Kullanıcı mesaj:Pinar/Eylül 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
arşiv: 2004-2005 » mayıs 2006 » ekim 2006 » aralık 2006 » şubat 2007 » nisan 2007 » mayıs 2007 » haziran 2007 » ağustos 2007 » eylül 2007 » ekim 2007 » temmuz 2008 » ağustos 2008

Mesaj sayfası[kaynağı değiştir]

Günaydınlar, sizce bu tarz bir mesaj sayfası uygun mudur?. Bu arada sizi tekrar burada görmek çok güzel. İyi çalışmalar--78.188.4.146 06:58, 8 Eylül 2008 (UTC)

Yahudi kutsal mekânları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Cave of the Patriarchs -> özgün ismiyle Me'arat Hamahpela genellikle Atalar Mağarası olarak geçiyor Türkçe Yahudi literatüründe.
  • Tomb of the Matriarchs hakkında ise bir fikrim yok. Daha önce duymadığım gibi özgün ismini de bilmiyorum - araştırdım özgün ismini bulamadım. Yahudi arkadaşlara sordum ama onlar da bilmiyorlarmış... anladığım kadarıyla diğerlerine (özellikle de Me'arat Hamahpelaya) oranla daha az öneme sahip bir kutsal mekân burası - istersen şablondan çıkar. Zaten İngilizce Vikipedi'deki maddesi bile taslak ^_^ Sonuçta bizde İslam'daki her türbeyi koymuyoruz... en önemli ve tanınmışları koysak yeterli olur şablona (en azından bence). Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:11, 8 Eylül 2008 (UTC)

Resim:U2 Sunday Bloody Sunday.ogg[kaynağı değiştir]

Merhaba, sizin yüklediğiniz Resim:U2 Sunday Bloody Sunday.ogg müzik örneğini Şablon:Telifli müzik örneği gerekçesi için örnek dosya olarak kullanmak istiyorum. Ancak bende U2'nun bu albümü yok. Sizden rica etsem sayfadaki şablonun boş yerlerini doldurabilir misiniz? Teşekkürler. --Manco Capac 14:03, 11 Eylül 2008 (UTC)

  • Merhaba yardım için teşekkürler. Ancak sonradan farkettim ki bu örneğin kalitesi örnek kriterlerinde bahsedilen kalite değerinden yüksek. 64kbps civarı bir kalitesinin olması gerekiyor. bu arada şarkının uzunluğu bölümüne orijinal parça uzunluğu yazılacak. Zaten örneğin uzunluk bilgisi dosya bilgisi olarak resim sayfasında yer alıyor. Teşekkürler. --Manco Capac 09:01, 12 Eylül 2008 (UTC)
  • Evet haklısınız önerilen kalite düzeyi ama örnek olarak belirleyeceğim dosyanın önerilen kaliteye uygun olması daha uygun olacaktır. Kanısındayım. Sanırım iş başa düşecek ve ben bir örnek yaratmak durumunda kalacağım sonunda. :)) İlginiz içn tekrar teşekkürler. Bu arada Avustralyada saat kaç olaki? Sanırım mesai bitmiştir öyle değil mi? --Manco Capac 10:11, 12 Eylül 2008 (UTC)

Ref notları hakkında[kaynağı değiştir]

U2 maddesine biraz katkıda bulundum. Katkıda bulunurken de birkaç Ref notunu çıkardım. Bence, başka dilden çevrilen bir maddede ref notlarının bulunması gereksiz. Kaynak olarak İngilizce Vikipedi gösterilir, olur biter diye düşünüyorum. Tabii ki ref notlarını yeniden eklemekte özgürsünüz, sadece haberiniz olsun diye söyledim.bekiroflaz § mesaj 22:59, 14 Eylül 2008 (UTC)

telif hakları, şarkı sözü ve kanun yorumu[kaynağı değiştir]

  • merhaba Pınar, Feridun Düzağaç maddesinde bir dış bağlantının şarkı sözleri içermesi nedeniyle telif haklarını ihlal eden siteye dış bağlantı verilmez diyerek bağlantıyı kaldırdım. ancak kanundan alıntı yapılarak bunun uygun olduğu söylendi. yasalar ile daha aşina olman nedeniyle görüşünü tartışma sayfasında belirtebilir misin? Dış bağlantının her durumda bir yararı olduğunu sanmıyorum ama yasanın yorumunu anlama açısından faydası olabilir. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 15:07, 16 Eylül 2008 (UTC)

Adil kullanım resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Sizden bir ricam olacak. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla adil kullanım materyalı yüklemektesiniz. Şimdi yeni bir projeyi hayata geçirmekteyiz. Amacımız AK resimlerinin vikipedideki yanlış kullanımını engellemek ya da olabildiği kadar engellemek. Bu amaçla bazı yönergeleri devreye sokmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi. Tüm projede yapılması gerekenleri yaptıktan sonra bir milat belirleyip o tarihten sonra yüklenecek adil kullanım resimlerinde ki aslında şimdi de VP:AKP'sına göre durum böyledir, her adil kullanım resminin bir gerekçeye ihtiyacı olacaktır. Acaba sizden rica etsem bundan sonraki yükelmelerinizde {{Telifli kullanım gerekçesi}} kullanarak yüklediğiniz AK resimlerine kullanıldığı her madde için bir de gerekçe oluşturur musunuz? İlginiz ve anlayışınız için çok teşekkürler. Ayrıca yönergeler hakkında yorumlarınızı da bekliyoruz. Bu arada proje kapsamında yapılan ve yapılacak işler işin Kullanıcı:Manco Capac/AK sayfasına bakabilirsiniz. --Manco Capac 11:25, 17 Eylül 2008 (UTC)

Bu sayfadaki tartışmanın sonucuna göre Türkmenistan Arması maddesinin adı Türkmenistan arması olarak değişmeli ama silme işlemi gerektirdiği için sana paslıyorum. Kolay gelsin. --Pinar 07:00, 18 Eylül 2008 (UTC)

  • tamamdır pınar.. kolay gelsin. --kibelemesaj 07:07, 18 Eylül 2008 (UTC)

Yok, aslında ben Vikipedi'ye bir deneme çekeyim dedim, bakalım yeni tartışmalara hangi hızla reaksiyon veriyorlar diye. Senin gecikmeli de olsa birinciliğini kutlarım. Favorim kibele idi aslında. :-) Bu arada çeşme başına çok inmemeye gayret ediyorum, asılan çok oluyor.:-) Sevgiler ve ilgine teşekkürler--78.188.4.146 07:11, 18 Eylül 2008 (UTC)

Kem küm amma da çokmuş. Neyse kibele duymasın bayrak yarışını da kazandın diyerek teselli edeyim bari. :-)--78.188.4.146 07:24, 18 Eylül 2008 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Hallettim, ama saabhları "şöyle bir uğradığım" için, ancak şimdi görebildim. Gecikme için özür, her zaman hazırım :) Levent Abi ileti 19:30, 18 Eylül 2008 (UTC)

Şu tartışma hakkında bir şey sormak istiyorum? Bu tür maddeler için bir etiketimiz var mı? Yani düzenle, taraflı gibi etiketler uymuyor. Ben daha çok bu madde kısmen özgün yorumlar içerir türü bir şey arıyorum.İlgine ve tabii uzak diyar haberlerine teşekkür ederim--78.188.4.146 10:26, 19 Eylül 2008 (UTC)

Şablon için teşekkür ederim. Kadirşinaslık yıldızı olsa hak etmiştin bu arada :-)--78.188.4.146 10:55, 19 Eylül 2008 (UTC)
Pinar :)) nasılsın?? e.c. 12:24, 20 Eylül 2008 (UTC)
Ya hiç sorma çok yoğundum!! Geldim ama buradayım! e.c. 12:40, 20 Eylül 2008 (UTC)

nar[kaynağı değiştir]

Merhaba nar,

Köy çeşmesine bir not bıraktım kimse ilgilenmiyor :'(((((

imza: anonim Bu imzasız yazı 88.232.44.176 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14:12, 21 Eylül 2008

hihihihihihihi peki pinarcim. bu arada bulunduğum ip adresini daha önce biri kullanmış sanirim... türk hava yolları na bir şeyler eklemiş gibi... neyse... bol bol öpücükler bu ay adresinden

Kolay gelsin Metal. Bilgisayar maddesinin "Geçmiş" bölümüne son zamanlarda vandallar dadanmış. Rica etsem birkaç günlüğüne yarı korumaya alabilir misin? Teşekkürler! --Pinar 13:59, 21 Eylül 2008 (UTC)

Selam Pınar, operacion la cobra tamamlanmıştır :) Kolaylıklar.. --M. M. ileti 14:29, 21 Eylül 2008 (UTC)

Başlık "Nazi Soykırımı" olarak değiştirilsin[kaynağı değiştir]

Başlık "Nazi Soykırımı" olarak değiştirilsin çünkü "Holokost" sadece "Yahudi Soykırımı" için kullanılıyor (Örnek olarak Şalom Gazetesi'nin internet sayfasına bakınız ve birçok başka örneklere). Ayrıca "Holokost" kelimesi Türkçe'de çok nadiren kullanılıyor ve bilinmiyor. Gerçi Türkiye'de halk Yahudilere soykırım yapıldığını da maalesef pek bilmiyor, ama bu ayrı bir konu.

Ayrıca Naziler Yahudiler dışında Çingeneleri, bazı Slavları, sendikacıları, kommünistleri, Sovyet ve Polonyalı askerleri vesaire...öldürdüğünden bu soykırım "Nazi Soykırımı" olarak adlandırılmalı--Kevork Avakiyan

Afiyet olsun, sizi tekrar burda görmek gerçekten güzel. Sevgiler, teşekkürler. Cat msj 06:55, 23 Eylül 2008 (UTC)

  • Cat'in yorumuna kesinlikle katılıyorum. Ayrıca şu madde hakkında: Madem madde, ana sayfa adayı; ben de Levent Abi'den şunu istedim. Olma ihtimali sizce ne kadar?
    Bu arada meşhur "düello"nun diğer köşesinin maddesine de ek yapsak iyi olabilir. Ancak sitesi olmadığı için kapsamlı bilgi yok.
    Neyse, şimdi "düello" zamanı; az sonra ...--DsMuratileti 11:18, 25 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, umarım iyisinizdir. Resim:Hamming code hesapları 11.JPG'e çift kopya gerekçesiyle sil etiketi koymuşsunuz. Hangi resmin kopyası olduğunu anlayamadım. Bir karışıklık mı oldu, yoksa ben mi göremedim acaba? Bir göz atıp yanıtlarsanız sevinirim. --Yabancımsj 14:35, 26 Eylül 2008 (UTC)

Yazmayı unutmuşum; onlar ABD'de resmi olarak yayınlanmayan şarkılar. Hemen yazayım.--♪♫Atakan0652|mesaj 13:08, 28 Eylül 2008 (UTC)

Gizem/Gizlem[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Pinar desteğin için teşekkürler. Eleusis Misterleri konusunda; gizem,gizlem ve mister sözcükleri arasında bir tercih yapmakta zorlanmadım desem yalan olur. Belirttiğin gibi Mysteries sözcüğünü birçok yazar Türkçe’ye gizem olarak çevirmiş. Oysa bu sözcük ezoterik literatürde anlaşılan anlamdaki “sır,esrar” anlamından öte bir anlam ifade ediyor. Bu yüzden kimi zaman Türkçe olsun diye mister yerine gizlem sözcüğünü kullanıyorum, fakat gizlem sözcüğü de TDK sözlüklerinde yer almıyor. Bu durumda misteri gizem olarak mı değiştirsek, gizlem olarak mı ne dersin?Sevgi ve saygılar…--Düşünenadam 14:20, 28 Eylül 2008 (UTC)

Dengir Mir Mehmet Fırat[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Dengir Mir Mehmet Fırat'ın resmi bir sitesi olmadığından bahsetmiştiniz. Galiba geçen seçim döneminde aktif bir sitesi varmış (www.dengirfirat.com.tr) ama daha sonra kaldırılmış. Google Cache'den biyografi sayfasına ulaştım. Doğum tarihi ve yeri maddede belirtilenden farklı. Dün AKP sitesinde de biyografisini buldum fakat bugün sitenin trafiği yoğun olmalı ki sayfaya ulaşamıyorum. --Pinar 09:43, 28 Eylül 2008 (UTC)

  • Ben de sayfaya ulaşamadım; ama salt metin sürümünün önbelleği şu. Sanırım Google aramasında ikinci sırada çıkmasından kaynaklı bir yoğunluk var. Doğum yeri ve tarihi konusu komik olmuş. Şu an için TBMM'yi kullanarak, ayrıca kendisiyle irtibata geçmek daha iyi gibi görünüyor. --DsMuratileti 15:32, 28 Eylül 2008 (UTC)

Selam Pinar. Dengir Mir Mehmet Fırat, Reşo olduğuna göre o meşhur Fırat ailesiyle alakasız sanırım. Görüşüm doğru mudur acaba? Birde Tartışma:Kansu'da görüşünü belirtirseniz sevinceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:31, 29 Eylül 2008 (UTC)

Ramazan bayramınız kutlu olsun. Mutlu bayramlar. --Kemal K.ileti 07:12, 30 Eylül 2008 (UTC)