyuculuktan kaçınarak ileride yaşanabilecek ihtilaflar olabileceği konusunda şüphelerim olduğu için benim oyum negatif. Ԙobserve 20:23, 11 Ocak 2015 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Hizmetli olmasını destekliyorum, tecrübeli ve aktif. Fakat Türkçe'yi yeterince iyi kullanmadığını farkettim. Örneğin Vikipedi yerine Wikipedia demiş. Türkilizceye karşıyım. -- Monurts87 (mesaj) 16:59, 11 Ocak 2015 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, kullanıcının en az 2 aydır üye olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Uğurkentmesaj 18:01, 11 Ocak 2015 (UTC))

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Aslında bu yoruma oldukça şaşırdım :) Çünkü elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştığım bir konu. Vikipedi yerine Wikipedia kullanmamın sebebi, Wikipedia'yı özel ad addetmemdi. Kaldı ki Vikipedi de Wikipedia da Türkçe sözcükler değil. Bu konuya bir daha bakacağım. Wikipedia yazmamdan başka nerede yanlışımı gördünüz merak ettim?Türkçe'yi iyi kullanmadığımı sadece buna bakarak söylemediğinizi umuyorum :)Ayrıca oyunuz için teşekkür ediyorum.--Pinkmlover (mesaj) 17:39, 11 Ocak 2015 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Sıcak bakmadığım bir görev yok aslında. Ama gereksiz maddelerin silinmesi veya bazı maddelerin geri getirilmesi diğer görevlerden daha çok ilgimi çekiyor.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Neredeyse bütün maddelerim zaten ilgi alanlarımdan oluşuyor ama illa seçmem gerekecekse Brigitte Bardot maddesinin bende özel bir yeri vardır. Türkiye'de oyuncunun yaşam felsefesinin çok anlaşılmadığı düşünmekteyim, anlaşılmasına bir katkım olduğunu düşünmek beni mutlu ediyor :)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Eğer hizmetli olursam tamamen madde yazmaya ayırdığım zamanımı artık hizmetlilik görevleriyle paylaştıracağım. İkisi arasında bir denge kurabileceğime inanıyorum. Ayrıca kendim açısından, farklı sorumlulukların Wikipedia'ya katkı yapmamdaki motivasyonumu arttıracağını düşünüyorum. Her ne kadar madde yazmayı, düzenlemeyi çok sevsem de hep aynı şeyleri yapmak bir süre sonra motivasyonumu düşürüyor.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hatırladığım kadarıyla hayır, kimseyle bir anlaşmazlık yaşamadım. Bu büyük oranda bunu tercih etmememden ötürüydü. Sonuçta burada hepimiz gönüllüyüz, kendimize ait zamanımızı Wikipedia için harcıyoruz. Karşılıklı saygı, profesyonellik ve hoşgörüyle sorunların anlaşmazlığa dönmeden çözülebileceğine inanıyorum.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engelleme ciddi bir yaptırım. Bunu hak eden biri olmuşsa, her ne kadar sevimsiz bir durum olsa da, kişiyi süresiz engellerim. Bu kurallar belli bir sebepten ötürü var.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Tartışma da fikirlerin kimin olduğuna bakmaksızın kendileriyle ilgilenirim. Tabi ki uzun süredir tanıdığım, katkılarını bildiğim bir vikipedistin fikrine saygı duyarım (hizmetli olsun ya da olmasın). Ama sonuçta hepimiz insanınız, hata yapabiliriz. Üstelik karşımızdaki anonimi de tanımıyoruz. Bu yüzden tüm fikirlere aynı hoşgörüyle yanaşırım.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bazen çok sıkılgan olabiliyorum. Bu yüzden aynı madde üzerinden uzun süre zaman harcayamadığım zamanlar oluyor. Bu durum bazen maddelerin yazım süresini uzatıyor.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Wikipedia gibi herkesin değişik yapmasına açık olan bir ortam maalesef suistimale de oldukça açık. Dolayısıyla her ne kadar wikipedia politikasına uygun gözükmese de bu uygulamaları vandalizmi engellemek için gerekli buluyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu üç politika Wikipedia'nın güvenilir bir ansiklopedik kaynak olmasını sağlıyor. Bu politikalara karşı yapılan ihlaller tecrübesizlikten yapıldıysa tabi ki ,kullanıcı uyarılarak, hoşgörülebilir. Ama Wikipedia politikasına hakim kişilerce yapılıyorsa, o kişilere gereği yapılarak müdahale edilmeli. Sonuç olarak bu üç temel politikaya karşı yapılan her türlü ihlal Wikipedia'nın niteliğine zarar verir. Bunun farkında olmak lazım.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Bir karar karşısında böyle düşündüğümü hatırlamıyorum.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Değiştirmem gereken bir şey gözüme çarpmadı.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Benim için Wikipedia'yı geliştirmek dışında şeylerle uğraşan, kişisel saldırılarda bulunan kullanıcılar az veya çok trolldür :) Wikipedia'nın gelişme hızını düşürürler. Önce bir uyarıda bulunurum, sonrasında hala trollüğe devam ediyorsa başka bir hizmetliden yardım isterim. Kişisel tartışmaya girmiş olmam nedeneğiyle benim müdahale etmem doğru olmaz.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Wikipedia'nın herkes için en ulaşılabilir bilgi kaynaklarından biri olduğunu düşünüyorum. Biz burada ne yazarsak gençlerimizin, çocuklarımızın okuyacağı o olacak. Dolayısıyla onların daha fazla bilgiye ulaşıp kendilerini geliştirmelerine biraz olsun yardımcı olmak için burada olacağım gibi duruyor :)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.