Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli/Arşiv/2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Kimse kusuruma bakmasın. Ben bunun için kullanıcının tartışma sayfasına gitmek istemiyorum ve şikayetimi buradan dile getiriyorum. Hizmetli Kibele buradaki yorumunda buradaki tartışmaya katılanlar için vandalı, küfürbazı da arkanızdan koştu. şeklinde bir yorum yapmış ve tartışmaya katılanları artık akıl, almaz ithamlarla ve Vandallıkla suçlamaya başlamıştır. Ayrıca tartışmaya katılan herkese küfürbaz yaftası da yapıştırmıştır. Tartışmanın nevri dönmüştür. Hizmetli benim gözümde güvenilirliğini kaybetmiştir. Bu nedenle göstermelik, değil. Meta'daki şu yoruma Yabancı isimli hizmetli tarafından verilen bir aylık engel gibi bir engel verilmesini istiyorum kendisine. Saygılar.--i.e.msj 18:09, 4 Şubat 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

[1] --kibele 18:33, 4 Şubat 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • İçerik üzerine değil, katılımcı üzerine yapılan bir yorum görüyorum şahsen.--RapsarEfendim? 18:21, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • arkadaşlar kibele'ye engel uyarı verileceğini mi düşünüyorsunuz. gerçekten hâlâ bu düşünceniz var mı? bu sayfanın hiçbir işe yaramadığını hepimiz biliyoruz. kibele bariz bir şekilde küfretmedikçe pek bir şey olacağını sanmıyorum. iyi niyet, vikipedi'de kaybolalı aylar oldu. uyarıyı da engeli de biz yeriz. hizmetliler değil. evet, kibele pek dilinden düşürmediği "içeriğe yönelik...." kuralını bariz bir şekilde ihlâl etmiştir. ayrıca "bir engellensek de rahatlansa" cümlesi de gerçekten iyi niyetten uzak bir yargı. sanki kullanıcılar kendisinin engellenmesini istiyormuş da bundan dolayı herkes rahatsızmış falanmış filanmış. Bence Kibele, iki hava almalıdır. "vandalı, küfürbazı da arkanızdan koştu." cümlesi için ne desem azdır. Üzücü. Şimdi bunu yapan hizmetli bir de gelip kullanıcılara "içeriğe yönelik yorum yapmadığınız için engel veriyorum" mu diyecek. --heddagabler 19:33, 4 Şubat 2013 (UTC)
Ben hala çok konuşmadan ve Meta'nın var olduğunu da unutmayarak hizmetliye engel verileceğini düşünüyorum. --i.e.msj 21:11, 4 Şubat 2013 (UTC)
Aşağıda Vito'nun verdiği, Kibele'nin yaptığı savunma nedeniyle suçsuz olduğunu belirten adı üstünde KARAR ve bu KARARda belirtilen KARARa katılmak isteyen başka hizmetliler yorumuna istinaden, üzülerek Hedda'nın haklı çıktığını görüyorum. Bu KARAR doğrultusunda geri dönmek ve engellerinin kaldırılmasını isteyen kullanıcıların da bir nevi özürleri kabul edilmelidir o zaman. (Ki atılan o kadar e-postaya rağmen Vito başta olmak bu isteklere cevap verilmediğini çoğumuz biliyoruz.) Veya geçenlerde bana verilen ve benim hizmetlileri H... benzettiğim o yorumum var ya. Özür dilerim arkadaşlar ben orada aslında Meta'daki hizmetlileri kastetmiştim diyorum şimdi. O halde bana Yabancı'nın verdiği engel yine hatalı, yine hatalı. Sayın Vito geçenlerde aldığınız bir günlük engelden dolayı keşke sizde özür dileseydiniz de, koskoca bir günlük engel almasaydınız. Bırakın Allah aşkına. --i.e.msj 22:10, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • yanlış anlama olmasın. ben özür dilemedim. söylediğimin genelleme olmadığını vurguladım. vandallardan ve hakaret edenlerden özür dilemeyi düşünmüyorum. --kibele 22:17, 4 Şubat 2013 (UTC)
Ya o tartışmaya katılan beni ne olarak görüyordunuz? Açık, açık isim mi belirttiniz ki, kendi üzerime alınmayayım. Vandal ve küfürbaz olarak genele hakaret ediliyor ve sonra yağ gibi....--i.e.msj 22:19, 4 Şubat 2013 (UTC)
@İncelemeelemanı: Ben "Kibele'nin yaptığı savunma nedeniyle suçsuz olduğu" gibi bir ifade kullanmadım. Savunmada bağlantısı verilen yorumun, bahsi geçen ifade için gayet mantıklı bir açıklama olduğunu yazdım. Ayrıca bu şikayetin Kibele suçsuz bulunarak kapatılması, ne zamandan beri ne olursa olsun Hedda'nın haklı çıkması anlamına geldi? Kibele'nin gerçekten uygunsuz bir şey yapmaması diye bir olasılığımız yok mu? Olamaz mı? Bu durumda Kibele'nin yorumu haklı çıkıyor aksine, "Engellensem de rahatlansa" dediği.
Vito Genovese 22:22, 4 Şubat 2013 (UTC)
Ben kişinin "engellensemde rahatlansa" dediğinde değilim ki, küfürbaz ve vandal olduğumda kaldığımdayım. Karar olarak aldığınız şeyi elbette bir hizmetli olarak karar bölümüne yazarsınız. Karar değilse, neden kararınızı bu bölüme yazmadınız değil mi? Ben mesela kararınızın altına yorum yazmayı düşünmüyorum ve bu nedenle KARAR bölümünün altında bulunan kararınızı haksız bulduğum için hakkınızda şikayette bulundum. Anlamsız yerlere gidiyoruz. Lütfen. Teşekkürler.--i.e.msj 22:25, 4 Şubat 2013 (UTC)
Genele yönelik söylemediğini söylediğine göre (ki söylemese de belli) burada üzere alınılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. "Karar değilse, neden kararınızı bu bölüme yazmadınız değil mi?" sorusuna ise cevap vermeye gerek yok; çünkü çok açık bu sorunun cevabı.
Vito Genovese 22:39, 4 Şubat 2013 (UTC)
Kusura bakmayın, genel görüşlerinizin nasıl olduğu yargısına burada yazdıklarınızdan çok kolay bir şekilde ulaştığım için yanıt vermeyeceğim. Saygılar. Ama sanırım bu size göre bir trol saygısı değil mi? --i.e.msj 22:57, 4 Şubat 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle standart notumu düşeyim ve bunun hizmetlilerden biri olarak görüşüm olduğunu, başka hiçbir hizmetli görüş bildirmezse karar kabul edilebileceğini belirteyim.

Şikayete konu olan "vandalı, küfürbazı da arkanızdan koştu" ibaresine yönelik Kibele'nin savunma bölümünde bağlantısı bulunan yorumundaki açıklamanın tatmin edici olduğu kanaatindeyim. Orada kötü niyetli kişilerin olduğu, ancak herkesin kötü niyetli olmadığı vurgusunu ben de defalarca yapmıştım ve bunun kişisel saldırı teşkil etmediği kanısındayım.

Dediğim gibi, diğer hizmetliler de görüş belirtebilir dilerlerse.

Vito Genovese 21:54, 4 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Ben Vikipedi'de kimsenin avukatı değilim ama gördüğüm bir haksızlığı dile getirmekte boynumun borcudur. Yabancı isimli hizmetli NicoRoman isimli kullanıcıyı taaaaaa Meta'daki (Köy çeşmesinde Meta'nın öyle görüldüğü söyleniyor.) şu yorumundan dolayı bir aylık süreyle engellemiştir. Kendisinin buna hakkı olmadığını düşünüyorum. Engelleme politikasına aykırı hareket ettiğini ve kendisinin verdiği engelleme kararından daha uzun süreyle Vikipedi'de engellenmesini, kendisinden dediği gibi Bir ümit, bu gibi davranışların kişilerden önce bu ansiklopedi projesine zarar verdiğini görmenizi ve döndüğünüzde olumlu katkılarda bulunmanızı dilerim. bende bunu diliyorum. Saygılar.--i.e.msj 18:19, 4 Şubat 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • "sansüre çok meraklı birisi" kısmını tahminimce herhalde kibele görmüş fakat kendi adı geçtiği için yabancı'dan rica etmiş gibi geliyor bana. çünkü kibele'nin orayı takip ettiğini biliyorum, oradaki yorumlarını çıkarmıştı. O değil de kullanıcı neden Meta'da engellenmiyor da BURADA engelleniyor. Bu tamamen kullanıcılara gözdağı verme ya da susturma olabilir. Eğer Yabancı ya da Kibele, bunu gördüyse Meta'da gerekli işlemleri yapsaydılar. Ben en.wiki'de kibele için bir şey söylesem burada mı engel alacağım. Engelin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum ve kullanıcıdan da özür dilenmelidir. Meta'da kullanıcının yorumu için gerekli yerlere not bırakılmalıdır. --heddagabler 19:41, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • Umarım gereken yapılır.--i.e.msj 21:11, 4 Şubat 2013 (UTC)
bir engelleme isteğini de hedda gabler için gündeme getirmek isterim. yukarda söylediği "herhalde kibele görmüş fakat kendi adı geçemediği için yabancı'dan rica etmiş gibi geliyor bana" açıkça bir inov ihlalidir, bu kaçıncı varsayımı sayamadım. sadece son zamanlardaki yorumlarındaki kişisel yorumlar, ithamlar incelenebilir. yarın bağlantıları eklemeye çalışırım. --kibele 22:52, 4 Şubat 2013 (UTC)
Ben orada "yapmştır/etmiştir" demedim "bence" dedim. Bir varsayımdır. İnceleyebilirsiniz her şeyi, engelleyebilirsiniz. Gerekçesiz destek oylarıyla hizmetli olan bir kullanıcının bağlantı vermesine gerek yok, ne yapacağını gayet iyi biliyorsun. Benim engelleneceğimi de ben biliyorum. Senin uyarı ya da engel almayacağını da biliyorduk. Dediğim gibi Vito, Reality'e nezaketi aşan bir cümle söylendiğinde bir şey yapmayan hizmetliler iş biz olunca bağlantı ararlar. Şunu söylemem gerekirse Vikipedi'de büyük katkıları olan kullanıcılar birer birer temizleniyor buradan. Yaşadığımız ülkeye ne kadar benzedik. --heddagabler 23:30, 4 Şubat 2013 (UTC)
bu varsayımlar sürekli olarak tekrarlanınca 'bence' demek masumlaştırmıyor. "Gerekçesiz destek oylarıyla hizmetli olan bir kullanıcının" lafının itibarsızlaştırmaya yönelik vurgusunu ekleyelim. vaktini ve enerjisini kişilere değil konulara, hizmetlilere değil politikalara yönelttiği sürece herkesin burada rahat rahat çalıştığı biliniyor. bu yaklaşımlardan vazgeçmemek, üstelik nezaket, inov vb. şeyleri hepten rafa kaldırmak sizin seçiminiz. --kibele 06:33, 5 Şubat 2013 (UTC)
Kibele, kendi şikâyetine konu olan cümlelere filan bakar mısın? Ne hikmetse sen sütten çıkmış ak kaşık, biz ise ekşimiş yoğurtuz. Ben senin hakkında verilen kararın kesinlikle hatalı olduğunu düşünüyorum. Ama biz yorum yapınca "iyi niyetten uzağız" filan. Gerçekten artık Vikipedi'deki hizmetlilere olan güven 0 (yazıyla --> SIFIR!) aldığınız kararlar bile artık güven vermiyor. Bu hale geldiyseniz kendinizi bir check edin. Bizi değil. Ben senin meta'yı takip ettiğini biliyorum ve senin oradaki yorumları okuduğunu da. Adın karıştıdığı için sen engelleyememişsindir Yabancı'dan engellenmesini istemişsindir dedim. Bu bir varsayımdır. İftira değildir. Sen de gelir, "hayır öyle olmadı" ya da "evet, öyle" yazarsın. Nerval için de ben varsayımları ortaya attım "büyük ihtimalle hizmetlilere mail çekti" filan dedim. Khutucuk "evet" dedi çıkıp da "iyi niyetten uzaklaştın" demedi. O zaman birzler hiçbir şey hakkında tahminde bulunmayalım. Susalım. Bir tek siz konuşun bir tek siz eleştirin. Gerçekten sizin sayenizde Vikipedi'den soğudum. Ne yaparsanız yapın. Artık katkıda bulunmayacağım. Gerekçesiz destek oyları mevzusuna gelince, bugün Yabancı çıkıp oyları gerekçelendirin deyip duruyor ya da oy oranına değil de karşı oyların içeriğine bakılmaktayken kendi hizmetliliğinizde bunun olmamasına ben gönderme yaptım. Evet, gerekçesiz oylarla hizmetli olduğunuz ortadadır. Yalan mı söylüyorum? Hayır. Kendi hizmetli adaylığınızı benden daha iyi bilirsiniz. Kullanıcı adınızdan bile destek oyu almışsınız. İsterseniz bakın. Gerçeği söyleyince itibarsızlaştırıyoruz, tahminde bulununca iyi niyetten uzaklaşıyoruz, başka bir şey yapınca kullanıcıya yönelik yorumda bulunuyoruz. Siz yapınca "eleştiri". Kolay gelsin hepinize. --heddagabler 13:42, 5 Şubat 2013 (UTC)
Birincisi, Hedda ile ilgili isteğin yorumun olduğu üstteki başvurunun altına taşınmasını rica ediyorum.
İkincisi, takip edebildiğim kadarıyla Hedda'nın bahsi geçen yorumunun bir trollük faaliyeti sürecinin ayağı olmadığını, dolayısıyla trollük faaliyeti engeli almasını uygunsuz bulduğumu not düşmek isterim (bir şey kaçırmadığımı varsayarak yazıyorum bunu; aksi yönde bir şey gösterilirse yeniden değerlendirebilirim konuyu ama sanırım kaçırmadım). Her eleştiriyi trollük olarak göremeyiz, her ne kadar bunu böyle lanse etmeye çalışanlar olsa da. Ancak belirgin bir iyi niyet ihlali olduğu da açık kanımca bu yorumda ve ne yazık ki tüm hizmetli şikayetlerinin altında benzer yorumlar görüyorum. Adaletli bir karar verilmeyeceğine kesin bir inanmışlık görülüyor bu yorumlarda. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu rahatsızlığın, yani algılanan haksızlığın mücadelesinin meşru yollar üzerinden yapılması çok önemlidir. Umarım öyle de yapılır ve geçmişte projemiz için sıkıntılar doğuran hataları kimse yinelemez.
Bunun hizmetlilerden biri olarak görüşüm olduğunu, tek görüş olarak kalırsa isteğe yönelik karar, çok sayıda görüşten biri haline gelirse nihai kararı belirleyecek bir oy olduğunu ellinci kez yineleyeyim son olarak.
Vito Genovese 23:50, 4 Şubat 2013 (UTC)
Hedda'nın şu yorumu sonrasında belirttiğim görüşü gözden geçirmem gerektiği kanaatindeyim.
Bahsi geçen yorum, ne yazık ki Kibele'yi haklı, beni ise haksız çıkartmıştır ve kanımca önlenmesi gereken bir zararlı davranış teşkil ettiği açıktır. Muhattap olduğu kullanıcıların engel vermekten başka bir şey düşünmediği gibi ihlal niteliğindeki yorumlar, Yabancı'nın verdiği bürokratlık kararı için Kibele'nin hizmetlilik başvurusunun eleştirilmesi (ki bariz bir yersiz eleştirmedir), süreçlerin ve prosedürlerin algılanan kusurlarını süreçleri ve prosedürleri uygulamakla yükümlülüre atfetmeye çalışmalar artık çığrından çıkmış durumdadır. Dolayısıyla Kibele'nin isteğini haklı görüyorum ve bunu bazı kullanıcıların varsaymaya bayıldığı üzere adam kayırmak için değil, projeyi ikinci plana atıp başkalarına saldırmanın hak görülmesini önlemek için yapıyorum.
Vito Genovese 15:04, 5 Şubat 2013 (UTC)
Beklediğim de buydu. Gerçekleri ortaya yazınca böyle oluyor Vito. Bizler trollüz. Sizler ise engel yetkisini elinde bulunduran hizmetliler [yersiz tartışma için şunu söyleyeceğim. aslında yersiz değil çünkü hizmetlilerin "adam kayırdığı" söyleniyormuş ve bu gücü elinde bulunduran kişiler hizmetli oluş sürecine değinildi. "kibele nickin çok güzel, al sana destek", ha bu arada Vito'nun oradaki karşı oylara verdiği tepkilere ve bugünkü verilen kararlara/yorumlara bakılınca hiç de çizgisini bozmadığını görüyoruz. güzel şey.] Çok adil bir ortam. Peki beni kim engelleyecek? Sen? Kibele? Yabancı? Eldarion? Khutucuk? Bu arada süresiz engel verir misiniz? Dediğim gibi birbirinizi kayırıp duruyorsunuz. Şimdi ben bunu söyledim ya engel nedeni olacak ama yukarda sen söylediğin için söyledim.
Neyse ya çok sıkıldım valla. Sürekli öyle şöyle diyen ama yapılan eleştirilere verilmeyen cevaplar. Kısaca "cevap veremedi" deyip gidiyorum. Ben buraya sizin için gelmedim ama sizden ötürü gidiyorum. Yaptığım katkılar kibele'nin madde silmesinden daha önemliydi. Neyse süresiz engel verilirse sevinirim. Herkese çok tişikkirler! --heddagabler 15:21, 5 Şubat 2013 (UTC)
Bu arada birçok kullanıcı gözünde gerçekten artık tarafsızlığınızı yitirmişsiniz. Örnek. --heddagabler 16:25, 5 Şubat 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle standart notumu düşeyim ve bunun hizmetlilerden biri olarak görüşüm olduğunu, başka hiçbir hizmetli görüş bildirmezse karar kabul edilebileceğini belirteyim.

Öncelikle diğer platformlardaki kişisel saldırılardan bahsetmek isterim:

Kişisel saldırı politikasındaki bu ibare, kişilerin tr.wiki ile ilgili bir olay/kişi için başka bir platformda saldırıda bulunmalarını önleme amacı taşır. Kişisel saldırı bir özgürlük değildir ve tr.wiki üzerinde bulunmadığımız için bu tür saldırılarda bulunma hakkını bize vermez. Dolayısıyla en.wiki üzerinde en.wiki ile ilgili bir konuda konuşurken kişisel saldırıda bulundunuz diye tr.wiki'de engellenmezsiniz, hayır. Bu tür engellerin, misilleme olarak, insanları susturma çabası olarak lanse edilmeye çalışıldığını görüyorum bazı durumlarda ve bunun kötü niyetli bir çaba olduğu düşüncesindeyim. Zaten Meta'ya gelinmemesinin en temel nedenlerinden biri de, orada kişisel saldırıda bulunabileceğini düşünen ve bunu da gerçeğe dönüştüren kullanıcıların ekmeğine yağ sürülmemesinin amaçlanmasıdır. Yine altını çizeyim, herkes için söylemiyorum bunu. Başka yerlere çekilmesini, genelliyormuşum gibi yansıtılmaya çalışılmasını istemem.

Dolayısıyla kişisel saldırı bir özgürlük değildir, sağlıklı bir iletişim yolu hiç değildir. İnsanların rahatsızlıklarını yan bahçeye kaçarak ve kuralları ihlal eder, proje dinamiğine zarar verir bir biçimde ifadesinin önü tıkalıdır, evet. Bundan da daha doğal bir şey yoktur şahsi kanaatimce.

Şikayet konusu olan eyleme gelecek olursak, kişisel saldırı politikasında tanımlanan kişi hakkında olumsuz yorum ve iyi niyet ihlali bariz bir biçimde göze çarpıyor. Kibele'nin katılmayacağını belirttiği bir tartışma sayfasına tr.wiki üzerindeki yorumlarının sanki yorumu meta.wiki'de yazmış gibi ham kodun kopyala-yapıştır yapılmasıyla aktarılmasının hiçbir etik kurala uymayacağı, Kibele'nin bu durumda kendi yorumlarını oradan silmesinin en doğal hakkı olduğu açıktır. Ancak geçmişte kişisel saldırıları temizlenen NicoRoman'ın bunu sansür olarak nitelendirmesi ve buradan Kibele'yi yaftalayıcı yorum yapması, bariz bir ihlaldir. Dolayısıyla Yabancı'nın işlemi kesinlikle haklıdır.

Kişisel saldırıya uğrayanları, bununla mücadele edenleri savununuz; kişisel saldırıda bulunanları değil.

Vito Genovese 22:06, 4 Şubat 2013 (UTC)

  • Ben de bir not düşeyim. Yabancı'nın kararı şu anki kurallarımıza göre teknik olarak tamamen doğru, politikaya uygun bir karar. Söz konusu değişikliğin kişisel saldırı olduğunda hemfikirim. Ancak politikada bazı değişiklikler gerekli; diğer web sitelerinde yer alan yorumlara dayalı olarak kullanıcıların engellenmesi konusunda daha net tanımlara ihtiyaç var.--Khutuckmsj 16:40, 5 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Hizmetli Vito Genovese Kullanıcı:Kibele hakkında yaptığım şu şikayette ve Kullanıcı:Yabancı hakkında yaptığım şu şikayette taraflı kararlar vermiş ve her iki hizmetlinin de suçu bulunmadığını belirtmiştir. Alınan kararları Vikipedi için tarihi bir talihsizlik olarak görüyor, yanlış kararlar alan Kullanıcı:Vito Genovese'nin hizmetliliği hakkında tekrar düşünülmesi gerektiğini belirtiyor ve engellenmesi gerektiği yönünde şikayette bulunuyorum. --i.e.msj 22:17, 4 Şubat 2013 (UTC)


Hedda'nın uyarmasıyla bu şikayetimi yukardaki kararların altında yapmam gerektiğini öğrendim. Çünkü ben sürekli olarak birilerini veya hizmetlileri şikayet eden bir kullanıcı değilim. Bunun böyle düşünülmesine üzüldüm. Sayın Vito bana Hedda'dan önce bu durumu söyleyebilirdi. Ancak kendisi ilginç bir şekilde haklı, haklı olduğunu anlatmayı ve beni basit şekillerde suçlamayı, şevkimi kırmayı seçti. Kendisine hakkımdaki iyi niyet beslemeyen görüşleri için teşekkür ediyorum. Fakat ben yukarıdaki kararların altına yorum yazmak istemiyorum ve bu nedenle şu anda Vito Genovese hakkındaki şikayetimden vazgeçiyorum. O halde buradaki yorumumun, söz konusu, yukarıdaki iki kararın başka bir hizmetli tarafından değerlendirilmesi yönünde atfolunmasını arz ediyorum efendim. Saygılar.--i.e.msj 00:05, 5 Şubat 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Hmmm. Taraflı karar aldığım için şikayet edilmişim ve hizmetliliğimin düşürülmesi istenmiş.

Birincisi, karar hanesine yazdığım yazılarda bunun hizmetlilerden birisi olarak görüşüm olduğunu, başka bir hizmetli görüş belirtmezse karar olarak görülebileceğinin notunu düşmüş müyüm? Düşmüşüm. Gelip 6-7 hizmetli karar belirtse, hizmetlileri göreve çağırma prosedüründeki gibi bir değerlendirme yapıp kimin ne görüşte olduğuna göre bir şikayetin haklı mı haksız mı olduğuna karar verecek miyiz? Vereceğiz. Bu durumda şikayet sahibinin görüşlerine paralel olmayan hizmetli görüşlerinin sahibini taraflılık ile suçlayıp hizmetliliğini aldırmak istemek sağlıklı, iyi niyetli bir hareket midir? Değildir.

Varsayalım ki, taraflı bir karar aldım ve "Bu yorumla bu şikayet sonlanmıştır, olay kapanmıştır." dedim. Yani başka bir hizmetlinin görüşünü dinlemedim. Varsayalım yani. Bu durumda benim aldığım kararı bozabilecek bir prosedür var mı? Var. Böyle bir çaba var mı? Yok. Ne var? Hizmetliliğimin düşürülmesi isteği. Yani çözüm odaklı bir çaba mı var? Hayır.

Dolayısıyla, tüm bu şikayet silsilesinin, kullanıcının özellikle başarısız hizmetlilik başvurularından sonra hizmetlilik yetkileriyle ve hizmetli görevden alımlarıyla ilgili başlatmaya çalıştığı tartışmaların ve nitelemelerin, kendisinin de üstteki şikayetlerde atıfta bulunduğu hizmetlilere yönelik kişisel saldırıların ve sayısız iyi niyet ihlalinin de göz önüne alınması sonrasında, bu davranışsal sürecin trollük faaliyeti olarak nitelendirilmesi gerektiği ve kullanıcının 6 ay engellenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Değerlendirecek hizmetlilerden ricam, süresiz engeli değerlendirme dışında bırakmalarıdır.

Vito Genovese 22:36, 4 Şubat 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Peki hakkımda söylediğiniz ve söylemeye devam ettiğiniz başarısız hizmetlilik başvurularım gibi bir neden beni bir nevi küçük düşürme olmuş olmuyor mu? Peki ben burada usulsüz bir davranış mı sergiliyorum. Peki kararları sorgulamaya hakkım olmayan bir ortamda neden siz hizmetli olarak varsınız? Peki her şeyi neden Onun da o hakkı yok mu ya? çekiyorsunuz. Bu görüş tavrınızı değiştirmenizi öneriyorum. Açık, açık Ben burada ne yaparsam yaparım!... Bana hesap sorabilecek olan yok diyorsunuz. Var filan sayamayız, söylediniz. Çok elzem bir sonuç var ortada. Benim açımdan yorumunuz da talihsizlikle sonuçlanmıştır. Sayısıs iyi niyet ihlalleri? Ya benim sizin sayısız ihlallerinize karşı olan iyi niyetim? Artık bu tartışma burada sonlanmıştır, görüşümce. Talihsizlik, koskoca bir talihsizlik. Ayrıca iyi bakarsanız yukarıda kişisel saldırı olarak yalnızca benim Vandal ve küfürbaz olduğum görüşü var ve haksız olduğunu gördüğüm bir engelleme. Ayrıca farazi sayın ki, ben hizmetlilik için çırpınan birisiyim, farazi sayın ki, hizmetli seçildim. ( Seçilemem de, neyse ) Farazi sayın ki hizmetli olduktan sonra sizinle çalışamayacak mıyız yani? Siz bana küsmüşsünüz ama ben size küsmedim. Yalnızca fikirleriniz ve yorumlarınız o kadar gıcıklayıcı ve küçümseyici ki, hepsi birer ayrı engel konusu olur yani, o kadar.--i.e.msj 22:45, 4 Şubat 2013 (UTC)

Burada karar alacak hizmetliden tek istirhamım, benim şikayette bulunduğum iki hizmetli tarafından engellenmekle tehdit ediliyor olduğumun da göz önüne alınmasıdır. --i.e.msj 23:07, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • Yapılan yorumları okumadım ama i.e., eğer karardan memnun değilsen kararı veren hizmetli için şikâyet açmak yerine kararın altına "başka bir hizmetlinin şikâyete bakması2nı isteyebilirsin. Doğru olan budur. --heddagabler 23:25, 4 Şubat 2013 (UTC)
İyi ama, ben bunu bilmiyordum bu bir. İkincisi fark etmezdi zaten yine de Vito'nun aklında olan trollükle suçlanacaktım. Yani bu saatten sonra hiç bir şey değişmiyor. Bunun yanı sıra karar olup, olmadığını bile belirtmediği ama bir karar olduğunda kararsız kaldığı, ardından karar olup olmadığını bana bıraktığı, bir kararın altına yorum yapmak istemedim. Bana yakışmaz diye. Ya böyle işte, iyi niyet. --i.e.msj 23:29, 4 Şubat 2013 (UTC)

daha önceki trol engelleri için 'ne yapmışlar ki?' diyenlerin bu yanlışlara düşmesi şaşırtıcı değil esasen. vito'nun, incelemeelemanı'nın engellenmesi gerekliliği yönündeki isteğine katılıyorum. --kibele 22:52, 4 Şubat 2013 (UTC)

Birde, hatayla, bilmeden son şikayeti yaptığımı söylediğim halde; ( kendisi aynı şeyi yaptığında ve benzerini söylediğinde alınan karar yukarıdadır.) kelle isterük, kelle isterük sözünü eden Kibele ile yaşamış olduğum tartışmalar nedeniyle, Yabancı isimli hizmetli hakkında bulunmuş olduğum şikayet nedeniyle ve Sayın Vito Genovese'nin hatayla yaptığım şikayete, benim bilmiyor olduğumu düşünmeden vardığı önyargı, şahsımı detaylı küçük düşürmeler ve aramızda geçen tartışmalar nedeniyle (her ne kadar buraya çevrilmemiş olsa dahi) WP:INVOLVED politikasının da göz önüne alınmasını rica ediyorum.--i.e.msj 14:26, 5 Şubat 2013 (UTC)
Aman ie! herkesi her şeyi engellemekten başka bir şey düşünmeyenler "onu engelle,, bunu engelle, sakınca görmüyorum" diyen hizmetli anlayışına gelip neyi açıklıyorsun ki? "kullanıcı adından ötürü" ve gerekçesiz oylarla hizmetli olanlar, bugün gücü kendilerinden buluyorlar. Senin hatan bir tanrıça ismiyle kayıt yapmaman ve "gerekçeli" oy istemen. Mesela Reality'i engelleyen Vito, gelip engeli kaldırdı ve Vito üç yıl sonra geri dönüp kaldırsaydı Reality'nin mağduriyeti ne olacaktı o zaman? Neyi tartışıyoruz. Vikipedi'de hizmetlilik çoktan çökmüş. Gizliden gizliye alınan kararlar, bir hizmetli nezaketi aşınca diğerlerinin görmezden gelmeleri, başka bir viki projesinde yapılan için burada engellemeler gerçekten burası çökmüş durumda. Hâlâ çekinmeden "bunu engelle, şu troll, bu troll" diyebiliyorlar. Adalet denen şey nasıl ki ülkemizde yok nasıl ki ülkemizde gücü elinde tutanlar kendilerini her şeyi yapmaya muktedir görüyorlar nasıl ki yandaş olanlar birbirlerini destekliyor işte burası da ülkemizin küçük bir örneği. Gücü elinde tuttuğunu düşünenler "şu troll, bu iyi niyetten uzak, biz ise sadece görüş bildiriyoruz ne kural ihlâli." havasındalar. Bilseydim ben de hizmetli olanlara kullanıcı adlarından öte destek oyu verirdim. Meslea seni kime şikâyet ediyorlar? Kendileri gibi hizmetlilere? Gizliden mailleştiklerine? Peki sen ya da ben ya da biz alınan kararların tarafsızlığına güveniyor musun/muyum/muyuz? Hayır. Bu şikâyet sayfası da hizmetliler de verilen kararlar da hepsi artık güvenilirliğini yitirmiştir. Ben bir hizmetliyi bir hizmetliye şikâyet edeceğim? Bir hizmetli beni bir hizmetliye şikâyet edecek? Hangisinde çıkacak kararın ne olacağını gayet iyi biliyoruz. --heddagabler 14:46, 5 Şubat 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet geri çekilmiş. Yalnız tüm iyi niyetimle ve yanlış anlaşılmamayı umarak belirtmek istediğim bir nokta var: "Her iki hizmetlinin de suçu bulunmadığını belirtmiştir" düşüncesini hatalı buluyorum. Baktığımızda "suç" değil, "hata" görmeliyiz; "suça ceza" değil, "hataya düzeltme" istemeliyiz. Örneğin bu sayfadaki ilk şikayette Vito, Eldarion'un hatalı karar verdiğini yazmış; ben de katılıyorum. Maalesef son dönemde (3 yıl falan?) hep birlikte şikayet sayfalarını hata giderme değil, ceza isteme sayfasına çevirdik. Benim de bazen bu şekilde düşündüğüm oluyor, sonra kendime kızıyorum. --Khutuckmsj 19:18, 5 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Veriler

Kullanıcı:Eldarion, 11 Temmuz 2012 tarihinde Kullanıcı:E4024'ü, kukla hesap olduğu gerekçesiyle süresiz olarak engelledi. Kukla hesabı açan kullanıcı ise KullanıcıTapfereritter idi (engele göre). 11 Temmuz günü Kullanıcı:Bermanya, kendisine konu hakkında bir mesaj attı. 26 Temmuz günü ise buradan görülebileceği üzere Kullanıcı:esc2003 kendisine bu konuda mesaj attı. 14 Temmuz günü açılan denetçi isteğinde, atılan mesaj(lar)a rağmen Eldarion fikir belirtmedi, bu tarihten sonra defalarca aktif olmasına rağmen. Vikipedi:Kukla politikasında yer alan Kuklaların yasak olan kullanımları başlığında, dört ana madde vardır. Bunlar:

  1. Oylama
  2. Aldatma ve taklit etme
  3. Atlatma politikası
  4. Yönetimsel kuklalar

İki kullanıcının katkılarına bakıldığında, bu ihlallerin herhangi birini gerçekleştirdiği bilgisi yer almamaktadır. Son olarak bugün, 6 Şubat 2012 tarihinde Denetçi arayüzündeki bug sebebi ile gerekçesiyle E4024'ün engeli kaldırıldı.

Yorum

Yukarıdaki verileri göz önüne aldığımda, şahsi fikrim Eldarion'un denetçilik ve hizmetlilik faaliyetlerini uygun bir şekilde yerine getirmediği yönündedir. Atılan mesajlara rağmen denetçi isteği sayfasına uğramaması -en azından bugüne kadar- bir hizmetliden beklenilmeyecek bir davranıştır. İki kullanıcı arasında uygunsuz bir kukla kullanımı olmamasına rağmen süresiz engel vermesi, kukla politikasına tam olarak hakim olmadığını düşünmeme sebep olmaktadır (diğer taraftan hatasından geç de olsa dönmesi iyi bir şey). Tüm bu veriler ve yorumlarıma dayanarak kendisinin hizmetlilik ve denetçilik yetkilerinin geri alınması gerektiğini dşünüyorum. Umarım, inşallah bu şikayet iyi niyetli olarak algılanır, ve umarım aşağıda konuyla alakasız tartışmalar yer almaz.--RapsarEfendim? 10:53, 6 Şubat 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Eldarion'un diğer kullanıcıların yorumlarına, itirazlarına kulak asmaması alttan alınabilecek bir davranış değil. Hataların(sistemde ya da kendimizde) anlaşılabilmesi için ille de Vikipedi'de hararetli tartışmaların yaşanması gerekmiyor. esc2003 (mesaj) 18:28, 6 Şubat 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Sözlerime başlamadan önce yakın zamanda Esc'ye attığım şu mesajın okunmasını rica ediyorum. Ayrıca "Niye her şikayetle sen ilgileniyorsun?" diye soran varsa da "Başka kimse istemiyor da ondan." diye yanıt vereyim. Nedenlerini sayısız defa yazdık çizdik, herkesin malumu. Ayrıca her zaman söylediğim gibi, bunun "Ben diyeceğimi dedim, konu kapanmıştır" yorumu olmadığını, başka hiçbir hizmetli görüş bildirmezse karar, bildirirse kararı belirleyecek görüşlerden biri olduğunu yine yazayım.

Yukarıda bağlantısını verdiğim mesajımda da belirttiğim üzere, bu davayı yakından takip ettim ve birkaç noktaya değinmek isterim.

Öncelikle şikayet metnindeki argümanlarda bir yanılgı var; ki temel nitelikte bir yanılgı bu. Burada, kukla politikasında yer alan "engel atlatma" nedeni ile engel verilmiştir. Yani daha eski olduğu için "ana hesap" olarak işlem gören hesabın daha yeni olduğu için "ikinci hesap" olarak işlem gören hesabın aldığı engelden sonra kullanılmaya devam edilmesi sorunu söz konusudur (Burada elbette denetçilik verilerinin doğru olduğu varsayımı var, ona dikkat). Bu durumlarda ikinci hesaplar süresiz engellenir, ana hesapta ise inisiyatif söz konusudur. Eldarion da ana hesap olarak işlem gören hesaba geçici bir engel vermiş burada. Dolayısıyla denetim bulgularının doğru olduğu varsayımıyla, politikaya uygun bir engel vardır.

Denetçilik bulguları, "bug" gibi bir sıkıntı olmadığı zaman, denetçi arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla ne var ne yoksa döker ortaya. İstismarın önünü açmamak için hangi verilerin görüldüğünü açıkça yazmak olmaz ama aşağı yukarı her şey çıkıyor normal şartlar altında, öğrendiğim kadarıyla yine. Ancak sistemde bir arıza olunca, eldeki veriler kesinlikle farklı olan iki kişinin aynı kişi olduğu sonucunu verebiliyor yanıltıcı bir biçimde. Diğer bir deyişle, arıza olmasa ve veriler doğru olsa, iki kişinin ayrı kişiler olması ya da en azından birbirini tanımaması imkansız hale geliyor.

Denetçilik, aslında MediaWiki yazılımının bir eklentisi. CheckUser adında bir eklenti. Eklentiler bağımsız olarak geliştiriliyor ve bazen eski kalabiliyor. MediaWiki yazılımını sürekli güncelleyip yeni sürümünü çıkarıyorlar; bu yeniliklere ayak uyduramazsa eklenti geliştiricisi, o zaman çalışmamaya, sorun çıkarmaya başlıyor teknik özellikler. Twinkle 1.0 da bu yüzden çalışmıyordu, anlatmıştım, hatırlarsınız. Dolayısıyla MW yenilikleri, denetçilik eklentisi için sorunlar doğurmuş ve bazı sıkıntılar doğmuş. Bunları elbette açıktan yazıp istismarın kapısını açmak olmaz ama ortada denetçinin suçu yok, onu anlatmaya çalışıyorum. "Don't hate the player, hate the game!", bu işin özetidir yani.

Bir de genel olarak topluluktan rica ediyorum; ortada hata var mı yok mu anlamadan, önce burada bu konuda bir açıklama duymadan şikayet ettiğiniz hizmetli hakkında yetkilerini istismar ettiği çıkarımını yapmakta acele etmeyin. Yetkilerin alınmasını önermeye girmiyorum bile.

Vito Genovese 16:39, 6 Şubat 2013 (UTC)

İstismar edildiğini söylemedim, politikalara hakim olmadığını ve yetkilerini uygun bir biçimde kullanamadığını düşünüyorum. Bunu Berkansl.. (adını unuttum) ve Bermanya-Karcet kukla iddialarında da yaşadık.--RapsarEfendim? 17:52, 6 Şubat 2013 (UTC)
Berkaysnklf ve Karcet davaları sırasında burada değildim, dolayısıyla takip edemedim. Ancak dava arşivlerinden görebildiğim kadarıyla buradaki denetleme işlemlerini (ikisini de) Elmacenderesi yapmış, Eldarion değil. Bir şey kaçırıyorsam düzeltin tabii, gördüğüm o şu an sadece.
Vito Genovese 10:01, 7 Şubat 2013 (UTC)
Berkaysnklf'ınkini Elmacenderesi yapmış, benim hatam; ancak Bermanya'ya engel veren Eldarion (16 Ocak 2012). Reality'nin Eldarion'a attığı mesaja kendisi şu şekilde yanıt vermiş. Davranışsal iz olmadan bu şekilde engel verilir mi ki?--RapsarEfendim? 10:23, 8 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

[1] buradan görünebileceği gibi gruptaki kişi sayısı sayısını belirtmemden dolayı VP:İÜYY ihlalinden 24 saat engel verdi.Tabii request for commentta vikipediye oligopedi dememle aynı saatte olması ortada tesadüf bırakmıyor.Metadaki bir konu yüzünden geçersiz bir sebep ile 1 gün engel verildi.Ve 2 saat geç kaldırıldı.

[2] buradaki yorumdan dolayı NicoRomanı sebepsiz engellemiş.Davası açılsada metada hakaret eden biri neden vikipedide engelleniyor?

Kid Physicist (mesaj) 20:24, 8 Şubat 2013 (UTC)


Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Engelin nedeni olduğu iddia edilen değişiklik, 26 Ocak 2013 tarihinde gerçekleşmiş. Engel ise 7 Şubat 2013'te kişisel saldırı nedeniyle verilmiş. Yabancı'nın şu değişikliğini de göz önünde bulundurduğumuzda, engelin şu değişiklik nedeniyle verildiğini görebiliyoruz. Bu değişiklikteki ifadenin neden kişisel saldırı teşkil ettiğini 2007'den beri ara ara açıklıyorum; sonuncusu da şurada.

NicoRoman konusunda da şu bağlantı yeterli olacaktır sanırım.

Özetle, işlemler politikalara uygun ve doğru işlemlerdir.

Vito Genovese 19:02, 9 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kendisi 10 Ocak 2013 tarihinde sebepsiz yere benim devriyeliğimi elimden aldı. Onun da engellenmesini istiyorum. Böylece ne hissettiğimi anlayabilir. — Handsome128mesaj 17:56, 9 Şubat 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

"Onun da hizmetliliğinin elinden alınmasını istiyorum. Böylece benim de ne hissettiğimi anlar" diyen bir kullanıcıyı ben Vikipedide istemiyorum. --Kmoksy (mesaj) 18:13, 9 Şubat 2013 (UTC)

O, KSY ihlali oluyor ama Kmoksy, yapma lütfen. Gerek var mı böyle şeylere?
Vito Genovese 19:38, 9 Şubat 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Devriyelik, ısrarlı telif ihlali nedeniyle alınmış. Israrlı telif ihlali, vandalizm çeşitlerinden biridir. Devriyelik de vandalizmle savaş için kullanılan bir kullanıcı grubu olduğu için, uygulamanın amacıyla bağdaşmayan bir durumda devriyeliğin alınması doğaldır. Dolayısıyla sebepsiz ve yanlış bir işlem söz konusu değildir.

Vito Genovese 08:59, 10 Şubat 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kendisi benim açtığım Navy maddesini silmekte. Buna neden olarak VP:KDği gösteriyor. Ona bu maddenin kayda değer olduğunu anlattım ancak o yine de anlamıyor. Uyarı almasını ya da engellenmesini istiyorum. — Handsome128mesaj 15:34, 4 Mart 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Kullanıcı yukarıda söz konusu madde ve bu web sitesinin ısrarla reklamını yapmaya çalışıyor. Defalarca uyarılmış olmasına rağmen maddeleri açmakta ısrarcı davranıyor. --Eldarion 15:55, 4 Mart 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Sanırım kayda değerliği yanlış anlamışsın, Handsome128. Eldarion'a attığın mesajlarda "Böyle bir şey var." argümanını kullandığını görüyorum. Vikipedi:Kayda değerlik sayfasını incelersen göreceksin ki, kayda değerlik, "var" olup olmamayla değil, yeterince "önemli" olup olmamayla ilgili bir kavram. İngilizce gibi büyük Vikipedi sürümlerine baktığında, onlarda da Rihanna hayranları/hayran grubu için özel bir madde açılmamış olduğunu göreceksin. Nedeni, var olmaması değil, kayda değer olmaması. Kayda değerliğin koşullarını da ilgili sayfadan görebilirsin zaten.

Toplamda 3 hizmetli tarafından 8 kez aynı gerekçeyle silinmiş bir maddeyi ısrarla eklemek yerine atıfta bulunulan kuralı öğrenmeye çabalarsan daha yararlı olacağı kanısındayım. Açtığı sayfası her silinen "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla şikayete gelse, takdir edersin ki burada iş yapamayız.

Vito Genovese 16:00, 4 Mart 2013 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Hizmetli beni 6 Mart 2013 tarihinde VP:3GD kuralını ihlal ettiğim için engelledi. Ancak o maddede (Qele Qele) benden başka bu kuralı ihlal eden kullanıcılar var, isterseniz bakabilir siniz, onları engellemedi. Ya o kullanıcıların, ya da hizmetlinin bir ay süreyle engellenmesini istiyorum. — Handsome128mesaj 09:42, 13 Nisan 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının mesaj sayfasına bıraktığım engelleme notu ve e-mail ile gelen uyarısı için yapılan açıklama görülebilir. --Mskyrider ileti 07:52, 14 Nisan 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Tartışmaya geçmeden önce başlık eski haline taşınır diye çok kez açıklama yapılmıştı şikayetçi kullanıcıya fakat kendisi döndükten sonra dahi değişiklik savaşına devam etti. Bir aylık engel bu olayla sınırlı değil, ısrarla sürdürülen birçok kuraldışı eylemlerdendir. esc2003 (mesaj) 11:09, 13 Nisan 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

bu şikayeti kapatmak için vito'dan bir alıntı yapmak istiyorum ufak bir değişiklikle. "Toplamda 3 kullanıcı tarafından aynı gerekçeyle geri alınmış bir değişikliği ısrarla yapmak yerine atıfta bulunulan kuralı öğrenmeye çabalarsan daha yararlı olacağı kanısındayım. Açtığı sayfası her silinen "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla şikayete gelse, takdir edersin ki burada iş yapamayız." --kibele 12:02, 18 Nisan 2013 (UTC)

Garbino ve Superyetkin rumuzlu kişi incelensin[kaynağı değiştir]

Superyetkin ve Garbino isimli kişiler, Wikipedi sayfasını kendi siyasi düşnceleri doğrultusunda gazete veya forum gibi kullanıyor, ansiklopediye katkı sağlamaya çalışanları engelliyor.

Wikipedia'de Büyük Ortadoğu Projesi sayfasında kullanılan kaynaklardan birine ulaşılmıyordu. Bu kaynak Dr.Altuğ Günal'a ait bilimsel bir dergide yayınlanmış makale idi. http://eab.ege.edu.tr/pdf/4/C4-S1-2-%20M15.pdf

Bu linki aşağıdaki şekilde düzelttim. http://web.archive.org/web/20111111192225/http://eab.ege.edu.tr/pdf/4/C4-S1-2-%20M15.pdf

Ancak link Superyetkin isimli kişi tarafından silindi.

Ayrıca bakınız, Dış bağlantılar olarak ekledim, yine silindi. Tartışma sayfasında bu kaynakla ilgili açıklamaları yazdım ve silinmemesini istedim, yine silindi. Tartışma sayfasındaki açıklamalarım da silindi. Son olarak bu düzeltmeleri yaparken kullandığım ip numaram engellendi.

Wikipedi ansiklopedisine katkı sunmak isteyenleri engelleyen, ve ansiklopediyi kendi siyasi düşünceleri doğrultusunda gazete veya forum gibi kullanan bu kişiler için gerekli işlemler yapılmalı. Bu isteğimi İngilizce olarak Wikipedi kurucularına da ulaştıracağım.

Lütfen bu madde ile ilgili değişiklikleri ve tartışma sayfasını inceleyiniz ve gereğini yapınız.

Ayrıca yazıda kullanılan kaynağın, şu anda mevcut ve çalışan linkinin de sayfada yer alması, bu konuda bilgi edinmek isteyen kişiler için faydalı olacaktır. Eğer bu linki sayfaya siz eklerseniz belki silinmez ve insanlar bu bilgiden faydalanır.

Lütfen ansiklopediye katkı sağlamak isteyenleri engelleyen ve ansiklopediyi kendi siyasi düşüncelerinin gazetesi veya internet sitesi gibi yapmak isteyen kişilere fırsat verilmesin.

Türkiye'yi etkileyen bir proje hakkında insanların bilgi edinmesini engelleyen bu kişiler, umarım aynı hatayı bir daha yapmazlar.

Superyetkin'in müdaheleleri sırasında internet bağlantım 2 defa koptu. Bu kişinin bilgisayar konusundaki deneyimini de göz önüne alarak, internet bağlantım ve bilgisayarım üzerinde olası müdaheleleri inceliyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Büyük_Ortadoğu_Projesi http://tr.wikipedia.org/wiki/Tartışma:Büyük_Ortadoğu_Projesi http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:Superyetkin superyetkinin diğer kullanıcı adı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:Salih1968 http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:Garbino

188.56.137.73 14:53, 21 Nisan 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Anonim kullanıcı yoğun geri dönüş, en önemlisi iyi niyetli varsaymaktan uzak, itham edici ifadelerinde ki ısrarı nedeniyle tarafımdan temel içerik politikaları ihlali gerekçesiyle engellenmiştir. İş bu şikayet süreci boyunca Superyetkin'in kişisel blog adresinden, adına soyadına kadar bilgilerini girerek, engelleme politikası 7. maddesini de ayrıca ihlal etmiş bulunmaktadır. Sevgiler. --Garbino ileti 20:46, 21 Nisan 2013 (UTC)
Büyük Ortadoğu Projesi sayfasında kullanılan bir kaynağın linkini düzelttim ve ekledim. Asıl bu eklemeyi ısrarla silenlerin dönüşü yoğundur ve kötü niyetlidir. Ansiklopediye yapılan bir katkıyı engelleyenlerde iyi niyet aranmadığı gibi kötü niyet aranır! Superyetkin’in e-mail adresi sayfasında yer alıyor. Bu çok gizli bir şey değil. Google ile aradığınızda bulunabilecek birisi. Superyetkin ve Garbino'nun ihlal ettiği maddeler: VP:VND,VP:İÜYYKÜD,VP:N,VP:TBA,VP:PY
Büyük Ortadoğu Projesi sayfasında, tartışma sayfasında, Superyetkin ve Garbino’nun hareketlerinde her şey çok açık ve net ortadadır. Adeta bir savaş geçmiş gibi her şey silinmiş, yok edilmiş, kapatılmıştır.
Birçok bilginin yer aldığı Wikipedi Türkçe sayfalarında yönetici olarak yer alan bazı kişilerin engellemelerini, yeterliklerini ve tutarsız davranışlarını Wikipedi yöneticileri ile de paylaştım. Bu konuyu takip etmeye devam edeceğim. Burası sanal oyun, hobi, eğlence, forum, facebook sayfası, blog veya kişisel sayfa değil. Bir çok insan bilgi edinmek için ansiklopediyi kullanıyor ve kimse buradaki bilgileri yok edemez! 80.239.243.96 19:53, 22 Nisan 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Anonim kullanıcı haklı bile olsa, bezı temel Vikipedi politikalarını ihlal ettiği için engel almıştır. Eğer her politika ihlalinden doğan engeli tartışırsak Vikipedi işlemez duruma gelir. Ayrıca Vikipedi kullanıcısı olmayan ve Vikipedi politikalarına tam olarak hakim olmayıp deneyim sahibi olmayan birinin hizmetlilerin yeterliliğini sorgulaması cidden ilginç. Bunun yanında, Garbino gereken açıklamayı yapmıştır. Sonuç olarak eğer bir kaynaktaki bilgi geri dönüşlere sebep oluyorsa tartışma sayfasında konuşulması ve diğer kullanıcıların da tartışmaya katılması konsensus oluşması bakımından gereklidir.--Śαвяí¢αи76ileti 08:50, 11 Aralık 2014 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonunun kullanılması yasaktır. Hizmetliler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler.'

diyor. Türkçe Vikipediye henüz yok ama İngilizce Vikipedide ve bazı Vikipedilerde ise, projenin adaletini sağlamak amacıyla daha somutlaştırılmış en:WP:INVOLVED gibi politika, en:WP:COI gibi yönerge mevcuttur. Belki Kullanıcı:Kibele, ittiraz edebilecektir. Fakat bana (yani Kullanıcı:Takabeg'e) göre, iki kullanıcı arasındaki görüş farklılığından dolayı yukarıdaki duruma giriyor.

Bu durumda, politikayı ihlal ederek uyguladığı engellemesinin kaldırılması, ve üçüncü parti ve en:WP:COI ihlali de sayılmayan bir hizmetli tarafından yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu seferki vaka da Türkçe Vikipedideki tipik sorun: Due process'in ihmal edilmesidir. Takabeg ileti 14:03, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

takabeg'in politikaları keyfince yorumlamasının hastasıyım eskiden beri, verdiği bağlantılara yetişmek mümkün değil. ortadaki bir değişiklik savaşı değil, bir kullanıcının bir süredir yapmakta olduğu kişisel yorumlar konusunda uyarılmasıdır. kmoksy'nin sayfası bu konudaki uyarılarla dolu, bu noktada da engellendi. diyeceğim budur. --kibele 14:12, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Sayın Takabeg, burdaki şikayeti komple okudunuz mu? Bir kaç örnek vermek gerekirse, Kullanıcı:Kmoksy şikayetim için "bu bir terör haraketidir" demiş. Bu durumda beni terörist olarak ifade etmiş oluyor. Bana siz bir trolsunuz demiş. Ayrıca daha tanımadan, ‘‘Kürtçüler linç hareketi başlatmış‘' ifadesini kullanmış. Hem Kürtçü hem de linç hareketi yapan kişi oluyorum o zaman bu durumda. Elinde kanıt olmadan, sürekli "organize işler" ya da komplo ifadeleri kullanıyor. Bunlar Kmoksy için kişisel saldırı olmayabilir, ama sizin için kişisel saldırı değil midir?--Azadi (mesaj) 15:48, 8 Mayıs 2013 (UTC)
  • "takabeg'in politikaları keyfince yorumlamasının hastasıyım" derken konuya değil kullanıcının davranışına odaklanıyorsunuz. Ne kadar ironiktir ki her zamanki gibi bu politikayı en çok savunan ama en çok ihlal eden kişi olmaya da devam ediyorsunuz.--Alperen (mesaj) 16:13, 8 Mayıs 2013 (UTC)
ah efendim, bunca yılın kullanıcısı olarak şu ihlalden engelleme verildiği zaman ihlal yapıldığını söylemeden önce tekrar hatırlasak şu politikayı di mi! nedir politika? konuya odaklan! konu ne? takabeg'in şu şu politikalar uyarınca yanlış yapıldı demesi! e ben ne diyorum? takabeg yanlış yorumluyor politikaları diyorum. kmoksy'nin kendisi bile kişisel yorum yapmadığını söylemezken, başkaları da yapıyo, onlara da bakın derken bu yorumlamanın 'yanlış' olduğunu söylüyorum. bu arada hoşgeldiniz. --kibele 16:50, 8 Mayıs 2013 (UTC)
Kesinlikle felaket bir çıkarsama... Hayır efendim öyle değil bakın. Konu: Sizin Kmoksy'yi engellemeniz. Sizin yorumunuz ise Takabeg'in kafasına göre yorum yapması, bakın yanlış demediniz kafasına göre yani subjektif, taraflı yorum yapması. Bu laf kesinlikle ve kesinlikle organize işler bunlar lafıyla aynı ağırlıkta. Takabeg kafasına göre politika yorumluyor derken siz konuya mı odaklanmış oluyorsunuz?--Alperen (mesaj) 09:29, 9 Mayıs 2013 (UTC)
  • Arkaplan olarak, daha önce Kibele ile tartışmamızın yaşandığı Ermeni Kırımı ile Tartışma:Ali el-Kârî sayfalarının da bu engellenmemde "az da olsa" bir payı olduğuna emin değilim. Fakat, hizmetli olan kullanıcı Kibele son dönemdeki tartışmalarda Neribij ve ekibinin başlattığı Kürtçülük-Zazacılık tartışmalarında onlar gibi Kürtçülük yanında yer alarak (Tartışma:Zazalar ile Neribij'in tepki toplayan TBA ihlali yönlendirimli katkılarını geri almadan günlerce sonra Zazaca sayfasını korumaya alması, Vate sayfasının SAS süreci ve ayrıca bakınız Şikayet sayfası) açıkça taraf olmuştur. O yüzden, şahsımın engellenmesi bu taraflılık pozisyonuyla ilintilidir ve tartışmada saf dışı bırakılmam amaçlanmıştır. Israrla gösterdiğim Neribij'in mesaj sayfasında Kullanıcı Yavukluantonio'nun (imzalarda gözüken isim olarak ayrıca M. Antonio Aldemir ile Anton Aldemir adlarını da kullanmakta olup kendisi Beyaz Liste'dedir ve bu listeye Kibele tarafından konup konmadığını bilmiyorum. Yavukluantonio hakkında ilginç bilgileri biraz önce Şikayet sayfasına ekledim, oradan görülebilir) adımı saldırı amaçlı "'Kmotsky her yere el atmis durumda isi gücü silmek ve imha etmek"' bölüm başlığında sunduğu ağır "'Kmotsky isimli Kürd düsmani kullanici'" lafını KSY ihlali olarak görmez iken, benim "organize işler bunlar, organize" lafını KSY ihlali gören (bana göre, altını özellikle çizelim, kesinlikle bu bir KSY değildir) Kibele'nin şahsıma "herşeyi anlamlı bulmak da kişisel yorumdur" demesi ise hizmetliliğini zedeleyen bir kayıtsız kalma örneğidir. Kibele'nin seçmece davranıp sayfadaki diğer ksy'leri de siz temizleyebilirsiniz demesi (bunu saat 16:02'de söylemiş ve 16:07'de ise beni engellemiştir) de başka bir örnektir. Kendisinin mesaj sayfasında ısrarla gösterdiğim diğer KSY ihlali ise, Kullanıcı Mamkemal'in şahsımı hedef alarak sarfettiği sen en haltsin ki?, Yani demeli bu lafa. Sen ne haltsin ki? varsa bilimsel bir eserin referansa koy, istedigini soyle. Takabeg : Bu tip odunlar icin ne yapiliyor? biçimindeki küfürlerini ise ancak ben gösterdikten sonra benim engellenme tepkimi hafifletmeye yönelik bulduğum 1 günlük engel vermiş ve ardından beni engellemiştir. Ben engellendiğim aynı dakikada sildiğim Yavukluantonio'nun saldırı amaçlı KSY ihlali ben engellendikten dört saat sonra kullanıcı Yavukluantonio tarafından "Kmoksy kaynakli katkilari bile siliyormussun dogru mu? Senin burada bulunma sebebin ne aciklar misin" biçiminde değişiklik özetiyle geri konmuştur ve bu özet bile açıkça şahsımı hedef alan ve bilinçli olarak sayfa geçmişinde de gözükmesi istenen KSY ihlalidir ve Kibele bunu bile görmemezlikten gelerek taraf tuttuğunu bir kez daha göstermiştir. Tekrar edelim, Kibele her ikimizin taraf olduğu bir tartışmada hizmetlilik yetkilerini kullanarak beni saf dışı etmiştir; olay budur. Yakın geçmişteki olayları hatırlayınca, bu davadan da bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Bu saatten sonra, tarafsızlığı zedelenen ve hizmetlilik yetkilerini tartışmada güçlü çıkabilmek için kullanan Kibele'nin hizmetli olarak bulunduğu ortamda yazı yazmak benim için mümkün gözükmüyor. (NOT: Engelli olduğum süre içinde Takabeg tarafından açılan bu şikayette Kibele'nin "kmoksy'nin kendisi bile kişisel yorum yapmadığını söylemezken, başkaları da yapıyo, onlara da bakın derken" demesi benim sözlerimin kendisi tarafından nasıl çarpıtılıp başka başka anlamlara yorumlandığını göstermesi açısından gerçekten ibret vericidir. Mesaj sayfamdaki "uyarıların" sayısına bakmadan kmoksy'nin sayfası bu konudaki uyarılarla dolu demesi ise gerçeklerle uyuşmayan ve bir hizmetlinin ifade etmesi uygun olmayan oldukça mübalağalı bir yorumdur.) --Kmoksy (mesaj) 13:12, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Bu dava, Vikipedi:Kukla şüphelileri/Azadi davasıyla bütünlük arzetmektedir. --Kmoksy (mesaj) 06:33, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Bir yıldan fazla süre önce verilmesi gereken bir karar gecikmiş. Vito olmayınca kimse uğraşmıyor demek... Öncelikle Kibele'nin bu tartışmada ve şikayete konu olan hareketlerinde kullandığı tartışmaları alevlendirici dil, diğer kullanıcıları daha da çileden çıkarıp bu şikayetin büyümesine neden olmuş. Kendisine şikayet sayfalarında ve diğer kullanıcılarla ilişkilerinde bir hizmetliye yakışırcasına sakin ve anlayışlı bir dil kullanmasını tavsiye edeceğim. Takabeg ve Kmosky içinse kendi görüşlerine, fikirlerine karşıt bir hizmetli hareketini hemen kendilerine karşı özellikle yapılmış olduğu ezberinden vazgeçmelerini dilerim. Gerçi her iki kullanıcı da artık pek aktif değil ama, sağlık olsun, umarım bundan sonra bu tip şikayetlerde zamanında hakemlik edebilirim.--Śαвяí¢αи76ileti 08:24, 11 Aralık 2014 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kibele VP:STT'de aldığı hatalı karar sonrasında konuyu kişiselleştirip bir gurur meselesi haline getirmiştir. VP:STT'yi bir tartışma ortamına sürükleyip sonrasında dalga geçercesine öğüt vermeye kalkışması kişisel saldırıdır. Bahsi geçen hizmetlinin bu tartışmada uyarı yapacak durumda olmadığını, sözlerinin tartışma ortamı yaratmaya ve kullanıcıları yıpratmaya yönelik olduğu ortadadır. Kendisinin uyarılmasını istiyorum. --esc2003 (mesaj) 06:47, 7 Temmuz 2013 (UTC)

  • "...cidden çok sıkıldığımı da söylemeden geçemiycem." Aynı hassasiyetin aynı kullanıcıdan beklendiğini de ben söylemeden geçemeyeceğim. Cidden hoş olmayan bir üslup var ortada; üstten bakan, ders vermeye çalışan... Alttan almak zorunda olmadığımın bilinmesini istiyorum. "...hizmetliler, tartışmalı olabileceğini düşündükleri kararları geri çevirebilirler. bizzat kendileri bunun tartışmalı olduğunu düşünüyorlarsa da bunu yaparlar ve konuyu tartışma sayfasına yönlendirirler..." Madem öyle tartışılması gerekebilir türevi bir yorum yazıp işlem reddedilseydi veya aceleyle karar verilmeyip diğer kullanıcıların yorum yapmaları beklenseydi. Yaygınlık belirgin değil gibi hiçbir dayanağı olmayan, keyfi bir gerekçeyle bunu yapmak hiç sorumluca bir davranış değil. "...kullanıcı tartışma sayfasına düşüncesini yazmış, aradan iki gün geçtikten sonra da bu isteği yenilemiş...." İki gün değil dört gün beklendi yorum sahibinden cevap gelmesi için. Ne kendileri ne de bir başkası bunu yaptı. Dört gün gayet uzun bir süre. "Tartışma sayfasında belirtin, cevap gelmez ise değişikliğinizi yaparsınız" gibi öneri cümlelerinin kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Ben isteneni yerine getirdim ve ikinci kez STT'ye çıkarmakta sorun görmedim. Bunu bir sorunmuş gibi dile getirmek hiç doğru değil. Buna dair bir kural yok görebildiğim kadarıyla. --esc2003 (mesaj) 07:10, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

hizmetliler, tartışmalı olabileceğini düşündükleri kararları geri çevirebilirler. bizzat kendileri bunun tartışmalı olduğunu düşünüyorlarsa da bunu yaparlar ve konuyu tartışma sayfasına yönlendirirler. bu ad değişikliğini sayfaya yönlendirdim, kısa bir zaman sonra aynı isteğin yenilendiğini görünce de bunu hatırlatan bir not bıraktım. kullanıcı tartışma sayfasına düşüncesini yazmış, aradan iki gün geçtikten sonra da bu isteği yenilemiş. yukardaki 'gurur meselesi haline getirme', ' dalga geçercesine öğüt vermeye kalkışma' gibi kişisel yorumların bu kadar sıradanlaşmış olmasından cidden çok sıkıldığımı da söylemeden geçemiycem. --kibele 10:24, 7 Temmuz 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • kibele hakkında, esc2003'ün yukarıda açık bir şekilde belirttiği tutumlar gerçekten hoş olmayan tutumlar. üstelik hizmetlinin bu tutumlarından vazgeçmediğini ve hakkında yapılan şikayette bile devam ettiğini net bir şekilde görebiliyorum. bu tür konularda kibelenin daha dikkatli olmasını ve bu mesajımın altına herhangi bir şey yazmamasını kendisinden rica ediyorum. --i.e.msj 17:54, 8 Temmuz 2013 (UTC)
  • STT sayfası, sadece bariz olan ve teknik sebeplerle yapılamayan taşımalar için oluşturulan bir sayfa. Ben de bariz olarak gördüğüm şeyleri oraya taşıyorum, ancak itiraz(lar) gelince yapacak bir şey kalmıyor pek. Tartışma yapmak gerekiyor bu tip durumlarda.--RapsarEfendim? 17:59, 8 Temmuz 2013 (UTC)
sm ve km ile fazla ilgilenmediğim için bu konudaki oylamalarda oy kulanmadım ama madem böyle bir sorun var şu anda yapıldığı gibi stt hakkında da kibelenin aklına takılan soru veya sorunlar var ise bu durumda o da bu konuyu tartışma veya oylamaya açmalı diye düşünüyorum. esc2003 haklı bir şekilde belirli süre beklediğini ve sayfayı tekrar stt (taşıdığını) yaptığını belirtiyor. bunu göz ardı etmemek lazım. --i.e.msj 18:07, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Burada iki tarafında bir suçu yok bence. Esc, yaptığı bu taşıma talebinin doğru olduğunu ve kimsenin itirazı olamayacağını düşünerek -ki ben de bu taşımanın doğru olacağını düşünüyorum- talep yapıyor. Kibele ise benim itirazım var diyerek taşımayı yapmıyor. Bu noktada tartışma sayfasında, başka katılımcılarla birlikte tartışmak en doğrusu -ki şu anda yapılmaya çalışıyor. Dört gün ise bence bu konu için çok az bir süre, Türkçe Vikipedi şartlarında yani :)--RapsarEfendim? 18:16, 8 Temmuz 2013 (UTC)
tamam bu hususu gözardı edelim ve ikisine de stt konusunda hak verelim. fakat şikayetin ana konusu yapılan isteğe karşılık, benim de hoş karşılamadığım üsluptaki konuşma ve büyüklenmeler. bu konuda da bir fikriniz var mı? Rapsar :) --i.e.msj 09:26, 9 Temmuz 2013 (UTC)
  • Bu şikayet hakkında ne karar verildi acaba? Eğer hizmetliler hakkındaki şikayetler bir sonuç vermezse kendileri tekrar tekrar şikayet konusu olurlar. Öyle de oluyor zaten, değil mi? --E4024 (mesaj) 15:23, 22 Nisan 2014 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Gerçi bu tartışma da uzun süre önce karara bağlanmalıydı. Aslında bu tip sorunlarda direkt şikayet sayfasına atlamaktansa tartışma sayfasında, başka katılımcıları da tartışmaya katılması için teşvik ederek birlikte tartışmak en doğrusu. Umarım bundan sonraki konularda bu tavsiyem dikkate alınır.--Śαвяí¢αи76ileti 08:44, 11 Aralık 2014 (UTC)

Şikâyet edilen kullanıcı: Kibele (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele Wikipedia platformunun ziyadesiyle çalışkan ve değerli hizmetlilerinden biridir kanımca. Fakat Wikipedia'nın Umumi polikalarını anlama ve uygulama konusunda sıkıntı yaşatabiliyor. Güncel haber sitelerini takip eden ve güncel gelişmeleri eklemeye, Wikipedia'ya katkıda bulunmaya çalışan biriydim insanlık faidesi için. Değişikliklerim görevliler tarafından onaylanıyor ve hiçbir sıkıntı yaşamıyordum, insanlık faidesi için güzide bir platformda 'karınca kararınca' bir şeyler yapmanın tarifi mümkün olmayan mutluluğunu yaşıyordum.

Fakat Sayın Kibele önce kaynak değeri olmayan bir siteyi eklemekle suçladı beni (Yarı anonim bir kullanıcının maksatlı tesiriyle. Yarı Anonimde nedir? diye soracaksınız epeyce uzun bir mevzu, konuyu dağıtmamak adına özet geçiyorum) Akabinde eklediğim haber sitelerinden birinin neredeyse sahibi ilan etti ve beni reklamcılıkla suçladı. 1 + 2 + 7 gün olmak üzere haksız cezalar aldım ve ziyadesiyle üzüldüm. Sonra minik bir araştırma yaptım ve Sayın Kibele'nin bana defalarca ceza vermesinin sebebi olarak öne sürdüğü fiili bu sayfada bizzat kendisinin yaptığını gördüm ve kendisini uyardım. Mevzu bahis ben olunca kuralları kılıçtan keskin yapan Sayın Kibele söz konusu kendisi olunca tabiri caizse 'oralı bile olmadı' ve sayfada hiçbir değişiklik yapmadı.

Öte yandan Sosyal medya sayfasının Sosyal Medya Okuryazarlığı bölümünü oluşturma ve bir akademisyenin önemli bir çalışmasını eklemem konusunda hatrı sayılır bir silme politikası izleyen Sayın Kibele bu konuda da politikaları kendi istediği gibi yorumlamış yine beni reklam yapmakla suçlamıştır. Sağ olsun İncelemeelmani adlı değerli arkadaşımız Kibele'nin sildiği içeri tanzim ederek eklemiş ve Sayın Kibele'nin bahse konu içeriğin olmaması yönündeki iddiaları çürümüştür. Mesajlaşmalarımızda da pek nazik bir dil kullanmıyor. Yanlış anlaşılmasın küfür, hakaret ediyor demiyorum elbette. Fakat nezih, yapıcı bir üslup kullandığı da söylenemez. Üstü kapalı engelleme tehditleri şu sıralar bana karşı kullanmış olduğu iletişim biçimlerinden biri.

Hevesli, gayretli birinin mesnetsiz cezalarla bu güzide platformdan soğutulmasının reva olmadığını düşünüyor ve Sayın Kibele'nin tenkit edilmesini istirham etmekle beraber, Wikipedia adaletinin de er geç tecelli edeceği konusunda ümitvar olduğumu belirtmek istiyorum

Saygılarımla. --İkmal (mesaj) 21:54, 11 Aralık 2013 (UTC)

  • Zatıalileri 3-5 kelime yazmaktan dahi geri durarak kopyala yapıştır yapmayı yeğlerler. Acaba savunmaya ne yazacak diye beklerken görüyorum ki Mesaj sayfamın linkini yapıştırmış. 'Hiç kendimi yoramam edasında' bir savunma olmuş kanımca.
  • Cevap 2: Aslında şuan ki tavırları anlatmak istediklerimin bir nevi özeti durumunda. (..) Link yapıştırmaktan öte bir şey yapmıyorsunuz acaba? (..)
  • Cevap 3: (..) vaktimi bir şeyler yapmaya çalışan başka kullanıcılara ve vikipedi'nin iş bekleyen diğer alanlarına ayırmak istiyorum izninizle Bu cümleniz düpedüz hakarettir. Size, 'bana vakit ayırın' diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. (..) Katkılarımı inceleyenler yaptıklarım link eklemekten ibaret olmadığını göreceklerdir.
her verdiğim cevabın, bir karşılıklı konuşmaya dönüştüğünü deneyimledim bu süreçte Bu nasıl bir ifadedir böyle anlamıyorum. "Sözümün üstünde söz olmaz" "Son sözü ben söylerim" imasında mı bulunuyorsunuz? Bırakınız da söylediklerinize cevap yazma hakkım olsun.
Ve son olarak Sayın Kibele şunu ifade etmek istiyorum ki. Yanlışta ısrar vahim durumdur. Unutmayınız ki "hata yapmışım" demek "özür dilemek" insanı asla küçülten bir husus değildir. Bilakis karakteristik olgunluğa ulaşmışlığın yegane nişanelerinden biridir.

Savunma[kaynağı değiştir]

Kullanıcı mesaj:İkmal ve [2].. --kibele 21:58, 11 Aralık 2013 (UTC)

tam bir aydır, yalnızca güvenilir olmayan bir siteyi ve bir özgün araştırma paragrafını eklemek uğraşısı içinde bulunan kullanıcıya bununla ilgili onlarca mesaj atılmış birkaç kullanıcı tarafından. hizmetli fonksiyonlarını kullanmak ve vikipedi kurallarını uygulamak konusunda savunmam gereken bir durum yok bu noktada. işlendiği söylenen fiilin basit bir geri alma olduğunu ve linki benim eklemediğimi gören sağduyulu vikipedistler durumu değerlendirir, sizin "insanlık faidesi için güzide bir platformda 'karınca kararınca' bir şeyler" yapıp yapmadığınızı da değerlendirirler. her verdiğim cevabın, bir karşılıklı konuşmaya dönüştüğünü deneyimledim bu süreçte. vaktimi bir şeyler yapmaya çalışan başka kullanıcılara ve vikipedi'nin iş bekleyen diğer alanlarına ayırmak istiyorum izninizle. --kibele 09:34, 12 Aralık 2013 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Bu şikayet hakkında ne karar verildi acaba? Eğer hizmetliler hakkındaki şikayetler bir sonuç vermezse kendileri tekrar tekrar şikayet konusu olurlar. Öyle de oluyor zaten, değil mi? --E4024 (mesaj) 15:23, 22 Nisan 2014 (UTC)
    • Lafı klavyemden aldınız. İkinci şikayetimi yazacağım halen karar yok. İkmal (mesaj) 19:38, 2 Haziran 2014 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle kibele'nin şikayet eden kullanıcıya göstermediği kadar nazik bir dil kullanılarak yapılan şikayet için İkmal'e teşekkür ederim. Ancak, yaptığı şikayette gereğince referans göstermediği için karar verecek olan hizmetlinin tüm bu iddiaları tek tek her iki kullanıcının da ihtilafa düştüğü katkıları tespit ederek yapması gerekir ki, bu da aktif hizmetli sayısı sıkıntısından ve iş yükünün çok fazla olduğu günümüzde pek mümkün görünmüyor. Yine de katkıları inceleme fırsatı buldum ve daha önceki bir kararda belirttiğim gibi, bu tip akademik makalelerden alınan her içerik Vikipedi için uygun olmayabiliyor. Bir kullanıcı bile içeriğe karşı çıksa bunun tartışma sayfasında diğer kullanıcıların da katılımıyla konsensus sağlanarak eklenmesi gerekir. Büyük ve hatrı sayılır üniversiteler dışındaki akademisyenlerin ise akademisyenlik yeterlilikleri sorgulanabileceğinden aslında her akademisyenin yazdığı bilginin doğru olduğunu kabul etmeyebileceğimiz çok normal. Son yıllarda mantar gibi çoğalan o kadar çok yeni üniversite var ki, akademik yazılar konusunda sırf bu nedenle daha dikkatli olmalıyız.--Śαвяí¢αи76ileti 09:04, 11 Aralık 2014 (UTC)