Selena (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Selena
Diziye adını veren Selena karakteri
FormatTelevizyon dizisi
TürFantastik kurgu
Komedi
SenaristGani Müjde
Fatih Solmaz
Emre Bülbül
Nilüfer Yenidoğan
Gökhan Karagülle
YönetmenBora Onur
BaşrolSinem Kobal
Gökhan Keser
Cansu Demirci
Gizem Güven
Dilara Kurtulmuş
Sinan Çalışkanoğlu
Zuhal Topal
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı104 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıAli Gündoğdu
İnci Kırhan Gündoğdu
Mekânİstanbul
Gösterim süresi96 dakika
Yapım şirketiSüreç Film
Yayın bilgileri
Kanalatv
Resim formatı4:3
Ses formatıStereo
Yayın tarihi10 Eylül 2006 (2006-09-10) - 18 Ağustos 2009 (2009-08-18)
DurumuSona erdi
Dış bağlantılar

Selena, Süreç Film imzalı, 10 Eylül 2006 tarihinde atv'de yayımlanmaya başlayan fantastik kurgu ve komedi türündeki Türk televizyon dizisidir.[1] Başrollerini Sinem Kobal, Cansu Demirci, Gizem Güven ve Dilara Kurtulmuş'un paylaştığı dizi izleyiciler tarafından beğeniyle izlenmiştir. 3 sezondan oluşan dizi, 18 Ağustos 2009 tarihinde yayımlanan 104. bölümü ile final yaparak sona ermiştir. 28 Kasım 2016 tarihinden itibaren a2 ekranlarında tekrar bölümleri yayınlanmaktadır. Geçen yıllara rağmen aldığı yüksek reytinglerle dikkat çeken Selena, Türkiye'nin en çok tekrarı yayımlanan televizyon dizilerinin başında gelmektedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzayda Dünya'dan çok uzak bir gezegen olan Ütopya'da iyilik ve kötülük arasında büyük bir mücadele vardır. Selena'nın görevi insanlara iyilik yapmak ve yaptırmak, Hades'in görevi ise insanlara kötülük yapmak ve yaptırmaktır. Ütopya gezegeninde iyilik ve kötülüğün mücadelesinde kötülüğün temsilcisi Hades iyiliğin temsilcisi Selena'yı yenilgiye uğratarak haftanın birincisi seçilir.

Yüce Honos tarafından iyilik veya kötülüğün sayısına göre haftanın birincisine bir ödül, yenilene de bir ceza verilmektedir. Selena da ceza olarak Hades tarafından bir kalemin içine hapsedilir. Daha sonra kalemin içinde Ütopya gezegeninden Dünya gezegenine yollanır.

Kalem Selin Aykar, Leyla Aykar ve Nazlı Aykar adlı üç kız kardeşin Ayvalık'taki evlerinin bahçesine düşer. Selena'nın kalemin içinden çıkması için Selin, Leyla ve Nazlı adlı üç kız kardeşin ele ele tutuşup 3 kez adını söylemeleri gerekmektedir. Ama kızlar Selena'nın hapsolduğu kalemin farkında değildirler.

Kızların annesi Gülçin Aykar evlerinin bahçesinde dolaşırken Selena'nın hapsolduğu kalemi bulur. Selena kalemin içinden çıkmak için yardım ister. Kızların annesi Gülçin Aykar ve babası Gökhan Aykar Selena'ya yardım etmeye karar verirler. Annesi ve babası Selena'ya yardım etmek için kalemle kızların okuluna doğru giderken Hades tarafından engellenirler. İkisi de trafik kazasında ölürler.

Ailesinden geriye kızlara birkaç parça eşya ve kalem kalır. Selena kızlara kalemin içinden kendisini çıkarmaları için bir işaret yollar. Bunun üzerine Selin, Leyla ve Nazlı el ele tutuşarak 3 kez Selena'nın adını söyleyerek onu kalemin içinden çıkarırlar. Bunun üzerine Selena bu üç kız kardeşi özel kızlar kılar ve onlara özel güçler verir.

Selin hayvanlarla konuşma yeteneği, Leyla eşyaları hareket ettirme yeteneği kazanır. (Ancak, sonraki bölümlerde Yüce Honos Leyla'ya ses değiştirme özelliği verir.) Nazlı ise hızlı koşabilme yeteneği kazanır. Bu güçler kızların yaşlarıyla sınırlıdır. İyilerin ve kötülerin amansız mücadelesi arasında kalan bu üç kız aynı zamanda kendi yaşamlarındaki zorluklarla da başa çıkmak zorunda kalırlar. Her zaman yardımlarına koşan ise Selena'dır. Zor durumda kaldıklarında el ele tutuşup 3 kez Selena'nın adını söylemeleri yeterlidir. Ayrıca Selena'nın en büyük düşmanı Hades'tir.

Selin, Leyla ve Nazlı'nın Ekrem Aykar adlı amcalarından başka akrabaları yoktur. Bu üç kız yetim ve öksüz olduğu için İstanbul'daki amcalarının yanında kalmaya başlarlar. Fakat yengeleri Aslı Aykar ve önceki evliliğinden olma kızı Kıvılcım Yılmaz bu duruma ne kadar karşı çıksalar ve onları istemeseler de Selin, Leyla ve Nazlı o evde kalmaya devam ederler. Kızlar Kıvılcım'ın okulu Fitnat Kolej'e başlarlar. Kıvılcım ve arkadaşları İremsu ve Dilara daha okulun ilk gününden itibaren Selin, Leyla ve Nazlı'yı okuldan attırmak için uğraşmaya başlarlar.

Öte yandan Selena kızların okuluna geldiğinde Burak Kocataş adlı Türkçe öğretmeni ile tanışırlar ve birbirlerine âşık olurlar. Selin ise sınıf arkadaşı Ozan'a âşık olur ve çıkmaya başlarlar ve bu durum Kıvılcım'ın hiç hoşuna gitmez ve onları ayırmaya çalışır. Aslı ve Kıvılcım kızları ne kadar evden atmak istese de kızlar hep işin içinden çıkarlar ve evde kalmaya devam ederler. Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan Jetix Çocuk Ödülleri ödül töreninde Selena, "En Sevilen Yerli Televizyon Dizisi" seçilmiştir.

Selena'nın anlamı[değiştir | kaynağı değiştir]

SeLeNa adı Selin'in "Se"si, Leyla'nın "Le"si ve Nazlı'nın "Na"sı ile oluşmuştur ve kendisini kötülerin düşmanı iyiliklerin dostu olarak tanımlamıştır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm aralığı Karakter açıklaması
Sinem Kobal Selena 1-104 Selin, Leyla ve Nazlı'nın Ütopyalı kurtarıcısıdır. Dizinin baş karakteridir. Kızlar el ele tutuşurlar, Selin Se, Leyla le, Nazlı ise na der ve üçü birden Selena, Selena dediklerinde Selena "Selam kızlar" diyerek yanlarına gelir. Selena, Ütopya'nın insanlara iyilik yapmak ve yaptırmakla görevli kişisidir, bu özelliğini Dünya'da Selin, Leyla ve Nazlı dışında herkesten saklar. Kızlar haricinde bu durumu sadece okul müdiresi Fitnat bilmektedir fakat buna kimseyi inandıramaz. Burak adında kızların Türkçe öğretmeni olan bir sevgilisi vardır. En büyük düşmanı Hades'tir. Genelde Selin, Leyla ve Nazlı'nın kötü yengeleri Aslı ve kötü kuzenleri Kıvılcım'ın kötü planlarına engel olur, yani Selena olmazsa Selin, Leyla ve Nazlı'nın işleri imkansızdır. İlk bölümde Selena'yı hapsolduğu kalemin içinden kurtarmışlardır ve Selena onlara özel güçler vermiştir, artık Selena onları koruyacaktır. Kötü birisi olan annesi Helena ve ikiz kız kardeşi Tamara'yı hiç sevmez.
Cansu Demirci Selin Aykar Üç kız kardeş arasında en büyüğüdür. Uzun kızıl saçları vardır. Ozan adında bir sevgilisi vardır, Kıvılcım hep ikisini ayırmaya çalışır. Kıvılcım, İremsu ve Dilara ile sürekli rekabet halindedir. Kardeşlerine karşı çok düşünceli ve nazik bir abladır. Selena ona hayvanlarla konuşabilme gücü vermiştir, daha sonra Leyla'nın gücünü alıp ona verdiğinde cisimleri göz kırparak hareket ettirebilmiştir.
Gizem Güven Leyla Aykar Üç kız kardeş arasında ortanca olanıdır. Saçlarını genelde uzun kıvırcık yapar, mavi gözlüdür. Asi ve hırçın bir kişiliği vardır. Erdem adında bir sevgilisi vardır. Selena ona cisimleri gözünü kırparak hareket ettirme gücü vermiştir ancak daha sonra kötü bir sihrin etkisi altındayken kötü bir şey yaptığı için Yüce Honos'un emriyle Selena onun gücünü alıp Selin'e vermiştir, ancak daha sonra Yüce Honos ona ses taklit etme gücü vermiştir.
Dilara Kurtulmuş Nazlı Aykar Üç kız kardeş arasında en küçüğüdür. Oldukça neşelidir ve çok şirin bir kızdır, 8 yaşındadır. Selena ona hızlı koşabilme gücü vermiştir.
Sinan Çalışkanoğlu Hades / Kinyas / Alamet Hoca 1-102 Dizinin en kötüsüdür. İlk bölümde Selin, Leyla ve Nazlı'nın anne ve babalarının araba kazasında ölmesinden o sorumludur (kızların anne ve babalarına çarpan arabanın sahibine onları ezmesini söylemiştir). İnsanlara kötülük yapmak ve yaptırmakla görevlidir, neredeyse bütün kötü olaylardan o sorumludur. Selena'nın baş düşmanıdır. Şeytan olduğu için kötülük onun içini rahatlatır ve iyiliği rezalet olarak görür. En büyük isteği Selena'yı yok etmek ve bütün evrene kötülük yaymaktır. Dünyada en sevdiği insanlar kötü yenge Aslı, kötü kuzen Kıvılcım ve Selena'nın en büyük düşmanlarından biri olan okul müdiresi Fitnat'tır. Sürekli kızlara ve Selena'ya kötülük yapmaları için onlara akıl verir. Kızları koruma altına alan amcaları Ekrem'i hiç sevmez, hatta onu 2 kez öldürmek bile istemiştir. İlk olarak Dünya'da insanların karşısına çoban Kinyas kılığında daha sonra ise okulun yeni matematik hocası olarak kötü öğretmen Alamet kılığına girer. Selin ve Leyla'nın derslerine giren Alamet, onlara yapmadığı eziyeti bırakmaz ve hep sözlülerine 0 verir.
Cenk Tunalı Hades 103-104
Hakan Altıner Ekrem Aykar 1-104 Kızların amcalarıdır. Şirket sahibi bir iş adamıdır. Üvey kızı Kıvılcım ile zaman zaman sorunlar yaşar. O olmasa Selin, Leyla ve Nazlı yengelerinin evlerinde duramazlar, çünkü karısının yeğenlerine kötülük etmesine hep engel olur. Yeğenlerini çok sever ve kollar, karısının aksine iyi huyludur. Karısı Aslı ve üvey kızı Kıvılcım'ın saçma davranışlarına anlam veremez, kızları koruduğu için Hades'in en sevmediği insanlardan biridir. Hades tarafından 2 kez öldürülmek istenmiştir ama Selena sayesinde kurtulmuştur.
Selda Özbek Aslı Aykar Selin, Leyla ve Nazlı'nın kötü kalpli ve akılsız yengeleridir. En büyük isteği Selin, Leyla ve Nazlı'yı yatılı okula göndermektir. Yeğenlerinden nefret eder hep onları evden uzaklaştırmaya çalışır, o kadar nefret eder ki ölmeleri bile umurunda değildir. Ama Selena her zaman ona ve en az onun kadar kötü olan kızına ders verir. En yakın arkadaşı okul müdiresi Fitnat'tır. Fitnat hep Aslı'nın zenginliğinden yararlanarak onun üzerinden geçinmeyi sever. Hades'in en sevdiği öğrencisidir,kızlara kötülük yaparken hep Hades'ten akıl alır. Sürekli birilerini rencide edeceğini söyler. Selin, Leyla ve Nazlı'ya "beslemeler", "üç küçük cadı" gibi kötü lakaplar takar. İşler ters gidince sürekli hıçkırır, her türlü kötü huyu içinde barındırır. En basit işleri bile beceremez, çok cahildir ve hiç doğru düzgün düşünmez, hep pireyi deve yapar. Selin, Leyla ve Nazlı'ya hep en kötü şeyleri, kızına ise en iyi şeyleri verir. Kızlara iyi davranan hizmetçi Müstesna ve şoför oğlu Zülfikar'ı hep rencide eder ve onları evden kovmak ister. Bir bölümde iyi biri olmuştur ama sonra tekrar eski haline dönmüştür.
Hazal Şenel Kıvılcım Yılmaz Selin, Leyla ve Nazlı'nın kötü kalpli kuzenidir. İşler yolunda gitmeyince nefesini tutar ve Aslı kızı havasızlıktan ölecek diye bundan rahatsız olur. Üvey babası Ekrem'i hiç sevmez ve onunla birçok kez sorun yaşamıştır. Annesi Aslı ve üvey babası Ekrem başta olmak üzere herkese kendi adıyla hitap edecek kadar terbiyesiz bir kızdır. Dilara ve İremsu adında arkadaşları vardır. Hades'in dünyada en çok sevdiği öğrencilerinden biridir. Matametik öğretmeni Alamet olunca Kıvılcım'ın sözlülerine hep 5 verir. Kızları hep okuldan attırmaya çalışır ama Selena hep buna engel olur. Selin, Leyla ve Nazlı'ya sürekli ezikler der. Ozan'ı kendine aşık etmek ve Selin'den ayırmak ister ama bunu hiç başaramaz. Çok küfür ettiği için genelde arkadaşlarıyla konuştuğu sahnelerde bazı sesler kısılır, çok yalancı ve güvenilmezdir ve yalanları ile olayları birbirine düşürür. Kötülük peşinde koşar ve kendini kötülük yapmaktan sorumlu tutar.
Serkan Şenalp Ozan Peçenek Selin'in erkek arkadaşıdır, Kıvılcım onları hep ayırmaya çalışır. Gerçekten çok nazik ve kibar bir çocuktur. Kıvılcım ona hep hayatım der, Kıvılcım yanına geldiğinde Kıvılcım git şuradan demek yerine pek tepki vermez. En yakın arkadaşı Erdem'dir.
Ümit Erdim Zülfikar Yıldız Aslı'nın evinin hizmetçisi Müstesna'nın oğludur. Çok şişmandır. Yemek yemeyi çok sever. Çok sinirli biri olsa bile sadece onu kışkırtanlara karşı huysuzdur. Selin, Leyla ve Nazlı'ya hep iyi davranır. Hep bağırarak konuşur, genelde kötü durumları hep onu kızdıranları döverek halleder. Tophaneli olmaktan övünür. Kız kardeşi Kader'e aşık olan Alamet ve Aydemir'i hiç sevmez. İlk başlarda iş kadını olduğunu zannettiği Seval (Zübeyde) ile bir ilişkisi olmuştur ve kendini patronu Ekrem Aykar'ın adıyla tanıtmıştır. İkisinin de birbirlerine söyledikleri yalanlar ortaya çıkınca ayrılmışlardır. Sonralardan ise Ekrem'in iş ortağı Sinan'ın kızı Esra ile bir ilişki yaşayıp onu kaçırarak evlenmiştir. Kayınvalidesi Mualla ve kayınpederi Sinan tarafından hiç sevilmez. Esra'nın eski sevgilisi Mert yüzünden birçok sorun yaşamıştır. Mert'in Esra ile ilgili söylediği yalanlara inanmasından dolayı Esra hakkında yanlış şeyler düşünür ve bu iş çocukları doğacak olmasına rağmen boşanmaya kadar gider. Aslında gerçekten çok iyi bir insandır, evin şoförüdür.
Ilgın Angın Kader Yıldız 61-104 Zülfikar'ın annesi ve babası boşandıktan sonra babasının başka biriyle evlenmesiyle doğan kardeşidir, Zülfikar bunu 61. bölümde fark etmiştir. Soru sormayı çok sever. Çok nazik ve çok düşünceli bir kızdır, genelde Müstesna'ya ev işlerinde yardım eder. Üvey annesi Müstesna'yı öz annesi gibi sever. Aydemir ve Hades onu çok güzel bulur, bu yüzden ona aşıktırlar ancak Zülfikar buna hep karşı çıkar.
Gökhan Keser Burak Kocataş 1-104 Kızların Türkçe öğretmenidir, Selena'nın sevgilisidir. Kendisine saplantılı bir aşk duyan okul müdiresi Fitnat'tan hiç hoşlanmaz. İki sefer Selena'dan sihir nedeni ile çok uzun süreliğine ayrı kalmıştır. Biri Hades'in aşk oklarını ona ve Ceren'e iletmesidir, bu iki ay sürmüştür. Bir diğeri ise Selena ona başka bir gezegenden geldiğini söylediğinde hafızasının onunla ilgili olan kısmını silmesidir. Bu daha uzun sürmüştür, o sırada yeni müdire olan düşes Almula'ya aşık olmuştur. Çok akıllı, hiç sinirlenmeyen, yakışıklı, sakin, kibar, düşünceli, nazik ve temiz kalpli biridir. Selin, Leyla ve Nazlı onu, o da kızları ve öğrencilerini çok sever. Bir bölümde Hades yüzünden kabalaşmıştır.
Parla Şenol Müstesna Yıldız Aslı'nın evinin hizmetçisidir, köy kökenlidir. Selin, Leyla ve Nazlı'yı çok seven, onlara hep iyilik eden çok masum ve kibar bir kadındır. Zülfikar'ın annesidir. Sesi ince olduğu için bazen ciyaklar. İşler yolunda gitmediğinde Allah'ım sen benim keçilerime mukayyet ol der. Evi temizlerken İsmin ne dedi söyleyiverdim Müstesna, Müstesna diye bir şarkı söyler. Aslı ona çok fazla iş yaptırır ve köylüleri hiç sevmediği için onunla hep kötü konuşur, kendi küçük işlerini bile ona yaptırır. Üvey kızı Kader'i başlarda hiç sevmez ama sonradan adeta öz anne-kız gibi iyi anlaşırlar.
Hazal Kadak Dilara Kıvılcım'ın takımından bir kızdır. Gerçekten çok saf ve aptaldır, hiçbir laftan anlamaz bu nedenle bazen iyi bazen kötü birisidir. Mavi gözleri vardır, Kıvılcım ve İremsu ona hep "salak" der. O kadar saftır ki Kıvılcım'ın kötü planlarına yardım etse bile kendisi bir yönden iyi birisidir ve Kıvılcım mutsuzken o mutludur.
Cansu Demirci İremsu 1-52 Kıvılcım'ın takımından bir kızdır. Dilara'nın aksine akıllıdır, Kıvılcım'ın kötü planlarında ona yardım eder. Leyla'nın sevgilisi Erdem'i elde etmeye çalışır ve Leyla'dan nefret eder. (İlk canlandıran oyuncu Selin'i canlandıran oyuncu ile aynı kişi değildir.)
Nilay Olcay 53-78
Sevcan Akan 79-104
Kayhan Yıldızoğlu Yüce Honos 1-104 Ütopya'nın yöneticisi ve başkanıdır, Her hafta iyilik ve kötülük sonuçlarını açıklar. Selena ve Hades'e birinci olduklarında ödül verir. Hades'i pek sevmez,Selena'yı ise kızı gibi görür. En az 75.000 yaşındadır. Leyla'ya eşyaları hareket ettirme gücü vermiştir fakat Leyla'nın yaptığı bir hata yüzünden onu ses taklit etme gücüyle değiştirmiştir. Ütopya'da bir tahtta oturur. Çok bilgedir, insanların onu tanrı zannetmesine yetebilecek bir kişiliği vardır.
Zuhal Topal Fitnat Korkmaz 1-78 Kızların okulunun 1-78 bölümleri arasında görev yapmış kötü kalpli müdiresidir. Selin, Leyla ve Nazlı'yı okuldan attırmaya çalışmaz ama Kıvılcım ona yalan söyleyerek bunu sağlamaya çalışır. Aslı'nın en yakın arkadaşıdır. Okulundaki Türkçe öğretmeni Burak'a saplantılı bir aşk duyar ve sürekli onu Selena'dan ayırmaya çalışır. Selena'nın bir uzaylı olduğunu kızlardan sonra öğrenen ilk kişidir. Hep Selena'nın uzaylı olduğunu ispatlamaya çalışır ama hiçbir zaman başarılı olamaz. Hatta bu uğurda akıl hastanesine bile düşmüştür. Bağış yapan zengin öğrencilerinin velilerini çok sever. Kızların amcası Ekrem okula yüksek miktarda bağış yapınca çok mutlu olur. Okulda burslu okuyan öğrenciler ve okul hizmetlisi Behlül'e karşı çok stres verici, küçük düşürücü ve ters konuşur. Selin, Leyla ve Nazlı'yı hiç sevmez. 79. bölümde hayatın anlamını aramak için Tibet'e gitmiştir.
Ebru Karanfilci Afrodit 50-104 İlk olarak Selena'nın zamanı durdurup kaderi değiştirmesi üzerine Selena'nın yerine getirilmesiyle görülmüş bir Ütopyalı kadındır. Daha sonra süslenip püslenmekten başka bir şey düşünmediği için tekrar Selena göreve getirilmiştir. Aslında gerçekten çok iyi kalpli biridir ama biraz saf ve şaşkındır, konuşmasından tavırlarının biraz Dilara'ya benzediği anlaşılır.
Cüneyt Vural Behlül Turak 1-104 Okulun hizmetçisidir. Biraz şaşkın bir adamdır, her şeyden korkar, Fitnat'ın planlarında hep ona yardım eder. Ancak bazen Fitnat'ın isteklerini yanlış bir şekilde yerine getirir, bu durumda Fitnat ona kızar, sürekli itilip kakılır. Biraz şaşkın ama pek saf olmayan bir adamdır, yine de iyi biridir. Sanayi okulun kantincisi olduğunda onunla iş birliği yapar.
Aslıhan Güner Demeter 1-20 Yüce Honos'un tahtının yanındaki iki temsilciden biridir, genelde Selena'nın sonuçlarını o açıklar.
Hale Hazır 21-46
Elif Burgaz 47-104
Burçin Üçüncüoğlu Tayyar 72 Hades'in 79. bölümden itibaren yardımcısıdır, daha sonra kızların beden eğitimi öğretmeni olmuştur. İğrenç bir magandadır. Mandingaspor adlı bir futnol takımı vardır. Kendisine "Ayıdemir" denilmesini sever. Zülfikar'ın kardeşi Kader'e aşıktır, bu nedenle Alamet ile kavga eder ama Alamet'in aslında patronu Hades olduğundan haberi yoktur. Aynı oyuncu 72. bölümde Tayyar isimli, çocukları zorla dilendiren bir kötü adamı oynamıştır ama ikisi tamamen farklı karakterlerdir.
Aydemir Kozalak 79-101
Ahmet Baki Kurtulmuş Teber 1-104 Yüce Honos'un tahtının yanındaki iki temsilciden biridir, genelde Hades'in sonuçlarını o açıklar.
Zeynep Gülmez Düşes Almula 79-96 79. bölümden itibaren Fitnat'ın Tibet'e gitmesi ile yerine gelmiş müdiredir. Önceden İngiltere'nin York şehrinde düşestir, Aslı'nın Fitnat'tan sonraki en yakın arkadaşıdır. Aslında kötü bir kadın değildir ama kızı Yasemin Selin'in sevgilisi Ozan'ı geçici bir süreliğine elinden aldığı sırada Selena Burak'ın kafasından tamamen silindiği için ona aşık olmuştur. Ama sonra işler yeniden eski düzenine döner.
Deniz Özdesürmeli Esra Sürmeli Yıldız 79-95 Zülfikar'ın ilk ve son eşidir, ancak o da Zülfikar'dan ayrılmıştır. Annesi kızının Zülfikar'dan ayrılıp önceden sevdiği adamla evlenmesini ister ama kızı buna hep karşı çıkar. Zülfikar'dan ayrılıp gitmiştir.
Kerem Poyraz Kayaalp Koray Kegen 1-104 Burak'ın çok yakın arkadaşıdır. Burak ile çok iyi anlaşırlar ve her zaman birbirlerine destek olurlar. Kuzey'in aksine Selena'ya hiç karışmaz.
Kerem Kobal Atacan Baybars 79-91 Selin'in Ozan Yasemin ile sevgili ikenki erkek arkadaşıdır, sonra Selin yeniden Ozan'a âşık olmuştur.
Funda Cansever Mualla Sürmeli Esra'nın annesidir, fakirleri hiç sevmez ve aralarındaki uçurum nedeniyle kızının hep Zülfikar'dan ayrılmasını ister.En sonunda bu konuda haklı olduğu anlaşılmıştır.
Vahdet Çakar Sinan Sürmeli 79-104 Esra'nın babası ve Ekrem'in şirketinin ortağıdır. İş adamıdır. Damadı Zülfikar'ı hiç sevmez. O da karısıyla aynı düşünceleri paylaşır. En sonunda bu konuda haklı olduğu anlaşılmıştır.
Bülent Seyran Sanayi Gül 42-78 Selena pastane açtığı zaman iş ararken Selena onu işe almıştır. Başta Hades'in Ceren ve Burak'ı aşık etmesi nedeniyle Selena ile evlenmek istese de sonra işler yoluna girmiştir ve Selena'nın sadece yardımcısı olmuştur. Selena'nın pastanesi yandıktan sonra kızların okulunda kantinci olmuştur. Okul müdiresi Fitnat'a aşıktır. Hangi yöreden olduğu pek anlaşılmaz, Acayip hayvanlara benziyirsen şeklinde bir şarkısı vardır. 78. bölümden sonra kaybolmuştur.
Zeynep Aktuğ Ceren Soylu 42-52 10 bölüm rol almış bir karakterdir. İngilizce öğretmeni olduğundan dolayı genelde İngilizce kelimeler söyler, çok etkileyici konuşur. Hades aşk oklarıyla onu ve Burak'ı birbirlerine aşık edince Selena'nın düşmanı olmuştur. Babası kötü kalpli bir mafyadır. Burak aklı başına gelip Selena'yı hatırladığında Ceren çok üzülmüştür, babası Burak'ın yaptığı hatayı anlaması için onu tehdit etmiştir ve Selena'yı öldürmek istemiştir. İşler yoluna girdikten sonra Ceren bir daha görülmemiştir.
Yılmaz Köksal Battal Gazi 71 Selena'nın Ütopya'dan getirdiği bir Türk büyüğüdür.
Merdin Deniz Emre Tonyukuk
Ceyhun Yılmaz Cüneyt Alpago
Yasemin Hadivent Kedi Kız 36 Hades'in 36. bölümde kötüler mahzeninden Yüce Honos'un istediği bir taşı bulmak için getirdiği bir kötüdür ama onun yerine Kaşıkçı Elması'nı bulur.
Atilla Pakdemir Müstakil Karadut Aslı'nın babasıdır, Selena, Müstesna'yı onunla evlenmekten ucuz kurtarmıştır. Torunu Kıvılcım'dan çok Selin,Leyla ve Nazlı'yı sever.
Cem Kılıç Alexander Graham Bell 22 19. yüzyılda yaşamış telefonun mucididir. Hades onun telefonu icat etmesini engelleyerek dünyayı değiştirmiştir ama Selena işleri yoluna koymuştur.
Ayşen İnci Helena 99-104 Selena ve Tamara'nın annesi, Galaktika gezegeninin kadın yöneticisidir. Selena'nın aksine diğer kızı Tamara gibi kötü biridir. Aslında kızını evrenin en kötü kızı olarak yetiştirmek istemiştir ama sonra Selena bebekken Ütopyalılar tarafından iyilik meleği yapılmak için elinden alınmıştır. Kızından istediği tek şey Burak'tan ayrılmasıdır. Bunun için Burak ve Selena'ya yapmadığı şey kalmamıştır ve en son çare olarak Fesatya gezegenine gönderilmiştir.
Hayrullah Evrenöz Sermet Kangar Selin'in huzur evinde yanına gittiği yaşlı,huysuz kişidir. Aslında iyi bir insandır ama oğluyla yaşadığı sorunlar nedeniyle hayata küsmüştür. Çok sevdiği Selin sayesinde son günlerini mutlu yaşayıp ölmüştür ve kızlara çok büyük bir servet miras bırakmıştır. Aslı ona hep "Servet Dede" der.
Selçuk Yapar Kuzey 52-58 Bir klip yönetmeni ve şarkıcıdır. Ancak serseri ve sapık yanları vardır, Selena'yı öpmüştür ve ona sevgilisiymiş gibi davranmıştır. Bu nedenle Selena Kuzey'in sevgilisi diye haberlere çıkınca Burak Selena'ya kızmıştır. Selena'nın düşmanlarından biridir.
Sinem Kobal Tamara 37-38, 67 Selena'nın kötüler gezegeni tarafından yaratılan genetik ikizidir. Selena'dan nefret eder. Annesi Helena gibi kötü biridir. Daima Selena ve kızlara zarar vermeye çalışır. 67. bölümde Yüce Honos zamanı durdurma sihrini izinsiz kullanmaması gerektiği için onu tekrar kötüler mahzenine göndermiştir.
Ayçe Abana Gülçin Aykar 1 Selin, Leyla ve Nazlı'nın annesidir, Selena'yı hapsolduğu kalemin içinden kurtarmak isterken kocasıyla beraber Hades'in sebep olduğu araba kazasında ölmüştür. Kızlara Ütopya'da verilen bir ödül sayesinde 66. Bölümde konuk oyuncu olarak tekrar görünmüştür.
Kayra Şenocak Gökhan Aykar Selin, Leyla ve Nazlı'nın babasıdır, karısıyla beraber Hades'in sebep olduğu araba kazasında ölmüştür.
Defne Joy Foster Pandora 31-35 31-35. bölümler arasında görülmüş bir kötüdür, Hades'e aşıktır ve Selena'yı yok etmek ister.
Can Verel Alekto 41-46 Selena'nın eski erkek arkadaşıdır, kötülüğü seçtiği için Selena onu terk etmiştir. Neo librislerinin kitabını çalmaya çalışmıştır ve Selena'yı Burak'tan ayırıp tekrar kendi sevgilisi olmasını istemiştir. Ayrıca kızların okulundaki yıl sonu balosunda yangın çıkarmıştır. Yüce Honos onu 46. bölümde tekrar kötüler mahzenine göndermiştir.
Renan Bağcı Erdem 21-41 Leyla'nın erkek arkadaşıdır. 4 farklı kişi tarafından oynanmıştır. Okulda burslu okumaktadır. Sürekli en yakın arkadaşı Ozan ile gezip ona özenmektedir.
Efe Soyak 42-46
Cenk Gürpınar 47-78
Onur Demirol 79-104
Tan Sağtürk Konuk oyuncu
Yonca Evcimik Konuk oyuncu 95
Gökhan Özen Konuk oyuncu
İsmail YK Konuk oyuncu 31

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1. sezon: 1-41 bölümler (10.09.2006 - 30.06.2007)
  • 2. sezon: 42-78 bölümler (15.09.2007 - 31.05.2008)
  • 3. sezon: 79-104 bölümler (23.08.2008 - 18.08.2009)

Yayın günleri ve saatleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Gün Saati
1-16 Pazar 20.00
17-96 Cumartesi
97-102 Pazar
103-104 Salı

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen
bölüm
sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın yılı TV
kanalı
1. sezon Pazar /
Cumartesi 20.00
10 Eylül 2006[2][3] 30 Haziran 2007[4][5] 41 1-41 2006-2007 atv
2. sezon Cumartesi 20.00 15 Eylül 2007 31 Mayıs 2008 37 42-78 2007-2008
3. sezon Cumartesi /
Pazar /
Salı 20.00
23 Ağustos 2008 18 Ağustos 2009
(Final)
26 79-104 2008-2009

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Selena atv'de başlıyor". Sabah. 10 Eylül 2006. 8 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "MEDYATAVA - 03.09.2006". 3 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2023. 
  3. ^ "MEDYATAVA - 10.09.2006". 4 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2023. 
  4. ^ "MEDYATAVA - 30.06.2007". 3 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2023. 
  5. ^ "MEDYATAVA - 07.07.2007". 4 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]