Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Tapfereritter

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tapfereritter[kaynağı değiştir]

E4024, Tapfereritter'in kuklası olma şüphesiyle 10 Temmuz 2012 tarihinde Eldarion tarafından süresiz engellendi. Engellenmeden önce 24 saatlik bir engeli mevcuttu, onun için kendisini savunma gibi hiçbir olanağı olmadı. Gördüğüm kadarıyla Eldarion herhangi bir yerde kuklacılık şüphesine dair delilleri yazmamış, doğrudan engellemiş. İki kullanıcının birbiriyle alakasız olduğunu düşünüyorum, diğer editör arkadaşlar da öyle düşünüyor. Geçmişte bu konuda yanlışlıklar yapıldığını hatırladığımda (Berkaysnklf mesela) yine bir yanlışlık olabilir diyorum. İki kullanıcı "hiçbir" tartışmada birlikte bulunmadığı gibi, ikisinin de katkı alanları, davranışları çok ama çok farklı. Eldarion'a teşekkür ederim fakat bu denetleme işini başka bir denetçi arkadaşın yapmasını rica ediyorum, politikaya göre aklanmak için de denetçi isteği yapılabiliyor. Sevgilerimle. Berm@nyaİleti 17:09, 14 Temmuz 2012 (UTC)

  • "Kukla"nın ne olduğunu şimdiye kadar bilmeyen bir kullanıcı olarak, Eldarion adlı denetçi tarafından herhangi bir kanıt sunulamadan, gerekçe gösterilemeden ve savunma olanağı tanınmadan bir hafta engellenmiş bulunuyorum.
  • Öte yandan, yine E4024 adlı kullanıcının "kukla"m olduğu iddiasıyla yine Eldarion adlı denetçi tarafından herhangi bir kanıt sunulamadan, gerekçe gösterilemeden ve savunma olanağı tanınmadan süresiz engellendiği görülmektedir.
  • Eldarion adlı denetçi, yapılan uyarıları yanıtsız bıraktığı gibi, herhangi bir kanıt sunamama ve gerekçe gösterememe davranışını benimsemiştir. Bu davranışın Türkçe Vikipedi'nin geliştirilmesine yönelik bir avuç kullanıcının çabalarıyla ne denli uyumlu olduğu ayrı bir tartışma konusudur.
  • İlk kez bu vesileyle varlığını keşfettiğim (ve beni de bu vesileyle keşfettiğine inandığım) E4024 adlı kullanıcıyla farklı kişiler olduğumuz açıktır.
  • Bu nedenle, şahsım ve E4024 adlı kullanıcının aynı kişiler olduğu iddiasının kanıtlarıyla sarih bir şekilde ortaya konulmasını, bu yapılamıyorsa engelleme cezasının kayıtlarımdan silinmesini ve E4024 adlı kullanıcının süresiz engelleme cezasının kaldırılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla.. Tapfererittermesaj 09:19, 18 Temmuz 2012 (UTC)

  • E4024'ün süresiz engeli, engeli veren Eldarion tarafından "denetçi ara yüzünde bug olduğu" gerekçesiyle kaldırılmıştır. Dava fiilen kapanmıştır. --esc2003 (mesaj) 15:16, 18 Mayıs 2013 (UTC)
  • Neymiş, neymiş; "öküz altında buzağı" mı bulunmuş? --E4024 (mesaj) 18:55, 25 Haziran 2013 (UTC)