Kullanıcı mesaj:Duvardakiyazi/ Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

maderibeyzamsj 12:22, 14 Eylül 2007 (UTC)



nobel ödülleri şablonlarını toplamak için Kategori:Nobel Ödülleri şablonları'nı açtım altına da ilgili alt kategorileri oluşturdum ama bu alt kategorilere baktığınızda otomatik olarak ilgili tüm maddelerde kategori oluşturduğunu görüyorsunuz bunu sebebi nedir ve çözümü var mı?yardımcı olursanız sevinirim.----Rhnmesaj 12:50, 30 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar, ne yazık ki kategoriler konusunda fazla bir tecrübem yok. Ancak Noumenon ve Dünya vatandaşı bu konuda oldukça tecrübeliler. Kendileriyle temasa geçerek konuyu tartışabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 13:02, 30 Aralık 2007 (UTC)

Otomatik kategoriler...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Şablonun içine doğrudan koymuşsunuz kategori imini; bu hem o şablonu hem de o şablonun eklediği tüm maddeleri o kategoriye ekler. Eğer sadece şablona bir kategori eklemek isterseniz (maddelere eklenmeyecek salt kategoriye eklenecek) o zaman bu kategori imini:
<noinclude>[[Kategori:Kategoriİsmi]]</noinclude>

Yukarıda gözüken tarzda noinclude kodları ekleyip arasına koymanız gerekir. Yok eğer şablonun eklendiği maddelerin belirli bir kategoriye eklenmesini istiyor, fakat şablonun bu belirli kategoriye eklenmesini istemiyorsanız aşağıdaki şekilde eklersiniz kategoriyi:

<includeonly>[[Kategori:Kategoriİsmi]]</includeonly>

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ek sorularınız veya anlatamadığım bir yer olursa sormaktan çekinmeyin; teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 14:16, 30 Aralık 2007 (UTC)

2008 hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). Selim Elmas Uğur 18:10, 30 Aralık 2007 (UTC)

Rica ve kutlama[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Rica ederim... sizin de yeni yılınız kutlu olsun ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:47, 31 Aralık 2007 (UTC)

merhaba metal[kaynağı değiştir]

Sae1962 adlı kullanıcının açtığı M.Ö. 8. yüzyıl' la başlayan ve 9., 10., 11. diye giden maddeler zaten var (M.Ö. 8 şeklinde) daha da açmadan el atarsan iyi olucak sanırım. İyi çalışmalar..---Rhnmesaj 10:18, 14 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, anladığım kadarıyla açılan maddeler spesifik olarak o yıl ait, yani "yüzyıl" değil. Ve sanırım her yıl için özel bir doğum/ölüm olayı olduğu için açıyor o maddeleri. Bir sakıncası yok o nedenle. Eğer benim göremediğim bir sakıncası varsa lütfen belirtiniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 10:26, 14 Ocak 2008 (UTC)
Selamlar.Kategoriyi sildim.Tekrar değişik bir isimle açabilirsiniz.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 16:12, 14 Ocak 2008 (UTC)

United Abominations[kaynağı değiştir]

Ben açacaktım o maddeyi :( İyi olmuş açman, Dave babayı seven biri daha varmış aramızda, öğrendim :) Khutuckmsj 19:13, 16 Ocak 2008 (UTC)

Bu aralar baya yoğunum, teker teker madelerle fazla ilgilenemiyorum, haftasonu fırsatım olursa hepsini resimlerim. Kolay gele :) Khutuckmsj 12:37, 17 Ocak 2008 (UTC)
Yeterli sayıda kullanıcı varsa neden açılmasın :) Köy çeşmesinde belirtiriz, uygun prosedürü öğreniriz. Khutuckmsj 18:26, 17 Ocak 2008 (UTC)

Müzik portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Khutuck ile mesajlaşmanıza göz misafiri oldum da, şurada konuyla ilgili bir oylama var aslında. Belki oy kullanmak istersiniz diye haber vereyim dedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:52, 21 Ocak 2008 (UTC)

Bu arada tiyatroyla ilgili katkılarınızı yeni farkettim. Yeni maddeler açtığınızda bunları tiyatro portalının eklenen maddeler kısmına da ekleyebilirseniz, birbiriyle ilgili maddeleri takip kolaylığı sağlar. Bunun dışında portalla ilgili her türlü düşüncenizi, Portal tartışma:Tiyatro'da paylaşabilirsiniz. Bu aralar üzerinde çalıştığımız, "Samuel Beckett maddesini SM olan İngilizcesinden çevirerek Vikipediye bir SM kazandırma projemiz"e de diler ve vakit ayırabilirseniz katkıda bulunmanız bizi memnun eder. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:38, 22 Ocak 2008 (UTC)
İlginiz için teşekkürler. Çalışmalarımızı haber vermeye çalışırım ama Samuel amca bizi daha uzun süre oyalayacak gibi görünüyor. Tabii o maddeye katkıda bulunmak için çeviri yapmak da şart değil, dilediğiniz herhangi bir kırmızı bağlantıyı maviye çevirmeniz de maddeyi geliştirir. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 07:08, 23 Ocak 2008 (UTC)

Küçük bir soru..[kaynağı değiştir]

Merhaba metal militia az önce bikaç maddenin tartışma sayfasında "düzenle|Kasım 2006" şablonunu gördüm sizce doğru bir kullanım mı? hatta maddeler şunlar:

bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.. ---Rhnmesaj 19:30, 24 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Rhn, gördüğüm kadarıyla sözünü ettiğin tartışma sayfaları aynı IP tarafından yaratılmış ve maddenin "tartışıldığı" bir içeriğe sahip değiller. Üstelik aynı IP (kişi) kendi açtığı sayfaya düzenle şablonu koymuş ki bu da anlamsız, zira tartışma sayfalarının "düzenlenmesi" diye bir olay söz konusu değil. İlgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 19:35, 24 Ocak 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Bir kaç dakika sonra bakıp yanıtlayacağım, sevgiler. Levent Abi ileti 21:42, 1 Şubat 2008 (UTC)

  • Tekrar merhaba;

Sadece teşekkür içinse, yanıta gerek yok, çünkü: "Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. " :) Ama ben de "bu saatte ve bu kafayla" bahsettiğiniz tabloyu yanlış anladıysam, o zaman lütfen tekrar yazın.. Bu sayfadaki örnek mi aradığınız? İyi geceler, güzel rüyalar. Levent Abi ileti 21:52, 1 Şubat 2008 (UTC)

Vaşington Portakalı[kaynağı değiştir]

O sayfada çok anlamsız bir tartışma döndü. Bence doğruusu dile yeterince yerleşmiş Teksas, Kaliforniya gibi isimleri korumak, ama yenisini uydurmak değil. Virjinya da doğru kabul edilebilir, kanunlarda geçmekte. Ama Masaşuçets gibi anlamsız kelimeler uydurmak da yanlış, Türkçe'ye yerleşmiş karşılığı olmayanlar orijinal biçimde yazılmalı. Khutuckmsj 08:24, 4 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Rhn. Ben SAM sayfasında sadece sana yönelik söylememiştim. Yanlış anlamanı istemem. Genel bir yanılgı var vikide. SAM tartışması niteliksiz maddenin silinmesi ve nitelikli ancak, kafada soru işaretleri bulunan maddelerin, diğer vikicilere sorulmasını amaçlar. Bunu böyle algılamazsak ve maddeleri sahiplenirsek(senden bahsetmiyorum, genel algı bu) sorunlar oluşuyor. Ancak senin yaptığın, kaynak gösterme, sam mantığına uygundur. Çok teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 09:38, 6 Şubat 2008 (UTC)

Müzik portali deneme amaçlı açıldı. Katkılarınızı bekliyoruz. --joseph msj 15:00, 8 Şubat 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Duyarlı/araştırmacı tavrınıza teşekkürler; doğru ve güvenilir bilgi, bir ansiklopedinin en temel ve "olmazsa olmaz" özelliğidir. Bu anlamda araştırmacılık bizim kaçınılmaz hareket noktalarımızdan biri olmalı. Ahmet Fehim konusuna gelince; benim bildiğim kadarıyla aynı kişiden sözediyoruz. Yanılma olasılığı var, farklı bir Ahmet Fehim olması söz konusu. Zaman sorunum nedeniyle araştırma için söz veremem, yine de bir - iki kaynaktan öğrenmeye çalıiacağım. Sevgiler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 22:23, 9 Şubat 2008 (UTC)

kullanıcı 88.245.42.30 ile de ilgilenirmisiniz? teşekkürler. Levent Abi ileti 13:17, 12 Şubat 2008 (UTC)

Pardon ya, Karduelis'e yazacağıma yanlışlıkla size yazmışım. :) Levent Abi ileti 13:20, 12 Şubat 2008 (UTC)
VikiProje Tiyatro davetiyesi
İyi günler...
Tiyatro alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Tiyatro Portalı altında toplamayı hedefleyen Tiyatro Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Yabancımsj 07:16, 19 Şubat 2008 (UTC)

Tebrik ve teşekkür[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi'ye şu sıralar pek vakit ayıramamama rağmen, arada sırada gelmeye ve göz atmaya çalışıyorum. Uzun bir süredir katkılarınıza son değişikliklerde rastlıyorum ve güze katkılarınızı görmek bir Vikipedist olarak beni memnun ediyor ^_^ Gerçekten çok güzel katılımlarınız var. Bu güzel katılımlarınızdan dolayı sizi tebrik etmek ve yine bunlardan dolayı size bir Vikipedist ve Vikipedi okuru olarak teşekkür etmek istedim. Güzel katkılarınızın devamını dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:50, 21 Şubat 2008 (UTC)
  • Hooops bir de aceleciyim ki. Küt diye sil koydumdu. Ama sayfanın geçmişi pek dolu. İçeriğe baktığımda ise basılmaya hazır kitabı olduğunu görüyorum. Basılmış bir eseri yoksa muhtemelen ansiklopedik açıdan kayda değer değil henüz. (Kitabı basılınca düşünürüz;) İsterseniz SAM yapın bu maddeyi. Bi tartışılsın, fikirleri alalım. Dikkatiniz için teşekkür ederim. Kolay gele... --maderibeyzaileti 09:26, 22 Şubat 2008 (UTC)
  • Daha dikkatli okudum. Aslında bi kitabı varmış:) Kayda değer görünüyo. Silinmesin bence... --maderibeyzaileti 09:27, 22 Şubat 2008 (UTC)
  • Evet ben de aradım. Aslında kayda değerlik politikası der ki, Bir kişinin kayde değer olması için; söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması gerekir. Google aramaları tek kaynak olmadığı gibi kişinin tanınırlığı hakkında yeterli bi fikir veriyo. Vikipedi'den başka bi kaynak yok:S Maddenin geçmişinde geçen kullanıcıların bazılarının (Noumenon, Pınar gibi) kayda değerlik konusunda bilgili ve dikkatli olduklarını düşününce aslında madde kalabilir gibi de düşünüyorum ama siz yine de isterseniz bi SAM açın. Sonunda kaybedeceğimiz bişey yok. Tartışılması iyi olur. Belki gözden kaçmıştır. --maderibeyzaileti 09:49, 22 Şubat 2008 (UTC)

Sağolun, evet dediğiniz gibi "birlikte".. Viki'yi vikipedi yapan biziz çünkü. Sağolun. Levent Abi ileti 15:51, 25 Şubat 2008 (UTC)

Sanirim milyonlarca Eurovizyon sayfamızdan biri. Ansiklopedik değil galiba, değilse siliyorum. Khutuckmsj 17:11, 1 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Barnstarı
VikiProje Ana Sayfada gösterdiğiniz yoğun ve kaliteli çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.--Machiavelli' msj 22:51, 3 Mart 2008 (UTC)

Öncelikle, Roma'da kullanılan iki tip takvim var. İlki Geleneksel Roma Takvimi ve Roma'nın kruluş yılı olarak kabul edilen M.Ö. 753 yılı ile başlar, diğeri ise M.Ö. 46'dan 16. yüzyıla kadar kullanılan Jülyen takvimi. Dolayısı ile tarihsel olayların kayıtları yaklaşık 1650 yıl kesintisiz olarak doğru kaydedilmiş kabul edilebilir. Roma tarihine ait bilgi ve tarihlerin asıl kaynakları Cassius Dio, Josephus, Tacitus ve Suetonius gibi Romalı tarihçilerdir. Bunların tuttukları ayrıntılı günlükler ve ayrıca imparatorluğun yazılı hafızası olan oldukça ayrıntılı İmparatorluk arşivlerin sayesinde bu tarihleri net olarak bilmek mümkün. Umarım bilgiler yardımcı olmuştur. Kolay gelsin.--tyrex 10:33, 4 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar sevgili Takabeg benim bir sorum olacaktı kime soracağımı da bilemedim size sorayım dedim, bilginiz var mı bilmiyorum. 10 Ağustos'la ilgili olaylarda "Muhammed'e Kur'an'ın inmeye başlaması" yazıyor ben bunu tarihte bugüne aldım ama sonradan bana da tuhaf göründü çünkü kadir gecesinin belli bir tarihi yok hatta ramazanın da kullandığımız takvime göre bir tarihi yok. Bu yüzden bu bilgiyi doğrulamak istedim. Şimdiden teşekkürler..--Rhnmesaj 12:20, 6 Mart 2008 (UTC)
Selam. Ramadan ayın 27 gecesinde ilk vahiy inmiş. Geri kalan kısmı takvim çevirme motoruyla halledebiliriz:)) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:26, 6 Mart 2008 (UTC)
Tekrar selam. Baktım TTK. Siz de kontrol ederseniz sevineceğim. Takabeg 12:29, 6 Mart 2008 (UTC)
Pardon miladi ile hicri ters oldu. Tekrar bakacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:32, 6 Mart 2008 (UTC)
Tekrar selam. Motor Temmuz 622'den öncekilere çevirmiyor. Hesaplamamız lazım:)) Takabeg 12:39, 6 Mart 2008 (UTC)

Nette baktığımda 6 Ağustos 610 diyen var hem de 10 Ağustos 610 diyen var:))Takabeg 12:45, 6 Mart 2008 (UTC)

Katil mürekkepbalığı[kaynağı değiştir]

Selam. Katil mürekkepbalığı maddesine ne dersiniz. Bence dalga geçmiştir. İlgilenirseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalşmalar. Takabeg 14:37, 7 Mart 2008 (UTC)

Tekrar selam. İnfoCan arkadaşımız interwiki buldu. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 19:13, 7 Mart 2008 (UTC)

teşekkür ederim ben az önce sanırım metallica sayfasını bozdum. sayfa nasıl yazılır kısmını okudumama anlamadım bişiiy. lütfen yardım edermisiniz.. birde mesajlarımın sonunda neden adım yazmıyo Bu imzasız yazı Şişko örümcek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

tamam oldu sanırım metallicayada bilgiekledim umarım yanlış birşey yapmamışımdırne kadar teşekkür etsem azdır Serbest format yazınızı buraya yazınız --Şişko örümcek 15:34, 7 Mart 2008 (UTC)

evet rhn gördüm bende sonradan farkettim aynı şekilde başka maddelerde yazmıştım hepsisilinicek şimdi sanirim ama olsun yavaş yavaş öğreneceğiz teşekkür ederim yardımların için ayrıca seninki gibi bir kullanıcı profili yapmak istiyorum lütfen bana yardımcı ol --Şişko örümcek 15:49, 7 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Biraz başka bir şeyle ilgileniyordum ki Mskyrider halletmiş ^_^ Geç olduk, artık bir dahaki sefere... Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:10, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Aslında bu tip günlere azami önem gösteriyoruz ama bu gözden kaçmış biraz nahoş olmuş evet, ben de üzüldüm... bununla birlikte, bir gün değil tüm gün kadınların olmalı diyen birisi olduğum için çok da takılmayalım diyorum ^_^ hem evet belki okurlarımızın çoğunluğu Türkiye'den ve bu sebeple Türkiye saatine bağlılar ama dünyanın birçok yerine henüz 8 Mart'ın sonlanmasına daha çok var... Ben şahsen başka değiştiren olmazsa 9 Mart öğle-öğleden sonra saatlerine kadar değiştirmeyi planlamıyorum ^_^ Geç olsun güç olmasın; en azından ana sayfamızda... bu tip durumlarda size tavsiyem doğrudan o an aktif olan bir hizmetli varsa hemen mesaj göndermeniz. Hizmetli de ilgili değişikliği yapacaktır. Arada bazen oluyor böyle şeyler, unutkanlık, iş güç derken ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:26, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Çevirideki bazı sorunlar yüzünden biraz garip duruyordu ama bir iki müdahale ile kurtarılabilir gibi geldi bana. Birkaç düzenleme ile taslak şablonu ekleyip taslak olarak kenara koydum. Hızlı silme kriterleriyle pek rahat silinebilecek bir madde değildi zaten ama öyle olsa bile kurtarabileceğimizi kurtarmamız daha önemli ^_^ Gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim, niçin ıvır-zıvır olsun... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:41, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Evet, tüm içeriğin hazır olmasını bekliyoruz. Hafta bir seçkin madde için dahi yeterli seçkin maddemiz yok :( Seçkin madde çıkarmak seçkin resim ve tarihte bugünden biraz daha zor kabul edersiniz ki... ama bence birkaç ayda bunu da yaparız. Çok aceleci olmayalım derim; acelecilikle seçkinlikle uzaktan yakından alâkası olmayan maddeleri seçkin seçmek bize zarar verir. Yaklaşık 12-13 yeni seçkin maddeye ihtiyacımız var. Bunları da önümüzdeki birkaç ayda çıkarırız, büyük ihtimalle yaz başına güzel bir tasarımla ortaya çıkarız. Ama tabii daha tasarım alternatiflerinin de oluşması lazım. Henüz Dsmurat ve The Cat dışında tasarım öneren olmadı sanıyorum ki elimizdeki aday tasarımların çoğu da görünüm açısından pek yenilik getirmiyorlar. Topluluğun belirli bir tasarımda karar kılması bazen kolay olmuyor; yanılmıyorsam en son ana sayfa tasarımını seçmemiz 1-2 haftamızı almıştı. Çok güçlü bir uzlaşma arıyoruz; ana sayfa tüm Vikipedi topluluğunu ilgilendiren belki en önemli sayfamız. Ama en kötü ihtimalle dediğim gibi, bence, yazın ana sayfa projesi tamamlanır, yeni ana sayfamızla okuyucu karşısına çıkarız ^_^ Her zamanki kişisel tercihim: Geç olsun ama güzel olsun, güç olmasın, ansiklopedik, tarafsız ve doğrulanabilir olsun ^_^ Seçkin madde işini de bu doğrultuda biraz geç de olsa hallederiz... İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:52, 8 Mart 2008 (UTC)
  • "her zaman içeriğe önem vermeliyiz, kaliteli vikipedi sayıca üstün olmak değildir" - çok güzel söylediniz, kesinlikle katılıyorum. Önemli olan nicelik değil nitelik, imaj değil gerçek ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar, iyi geceler... - - noumenon ʘ mesaj 21:18, 8 Mart 2008 (UTC)

Peygamber ve İlk Vahiy[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Tam sayfa değiştirirken yukarıdaki konuşmanıza gözüm çarptı. Aslında bu tip tarihler çok sorunlu ve kesin değil bu sebeple ben şahsen Tarihte bugün'de vs. yer vermeyeyi tercih ediyorum... ama madem var ufak bir açıklama da ben yapmak isterim: geleneksel olarak kabul edilen tarih 10 Ağustos 610'dur. Bununla birlikte çok katî de değildir. Yine de kaynaklar bunu tercih eder. Şimdi ufak bir kaynak taraması da yaptım: "KUR’AN-I KERİM’DE VAHİY KAVRAMI" isimli bu bitirme tezinde de 10 Ağustos 610 ibaresi geçiyor kaynağı ile birlikte - gerçi kaynak çok sağlam değil ama kullanılabilir. Bence şahsen o bilgi Tarihte bugün'den çıkarılabilir de ama kalacaksa en azından gösterebileceğimiz kaynak var... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:27, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Kaldırırsak şu noktadan sonra TBA açısından yanlış anlaşılabilir. Zaten gözler Vikipedi'nin üzerinde şu günlerde insanlar bizi İslam düşmanı olarak yaftalamış durumda (İngilizce Vikipedi'deki Hz. Muhammed betimlemeleri hasebiyle). Çıkartmayalım ama Geleneksel olarak İslam'a göre Muhammed'e vahiy indiğine inanılan gün benzeri bir ifadeyle bunun geleneksel olarak kabul gören bir tarih olduğu anlaşılsın. Bu tip bir ifadeyle geleneksel olarak kabul edilebilirliği doğrulanabilirliği karşılamaktadır buna da kaynak sahibi olduğumuz için sahibimiz. Dinî olaylara tarihte bugünde yer verirken özellikle tarihi kaydedilmiş ve tarihçilerce de kabul gören şeyleri seçmemizde ilerisi için yarar görüyorum, sanırım siz de aynı fikirdesiniz. Bununla birlikte belirttiğim yanlış anlamanın doğmaması için, kurallarımıza uygun bir formda olduğu sürece, ilk vahiy ile ilgili ayrıntı tarihte bugünde yer alabilir diye düşünüyorum ^_^ Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:07, 9 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Ana Sayfa tasarım çalışması[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar bölümünde hangi tasarımın kullanılacağına, hangi bölümlerin Ana sayfada olacağına dair bir çalışma başlamıştır. Tasarımlarınız, fikirleriniz, eleştirileriniz, yorumlarınız ile bu çalışmaya katkıda bulunmanızı dilerim. Saygılar Machiavelli' msj 22:46, 11 Mart 2008 (UTC)

Portal şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Öneri için teşekkürler. Fransız şablonları gerçekten şık, maddenin altında güzel gözüküyorlar. Bizdeki şablonları da buna benzer bir tasarıma getirebilirdik, çok güzel ve kullanışlı olurdu.
Ancak şuradaki tartışmalar boyunca, şablonların gerekliliği konusundaki görüşlerimi sanırım tam olarak anlatamadım. Sonunda gelinen noktada sanki projenin/portalın reklamını yapıyormuşum gibi gözükmeye başladı. Bu konuda bu kadar yoğun tepki olduğuna göre, maddelerde şablon kullanmayı savunmak artık bana anlamsız geliyor. Bu yüzden de şablonlarla daha fazla uğraşmamaya karar verdim. Yine de teşekkürler...
homonihilis ileti 18:30, 16 Mart 2008 (UTC)

Günaydın,
Kategorilerle ilgili fikrimi belirttim. Bu arada şablon tartışması genele yayılmadı ancak tartışma sırasında, önceki bir tartışmaya verilen linkte de gördüm ki bir sene önce de bu konu tartışılmış ve aynı sonuca varılmış. Ben de bu sebeple uzatmamaya karar verdim. Bu arada Oyun Sonu maddesine daha ne ekleyebilirim diyerek farklı dillerdeki maddeleri incelerken gördüm ki, İngilizce ve Almanca vikilerde söz konusu şablonlar maddelerde kullanılmamış. Ama Fransızca ve İtalyanca maddelere portallara bağlantı içeren küçük şablonlar mevcut. Sanırım Fransızlarla İtalyanlar da bizim gibi portal reklamı yapmayı seviyorlar...
homonihilis ileti 06:38, 18 Mart 2008 (UTC)

monobook şeysi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Rhn. Sana monobook sayfası oluşturma işi sadece hizmetlilerle senin yapabileceğin bir iş. Önce Kullanıcı:Rhn/monobook.js diye bir sayfa açıyorsun. Bu sayfaya benim monobbok sayfamdaki kodları kaynağını göre tıklayarak kopyalayıp yapıştırıyosun. Sonra tarayıcının türüne göre belleğini boşaltıyosun bilgisayarın. Sonra güle güle kullanıyosun. (Bugüne kadar bir Allah kulu sana monobook vermemiş demek ha:( Şaşırdım ve üzüldüm.) Umarım yardım edebildim. Takıldığın bir yer olursa burdayım. Kolay gele... --maderibeyzaileti 10:25, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Hayır dediklerimi eksiksiz yaparsan kullanmaya başlayabilirsin. Dediğim gibi yalnızca sen ya da hizmetliler yapabiliyor bunu. Senin monobook sayfanı benim oluşturmam mümkün değil. Ama tarif ettiğim şekilde kendin oluşturabilirsin. --maderibeyzaileti 10:34, 18 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Hero maddesi için doğru silme şablonu ekleyemedim Hero(Charlotte Perreli Şarkısı) maddesiyle aynı. Teşekkürler.. --Rhnileti 20:09, 22 Mart 2008 (UTC)

Merhaba, maddeleri açan kullanıcı da çift madde yarattığının farkına varmış olmalı ki Hero'nun içini daha sonra boşaltmış. Ben de onu sildim. Diğerinin adı da aslında Hero (şarkı) şeklinde değiştirilmeli. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:14, 22 Mart 2008 (UTC)

Hoş geldin için çok teşekkür ederim --İsmini vermek istemeyen kullanıcı 11:06, 24 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar Normal dağılım ile ilgili bir anonim kullanıcı çeviri yapıyor çeviriler doğru ama arada referanslar falan da gitmiş. Bir bakar mısınız madde geçmişine? --Rhnileti 11:46, 24 Mart 2008 (UTC)
Merhabalar, evet haklısınız. Kullanıcıyı uyardım. Kendisi eklemezse, siz de referansları gereken yerlere ekleyebilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 12:10, 24 Mart 2008 (UTC)
Bu ödül son değişiklik devriyeliğindeki muhteşem eforundan ötürü verilmiştir. --Manco Capac 14:57, 31 Mart 2008 (UTC)

silmeyelim, kurtaralım...[kaynağı değiştir]

Merhabalar, belki güzel İzmir'imizden beyaz atlı prensler gelir de bu maddeleri elden geçirir birgün diyerek, sil şablonlarınızı düzenle ile değiştirdim. Umarım sizce de mahsuru yoktur. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 18:00, 31 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Adams The Tetons and the Snake River.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)

Şu ana kadar pek lazım olmadığı için bir türlü öğrenmeye fırsatım olmamıştı; ama artık kaçınılmaz oldu: maddelere "interviki" eklemenin bir kısayolu var mı? Yoksa dilleri tek tek elle mi ekliyoruz? Sizi interviki eklerken görünce sorayım dedim. Levent Abi ileti 20:56, 4 Nisan 2008 (UTC)

Elbette dediğinizi yapabilirim. Bu arada bir soru sormak istiyorum. Resimleri upload edemiyorum. wikimedia commons'a yüklemeye çalıştığımda da copyright violation nedeniyle siliniyor. soldaki dosya yükleye bastığımdaysa hata alıyorum. ne yapmam lazım?--Errol tash 21:09, 4 Nisan 2008 (UTC)

şu şekilde bir hata alıyorum "İzin hatası Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Yapmak istediğiniz işlem, sadece Autoconfirmed users, Hizmetliler grubundaki kullanıcılardan biri tarafından yapılabilir.

Ana Sayfa." --Errol tash 21:21, 4 Nisan 2008 (UTC)

sanırım problemin ne olduğunu anladım. kaydolduktan 4 gün sonra Autoconfirmed users sınıfına dahil olabiliyormuşum. ancak o zaman fotoğraf upload edebileceğim. lginize teşekkürler.--Errol tash 21:36, 4 Nisan 2008 (UTC)

çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık. zahmet verdim. iyi geceler.Errol tash 21:59, 4 Nisan 2008 (UTC)

sanırım artık karara bağlandı--144.122.251.20 12:45, 5 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Lewis Hine Power house mechanic working on steam pump.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:33, 8 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Train wreck at Montparnasse 1895.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 01:27, 11 Nisan 2008 (UTC)

İyi tatiller![kaynağı değiştir]

İyi vikitatiller, kısa süre sonra aramıza dönüp güzel katkılarınıza devam etmeniz dileğiyle! --Yabancımsj 08:41, 17 Nisan 2008 (UTC)

İş hayatına atılıyor olmanıza sevindim. Sözleriniz çok doğru; hatta okuduğumuzu, edindiğimizi başkalarıyla paylaşmak da bir ihtiyaç bence, bunu da ekleyebiliriz. Hepimiz biraz da bu yüzden buradayız gibi geliyor, paylaşmak temeli olmasa böyle bir oluşum da olmazdı zaten. Bu yüzden sizin gibi bir kullanıcının vikivakti azalsa da, katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Kolaylıklar dilerim, sevgiler. --Yabancımsj 05:52, 22 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Gerçekten garip... kategori sisteminde bir gecikme veya sorun olabilir. Şablon kodunuz doğru gibi gözüküyor nitekim doğru olmasa kategori etiketini otomatik eklemezdi maddeye. Matematikçi kategorisinden çıkarıp matematik kategorisini yazdığımda, maddeye matematik kategorisi etiketini ekledi fakat madde matematik kategorisinde gözükmüyordu. Cidden garip bir durum... eklediğiniz diğer maddelerde de aynı sorun mevcut mu?
Bazen sunucularda veya sistemde sorunlar olabiliyor buna yol açan... düzeldiğine sevindim (hemen cevaplayamadığım için özür dilerim) ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:22, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • İletinizi geç gördüm, kusura bakmayın, engellendi. Bildirdiğiniz için teşekkürler. Levent Abi ileti 19:22, 27 Nisan 2008 (UTC)
Selamlar Rhn, {{SR}} olması için önerdiğin Sunflowers.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:11, 7 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba; ben zaten yapılmış bir değişikliği geri alıp, bu geri alma nedenini o tartışma sayfasında açıkladım? Levent Abi ileti 21:16, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Yok, ben yanlış anlamışım, özür ve teşekkürlerimle :) sevgiler. Levent Abi ileti 21:30, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Kullanıcı:Mysiyaset ve kullanıcı sayfasına bakabilir misiniz? --Rhn ileti 19:00, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Uygunsuz KA nedeniyle engellendi. İlgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 19:06, 12 Mayıs 2008 (UTC)


  • Merhaba; evet yaklaşık 2 saattir bazı vandallar bu virüs içeren siteyi eklemeye çalışıyorlar. Bu tür mesajları açmamanızı öneririm. "Özgür ansiklopedi" olmanın bu tür bedelleri var ne yazık ki. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 17:13, 22 Mayıs 2008 (UTC)


  • Paleontolojiye o ip'nin eklediklerinde acaba telif olabilir mi bakabilir misiniz yoksa ben mi araştırayım.--85.101.227.119 17:23, 22 Mayıs 2008 (UTC)

IP'lere kapatma[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Hayır ne yazık ki IP'lere girişi kapatıp kapatmamak bizim elimizde olan bir şey değil... Yani yapamıyoruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:59, 2 Haziran 2008 (UTC)


  • Merhaba Rhn, değişiklik halledildi. MAdde içinde geçen yanlışları düzeltmek de size kaldı :) kolay gelsin. Levent Abi İleti 15:41, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Geç gördüm, özür. hallettim. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 19:42, 12 Haziran 2008 (UTC)
Sessiz ve derinden, suları bulandırmadan burada ansiklopedi yazan Rhn arkadaşıma, bir teşekkür ifadesi olarak, kabul etmesi dileğiyle, "Sessiz katkıcı" ödülü sunulmuştur. Levent Abi ileti 20:21, 12 Haziran 2008 (UTC)

Sağol Rhn iyiyim, umarım sen de iyisindir. Tebriğin için teşekkür ederim. Başucu Şarkıları'nın bilgi kutusunu değiştirmen çok iyi olmuş. İlk kez albüm maddesi açtığımdan ilk bulduğumu kullandım ama, benim de pek hoşuma gitmemişti aslında. Başucu Şarkıları 2'yi bu ara açmayı ben de düşünüyordum ama, bir yandan Samuel Amca da bekliyor kırmızılarımı gidersinler diye :) (Bir de Abbas Abi var ki, onu da ihmal ettim bu sıralar.) Dolayısıyla ona ne zaman sıra geleceği zaten belli değildi. İstersen sen aç, gerekli olursa ben de ilaveler yaparım. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 05:14, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Şehir gözlerini yere dikmiş, ihanet içinde... Ben de Başucu Şarkıları 2'yi kaptırdık, en azından İhanet'i açarım diyordum ki, açmışsın bile; öyle olsun! Aman bu yazdıklarımı ciddiye alma, sevindim maddeyi açmana, sahiden hoş bir paralellik oldu. Bu arada müzik alanında bir SM çalışması yapılabilir mi, ne dersin? Bir iş birliği çalışması da müzik portalında yürütülse fena olmaz bence. --Yabancımsj 06:22, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Açıkçası ben de müzik portalının aktif bir katılımcısı değilim ama, fikrini alayım istemiştim sadece. Yeni ana sayfa tasarımına geçildiğinden, gelecekte SM'lere epey ihtiyacımız olacak. Hepimizin bazen böyle yoğun dönemleri oluyor ama gene de bu aralar aktif sayılırsın. Başucu Şarkıları 2'yi sen aç bence. Yoğunluğun geçsin, çakışacağımız başka bir maddede öcümü alırım ben. --Yabancımsj 10:42, 14 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Ergenekon örgüt değildir maddesini eski haline çeviriyorum olmuyor.Galiba o vandal yine örgüt değil yazmış.Neyse sil şablonu koyduğunuz için çok teşekkürler,iyi çalışmalar.--Selim Hoca 17:21, 7 Temmuz 2008 (UTC)

  • O günler geçti ya, biz de öylece bırakmışız. Hallettim. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 17:32, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Müzik portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tema köy çeşmesinde şöyle bir başlık açarak müzik portalına destek çağrısında bulundu. Portalın tartışma sayfasına da önerilerini yazdı. Portalla ilgilenmiş bir kullanıcı olduğun için haber vereyim dedim. Fırsat bulduğunda görüşlerini paylaşabilirsen çok iyi olur. Sevgiler. --Yabancımsj 11:37, 13 Temmuz 2008 (UTC)

mesaj sayfama yazdığın hoşgeldin mesajını biraz geç fark ettim sanırsam. Teşekkürler , hoşbulduk. Yıllardır hep wiki den bişeyler ögrendim, artık bende bi katkı sağliyim dedim, geldim. --qtk 08:47, 17 Temmuz 2008 (UTC)

  • Rica ederim..Şuan aktif değilim ama yine de takıldığın bir şey olursa sorabilirsin.. Açtığın maddeler de başlangıç için fena değil :) Müzikle ilgilenen bir kullanıcıysan eğer Portal:Müzik'i de ziyaret edebilirsin. Kolay gelsin.. --Rhn ileti 16:50, 23 Temmuz 2008 (UTC)
    • Keşfedebildiğim kadarıyla bişeyler yapmaya çalışıyorum zaman buldukça :) , ve evet müzik portalı çok işime yaradı. Özellikle şablonlar. Ben de kısa bi süreliğine aktif olabilicem, ama 1 sene sonra geri geldiğimde çok daha iyi işler çıkarıcam. Cevap için teşekkürler ;) , iyi günler --Qtk 18:47, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Evrim Kuramı[kaynağı değiştir]

Beyefendiler ve hanımefendiler, acaba size kim 40 yıllık evrim kuramının yalnız başına "evrim" tasnifine âmil olduğuna dâir yetki bahşetti ? Bu kantılanmış bilimsel bir kânun değildir; ondandır ki "EVRİM TEORİSİ/KURAMI/" DEMEKLE mükellefsiniz.Hayat felâsifeniz eğer evrim realitesi!!! ise kendi savunamlarınızı doğru diye kimseye dayatamazsınız.EVRİM KANITLANMIŞ BİR KÂNUN DEĞİLDİR

Yani siz bu sitenin yönetici misiniz de vandallaşma ihtarı yapıyorsunuz en önemlisi hangi hakkâniyete sığınarak ?!!!!Kullanıcı:TuTasTemre_LAZ

Trakya bölgesi (Yunanistan) - Batı Trakya[kaynağı değiştir]

Selam. Farkında mısınız? Trakya Bölgesi (Yunanistan)‎ ile Batı Trakya maddelerinde de aynı mesele yaşanıyor. Bence en iyisi tartışma açmaktır. Belki Batı Trakya olacak, belki Evrim teorisi olacak. Ama yapmıyorlar. İyi geceler. Takabeg ileti 18:33, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Tartışmalar hakkında[kaynağı değiştir]

İyi geceler Takabeg, malesef vikipedi son dönemlerde hızlı bir şekilde büyümesi ve popüleritesini arttırmasıyla birlikte bazı şeylere de maruz kalmaya başladı. Bu tür şeylerle eskisine oranla daha çok mücadele etmemiz gerekiyor, bu büyümenin bir gereği. İkincisi az önceki konularla ilgili olarak çok fazla fikir sahibi olmadığım gibi, araştırma yapacak da hiç vaktim yok ne yazıkki. Çok yoğun çalışıyorum.. Ancak elbetteki vikipedi topluluğu olarak bir tartışma açmamız, konuyu sağlıklı bir şekilde irdelememiz gerekiyor, önyargısız, tarafsız ve demokratik bir şekilde..Aksi halde biz de sabit fikirler arasında boğuluruz.. --Rhn ileti 18:49, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam. Ortada tartışma yoktur. Mesele sadece uygun bi şekilde başlık değişikliğinin yapılıp yapılmamasıdır. Geçmiş kayıtlarına bakarsanız anlarsınızdır. Çok sayıs kullanıcıların katkıda bulundukları maddeyi öyle olmayan maddeye yönlendirerek başlık değiştirilmez değil mi? Teşekkür ederim. İyi vikimolalar. Takabeg ileti 08:43, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Rhn tekrar hoş geldin. Gerçi daha önce bir yazışmamız olmamıştı ama tekrar SD'de aktif bir şekilde görünce bir selam vermek istedim. -Gökhan 19:25, 13 Eylül 2008 (UTC)

İyi akşamlar, hatta iyi geceler :)[kaynağı değiştir]

Halledilmiştir, kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 20:30, 13 Eylül 2008 (UTC)

  • Tebriğiniz için teşekkür ederim; Viki'yi bugünlere birlikte getirdik, birlikte ilerletmek umuduyla.. Levent Abi ileti 07:23, 1 Ekim 2008 (UTC)


  • Sevgili arkadaşım; anlam ayrım sayfasına "şöyle bir" baktım ve diyorum ki; az daha uğraşsan astronomi olanını da en azından taslak olarak açabilirmişsin. :) Eline sağlık, iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:13, 7 Mart 2009 (UTC)
Merhaba. Uzun bir süre yokmuşsunuz. Muhabbetimiz olmasa da, yeniden hoş geldin--вяí¢αи76ileti 18:37, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim sabri, evet yoktum, aslında vardım ama vakit ayıramadım bugüne kadar.. şimdi arada sırada da olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum. Hala aynı insanları ve yenileri burda zevkle çalışırken görmek çok güzel.. Sevgiler..--Rhn mesaj 18:45, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Sen de sağ ol. Bu arada Ağustos 2007'de üye olup Nisan 2008'de 1 yıl ara vermiştim, ÖSS'den dolayı. Neyseki iyi bir yer oluyor. Bu Haziran'dan beri de giriyorum. Belki demek istemedin ama, yeni değilim--вяí¢αи76ileti 18:56, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Eski bir kullanıcı olduğunu biliyorum öss de zorlu bir süreçtir, hangi okulu kazandın.--Rhn mesaj 19:08, 28 Temmuz 2009 (UTC)
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi rahat tutuyor... Yani tercihi yarın yapacağım da büyük ihtimal orası...--вяí¢αи76ileti 19:13, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Sağ ol, darısı senin başına diyemeyecem... Büyük ihtimal benden büyüksün... o yüzden darısı çocuklarına diyeyim.. İyi çalışmalar--вяí¢αи76ileti 19:26, 28 Temmuz 2009 (UTC)