UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan futbolcular listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan futbolcular listesi, 1955 yılından beri UEFA tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi'ni kazanan futbolcuları içeren kapsamlı bir listedir. Bazı futbolcular final maçında oynamamıştır ancak şampiyon takımın bir parçası olduklarından dolayı yine de listeye dahil edilmiştir.

Futbolcu Ülkesi Kulübü Şamp. sayısı Yıllar Notlar
Didier Drogba  Fildişi Sahili Chelsea 1 2012
Salomon Kalou  Fildişi Sahili Chelsea 1 2012
Michael Essien  Gana Chelsea 1 2012
John Obi Mikel  Nijerya Chelsea 1 2012
Petr Čech  Çek Cumhuriyeti Chelsea 1 2012
Juan Mata  İspanya Chelsea 1 2012
Oriol Romeu  İspanya Chelsea 1 2012
Fernando Torres  İspanya Chelsea 1 2012
Ryan Bertrand  İngiltere Chelsea 1 2012
Ross Turnbull  İngiltere Chelsea 1 2012
Gary Cahill  İngiltere Chelsea 1 2012
Ashley Cole  İngiltere Chelsea 1 2012
Frank Lampard  İngiltere Chelsea 1 2012
Daniel Sturridge  İngiltere Chelsea 1 2012
John Terry  İngiltere Chelsea 1 2012 Cezası nedeniyle final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Florent Malouda  Fransa Chelsea 1 2012
Branislav Ivanović  Sırbistan Chelsea 1 2012 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Raul Meireles  Portekiz Chelsea 1 2012 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
David Luiz  Brezilya Chelsea 1 2012
Ramires  Brezilya Chelsea 1 2012 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Maxwell  Brezilya Barcelona 1 2011 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Andreu Fontàs  İspanya Barcelona 1 2011 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jeffrén Suárez  İspanya Barcelona 1 2011 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Oier Olazábal  İspanya Barcelona 1 2011
David Villa  İspanya Barcelona 1 2011
Thiago Alcântara  İspanya Barcelona 1 2011
Adriano  Brezilya Barcelona 1 2011
Ibrahim Afellay  Hollanda Barcelona 1 2011
Javier Mascherano  Arjantin Barcelona 1 2011
Dejan Stanković  Sırbistan FC Internazionale Milano 1 2010
Rene Krhin  Slovenya FC Internazionale Milano 1 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Cristian Chivu  Romanya FC Internazionale Milano 1 2010
Ricardo Quaresma  Portekiz FC Internazionale Milano 1 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Goran Pandev  Makedonya Cumhuriyeti FC Internazionale Milano 1 2010
Wesley Sneijder  Hollanda FC Internazionale Milano 1 2010
McDonald Mariga  Kenya FC Internazionale Milano 1 2010
Paolo Orlandoni  İtalya FC Internazionale Milano 1 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Davide Santon  İtalya FC Internazionale Milano 1 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Mario Balotelli  İtalya FC Internazionale Milano 1 2010
Marco Materazzi  İtalya FC Internazionale Milano 1 2010
Francesco Toldo  İtalya FC Internazionale Milano 1 2010
Sulley Muntari  Gana FC Internazionale Milano 1 2010
Iván Córdoba  Kolombiya FC Internazionale Milano 1 2010
Lúcio  Brezilya FC Internazionale Milano 1 2010
Maicon  Brezilya FC Internazionale Milano 1 2010
Júlio César  Brezilya FC Internazionale Milano 1 2010
Esteban Cambiasso  Arjantin FC Internazionale Milano 1 2010
Javier Zanetti  Arjantin FC Internazionale Milano 1 2010 2010 yılında şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Walter Samuel  Arjantin FC Internazionale Milano 1 2010
Diego Milito  Arjantin FC Internazionale Milano 1 2010
Marko Arnautović  Avusturya FC Internazionale Milano 1 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Víctor Vázquez  İspanya Barcelona 1 2009 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Víctor Sánchez  İspanya Barcelona 1 2009 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Sergio Busquets  İspanya Barcelona 1 2009
Pedro Rodríguez  İspanya Barcelona 1 2009
Bojan  İspanya Barcelona 1 2009
Dani Alves  Brezilya Barcelona 1 2009 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Aliaksandr Hleb  Beyaz Rusya Barcelona 1 2009 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Yaya Touré  Fildişi Sahili Barcelona 1 2009
Thierry Henry  Fransa Barcelona 1 2009
Éric Abidal  Fransa Barcelona 1 2009 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Eiður Guðjohnsen  İzlanda Barcelona 1 2009
Martín Cáceres  Uruguay Barcelona 1 2009
Seydou Keita  Mali Barcelona 1 2009
Park Ji-Sung  Güney Kore Manchester United 1 2008 Final maçının kadrosunda yer almamıştır. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk Asyalı futbolcu olmuştur.
Gerard Piqué  İspanya Manchester United, Barcelona 2 2008, 2009
Louis Saha  Fransa Manchester United 1 2008 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Carlos Tévez  Arjantin Manchester United 1 2008
Wayne Rooney  İngiltere Manchester United 1 2008
Cristiano Ronaldo  Portekiz Manchester United 1 2008
Michael Carrick  İngiltere Manchester United 1 2008
Patrice Evra  Fransa Manchester United 1 2008
Mikaël Silvestre  Fransa Manchester United 1 2008
Nemanja Vidić  Sırbistan Manchester United 1 2008
Rio Ferdinand  İngiltere Manchester United 1 2008 2008'de şampiyon olan takımın kaptanlığını yapmıştır.
Tomasz Kuszczak  Polonya Manchester United 1 2008
John O'Shea  İrlanda Manchester United 1 2008
Anderson  Brezilya Manchester United 1 2008
Nani  Portekiz Manchester United 1 2008
Darren Fletcher  İskoçya Manchester United 1 2008
Marek Jankulovski  Çek Cumhuriyeti Milan 1 2007
Kaká  Brezilya Milan 1 2007
Željko Kalac  Avustralya Milan 1 2007
Cafu  Brezilya Milan 1 2007
Giuseppe Favalli  İtalya Milan 1 2007
Alberto Gilardino  İtalya Milan 1 2007
Massimo Oddo  İtalya Milan 1 2007
Daniele Bonera  İtalya Milan 1 2007 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Yoann Gourcuff  Fransa Milan 1 2007 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Ricardo Oliveira  Brezilya Milan 1 2007 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Marco Storari  İtalya Milan 1 2007 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Valerio Fiori  İtalya Milan 2 2003, 2007 2003 ve 2007 yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Dario Šimić  Hırvatistan Milan 2 2003, 2007 2003 ve 2007 yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde hiç forma giymemiştir.
Víctor Valdés  İspanya Barcelona 2 2006, 2009
Giovanni van Bronckhorst  Hollanda Barcelona 1 2006
Rafael Márquez  Meksika Barcelona 2 2006, 2009
Carles Puyol  İspanya Barcelona 2 2006, 2009 2006 ve 2009'da şampiyon olan takımın kaptanlığını yapmıştır.
Oleguer Presas  İspanya Barcelona 1 2006
Juliano Belletti  Brezilya Barcelona 1 2006
Edmílson  Brezilya Barcelona 1 2006
Andrés Iniesta  İspanya Barcelona 2 2006, 2009
Deco  Portekiz Porto, Barcelona 2 2004, 2006
Mark van Bommel  Hollanda Barcelona 1 2006
Henrik Larsson  İsveç Barcelona 1 2006
Ludovic Giuly  Fransa Barcelona 1 2006
Ronaldinho  Brezilya Barcelona 1 2006
Albert Jorquera  İspanya Barcelona 2 2006, 2009
Thiago Motta  Brezilya Barcelona, FC Internazionale Milano 2 2006, 2010 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Xavi  İspanya Barcelona 2 2006, 2009
Sylvinho  Brezilya Barcelona 2 2006, 2009
Lionel Messi  Arjantin Barcelona 2 2006, 2009 2006 yılının final maçında sakatlanmıştır.
Santiago Ezquerro  İspanya Barcelona 1 2006 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Maxi López  Arjantin Barcelona 1 2006 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Gabri  İspanya Barcelona 1 2006 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jerzy Dudek  Polonya Liverpool 1 2005
Steve Finnan  İrlanda Liverpool 1 2005
Dietmar Hamann  Almanya Liverpool 1 2005
Sami Hyypiä  Finlandiya Liverpool 1 2005
Jamie Carragher  İngiltere Liverpool 1 2005
Djimi Traoré  Mali Liverpool 1 2005
Harry Kewell  Avustralya Liverpool 1 2005
Vladimír Šmicer  Çek Cumhuriyeti Liverpool 1 2005
Xabi Alonso  İspanya Liverpool 1 2005
Steven Gerrard  İngiltere Liverpool 1 2005 2005'te şampiyon olan takımın kaptanıdır.
John Arne Riise  Norveç Liverpool 1 2005
Luis García  İspanya Liverpool 1 2005
Milan Baroš  Çek Cumhuriyeti Liverpool 1 2005
Djibril Cissé  Fransa Liverpool 1 2005
Scott Carson  İngiltere Liverpool 1 2005
Josemi  İspanya Liverpool 1 2005
Igor Bišcan  Hırvatistan Liverpool 1 2005
Antonio Núñez  İspanya Liverpool 1 2005
Vítor Baía  Portekiz Porto 1 2004 Üç büyük UEFA turnuvasını kazanan dokuz futbolcudan birisidir. (ŞL, KGK, UK)
Nuno Valente  Portekiz Porto 1 2004
Jorge Costa  Portekiz Porto 1 2004 2004'te şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Ricardo Carvalho  Portekiz Porto 1 2004
Paulo Ferreira  Portekiz Porto 1 2004
Costinha  Portekiz Porto 1 2004
Pedro Emanuel  Portekiz Porto 1 2004
Maniche  Portekiz Porto 1 2004
Pedro Mendes  Portekiz Porto 1 2004
Derlei  Brezilya Porto 1 2004
Benni McCarthy  Güney Afrika Porto 1 2004
Dmitri Alenichev  Rusya Porto 1 2004
Carlos Alberto  Brezilya Porto 1 2004
Ricardo Costa  Portekiz Porto 1 2004
Edgaras Jankauskas  Litvanya Porto 1 2004
José Bosingwa  Portekiz Porto 1 2004
Nuno  Portekiz Porto 1 2004
Dida  Brezilya Milan 2 2003, 2007
Alessandro Costacurta  İtalya Milan 5 1989, 1990, 1994, 2003, 2007
Roque Júnior  Brezilya Milan 1 2003
Alessandro Nesta  İtalya Milan 2 2003, 2007
Paolo Maldini  İtalya Milan 5 1989, 1990, 1994, 2003, 2007 2003 ve 2007'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Kakha Kaladze  Gürcistan Milan 2 2003, 2007
Gennaro Gattuso  İtalya Milan 2 2003, 2007
Andrea Pirlo  İtalya Milan 2 2003, 2007
Serginho  Brezilya Milan 2 2003, 2007
Rui Costa  Portekiz Milan 1 2003
Massimo Ambrosini  İtalya Milan 2 2003, 2007
Andriy Shevchenko  Ukrayna Milan 1 2003
Filippo Inzaghi  İtalya Milan 2 2003, 2007
Christian Abbiati  İtalya Milan 1 2003
Rivaldo  Brezilya Milan 1 2003
Martin Laursen  Danimarka Milan 1 2003
Cristian Brocchi  İtalya Milan 2 2003, 2007
Samuele Dalla Bona  İtalya Milan 1 2003 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jon Dahl Tomasson  Danimarka Milan 1 2003 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
César Sánchez  İspanya Real Madrid 1 2002
Luís Figo  Portekiz Real Madrid 1 2002
Claude Makélélé  Fransa Real Madrid 1 2002
Flávio Conceição  Brezilya Real Madrid 1 2002
Zinedine Zidane  Fransa Real Madrid 1 2002
Santiago Solari  Arjantin Real Madrid 1 2002
Pedro Munitis  İspanya Real Madrid 1 2002
Francisco Pavón  İspanya Real Madrid 1 2002
Javier Portillo  İspanya Real Madrid 1 2002
Carlos Sánchez  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Albert Celades  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Óscar Miñambres  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Borja Fernández  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Rubén  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Enrique Corrales  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Raúl Bravo  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Valdo  İspanya Real Madrid 1 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Oliver Kahn  Almanya Bayern Münih 1 2001
Samuel Kuffour  Gana Bayern Münih 1 2001
Patrik Andersson  İsveç Bayern Münih 1 2001
Thomas Linke  Almanya Bayern Münih 1 2001
Willy Sagnol  Fransa Bayern Münih 1 2001
Carsten Jancker  Almanya Bayern Münih 1 2001
Owen Hargreaves  İngiltere Bayern Münih, Manchester United 2 2001, 2008
Stefan Effenberg  Almanya Bayern Münih 1 2001 2001'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Bixente Lizarazu  Fransa Bayern Münih 1 2001
Mehmet Scholl  Almanya Bayern Münih 1 2001
Paulo Sérgio  Brezilya Bayern Münih 1 2001
Giovane Elber  Brezilya Bayern Münih 1 2001
Alexander Zickler  Almanya Bayern Münih 1 2001
Bernd Dreher  Almanya Bayern Münih 1 2001
Ciriaco Sforza  İsviçre Bayern Münih 1 2001
Michael Tarnat  Almanya Bayern Münih 1 2001
Roque Santa Cruz  Paraguay Bayern Münih 1 2001
Stefan Wessels  Almanya Bayern Münih 1 2001 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Thorsten Fink  Almanya Bayern Münih 1 2001 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jens Jeremies  Almanya Bayern Münih 1 2001 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Michael Wiesinger  Almanya Bayern Münih 1 2001 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Hasan Salihamidžić  Bosna-Hersek Bayern Münih 1 2001
Nicolas Anelka  Fransa Real Madrid 1 2000
Perica Ognjenović  Sırbistan-Karadağ Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Albano Bizarri  Arjantin Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Javier Dorado  İspanya Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
David Aganzo  İspanya Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Manuel Meca  İspanya Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Júlio César  Brezilya Real Madrid 1 2000 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Geremi  Kamerun Real Madrid 2 2000, 2002 2002 final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Elvir Baljić  Bosna-Hersek Real Madrid 1 2000 , 2002 2002 final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Iván Campo  İspanya Real Madrid 2 2000, 2002
Míchel Salgado  İspanya Real Madrid 2 2000, 2002
Iván Helguera  İspanya Real Madrid 2 2000, 2002
Samuel Eto'o  Kamerun Real Madrid, Barcelona, FC Internazionale Milano 4 2000, 2006, 2009, 2010
Steve McManaman  İngiltere Real Madrid 2 2000, 2002 Yabancı bir kulüpte şampiyonluk yaşayan ilk İngiliz futbolcudur.
Carlos Reina  İspanya Real Madrid 2 2000, 2002 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Peter Schmeichel  Danimarka Manchester United 1 1999
Gary Neville  İngiltere Manchester United 2 1999, 2008 2008 final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Ronny Johnsen  Norveç Manchester United 1 1999
Jaap Stam  Hollanda Manchester United 1 1999
Denis Irwin  İrlanda Manchester United 1 1999
David Beckham  İngiltere Manchester United 1 1999
Nicky Butt  İngiltere Manchester United 1 1999
Ryan Giggs  Galler Manchester United 2 1999, 2008
Jesper Blomqvist  İsveç Manchester United 1 1999
Teddy Sheringham  İngiltere Manchester United 1 1999
Dwight Yorke  Trinidad ve Tobago Manchester United 1 1999
Andy Cole  İngiltere Manchester United 1 1999
Ole Gunnar Solskjær  Norveç Manchester United 1 1999
Raimond van der Gouw  Hollanda Manchester United 1 1999
David May  İngiltere Manchester United 1 1999
Phil Neville  İngiltere Manchester United 1 1999
Wes Brown  İngiltere Manchester United 2 1999, 2008
Jonathan Greening  İngiltere Manchester United 1 1999
Paul Scholes  İngiltere Manchester United 2 1999, 2008
Roy Keane  İrlanda Manchester United 1 1999
Henning Berg  Norveç Manchester United 1 1999 1999 final maçının kadrosunda yer almamıştır.
José Amavisca  İspanya Real Madrid 1 1998
Predrag Mijatović  Sırbistan-Karadağ Real Madrid 1 1998
Davor Šuker  Hırvatistan Real Madrid 1 1998
Zé Roberto  Brezilya Real Madrid 1 1998
Dani García  İspanya Real Madrid 1 1998
Jaime Sanchez  İspanya Real Madrid 1 1998
Santiago Cañizares  İspanya Real Madrid 1 1998
Fernando Sanz  İspanya Real Madrid 1 1998
Víctor Sánchez  İspanya Real Madrid 1 1998
Pedro Contreras  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Chendo  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Raúl Pareja  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Manuel Canabal  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Álvaro Benito  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Roberto Rojas  İspanya Real Madrid 1 1998 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Bodo Illgner  Almanya Real Madrid 2 1998, 2000
Christian Karembeu  Fransa Real Madrid 2 1998, 2000
Manuel Sanchís Hontiyuelo  İspanya Real Madrid 2 1998, 2000 1998'te şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Sávio Bortolini  Brezilya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Fernando Hierro  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002 2002'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Roberto Carlos  Brezilya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Raúl  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Fernando Morientes  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Guti  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Iker Casillas  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002 1998 final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Aitor Karanka  İspanya Real Madrid 3 1998, 2000, 2002
Fernando Redondo  Arjantin Real Madrid, Milan 3 1998, 2000, 2003 2003 final maçının kadrosunda yer almamıştır. 2000'de ise takım kaptanlığı yapmıştır.
Stefan Klos  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Vladimir But  Rusya Borussia Dortmund 1 1997 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Steinar Pedersen  Norveç Borussia Dortmund 1 1997 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jürgen Kohler  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Matthias Sammer  Almanya Borussia Dortmund 1 1997 1997 şampiyonunun takım kaptanıdır.
Martin Kree  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Stefan Reuter  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Paul Lambert  İskoçya Borussia Dortmund 1 1997
Paulo Sousa  Portekiz Juventus, Borussia Dortmund 2 1996, 1997 İki farklı takımla şampiyonluk yaşamıştır.
Jörg Heinrich  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Andreas Möller  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Michael Zorc  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Karlheinz Riedle  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Heiko Herrlich  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Stéphane Chapuisat  İsviçre Borussia Dortmund 1 1997
Lars Ricken  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Wolfgang de Beer  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
René Tretschok  Almanya Borussia Dortmund 1 1997
Angelo Peruzzi  İtalya Juventus 1 1996
Ciro Ferrara  İtalya Juventus 1 1996
Moreno Torricelli  İtalya Juventus 1 1996
Pietro Vierchowod  İtalya Juventus 1 1996
Gianluca Pessotto  İtalya Juventus 1 1996
Antonio Conte  İtalya Juventus 1 1996
Vladimir Jugović  Yugoslavya
 Sırbistan-Karadağ
Crvena Zvezda, Juventus 2 1991, 1996
Angelo Di Livio  İtalya Juventus 1 1996
Didier Deschamps  Fransa Marseille, Juventus 2 1993, 1996 1993'te şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Alessandro Del Piero  İtalya Juventus 1 1996
Gianluca Vialli  İtalya Juventus 1 1996 Üç büyük UEFA turnuvasını kazanan dokuz futbolcudan birisidir. (ŞL, KGK, UK)
Fabrizio Ravanelli  İtalya Juventus 1 1996
Michele Padovano  İtalya Juventus 1 1996
Sergio Porrini  İtalya Juventus 1 1996
Michaelangelo Rampulla  İtalya Juventus 1 1996
Clarence Seedorf  Hollanda Ajax, Real Madrid, Milan 4 1995, 1998, 2003, 2007
Edwin van der Sar  Hollanda Ajax, Manchester United 2 1995, 2008
Michael Reiziger  Hollanda Ajax 1 1995
Danny Blind  Hollanda Ajax 1 1995
Frank Rijkaard  Hollanda Milan, Ajax 3 1989, 1990, 1995 Teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır.
Frank de Boer  Hollanda Ajax 1 1995
Edgar Davids  Hollanda Ajax 1 1995
Finidi George  Nijerya Ajax 1 1995
Ronald de Boer  Hollanda Ajax 1 1995
Jari Litmanen  Finlandiya Ajax 1 1995
Marc Overmars  Hollanda Ajax 1 1995
Nwankwo Kanu  Nijerya Ajax 1 1995
Patrick Kluivert  Hollanda Ajax 1 1995
Peter van Vossen  Hollanda Ajax 1 1995
Fred Grim  Hollanda Ajax 1 1995
Winston Bogarde  Hollanda Ajax 1 1995
Sebastiano Rossi  İtalya Milan 1 1994
Christian Panucci  İtalya Milan, Real Madrid 2 1994, 1998
Mauro Tassotti  İtalya Milan 3 1989, 1990, 1994 1994'te şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Demetrio Albertini  İtalya Milan 1 1994
Filippo Galli  İtalya Milan 3 1989, 1990, 1994
Stefano Nava  İtalya Milan 1 1994
Roberto Donadoni  İtalya Milan 3 1989, 1990, 1994
Marcel Desailly  Fransa Marseille, Milan 2 1993, 1994 İki farklı takımla şampiyonluk yaşamıştır.
Zvonimir Boban  Hırvatistan Milan 1 1994
Dejan Savićević  Yugoslavya
 Sırbistan-Karadağ
Crvena Zvezda, Milan 2 1991, 1994
Daniele Massaro  İtalya Milan 2 1990, 1994
Marco Simone  İtalya Milan 2 1990, 1994
Mario Ielpo  İtalya Milan 1 1994
Gianluigi Lentini  İtalya Milan 1 1994
Angelo Carbone  İtalya Milan 1 1994
Florin Răducioiu  Romanya Milan 1 1994 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Brian Laudrup  Danimarka Milan 1 1994 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Fabien Barthez  Fransa Marseille 1 1993
Jocelyn Angloma  Fransa Marseille 1 1993
Jean-Philippe Durand  Fransa Marseille 1 1993
Éric Di Meco  Fransa Marseille 1 1993
Basile Boli  Fransa Marseille 1 1993
Franck Sauzée  Fransa Marseille 1 1993
Jean-Jacques Eydelie  Fransa Marseille 1 1993
Alen Bokšić  Hırvatistan Marseille 1 1993
Rudi Völler  Almanya Marseille 1 1993
Jean-Christophe Thomas  Fransa Marseille 1 1993
Abédi Pelé  Gana Marseille 1 1993
Pascal Olmeta  Fransa Marseille 1 1993
Bernard Casoni  Fransa Marseille 1 1993
Jean-Marc Ferreri  Fransa Marseille 1 1993
Igor Dobrovolski  Rusya Marseille 1 1993 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Andoni Zubizarreta  İspanya FC Barcelona 1 1992 1992'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Eusebio Sacristán  İspanya FC Barcelona 1 1992
Albert Ferrer  İspanya FC Barcelona 1 1992
Ronald Koeman  Hollanda PSV, FC Barcelona 2 1988, 1992
Nando  İspanya FC Barcelona 1 1992
Juan Carlos  İspanya FC Barcelona 1 1992
José Mari Bakero  İspanya Barcelona 1 1992
Josep Guardiola  İspanya Barcelona 1 1992 Teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır.
José Ramón Alexanko  İspanya Barcelona 1 1992
Michael Laudrup  Danimarka Barcelona 1 1992
Julio Salinas  İspanya Barcelona 1 1992
Jon Andoni Goicoechea  İspanya Barcelona 1 1992
Hristo Stoichkov  Bulgaristan Barcelona 1 1992
Ricardo Serna  İspanya Barcelona 1 1992
Cristóbal Aguilera  İspanya Barcelona 1 1992
Richard Witschge  Hollanda Barcelona 1 1992
GuillermoAmor  İspanya Barcelona 1 1992
Aitor Beguiristain  İspanya Barcelona 1 1992
Miguel Angel Nadal  İspanya Barcelona 1 1992
Stevan Stojanović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991 1991'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Miodrag Belodedici  Romanya Steaua Bükreş, Crvena Zvezda 2 1986, 1991
Ilija Najdoski  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Refik Šabanadžović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Slobodan Marović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Siniša Mihajlović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Dragiša Binić  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Robert Prosinečki  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Darko Pancev  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Vlada Stošić  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Milić Jovanović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Ivica Momčilović  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Rade Tošić  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Vladan Lukić  Yugoslavya Crvena Zvezda 1 1991
Andrea Pazzagli  İtalya Milan 1 1990
Stefano Borgonovo  İtalya Milan 1 1990
Giovanni Galli  İtalya Milan 2 1989, 1990
Franco Baresi  İtalya Milan 3 1989, 1990, 1994 1989 ve 1990 yıllarında takım kaptanlığı yapmış, 1994 final maçının kadrosunda ise yer almamıştır.
Angelo Colombo  İtalya Milan 2 1989, 1990
Carlo Ancelotti  İtalya Milan 2 1989, 1990 Teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır.
Alberigo Evani  İtalya Milan 2 1989, 1990
Ruud Gullit  Hollanda Milan 2 1989, 1990
Marco van Basten  Hollanda Milan 2 1989, 1990
Pietro Paolo Virdis  İtalya Milan 1 1989
Hans van Breukelen  Hollanda PSV 1 1988
Eric Gerets  Belçika PSV 1 1988 1988'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Ivan Nielsen  Danimarka PSV 1 1988
Berry van Aerle  Hollanda PSV 1 1988
Jan Heintze  Danimarka PSV 1 1988
Edward Linskens  Hollanda PSV 1 1988
Gerald Vanenburg  Hollanda PSV 1 1988
Søren Lerby  Danimarka PSV 1 1988
Wim Kieft  Hollanda PSV 1 1988
Hans Gillhaus  Hollanda PSV 1 1988
Anton Janssen  Hollanda PSV 1 1988
Adick Koot  Hollanda PSV 1 1988
Eric Viscaal  Hollanda PSV 1 1988
Willy van de Kerkhof  Hollanda PSV 1 1988
Patrick Lodewijks  Hollanda PSV 1 1988
Józef Mlynarczyk  Polonya Porto 1 1987
João Pinto  Portekiz Porto 1 1987
Celso  Portekiz Porto 1 1987
Eduardo Luís  Portekiz Porto 1 1987
Augusto Inácio  Portekiz Porto 1 1987
Antonio Frasco  Portekiz Porto 1 1987
Jaime Magalhães  Portekiz Porto 1 1987
António André  Portekiz Porto 1 1987
António Sousa  Portekiz Porto 1 1987
Quim  Portekiz Porto 1 1987
Juary  Brezilya Porto 1 1987
Rabah Madjer  Cezayir Porto 1 1987
Paulo Futre  Portekiz Porto 1 1987
Festas  Portekiz Porto 1 1987
Zé Beto  Portekiz Porto 1 1987
Walter Casagrande  Brezilya Porto 1 1987
Helmuth Duckadam  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Ştefan Iovan  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Adrian Bumbescu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Ilie Bărbulescu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Gavril Balint  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Lucian Bălan  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Anghel Iordănescu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Ladislau Bölöni  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Mihail Majearu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Marius Lăcătuş  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Victor Piţurcă  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Marin Radu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Dumitru Stângaciu  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Tudorel Stoica  Romanya Steaua Bükreş 1 1986
Stefano Tacconi  İtalya Juventus 1 1985 Kulüpler düzeyindeki tüm UEFA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan beş futbolcudan birisidir.
Luciano Favero  İtalya Juventus 1 1985
Antonio Cabrini  İtalya Juventus 1 1985 Kulüpler düzeyindeki tüm UEFA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan beş futbolcudan birisidir.
Sergio Brio  İtalya Juventus 1 1985 Kulüpler düzeyindeki tüm UEFA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan beş futbolcudan birisidir.
Gaetano Scirea  İtalya Juventus 1 1985 Kulüpler düzeyindeki tüm UEFA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan beş futbolcudan birisidir.
Massimo Bonini  San Marino Juventus 1 1985
Michel Platini  Fransa Juventus 1 1985
Marco Tardelli  İtalya Juventus 1 1985 Üç büyük UEFA turnuvasını kazanan dokuz futbolcudan birisidir. (ŞL, KGK, UK)
Massimo Briaschi  İtalya Juventus 1 1985
Claudio Prandelli  İtalya Juventus 1 1985
Paolo Rossi  İtalya Juventus 1 1985
Beniamo Vignola  İtalya Juventus 1 1985
Zbigniew Boniek  Polonya Juventus 1 1985
Luciano Bodini  İtalya Juventus 1 1985
Bruce Grobbelaar  Zimbabve Liverpool 1 1984
Phil Neal  İngiltere Liverpool 4 1977, 1978, 1981, 1984
Mark Lawrenson  İrlanda Liverpool 1 1984
Alan Hansen  İskoçya Liverpool 3 1978, 1981, 1984
Alan Kennedy  İngiltere Liverpool 2 1981, 1984
Craig Johnston  İngiltere Liverpool 1 1984
Steve Nicol  İskoçya Liverpool 1 1984
Sammy Lee  İngiltere Liverpool 2 1981, 1984
Graeme Souness  İskoçya Liverpool 3 1978, 1981, 1984 1984'te şampiyon olan takımın teknik direktörüdür.
Ronnie Whelan  İrlanda Liverpool 1 1984
Kenny Dalglish  İskoçya Liverpool 3 1978, 1981, 1984
Michael Robinson  İrlanda Liverpool 1 1984
Ian Rush  Galler Liverpool 1 1984
Bob Bolder  İngiltere Liverpool 1 1984
David Hodgson  İngiltere Liverpool 1 1984
Gary Gillespie  İskoçya Liverpool 1 1984
Uli Stein  Almanya Hamburg 1 1983
Manfred Kaltz  Almanya Hamburg 1 1983
Ditmar Jakobs  Almanya Hamburg 1 1983
Holger Hieronymus  Almanya Hamburg 1 1983
Bernd Wehmeyer  Almanya Hamburg 1 1983
Jürgen Groh  Almanya Hamburg 1 1983
Wolfgang Rolff  Almanya Hamburg 1 1983
Felix Magath  Almanya Hamburg 1 1983
Jürgen Milewski  Almanya Hamburg 1 1983
Horst Hrubesch  Almanya Hamburg 1 1983
Lars Bastrup  Danimarka Hamburg 1 1983
Thomas von Heesen  Almanya Hamburg 1 1983
Uwe Hain  Almanya Hamburg 1 1983
Jimmy Rimmer  İngiltere Manchester United, Aston Villa 2 1968, 1982
Nigel Spink  İngiltere Aston Villa 1 1982
Kenny Swain  İngiltere Aston Villa 1 1982
Allan Evans  İskoçya Aston Villa 1 1982
Ken McNaught  İskoçya Aston Villa 1 1982
Gary Williams  İngiltere Aston Villa 1 1982
Des Bremner  İskoçya Aston Villa 1 1982
Gordon Cowans  İngiltere Aston Villa 1 1982
Dennis Mortimer  İngiltere Aston Villa 1 1982 1982'de şampiyon olan takımın teknik direktörüdür.
Gary Shaw  İngiltere Aston Villa 1 1982
Peter Withe  İngiltere Aston Villa 1 1982
Tony Morley  İngiltere Aston Villa 1 1982
Ray Clemence  İngiltere Liverpool 3 1977, 1978, 1981
Phil Thompson  İngiltere Liverpool 2 1978, 1981 1981'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Terry McDermott  İngiltere Liverpool 3 1977, 1978, 1981
Ray Kennedy  İngiltere Liverpool 3 1977, 1978, 1981
Jimmy Case  İngiltere Liverpool 3 1977, 1978, 1981
David Johnson  İngiltere Liverpool 2 1977, 1981
Steve Ogrizovic  İngiltere Liverpool 2 1978, 1981
Colin Irwin  İngiltere Liverpool 2 1978, 1981
Howard Gayle  İngiltere Liverpool 1 1981
Richard Money  İngiltere Liverpool 1 1981
Peter Shilton  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Viv Anderson  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Frank Gray  İskoçya Nottingham Forest 1 1980
Bryn Gunn  İngiltere Nottingham Forest 1 1980
Larry Lloyd  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Kenny Burns  İskoçya Nottingham Forest 2 1979, 1980
Frank Clark  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Martin O'Neill  Kuzey İrlanda Nottingham Forest 1 1980
John McGovern  İskoçya Nottingham Forest 2 1979, 1980 1979 ve 1980'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Ian Bowyer  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Gary Mills  İngiltere Nottingham Forest 1 1980
John O'Hare  İskoçya Nottingham Forest 1 1980
John Robertson  İskoçya Nottingham Forest 2 1979, 1980
Garry Birtles  İngiltere Nottingham Forest 2 1979, 1980
Jimmy Montgomery  İngiltere Nottingham Forest 1 1979
Trevor Francis  İngiltere Nottingham Forest 1 1979
Tony Woodcock  İngiltere Nottingham Forest 1 1979
Chris Woods  İngiltere Nottingham Forest 1 1979
Emlyn Hughes  İngiltere Liverpool 2 1977, 1978 1977 ve 1978'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
David Fairclough  İngiltere Liverpool 2 1977, 1978
Steve Heighway  İrlanda Liverpool 2 1977, 1978
Joey Jones  Galler Liverpool 2 1977, 1978
Ian Callaghan  İngiltere Liverpool 2 1977, 1978
Tommy Smith  İngiltere Liverpool 1 1977
Kevin Keegan  İngiltere Liverpool 1 1977
Peter McDonnell  İngiltere Liverpool 1 1977
Alan Waddle  İngiltere Liverpool 1 1977
Alec Lindsay  İngiltere Liverpool 1 1977
Sepp Maier  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Johnny Hansen  Danimarka Bayern Münih 2 1974, 1976
Hans-Georg Schwarzenbeck  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Franz Beckenbauer  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976 1974, 1975 ve 1976'da şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Udo Horsmann  Almanya Bayern Münih 1 1976
Hugo Robl  Almanya Bayern Münih 2 1975, 1976
Bernd Dürnberger  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Franz Roth  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Hans-Josef Kapellmann  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Karl-Heinz Rummenigge  Almanya Bayern Münih 1 1976
Gerd Müller  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Ulrich Hoeness  Almanya Bayern Münih 3 1974, 1975, 1976
Björn Andersson  İsveç Bayern Münih 1 1975
Sepp Weiss  Almanya Bayern Münih 1 1975
Rainer Zobel  Almanya Bayern Münih 2 1974, 1975
Klaus Wunder  Almanya Bayern Münih 1 1975
Conny Torstensson  İsveç Bayern Münih 2 1974, 1975
Paul Breitner  Almanya Bayern Münih 1 1974
Heinz Stuy  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Wim Suurbier  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Barry Hulshoff  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Horst Blankenburg  Almanya Ajax 3 1971, 1972, 1973
Ruud Krol  Hollanda Ajax 2 1972, 1973
Johan Neeskens  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Arnold Mühren  Hollanda Ajax 3 1973 Üç büyük UEFA turnuvasını kazanan dokuz futbolcudan birisidir. (ŞL, KGK, UK)
Gerrie Mühren  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Arie Haan  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Johnny Rep  Hollanda Ajax 1 1973
Johan Cruijff  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973 1973'te şampiyon olan takımın kaptanıdır. Ayrıca teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır.
Piet Keizer  Hollanda Ajax 3 1971, 1972, 1973
Sjaak Swart  Hollanda Ajax 2 1971, 1972
Velibor Vasović  Yugoslavya Ajax 1 1971
Nico Rijnders  Hollanda Ajax 1 1971
Dick van Dijk  Hollanda Ajax 1 1971
Eddy Pieters Graafland  Hollanda Feyenoord 1 1970
Piet Romeijn  Hollanda Feyenoord 1 1970
Guus Haak  Hollanda Feyenoord 1 1970
Theo Laseroms  Hollanda Feyenoord 1 1970
Rinus Israël  Hollanda Feyenoord 1 1970
Theo van Duivenbode  Hollanda Feyenoord 1 1970
Franz Hasil  Avusturya Feyenoord 1 1970
Wim Jansen  Hollanda Feyenoord 1 1970
Willem van Hanegem  Hollanda Feyenoord 1 1970
Henk Wery  Hollanda Feyenoord 1 1970
Ove Kindvall  İsveç Feyenoord 1 1970
Coen Moulijn  Hollanda Feyenoord 1 1970
Fabio Cudicini  İtalya Milan 1 1969
Angelo Anquilletti  İtalya Milan 1 1969
Karl-Heinz Schnellinger  Almanya Milan 1 1969
Roberto Rosato  İtalya Milan 1 1969
Saul Malatrasi  İtalya FC Internazionale Milano, Milan 2 1965[kaynak belirtilmeli], 1969
Giovanni Trapattoni  İtalya Milan 2 1963, 1969 Teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır.
Kurt Hamrin  İsveç Milan 1 1969
Giovanni Lodetti  İtalya Milan 2 1963, 1969
Angelo Sormani  İtalya Milan 1 1969
Gianni Rivera  İtalya Milan 2 1963, 1969 1969'da şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Pierino Prati  İtalya Milan 1 1969
Alex Stepney  İngiltere Manchester United 1 1968
Shay Brennan  İrlanda Manchester United 1 1968
Nobby Stiles  İngiltere Manchester United 1 1968
Bill Foulkes  İngiltere Manchester United 1 1968
Tony Dunne  İrlanda Manchester United 1 1968
Pat Crerand  İskoçya Manchester United 1 1968
Francis Burns  İskoçya Manchester United 1 1968 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
John Fitzpatrick  İskoçya Manchester United 1 1968 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Jimmy Ryan  İskoçya Manchester United 1 1968 Final maçının kadrosunda yer almamıştır.
Bobby Charlton  İngiltere Manchester United 1 1968 1968 yılında şampiyon olan takımın kaptanıdır.
David Sadler  İngiltere Manchester United 1 1968
George Best  Kuzey İrlanda Manchester United 1 1968
Brian Kidd  İngiltere Manchester United 1 1968
John Aston  İngiltere Manchester United 1 1968
Ronnie Simpson  İskoçya Celtic 1 1967
Jim Craig  İskoçya Celtic 1 1967
Tommy Gemmell  İskoçya Celtic 1 1967
Bobby Murdoch  İskoçya Celtic 1 1967
Billy McNeill  İskoçya Celtic 1 1967
John Clark  İskoçya Celtic 1 1967
Jimmy Johnstone  İskoçya Celtic 1 1967
William Wallace  İskoçya Celtic 1 1967
Stevie Chalmers  İskoçya Celtic 1 1967
Bertie Auld  İskoçya Celtic 1 1967
Robert Lennox  İskoçya Celtic 1 1967
John Fallon  İskoçya Celtic 1 1967
José Araquistáin  İspanya Real Madrid 1 1966
Antonio Betancort  İspanya Real Madrid 1 1966
Ramón Tejada  İspanya Real Madrid 1 1966
Vicente Miera  İspanya Real Madrid 1 1966
Pedro De Felipe  İspanya Real Madrid 1 1966
Antonio Calpe  İspanya Real Madrid 1 1966
Ignacio Zoco  İspanya Real Madrid 1 1966
Manuel Sanchís Martínez  İspanya Real Madrid 1 1966
José Pirri  İspanya Real Madrid 1 1966
Manuel Velázquez  İspanya Real Madrid 1 1966
Francisco Serena  İspanya Real Madrid 1 1966
Félix Ruiz  İspanya Real Madrid 1 1966
Fidalgo Veloso  İspanya Real Madrid 1 1966
Juan Agüero  Paraguay Real Madrid 1 1966
Amancio Amaro  İspanya Real Madrid 1 1966
Ramón Grosso  İspanya Real Madrid 1 1966
Giuliano Sarti  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Tarcisio Burgnich  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Aristide Guarneri  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Giacinto Facchetti  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Gianfranco Bedin  İtalya FC Internazionale Milano 1 1965
Armando Picchi  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965 1964 ve 1965 yıllarında şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Jair da Costa  Brezilya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Sandro Mazzola  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Joaquín Peiró  İspanya FC Internazionale Milano 1 1965
Luis Suárez  İspanya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Mario Corso  İtalya FC Internazionale Milano 2 1964, 1965
Carlo Tagnin  İtalya FC Internazionale Milano 1 1964
Aurelio Milani  İtalya FC Internazionale Milano 1 1964
Giorgio Ghezzi  İtalya Milan 1 1963
Mario David  İtalya Milan 1 1963
Mario Trebbi  İtalya Milan 1 1963
Morales Benitez Victor  Peru Milan 1 1963
Cesare Maldini  İtalya Milan 1 1963
Gino Pivatelli  İtalya Milan 1 1963
Dino Sani  Brezilya Milan 1 1963
José Altafini  Brezilya Milan 1 1963
Bruno Mora  İtalya Milan 1 1963
Costa Pereira  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Mario João  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Germano  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Angelo Martins  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Domiciano Cávem  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Fernando Cruz  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
José Augusto  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
Eusébio  Portekiz Benfica 1 1962
José Aguas  Portekiz Benfica 2 1961, 1962 1961 ve 1962'de şampiyon olan takımın kaptanıdır.
Mário Coluna  Portekiz Benfica 2 1961, 1962
António Simões  Portekiz Benfica 1 1962
José Neto  Portekiz Benfica 1 1961
Joaquim Santana  Portekiz Benfica 1 1961
Didi  Brezilya Real Madrid 1 1960
Canário  Brezilya Real Madrid 1 1960
José María Vidal  İspanya Real Madrid 1 1960
Canario  İspanya Real Madrid 1 1960
Luis del Sol  İspanya Real Madrid 1 1960
Pantaleón  İspanya Real Madrid 1 1960
Pepillo  İspanya Real Madrid 1 1960
Manuel Bueno  İspanya Real Madrid 2 1960, 1966
Pachín  İspanya Real Madrid 2 1960, 1966
Antonio Ruiz Cervilla  İspanya Real Madrid 2 1959, 1960
Jesús Herrera  İspanya Real Madrid 2 1959, 1960
Miché  İspanya Real Madrid 1 1959, 1960
Ferenc Puskás  Macaristan Real Madrid 3 1959, 1960, 1966
Pereda  İspanya Real Madrid 1 1958
Rogelio Domínguez  Arjantin Real Madrid 3 1958, 1959, 1960
José Santamaría  Uruguay Real Madrid 4 1958, 1959, 1960, 1966
Manuel Torres  İspanya Real Madrid 1 1957
Berasaluce Marquiegui  İspanya Real Madrid 1 1957
Raymond Kopa  Fransa Real Madrid 3 1957, 1958, 1959
Enrique Mateos[1]  İspanya Real Madrid 4 1957, 1958, 1959, 1960
Castaño  İspanya Real Madrid 1 1956
Luis Molowny  İspanya Real Madrid 1 1956
Pérez-Payá Soler  İspanya Real Madrid 1 1956
Roque Olsen  Arjantin Real Madrid 1 1956
Joaquín Navarro  İspanya Real Madrid 2 1956, 1957
Joaquín Oliva  İspanya Real Madrid 2 1956, 1957
Angel Atienza  İspanya Real Madrid 3 1956, 1957, 1958
Miguel Muñoz  İspanya Real Madrid 3 1956, 1957, 1958 1960 ve 1966 yıllarında teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşamıştır. Ayrıca 1956 ve 1957 yıllarında şampiyon olan takımın da kaptanıdır.
Becerril Minguela  İspanya Real Madrid 3 1956, 1957, 1958
Ramón Marsal Ribó[2]  İspanya Real Madrid 3 1956, 1957, 1958
Joseíto  İspanya Real Madrid 4 1956, 1957 1958, 1959
Héctor Rial  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Juan Alonso[3]  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Juan Santistebán[4][5]  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Marquitos  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Rafael Lesmes  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
José María Zárraga  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Alfredo Di Stéfano  İspanya Real Madrid 5 1956, 1957, 1958, 1959, 1960
Francisco Gento  İspanya Real Madrid 6 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966 Bu kupada en çok şampiyonluk yaşayan futbolcudur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]