Türkiye'deki kaleler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye'de kaleler Antik ve Orta Çağ'da inşa edilmiştir.

İl İsmi Fotoğraf veya koordinat İnşaatın başlangıcı
Adana
Yılankale Yilankale2.jpg Haçlı Seferleri
Kilikya Ermeni Krallığı
Yumurtalık Ayas Yumurtalik1.jpg Haçlı Seferleri
Kilikya Ermeni Krallığı
Anavarza Kalesi Anavarza Castle.jpg Roma İmparatorluğu
Kizlar Kalesi 36°50′39″K 35°36′30″D / 36.84417°K 35.60833°D / 36.84417; 35.60833 Kilikya Ermeni Krallığı
Tumlu 37°9′1″K 35°42′5″D / 37.15028°K 35.70139°D / 37.15028; 35.70139 Kilikya Ermeni Krallığı
Kozan Kalesi Asurlular
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar AfyonBurgberg.jpg Hititler
Köroğlu 38°56′54″K 30°52′48″D / 38.94833°K 30.88°D / 38.94833; 30.88 Bilinmiyor
Amasya Amasya Kalesi Amasya Kalesi 01.jpg Roma İmparatorluğu
Ankara Ankara Kalesi Ankarakalesi.JPG Roma İmparatorluğu
Antalya Alara Kalesi Tuerk41.jpg Kilikya Ermeni Krallığı
Alanya Kalesi Alanya Castle.jpeg Anadolu Selçuklu Devleti
Gazipaşa 36°15′31″K 32°16′57″D / 36.25861°K 32.2825°D / 36.25861; 32.2825 Kilikya Ermeni Krallığı
Simena Kalesi Kalekoy20060929.jpg Anadolu Selçuklu Devleti
Dereağzı Kalesi 36°20′1″K 29°48′59″D / 36.33361°K 29.81639°D / 36.33361; 29.81639 Bilinmiyor
Ardahan Ardahan Kalesi Osmanlı İmparatorluğu
Kazan Kalesi Türkmen
Savaşır Kalesi Bilinmiyor
Şeytan Kalesi Qajis cixe1.jpg Urartular
Çanakkale Bozcaada Kalesi Bozcaada, Çanakkale Province.jpg Osmanlı İmparatorluğu
Kilitbahir Kalesi Eceabat Kilitbahir Fortress.JPG Osmanlı İmparatorluğu
Gaziantep Birecik Kalesi Crusader Castle on the banks of the Euprates.jpg Asurlular
Gaziantep Kalesi Gaziantep castle.JPG Roma İmparatorluğu
Hatay Bakras Kalesi Baghras2.jpg Bizans İmparatorluğu
Koz Kalesi Kozkalesi.jpg Haçlı Seferleri
İstanbul Anadoluhisarı Anadoluhisarı.JPG Osmanlı İmparatorluğu
Riva Kalesi Bizans İmparatorluğu
Rumelihisarı Rumeli Hisarı viewed from Bosphorus.JPG Osmanlı İmparatorluğu
Yoros Kalesi Anadolu Kavağı with Yoros Castle in Istanbul, Turkey 002.jpg Fenikeliler
Ceneviz Cumhuriyeti
İzmir Ayasuluk Kalesi Fortress of Selçuk - 2014.10 - panoramio.jpg Helenistik dönem
Çandarlı Kalesi Candarli.jpg
Çeşme Kalesi Çeşme Castle.jpg Osmanlı İmparatorluğu
Foça Kalesi
Kadifekale Kadifekale IzmirTurkey EUnluBlogspot.jpg Helenistik dönem
Sığacık Kalesi
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Kalesi Maras Zitadelle.JPG
Kars Kars Kalesi Kars Kale.jpg Osmanlı İmparatorluğu
Kastamonu Kastamonu Kalesi Kastamonu Castle, Turkey.jpg Bizans İmparatorluğu
Kayseri Kayseri Kalesi Kayseri-walls-sardic1.jpg Bizans İmparatorluğu
Konya Gevele Kalesi 37°54′6″K 32°23′11″D / 37.90167°K 32.38639°D / 37.90167; 32.38639 Bilinmiyor
Ilgın Kalesi 38°18′40″K 32°3′2″D / 38.31111°K 32.05056°D / 38.31111; 32.05056 Bilinmiyor
Mersin Çandır Kalesi Çandır castle, Mersin Province, Turkey.jpg Bizans İmparatorluğu
Dağlı Kalesi Dağlı Castle, Mersin Province.jpg Roma İmparatorluğu
Gözne Kalesi Gözne Castle (east).JPG Bizans İmparatorluğu
Hisarın Kalesi Hisarın Castle.jpg Helenistik dönem (?)
Kızkalesi 073 Kızkalesi.07.2006 resize.JPG Bizans İmparatorluğu
Kilikya Ermeni Krallığı
Mamure Kalesi Castle in Mamure, Anamur, Turkey from the Sea.jpg Anadolu Selçuklu Devleti
Mancınık Kalesi Mancınık Castle, Mersin province, Turkey.jpg Helenistik dönem
Meydankale Meydankale, Mersin, Turkey.JPG Helenistik dönem
Meydancık Kalesi Meydancık Castle, Mersin Province.jpg Luviler
Mut Kalesi Mut Castle, Mersin Province.jpg Bizans İmparatorluğu
Karamanoğulları Beyliği
Namrun Kalesi View of Çamlıyayla.jpg Kilikya Ermeni Krallığı
Silifke Kalesi SilifkeKale4.jpg Bizans İmparatorluğu
Sinap Kalesi Sinap Castle, Mersin Province.JPG Kilikya Ermeni Krallığı
Softa Kalesi Roma İmparatorluğu
Tokmar Kalesi TokmarKalesi1.jpg Bizans İmparatorluğu
Yaka Kalesi Yaka Castle, Mersin, Turkey.JPG Haçlı Seferleri
Yelbiz Kalesi
Yeniyurt Kalesi Yeniyurt castle.JPG Helenistik dönem
Bizans İmparatorluğu
Muğla Bodrum Kalesi TurkeyBodrumCastle.jpg Hospitalier Şövalyeleri
Marmaris Kalesi Marmaris Castle.jpg Hospitalier Şövalyeleri
Osmanlı İmparatorluğu
Ordu Bolaman Kalesi
Kevgürk Kalesi
Ünye Kalesi
Osmaniye Hemite Kalesi HemiteKalesi1.jpg Haçlı Seferleri
Bodrumkale Bodrumkale, Osmaniye Province, Turkey.jpg
Toprakkale Kalesi ToprakkaleOsmaniye.jpg Abbasîler
Servantikar Kilikya Ermeni Krallığı
Rize Rize Kalesi Entrance of the Castle of Rize, Rize, Turkey.JPG Bizans İmparatorluğu
Zilkale Zil Kalesi.jpeg Bizans İmparatorluğu
Sinop Boyabat Kalesi Castle of Boyabat, Province of Sinop, Turkey.jpg Paphlagonia
Osmanlı İmparatorluğu
Şanlıurfa Şanlıurfa Kalesi UrfaKale.jpg Osroene
Rumkale Rumkale1.JPG Bizans İmparatorluğu
Tokat Tokat Kalesi Tokat Merkez.jpg Bizans İmparatorluğu
Trabzon Trabzon Kalesi Trabzon,citadel1.jpg Bizans İmparatorluğu
Tunceli Pertek Kalesi Pertek kalesi.JPG Büyük Selçuklu İmparatorluğu
Van Toprakkale Toprah-Kale.jpg Urartular
Van Kalesi Van Castle.jpg Urartular

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'deki kalelerin KMZ dosyası https://www.google.com/maps/d/edit?authuser=0&mid=1UlwwCBIWHgaa9sKSlNtDarAVPv0