Big Show

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Paul Wight sayfasından yönlendirildi)
Big Show
Big Show (2018)
DoğumPaul Donald Wight
8 Şubat 1972 (52 yaşında)
Aiken, Güney Karolina, ABD
İkametTampa, Florida, ABD
Diğer ad(lar)ıThe Giant
The Big Nasty Bastard
Paul Wight
MeslekProfesyonel güreşçi
Etkin yıllar1995–günümüz
DönemEkim 1995 (debut)
Boy2,13 m (7 ft 0 in)
Kilo174 kg (384 lb)
EvlilikMelissa Piavis (1997-2002)
Bess Katramados (2002-günümüz)
Çocuk(lar)3

Paul Donald Wight (d. 8 Şubat 1972), Amerikalı profesyonel güreşçidir. Daha çok bilinen adıyla Big Show, günümüzde AEW ile sözleşmesi bulunmaktadır.

Wight, 7 kez Dünya Şampiyonu olmuştur. 2 kez Dünya Ağırsıklet Şampiyonu, WCW Dünya Ağırsıklet Şampiyonu, WWF/E Şampiyonu ve ECW Dünya Şampiyonu olmuştur. Kendisi bu 4 farklı şampiyonluğa sahip olan tek güreşçidir. Wight ayrıca, bir kez WWE Kıtalararası Şampiyonluğu, bir kez WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu ve iki kez WWE Hardcore Şampiyonluk kemerlerini kazanmıştır. Wight, 11-kez Dünya takım şampiyonu olmuştur, WWE'de Dünya Takım Şampiyonluğunu 5 kez, (2 kez The Undertaker, ve bir kez Kane, Chris Jericho ve The Miz ile.) WWE Takım Şampiyonluğunu üç kez (Jericho, Miz ve Kane ile bir kez), ve WCW Dünya Takım Şampiyonluğunu üç kez (Lex Luger, Sting ve Scott Hall ile bir kez.) kazanmıştır

Şimdilerde Team Cena vs Team Authority maçında Team Cena takımında bulunup ancak Survivor Series'deki maçta Ryback ve Erick Rowan elenir geriye Dolph Ziggler, Big Show ve John Cena kalır. Dolph Ziggler yerde herkes Big Show ve John Cena'nın Team Authority takımına saldıracağını zanneder ama Big Show, John Cena'ya KO Punch çeker ve gidip Triple H'nin elini sıkar ve heel olup The Authority üyesi olur.

The Authority Takımı 2016'da dağılır ve The Wyatt Family Roman Reigns, Dean Ambrose ve Chris Jericho'ya saldırır ve Big Show onları kurtarır ve Face Turn yapar. Big Show birkaç ay ortalıkta görünmedi. 5 Aralık 2016'da yapılan Raw şovunda Kevin Owens göründü ve Big Show'u çağırdı ve Seth Rollins'le kapışır ve Big Show, Kevin Owens'a Chokeslam yaptı ve bilerek ringden ayrıldı ve Seth Rollins yenmiş oldu.

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken kariyer

Wight; Aiken, Güney Karolina'da doğdu. Wight, okuldan sonra sıçrayan, ödül avı ve telefon görüşmelerini cevaplama da dahil olmak üzere çeşitli işlerde çalıştı. İkinci bir karaoke şirketi yaparak, sabahın radyo programında canlı bir mikrofon amatör yarışmasında Danny Bonaduce ile tanıştı. Bonaduce, Wight'ı arkadaşı Hulk Hogan'a tanıttı. Rosemont Horizon'da yaklaşan bir gösteri için düzenlenen Dünya Şampiyonası Güreşi promosyonunun bir parçası olarak gayriresmî bir basketbol maçı düzenlediler. Hogan, Wight'ın kalabalığı nasıl çalıştığını çok beğendi ve onu Dünya Şampiyonası Güreş Ressam Yardımcısı Eric Bischoff'a önerdi. Wight, Horizon şovuna gitti ve Ric Flair, Arn Anderson (erkek çocuk kahramanı) ve çıplak bir Paul Orndorff ile tanıştığı soyunma odasına davet edildi. Daha sonra orada Bischoff'la tanıştı ve anlaşmaya vardı.

Wight daha önce, Ufuk'ta, bir imza oturumu sırasında, WWF'ye katılmayı araştırmaya çalışmıştı. Denetleyici ve gözlemci Bob Collins, tecrübesi olmadığını kabul ettikten sonra onu geri çevirdi. Larry Sharpe'in Canavar Fabrikasına 5000 dolar ödedi, ancak o sırada Sharpe'in gutundan dolayı, yalnızca çok az eğitim almıştı (Johnny Polo ona yaka ve dirsek kilidini öğretti). Oradayken, bir deneme şeridi açtı ve Philadelphia barında tanıştığı Mike Chioda'ya verdi. Chioda, Wight'ın bir başka güreşçi olduğunu varsaydığı için Pat Patterson'a, onu izlemekten hiç hoşlanmayan Kurrgan'a iletti. Ancak WCW'de Dev başlangıcını görünce Patterson, hatasını Vince McMahon'ın hoşnutsuzluğundan anladı.

World Championship Wrestling

WCW Dünya Ağır Siklet Şampiyonu (1995–1996) WCW Dünya Ağır CIn 1995'te Wight, (daha sonra düşmüş olmasına rağmen) Andre'nin oğlu olarak fatura edildiği Dünya Şampiyonası Güreşi (WCW) ile imzalandı ve buna göre "The Giant" adlı halka adını Kevin Sullivan'ın üyesi olarak kullandı. Doom karanlık zindan. Wight, diskalifiye etme yoluyla Hulk Hogan'ı yenerek Halloween Havoc'ta profesyonel bir başlangıç yaptı (Jimmy Hart'ın maç sırasında müdahale etmesi sayesinde). Bunu yaparken Dev, WCW Dünya Ağır Sampiyonu oldu; daha sonra başlığın diskalifiye etme zaferi üzerinde el değiştirmesi yönünde bir hüküm yer aldı; Normal koşullar altında yapamaz. Ancak bir hafta sonra The Giant maçın tartışmalı bitirmesi nedeniyle unvanını kaldırdı.

The Giant, boş başlık yeniden kazanma girişimi, Randy Savage'ın şampiyon olmasına izin vererek ve Hogan birbirlerini yok ederek başarısız oldu. The Giant, Ric Flair ile Şampiyonlar XXXII'nin Çatışması'nda Hogan ve Savage'i yenmek için bir araya geldi ancak SuperBrawl VI'da kafes maçında kesin olarak Hogan tarafından dövüldü. Loch Ness ile kısa bir kavga sonrasında, The Giant, Dünya Zafer Şampiyonasını Flair'i yenerek tekrar kazandı. Hogan Yeni Dünya Düzeni'ni (NWo) kurduktan sonra, Scott Hall ve Kevin Nash'in girişiminden sonra Hog Wild'taki unvana Dev'i mağlup etti.

The nWo (1996–1999)

The Giant, 23 gün sonra, Ted DiBiase'in parasını, Lex Luger ve Four Horsemen ile yüzleşerek başlıca motivasyonu olarak göstererek, nWo'ya katıldı. Dev Savaşı sırasında savaş kraliyetini kazandıktan sonra The Giant, Hogan'a Dünya Şampiyonası Şampiyonası başlık maçı istedi. Bunun için 30 Aralık'ta nWo'dan atıldı. Sting ve Luger ile birlikte NWo ile mücadele ederek WCW Dünya Tag Ekip Şampiyonasını iki kez kazandı.

1997'de The Giant, nişan üyesi Nash ile sürekli kavga etmeye başladı; Dev'i kaçırdı ve Starrcade'deki maçlarını göstermedi. Souled Out'daki 1998'de, ikisi nihayet ringde bir araya geldi; Nash, imzasını taşıyan jackknife powerbomb son işlemcisini beceremediğinde, Giant'ın boynunu kazayla yaraladı. Nash, Dev'i düzgün hareket ettirecek kadar kaldıramadı ve onu kafasına bıraktı. Spikerler, Nash'i desteklemek için ringe giren Hulk Hogan ve Eric Bischoff'un da dikkatini çekti ve karakterini korumakta zorlandı. [Yazar] The botch, hikâye dizisine dahil edildi, buna göre Nash kasıtlı olarak Boynunu kırmak için dev başında. Nash nWo'yu terk edip kendi istikrarlığını kurduğunda, The Wolf NWo Wolfpac'ı Nash ve müttefiklerine karşı koymak için orijinal nWo'ya tekrar katıldı. NWo ile geri döndü, The Giant bir kez sting ile isteksiz bir ortak olarak (The Giant, nWo'ya döndükten sonra maç imzalandı) iki kez daha Tag Team Championships kazandı ve bir kez Scott Hall'le birlikte. İki hakimiyet arasındaki ara boyunca, şampiyonluğun sadece yarısını Sting'e kaybederek, şampiyonluğunu koruyan ve yeni bir ortak seçebilen bir single maçında kaybetti.

11 Ekim 1998'de Nitro'nun atağında Bill Goldberg, Dev'i diskalifiye edilmeyen bir maçla mağlup etti. Gücü göstermek için Goldberg, Dev üzerinde Jackhammer'ı vurmadan önce gecikmiş bir dikey suplex uyguladı. Ocak 1999'da nWo Hollywood ve nWo Wolfpac ahırları yeniden birleştikten sonra Hogan, grubun bir "devi" için sadece bir yer olduğunu açıkladı ve Dev ile Nash'in bu noktada güreşmesini zorladı. Nash, Scott Hall ve Eric Bischoff'un devrilmesinin ardından Dev'i mağlup etti. Dev sonra tüm nWo tarafından saldırıya uğradı. WWE Network'ünden Pazartesi Gecesi Savaşı özelliğinin "Bir Ordu Oluşturma" bölümünde Wight, ana olay katılımcılarının yaptıklarının bir kısmını gerçekleştirdiğini ve Eric Bischoff'un talebi üzerine maaşının artırılmadığını belirtti; Sonuç olarak Wight, WCW sözleşmesinin 27 Şubat doğum günü olan 8 Şubat 1999'da sona erme izni verdi.

World Wrestling Federation/Entertainment

The Corporation (1999–2000)

Wight, 9 Şubat 1999'da Dünya Güreş Federasyonu ile on yıl arasında bir sözleşme imzaladı ve Vince McMahon'un The Strip'in Aziz Sevgililer Günü Katliamı: Evinde Ölmek Üzerine Kötü Üye Oldu. McMahon'un Steve Austin'e karşı yürüttüğü kafes maçı sırasında Wight yüzüğün altındaki tuval boyunca yırttı ve Austin'e saldırdı. Austin'i kafesin yanına attığında, kafes kırıldı ve Austin yere dışarı çıktı, yani maçı kazandı. Wight daha sonra McMahon'un uygulayıcı olarak görev yapıyordu.

Wight, "Big Show" Paul Wight olarak değiştirilmeden önce birkaç hafta boyunca "Big Nasty" Paul Wight olarak gösterildi (kaynak belirt). Daha sonra kademeli olarak gerçek adını attı ve sonunda "Büyük Şov" olarak geçti. McMahon, The Corporation üyesi The Rock'ın WrestleMania'da unvanını koruduğunu garanti altına almak istedi, bu nedenle Wight, WrestleMania XV'de insanlığı gündeme getirme hakkı için Wight'la güreşmek zorunda kaldı. İnsanlık güçlüğüne neden oldu, ancak sürecin diskalifiye edildiği, hakem olamayacağı anlamına geliyor. İnsanoğlu resmî olma hakkını kazandı ancak Wight'la yaptığı maçtan sonra hastaneye kaldırıldı (en sonunda Şampiyona maçı sırasında geri döndü.). Öfkeli bir McMahon Wight'ı tokatladığında McMahon'a yumruk attı. Wight, Foley'le olan kavgasını Kazan dairesi kavgasında yüzünü dönmeden önce ve İnsanlar, Test ve Ken Shamrock'u Birlik olarak bilinen ve Kurum'a karşı savaşan ve daha sonra Kurumsal Bakanlık olarak bilinen bir istikamete katmadan önce sonuçlandırdı. Raw'un 10 Mayıs bölümünde Show, Undertaker'ın menajeri Paul Bearer'e karşı çıldırdı. Raw'un 7 Haziran bölümünde Big Show, WWF Şampiyonası için Undertaker ile karşı karşıya kaldı. Müteahhit bir dalış çamaşırı demeti girişiminde bulundu, ancak Wight onu yakaladı ve Müteahhit üzerindeki yüzüğü kullanarak bir şakeslam yaptı; Hakem maçı durdurmak zorunda kaldı ve Undertaker unvanını korudu. Bradshaw, Faarooq ve Mideon maçının ardından Big Show'a saldırmak için koştu ve hepsi de şok edildiler. Big Show ve Undertaker daha sonra, X-Pac ve Kane'e karşı güreş olan, muhtemelen tekrar bir topuk çeviren bir ittifak kurdu. Bir takım olarak Show ve Undertaker WWF Tag Takım Şampiyonasını iki kez kazandı.

Undertaker yaralardan sakatlandıktan sonra Big Show, Big Boss Man dönen yüzüyle bir kavga başlattı. Big Show'un babasının kanserden ölümle kansızlığa uğradığı bildirildikten sonra (gerçekte Wight'ın babası yıllar önce öldü), Patron Man çarpı polis arkadaşlarından birinin Show'u babasının öldüğünü bildirdi ve sonra Show'un gözyaşı yumağına alay ettirdi. Birkaç hafta sonra, Big Show'un babası (kayfabe) öldükten sonra, Patron Man saldırgan bir şiir okuyarak on çan ücretini kesintiye uğrattı. Daha sonra Patron, cenaze törenini işgal etti ve tabutu Blues Brothers Bluesmobile ile ikiye katlamak için bir zincir kullandı; tabuta sıkı sıkı sıkıya bağlı Big Show ile ona tutundu. Big Show, Survivor Series'de Big Boss Man, Prens Albert, Mideon ve Viscera'yı 4-1'lik bir eleme maçında ele geçirdi. Big Boss Man maçtan ayrıldıktan sonra sonunda maçı kazandı ve sayıldı. O gecenin ilerleyen saatlerinde Wight, yaralı Steve Austin'in yerini WWF Şampiyonası için Üçlü Tehdit maçında ele geçirdi. Rock'u da içeren bu maçta, Triple H'yi WWF Şampiyonu olmak için tutturdu. Armageddon 1999'da Show, Prens Albert'in müdahalesine rağmen, WWF Şampiyonasını korumak için Boss Man'ı yenmişti [29].

Raw'un 3 Ocak 2000 bölümünde Triple H, WWF Şampiyonası için Big Show'u yendi. Wight, unvanını kazanmaya çalışırken, The Rock'ı antagonize ettiği Royal Rumble maçına katıldı ve böylece topuk sürecine başladı. Rock onu Royal Rumble'ı kazanmak için elemiş. Wight, kazandığına ikna oldu ve sonunda Rock'un ayaklarının yere çarpıp giden yolda olduğunu gösteren bir video şeridi üretti. Daha sonra No Way Out'da The Rock ile bir maç gösterildi, WrestleMania şöhreti vuruldu. Wight, Shane McMahon'un müdahale ettiğinde The Rock'ı yenerek bir kasa atışı ile The Rock'ı yok etti. Rock başlığı kaldırmak için umutsuzca ve sonunda Raw 13 Mart bölümünde Big Show ile bir maç için kabul etti - o kazanırsa, WrestleMania başlık maçı Üçlü Tehdit maçı olacak ve kaybolursa, o emekli olurdu WWF. Shane McMahon, şimdi Big Show'un şampiyon olma hedefini aktif biçimde destekledi ve kendini özel konuk hakem olarak atadı. Bununla birlikte, Rock, Vince McMahon, Shane'e saldığında zafer kazandı ve şahsen bir Rock Bottom'u takiben üç sayı yaparak hakem gömleğini giydi.

Raw'un 20 Mart bölümünde Triple H, maçın WrestleMania'da Big Show'u sabitlemezliği şartıyla The Rock ve Big Show'a karşı unvanını savundu. Linda McMahon, WrestleMania'da bu maçın gerçekleşmeyeceğini belirtti. Çünkü Triple H, Dörtlü Adam olarak Mick Foley ile birlikte, Ölümcül Dörtlü Eleme maçında şampiyonu savunacaktı. Big Show, WrestleMania 2000'deki maçtan çıkan ilk adam oldu ve diğer üç maçtan sonra Tors ona karşı birlikte çalıştı.

Şampiyonluk hüküm sürüyor (2000–2004)

2002'de Raw brandında Show

WrestleMania'dan sonra Big Show, yüzünü çevirdi ve Rikishi'yi Showkishi, Barbadın Shonan'ını Berzerker ve The Big Showbowski olarak Val Venis'i canlandıran diğer güreşçileri taklit ederek komik bir hile yaptı. Arkadaşı ve rol modeli Hulk Hogan'ın giyindiği Backlash'ta kurt açısını Showster olarak yenmiş, skullcap / peruk ve sarı taytlarla tamamladı. Shane, Big Show'un antikalarını onaylamadıktan sonra Show, Shane McMahon'la anlaşmaya başladı. Yargı Günü 2000'de Shane, Big Boss Man, Bull Buchanan, Test ve Albert'in müdahalesinin ardından Wight'u Falls Count Anywhere maçında yenmiştir. Wilt iki ay sonra görünüşe göre Shane'e intikam almak niyetinde döndü. Bunun yerine, Undertaker'a saldırarak topuğa döndü ve Shane ile bir kez daha savuşturarak Shane, Chris Benoit, Kurt Angle ve Edge ve Christian'la "The Conspiracy" olarak bilinen kısa ömürlü bir istikrar oluşturdu. Undertaker bir sahneyi sahneye koyduktan sonra WWF televizyonundan yılın geri kalan kısmına kaldırıldı. Big Show, bir WWF gelişim bölgesi olan Ohio Vadisi Güreşine gönderildi ve kilo vermek ve kardiyovasküler yeteneğini geliştirmek.

Show, 2001 Royal Rumble'da döndü, ancak The Rock tarafından elendi. Wight, çabucak ortadan kaldırılmasıyla öfkelendi ve arena ayrılmadan önce yayın kürsüsünde Rock'ı seçti. Daha sonra WrestleMania X-Seven'de Raven da bulunan Üçlü Tehdit maçında Kane'e kaybettiği WWF Hardcore Şampiyonası için yarışmaya başladı.

The Invasion boyunca Big Show bir yüz olarak geri döndü ve WWF'ye sadık kaldı. Backlash'taki Last Man Standing maçında WCW'nin ekran sahibi Shane McMahon'la karşı karşıya kaldı ve Testten etkilenerek yenildi. Yazılı olmayan bir kulis röportajından sonra Big Show gözyaşlarına boğuldu ve arenadan kaçtı. Show, aynı zamanda Survivor Series'deki muzaffer WWF Ekibinin bir parçasıydı, oysa ilk ortadan kaldırdı.

Big Show, WrestleMania X8'den kısa süre sonra, Stone Cold'un X-Pac ve Scott Hall ile olan bir takma takım maçı sırasında şok ederek topuğa döndü ve süreçte nWo'ya katıldı. Judgment Day'da, Big Show ve Ric Flair, Austin tarafından bir Handikap maçı ile yenildi. Kevin Nash'in dağılmasından sonra istikrar dağılmıştı. NWo dağıldıktan sonra Show, Jeff Hardy, Booker T ve Dudley Boyz'a karşı kaybettiği maçlarda Raw'da pek az başarı elde etti.

Amerika Şampiyonu olarak, Brock Lesnar'a bakıyor

2002 yılının sonlarında Big Show, SmackDown! Ile işlem gördü! Hemen WWE Şampiyonası için Brock Lesnar'a meydan okudu. Bu süre zarfında, Big Show yeni bir kostüm giydi ve siyah kot giyerek yeni bir saç stili ve yüz saçını aldı. Big Show, iki kez WWE Şampiyonu olan Brok Lesnar'ı Survivor Series'de yenerek, Lesnar'ın yenilgisiz çizgisini Paul Heyman'ın yardımıyla bitirdi. Bir ay sonra Armageddon'da Kurt Açı unvanını kaybetti. Royal Rumble'da Big Show, Lesnar'a Royal Rumble eleme maçını kaybetti. Big Show, Big Show ve eşi A-Train'in WrestleMania XIX'teki Undertaker'a kaybetmesine neden olan boynunu inciterek, Big Show'un sahneden atmasının ardından daha sonra Undertaker ile kavga etmeye başladı. Lesnar ile kavgasını yeniledi, WWE unvanı için dört kere güreşte bulundu (Jüri Bayramı'nda bir sedyeyle oynanan maç dahil), ancak unvan kazanma girişiminde başarısız oldu. 12 Haziran 2003 SmackDown olayında, Lesnar halatlardan Big Show'a çarpılarak halka patladı, iki halka direkt hareket etti ve üç sıra halat indi. Hakem EMT, sağlık görevlisi, antrenör ve daha da fazla hakem çağırdı. Bu unvanını Lesnar'ın elinde tuttu ve ikisi de hastaneye gitti. 26 Haziran 2003'te SmackDown !, Big Show, Shelton Benjamin ve Charlie Haas atağı Bay American'ı (maskeli bir Hulk Hogan), Brock Lesnar'ı ve Kurt Angle'ı altı kişilik bir takımı maçında gösterdi; Amerika. Bu, Hulk Hogan'ın Bay America olduğu son görüntüsü oldu. Bundan sonra birkaç ay boyunca, WWE, Big Show'u Hogan'dan emekli olan kişi olarak ikna etti. Hayır Merhamet'te Big Show, Amerika Şampiyonası için Eddie Guerrero'yu yendi ve daha sonra WWE Şampiyonu Brock Lesnar ile ittifak kurdu. 2004 yılında Royal Rumble'da Chris Benoit tarafından elendi.

Big Show, WrestleMania XX'den hemen önce yola çıkan bir Lesnar'ı terk etti. Görüntüleme başı ücretle Big Show, Amerika Şampiyonasını John Cena'ya kaybetti. SmackDown'un 15 Nisan 2004'teki bölümünde Big Show, o gece Eddie Guerrero'yu yenemediği takdirde çıkmayı vadetti. Guerrero, Frog Splash gerçekleştirdikten sonra Guerrero'ya gitti ve Torrie Wilson'ın kendisini kaybetmekten dolayı güldüğüne inanıp arabasını kaldırdı ve onu bir çıkıntıya kaldırmakla tehdit etti. Sonra SmackDown Genel Müdürü! Kurt Angle, Big Show'a birtakım nedenlerle konuşmaya çalışmak için çıkıntıya çıktı, ancak Angle'ı çıkıntıdan boğarak şaşkınlık içinde durdu, Angla'nın başının arka tarafına kanamanın sebep olmasının yanı sıra, boğazını oynatarak bacağını kırdı. Gösteriden sonra, Big Show ne görüldü ne de Aylarca WWE televizyonundan.

Çeşitli feudları (2004-2005)

2004'te Tribute to the Troops'da Show

2004 yılının ortasında, Big Show, yeni Genel Müdür Theodore Long tarafından eski haline getirildi, çünkü Eddie Guerrero ve Kurt Angle arasındaki Lumberjack maçında müdahale etti. Big Show, Anger ile savaşmayı seçerek, Guerrero ya da Angle Without No Mercy ile yüzleşmek için bir tercih yaptı. Big Show olayda Angle yenilgiye uğradı. Maçtan önceki haftalarda Angle, bir dart tabancası kullanarak Ring'in ortasında sakinleşti ve başını tıraş ettiğinde "haysiyetini kaybetti" iddia etti. No Way Out'da, ilk Barbed Wire Cage maçında WWE Şampiyonası için JBL ile karşı karşıya kaldı. JBL'yi yüzüğü şakirterek kapıdaki kilidi kırdı ancak JBL tuvalin altından sürünerek kazandı. Saldırıya uğrayan JBL'yi göster ancak Kabine, Batista Kabine'e saldırana ve John Cena, JBL'e saldırdığı sırada Big Show'a saldırdı.

WrestleMania 21'de Big Show, Sumo Grand Şampiyonu Akebono ile çalıştı; bu maç, Akebono'nun sportif bir efsaneye dönüştürüldüğü Japonya'da güçlü bir izleme başına ödeme yapan kitleyi çekmek için gösteriye eklendi. Maçtan önceki haftalarda Big Show, Luther Reigns tarafından yüzük ağırlıklı Akebono'nun hareket edebildiğini göstermek için bir cipin üzerine çıktı. Big Show, WrestleMania 21 de Akebono'ya kaybetti. Big Show, daha sonra Carlito Caribbean Cool ve koruması Matt Morgan ile anlaşmaya vardı.

27 Haziran'da Big Show, 2005 WWE draft'da Raw'a geri draft edildi, SmackDown için altı kişilik Elimination maçına katılmasını engelledi! Şampiyona. Gene Snitsky'yi Tag Team maçında başarılı bir şekilde tutturdu, bu da her iki erkek arkadaşı sahneyi tırnakladığında bir single maçına dönüştü. Birkaç hafta boyunca planlı muhaliflerini ezmeden Wight, Snitsky ile olan rekabete döndü. 22 Ağustos'ta, Snitsky'nin sahne arkasında görüşülen kişi olan Maria ile taciz edilmesini engelledi. 29 Ağustos'ta Snitsky Big Show, bir maç kazandıktan hemen sonra ring zili ile Big Show'a çarptı. Sonuç olarak Big Show ve Snitsky, Big Show'un Snitsky'yi yendiği Unforgiven'de bir maça yerleştirildi. 26 Eylül'de Big Show, Snitsky'yi bir Sokak Savaşı'nda tekrar mağlup etti

Kane ile takımlaşma ve feudu (2005-2006)

17 Ekim'de Big Show, Edge'i mağlup etti ve böylece, John Cena ve Kurt Angle ile yüzleşen anketin galibi Taboo Tuesday 2005'teki WWE Şampiyonası için Üçlü Tehdit maçında bir çevrimiçi görüş anketine girildi. Anket, Shawn Michaels tarafından kazanıldı, diğer iki güreşçi Dünya Tagu Takım Şampiyonası için yarıştı. Big Show, Dünya Takım Ekibi Şampiyonası için Lane Cade ve Trevor Murdoch'ı yenmek için Kane ile bir araya geldi.

Survivor Series 2005'ten önceki haftalarda Big Show, Raw ve SmackDown arasındaki rekabete dahil oldu! Markalar. Big Show ve Kane, 11 Kasım SmackDown bölümünü istila etti! Edge ile birlikte Batista'ya saldırdı (işlem sırasında kendisine kazara yaralandı.) Raw, Big Show ve Kane'in 14 Kasım bölümünde SmackDown yenildi! Güreşçiler ve WWE Etik Takım Şampiyonları MNM'yi markalar arası, başlığı olmayan bir maçta hüküm sürüyor. [49] Big Show ve Kane, 21 Kasım'da Batista'yı arabanın ön camına çift cıkırdama takarak "yaraladı". [50] Survivor Series, Show, Kane, Carlito, Chris Masters ve ekip kaptanı Shawn Michaels Raw'ı Team SmackDown !: JBL, Rey Mysterio, Bobby Lashley, Randy Orton ve Batista ile bir maçta temsil etti. Takım SmackDown! Orton'un tek kurtulan olduğu maçı kazandı. SmackDown! 'Un 29 Kasım bölümünde, Big Show, Rey Mysterio ile markalararası tanıtım maçında güreşirken, Kane de maça müdahale etti ve maçın yarışmacı ilan edildi. Maçtan sonra Big Show ve Kane, Müteahhit onları ringden kovana kadar Mysterio'ya saldırdı. Big Show ve Kane SmackDown'a geri döndüler! 2 Aralık'ta JBL, maçı terk ettikten sonra Mysterio ve JBL'yi mağlup ederek hakemin onu göze batırdığını iddia etti. Maçtan sonra Big Show ve Kane'nin Mysterio'ya saldırma girişimleri bir kez daha engellendi, bu sefer Batista onları görmeye geldi. Sonuç olarak, SmackDown'ın 16 Aralık bölümünde Big Show ve Kane, Armageddon 2005'te Batista ve Mysterio, Smackdown Etiket Birimi Şampiyonlarıyla yüzleşmek üzere rezerve edildi. Her bir brandan Tag Takım Şampiyonlarını birbirlerine karşı çeken maçı kazandılar.

Raw'ın 12 Aralık bölümünde Big Show, Yeni Yıl Devrimi 2006'daki Bir Eleme Odası'nda WWE Şampiyonasında yapılan bir maç için eleme maçında yer aldı. Big Show rakibine kaybetti, Shawn Michaels, diskalifiye ederek Triple H, Michaels'ı bir sandalyeyle vurduktan sonra kasıtlı olarak Big Show'a maçı ve şampiyonayı vurdu. [56] Misilleme sırasında Wight, o akşamki kene ile oynadığı üçlü maçı Triple H'ye mal etti. Raw'ın 26 Aralık bölümünde Big Show ile Triple H arasındaki yılbaşı devrinde yapılan maç sırasında Triple H, bıçak ağzı ile chokeslam'ı kullanırken Big Show'un görünüşte iyiliğini elinde Big Show'a vurdu. Ertesi hafta, Big Show, Triple H tarafından tutulan bir sandalyeye bir delik açmak için cast tarafından sağlanan dolguyu kullanarak Triple H'ye saldırdı ve Triple H'nin atması tasarlanan yayın tablosundaki bir monitörü yok etti. Onu ve ringden Üçlü H'yi peşinden sürüklüyor. Yeni Yıl Devrilmesinde, Triple H, bıçakla başında çarptıktan sonra Wight'ı yenmiştir.

Ardından, Big Show, 2006 Road to WrestleMania Turnuvasında sekiz katılımcıdan biriydi ve WrestleMania Turnuvası galibi WWE Şampiyonasında bir şans yakalayacaktı. Raw'ın 13 Şubat bölümünde Big Show, çift sayımla biten bir maçta turnuva yarı finallerinde Triple H ile karşı karşıya kaldı. Sonuç olarak Big Show ve Triple H, Rob'in 20 Şubat bölümünde Raw yarışmasında kazanan oyuncuyu belirlemek için Triple Threat maçında Rob Van Dam'ı (karşı karşıya kalan yarı finallerin galibi) karşı karşıya kalmıştı. Maç RVD'yi taktıktan sonra Triple H tarafından kazanıldı.

Turnuvayı takip eden haftalarda Big Show ve Kane, Chris Masters ve Carlito ile çekişerek, WrestleMania 22 için bir Dünya Etiket Takım Şampiyonası başlık maçının planlanmasına yol açtı. Wight ve Kane, Big Show'un WrestleMania'daki ilk zaferini altı yenilgiyle uğraştıktan sonra Carlito ve Masters'ı yenerek bozguna uğrattı. Sonraki akşam Big Show ve Kane, Spirit Squad üyelerine Kenny ve Mikey'den gelen Dünya Takımı Şampiyonasını Spirit Squad üyelerine kaybetti. Bir hafta sonra Spirit Squad üyeleri Johnny ve Nicky'yi bir rövanşla karşı karşıya kaldıklarını ancak Kane, "Spirit Squad" ın diğer üyelerine saldırmak için ringe girdikten sonra diskalifiye edildi. Kane ve Big Show arasındaki devam eden kavga, Backlash 2006'da, yarışmacı olmadığı bir kararda sona eren bir maçla sonuçlandı.

ECW Dünya Şampiyonu ve ayrılması (2006-2007)

ECW Dünya Şampiyonu Big Show

7 Haziran'da WWE-ECW Head to Head'da Big Show, yeni çıkardığı ECW markasına hazırlandı; O ECW liste üyelerine karşı Raw ve SmackDown üyelerinin üyeleri dahil olmak üzere yirmi adam savaşı kraliyet sırasında bir ECW gömlek ortaya çıkarmak için onun Raw gömlek kaldırıldı. Big Show, Randy Orton'u ortadan kaldırarak ECW maçını kazandı. Big Show, Tajiri, Süper Çılgın ve The Full Blooded Italians'a saldıran Tag Team'le tekrar karşılaştıktan sonra One Night Stand'da göründü.

ECW'nin Sci Fi konusundaki 4 Temmuz bölümünde Big Show, Van Dam'ı, Van Dam'da üç sayı yapmayı reddeden ECW Genel Müdürü Paul Heyman'ın yardımıyla Philadelphia'daki bir ECW gösterisinde ECW Dünya Ağır Siklet Şampiyonasını kazanmak için yendi. Van Dam, Big Show'da Five Star Frog Splash'ı gerçekleştirdikten sonra. Heyman daha sonra, Big Show'ın ECW unvanını kazandığını söyleyerek Big Show'tan Van Dam'ı bir sandalyeye boğmak için talimat verdi. Heyman ve Big Show'un kutladığı gibi Big Show, ringe içki içip boş bardaklar atarak unvanını kazandığında taraftarlar neredeyse isyan etti. Zafer onu WWE Şampiyonasını, WCW Dünya Ağır Şampiyonasını ve ECW Dünya Ağır Şampiyonasını düzenleyen ilk profesyonel güreşçi yaptı. Ayrıca, ECW unvanını elinde tutmayan ilk ECW Orijinalidir. Önümüzdeki haftalarda Wight, şampiyonluğunu korumak için Ric Flair ve Kane gibi diğer markalardan birçok güreşçi yendi fakat Batista ve Undertaker'ı diskalifiye etme nedeniyle kaybetti. İlk Büyük Punjabi Hapishanesi maçında Büyük Amerikan Basında Undertaker'ı kaybetti; SmackDown tarafından çıkarılan Büyük Khali'nin yerine geçti! Genel Müdür Theodore Long ve maçtan hemen önce Müteahhit'e yapılan bir saldırıda ceza olarak Big Show ile yer değiştirdi. Ayrıca SummerSlam'da yenen Sabu ile kısa bir kavga çıktı.

Cyber Pazar günü Show, Şampiyonlar Şampiyonu bir maçta John Cena ve King Booker ile yüzleşti. [80] Taraftarlar, King Booker'ın Dünya Ağır Siklet Şampiyonası'na katılmak için oy kullanmaya karar verdiler. [80] Booker, o sırada Cena ile çatışma başlamış olan Kevin Federline'dan gelen müdahaleyi takiben maçı kazandı. [80] Survivor Series'te Cena, Big Show'u Big Show'a tutturduktan sonra, Cena ve Bobby Lashley'in maçın hayatta kalanları olarak bıraktığı, geleneksel 10 kişilik Survivor Series etiket ekibi maçında Big Show'la güreşti. Big Show daha sonra SmackDown'u terk eden Lashley ile anlaşmaya başladı! Aralık ayında ECW Şampiyonası için Kesilmesi İçin Aşırı Silahsızlanma Odası maçına katılmak için ECW brandına katılmak. Lashley, yüzü ile pleksiglas podlardan birini kırarak Big Show'u patlattıktan sonra unvanını kazanmak için mağlup etti. Big Show, başarısız bir rövanştan sonra 6 Aralık 2006'da ECW'de sürdürdüğü sakatlanmalar iyileştirmek için ringden ayrıldı. İki aylık hareketsizlikten sonra, Wight'ın sözleşmesi 8 Şubat 2007'de sona ermişti.

Memphis Güreşi (2007)

WWE'den iki ay sonra ayrılan Wight, WWE'nin 27 Nisan 2007'de PMG Clash of Legends'de eski NWo ortağı Hulk Hogan'la yaptığı bir karşılaşmadan Jerry Lawler'ı değiştirmesiyle yerini aldı. Wight, Paul "The Great" Wight olarak tanıtıldı. "Big Show" un köle ismi olduğunu ve artık onun sahibi olmak istemediğini belirtti. Hogan maçı Wight'ı götürüp bodyslamladı ve bacağını düşürdükten sonra kazandı.

WWE'ye geri dönüşü

Unified WWE Tag Team Champion (2008–2010)

Hakem Scott Armstrong ile tartışan Big Show

2008 No Way Out'ta Edge vs Rey Mysterio olur. Edge kazanır. Maç bittikten sonra Big Show Return yapar. Konuşur ve geri döndüğünü söyler fakat seyirci Rey'e ilgi gösterir. Show çok sinir olur ve Rey'e saldırır. Sonra seyirci olarak duran boksör Floyd Mayweather'a laf atar. Diz çökerek dalga geçer fakat Floyd yumruk geçirir ve Show'un burnu kırılır .Bu 2 isim WM 24'te maç yapmıştır. ama maçı Floyd kazanmıştır. Big Show sonra Face olur ve Khali'ye yönelir. Backlash'de Khali'yi mağlup eder. One Night Stand'de kazanıp ECW Championship için Contender olur fakat Mark, Show ve Kane'i mağlup edip şampiyon olur. Show, Unforgiven'da Taker'dan Vickie'yi kurtararak tekrar Heel olur. No Mercy'de Show yardım alarak Taker'ı alır ve Show kazanır. Cyber Sunday'de bu 2 isim maç yapar. Last Man Standing'de kazanan Taker olur. SS'de 2 isim Casket Match'e çıkar ve Taker kazanır. Royal Rumble'a katılan Show, Orton'a elenir fakat Show Taker'ı çekip eler ve intikam almış olur. NWO'da WWE Championship'e katılır fakat kazanamaz. Sonra Vickie, Show'u WHC için Contender yapar. WM'da Show Edge'e rakip olacaktır. Edge bu olduğu zaman kuşku duyar. Sonra Cena gelir ve Cena WHC'e dahil edilir. Edge çok sinir olur. Sonra Cena'nın neden dahil edildiği anlaşılır çünkü Vickie ve Show ilişki yaşar. Cena öğrenir ve Vickie'e santaj yapıp Contender olur. Cena WM'da kazanır ve şampiyon olur. Ve sonra Show Raw'a geçmiştir fakat geçmeden Edge vs Cena'nın yaptığı Last Man Standing'e karışır. Cena'ya Chokeslam yaptığı yer spot olur ve Edge kazanır. Judgment Day'de Show ve Cena maç yaparlar ama Kazanan Cena olur.

Big Show ve Jerry-Show olarak bilinen takım ortakları Chris Jericho ile birlikte WWE Takım Team Şampiyonları


Big Show, WWE Tag Takım Şampiyonasını (sağ omzunun) ve Dünya Tag Takım Şampiyonasının (sol omuz) hakimiyeti altında olmak üzere WWE'de sekiz kez dünya tag team şampiyonu oldu

Big Show, John Cena'ya Extreme Rules'da,Submission Match'de mağlup olur. Kofi'den US Championship'i alamayan Show, Jericho'ya partner olarak Tag Team Champion olur. Süper bir grafik çizen Jeri-Show, Legacy'i mağlup ederler. Sonra Summerslam'de Cryme Tyme ve Breaking Point'te MVP&Mark Henry'i mağlup ederler. HIAC'de Batista ve Mysterio'yu mağlup eder. Bragging Rights'da Team Smackdown vs Team Raw'da Show Kofi'ye Chokeslam yaparak Raw'ı satar. Survivor Series'de Jericho ve Show Taker'a karşı WHC'e çıkar. Triple Threat olan bu maç JeriShow'da kavga başlatır. Sonra DX gelir ve bu 2 takım çekişir. TLC'de DX Jerishow'u mağlup ederek şampiyon olur. JeriShow takımı bittikten sonra Show yeni bir partner bulmuş olur ve DX, Straight Edge Society'i mağlup ederek tekrar Tag Team Champion olur. O partner The Miz'dir. Yoshi & Goldust'u mağlup eden ShoMiz, WM 26'da John Morrison & R-Truth'u mağlup ederler fakat Extreme Rules'da Hart Dynasty ShoMiz'den Tag Team Championship'i alırlar. Rövanş yapılır ve ShoMiz mağlup olur. Show, tuş olan Miz'e çok gıcık olur ve KO Punch geçirerek ShoMiz'i bitirir.

Çeşitli feudları ve şampiyonluk peşinde (2010-2011)

Big Show, SmackDown brand'ına geçer fakat Face olarak dönen Show, WHC için şans yakalar. Over The Limit'te Swagger DQ olur fakat kemer Swagger'da kalır. FFW'da tekrar şans yakalar fakat kazanamaz. Swagger Ankle Lock'u kullanarak bir süre Show'a karşı üstün gelir. Show, sonra SES grubuna yönelir. MITB gelmeden CM Punk'un Mask'ı ve Masked Man'ın Mask'ı çıkarır. Masked Man'ın Joey Mercury olduğu öğrenilir. Summerslam'de 3 vs 1 Handicap Match'de yapılır ve Show kazanır. Sonra Punk ve Show NOC'de maç yapar.Kazanan Show olur. Bragging Rights'da SD'e kaptan olur ve Team SD kazanır. Sonra Wade Barrett ve Big Show Feud'a girer fakat Wade The Corre'u kurarak üstün gelir. The Corre, Kane'i Show'a karşı kışkırtır. Kane ve Show maç yapar fakat Kane karar değiştirir ve The Corre'a saldırır. Bir süre sonra Kane ve Show tekrar takım olurlar. Slater ve Gabriel'i mağlup ederek Tag Team Champion olurlar. Kane &The Big Show & Kofi Kingston & Santino Marella,WM 27'de The Corre'u mağlup ederler. Bir süre bu Feud devam eder. The Corre'da kargaşa başlar ve Feud'dan Kane ve Big Show galip çıkar. Sonra Draft olur ve Show Raw'a Draft olur. Raw'da New Nexus, Kane ve Big Shoa'a saldırır ve Feud başlar. OTL'de Kane ve Big Show, Punk ve Mason'ı mağlup eder fakat Raw'da Otunga & Michael, Kane ve Big Show'u mağlup edip şampiyon olur. Sonra Big Show ve Alberto Del Rio ile Feud'a girer. Ricardo Rodriguez, araba kullanırken yanlışlıkla Big Show'u sakat eder fakat Show geri döner ve Kane'i Alberto Del Rio'dan kurtarır. Alberto Del Rio kaçar ve Show Ricardo'yu haşat eder. Capitol Punishment'ta Alberto Del Rio ve Show için maç ayarlanır. SD'de Show, Mark'ı haşat eder ve Mark götürülür fakat CP'de Mark döner ve Show'a saldırır.Announcer Table'a WSS yapar.Show, o maç sakat olduğu için Alberto Del Rio'e karşı KO olur ve mağlup olur. Sonra Mark ve Big Show Feud'a girer. MITB'e maç ayarlanır. O maç Show sakat sakat mücadele eder ve Mark Henry kazanır fakat maç bittikten sonra Show'a sandalye geçirip Corner Slingshot Splash yaparak sakatlar. Uzun süre Show görünmez fakat sonra SD'e Return yapar. Mark'dan rövanş ister fakat Mark kabul etmez ve Show saldırır. Teddy Long Show'a engel olur ve maç ayarlar. Vengeance'da 2 isim maç yapar fakat Ring çöker ve maç biter. Show,Survivor Series'de tekrar WHC'e çıkar. O maç Mark DQ olur ve Show kazanır fakat Show WHC'i alamaz. Maç bittikten sonra Mark Show'a saldırır fakat Big Show karşılık verir ve KO Punch'dan sonra sandalye geçirip Leg Drop yaparak intikam alır. TLC'de Big Show tekrar WHC için maç yakalar. Rakip gelecek hafta Bryan vs Mark Henry'den sonra anlaşılır. Mark Henry,Show'a rakip olan isim olur.TLC'de 2 isim Chairs Match'de karşılaşıyor ve kazanan Show oluyor fakat maç bittikten sonra Mark saldırır ve daha sonra Bryan'dan Cash In gelir. Show sadece 2 dakika şampiyon kalır. Show Bryan'la bir süre çekişir ve Mark Henry'le kemer için Royal Rumble'da şans bulur. Bryan ve Mark Henry'e karşı kemer için Steel Cage'e çıkar fakat Bryan'ı Steel Cage'den düşürerek yenilir. Elimination Chamber'da WHC Elimination Chamber için yer bulur fakat EC'de Wade ve Cody'e direnemeyip elenir. Daha sonra Contender olabilmek için Battle Royal'e katılıp son 2'e kalır fakat Cody Show'a saldırır ve Show'u eleterek kaybettirir. Daha sonra Cody, Show maç yaparken gelir ve Show'a Wrestlemania'da ne yaptığını izletir. Dalga geçer Show'la. Wrestlemania'da Show ve Cody,IC için karşılaşıyor. Show kazanıp yeni şampiyon oluyor. Hem Wrestlemania'da güzel bir an yaratır, hem Grand Slam'i kanıtlar. Wrestlemania'dan sonra bu sefer Show, Cody'i nasıl KO ettiğini Cody maç yaparken gösterir. Extreme Rules'da 2 isim için maç ayarlanır. ER Pre Show'da maç Tables Match'e dönüşür. Extreme Rules'da 2 isim karşılaşıyor. Show istemeden masa kırar ve mağlup olur. Cody yine şampiyon olur fakat maç bittikten sonra Show Cody'i fırlatarak 2 kez masa kırar..

World Heavyweight Şampiyonluğu (2011–2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Big Show bir süre ortadan kaybolduktan sonra 28 Ekim tarihindeki Smackdown şovunda geri döner ve Randy Orton’ı yenip WHC için aday olur. Ertesi şov Sheamus’la yüzleşirken Big Show, WMD’nin Brogue Kick’ten daha güçlü olduğunu söyler. Böylece ikili sürekli olarak hareketlerini yarıştırır, Big Show’un yumruğu genellikle üstün gelir. Big Show, Hell In A Cell’deki maçta da üstünlük kurar. Brogue Kick’te tuş olmamayı başaran Show, kemeri 2 WMD ile Sheamus’tan alır. İkili arasındaki mücadele yıl sonuna kadar devam eder. Survivor Series’te diskalifiyeyle kazanan Sheamus olur. Kemeri alamayan Sheamus maçtan sonra Big Show’a sandalye ile saldırır. Ardından ikili TLC’de son kez kemer için karşılaşırlar. Bir sandalye maçı olan mücadeleyi Big Show kendi boyutlarındaki bir sandalyeyi kullanarak maçı kazanır.

Big Show ardından tekrar Alberto Del Rio ile uğraşmaya başlar. Bir Smackdown şovunda kura sonucu Big Show’a rakip olarak Ricardo Rodrigez belirlenir. Big Show ringde Ricardo’yu mahvederken Alberto gelir ve ona saldırır.11 Ocak’ta yayınlanan Smackdown şovunda iki isim kemerin ortada olduğu bir maçta WHC için karşılaşır ve Alberto sürpriz bir şekilde maçı kazanır. Alberto’nun kazanmak için spiker masasını Big Show’un üstüne devirmesi gerekir. İki isim arasında Royal Rumble’daki rövanş maçı için yine Last Man Standing türü seçilir. Big Show Rumble’dan bir gün önce hem Kane hem de Daniel Bryan’ı WMD ile 10 saniye ring dışında tutarak Alberto’ya mesaj verir. Alberto o takım maçının sonunda onu tuş etse de Big Show şovun sonunda onun üstüne spiker masasını devirir. Alberto Royal Rumble’daki maçı Ricardo’nun Big Show’u iplere bantlamasıyla kazanır. Bu da Big Show’a bir maç hakkı daha kazandırmış olur. Ancak Elimination Chamber’da da kazanan Alberto olur ve Big Show WHC mücadelesinden çekilmiş olur.

Filmografi

Yıl Başlık Röl Notlar
1996 Reggie's Prayer Mr. Portola
1996 Babam Söz Verdi Huge Santa
1998 McCinsey's Island Little Snow Flake
1998 Sucu Captain Insano
2006 Little Hercules in 3-D Marduk
2010 MacGruber Brick Hughes
2010 Koca Adam Walter Krunk
2015 Vendetta Victor Abbott
2016 Countdown Big Show Oyuncu
2017 The Jetsons & WWE: Robo-WrestleMania! Kendisi Ses
2020 The Big Show Big Show Başrol

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]