Kullanıcı mesaj:Pinar/Eylül 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Aynen. — Pınar (mesaj) 01:03, 27 Ocak 2016 (UTC)

Katkılarına baktım da kullanıcının Türk liberaller olarak kategori eklediklerinde önemli oranda yanlış var ama Marksistler konusunda başarılı sayılır. :) Vitruvian (mesaj) 01:09, 27 Ocak 2016 (UTC)
Maddenin ansiklopedik üslup ve taraflılık ile yakından uzaktan ilgisi yok. Nerdeyse baştan yazılması gerekiyor. --Eldarion 10:52, 31 Ocak 2016 (UTC)
Ok, maddenin tartışma sayfasına not bırakıyorum. — Pınar (mesaj) 03:23, 1 Şubat 2016 (UTC)

Kolay gelsin Zaitsév. WikiShia maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 02:46, 31 Ocak 2016 (UTC)

Taraflı olduğunu düşündüğüm bir iki cümleyi çıkardım. Onun dışında "kaynaksız" ve "üslup" şablonları daha doğru olur sanırım --Zaitsév 12:17, 31 Ocak 2016 (UTC)
Tamamdır, ilgilendiğiniz için teşekkürler. — Pınar (mesaj) 03:39, 1 Şubat 2016 (UTC)

Kolay gelsin. Turbo-folk maddesine eklediğiniz "taraflı" ve "yanlış" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 03:05, 31 Ocak 2016 (UTC)

+ Mustafa YamolkiPınar (mesaj) 03:50, 31 Ocak 2016 (UTC)

Size de kolay gelsin. Müzik türü ile ilgili verilen bilgiler hatalı. Kökenini Arnavutluk ile sınırlandırmışlar. Ayrıca kullanılan dil de uygun değil. Mustafa Yamolki maddesinde tek bir konunun üstünlüğü diyemeyeceğim; sadece bir konu anlatılmış çünkü. Kısa bir göz gezdirmek bile anlamak için yeterli. İkinciye dair soru sorulmasını gerektiren ilginç bir durum varsa söyleyebilirsiniz. --esc2003 (mesaj) 15:43, 31 Ocak 2016 (UTC)
Tamamdır, maddelerin tartışma sayfalarına not bırakıyorum. — Pınar (mesaj) 03:41, 1 Şubat 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Pinar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Türkiye'deki bütün ilçelerin ve mahallelerin düzenlenmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 15:45, 1 Şubat 2016 (UTC)

İthal filmlerin Türkçe adlandırılması[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Turgut. İthal filmlerin Türkçe adlandırılması maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 02:18, 31 Ocak 2016 (UTC)

Sevgili Pınar, bunu anlamanız için maddeye şöyle bir göz atmanız yeterli. Ayrıca tartışma sayfasında da buna değinilmiş. --Turgut46 16:28, 1 Şubat 2016 (UTC)
Sizin gerekçelerinizi, aklınızdan geçeni tahmin edemem. 31 Ocak 2016'da eklediğiniz şablonda "ayrıntılar için lütfen maddenin tartışma sayfasına bakınız" deniyor. Tartışma sayfasında 2007'de maddenin tarafsızlığı konusunda şüphe oldu dile getirlmiş. Maddeyi geliştiren kullanıcı revize ederek bu şüpheleri gidermeye çalıştığından söz etmiş. Daha sonra bu konuda bir yorum göremiyorum. Tartışma sayfasında ufak da olsa bir not düşmenizin ne sakıncası olabilir anlayamadım. En azından bana mesaj atmak yerine bunu yapabilirdiniz. — Pınar (mesaj) 00:03, 2 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Pınar. Deneyimli ve politikalara hakim bir kullanıcı olduğunuzu düşündüğüm için size bir soru yöneltmek istiyorum. Profiline ve katkılarına bakılırsa Kullanıcı:Taçam97 kullanıcısı Kullanıcı:Urungu97 kullanıcısının kuklası. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor şikayet için. Teşekkürler şimdiden. --Kudyaz 01:50, 2 Şubat 2016 (UTC)

Kudelski şikayetinizi yapmanız beni çok sevindirecek, çünkü kukla olmadığım anlaşıldığı zaman burada bir daha bana kukla muamelesi yapamayacaksınız. İthamlarınızı kendinize saklayın demiştim ama madem çok ısrarlısınız bir anlamda benim içinde çok iyi olacak bu. Bende merakla bekliyorum doğrusu Taçam97 (mesaj) 01:52, 2 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba Kudelski. Bu konuda Vikipedi:Denetçi isteği ve Vikipedi:Kukla şüphelileri sayfalarındaki prosedürler size yardımcı olabilir. — Pınar (mesaj) 02:23, 2 Şubat 2016 (UTC)
Çok teşekkür ederim yardımınız için. Şurada belirttim sorunu. Bir görüşünüz varsa yorum yapabilirsiniz, yoksa da yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Kudyaz 02:32, 2 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba Pınar. Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de bugün müsait olmadığım için kontrol etme olanağı bulamadım. Şu an da mobilden giriyorum. Kullanıcılar kukla olmayan diğer kullanıcıyla konuşurken nasıl olduğunu bilmiyorum ama kişisel bilgilerimi de sızdırmışlar birbirlerine anladığım kadarıyla. Vikipedi dışında nasil bir dedikodu ağı var neler konuşuluyor çok şaşırdım gerçekten arkamdan edilen hakaretler ya da hakaret olduğunu düşündükleri için kullandıkları millet adları. Kukla olmayan diğer kullanıcının da yakın takipçisi olacağım. Genelde tartışmalara girmeyip madde yazimina odaklanan birisi oldugumu dusunuyorum ve kac zamandir suren bu tartismalar, yedigim hakaretler, yasal tehditler vs. cok yordu gercekten. Keske burada noktalanacagini bilsem ama kuklacinin kuklaciliktan vazgececegi de yok gibi. Kisacasi bizi yormaya devam edecek. Mobilden girdigim icin cok duzgun bir dil kullanamadim kusura bakmayin ve yardimci oldugunuz icin cok tesekkurler. --Kudyaz 04:10, 3 Şubat 2016 (UTC)
Geçmiş deneyimlerime dayanarak beterin beteri var diyorum. Hakaretler ve tehditler bir yana, harcanan zamana yazık. Gerçekten çok yorucu ve sinir bozucu bir durum ama yinede çok sabırlı bir tavır sergilediniz, sizi takdir ediyorum. Neyse ki bu sefer mesele daha hızlı karara bağlandı. Aynen ben de bahsettiğiniz kullanıcının takipçisi olacağım. Bu yöntemlere başvuranlar genellikle çabuk pes etmezler. — Pınar (mesaj) 04:26, 3 Şubat 2016 (UTC)

Pınar,

Sayfaları siliyoruz ancak halen duruyorlar aslında sen de biliyorsun, yönlendirme konusunda fazladan sayfa kapladığı için tercih etmedim, eğer bir sorun çıkarsa sayfayı geri getirmek tek tuşa bakıyor, gereksiz yere engellenmiş kullanıcı sayfalarını barındırdığımızı düşünüyorum. Ama yine de dediğini yapayım, troller buna da kılıf bulur. --e.c. 01:46, 3 Şubat 2016 (UTC)

Bulgaristan-Türkiye ilişkileri[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Bulgaristan-Türkiye ilişkileri maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 04:52, 31 Ocak 2016 (UTC)

İyi günler Pınar, "taraflı" şablonunu neden koyduğumu tam olarak hatırlayamadığım için şablonu çıkardım. Uyarı için teşekkürler, EmreDuran 11:02, 6 Şubat 2016 (UTC).

Bana yardım eder misin? Kullanıcı adımı nasıl değiştireceğim?

Kolay gelsin. Erich von Däniken maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 04:44, 31 Ocak 2016 (UTC)

Eklenen şablon için mutlaka tartışma sayfasına gerekçe yazılacak diye bir kural var mı acaba? Varsa buyurun paylaşın biz de bilgilenelim.Ayrıca maddeyi "ona göre" kim inceleyecek açıklar mısınız? Üst kurul filan mı var?Eklentilerimi kafanıza göre silmeden önce bilgilendirme nezaketini gösterirseniz sevinirim.--Kamuran Ötükenli (mesaj) 09:23, 7 Mart 2016 (UTC)

Selam Pinar, Barış için akademisyenler bildirisi maddesindeki katkılarınız için teşekkür ediyorum fakat birkaç sorum olacak. Harvard ve Columbia Üniversitesi'nden gelen tepkiler yazılırken Türkiye Cumhuriyeti başbakanının görüşlerinin eklenmemesi hakkında konuşabiliriz diye düşünüyorum. İstersen önce bir taraflılığı şüpheli şablonu koyalım ardından da ilgili tepkilerden bahsedelim. Tepkiler başlığında genellikle bildiriye destek olanlar ağır basmış (düşünün ülke başbakanının bile görüşü yok.) Bildiriyi destekleyen farki kisiler veya kurumlar verilmis ayrica 7-8 kaynak ile özet şeklinde verilen destekler de var. Fakat elestirenlerden sadece cumhurbaskani var. Bu okuyucularda farklı şeyler uyandırıyor. Mesela şu haberi de yazabilirdiniz.. Bilmiyorum ne düşünüyorsunuz? --Kingbjelica (mesaj) 15:43, 22 Nisan 2016 (UTC)

Selam Kingbjelica. Maddeyi başlattığım tarihten bu yana konu hakkında farklı gelişmeler ve yorumlar oldu. Bahsettiğiniz yorumlar da elbette maddeye eklenebilir. Her ne kadar maddeyi ben başlatmış olsam da diğer Vikipedi maddeleri gibi katkıya açıktır. İlgilendiğiniz için teşekkürler. — Pınar (mesaj) 04:19, 25 Nisan 2016 (UTC)

Madde talepleri[kaynağı değiştir]

Selam Pınar. Senin ilgi ve uzmanlık alanına giren şu başlıktaki üç maddeyi açabilmen mümkün mü? Ben pek anlamam, yanlış yapmayayım diye 1-2 cümle yazıp bırakmak da istemiyorum. Aç(a)mazsan da boş ver :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:50, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Kolay gelsin Rapsar. Vakit bulursam ilgilenebilirim elbette ama yakın zaman için söz veremem :) — Pınar (mesaj) 10:48, 30 Temmuz 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, kapalı oturum, yasama yılı, kanun teklifi gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 17:16, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Güzel fikir, ellerinize sağlık. Zaman elverdikçe katkıda bulunabilirim elbette. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 10:26, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 17:19, 17 Ağustos 2016 (UTC)

yüksek/yüce mahkeme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bazı maddeleri açacaktım da emin olamadım hangi adı tercih edeceğime. Supreme court>yüce mahkeme, high court>yüksek mahkeme demek öyle değil mi? Terim karmaşası olmasın.--RapsarEfendim? 18:58, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Selam Rapsar. Bu adlandırmalarda genelleme yapmak zor olabilir çünkü diğer Tükçe kaynaklarda her ikisi de kullanılabiliyor. Anlam konusunda da bir ikilem var. Örneğin Avustralya'da en "yüksek" mahkemeye High Court diyoruz ama ABD'de Supreme Court deniyor. Eğer Türkçe'ye yerleşmemiş ise, önerdiğin şekilde tercüme edebiliriz bence. — Pınar (mesaj) 12:16, 20 Ağustos 2016 (UTC)

Yaklaşık 1 yıldır Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu sayfası oluşturmaya çalışıyorum. Sayfayı oluşturmak için bir çok şey yapmama rağmen Örneğin yüzlerce kaynaktan bir kaçını ekledim. resmi internet sitelerden link ekledim. Fakat ne yaparsam yapayım sayfa aynı gün siliniyor. Sizden ricam gerekirse kullanıcı adımı ve şifremi vereyim bu sayfanın oluşumu için yardımcı olun. Çünkü hatalarımı söylemeden silip geçiyorlar sebep olarak kayda değerlilik deniyor. 1 yıldır bakıyorum futbol veya kişi ve ya teknik adam konusunda Türkiye Futbol federasyonu başta olmak üzere bir çok kaynak ekledim. alınan ödüller mevcut başarılar yeterli olmalı çünkü kayda değerlilikte bunlardan sadece biri bile olsa yeterlidir diyor. fakat bir türlü insanlar ikna olmuyor. Bunu anlamakta zorluk zorluk çekiyorum. teşekkür ederimFUTBOL KARİYER (mesaj) 00:15, 21 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
Vikipedi iş birliği projesine katılın!
Bu haftanın konusu: Temel siyasi terim maddelerini oluşturma


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Krystal. ? 07:58, 29 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma projesi - 100 madde[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Bu nişan sizin için. Sizin de katılımcısı olduğunuz Türkçe Vikipedi'de bulunmayan gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusundaki projede an itibariyle 100 madde oluşturuldu. 18 Ağustos 2016'da ilk maddenin oluşturulduğu projede, tam bir ay sonra 18 Eylül 2016'da 100 madde geride kaldı. İşbirliğimizin devamı ve Vikipediye daha çok madde kazandırmaya yönelik çalışmalarımız birçok kullanıcının da katkısıyla ilk günkü gibi devam etmekte. Katkılarınızın devamını bekliyorum, daha açacağımız çok sayıda madde bulunmakta :)

Liste için tıklayın. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:27, 18 Eylül 2016 (UTC)

Ali Haydar Kaytan silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ali Haydar Kaytan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ali Haydar Kaytan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 13:32, 27 Eylül 2016 (UTC)

Kemal Pir silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Kemal Pir) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kemal Pir sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 09:57, 29 Eylül 2016 (UTC)