UEFA Şampiyonlar Ligi'ni yayınlayan televizyon kanalları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

2018–2021 sezonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Yayıncı Kaynak
Arnavutluk [1][2]
Andorra [3]
Ermenistan Armenia TV [4]
Avustralya Optus Sport [5][6]
Avusturya [7]
Azerbaycan CBC Sport [8]
Belarus Belteleradio [9]
Belçika [10][11][12][13]
Bosna Hersek [4][14]
Brezilya [15][16]
Brunei beIN Sports [17]
Bulgaristan [18][19]
Kamboçya UEFA.tv [2]
Kanada DAZN [20][21][22]
Karayipler [2][23]
Çin [24][25]
Hırvatistan [4][26][27][28]
Kıbrıs CytaVision [29]
Çekya O2 TV [30][31]
Danimarka NENT [32]
Estonya All Media Baltics [4]
Finlandiya [33]
Fransa [34][35]
Gürcistan Silk Sport [4]
Almanya [7][36]
Yunanistan [37][38]
Haiti Canal+ [4]
Hong Kong [2][39]
Macaristan [40][41]
İzlanda Stöð 2 Sport [42]
Hint Yarımadası Sony Pictures Networks [43]
Endonezya Emtek [44][45]
Uçakta/Gemide Sport24 [4]
İrlanda [46][47][48][49]
İsrail Sport 5 [4][50]
İtalya [51][52]
Japonya Wowow [53]
Kazakistan Qazaqstan RTRK [54]
Kosova [55][56]
Kırgızistan Q Sport [2]
Laos UEFA.tv [2]
Latin Amerika [57][58][59]
Letonya All Media Baltics [4]
Litvanya All Media Baltics [4]
Lüksemburg [4]
Makao TDM [60]
Makedonya Arena Sport [4]
Malezya beIN Sports [17]
Malta
  • PBS
  • Total Sports Network
[4][61]
MENA beIN Sports [62]
Moldova GMG [4]
Moğolistan SPS [63]
Karadağ [4]
Myanmar Sky Net [64]
Hollanda [65][66]
Yeni Zelanda SKY Sport [67]
Norveç [32][68]
Pasifik Adaları Sky Pacific [69]
Filipinler UEFA.tv [2]
Polonya [70][71]
Portekiz [72][73]
Romanya [74][75][76]
Rusya Match TV [77]
San Marino Sky Sport [78]
Sırbistan [4]
Singapur beIN Sports [79][80][81]
Slovakya Orange Sport [30][31][82]
Slovenya [4]
Solomon Adaları TTV [4][83]
Güney Afrika SuperSport [84]
Güney Kore SPOTV [60]
İspanya Movistar+ [85]
Sahra Altı Afrika [4][84]
İsveç NENT [32]
İsviçre [86][87]
Tayvan ELTA [2]
Tacikistan
  • TV Futbol
  • Varzish TV
[88]
Tayland UEFA.tv [2]
Türkiye beIN Sports [89][90]
Ukrayna [91][92]
Birleşik Krallık BT Sport [49][93]
ABD [94][95][96][97]
Özbekistan Uzreport [98]
Vietnam K+ [99]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "EVENTIN MË TË BUKUR FUTBOLLISTIK NË MBARË BOTËN DO TË VAZHDONI TA NDIQNI VETËM NË TRING!". tring.al. Tring. 8 Mart 2018. Erişim tarihi: 26 Nisan 2018. 
  2. ^ a b c d e f g h i "Where to watch UEFA Champions League". UEFA. 8 Aralık 2020. Erişim tarihi: 15 Şubat 2021. 
  3. ^ "Andorra Telecom introdueix novetats en els paquets de televisió". Ara Andorra (Katalanca). 12 Ağustos 2019. 2 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2019. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s "Media rights sales: 2018-21 UEFA Champions League™/UEFA Super Cup™" (PDF). UEFA.org. UEFA. 29 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2017. 
  5. ^ "Optus Sport To Show UEFA Champions League, UEFA Super Cup And UEFA Europa League". optus.com.au. Optus. 3 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2018. 
  6. ^ Campbell, David (3 Ağustos 2018). "Optus secures broadcast rights to Champions and Europa leagues". The Daily Telegraph. dailytelegraph.com.au. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2018. 
  7. ^ a b "UEFA Champions League bis 2021 bei Sky". SKY Deutschland. sky.de. 13 Haziran 2017. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  8. ^ "Çempionlar Liqası CBC Sport-da!". cbcsport.tv. CBC Sport. 7 Ağustos 2018. 19 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2018. 
  9. ^ "Лига чемпионов УЕФА. Сезон 2018-2019". tvr.by. TVR. September 2018. Erişim tarihi: 15 Eylül 2018. 
  10. ^ "La Ligue des champions et Club RTL resignent pour trois saisons!". rtl.be. RTL. 20 Aralık 2017. Erişim tarihi: 22 Aralık 2017. 
  11. ^ "Zeven nieuwe voorjaarprogramma's op VIER, na de zomer live Champions League voetbal en in het weekend het uitdagende glossy Dancing with the Stars". communicatie.vier.be. VIER. 17 Ocak 2018. Erişim tarihi: 19 Ocak 2018. 
  12. ^ "Q2 and Vier pick up free-to-air Uefa Champions League rights". SportsPro. 22 Ocak 2018. Erişim tarihi: 23 Ocak 2018. 
  13. ^ "All of UEFA Champions League to continue to be available exclusively on Proximus TV until 2021". proximus.com. Proximus. 21 Aralık 2017. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  14. ^ "Pink BH će osim utakmica Zmajeva prenositi i Ligu prvaka". 7 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ Holmes, Elena (28 Haziran 2018). "Report: Facebook secures Champions League rights in Brazil". SportsPro. Sportspromedia.com. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  16. ^ "POSICIONAMENTO OFICIAL DO ESPORTE INTERATIVO". esporteinterativo.com.br. Esporte Interativo. 11 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  17. ^ a b "Mendapatkan hak penyiaran perlawanan UEFA bukan mudah - Astro". astroawani.com. Astro. 18 Eylül 2018. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  18. ^ "bTV Media Group ще излъчва срещи от УЕФА Шампионска лига и през следващите три години". btv.bg. bTV. 19 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2018. 
  19. ^ "Спортните канали на A1 ще излъчват на живо мачове от УЕФА Шампионска лига през новия сезон". a1.bg. A1. 19 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2018. 
  20. ^ "DAZN CANADA SCORES EXCLUSIVE UEFA CHAMPIONS LEAGUE AND UEFA EUROPA LEAGUE RIGHTS". media.dazn.com. DAZN. 25 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2018. 
  21. ^ "DAZN scoops up Canadian UEFA Champions League rights". The Province (İngilizce). 25 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2018. 
  22. ^ "DAZN gets Canadian broadcast rights for Champions League soccer". The Globe and Mail. Canadian Press. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2018. 
  23. ^ "Flow Sports and Sportsmax to Broadcast UEFA Champions League and UEFA Europa League From Next Season". cwc.com. CWC. 19 Aralık 2017. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  24. ^ "央视"收复失地" 今天起又能直播欧冠啦!". China News. 7 Kasım 2018. Erişim tarihi: 23 Eylül 2019. 
  25. ^ "2020/2021赛季PP体育欧洲冠军联赛权利声明". PP sport. Erişim tarihi: 29 Eylül 2020. 
  26. ^ "Vipnet otkupio ekskluzivna prava za UEFA Ligu prvaka". Vipnet.hr. Vipnet. 14 Aralık 2017. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  27. ^ Holmes, Elena (18 Aralık 2017). "Vipnet picks up Champions League rights in Croatia". SportsPro. Sportspromedia.com. Erişim tarihi: 19 Aralık 2017. 
  28. ^ "Croatia's PlanetSport to air UEFA Champions League". www.telecompaper.com (İngilizce). 29 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2018. 
  29. ^ "Στη Cytavision οι αγώνες UEFA Champions League και UEFA Europa League για την τριετία 2018-2021". cyta.com.cy. Cyta. 23 Şubat 2018. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  30. ^ a b Carp, Sam (25 Ocak 2018). "O2 TV pockets Czech and Slovak Uefa Champions League rights". SportsPro. Sportspromedia.com. Erişim tarihi: 25 Ocak 2018. 
  31. ^ a b "Ligu mistrů uvidíte pouze v O2 TV. Společnost O2 získala exkluzivní práva na všechna utkání". o2tvsport.cz. O2TV Sport. 24 Ocak 2018. Erişim tarihi: 24 Ocak 2018. 
  32. ^ a b c "MTG extends rights to UEFA Champions League to 2021". MTG.com. MTG. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2017. 
  33. ^ "Jalkapallon Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga C Morelle 2018-2021!". mtv.fi/sport. MTV Sport. Erişim tarihi: 21 Haziran 2017. 
  34. ^ "La Ligue des Champions et la Ligue Europa en exclusivité sur SFR Sport!". sport.srf.fr. SRF. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2017. 
  35. ^ Ross, Martin (24 Temmuz 2020). "Regulator appeased as TF1 acquires 2020 Champions League final rights". SportBusiness. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020. 
  36. ^ Nelson, Adam. "Deutsche Telekom acquires Bundesliga and Champions League rights". SportsProMedia. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2017. 
  37. ^ "To UEFA Champions League & το UEFA Europa League αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2021". cosmote.gr. Cosmote. 11 Ocak 2018. Erişim tarihi: 24 Ocak 2018. 
  38. ^ Svensen, David (1 Mart 2019). "ERT, Cosmote sublicense high profile rights to each other in Greece". SportBusiness. Sportbusiness.com. Erişim tarihi: 1 Mart 2019. 
  39. ^ "CABLE TV and beIN SPORTS form alliance Bringing star-studded UEFA Champions League and Europa League actions to fans". i-cablecomm.com. i-Cable. 14 Eylül 2018. Erişim tarihi: 15 Eylül 2018. 
  40. ^ "Újabb három évig az M4 Sporton a labdarúgó Bajnokok Ligája". m4sport.hu. MTVA. Erişim tarihi: 15 Eylül 2017. 
  41. ^ "Fociban erősít a TV2-csoport". spilertv.hu. Index. 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2017. 
  42. ^ "Meistaradeildin og Evrópudeildin áfram á Stöð 2 Sport". visir.is. Visir. 25 Ocak 2018. Erişim tarihi: 31 Ocak 2018. 
  43. ^ Tewari, Saumya (30 Ağustos 2018). "Sony retains media rights for Champions League in India". livemint. livemint.com. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2018. 
  44. ^ "Setelah UEFA Super Cup, SCTV Siarkan UEFA Champions League". Nawala Karsa Indonesia (Endonezyaca). 20 Ağustos 2019. 20 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2019. 
  45. ^ Tan, Kelvin (24 Ekim 2019). "SCM secures Champions League media rights in Indonesia". SportBusiness. Erişim tarihi: 25 Ekim 2019. 
  46. ^ "Virgin Media and TV3 secure rights to all UEFA Champions League and UEFA Europa League matches". tv3.ie. TV3. 15 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  47. ^ "RTÉ to broadcast Champions League for next 3 seasons". RTE. rte.ie. 15 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  48. ^ Taylor, Charlie; Hamilton, Peter (15 Mayıs 2018). "TV3 secures Irish rights to Champions League and Europa League finals". The Irish Times. irishtimes.com. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  49. ^ a b "2018-21 UCL & UEL media rights deal announced in the UK & THE ROI". team.ch. Team Marketing. 6 Mart 2017. Erişim tarihi: 12 Şubat 2018. 
  50. ^ "2018-21 UCL media rights deal announced in Israel". team.ch. Team Marketing. 8 Mayıs 2017. Erişim tarihi: 12 Şubat 2018. 
  51. ^ "La Champions torna in chiaro su Mediaset". calcioefinanza.it. Mediaset. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2019. 
  52. ^ "Champions League ed Europa League in esclusiva Sky dal 2018 al 2021". sport.sky.it. SKY Italy. Erişim tarihi: 14 Haziran 2017. 
  53. ^ "「UEFAチャンピオンズリーグ」20-21シーズン WOWOWで決勝トーナメント全29試合独占生中継!「UEFAヨーロッパリーグ」20-21シーズン決勝トーナメント 注目試合を独占生中継". wowow.co.jp. Wowow. 14 Ocak 2021. Erişim tarihi: 13 Şubat 2021. 
  54. ^ "ТЕЛЕКАНАЛЫ "QAZSPORT" И "QAZAQSTAN" ПОКАЖУТ ЛИГУ ЧЕМПИОНОВ И ЛИГУ ЕВРОПЫ УЕФА". kazsport.kaztrk.kz. Qazsport. 15 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 16 Eylül 2018. 
  55. ^ "Liga e Kampionëve dhe Europa Ligë edhe për tre sezona në Kujtesa". kosovapress.com. Kosova Press. 14 Mayıs 2018. 16 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  56. ^ "KPM dhe UEFA rikonfirmojnë të drejtën e Art Motion për transmetimin e ndeshjeve". telegrafi.com. Telegrafi. 1 Ekim 2018. Erişim tarihi: 3 Aralık 2019. 
  57. ^ "Facebook acquires 2018-21 UEFA Champions League media rights in Latin America". uefa.com. UEFA. 15 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2018. 
  58. ^ "ESPN International renueva derechos de la UEFA Champions League, UEFA Super Cup y UEFA Europa League para las temporadas de 2018/19 a 2020/21". ESPNMediazone.com. ESPN. 17 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2018. 
  59. ^ "FOX Sports Latin America renueva sus derechos de transmisión multiplataforma de la UEL y UCL". Fox Sports. 22 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2018. 
  60. ^ a b "Where to watch the UEFA Super Cup". uefa.com. UEFA. 13 Ağustos 2018. 14 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2018. 
  61. ^ "Local Customers can now enjoy the best of Premium Sports on Total Sports Network". melita.com. Melita. 20 Haziran 2018. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2018. 
  62. ^ "Four more years of UEFA Champions League and Europa League on beIN Sports in MENA". beIN Media Group. Beinmediagroup.com. 20 Temmuz 2017. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2017. 
  63. ^ "АВАРГУУДЫН ЛИГ". sps.mn. SPS. September 2018. Erişim tarihi: 17 Eylül 2018. 
  64. ^ "UEFA Champions League 2018-2019". skynetdth.com. SKY NET. September 2018. Erişim tarihi: 15 Eylül 2018. 
  65. ^ "VERONICA VERLENGT UITZENDRECHTEN UEFA CHAMPIONS LEAGUE". tv.talpanetwork.com. Talpa TV. 18 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2018. 
  66. ^ "Ziggo Sport verwerft rechten UEFA Champions League". ziggosport.nl. Ziggo Sport. 20 Aralık 2017. Erişim tarihi: 19 Ocak 2018. 
  67. ^ "SKY SPORT SCORES WITH THREE YEAR UEFA DEAL". sky.co.nz. SKY New Zealand. 15 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2018. 
  68. ^ "Champions League til TV 2". TV2.no. TV2. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2017. 
  69. ^ "Champions League action returns to Sky Pacific from tomorrow". facebook.com/Digicel. Digicel. 2 Ekim 2018. Erişim tarihi: 2 Ekim 2018. 
  70. ^ "Wszystkie mecze LM i LE UEFA w Cyfrowym Polsacie". polsat.pl. Polsat. Erişim tarihi: 27 Haziran 2017. 
  71. ^ "Liga Mistrzów zostaje w Telewizji Polskiej! I to na trzy lata". TVP Sport. sport.tvp.pl. 22 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  72. ^ "ELEVEN SPORTS SECURES PORTUGUESE RIGHTS TO UEFA CHAMPIONS LEAGUE AND LALIGA". elevensports.com. Eleven Sports. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2018. 
  73. ^ "Liga dos Campeões em sinal aberto na TVI por mais 2 anos". meiosepublicidade.pt. Meio e Publicidade. 3 Temmuz 2019. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2019. 
  74. ^ "Media: Three TV stations will broadcast Champions League matches in Romania". Romania Insider. Romania-Insider.com. 26 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2018. 
  75. ^ "UEFA Champions League şi Europa League se văd la Telekom Sport şi în următorii trei ani!". telekomsport.ro. Telekom Sport. 25 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2018. 
  76. ^ "Încleștarea campionilor din UEFA Champions League și UEFA Europa League, acum, la Digi Sport". digisport.ro. Digi Sport. 25 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2018. 
  77. ^ ""Матч ТВ" и "Матч Премьер" покажут все матчи российских клубов в групповых этапах Лиги чемпионов и Лиги Европы". news.sportbox.ru. sportbox.ru. 14 Eylül 2018. Erişim tarihi: 15 Eylül 2018. 
  78. ^ "Where to watch the Europa Champions League". uefa.com. UEFA. Erişim tarihi: 12 Aralık 2019. 
  79. ^ "Where can we watch the UEFA Champions League in Southeast Asia?". goal.com. Goal. 18 Eylül 2018. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  80. ^ "Catch UCL & UEL live with StarHub!". starhub.com. StarHub. 29 Eylül 2018. Erişim tarihi: 1 Ekim 2018. 
  81. ^ "Singtel TV teams up with beIN SPORTS to air UEFA Champions League, UEFA Europa League". singtel.com. Singtel. 1 Ekim 2018. Erişim tarihi: 1 Ekim 2018. 
  82. ^ "Orange Sport: Nová éra športového obsahu na Slovensku". orange.sk. Orange. 2 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2018. 
  83. ^ "UEFA CHAMPIONS LEAGUE Wednesday & Thursday nights on TTV 1". ttv.sb. TTV. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  84. ^ a b "SuperSport secures Champions League". Supersport.com. 8 Aralık 2017. Erişim tarihi: 10 Aralık 2013. 
  85. ^ "Telefónica adquiere los derechos de la UEFA Champions League y la UEFA Europa League para el mercado residencial en el periodo 2018-2021". Telefónica. 28 Haziran 2018. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018. 
  86. ^ "UEFA Champions League und UEFA Europa League bei Teleclub". teleclub.ch. Teleclub. 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2017. 
  87. ^ (İtalyanca)Coppe europee ancora sulla SSR, RSI Radiotelevisione svizzera
  88. ^ "Суперҷоми УЭФА. Реал Мадрид –Атлетико М". web.facebook.com/tvfootballhd. TV Futbol. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2018. 
  89. ^ Holmes, Elena (27 Kasım 2017). "Report: BeIN agrees rights deal with Saran for Uefa games in Turkey". SportsPro. sportspromedia.com. Erişim tarihi: 27 Kasım 2017. 
  90. ^ "Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin heyecanı 3 yıl boyunca sadece Digiturk'te yaşanacak". Digiturk. digiturk.com.tr. 28 Kasım 2018. Erişim tarihi: 29 Kasım 2018. 
  91. ^ "Телепрограмма". footballua.tv. Football. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  92. ^ "Volia enters premium sports business with Champions League deal". Digital TV Europe. 31 Ekim 2018. Erişim tarihi: 3 Kasım 2020. 
  93. ^ Lodderhose, Diana (6 Mart 2017). "BT Sport Wins Exclusive UK Broadcast Rights To UEFA Champions League For $1.4B". Deadline. Deadline.com. Erişim tarihi: 6 Mart 2017. 
  94. ^ Staff, ESPN. "Turner, Univision win bids to broadcast Champions League in U.S. - report". ESPN FC. Espnfc.com. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  95. ^ "Oficial: A partir del verano de 2018, Univision Deportes transmitirá la UEFA Champions League". univision.com. Univision. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2017. 
  96. ^ "B/R Live to Provide Direct Access to More Than 340 Live UEFA Champions League & UEFA Europa League Matches". turner.com. Turner. 31 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2018. 
  97. ^ Harris, Christopher (8 Temmuz 2020). "CBS acquires Champions League rights to broadcast 2019/20 and 2020/21 seasons". Worldsoccertalk. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  98. ^ "Смотрите на UZREPORT TV и FUTBOL TV матчи нового сезона Европейских чемпионатов". uzreport.news. Uz Report. 26 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2018. 
  99. ^ "CHÍNH THỨC: K+ sở hữu độc quyền bản quyền phát sóng UEFA Champions League đến năm 2021". VTV.vn. 6 Mart 2018. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 


Kaynak hatası: <ref> "lower-roman" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-roman"/> etiketinin karşılığı bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)