Kullanıcı mesaj:Pinar/Aralık 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Manifest Destiny[kaynağı değiştir]

Merhaba Kmoksy. Manifest Destiny başlığını Kader Manifestosu olarak çevirmişsin de doğru mu acaba? İngilizcede "Manifest" ve "Manifesto" farklı anlamlar ifade ediyor. Türkçeye "Aşikâr Kader", "Bariz Kader" veya "Amerika'nın Alınyazısı" olarak çevirildiğini okumuştum. — Pınar (mesaj) 23:05, 2 Mart 2013 (UTC)

Haklısınız, Redhouse İngilizce sözlükte (eight edition 11982, sayfa: 599) manifest (aşikâr, belli, açık, meydanda olan) ile manifesto (tebliğ, bildiri, umuma hitap eden, beyanat) farklı anlamda. O zaman maddenin ismini değiştirmek gerekecek. Teşekkürler --Kmoksy (mesaj) 23:12, 2 Mart 2013 (UTC)
Merhaba Kmoksy & Pınar. Tanık olduğum bu konu ile ilgili olarak küçük bir eklemeyi de ben yapmak isterim. Manifest Destiny'e Brzezinski'nin Büyük Satranç Tahtası kitabında "Kader Bildirgesi" şeklinde çevirilerek değinildiğini görmüştüm. Belki yardımcı olur. İyi çalışmalar. --Vitruvian 23:56, 2 Mart 2013 (UTC)
Merhaba Vitruvian. Kaynak olarak şunları buldum:
  • "1830'lardan 1850'lere uzanan süreçte Amerikalılar, Önceden Belirlenmiş (Aşikâr) Kader' in (Manifest Destiny) öngördüğü gibi içeride, kendi topraklarında kendilerine özel bir imparatorluk yaratmaya, diğer bir deyişle "Ev'in İmparatorluğu"nu gerçekleşmeye yoğunlaşmışlardı." (Felsefe Sanat ve Kültür Derneği, Doğu Batı: Düşünce Dergisi, Sayı 41-43, 2007, sayfa 119)
  • ""Aşikar kader" (manifest destiny), 1840’larda özellikle Amerikan siyasetçileri, devlet adamları ve önde gelen yazarları arasında yaygın olarak kabul gören ve Amerika’nın Kıta üzerindeki topraklarını ve genişletmesini bir tür “ilahi misyon” veya “kader” şeklinde açıklayarak, Amerikan yayılmacılığını meşrulaştırma,” işlevi gören bir doktrin." (Ayn Rand, Savaşın Kökleri, Çev. Nejdet Kandemir, İstanbul: Plato Yayınları, 2004, sayfa 4)
  • "Ulaşımın kolaylaşması, devlet desteği ve Tanrı yazgısı "Bariz Kader"in (Manifest Destiny) yardımıyla, Vahşi Batı yerleşime açılmıştır." (Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, Toplumsal Tarih dergisi, Sayı 141-144, 2005, sayfa 88)
  • "İç savaş sonrası demiryolu sayesinde gelişen ticaretle refaha erişen halk, bunu Tanrı yazgısı "Bariz Kader" (Manifest Destiny) olarak nitelendirmiştir." (Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, Toplumsal Tarih dergisi, Sayı 141-144, 2005, sayfa 88)
  • "Daha 1845'de John Louis O'Sullivan Amerikan siyaset lûgatına iki yeni kelime sokmuştu: «Kaçınılmaz Kader» (Manifest Destiny)." (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Sayı 22, 1967, sayfa 113)
  • "Avrupa’nın Avrupalı olmayan ve geri kalmış toplumları hâkimiyetleri altına almaları, Avrupalı (white) toplumların birçokları tarafından “Tanrı tarafından çizilen kader (manifest destiny)” olarak görülmüştür." (Mehmet Yetişgin, "Rusların Türk Toprakları Üzerinde Yayılmasının Sebepleri Üzerine Bazı Düşünceler", sayfa 689)
  • "Halbuki bir diğer esin kaynağı, beyaz Anglosakson Protestanların (İngilizcedeki kısaltmayla WASP'ların) diğer bütün ırklardan üstün olduklarına ve onlara tanrı tarafından diğer ırkları medenileştirme görevi verildiğine inanmak şeklinde özetlenebilecek olan Manifest Destiny (Aşikâr Alın Yazısı/Önlenemez Kader) Doktrini idi." (Ayşe Hür, Amerika ve kader inancı, Radikal gazetesi)
Pınar (mesaj) 01:26, 3 Mart 2013 (UTC)
Kaynakları paylaştığın için teşekkür ederim Pınar. Bu örneklerden anlaşılacağı üzere Türkiye'deki dergilerde, tarihi kitaplarda yeterince yer almamayışı nedeniyle yaygınlaşmamış ve belirginleşmemiş kimi konularla ilgili yeni maddeler açıldıkça çevirilerde benzer durumlarla karşılaşmak mümkündür. Örnek olarak, Büyük Buhran'ın sebep olduğu problemlerin çözümlerine odaklanarak ortaya çıkan, Franklin Roosevelt döneminin bazı ekonomi programlarını ifade eden "New Deal" için de aynı durum söz konusu. "Yeni Anlaşma", "Yeni Düzen" ve "Yeni Görüş" gibi çevirileriyle göze çarpıyor. Gerçi karşımızdaki örnek daha bir karmaşık sayılır; bu nedenle şimdilik İngilizce adı ile kalması uygun olabilir. --Vitruvian 23:08, 3 Mart 2013 (UTC)
Evet, mevcut durum ne yazık ki öyle. Bu konulara ilgi çoğaldıkça bazı terimler de Türkçeye zamanla yerleşecektir ama şimdilik elimizdeki kaynaklarla yetineceğiz. Sana iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 07:38, 4 Mart 2013 (UTC)

Annemin Cesareti[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar. Eline sağlık, hemen kaldırıyorum etiketi. --yabancım 21:03, 7 Mart 2013 (UTC)

Ersen Köse kaydadeğerdir bilginize efendim... Bu imzasız yazı 92.44.54.107 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 02:33, 9 Mart 2013‎

  • Kayda değer olmadığını söylemedim ki? Kullanıcı:İncelemeelemani, maddeye kayda değerlik şablonunu eklemiş. Ben sadece şablonun hangi tarihte eklendiğini yazdım. Vikipedi'nin kayda değerlik kriterlerini bu sayfada bulabilirsiniz. — Pınar (mesaj) 00:22, 9 Mart 2013 (UTC)

selam pınar, bu iki madde birleştirilmek üzere etiketlenmiş. ancak farklı kavramlar olduğunu düşünüyorum ve zaten intervikileri de böyle söylüyor. bi bakıp fikrini söylersen sevinirim. --kibele 11:11, 12 Nisan 2013 (UTC)

bir de şuna ve buna baksan komşu. :) --kibele 12:43, 12 Nisan 2013 (UTC)

Selam kibele. İstismar ve taciz konusunda sana katılıyorum. "İstismar" genel anlamda bir şeyi kötüye kullanmak veya bir canlıya kötü muamelede bulunmaktır. "Taciz" ise bir diğer kişiye yönelik istenmeyen veya rahatsız edici müdahalelerde bulunmaktır ve bir istismar türüdür. Birleştirilmeleri bence hata olur. Âliye Divan-ı Harb-i Örfi ve Malta Mahkemeleri konusunda emin olmamakla birlikte, sanırım her iki madde de aynı konuyu işliyor. İngilizce'de ise birbiriyle bağlantılı ama farklı mahkemelerden bahsediliyor. Tarih konusunda bilgili Vikipedistlere danışmak daha faydalı olabilir. — Pınar (mesaj) 14:21, 12 Nisan 2013 (UTC)

sağolasın. :) --kibele 14:26, 12 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Pınar, umarım her şey güzel olur :).. Sevgilerimle.. --Garbino 23:58, 12 Nisan 2013 (UTC)

Şaşkınım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu an şaşkınım. Savunmamı sayfaya belirtiyorum.--Türk Süvarisi ileti 14:32, 18 Nisan 2013 (UTC)

Şikayeti yapan anonim bir kullanıcı. İlk değişikliğini direk beni şikayet ederek yapmış.--Türk Süvarisi ileti 14:36, 18 Nisan 2013 (UTC)

Vikipedi'ye düzenli olarak anonim katkıda bulunan biri olabilir ya da anonim kalmak isteyen kayıtlı biri de olabilir, bilemeyiz. Fakat bunun konu ile pek alâkası yok bence. Mühim olan kim olduğu değil, ne söylediği. Bu yüzden tansiyonu arttırmamaya özen göstermek, "saçma bir şikâyet" demek yerine "münferit bir hata, şikâyete gerek yoktu" demek daha doğru olur diye düşünüyorum. — Pınar (mesaj) 01:38, 19 Nisan 2013 (UTC)

<ref>Kaynak: Mustafa Öz, ''İslâm Mezhepleri Tarihi,'' Ensar, İstanbul, 2011.</small></ref><ref>Kaynak: Mustafa Öz, ''İslâm Mezhepleri Terimleri Sözlüğü,'' Ensar, İstanbul, 2011.</small></ref> mes'elesi İnançları ve kökeni için buraya bakılabilir.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Geçen haftanın işbirliği projesi olan Vikipedinin görsel açıdan zenginleştirilmesi ve görsel bakım çalışmasına katkılarınız için teşekkürler. Tahmin edilenin üstünde bir başarı (yüzde 256 düzeyinde bir başarı) elde ettik. Umarız bu haftanın projesi olan Ödüllü filmler ile ilgili maddeleri düzenleme, geliştirme ve yeni maddeler açma konusu da ilginizi çeker. Katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 06:55, 22 Nisan 2013 (UTC)

Karara bağlananları çıkartırken arşivlemeyi de unutmayalım :) — Pınar (mesaj) 06:53, 22 Nisan 2013 (UTC)

  • Hatırlatma için çok teşekkürler. --i.e.msj 06:55, 22 Nisan 2013 (UTC)

Ermeni soykırımı mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba, sevgili Pınar. Anladığım kadarıyla bir Ermeni soykırımı yaşandığına inanıyorsunuz. Pek güzel. Yanlış anlamanızı istemem, ama tartışma sayfasında diğer kullanıcıları meşgul etmemek için buraya yazıyorum. İnandığınıza göre, bunun bir nedeni olmalı. Eğer "okuduğum/izlediğim/gördüğüm/bildiğim/duyduğum/tanık olduğum şu kaynaktan dolayı inanıyorum" derseniz, beni de aydınlatmış olursunuz. Elbette bunu yapmak zorunda değilsiniz. Ama sizin gibi bir avukatın ikna olmasını sağlayan kaynağın sahiden çok sağlam olması gerekiyor. lütfen beni o kaynaktan mahrum bırakmayın ki türklerin zavallı vatandaşlarının bir kısmına sırf etnik nedenlerle yapmış oldukları bir zulüm varsa ben de öğrenip hayatımın geri kalanını atalarımın yaptığından dolayı utanç duymakla geçireyim. peşinen teşekkür ediyorum. ANADOLU (mesaj) 15:44, 24 Nisan 2013 (UTC)

Alaycı tavrınızı sezmiyor değilim ama bunun ortamı yumuşatma girişimi olduğunu düşünmeyi tercih ediyorum. Yoksa hoş karşılamam mümkün değil. Ben soykırım olmuştur veya olmamıştır diye bir beyanda bulunmadım. Konu hakkında kişisel görüşümü Vikipedi'ye yansıtma veya başkalarını ikna etme gibi bir niyetim yok. Yaptığınız yorumlarda soykırımın tanımı ve kaynak değerlendirmesi hususunda saptadığım hatalı varsayımlara dikkat çekmek istemiştim ama asıl itirazım, bir başlık tartışmasının her seferinde birileri tarafından "soykırım oldu mu olmadı mı" tartışmasına dönüştürülmesinedir. Biz Vikipedi'de bu soruya yanıt aramıyoruz. Bir ansiklopedinin bu konuda bir karar verme yetkisi olamaz. Güvenilir kaynaklara dayanan her taraftan bilgiye de maddede yer vermeliyiz ki nihai kararı okuyucu verebilsin. Anaşılmayan veya anlaşılmak istenmeyen durum şu: Vikipedi'de isim seçerken esas olan, güvenilir ve bağımsız kaynaklarda konunun en yaygın hangi isimle ele alındığıdır. "Ermeni Soykırımı başlığını kullanırsak soykırım olduğunu kabul etmiş oluruz" gibi bir argüman bana son derece mantıksız geliyor. Tanrı, Van Gölü Canavarı, Ruh, Hayalet gibi başlıklar kullanınca bunların var olduğunu kabul etmiş mi oluyoruz? Ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin Cumhuriyeti, Sealand, Filistin Devleti gibi başlıklar kullanınca bunların bağımsız devletler olduğunu kabul etmiş mi oluyoruz? Elbette hayır. Bu farkı göremeyenlere açıklama yapmaktan çekinmem ama görmek istemeyenler için yapacak bir şey yok. — Pınar (mesaj) 02:16, 25 Nisan 2013 (UTC)

Şarkıcılar[kaynağı değiştir]

  • Ya türkü söyleyenler...? — Pınar (mesaj) 08:44, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Sence ne olabilir ? Takabeg ileti 08:45, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Birde Kürt olmayanlar da Kategori:Kürt halk müziği sanatçıları, Türk olmayanlar da Kategori:Türk halk müziği sanatçıları olabiliyorlar. Bu durumda Kategori:Milletlerine göre halk müziği sanatçıları kategorisinin eklenmesi yanlış, bence. Sence ? Takabeg ileti 09:45, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Düşündüm ama aklıma parlak bir fikir gelmedi. "Şarkıcılar" diye adlandırılan kategorilerde şarkıcı/türkücü ayrımı yapılmıyor ama halk müziğinde "ses sanatçıları" kullanılıyor. Yinede TDK tanımlarına bakınca şarkı = ezgi, türkü = halk ezgisi diye anlam çıkardım. Belkide önemli bir ayrım değil. Kategori:Milletlerine göre halk müziği sanatçıları konusunda sorunlu maddeler için dillere göre şarkıcı(?) kategorileri kullanılabilir. Örneğin Aram Tigran maddesini "Ermeni şarkıcılar" ve "Kürtçe şarkı söyleyen şarkıcılar" kategorilerine ekleyebiliriz. — Pınar (mesaj) 10:58, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Kolay gelsin Garbino. Bu kullanıcının yarattığı yönlendirmeleri silebilir misin? Tek tek etiketlemek zaman kaybı olacak.— Pınar (mesaj) 11:04, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Tamamdır Pınar, haber verdiğin için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:18, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
G2 03:49, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Verdiğiniz yıldızın nedenini tam olarak anlayamasam da teşekkür ederim. Aramıza tekrar katılmanıza sevindim. Size iyi çalışmalar dilerim. — Pınar (mesaj) 05:52, 3 Mayıs 2013 (UTC)

==AŞAĞIDAKİ BİLGİ nusayriler sayfası DİN MADDESİNİN GİRİŞİNE KONULMALI kitli olduğundan koyamıyorum == == Dîn == [[İmamiye]]-i [[Gâl’îyye]]'den olan [[Nusayr’îyye]] [[tarikât]]ının asıl kurucusu ''"Şeyh Barak"'' nâmıyla ün salan ve Nusayrî [[mezheb]]inin ulûsu olarak addedilen, yaklaşık olarak 957/968 yılları arasında [[Halep]]'te vefât eden ''"Hüseyin bin Hâmdân-ı Hasîbî"'' adındaki zâttır.<ref name="Bayrak">Mustafa Öz, ''Mezhepler Tarihi ve Terimleri Sözlüğü,'' Ensar, İstanbul, 2011.</ref> Bu [[Tarikât]]ın [[bâtıni]] [[i'tikad]]ı, Şeyh Bayrak'ın [[Antakya]] köylüklerindeki hâlife ve mürîdlerinden olan ''"Muhammed bin Âliyy’ûl Cillî"'' ile ''"Meymûn bin Kâasım’ıt Tabarânî"'' tarafından çevreye yayılmıştır. ''([[Nusayr’îyye]] [[Tarikât]]ı [[şecere]]si <ref name="Meymûn">Süleyman Efendi, ''El-Bâkûret’ûs Süleyman’îyye'', Sahife 14-15, Beyrut, 1873.</ref>.)'' Ayrıca, ''"Muhammed ibn-i Cündeb"'' ve ''"Muhammed’ûl Cennân’îl Cünbûlânî"'' adındaki kişiler de [[Nusayr’îyye]] [[tarikât]]ı [[bâtıni]]-[[i'tikad]]ının neşriyâtına büyük ölçüde katkıda bulunmuşlardır.<ref name="Bayrak"></ref> {{ayrıca bakınız|Nusayr’îyye}} 72.192.214.163 09:47, 4 Mayıs 2013 (UTC)

Ekledim, teşekkürler. — Pınar (mesaj) 11:35, 4 Mayıs 2013 (UTC)

Nusayrîler'in hepsininin Nusayr’îyye Tarikâtı'nın mensubu oldukları söylenemez!! Demek ki onlarda değişik mezhepler ve/veya tarikat mensupları olabilir. Dememiz bir çok şikayeti önler Nusayrîler ile Nusayr’îyye Tarikâtı birbirinden ayrı, bunu belirtelim 72.192.214.163 08:56, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Kaynak göstererek bir iki cümle hazırlarsanız maddenin giriş paragrafına ekleyebilirim. — Pınar (mesaj) 13:30, 5 Mayıs 2013 (UTC)

astrologer, astronom[kaynağı değiştir]

Selam. en:Category:Scientists of medieval Islam kategorisini burada da oluşturmayı düşünüyorum ama bir konuda aklım takıldı: en:Category:Astrologers of medieval Islam‎ (Kategori:Orta Çağ Müslüman astrologları) ile en:Category:Astronomers of medieval Islam‎ (Kategori:Orta Çağ Müslüman astronomları) arasında net sınrı var mı ? Takabeg ileti 06:28, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba. Astronomi ve Astroloji arasındaki farkı mı soruyorsun yoksa özellikle Orta Çağ Müslüman bilginler için hangi kategorinin uygun olduğu konusunda bir sorun mu var? — Pınar (mesaj) 07:35, 7 Mayıs 2013 (UTC)
özellikle Orta Çağ Müslüman bilginler için hangi kategorinin uygun olduğu konusunda kafamda soru işareti var. Takabeg ileti 07:54, 7 Mayıs 2013 (UTC)
Biri bilim dalı, diğeri sözdebilim. Kategorilendirmede belirsizlik varsa doğru yolu güvenilir kaynaklar belirler, değil mi? — Pınar (mesaj) 10:52, 7 Mayıs 2013 (UTC)
Biraz zor iş olacak ama halletmeye çalışacağım. Takabeg ileti 14:46, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Selam. Kategori:Sivas doğumlular ve benzerlerinde sorun vardır. Mesela İngilizce Vikipedide hem en:Category:People from Sivas Province mevcuttur hem de en:Category:People from Sivas mevcuttur. Sanırım çok kişi bu durumdan haberdardır. Sivas ili doğumlular kategorisini oluşturarak mı halledeceğiz ? Yoksa Sivas merkez ilçesi doğumullar kategorisini oluşturarak mı ? Takabeg ileti 14:46, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Ayrım yapmanın zor olacağını düşünüyorum çünkü Sivas doğumlu olduğu belirtilenlerin merkezde doğup doğmadıklarını bilmek zor. Bu nedenle hem merkezde doğanlar, hem de doğdukları il haricinde elimizde kesin bilgi olmayanlar için aynı kategoriyi kullanmak bence sorun olmaz. Yinede merkez ilçesi, ilin isminden farklı olan yerler için alt kategori oluşturulabilir. — Pınar (mesaj) 02:42, 9 Mayıs 2013 (UTC)

Ceset fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Tartışma:Müslüman - Türk katliamları#sö-etnik ile ilgili olarak bir şey sormak istiyorum. Ceset fotoğraflarının kullanılmamasına dair Türkçe Vikipediye özgü topluluğun konsensü var ya. Buraya ilk girdiğimde zaten vardı. O yüzden nerede (yani hangi tartışma sayfasında) konuşulduğuna hiç dikkat etmedim. En eski kullanıcılardan biri olarak nerede tartışıldığını hatırlıyor musun ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:36, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba. Konu ile ilgili bulabildiklerim şunlar:
Pınar (mesaj) 02:52, 12 Mayıs 2013 (UTC)
Çok TŞK. Takabeg ileti 02:53, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Şef Seattle[kaynağı değiştir]

hocam yaptığım değişiklikleri onaylayabilir misiniz bunun son hali bu da çdaha yeni ve güncelledim. teşekkürler. Bu imzasız yazı Koladorina (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:36, 13 Mayıs 2013‎

Tamamdır. Mektubu VikiKaynak'a taşıdığınız için maddeden kaldırdım. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 09:40, 13 Mayıs 2013 (UTC)

çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Önerin var mı ? Takabeg ileti 11:28, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Üzgünüm, en iyisi telif haklarını bir daha okumam. Tottam100 16:56, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Bilgi kutuları[kaynağı değiştir]

Merhaba Türk Süvarisi. Erdal Tercan‎, Hicabi Dursun‎, Celal Mümtaz Akıncı, Recep Kömürcü ve Zehra Ayla Perktaş maddelerindeki bilgi kutularını neden kaldırdığınızı öğrenebilir miyim? — Pınar (mesaj) 01:13, 22 Mayıs 2013 (UTC)

Üyelik makam sayılmaz. Bu yüzden üyelerin bir mevkide olması gerekir (Misal: Anayasa Mahkemesi Başkanvekili gibi)--Türk Süvarisi ileti 12:16, 22 Mayıs 2013 (UTC)
Bu yorumunuza katılamıyorum. Anayasa Mahkemesi üyeliği de bir mevkidir. Üyeler anayasada belirlenen prosedüre göre seçilerek bu mevkiye gelirler. Ayrıca özet halinde bilgi vermek için kullanılan bir bilgi kutusunun kullanımını bu şekilde kısıtlamamak gerekir. en.wiki'de de yüksek mahkeme üyeleri için aynı şablon kullanılıyor (örneğin en:Sandra Day O'Connor). — Pınar (mesaj) 12:37, 22 Mayıs 2013 (UTC)
  • Tebrikler Mukaddime. Bol sabır dilerim :) — Pınar (mesaj) 08:06, 10 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler Pinar. Mukaddimeileti 08:28, 10 Haziran 2013 (UTC)

SMS Scharnhorst[kaynağı değiştir]

Selam Pınar,

SMS Scharnhorst maddesini çeviriyordum da, maddeyi bitirdim. Kaliteli Madde Adaylığı için gün sayıyor. Falkland Adaları Muharebesi başlığında Sturdee attempted to widen the distance by turning two points to the north to prevent von Spee from closing to within the range of his smaller 8.2 in (21 cm) guns cümlesiyle karşılaştım. Tam olarak çeviremiyorum, bir şeyler eksik ama.. Rica etsem çevirebilir misin?

Sevgilerimle.

--bermanya 09:04, 13 Haziran 2013 (UTC)

Kolay gelsin Bermanya. Denizcilik terimlerini pek bilmiyorum ama şöyle birşey olsa gerek: "Sturdee, von Spee'nin daha küçük olan 8.2 in (21 cm) silahlarının menziline yaklaşmasını önlemek için kuzeye doğru iki nokta[=point?] dönerek mesafeyi genişletmeye çalıştı." — Pınar (mesaj) 11:02, 13 Haziran 2013 (UTC)
  • Pınar, Vikiçizer ve Mskyrider; hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :) Hayırlısıyla madde hazır. Sevgiler.. --bermanya 14:30, 13 Haziran 2013 (UTC)
  • merhaba Pınar, "turning two points to north" "kuzeye doğru iki kerte dönmek" olarak kullanılır. Buradaki "point" denizcilikte kullanılan "kerte" terimine karşılık geliyor. Bilgine. --Mskyrider ileti 14:52, 13 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler Mskyrider, sayende yeni bir kelime öğrenmiş oldum :) — Pınar (mesaj) 21:21, 13 Haziran 2013 (UTC)
Ha gayret az kaldı, mavileşiyor fil :). Teşekkürler! --Mskyrider ileti

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Merhaba, oylamalarda etkin bir kullanıcı olarak denetçilik seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj başka kullanıcılara da gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 06:20, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Pinar, etkin, deneyimli, telif haklarıyla ilgili bilgisi bulunduğunu düşündüğüm yabancı ülkede yaşayan bir avukat olarak sana konu ile ilgili mesaj atmadan yapamadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 22:32, 15 Eylül 2013 (UTC)

Selam i.e. Konuyu fazla araştıramadım ama bu yorumuma ne dersin? — Pınar (mesaj) 09:26, 16 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Pinar! Su anda huwiki'nin EDP policesi tam olarak hazir degildir, yapmak asamasinda. Macaristan'in telif hakki kanununda adil kullanim yoktur, bu yüzden bizde enwiki'deki adil kullanim dosyalarini kullanmak tamamen yasaktir. Bazi resimler "alinti" olarak kullanilabilir Macar kanuna göre (mesela filmin bir karesi ya da cizgi romanin bir karesi - yani daha büyük bir sanat eserinin kücücük parcasi oldugu icin), ama tam olarak Wikipedia'ya nasil yüklenmesi lazim, onu hala cözemedik biz de. EDP policeyi ben hazirliyorum su an ve eminim ki, biz de cok ama cok tartisacagiz onu. 小龙 (Timish) xiǎolóng de xìnxiāng 10:11, 17 Eylül 2013 (UTC)

Tez yanıt verdiğin için çok teşekkürler. Aynı durumdayız öyleyse :( Bizdeki sorun biraz da Türkiye'deki telif yasasını anlamakla ilgili. Yeterince net yazılmadığı için ortaya çeşitli yorumlar çıkıyor. Tartışmaya devam öyleyse. İlgilendiğin için tekrar teşekkürler. Sana da kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 10:23, 17 Eylül 2013 (UTC)

Kolay gelsin Esc. Biyografi maddelerine DEFAULTSORT ekliyorsun galiba. Bu meseleyi geçmişte birkaç kez tartışmıştık. Hatırladığım en son seferinde çoğunluk biyografilerin "Ad Soyad" şeklinde kategorilenmesi (yani DEFAULTSORT kullanılmaması) taraftarıydı. Bu nedenle özel bir durum söz konusu değilse gördüklerimi kaldırıyorum. — Pınar (mesaj) 06:41, 29 Eylül 2013 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ben de kısa süre önce köy çeşmesine bununla ilgili bir mesaj yazmıştım. Belki yeniden tartışılabilir. --esc2003 (mesaj) 06:44, 29 Eylül 2013 (UTC)
Aynı anda yazıyormuşuz :) Bence bir fikir birliği oluşturup Biçem El Kitabı'na kural olarak eklemeliyiz. Yoksa kategorilerde düzensizlik sonsuza kadar devam edecek. — Pınar (mesaj) 06:46, 29 Eylül 2013 (UTC)

Geri alma işlemi[kaynağı değiştir]

"Kaynak" dediğimiz şey postüla değil. Goranice Kürtçenin bir lehçesi olmadığından Gorani inancı olan Ehl-i Hakk da Kürt inancı olarak alınmamalı. Yezidiler ise "Kürtçe konuşan ama Kürt olmayan" bir halk olarak kabul edilir. İspanyolca konuşan Meksikalılara benzetilebilirler. Yezidilerin girişimleri sonucu bugün Yezidiler Ermenistan'da yasal olarak ayrı bir halk olarak kabul ediliyorlar. Zazalar, Goraniler, Lurlar ve Yezidilerin Kürtlüğüne dair pek çok "kaynak" bulabilirsiniz ama bunlar günümüzde geçerliliğini yitirmiştir ve artık akademik çevrelerce çok savunulmamaktadırlar. Salt kaynağa bakılacak olursa maddelere birçok absürd veri eklenecektir. Saygılar...Hannahannah (mesaj) 11:39, 30 Ekim 2013 (UTC)

Ek: Kürtlerin büyük çoğunluğu İslamiyeti ilk kabul ettiklerinde Harici idiler, Şafiilik daha sonra benimsendi. Yakın bir zamanda sayfada birtakım değişiklikler daha yapacağım, pek de "seçkin" bir madde değil.Hannahannah (mesaj) 11:45, 30 Ekim 2013 (UTC)
  • Bu söylediklerinizin kişisel görüşünüzden öte olduğunu doğrulayan herhangi bir güvenilir kaynak belirtmemekte ve madde üzerinde aynı işlemi tekrarlamakta ısrar ediyorsunuz. Seçkin bir maddeye bu şekilde müdahale etmeniz çok yanlış. Görüyorumki Vikipedi'de maddelerin nasıl geliştiğini, kaynakların ne amaçla kullanıldığını henüz kavrayamamışsınız. Yapıcı olmayan bu tavrınızı sürdürürseniz maddenin korunmasını talep edeceğim. — Pınar (mesaj) 11:47, 30 Ekim 2013 (UTC)
  • "Kişisel" fikrim değil. Goranice Kürtçenin bir lehçesi mi? Değil. Goraniler Kürt mü? Değil. Gorani inancı Ehl-i Hakk niçin Kürt oluyor o halde? Ermenistan anayasasındaki değişiklik ise J. S. Guest adlı yazarın "Yezidiler" kitabında mevcut. Koruma talep etmenize lüzum yok, buyrun istediğinizi yapın. Değişiklik savaşına girme niyetinde değilim sizinle. Saygılar...Hannahannah (mesaj) 11:52, 30 Ekim 2013 (UTC)

Burada sizden bahsedilmiş :) Cehalet başa bela hakikaten.--RapsarEfendim? 16:44, 2 Kasım 2013 (UTC)

Daha beterini görmüştüm, buna da şükür :) Bir de zahmet edip kuralları okusalar anlaşmazlıklar yarı yarıya inecek ama sabrı olmayanlara ne desen boş maalesef. — Pınar (mesaj) 03:00, 3 Kasım 2013 (UTC)
Özür dileyerek söylüyorum Pınar hanım, Wikipedia kimsenin tekelinde değildir. Burada kimse ne maaş alıyor ne de gündelik. Siz gönüllü katılımcıysanız ben de gönüllü katılımcıyım. Fakat bu Wikipedia'yı sahiplenmek için değil. jó éjszakát !Bu imzasız yazı Triptohera (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sözlerinize %100 katılıyorum. — Pınar (mesaj) 08:10, 4 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba. Oylamaya katıldığınız için teşekkürler. Burada sizin için mesaj bıraktım. İyi vikiler, --►Cekli829 21:31, 3 Aralık 2013 (UTC)

Davetlisiniz[kaynağı değiştir]

Şuradaki tartışmaya zamanınız varsa katılabilir misiniz? Kolay gelsin -esc2003 (mesaj) 11:38, 5 Aralık 2013 (UTC)

Başkalarını davet edebilirdim ancak "kendi gibi düşünenleri tartışmaya çağırıyor" gibisinden sözlerin muhatabı olmamak için sizi davet ettim. Zahmet verdiysem özür dilerim. İyi günler. -esc2003 (mesaj) 09:53, 6 Aralık 2013 (UTC)
Zahmet vermediniz elbette. Yorum yapmak istemeseydim yapmazdım ama tartışma özünden uzaklaştıkça anlamını yitiriyor. Bu kadar gerginliğe ve negatifliğe gerek yok diye düşünüyorum, o kadar. — Pınar (mesaj) 10:15, 6 Aralık 2013 (UTC)

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Cekli829 sayfasındaki asılsız suçlamanıza cevábım[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı Cekli829'un hizmetlilik başvuru sayfasındaki müspet reyimi ízáh etmeye çalıştığım yazıma cevábınızda:
"Vikipedi ilkelerini "millî hassasiyetlere" göre yorumlamak. Bunu neden daha önce denemedik acaba?... Olumlu oy vermek kadar kolay birşey yokmuş gerçekten." dediniz.
Size göre benim müspet rey verişim; Ermeni düşmanlığına dayalı bir millî hassásiyetten ileri gelmiş bulunmakta. O yazımı tekráren ve dikkat ederek ve de en baştan giydiğiniz menfî bakış gözlüğünü çıkararak okursanız ve ayrıca şuradaki cevábıma bakarsanız, sizin yazdığınızın benim dile getirdiklerimle -uzaktan yakından- alâkası olmadığını belki görebilirsiniz... MFEIspartaspor 14:41, 5 Aralık 2013 (UTC)
  • "Size göre benim müspet rey verişim; Ermeni düşmanlığına dayalı bir millî hassásiyetten ileri gelmiş bulunmakta" demişsiniz. Ben asla böyle bir yorumda bulunmadım. Sözlerim gayet net iken nasıl böyle bir anlam çıkardınız emin değilim. "Menfî bakış gözlüğü" de her neyse, meseleyi kişiselleştirmemenizi tavsiye ederim. — Pınar (mesaj) 08:26, 6 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba. Oylamaya katıldığınız için teşekkür ederim! Sevgilerimle, --►Cekli829 08:49, 8 Aralık 2013 (UTC)

European Pallet Association (EPAL)[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar,

Euro palet sayfası EPAL olarak değiştirilmiş. Ancak "European Pallet Association (EPAL)" farklı bir anlam taşıyor. Bu nedenle Euro Palet kalması doğrusudur. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 08:40, 14 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba Honacan. Euro Palet sayfasının geçmişi olduğu için maddeyi taşıyamadım ama başlığı Euro palet olarak değiştirdim. Diğer dillerde büyük "P" kullanan yok galiba. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 09:06, 14 Aralık 2013 (UTC)

Supremacy 1914[kaynağı değiştir]

Ben Supremacy 1914 sayfasını oluşturdum ama yayınlanması için kontrol edilmesi gerekiyor. Kontrol eder misin ? Bu arada kaynakça belirtmeyi bilmediğim için kaynakça yok. Oradaki bilgileri İngilizce vikipedi deki Supremacy 1914 sayfasından elde ettim. Casual05 (mesaj) 16:06, 14 Aralık 2013 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı teşekkürler. — Pınar (mesaj) 00:49, 15 Aralık 2013 (UTC)

Kaynağı eklediğin için sağol.Casual05 (mesaj) 09:37, 15 Aralık 2013 (UTC)