Windows Mobile aygıtları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Windows Mobile , Windows CE tabanlı Microsoft tarafından geliştirilen ve Pocket PC 2002-in sonrası ve Windows Phone'ın öncülü olan bir mobil işletim sistemidir.[1] 2003 ve 2010 yılları arasında Pocket PC 2000, Pocket PC 2002, Windows Mobile 2003, Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 6.0, Windows Mobile 6.1 ve Windows Mobile 6.5 sürümleri, ayrıca Windows Mobile çalıştıran yeni aygıtlar serbest bırakıldı. Pek çok farklı şirket, bu zaman aralığında Windows Mobile çalıştıran aygıtlar üretti..

Windows Mobile aygıtları 3 gruptan oluşuyor:

1) Windows Mobile Classic aygıtları - Classic aygıtlara cep bilgisayarı ve Pocket PC cihazları dahildir. Örnek modeller Asus P535, Pocket PC, Acer N Serisi, Acer N50, Acer N311, Dell Axim X50 serisi, Casio Cassiopeia, Dell Axim, Garmin iQue, iPAQ, HP Jornada, HP Jornada 560 serisi, Mio P550, NEC MobilePro, Pocket LOOX modelleridir.

2) Windows Mobile Standart aygıtları - Standart aygıtlara dokunmatik olmayan, klavyeli aygıtlar dahildir. Örnek modeller SGH i200, Acer Tempo, Acer neoTouch P300, Acer neoTouch S200, HTC Cavalier, HTC Excalibur, HTC Iris, HTC Phoebus, HTC S710, HTC S730, HTC Sonata, HTC Startrek, HTC Tornado, HTC Typhoon, iPAQ, Motorola i920/i930, Motorola MPx200, Motorola Q, Motorola Q9c, Motorola Q9m, O2 Xda, Orange E200, Orange SPV, Samsung i8000, Samsung GT-B7330, Samsung SGH-i600, Samsung SGH-i607, Samsung SGH-i617, Samsung SGH-i627, Samsung SGH-i300, Sendo Z100, Sierra Wireless Voq, Toshiba g500, Toshiba TG01, Trium Mondo modelleridir.

3) Windows Mobile Professional aygıtları - en yeni cihazlar olan dokunmatik ekranlı ve akıllı telefonlardır. Bu listeye Acer beTouch E100/E101, Acer beTouch E200, Acer DX900, Acer X960, Asus P535, Samsung B7610, I-mate 810-F, Casio Cassiopeia, Hitachi SH-G1000, HTC Advantage X7500, HTC Apache, HTC Artemis, HTC Atlas, HTC Blue Angel, HTC Gene, HTC HD Mini, HTC HD2, HTC Magician, HTC Max 4G, HTC P3600, HTC P4350, HTC Pharos, HTC Prophet, HTC Titan, HTC Touch, HTC Touch 3G, HTC Touch Cruise, HTC Touch Diamond, HTC Touch Diamond2, HTC Touch Dual, HTC Touch ailesi, HTC Touch HD, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2, HTC Touch Viva, HTC TyTN, HTC TyTN II, HTC Universal, HTC Wizard, Sony Ericsson Xperia X1, Sony Ericsson Xperia X2, iPAQ, HP Jornada, Motorola A3100 (Motosurf), LG KS20, LG CT810 Incite, LG eXpo, O2 Xda, Palm Treo 800w, Palm Treo Pro, Samsung SGH-i637, Samsung SGH-i900, Samsung SPH-i700, Samsung SCH-i770, Samsung SGH-i780, Samsung SGH-i907, Samsung SCH-i760, Samsung B7300, Thera Pocket PC, Palm Treo 700w, Palm Treo 700wx, Palm Treo 750, Palm Treo 750v, XDA Flame, Garmin Nüvifone dahildir.

Bundan başka, Windows Mobile for Automotive and Windows Mobile software for Portable Media Centers sistemli birkaç aygıtlar vardır

Aşağıdaki tabloda cihazlar, hücresel kapasiteye sahip olanlar ile olmayanlar olmak üzere iki kategoriye ayrılmıştır. "Smartphone" olarak adlandırılan Windows Mobile 5.x ve Windows Mobile 6.x'in "Standart" olarak adlandırılan versiyonu, dokunmatik ekran olmadan cihazlarda çalıştırılacak şekilde tasarlanmıştır; Listelenen diğer tüm cihazlar dokunmatik ekranlara sahiptir.

Windows Mobile 2003[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
Acer N10, N30, and N35 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Asus MyPal A600, A620, A620 BT, A716, and A730 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Dell Axim X3 and X3i Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Fujitsu Siemens Pocket LOOX 410, 420, and 610 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
HP iPAQ h2210, h4150, h4350, and h5550 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Mitac Mio 168, 336, 339, and 558 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Toshiba e350, e400, e750, and e800 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
Viewsonic V37 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Hayır
AnexTEK SP230 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
Audiovox PPC-4100 and PPC-5050 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
E-TEN P300B Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
HP iPAQ h6315 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
Krome Navigator F1 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
Motorola MPx Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
O2 Xda II Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
QTEK 2020 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
T-Mobile MDA II Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
Telefónica of Spain TSM50000000 Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
i-mate Phone Edition Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition Evet
Dopod 515 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Krome Intellekt iQ200 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Mitac Mio 8390 and 8860 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Motorola MPx200 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
O2 Xphone Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Orange SPV E200 and e100 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
QTEK 7070 and 8080 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Sagem myS-7 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Sierra Wireless Voq Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
Smart Amazing Phone ve Amazing Phone II Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet
i-mate Smartphone ve Smartphone2 Windows Mobile 2003 for Smartphone Evet

Windows Mobile 2003 Second Edition (SE)[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
Acer N50 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Dell Axim X30,[2] X30i,[3] X50, X50v Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Fujitsu Siemens Pocket LOOX 710, 718, 720 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Garmin iQue M3, M4, M5 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
HP iPAQ hx2110, hx2410, hx2750, hx3715, hx4700, rz1710, rx3115, rx3415, rx3715 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Pharos Traveler GPS 505 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Toshiba e830 Windows Mobile 2003 for Pocket PC SE Hayır
Voxx International PPC-6601, XV6600 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
BenQ P50 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Daxian CU928 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Dopod 700, 818, 828 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
E-TEN M500 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
HP iPAQ hw6500 series Mobile Messenger Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Krome Spy Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Lenovo ET960 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
O2 Xda III, IIi, IIs, mini Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Orange SPV M2000, M2500, M500 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
QTEK 9090, S100, S110 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Samsung SCH-i730, SCH-M420, SCH-M430 and SPH-M4300 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Siemens SX66 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Sprint PPC-6601 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
T-Mobile MDA Compact, Compact II Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Tata Indicom EGO Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Telecom New Zealand Harrier Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Torq P100 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Verizon XV6600 Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Vodafone VPA Compact, VPA III Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
e-plus PDA III Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
i-mate JAM, New JAM Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone Edition Evet
Orange C500 (HTC Typhoon) Windows Mobile 2003 SE Evet

Windows Mobile 5.0[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
toshiba e800 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Airis e800 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Asus MyPal A632, A636, and A639 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Cyberbank POZ-G300 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Dell Axim X51 and X51v Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Dopod P100 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Fujitsu Siemens Pocket LOOX C550, N500, N520 and N560 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
HP iPAQ hx2190, hx2790, and rx1950 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Mitac Mio A201, P350, and P550 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Motorola TETRA PDA Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
QTEK G100 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
i-mate PDA-N Windows Mobile 5.0 Pocket PC Hayır
Alltel UTStarcom PPC6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
AnexTEK SP310, and moboDA 3160/3360/3380 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Voxx International PPC-6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Axia A308 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
BenQ-Siemens P51 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
CHT 9000 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Cingular 8125, 8500, and 8525 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Claro 9100 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Dallab DX8 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Dopod 818 Pro, 838, 838Pro, 900, C800, D810, M700, U1000, and P800W Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
ETEN G500, G500+, M600, M600+, and glofiish M700/X500 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Fujitsu Siemens Pocket LOOX T810, and T830 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Gigabyte GSmart, Gigabyte Technology i/i120/i128/i200/i300 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Grundig GR980 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
HP iPAQ hw6910, hw6915, hw6920, hw6925, hw6940, hw6945, hw6965, rw6818, and rw6828 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
HTC P3300, P3600, P6300, P4350, TyTN, and X7500 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Kinpo Neon, Saturn, and Tin Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Laser mLaser Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Lenovo ET980 and i921 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Mitac A701 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
NTT DoCoMo hTc Z Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
O2 Xda Neo, Atom, Atom Exec/Life/Pure, and Xda Exec/Flame/Orbit/Trion/Zinc/mini Pro/mini s Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
ORSiO n725 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Orange SPV M3000, M3100, M5000, M600, and M700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Palm Treo 700w, 700wx, and 750v Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Pharos GPS Phone Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
QTEK 9000, 9100, S200, S300, and 9600 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Qool QDA Icon and QDA Lite Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Reliance Mobile Pocket PC Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
RoverPC G5 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
SFR v1605 and V1640 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Samsung IP830-w, SCH-i760, SCH-i770, SGH-i600, SCH-M450 and SPH-M4500 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
SoftBank X01HT Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Sprint PPC-6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
T-Mobile MDA AMEO/Compact II/Compact III/Pro/Vario/Vario II Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Telecom New Zealand Apache Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Telus UTStarcom PPC6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Torq N100 and P120 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
UBiQUiO 501 and 601 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
UTStarcom PPC-5800 and PPC-6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Verizon XV-6700 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Vodafone Treo 750v, VPA Compact II/III/IV/s/GPS, VPA IV, and v1640 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Willcom W-Zero3 Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
i-mate JAQ, JAQ3, JASJAM, JASJAR, Jamin, K-JAM, KJAR, and PDAL Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
izen Mobile Krma. Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition Evet
Asus P305 and P525 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Cingular 2125, 3125, and BlackJack Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Dopod 557w, 586w, 595, C720W, and S300 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
HTC MTeoR, S310, S620 and S650 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Modeo Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Motorola Q and Q Plus Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
O2 XDA IQ/Orion/Cosmo/Graphite/Phone/Stealth/Xphone Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Orange SPV C100/C600/C700/F600 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Pantech PN820 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Paragon Wireless hipi-2200 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
QTEK 8300, 8310, 8500, and 8600 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Samsung SGH-i310, i320, i320N, i610 and Blackjack Series(SGH-i607, SCH-M620 and SPH-M6200) Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
T-Mobile MDA Dash/Mail, SDA, and SDA II Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Tatung M1 and M1A Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Verizon PN820 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Virgin Mobile Lobster 700 TV Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Vodafone VDA II/IV, v1210, and v1240 Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
i-mate SP Jas, SP5, SP5m, SP6, SPL, and Smartflip. Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet
Startronics Superphone Windows Mobile 5.0 Smartphone Evet

Windows Mobile 6.0[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
HP iPAQ 210 / 211 Windows Mobile 6.0 Classic Hayır
HP iPAQ 214 HANDHELD ENTREPRISE Windows Mobile 6.0 Classic Hayır
HTC Touch Windows Mobile 6.0 Professional[4] Evet
HTC TyTN II Windows Mobile 6.0 Professional[5] Evet
HTC P3470 Pharos Windows Mobile 6.0 Professional[6] Evet
HTC S710 (also known as HTC Vox, Orange SPV E650, Vodafone v1415, Dopod C500) Windows Mobile 6.0 Standard Evet
BenQ E72 Windows Mobile 6.0 Standard Evet
PANTECH Duo C810 Windows Mobile 6.0 Standard Evet
Toshiba G900[7] (also known as Toshiba Portégé G900, Softbank X01T) Windows Mobile 6.0 Professional Evet

Windows Mobile 6.1[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
Acer F900 Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HP iPAQ 610c Windows Mobile 6.1 Professional[8] Evet
HP iPAQ 910c Windows Mobile 6.1 Professional[9] Evet
HTC SNAP Windows Mobile 6.1 Standard[10] Evet
HTC Touch Pro Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Touch Pro2 (earlier models) Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Touch Viva Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Touch 3G Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Touch HD Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Max 4G Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC Touch Cruise Windows Mobile 6.1 Professional Evet
HTC TyTN II Windows Mobile 6.1 Professional Evet
Palm Treo Pro Windows Mobile 6.1 Professional Evet
Samsung C6625 Valencia Windows Mobile 6.1 Standard[11] Evet
Samsung SGH-i900 (Samsung Omnia i900) Windows Mobile 6.1 Professional Evet
Socket Mobile SoMo 650 Windows Mobile 6.1 Classic Hayır
Sony Ericsson Xperia X1 Windows Mobile 6.1 Professional Evet
LG CT810 Incite Windows Mobile 6.1 Professional Evet

Windows Mobile 6.5[değiştir | kaynağı değiştir]

Aygıt (lar)/Aygıt Ailesi Yayın Hücresel
Samsung Omnia Pro B6520 Windows Mobile 6.5 Standard[12] Evet
Samsung GT-B7330 (Omnia Pro B7330) Windows Mobile 6.5 Standard[13] Evet
Garmin-Asus M10 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Garmin-Asus M10e Windows Mobile 6.5 Professional Evet
LG Fathom VS750 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung i8000 (Omnia II) Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Gigabyte GSmart S1205 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Cherry Mobile Eclipse Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Cherry Mobile Eclipse II Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung Jack Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung Epix Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung Intrepid SPH-i350 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung Ace SPH-i325 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Samsung Omnia 735 / Samsung B7350 Omnia PRO 4 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC Pure Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC Tilt2 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
LG eXpo Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HP Glisten Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC HD2 (Leo) Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC Touch2 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC Touch Pro2 (later or upgraded models) Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC Imagio (Verizon) (later or upgraded models) Windows Mobile 6.5 Professional Evet
HTC HD Mini Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Sony Ericsson Xperia X2 Windows Mobile 6.5 Professional Evet
Sony Ericsson M1i Aspen Windows Mobile 6.5 Professional[14] Evet
Socket Mobile SoMo655 Windows Mobile 6.5 Professional Hayır

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]