Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mutlu Yıllar![kaynağı değiştir]

Merhaba Emre, vandalizm durumlarında bazen vandal, birden fazla değişiklik yapmış olabiliyor. O nedenle sayfanın geçmişine bakıp, hemen bir önceki hale revert yapmaktansa, kayıtlı bir kullanıcının yapmış olduğu en son değişikliğe geri almak gerekebiliyor. Mutlu yıllar bu arada :) İyi çalışmalar. --Metal Militia 19:33, 1 Ocak 2007 (UTC)

Evet belirttigin konuda haklisin. Ilk olarak yeni yeni kullanmaya basladigim pop-up ile geri döndürme olayina daha isinamamdan sonra da biraz dikkatsizligimden yapiyorsum bu geri dondurmeleri. Bundan sonra daha dikkatli olmaya calisirim. Sana da iyi calismalar. Ayrıca, mutlu yıllar ve iyi bayramlar. EmreDuran 19:46, 1 Ocak 2007 (UTC)

Diskografyaya ek[kaynağı değiştir]

Garage Inc., No Life 'Til Leather ve "The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited" albümleri metallica diskografyasında yok, bunları her sayfayı tekrar tekrar editlemekle uğraşmadan koymanın bir yolu var mı? Portal olayına taktım çünkü, Star Wars portalı varsa Rock portalı da olmalı :) Khutuck 21:24, 1 Ocak 2007 (UTC)

Maalesef bu konularda pek fazla bir bilgim yok, ama gördüğüm kadarıyla alttaki {{Metallica}} kutusuna Garage Inc. ve No Life 'Til Leather'ı sorunsuz eklemişsin bile. Aynı şey sağdaki infobox'lara otomatik nasıl eklenir, inan bilmiyorum. Korkarım elle tek tek yapacağız :) Bir başka konu da şarkılarla albümlerde kullandığımız infobox ların aynı oluşu (şimdilik). Oysa İng wikide ayrı ayrı box lar var, dikkatini çekmiştir. O işi de bir ara düşünelim derim. Sevgiler.. --Metal Militia 21:38, 1 Ocak 2007 (UTC)
O zaman ben ufaktan bir şarkı infobox'ı hazırlayayım, infobox'ı eklerken dikografyayı da düzelteyim. Aslıdna diskografya için de bir infobox hazırlasak daha iyi olur, her hatamızda 10 küsür albümü teker teker düzeltmek zorunda kalmayız. Yardımlaşmayı seven birisini bulup sorayım en iyisi :) Khutuck 23:06, 1 Ocak 2007 (UTC)
Kullanıcı:Farukahmet/şablon albüm şablonu bu, bunu modifiye edip şarkı şablonu olarak kullanalım. Şablon:Şarkı sayfasında denedim ama beceremedim, online olanlar arasında da becereceğini düşündüğüm kimse yok. Yapabilirsen iyi olur, olmazsa yardım isteyelim milletten :) Khutuck 00:43, 2 Ocak 2007 (UTC)
Selam Khutuck, gördüğüm kadarıyla Densiutku, şablon olayını çözmüş. Ellerinize sağlık. Bu sayfadaki şablon buradakinden daha kapsamlı ve daha güzel görünüyor. Üstelik vaktiyle bu sayfada hayli faydalı tartışmalar olmuş konu üzerine. Buradaki albüm şablonları harika bence. Şarkılar için de standart bir infobox ımız var mı? varsa hangisidir/nerededir? Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim :) --Metal Militia 14:28, 2 Ocak 2007 (UTC)
[1] en.wiki'deki gibi bir şarkı şablonu yapsak/bulsak/oluştursak içim rahat edecek. Farukahmet'in albüm şablonları çok iyi, zaten kullandıklarımız da onlardı, ama tek bir şarkı şablonumuz hala yok. İkinci verdiğin linkteki şablonu ben yapmaya çalıştım, gördüğün gibi pek başarılı olamadım :) Akşam vaktim olunca birilerinden en.wiki'deki gibi bir şablon için yardım isteyeceğim. Takıntılı bir adamım galiba :P Khutuck 15:27, 2 Ocak 2007 (UTC)

mutlu yillar ve bayramlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, sana ve sevdiklerine, iyi bayramlar ve nice sağlıklı, mutlu yıllar... --Metal Militia 20:57, 29 Aralık 2006 (UTC)

sizlere de mutlu yillar ve bayramlar--Ugur Basakmesaj 10:53, 2 Ocak 2007 (UTC)
  • Teşekkürler Metal Militia :) --Mskyrider 18:21, 2 Ocak 2007 (UTC)
Bunlar gibi hep dengede kalabilmeniz ve parlayabilmeniz dileğiyle.The cat 20:05, 2 Ocak 2007 (UTC)

Merhabalar, yeni yılınızı ve bayramızı kutlarken, çoktan hakketiğinizi düşündüğüm bu küçük metalleri, size daha çok başarı ve mutluluk getirmesi amacıyla sunuyorum Metal Militia. :) The cat 20:05, 2 Ocak 2007 (UTC)

Merhabalar The cat, nazik mesajınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. İyi bayramlar diliyorum ben de. Sağlıklı ve mutlu bir 2007'niz olsun :) Sevgiler. --Metal Militia 20:12, 2 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler, ana dilim rusça değil deneme yapmıştım wikipediayı tanımaya çalışıyorum katkı sağlamak istiyorum iyi yıllar --Utopialp

Merhaba Utopialp, sanırım adreste bir karışıklık oldu ve mesajlarınız Mskyrider yerine bana geldi :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia 20:32, 5 Ocak 2007 (UTC)
  • Cevabı biraz geç olsa da mesajını aldım tşk., umarım seninde tatilin iyi geçmiştir. Mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum. Görüşmek üzere...--renegademsj 11:09, 6 Ocak 2007 (UTC)

Kusura bakma, sürüm farkına bakarken yanlışlık oldu. - Krkzn 11:17, 7 Ocak 2007 (UTC)

Hiç sorun değil :) vandallar böyle ard arda sinsi değişiklikler yapabiliyorlar. O nedenle, en iyisi kayıtlı bir kullanıcının yaptığı son değişikliğe geri döndürmek oluyor. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia 11:31, 7 Ocak 2007 (UTC)

Selam Mskyrider, şu katkılarda bir garip durum var mı, yoksa bana mı öyle geliyor? Saygılar, sevgiler. --Metal Militia 21:53, 7 Ocak 2007 (UTC)

Açıkçası ilk önce resim galerisini görünce geri almayacaktım ama resimlere tıklayınca ille de siteye üye yapmak isteyince bunun burada bilgi amacıyla değil reklam amacıyla olduğuna karar verip geri aldım. İsteyen resimleri zaten arama sitelerinden bulabilir. Teşekkürler Metal Militia. --Mskyrider ileti 07:02, 8 Ocak 2007 (UTC)

Postmodern Darbe[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia, SAM üzerine maddenin tartışma sayfasına Tartışma:Postmodern Darbe tarafsızlaştırılmış bir taslak önerisi getirdim. Oyunu tekrar değerlendirmek ister misin? --Mskyrider ileti 12:32, 11 Ocak 2007 (UTC)

Vatan senden hizmet bekliyor![kaynağı değiştir]

Sevgili Metal Militia,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım Seçkin İçerik sistemini sonunda bitirdim. Köy Çeşmesi'nde de konuyla ilgili bir tartışma da başlattım, konuyla ilgili detaylı bilgiyi ordan edinebilirsin.

Bu sistemin işleyişinden sorumlu olan bir kullanıcıya ihtiyaç duyuyoruz yalnız. Seçkin içerik sorumlusu ünvanlı bu kullanıcı; seçkin madde, liste ve resimlere statülerini vermekle ve bu sayfaların ana sayfada sorunsuz görüntülenmelerini (henüz tartışma aşamasında, ancak kabul edilir sanıyorum) sağlamakla sorumlu olacak. Görevin özünde tartışmalarda konsensus oluşup oluşmadığını belirlemek yatıyor, bunun için de kullanıcıların belirttiği destek veya köstek gerekçelerinin gerçekçi olup olmadığına karar verilmesi ve kişisel oy verilmesi veya mantıksız gerekçeler sunulması durumunda söz konusu oyların gözardı edilmesi de gerekiyor.

Söz konusu görev için senin adın geçti içimden ve seni bu göreve aday gösterdim. Vikipedi:Fikir birliği sayfasının da yaratıcısı olarak bu sorumluluğun altından kusursuz bir biçimde kalkabileceğine inancım tam.

Çok fazla teknik ayrıntı mevcut. Ancak genel olarak kendi kendini güncelleyen bir sistem oluştuğunu söyleyebilirim. Oylamaları karara bağlamak ve maddeye itiraz eden kullanıcıların eleştirdiği yönler düzeltildiğinde ilgili kullanıcıyı dürtmek gibi görevlerin yanında, ana sayfaya konacak sayfaları uygun bir şekilde alt sayfalar olarak düzenlemek de görevleri arasında Seçkin İçerik Sorumlusu'nun.

Umarım bu yorucu olması muhtemel görevi kabul edersin. Kabul etmen durumunda daha detaylı teknik bilgi veririm elbette, şimdilik sadece görevi kabul etmeni ve sistemin gelişmesine yönelik önerilerini toplulukla paylaşmanı dileyebiliyorum.

Sevgiler ve saygılar

Vito Genovese 14:58, 12 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Vito, öncelikle çok teşekkür ederim, böylesine hassas bir hakemlik (?) görevine beni layık gördüğün için. Soru işareti koydum, çünkü yanlış anlamadıysam bu, o tarz bir görev. Son bir saat içerisinde birsürü kategori açtığını farkettim. Önce bunları ve ilgili diğer sayfaları okuyup, güzelce bir özümseyip, herbirini ilgili beyin damarlarıma yollamak, bencileyin yaşlı bir bünye için bir hayli zor olacak ama neyse artık, o kısmı halledilir işin, dediğin gibi Vatan hizmet bekliyor madem :)... Evet, Vikipedi topluluğu da beni bu görev için uygun görürse, kabul ederim seve seve... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia 15:29, 12 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Şablon:Quote şablonunun içeriği aylardan beri tercüme edilmediğinden silmek istiyorum (onun yerine artık Şablon:Alıntı var). Ancak bu şablonun, eğer kullanılıyorsa, hangi maddeler tarafından kullanıldığını nasıl öğrenebilirim? - Krkzn 10:52, 13 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Krkzn, şablonları (hatta bu anlamda herşeyi) silme yetkisi sadece yöneticilerde var. Bir yöneticiye bu konuyu iletirsen dikkate alacaktır. Diğer soruna gelince, sol sütundaki "Sayfaya bağlantılar" linkinden görebilirsin sanırım hangi sayfalarda kullanıldığını. İyi çalışmalar. --Metal Militia 13:02, 13 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba sana iş çıkarttım biraz kusura bakma. Daha dikkat ederim bundan sonra--Düşünenadam 18:47, 14 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Düşünenadam, sorun değil, olur öyle kazalar :) Kolay gelsin. --Metal Militia 18:56, 14 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Metal Militia, Türkiye maddesinde epey bi ekleme yaptım vede birçok alt madde oluşturdum yada geliştirdim,

maddenin genel seyri nasıl gidiyor diye soracaktım çünkü kilobayt epey yükseldi, hazır yeni göreve başlarken birazda ısınma olsun babında bi yorum yaparsan sevinirim.--Erdem Şenol 22:05, 14 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Erdem, ensende nefesimi hissetmediğine şaştım doğrusu :) bahsettiğin maddelere yaptığın katkılarını epeydir zevkle izliyorum çünkü. Hepsine daha bir derinlemesine bakar ve yorumlarımı en kısa zamanda sana bildiririm. Kolay gelsin, sevgiler. --Metal Militia 22:12, 14 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Metal, rica etsem şu maddeyi Martin Luther King(ölüm yıldönümü) ön sayfaya aday yapabilirmisin. Ben iş yerinde çok yoğunum, Olmazsa canın sağolsun--Atacameñoileti 08:45, 15 Ocak 2007 (UTC)

Ne demek, zevkle yaparım sevgili Atacameño. Daha önce hiç yapmadım bu adaylık işini, ama şimdi denerim. Doğum günü imiş hem, isabet olur. Kolay gelsin, sevgiler. --Metal Militia 08:50, 15 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Mehmet Çetinkaya, kendi adına madde açıp fotosunu koymuş bir göz atar mısın?--Düşünenadam 12:04, 15 Ocak 2007 (UTC)

Pek oralı değil :) Bir de yöneticilere ilet istersen konuyu. --Metal Militia 12:25, 15 Ocak 2007 (UTC)

Maddeyi telif ( burada ve burada ) nedeniyle sildim. Madde 6'ya girmediğini düşünerek. VP:OTO tavsiye niyetininde yasaklama yok aslında. Basılı bir eseri hakkında kaynağa ulaşabildim. Diğeri hakkında da atıfta bulunuluyor. --Mskyrider ileti 14:18, 15 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia,

Daha önce Fener için opera maddesini benzer bir sonuçtan sildiğim ve bu konudaki kriterlerimiz üzerine biraz konuşulduğu için artık "daha çok oy alan" üzerinden değil, konsensusa varılmış üzerinden gidiyorum.

Şimdi yanlış anlaşılması da mümkün, o 4 oydan biri bana ait çünkü. Lakin Fener için Opera oylamasında da azınlıkta olan kalsın oylarından birinin sahibi olmama rağmen maddeyi %60 oranını tutturduğu için silmiştim, sonra taşlamıştı kalsıncı azınlık :)

O yüzden biraz daha ağırlık arıyorum artık silinmesi için. Ama yine de bu kriterleri tekrar bir tartışmaya açabiliriz istersen.

Sevgiler

Vito Genovese 19:02, 15 Ocak 2007 (UTC)

Sen neylersen güzel eylersin başkanım :) Pek ilgi alanım değil bu konular, siz yöneticiler uğraşın :) (<-sadist smiley)... Kriter dedin de aklıma geldi. Bugün, Mcetinkaya adlı bir kullanıcı Mehmet Çetinkaya adlı bir madde açtı bir ara. Mesaj atıp VP:OTO yasaktır filan gibi ahkâm kestim kendisine. Meğer tavsiye imiş o :((ne çok şey var öğrenecek). Gerçi Mskyrider daha sonra silmiş maddeyi. Neyse, demek istediğim, misal adı XXX olsaydı da gene aynı maddeyi açmış olsaydı, nereden bilecektik otobiyografi olup olmadığını? Kendi gerçek adıyla uyumlu nick alan kullanıcıyı cezalandırmış olmuyor muyuz bu durumda? Fikreyle lütfen... Sevgiler. --Metal Militia 19:23, 15 Ocak 2007 (UTC)

Vito'dan önce ben bir cevap vereyim. Kendi adıyla kullanıcı maddesi açmasa da otobiyografi olup olmadığı az çok anlaşılıyor. Gerçi benim maddeyi silmemin nedeni otobiyografi olması değilde iki ayrı sitede birebir aynı yazıya rastladığım içindi, telifli yani. Oralara da muhtemelen aynı kullanıcı girmiş olabilir ama neyse. --Mskyrider ileti 19:30, 15 Ocak 2007 (UTC)

Otomoto Mr. Roboto[kaynağı değiştir]

VP:OTO bana göre ahlaki bir yönerge herşeyden önce. "Kendiniz hakkında yazarsanız objektif olamayabilirsiniz, o yüzden bilgileri tartışma sayfasına ekleştirin, maddeyi yazma işini başkalarına bırakın" demişler bu sayfayı hazırlarken. Yani dediğin gibi, alakasız bir kullanıcı adı alıp kendi hakkında yazması da mümkün adamın, nerden bilinecek, nerden görülecek?

Şahsen VP:OTO'yu sadece kişisel değer yargılarımda ölçek olarak alıyorum ve insanlardan buna göre puan kırabiliyorum. Ancak Vikipedi'den bu nedenle madde silinmesinin gerekliliğine inanmıyorum. Tarafsızlık sıkıntısı çeken sayısız maddemiz var, o yüzden böyle bir maddedeki kişisel pohpohları sorun etmekten çok daha önemli ve çok daha gerekli işler var önümüzde.

Vito Genovese 19:36, 15 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia, şu Altınörümcek ödülleri ile ilgili rahatsız ediyorum. Bahar'la birlikte gitmeyi düşünmez misin? Açıkçası bir bayan bir bay kullanıcının gitmesi güzel fikir, artı olarak Bahar gibi genç bir kullanıcının yanında sizin gibi biraz yaşını almış, olgun (Ahaha yaşlı dedim şimdi değil mi? :)) ve nasıl davranacağını bilen tecrübeli bir Vikipedist'in gitmesi bence çok güzel olur. Bahar'ın elinden tutar, güzel bir konuşma yapar, poz verirsiniz kameralara "Yediden yetmişe herkesin ansiklopedisi, Vikipedi!" şeklinde :) -Tembelejderha 16:06, 16 Ocak 2007 (UTC)

Selam Tembelejderha, nazik teklifin için çok sağol. Benim de aklımdan geçmiyor değil tabii, nitekim yukarılarda biryerlerde, "...giderim, ödülü sizler adına almaktan gurur duyarım..." vb. şeklinde 1-2 satır karalamıştım. Hem ses gelmedi, hem de genel istek gençlerden yana gibi göründü bana. Ama illa da, "En fosilimiz sensin, (ki dedin bunu evet, yazdım bikenara :)) hadi bakalım sen gidiyorsun" diye ittirirseniz arkamdan, yan cebime koyun derim :) Şaka bir yana, sevgili Bahar ile o ödülü almak çok hoş olur. Tekrar teşekkürler. --Metal Militia 16:14, 16 Ocak 2007 (UTC)
Aloo..Olur ya kaybedersen sana bir iki saatliğine bendeki kartı ödünç vereyim.. Tabii senin de benim gibi gür(!) saçların var ise.. O kartla her yere girersin, yakalanırsan hapse bile.. O zaman da ziyaretine falan gelmem, dikkat ol.--Hasan Sami 21:35, 16 Ocak 2007 (UTC)
Evet Hasan abi, tepede hala bir miktar, siyah-beyaz karışımı bişeyler var. O nedenle senin kart işi biraz zor gibi :) Hem temiz çamaşır, sigara, mevsim meyvesi de getirmem demişin. Ben iyisi mi, dışarıdan cama burnumu dayayıp öyle seyredeyim töreni, eğer kaybedersem... --Metal Militia 21:55, 16 Ocak 2007 (UTC)

ACİL:Merhaba Metal_Militia, Altın Örümcek'ten aradılar. Perşembe gününe acil iki isim göndermemiz gerekiyor. Bahar'ın durumu belirsiz olduğu için sen ve Nerval'in gitmesi uygun gözüküyor. Nerval bana isim adres göndermişti. Senin için de hala uygunsa, bana isim ve adres bilgilerini acilen bana eposta ile iletebilirsen, organizasyona bir an önce gönderebilirim. --Dbl2010 18:21, 17 Ocak 2007 (UTC)

Türkiye'de olup bitenler?[kaynağı değiştir]

Sevgili Metal Militia,

Soruyorum, neden "Türkiye'de olup bitenler" diye bir bölümümüz var?

Vito Genovese 22:35, 17 Ocak 2007 (UTC)


Vito Başkanım, cevap veriyorum:

a) Merak edenler çıkabilir diye,
b) Bulunsun, bigün lazım olur diye,
c) "Nicaragua'da olup bitenler" pek ilgi çekmez diye,
d) Metal sever bu işleri, oyalansın işte, diye
e) Bilmiyorum.

Hı ? Nasıl yani ? :) --Metal Militia 22:44, 17 Ocak 2007 (UTC)


Hani diyorum ki; Türkiye Viki'si değil de Türkçe Viki olduğumuzu unutanların üzerine Cüneyt Arkın edasıyla atılsak, bunları "Dünyada..." ile birleştirsek, üzerine sıcak çikolata parçacıkları eklesek, kızgın kumlardan serin sulara koşsak?

Hakikaten Türkiye altbaşlığı koyduğumuz zaman çok öznel ifadeler kullanılmaya başlanıyor "x. hükümet kuruldu." vs gibi. Bunlar bir etsek de Türkiye dışında Türkçe konuşan insanları ikinci plana atmamış olsak?

Vito Genovese 22:50, 17 Ocak 2007 (UTC)


Hmm, kızgın kumlar demek.. serin sular filan da var.. tamam, spam reklam linki ekliyorsun sen kesin :) 1 saat engelliycem seni sonra hatırlat bana.

Aslında dediğin mantıklı. Fakat yükselecek tamtam sesleri gelmiyor mu senin de kulağına? Hadi mızrakları gömdüler diyelim, 365 sayfanın, dünyasını ve dahi Türkiye'sini nasıl harmanlıycaz? Sorarım ey hünkarım.. --Metal Militia 22:58, 17 Ocak 2007 (UTC)


Güzel soru, biraz uğraştıracak elbette, özellikle de tarihleri birbirlerinin arasına sokmak. Bir düşünelim biz bunu, nasıl yapılır nasıl edilir...

Bu arada Vikipedi:Tarihte bugün sayfasını görmediysen göresin, tashih edesin, eleştiresin, her bir şeyi edesin!

Vito Genovese 22:59, 17 Ocak 2007 (UTC)


Tanrılarımız seni korusun yüce savaşçı! Diyeceğim budur!

Vito Genovese 10:45, 18 Ocak 2007 (UTC)

Düzeltme için teşekkürler. Gerçi cevapları ağzımızdan kaçırmıştık ama neyse :-)--Atacameñoileti 22:04, 19 Ocak 2007 (UTC)
Teşekkürler, öümüzdeki hafta soruları biraz daha kazık sorup cevapları da 1 hafta bekleteyim de gör:-) BJK portalında biraz muzurluk yapıp ilk külüp portalını açan olmak istemiştim. Aslında biraz aceleye geldi ama ileride zamanım olursa iyileştiririm . İyi akşamlar--Atacameñoileti 22:20, 19 Ocak 2007 (UTC)
  • Şu, bilmem ne örümcek konusundaki centilmenliğine bayılıyorum...--Hasan Sami 23:55, 19 Ocak 2007 (UTC)

Bir süredir yoktum, hevesim kırılmıştı :( uzaklaştım Vikipedi'den... Bugünlerde tekrar ısınmaya çalışıyorum, teşekkür ederim hoşgeldin mesajın için, iyi günler :)--Gökçe 19:01, 20 Ocak 2007 (UTC)

Yeni sıralama[kaynağı değiştir]

Günaydin Metal. Güncellenmesi sorun. Bu yaptığım şekilde güncellencek olsa her sefer bi iki saat sürer. Bu şimdilik sırf bir deneydi. Vitoya bir sormam lazım, nasıl daha rahat güncellenir bir hale getirilebilir diye. O bu meselelerle uğraşmıştı çünkü. Yani boşver şimdilik böyle kalsın. Sağol, kolay gelsin. --Erdall 09:20, 21 Ocak 2007 (UTC)

Seçkin içerik sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia,

Topluluğun tam desteğini alarak Seçkin İçerik Sorumlusu seçildiğini sevinerek haber veriyorum. Tebrik ediyorum ve "Gazan mübarek olsun şimdiden!" diyorum.

Bir de kullanıcı şablonu çiziktirivermiştim sana ama çıkarmışsın Babil'i sayfandan, bu durumda başımı öne eğip gidiyorum. Ancak kullanıcı sayfana bu konuyla ilgili biraz bilgi eklersen yararı olur sanıyorum.

Vikipedi senden çok şey bekliyor!

Sevgiler

Vito Genovese 22:19, 21 Ocak 2007 (UTC)


Merhaba Vito, çok teşekkür ederim bu güzel haber için. Vaktiyle birtakım tartışmalara sebebiyet vermişti, ben de tatsızlık olsun istemedim ve Babil'i külliyen çıkardım. Ama "dışarıda deli dalgalar.." derim ve sadece o bahsettiğin şablonu koyabilirim. Yardımlarını bekliyorum bak, ona göre. Kolay gelsin hepimize :) Sevgiler. --Metal Militia 22:42, 21 Ocak 2007 (UTC)


Buyur burdan yak madem :)

{{Kullanıcı SİS}}

Renkler çok rezil durumda olabilir, tasarım konusunda yetenekli sayılmam zira. Gönlünce seç sen renkleri :)

Vito Genovese 22:45, 21 Ocak 2007 (UTC)


E maaşalla.. SİS yaptınız attınız bikenara valla, "sis"ler içinde kaldık burda, n'apar bu adam, aç mıdır, tok mudur, bişeye ihtiyacı var mıdır, nerden başlıycaktır, n'apası lazım eder, diyesiye kapıyı çalan yok. 8 paket selpak bitti, göslerim morardı aalamaktan.. Anlat bakalım sen daha herkeslere, yok resimmiş, maddeymiş, kırpılırsa orijinal olmazmış diye, bana da burda iki kelam öğretme.. Alacaan olsun, küstüm, banane :( Ne var ne yoksa anında açıp okumak gereken, hepsini zamkla yapıştırıcan oraya. Daha olmadı, viki sörvırları ısınır dediklerini de ayrıyetten meyilliycen bana.. öyle işte :( --Metal Militia 14:39, 22 Ocak 2007 (UTC)


Eee-oooeee :/

Ben aslında sana özel, kapsamlı bir rehber hazırlama niyetindeyim bir süredir, ancak Vikidışı işler nedeniyle fırsat bulamadım. Ne desen haklısın ama, eşeğim ben! Ühühühü!

Vito Genovese 14:48, 22 Ocak 2007 (UTC)


Sağolasın Başkanım, serzenişlerimi anlayışla karşılayacağını biliyordum. Rehberimi 4 gözle bekliyor, arz-ı hürmetler ediyorum. --Metal Militia 14:53, 22 Ocak 2007 (UTC)


Hepsi /İçerik adlı altsayfalarda, adaylık eklerken metin mahvedilmesin diye bir önlem sadece :)

Vito Genovese 21:50, 22 Ocak 2007 (UTC)

  • Yeni babil şablonunu ilk kutlayan ben olayım. Tebrikler--Atacameñoileti 23:01, 21 Ocak 2007 (UTC)

Diş kirası[kaynağı değiştir]

"Nerval ile, tören öncesi, Metrocity'de (yemek katı) 17:00 civarı buluşmayı düşünüyoruz." Ne güzel cümle.. Yemeği kim ısmarlıyor, Nerval mi, sen mi? Limit yoksa, uçak paramın hiç olmazsa bir kısmını "yemek"ten çıkarayım, diye düşünüyorum da. Ayrıca "Diş kirası" istemeyecek kadar tok gönüllü ve kibar olduğumu da belirteyim. Selam, vesselam.--Hasan Sami 03:56, 22 Ocak 2007 (UTC)

Ne demek Hasan abi, lafı mı olur? Sen yeter ki gel. Yemek bahane zaten, maksat iki lafın belini kırmak. Selamlar, saygılar. --Metal Militia 15:11, 22 Ocak 2007 (UTC)

Rayleigh saçılımı[kaynağı değiştir]

Rayleigh saçılımı maddesini yaklaşık 5 ay önce istek maddelerine yazarak talep etmiştim. Hele şükür. Kısmet sanaymış:-)--Atacameñoileti 20:59, 22 Ocak 2007 (UTC)

doğumgünü[kaynağı değiştir]

Sizin ve diğerlerinin sürpriz (birkaç gün sonra gördüm) doğumgünü mesajlarındaki dilekler beni çok mutlu etti ve ayrıca şaşırttı, çok teşekkür ediyorum. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 21:58, 24 Ocak 2007 (UTC)

Eh, bir basın açıklaması bekliyoruz senden? Ne kazanıldı? Bilim kategorisi noldu? İçerik ödülü tam olarak neymiş? Fener bu hafta kaç atar?

Vito Genovese 22:32, 25 Ocak 2007 (UTC)

Sayın başkanım, "Ödül"ümüz süper güzel gerçekten. Resmi basın açıklamam şurada :) Nerval sağolsun anlatmış herşeyi. Fiyakalı pozlarımızı da yapıştırıvermiş :) Ben de ödülün, sağdan soldan kuş bakışı birkaç fotosunu çekip koyarım bu akşam artık (telif hakkım baki tutacam ama, kapı gibi (C) koyacam altına :)) Fener'in haline gelince, valla onu bilemem, ben illa ki Demirören diyorum :).. Sevgiler. --Metal Militia 09:51, 26 Ocak 2007 (UTC)

Aslan gibi gidip, kaplan gibi dönmek..[kaynağı değiştir]

İyi ki gelmemişim.. Bir sürü uçak parası verecek ve bakacaktım ki iki dirhem bir çekirdek, biri 20'lik, diğeri de en fazla 25'lik iki fidan karşımda ve bana "Buyur dede, hoş gelmişin" diyecekler.. Hani kafanda sadece bir kaç kıl vardı? Hele Nerval, bildiğimiz akıllı biri.. Deli buldum, teklikten kurtuldum diyordum, o iş de fos çıktı.. Yine de, aslanlar gibi gidip, kaplanlar gibi ödülü kapmış getirmişsiniz. Akıllı da olsalar benim dostlarıma işte bu tavır yakışırdı..Teşekkürler Metal.--Hasan Sami 05:45, 26 Ocak 2007 (UTC)

Hasan abi, bizi senden mahrum ettin ya, helal olsun. Ama bundan sonraki ilk buluşmada seni mutlak görmek isterim bak, demedi deme. Hem şu saçtı, tüydü, kıldı, boşver sen onları, toprağın altı zengin olsun, önemli olan o. Netçe itibarıyla, "Ödülümüz" hepimize hayırlı olsun, nice başarılara hep birlikte. Sevgiler. --Metal Militia 10:07, 26 Ocak 2007 (UTC)

Yönlendirme ve ilk SİS uygulaması[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia,

Kibele halletmiş bahsettiğin sorunu gördüğüm kadarıyla. Farklı isimalanları arasında yapılmış bir yönlendirme olduğu için Yönlendirme 3 kuralından silinmiş, doğru yapılmış, iyi edilmiş.

Bu arada Vikipedi:Seçkin madde adayları/Türkiye sayfasında adaylığın iptaline yönelik bir talep var. Bir inceleyebilirsen süper olur.

Sevgiler

Vito Genovese 18:22, 28 Ocak 2007 (UTC)


Enfes bir voleyle taşı 90'a taktın, tebrik ediyorum, şapka çıkaracağım şapkağğ!

Önsöz sunuyorum o zaman rehberle ilgili:

İstediğin adaylığı iptal etme yetkisine sahipsin. Eğer adaylık sayfadasında örnek verdiğim gibi kötü niyetle açılmış veya bilinçsiz olarak madde üzerinde çalışanları mağdur eder nitelikte bir adaylıksa, kabul etmeyebilirsin. Aday gösterilmiş bir maddeye (süreyi uzatmana rağmen) 4 tane oy veren çıkmamışsa yine adaylığı iptal edebilirsin. İptal ettiğin maddeyi arşive taşıman adaylığın geçerli olması anlamına gelir. İptal edilen adaylıkların silinmesi ve metinlerin tartışma sayfalarına taşınması daha sağlıklı şahsi kanaatimce, ancak elbette ki senin kanaatin önemli olan.

Vito Genovese 18:56, 28 Ocak 2007 (UTC)


Sen ne dersen doğrudur, iyidir el kapitano!

Vito Genovese 19:14, 28 Ocak 2007 (UTC)

Adaylık süresi[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia,

Geçen gün Mskyrider'la IRC'de konuşurken mantıklı bulduğum bir fikir ileri sürdü, ben de senin onayına getirdim.

Malum, bir çok SM adayımız var, ancak maddeleri okumak oldukça zahmetli bir iş olabiliyor, adaylık süresinin yarısını maddeyi okumak alıyor, geriye kalan sürede de doğru dürüst bir çalışma yürütülemiyor madde üzerinde. Bu nedenle Mskyrider standart adaylık süresini uzatmayı önerdi. Aktif kullanıcı sayımızı dikkate alınca, bana da mantıklı geldi bu öneri.

Diyorum ki; SM ve SL adaylıklarını 10 gün yerine 15 gün yapsak... 7 gün olan SR adaylık süresini de, resim değişikliği yapacak bir kitleye henüz sahip olmadığımız için olduğu gibi bıraksak...

Normalde bu tür bir değişiklik için tartışma açmak gerekirdi, ancak sistem daha emekleme aşamasında olduğu ve tek bir seçim bile yapılmadığı için bu tür bir onayı, bu uzatmayı yapmaya tek yetkili kişinin onayına sunuyorum. Kabul edersen değiştirelim, bir duyuruyla topluluğun dikkatine sunar ve itirazı olanların görüş bildirmesini isteyebiliriz. Şu an kaybedecek vakit olmadığı için bir kaç gün sürecek ek bir tartışmayla vakit kaybetmekten yana değilim açıkçası.

Nedir fikrin?

Vito Genovese 18:32, 29 Ocak 2007 (UTC)

Selam Vito, evet, Mskyrider'ın fikri güzel. Madde sayıları hızla artıyor fakat, satır satır inceleyip, üzerinde çalışma yapmak ve eleştirileri takip etmek filan derken 10 gün yeterli gibi görünmüyor bana da. 15 iyi bir rakam. İyi düşünmüşsünüz. Kabulümdür. --Metal Militia 18:37, 29 Ocak 2007 (UTC)
O vakit ilgili sayfaların değişikliklerini resmi elden sana yıkıyor ve Hawaii tipi gömleğimi sırtıma geçirip Bahamalara kaçıyorum derhal.
--Vito Genovese 18:40, 29 Ocak 2007 (UTC)
Ehehh.. nedense malum (!) olmuştu bunun geleceği :) Tamam rakamları değiştiririm, o birşey değil de, sen benim önceki mesajımı henüz okumadın dimi? Hawaii'den atacağın postcard'ın arkasına yazarsın artık :) --Metal Militia 18:45, 29 Ocak 2007 (UTC)
Of görmemişim ben onu ya da o an ayakta uyuyormuşum. Arşiv sayfasına VP:SMA'daki gibi adaylık altsayfası köşeli parantez içinde taşınacaktı sadece, orada bir hata olmuş.
De adaylık iptal edilsin talebinin sebebi SMA'nın başarısız sayılmamasıydı zaten, zira adaylık sayılır ve başarısız olursa 3 ay boyunca tekrar aday gösterilmesi mümkün değil. O konuda ne yapıcaz?
Vito Genovese 18:56, 29 Ocak 2007 (UTC)
Vito, irc ? --Metal Militia 19:05, 29 Ocak 2007 (UTC)

Başınız sağolsun...[kaynağı değiştir]

Acı kaybınızdan dolayı üzgünüm; senin ve ailenin başı sağolsun. --Doruk Salancıileti 08:30, 1 Şubat 2007 (UTC)

  • Başınız sağolsun - Erhan 08:32, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun. --Mskyrider ileti 08:44, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun, Allah sabır versin. --Süleyman Habib 08:51, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Çalışmadığım yerden sormayı başardın sonunda, helal olsun! İyi ol derhal! Senin bize ihtiyaç duyduğundan daha fazla bizim sana ihtiyacımız var...--Vito Genovese 08:52, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun --Zentukmesaj 08:58, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun -- Khutuck 09:02 1 Şubat
  • Başınız sağolsun.Allah sabır versin.--Mach 10:28, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun. Mekânı cennet olsun.--Absarileti 11:42, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun hocam... Khutuck 10:56, 1 Şubat 2007
  • Başınız sağolsun--Düşünenadam 12:30, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun hocam. --`NeRVaLsevgili nerval; 16:46, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başın sağolsun, arkadaş. --Erkan 19:19, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun.. -Tembelejderha 20:55, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Sevgili dostum, başın sağolsun. Müteveffaya rahmet dilerim.--Hasan Sami 22:09, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun.Allah sizlere ve sevdiklerinize uzun ömürler versin--Atacameñoileti 23:25, 1 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun. --renegademsj 06:56, 2 Şubat 2007 (UTC)
  • Başın saolsun abi, toprağı bol mekanı cennet olsun. Delamorenamesaj 09:44, 2 Şubat 2007 (UTC)
  • Başınız sağolsun, EmreDuran 11:04, 2 Şubat 2007 (UTC).
  • Senin ve ailenin başı sağolsun. --Erdall 17:58, 2 Şubat 2007 (UTC)
  • Sevgili Hocam, başınız sağolsun. Toprağı bol olsun.--Erdem Şenol 18:09, 2 Şubat 2007 (UTC)
  • Hocam başınız sağolsun. Babanızın mekanı cennet olsun.--Ddenkel 09:51, 6 Şubat 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

Taziye mesajı?[kaynağı değiştir]

Hocam özür dilerim fakat neden böyle bir şey yazdığını anlayamadım. Yakınınmıydı ya da şahsen tanıyormuydun? Tanıyorsan önce senin ve sonra bir Kabataşlı olarak benim başım sağolsun.--ddenkel 12:55, 4 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Metal,

Ne var ne yok, keyifler nasıl diye bir sorayım istedim. Nasılsın?

Vito Genovese 16:38, 14 Şubat 2007 (UTC)

Merhabalar Sevgili Vito, sağolasın. Hayat devam ediyor işte bir şekilde. İnsanoğlu herşeye alışmaya programlanmış galiba. Umarım sen de iyisindir. Tekrar teşekkürler. --Metal Militia 16:47, 14 Şubat 2007 (UTC)
Doganin tabiati bu, hos gelmissin Metal. Citrat 15:00, 16 Şubat 2007 (UTC)
Sevgili Metal Militia tekrar merhaba.--Erdem Şenol 15:41, 18 Şubat 2007 (UTC)

Metal'im yiğidim,

Görev tamamlandı, savaş boyalarımı siliyorum. Çalışmaya devam!

Vito Genovese 14:36, 20 Şubat 2007 (UTC)

  • He he, merhaba Metal, ya bu arada Süleyman Habib'te ortalarda gözükmüyor, Sİ aday süresi 15 gün dedik bir ayı geçtik, mart da kapıdan baktıracak yakında. Şu seçkin madde adaylarına göz atmaya fırsatın olabilecek mi acaba? --Mskyrider ileti 18:23, 25 Şubat 2007 (UTC)
  • Vito'yu da bir dürteleyim. Derdini anladım, bana da biraz karmaşık geliyor oraya şunu buraya onu kopyala yapıştır. Sistemi Vito kurdu, kullanma kılavuzunu da versin (ki millet olarak kullanma kılavuzunu kullanmama gibi bir huyumuz vardır ya :) ) Ben Che'den sonra jaguarın kırmızılarını mavileyeyim diye yola çıktım, ilk geyikle başladım bir türlü bitmedi, sonra da tapir, o birazdan bitebilir. Sana kolay gelsin Metal... --Mskyrider ileti 18:40, 25 Şubat 2007 (UTC)

IRC'de sıcak dakikalar geçirmeye ne dersin yakışıklı?

Vito Genovese 20:57, 25 Şubat 2007 (UTC)

VP:EP güncelleme önerisi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ne yazık ki, VP:EP yetersiz katılım sebebiyle ihtiyaç duyulan bir güncelleme konusunda yeterli tepki (olumlu veya olumsuz) alamıyoruz ve dolayısıyla durum beklemede. Bu tartışmaya katılmanız (Vikipedi Tartışma:Engelleme politikası) Vikipedi topluluğu için yararlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:55, 28 Şubat 2007 (UTC)