Tan Sağtürk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tan Sağtürk
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü
Görevde
Makama geliş
15 Eylül 2023
Kişisel bilgiler
Doğum Bedri Tan Sağtürk
14 Temmuz 1969 (54 yaşında)
İzmir, Türkiye
Mesleği Balet, oyuncu
Ödülleri Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü (2022)

Tan Sağtürk (d. 14 Temmuz 1969, İzmir); Türk balet, dizi oyuncusu,[1] Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France başdansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi başdansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs bale ve dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açtı. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır.

Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirdi. FOX'ta yayımlanan Bez Bebek adlı dizide Hakan karakterini canlandırdı ve TV reklamlarında rol almıştır. Aynı zamanda Göztepe taraftarıdır.[kaynak belirtilmeli]

15 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu.[2] Tan Sağtürk kurumda genel müdürlüğe atanan ikinci bale kökenli sanatçı oldu. İlki Meriç Sümen'di.

Yer aldığı yarışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ben Türküm ve bu kimliğimle gurur duyuyorum". Sabah. 23 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 
  2. ^ "Atama Kararları" (PDF). T.C. Resmî Gazete. T.C. Cumhurbaşkanlığı. 14 Eylül 2023. s. 1-2. 15 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 15 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]