Windows Phone 7 aygıtları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

HTC, Samsung, LG, Dell, Fujitsu, Nokia, Acer, Alcatel ve ZTE markalı Windows Phone tabanlı cihazlar vardır. Windows phone 7 sürümü 28 benzersiz cihazlarda sevk edildi.

Windows Phone 7.0 cihazları[değiştir | kaynağı değiştir]

Birinci nesil cihazlar önceden yüklenmiş Windows Phone 7 ile geldi ve bunlar Windows Phone 7.5 Mango ve 7.8 Tango versiyonları ile güncellenebilir. Tüm cihazlar 1 GHz Scorpion tek çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 480 x 800 WVGA çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel arka kamera ve dahili dijital pusulaya sahip. Çipset LG olmayan cihazlarda Snapdragon S1 QSD8250 ve LG cihazlarda Snapdragon S1 QSD8650-dir. İki istisnalar vardır; HTC 7 Mozart 5 MP yerine bir 8MP arka kamera içerir iken, Dell Venue Pro, bir pusula özelliğine sahip değil.

Ürün Çıkış tarihi Depolama Ekran Klavye
Dell Venue Pro Kasım 2010 8 veya 16 GB 4.1" AMOLED Evet
HTC 7 Pro (Arrive) Ocak 2011 8 veya 16 GB 3.6" TN LCD Evet
HTC 7 Surround Kasım 2010 16 GB 3.8" TN LCD Hayır
HTC 7 Trophy Ekim 2010 8 veya 16 GB 3.8" Super LCD Hayır
HTC 7 Mozart Ekim 2010 8 veya 16 GB 3.7" Super LCD Hayır
HTC HD7 (HD7S) Ekim 2010 8 veya 16 GB 4.3" LCD (HD7S Super LCD) Hayır
LG Optimus 7 (Jil Sander Mobile) Ekim 2010 16 GB 3.8" TN LCD Hayır
LG Quantum (Optimus 7Q) Ekim 2010 16 GB 3.5" TN LCD Evet
Samsung Focus Kasım 2010 8 veya 16 GB, microSD 4.0" Super AMOLED Hayır
Samsung Omnia 7 Ekim 2010 8 veya 16 GB 4.0" Super AMOLED Hayır

Windows Phone 7.5 cihazları[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci nesil Windows Phone Windows Phone 7.5 "Mango" sürümü ile önceden yüklenmiş olarak geliyor. Bu listedeki tüm cihazlar tek çekirdekli işlemci, 480 x 800 WVGA çözünürlüklü ekran ve (HTC Radar hariç) dahili bir dijital pusula özelliğine sahiptir. Gereksinimleri değişiklik nedeniyle, bazı ikinci nesil cihazlar düşük hızlı işlemci veya 512MB daha az RAMı vardır. Fujitsu Toshiba IS12T modeli Japonya'da taşıyıcı KDDI kapsamında piyasaya sürülen ilk ve tek Windows Phone telefonudur. Acer Allegro ise tek Acer ürünüdür.

Ürün Çıkış tarihi CPU
(GHz)
RAM Depolama Ekran Kamera(s) Jiroskop
Arka Ön
Acer Allegro Kasım 2011 1.0 GHz 512 MB 8 GB 3.6" TN LCD 5 MP Yok Hayır
Alcatel One Touch View Aralık 2012 1.0 GHz 512 MB 4 GB 3.7" TN LCD 5 MP 0.3 MP Hayır
Fujitsu Toshiba IS12T Eylül 2011 1.0 GHz 512 MB 32 GB 3.7" TN LCD 13.2 MP Yok Evet
HTC Radar Ekim 2011 1.0 GHz 512 MB 8 GB 3.8" Super LCD 5 MP 0.3 MP Hayır
HTC Titan (Ultimate/Eternity) Ekim 2011 1.5 GHz 512 MB 16 GB 4.7" Super LCD 8 MP 1.3 MP Evet
HTC Titan II Nisan 2012 1.5 GHz 512 MB 16 GB 4.7" Super LCD 16 MP 1.3 MP Evet
Nokia Lumia 510 Kasım 2012 0.8 GHz 256 MB 4 GB 4.0" TN LCD 5 MP Yok Hayır
Nokia Lumia 610 Nisan 2012 0.8 GHz 256 MB 8 GB 3.7" TN LCD 5 MP Yok Hayır
Nokia Lumia 710 Kasım 2011 1.4 GHz 512 MB 8 GB 3.7" ClearBlack LCD 5 MP Yok Hayır
Nokia Lumia 800 Kasım 2011 1.4 GHz 512 MB 16 GB 3.7" ClearBlack AMOLED 8 MP Yok Hayır
Nokia Lumia 900 Nisan 2012 1.4 GHz 512 MB 16 GB 4.3" ClearBlack AMOLED 8 MP 1.3 MP Evet
Samsung Focus 2 Mayıs 2012 1.4 GHz 512 MB 8 GB 4.0" Super AMOLED 5 MP 0.3 MP Evet
Samsung Focus S Kasım 2011 1.4 GHz 512 MB 16 GB 4.3" Super AMOLED Plus 8 MP 1.3 MP Evet
Samsung Omnia M Mayıs 2012 1.0 GHz 384 MB 4 GB
8 GB
4.0" Super AMOLED 5 MP 0.3 MP Hayır
Samsung Omnia W (Focus Flash) Kasım 2011 1.4 GHz 512 MB 8 GB 3.7" Super AMOLED 5 MP 0.3 MP Evet
ZTE Orbit (Render) Mayıs 2012 1.0 GHz 256 MB 4 GB 4.0" TN LCD 5 MP Yok Hayır
ZTE Tania (Spirit) Aralık 2011 1.0 GHz 512 MB 4 GB 4.3" TN LCD 5 MP Yok Hayır

Windows Phone 7.8 cihazları[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü nesil Windows Phone 7.8 "Tango" güncelleştirmesi Windows Phone 8 için bir alternatif olarak Microsoft tarafından açıklandı. Mevcut 7.5 cihazlar WP8 güncellendi edilemez. Sadece bir Windows Phone 7.8 cihaz açıklandı.

Ürün Çıkış tarihi CPU
(GHz)
RAM Depolama Ekran Kamera(s) Jiroskop
Arka Ön
Nokia Lumia 505[1] Aralık 2012 0.8 GHz 256 MB 4 GB 3.7" ClearBlack AMOLED[2] 8 MP Yok Hayır

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/Lumia_505/
  2. ^ "Lumia 505 Specifications". PhoneArena.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]