Kullanıcı mesaj:Mızrak/Mesaj arşivi2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Mızrak, {{SM}} olması için önerdiğin Caesar Divi Filius Augustus maddesi Vikipedi topluluğunca SM olamaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:51, 1 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Uzun zamandır görüşemedik. Hanili Ahmet maddesinin başlığını azcık olsa da normalleştirelim. Şu anki hal ile hiç hoş olmaz. Önce Ahmed-i Hani yapalım sonra tartışmaya devam edebiliriz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:02, 2 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Ahmed-i Hani ismi çok uygun oldu. İyi ki değiştirmişsiniz. Mızrakmsj 06:44, 3 Nisan 2008 (UTC)
Selam. Tarışma sayfasında kimse Hanili'yi savunmadığı için değiştirmiştim. Ancak diğer adlar olsun isteyen arkadaşlarımız varsa her zaman tartışılabilir. Konunun uzmanı değilim de yine kitaplardan aktararak içeriklerini zenginleştirmeye çalışacağım (zenginleştirelim). Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:37, 3 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Ermenistan bayrağı maddesindeki katkılarınız gerçekten kayda değer. Daha evvelden maddenin KM olması konusunda Çekimser oy vermiştim ancak SM adayı olduktan sonra madde çok gelişti. Şu aşamada SM olması konusunda şuradaki 1. maddenin "b" alt maddesindeki "detaylı biçimde hazırlanmış olması" hususundaki çekincem sebebiyle Çekimser olarak yaklaşıyorum. Ancak SM olamaması halinde KM adayı gösterilmelidir. Şu haliyle kesinlikle Kaliteli madde. Katkılarınız için sonsuz teşekkürler.-- Arjety ileti 15:20, 5 Nisan 2008 (UTC)
  • İlgili bölüme bende oyumu Çekimser olarak kullandım. Teşekkürler.-- Arjety ileti 15:39, 5 Nisan 2008 (UTC)
  • Selamlar. Metal Militia'ya yazdığın konu halloldu. Kolay gele... --maderibeyzaileti 16:12, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Tartışma:Ermenistan bayrağı sayfasında bu madde aday gösterilmiş. Şurada oylama devam etmektedir. Ancak maddenin tartışma sayfasında yer alan SMA şablonundaki tartışmaya katılın yazısı kırmızı. Ben düzeltmeye çalıştım ama başaramadı. İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 15:54, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar, Maderibeyza problemi halletmiş gördüğüm kadarıyla. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:07, 5 Nisan 2008 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 08:50, 12 Nisan 2008 (UTC)

Elena Dementieva maddesine ilişkin "içerisinde FAZLA kaynak yok" şeklinde bir ifade kullanmışsınız. Bir maddenin kaliteli olabilmesi için ÇOK sayıda kaynak olması gerektiğini vurgulamışsınız. Ama dikkat ederseniz ben bu maddeyi hazırlarken sadece belirttiğim kaynaklardan yararlandım. Herhalde siz yazdığım metinle ilgisi olmasa bile, metnin dolgun görünmesi için kaynak belirtmemi istiyorsunuz. Yani ben bulduğum kaynakları sizden esirgemedim, siz hiç merak etmeyin. Ayrıca yorumlarınızı yaparken de lütfen mantık sınırları içerisinde hareket edin. --Böcürt 12:22, 12 Nisan 2008 (UTC)

son başlık[kaynağı değiştir]

bayrak maddesindeki son alt başlık bozuyor. oradaki cümleler hala tarafsızlığa getirilememiş durumda. yarın veya öbür gün bende ekleme/düzeltme yapabilirim o paragrafa. onun dışında genel olarak bir daha göz atayım ondan sonra oyumu gözden geçirebilirim. ilginize ve emeğinize teşekkürler.--Qwl ye yaz 22:04, 14 Nisan 2008 (UTC)

Ben tarafsızımBu imzasız yazı HayatiKaya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bulgaristan ve Kırım meselelerinde gönüllüler aranıyor[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı, Vikipedi'nin politik propaganda amaçlı kullanılmasını şiddetle reddeder diyen arkadaşlarımızın dikkatine: Bulgaristan ve Kırım ile ilgili maddelerde aşırı bölgececilikleri mevcuttur. Belki gerginlikleri istemen arkadaşlarımız görmezlikten gelmiş olabilir. Ben sadece ve sadece daha önceden mevcut olan anormal durumları bulmuştum. Bu meseleyi çözmek o kadar zor değildir. Kütüphanelere gidin ve ansiklopedilerin madde başlıklarına bakın. Biraz da olsa ilgilenmenizi rica ediyorum. Ben sonuçlarını yazsam da Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti tartışmasında yaşandığı gibi bazı arkadaşlarımız inanmayacaklardır. O yüzden kısa araştırmaları yapabilecek gönüllü arkadaşlarımızı arıyorum. Sonuçlarını Tartışma:Bulgaristan'ın illeri ve Tartışma:Kırım sayfalarına yazarsanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:14, 16 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ermenistan bayrağı gerekçelerimi tek tek yazdım. İyi çalışmalar.--Boyalikus 09:36, 24 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba; Durumu anlıyorum. Sizin iyi bir kişi ve kullanıcı olduğunuzdan şüphem yok. Sadece seçtiğiniz yol biraz kaba saba ve incitici olabilir demek istedim. Kolay gelsin. Sevgiler. Çapasapı ileti 09:49, 25 Nisan 2008 (UTC)

Tebrik ve teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Birkaç seferdir çok güzel katkılarınıza rastlıyorum... bu açıdan sizi tebrik ve teşekkür etmek istedim. Özellikle maddelerin nitel gelişimlerine yaptığınız katkılar ve tarafsızlık vb. politikalara kaşrı olumlu bakış açınız cidden çok hoş... ^_^ güzel katkılarınızın devamını dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:51, 26 Nisan 2008 (UTC)

Kaynak şablonu...[kaynağı değiştir]

Merhaba {{fact}} olarak kullanırsanız madde dışında daha iyi olur. Şablonu direk herhangi bir yerde kullandığınızda kullandığınız madde, tartışma veya vikipedi: sayfası kaynağı eksik maddeler kategorisine giriyor. İyi çalışmalar.--Boyalikus 15:45, 28 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. SMA yapmayı düşündüğünüz Kars maddesinin tamamını henüz okuyamadım. Gözüme çarpan bir şey oldu, maddede Kar'ın kapak resmini kullanmış. Oysa kitap kapaklarının, yalnızca ait olduğu kitabın konu edildiği maddede kullanılması adil kullanım kapsamına girer. Hele de maddede kitaptan yalnızca bir cümleyle söz edilmişken resmin maddede bulundurulması, bence adil kullanım kapsamında değerlendirilemez. Bu nedenle resmin çıkarılması gerektiği kanısındayım, ne dersiniz? Verdiğiniz emek için teşekkürler. --Yabancımsj 13:31, 29 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar. Rica ederim özür dilenecek bir durum yok. Bir eksiklik, yanlışlık görüldüğünde herkes düzeltebilir sonuçta. Genelde, ya da yoğun ilgi olan adaylıklarda diyeyim, sonucu herkesin başka sayfalarda aramaksızın görebilmesi için adaylık sayfasından çıkarmayıp birkaç gün bekletirim. Eğer uygun görüyorsa işlemleri bitmiş, kapanmış adaylık sayfalarını herkes çıkartabilir. Saygılar.--Machiavelli' msj 04:13, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Özellikle Mehdi maddesi için teşekkür ederiz. Takabeg ileti 17:02, 1 Mayıs 2008 (UTC)

mesajlar/yorumlar/vikiarkadaşlığı[kaynağı değiştir]

  • selam mızrak. Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı sayfasındaki yorumunuzla ilgili bir iki şey söylemek istedim. vikipedinin tarafsızlık isteyen ve kişisel yorumu yasaklayan ilkeleri ne yazık ki sık sık ihlal ediliyor. Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır politikası sadece saldırı içerdiği gibi bir yanlış anlaşılmaya uğruyor. oysa o politika, sadece katkılara, konulara ilişkin yorum yapma gerekliliğinden sözeder. bu durumda, bilmemkimi niye koruyorsun demek zaten bu ilkeyi yok sayan bir yorum. biz burada şuna ya da buna göre değil, konulara, katkılara göre yorum yapmak, karar vermek, çalışmak 'zorundayız'. tarafsızlık ilk önce bu konuda gerekli. tam da bu yüzden biriyle mesajlaşmamız, hatta 'kanka' olmamız bile, onun katkılarıyla ilgili konulardaki kararlarımızı etkilemez, etkilememeli. yani, benimle çok mesajlaşıyor olabilirdiniz, yorumunuzun da bununla ilgisi olmazdı, olmamalı. doğru olduğunu düşündüğümüz konularda vikiarkadaşım kırılacak diye düşünüp susmak ya da kişisel olarak destek çıkmak, kurmaya çalıştığımız 'tarafsız bilgi deposu'nun önünde ancak engel olur. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 07:49, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhaba Kibele, Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı sayfasında veya diğer sayfalarda yapılan kişisel yorumlara kızmama rağmen bende bazen bu tip yorumları yapıyorum :(((. Sizinle şimdi ikinci kez yazışıyorum ancak siz Kibele'yi niye savunuyorsunuz diye bir mesajı görünce ister istemez yorum yapma gereksinimini duydum (o sayfada Kibele ismi ile ilgili bildiklerimi yazmıştım). Ben gerçekten Vikipedi'nin gelişebilmesi için elimden geldiği kadarı ile çaba harcıyorum. Sizin gibi aktif olmasam da politikalara önem veriyor ve hergün bir yenisi hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Mızrakmsj 08:32, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • yorumunuzun iyiniyetinden ve katkılarınızdan hiç kuşkum yok. aslında ben biraz sizin aracılığınızla kızım sana söylüyorum.. yaptım sanırım..:) kolay gelsin. --kibelemesaj 08:35, 8 Mayıs 2008 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/27 Nisan 2008 projesini katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. Cat msj 21:52, 8 Mayıs 2008 (UTC)


Başlık yazısı[kaynağı değiştir]

Tartışmanın kişiselleştirilmesi hoşgörülmeyen bir davranıştır. Orada cevap verseydim buna girerdi ve insanların vakitlerini alırdık. Bu nedenle mesaj sayfanıza yazmayı uygun buldum. Ama burada bu tip isimleri görünce buna da eyvallah diyemem. Sizin ya da benim ya da diğer bir arkadaşın eyvallah diyememesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kişilerin ciddiyetsiz lakaplar almaması konusunda bir kural yok. Ciddiyetsiz bir nick engellensin diyemezsiniz. Kişinin nickini örneğin:Jartiyerlitavuk yapmasına bizler karışamayız. Kibele'yi neden savundunuz dememin sebebi, Kibele ile ilgili bir sorun yoktu ve siz sadece ona odaklanıp, savunma tarzında cümleler yazmıştınız. Safsata konusunda ise cümlem şudur: Ayrıca Allah'ın adları konusunda bahsini ettiğiniz kısım Argumentum ad ignorantiam'a giriyor. Bu sözümün de arkasındayım. Bir düşünceye karşı , karşı düşünceniz veya argümanınız : Şimdi birileri Rahim veya Samed isimleri ile kullanıcı olmak isteseler (belki bu isimleri kullanan kullanıcılar var) onlarda engellenmeli o halde. Çünkü bu isimler Allah'ın 99 isminden birkaçıdır (tıpa tıp aynı harflerle yazılmayabilir, belki a'ların üzerinde şapka vardır (â) ama o çağrışımı yapmaktadır). Ama aynı zamanda Türkiye'deki birçok erkeğin ön adıdır. cümlelerinden yola çıktığı içindir. Bir mesajımda belirtmiştim Kibele ya da Zeus ya da Apollon tek başına bir tanrıyı veya tanrıçayı tanımlar. Burada bir kişi uzunca Kullanıcı:Fettah Gafur Gani Hakem Hakim yaparsa nickini ancak o zaman Allah'ın adından bahsedebiliriz. Arapça kelimler zamanla Türk dili içerisinde varolmuştur, belli sıfatları işaret ederler. Umarım ne demek istediğimi anlarsınız. iyi günler. --Boyalikus 00:22, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Gazi mahallesi.[kaynağı değiştir]

[[1]] Gazi, Gaziosmanpaşa sayfasını boşaltıp Gazi Mahallesi, Gaziosmanpaşa'ya yönlendirdim. İçerik aynıdır. Eğer çift madde varsa doğru olan isimi madde yapıyoruz, benzer isimleri ise asıl maddeye yönlendiriyoruz. Hatırlatma fayda var diye düşündüm. iyi çalışmalar. --Boyalikus 21:07, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, ortak bir fikir birliği var mı bilmiyorum ama Cihangir Mahallesi, Avcılar gibi örnekler mevcut. Dilerseniz kategorileri takip ederek inceleyin, iyi çalışmalar.--Boyalikus 21:28, 11 Mayıs 2008 (UTC)

KM sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Orada da belirttiğim gibi, bu görevi gereği gibi yerine getireceğinizi düşünüyorum. Yeterli desteği alarak göreve başlamanız umuduyla, şimdiden kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 08:25, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu işi layıkıyla yapacağınızı düşünerek, size desteğimi belirttim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 14:54, 12 Mayıs 2008 (UTC)


KM Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Selam Mızrak. Eğer KM sorumluluğu ilgini çekiyorsa istediğin zaman başlayabilirsin :) Kapatacak bir çok adaylık birikmiş, aşırı yoğunluğum yüzünden onları bile kapatamıyorum. Sayfanın en üstünde prosedürler var, sorun yaşarsan bana veya aktif olan başka bir hizmetliye danışabilirsin. Kolay gele, hayırlı ola :)Khutuckmsj 21:21, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Nietzsche maddesiyle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Birazdan bakacağım.--Mehmet Baran 09:44, 13 Mayıs 2008 (UTC)

KMA'lar ve kuklalar[kaynağı değiştir]

  • Selamlar KM sorumlumuz . Bu aralar pek çok kukla ortaya çıktı ve süren oylamalarda onların oyları iptal ediliyor. KMA'lardaki kukla oylarını da iptal ederseniz sevinirim; iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 15:55, 16 Mayıs 2008 (UTC)

KM sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dsmurat'a yazdığınız mesajda, köy çeşmesinde bunun sonuçlandırılması gerektiğinden söz etmişsiniz. Benzer bir tartışma şurada yapılmış ve son noktayı eski sorumlu Metal koymuş. Yol gösterici olabileceğini düşündüm. Belki siz de Khutuck'ten böyle bir şey rica edebilirsiniz. Kolay gelsin. --Yabancımsj 05:36, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Yeterli desteği aldığınız için göreve başlamanızın bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Yeni KM'ler sizi bekliyor! --Yabancımsj 06:11, 21 Mayıs 2008 (UTC)

KM Ödülleri :)[kaynağı değiştir]

Selam Mızrak. KM yazımını teşvik etmek için ödüller hazırlamıştım, Kullanıcı:Khutuck/KM Ödülleri sayfasında görebilirsin. Senin de bu ödülleri dağıtmanı tavsiye ederim, gerçekten motivasyon artırıcı bir unsur. Kendi motivasyonum için kedime de ödül vermiştim :) Kolay gele. Khutuckmsj 09:52, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Uzlaşmalar, hizmetliler vs...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Hizmetlilerin de uzlaşmalar hususunda diğer kullanıcılardan bir farkı yok. Yani orada uzlaşma oluşmuşsa bunu benim dememle başka bir A kişisinin demesi arasında cidden hiç fark yok ^_^ Bununla birlikte sizin ricanızı kırmamak için ben ufak bir not düştüm. Yeni görevinizde başarılar dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:56, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Tebriğiniz için teşekkür ederim. Yeni görevlerimize aynı günlerde başlamış olduk. Umarım her şey yolunda gider. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 05:04, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Kolay gelsin. Takabeg ileti 00:29, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

KM yazarı ödülü için teşekkürler, ve bu ödülü almama vesile olan maddeye yaptığınız katkılar için. İlerde de yeni KM'lere imza atmak isterim. Fakat şu sıralar internete girmem mümkün değil. Evde internet yok, şu an bu yazıyı kütüphaneden yazıyorum. Zaten SBS'ye de bir ay kaldı. Her neyse fırsat buldukça Vipikedi'deki çalışmalarıma devam edeceğim. Tekrar teşekkürler.--Nazzzz 12:27, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Katrina Kasırgası[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Tartışma:Katrina Kasırgası sayfasının en üstünde yer alan seçkin madde adaylığı şablonunda tartışmaya katılın linki ve kaliteli madde şablonuda inanılan linki kırmızı görülüyor. Birincisi için Vikipedi:Seçkin madde adayları/Katrina kasırgası sayfasına, ikincisi için de Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Katrina kasırgası sayfasına bağlantı olması gerekir ancak kasırganın k'si küçük olunca bağlanmıyor. İsmini değişirirsek çözülecek ama adaylık sayfalarının isimlerini değiştirmeden önce size bir sorayım dedim. İyivikiler... homonihilis ileti 22:00, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkürler... İyivikiler... homonihilis ileti 05:58, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Kaliteli maddeler seçildiğinde diğer dillerdeki Wikipedia'lardan girdiğimizde (seçkin maddelerde olduğu gibi) yandaki diller bölümünde Türkçe'nin başında bir işaret olmalı. Yani şunun gibi:

İlgilenebilir misiniz acaba? Teşekkürler...--Nazzzz 12:23, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Mızrak. Aradan dalıyorum ama bu şablonu ben de denemiştim, galiba çalıştıramamıştım. Bu arada KM oylamalarında oy vermemeni tavsiye ederim, taraflılık izlenimi oluşturabilir. İyi çalışmalar. Khutuckmsj 14:38, 17 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Görüşmeyeli nasılsınız? İran maddesi güzel olmuş fakat kırmızı bayağı olduğu için seçkin madde için biraz zor gibi düşündüm. Vikipedi:Kaliteli Maddeler olabilir mi sizce? Takabeg ileti 19:22, 2 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba mızrak şu sıralar Eskişehir maddesini seçkin madde yapamaya çalışıyorum(hatta uzun bi süredir.) bazı eklemeler ve düzenlemeler yaptım. Eksiklikleri ve düzenlenmesi gereken yerleri belirtirsen memnun olurum. (Bu arada sanırım daha önce tanışmadık =)--Aycan 12:38, 10 Haziran 2008 (UTC)

Bir teşekkür.[kaynağı değiştir]

Kaliteli madde hakkındaki ödülünüz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Mehmet Baran 08:08, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Gerçekten güzel ve örnek bir kaynaklandırma işlemi olmuş ^_^ Ellerinize sağlık; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:28, 12 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Dün size bir e-posta yollamıştım. Belki görmemişsinizdir diye haber vereyim dedim. Umarım rahatsızlık vermiyorumdur. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:16, 13 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfamı oluşturamıyorum. Ne Yapmalıyım?--Soğuk 10:00, 17 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar TOCsol'u çıkardıktan sonra ortaya çıkan büyük boşluğu birşeyle doldurmayı planlıyor musun acaba?--Machiavelli' msj 23:05, 17 Haziran 2008 (UTC)

Bilemiyorum belki bazı browserlarda kötü gözükebilir ama ortaya çıkan büyük boşluk daha çirkinmiş gibi geliyor. İstersen adaylık sayfasında bir belirt.--Machiavelli' msj 09:08, 18 Haziran 2008 (UTC)

Tacik alfabesi[kaynağı değiştir]

ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!!!! Maddeyi Türkçeleştirdiğiniz için de çok teşekkür ederim :-D! Runningfridgesrule 10:47, 19 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar.Adınızı noumenon verdi. Ben uzun süredi askeri maddeler üzerinde çalışıyorum. Bunlardan bir taneside HMMWV maddesi.Bu maddeyi seçkin madde adayı göstermek istiyorum.Sizin bu konuda en bilgili yazar olduğunuzu öğrendim.İyi gözleri olan bir okuyucu olarak bu maddeyi daha nasıl geliştirebilirim?Saygılarımla--egemen 16:44, 20 Haziran 2008 (UTC)

Versay'ın Gülü[kaynağı değiştir]

Selam. İran daha düzenlenecek gibi. Bugün açılan Versay'ın Gülü nasıl? Sizce seçkin olabilir mi? Kaliteli olabilir mi? Takabeg ileti 18:36, 27 Haziran 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Versay'ın Gülü maddesini az önce inceledim. Çok başarılı bir çalışma olmuş. Maddeyi başlatanın ellerine sağlık. Maddeyi KMA veya SMA göstermek mümkün. Ama hangisine gösterme konusunda bir karar veremedim. Bu haliyle KM olabilir. Mızrakmsj 19:20, 27 Haziran 2008 (UTC)
Bu kadar çabuk ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Evet Kullanıcı:Happii'nin ellerine sağlık. SM seçilmediği takdirde hemen KM adayı koyamayacağınızı için ben de kararsızdım. Ancak düşündüm ki bu madde sadece anime ile sınırlı olmayarak daha geniş kültürü anlattığına göre bence SM:) Eğer eksik noktalar varsa adaylık süreç içerisinde düzeltilecek ve zenginleştirilecektir. SMA göstereceğim. Tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 19:27, 27 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:38, 28 Haziran 2008 (UTC)

Pearl Harbor Saldırısı‎[kaynağı değiştir]

Selam Mızrak. Pearl Harbor Saldırısı‎ maddesiyle ilgilenmeye başlatım ama geç kaldım demek ki. Bir dahaki sefer, inşallah. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:09, 29 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Güney Kıbrıs'ın Tartışma sayfasında yorumunuzu gördüm. Size aynen katılıyorum. Fakat ben bu konuda yeni makale açtım. Bana destek olursanız sevinirim. Aslında maddeler aynen böyle kalmalı, fakat ille de birleştirilmesi gerekiyorsa, bu sayfada birleştirilmesini rica ediyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... *** Эɱ®εč¡κ ***ve saz arkadaşı 13:48, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Hatırlıyorsanız size Türkçe Vikipedi'de KM olan bir maddenin başında "artı" işareti görülmesi konusunda soru sormuştum. Khutuck meğer cevap vermiş ben de bugün farkettim. Kod denenmiş ve çalışmıyormuş. O yüzden hangi Vikipedi'de çalıştığına bakmaya başladım ve Fince Vikipedi'de çalıştığını gördüm. Konuyla ilgili bir kullanıcıya soruduğumda ise şu cevabı aldım:

Hi, you need to add this to MedyaViki:Common.js and remember to translate "This is a featured article in another language." and "This is a good article in another language." to your language: (Merhaba, bunu MedyaViki:Common.js'ye eklemeniz gerekiyor. "This is a featured article in another language." ve "This is a good article in another language." kısımlarını dilinize çevirmeyi unutmayın.)

/** Interwiki links to featured articles ***************************************
 *
 *  Description: Highlights interwiki links to featured articles (or
 *               equivalents) by changing the bullet before the interwiki link
 *               into a star.
 *  Maintainers: User:R. Koot
 */
 
 function LinkFA() 
 {
     if ( document.getElementById( "p-lang" ) ) {
         var InterwikiLinks = document.getElementById( "p-lang" ).getElementsByTagName( "li" );
 
         for ( var i = 0; i < InterwikiLinks.length; i++ ) {
             if ( document.getElementById( InterwikiLinks[i].className + "-fa" ) ) {
                 InterwikiLinks[i].className += " FA"
                 InterwikiLinks[i].title = "This is a featured article in another language.";
             }
         }
     }
 }
 
 addOnloadHook( LinkFA );
 
 function LinkGA() 
 {
     if ( document.getElementById( "p-lang" ) ) {
         var InterwikiLinks = document.getElementById( "p-lang" ).getElementsByTagName( "li" );
 
         for ( var i = 0; i < InterwikiLinks.length; i++ ) {
             if ( document.getElementById( InterwikiLinks[i].className + "-ga" ) ) {
                 InterwikiLinks[i].className += " GA"
                 InterwikiLinks[i].title = "This is a good article in another language.";
             }
         }
     }
 }
 
 addOnloadHook( LinkGA );

str4nd 13:52, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Ben bir hizmetli değilim o yüzden MedyaViki:Common.js adresine erişemedim. Eğer bir hizmetliyseniz bu konuyu halletmenizi rica ediyorum. Değilseniz bir hizmetliden isteyebiliriz. İyi çalışmalar.--Nazzzz 14:09, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Vincent van Gogh KM için sizce nasıl? Takabeg ileti 22:48, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Birde İran sanırım işi tamamlanmış. Biri kontrol ve düzeltme yaparsa SM olabilir bence. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:51, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Mızrak.Balıkesir maddesi gelişmiş bir madde. Seçkin olabilceğini düşündüm. Takabeg'in önerisi ile bir de sizi fikrinizi almak istiyorum.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 16:01, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Van Gogh maddesini okudum. Bence bu haliyle kaliteli madde adayı olabilir. Siz mi aday göstereceksiniz? Yoksa ben konuyla ilgileneyim mi?

Bu arada İran maddesine de bu gece veya yarın göz atacağım. Mızrakmsj 00:17, 6 Temmuz 2008 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İsterseniz ben aday gösterebilirim. İsterseniz siz gösterebilirsiniz. Yani karar size bırakıyorum. Göster mesajınız gelirse hemen ilgileneceğim:) Görüşürüz. Takabeg ileti 00:26, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Siz ilgilenirseniz sevinirim. Ben şu anda Lord Leatherface adlı kullanıcının isteği üzerine Balıkesir maddesi ile ilgileniyorum. Kullanıcı maddenin SMA olup olamayacağı hususunda sizin öneriniz üzerine bana yazmış. Maddeyi incelemekteyim ama eksilikler çok gibi geldi bana. Mızrakmsj 00:33, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Baş üstüne. Evet Balıkesir maddesi şu anki haliyle SMA olamayacağını düşünüyorum. Lord ilgilenecektir ve sonra belki. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:36, 6 Temmuz 2008 (UTC)
Selam Mızrak. İlgilendiğiniz için teşekürler. Balıkesir maddesini düzenleyeceğim de zahmet olmazsa SMA için bir de Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'ye göz atarmısınız? Saygılar.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 12:32, 6 Temmuz 2008 (UTC)
Uğraşacağım.Saygılar.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 18:28, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar selam:) Çin nehir yunusu nasıl acaba? Takabeg ileti 00:28, 9 Temmuz 2008 (UTC)

+ Şu anki haliyle KMA, eğer kırmızı azalırsa SMA gösterebiliriz, bence. Takabeg ileti 05:36, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Balinalar ve yunuslar listesi de güzel ama kırmızı fazladır. Takabeg ileti 06:27, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Çin nehir yunusu bence bu haliyle KMA olabilir. Yalnız zaman çizelgesi başlığına mutlaka kaynak eklenmesi lazım. Çünkü burada tarih ve veriler sunulmuş. Diğer maddede güzel ama gerçekten kırmızısı çok fazla. İsterseniz aday gösterin. Kolay gelsin. Mızrakmsj 20:15, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Çin nehir yunusu KMA göstereceğim. Balinalar ve yunuslar listesi için şimdilik vazgeçiyorum. zaman çizelgesi'nin kaynakları buluruz. Birde Demokrasi maddesi, tartışma yaratılabilecek kısımları kaldırılıp KM yapılabilir bence. Söz konusu kısımlar sonradan kaynaklarla birlikte eklenebilir. Ne dersiniz? Takabeg ileti 20:27, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar birkaç tanesi aslında internetteki kaynaklardan dabulunabilir diye düşünüyurum. Geri kalanları birkaçı için ise kitaplarıma kavuştuğum zaman kaynak gösterebilirim ancak. Yani 17 Haziran'dn önce, 22 Haziran'dan sonra olmamak üzere ekleyebilirim. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:00, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Mach bana attığı mesajda kaynakları ancak 17 si ila 22 si arasında ekleyebileceğini yazdı. Kaynak istenen cümleleri aslında çıkarıp, dediğiniz gibi tekrar ekleyebiliriz. Ne yapalım? Mach'a da danışalım mı, yoksa ayın 22sine kadar bekleyelim mi? Mızrakmsj 20:52, 9 Temmuz 2008 (UTC)
Kullanıcı:Nihan ve Kullanıcı:Vikiçizer 'OK' derlerse bence sorun yoktur. Yani kaldırıp KM yapılabilir. Kullanıcı:Mach katkıda bulunacaktır. Ancak bence sırf Mach üstlenmiş gibi olmaması lazım:) O yüzden de kaldırıp sonra eklenmesi daha uygun gibime geliyor. Nihan ve Çizer'e soracağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 21:01, 9 Temmuz 2008 (UTC)


Selam. Uzun oldukça güzeldir diye bir şey yoktur da önce uzun olanlardan incelemeye başladım. Aday-adayı olarak sırada şunlar var: Maya uygarlığı (henüz bitmedi), Avrupa Birliği, İran (bazı problem var), Jül Sezar, Otizm, Bağışıklık sistemi (kırmızı meselesi), 27 Mayıs Darbesi (henüz bitmedi), Asperger sendromu (kırmızı meselesi), Bilim (henüz bitmedi), Abbas Kiyarüstemi (bitmedi?). Okumaya başladım. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:36, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Bahsettiğiniz tüm maddelere göz attım. Hepsi ufak düzenlemelerle SMA yapılabilir. Bende birkaç maddeye bakacağım. Kendinize iyi bakın, teşekkürler. Mızrakmsj 18:32, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Genenlde SMA sürecinde de madde bayağı gelişiyordur. SMA gösterilmenin maddeyi geliştirme fırsatı olarak değerlendirdiğimiz zaman hepsini bir anda SMA göstermemiz faydalı olmayabilir. Şimdi hangisinden başlatacağınızı düşünüyorum. Birde Demokrasi maddesine gelince Nihan henüz yanıtlamadı, belki tatile gitmiştir:) O yüzden beklememiz veya kaynakları bulmaya çalışmamız daha iyidir. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:46, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Jül Sezar aday olsun mu?[kaynağı değiştir]

Öncelikle çalışmaları devam eden maddeleri aday göstermeyelim. Çünkü çalışan kişinin daha ne kadar katkısı olacak bilemiyoruz. Ben önce Jül Sezar'ı aday gösterelim diyorum. Ne dersiniz? Mızrakmsj 19:09, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Evet. Katkıda bulunan arkadaşlarımıza soruyorum:) Mesela Maya uygarlığı için bir arkadaşımıza sordum. Biraz beklememizi istedi ve işi bitirdiğinde SMA gösterdim. Kiarüstami için başka bir arkadaşımıza sordum ve beklememizi istedi. Jül Sezar güzeldir. Tek endişem diğer birkaç maddede olduğu gibi kırmızı meselesi. Sizce Jül Sezar'ın SM olabilmesi için sorunu yaratıyor mu, bu kırmızılar? Takabeg ileti 20:18, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Jül Sezar maddesinde gerçekten kırmızıları çok olan bir madde ama bunlar zamanla giderilecek olan şeyler. Gerçi bu şekilde aday ilan etsek bile kimse destek oyu kullanmaz. Kullananda şartlı destek oyu kullanır. Neyse en iyisi bırakalım ne zaman mavileşirse o zaman aday gösterelim. Mızrakmsj 12:15, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Size katılıyorum. Vikipedi:Seçkin madde incelemesi/Sinek kuşu'ya not bırakmıştım da bizim barajımız yüksek değil mi? Dİğer bizim KM maddeleri bazı vikilerde rahatlıkla süper SM olabilir:) Takabeg ileti 12:43, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Yeni tasarım[kaynağı değiştir]

Merhaba Mızrak. Şuradaki yeni KM sayfası tasarımınız güzel olmuş, elinize sağlık. Yalnız, diğerlerini kontrol etmedim ama, 9 (film) maddesi için kullandığınız resim adil kullanım resmi. Bu nedenle ancak maddelerde kullanılabilir. Onun yerine daha iyi bir resim bulamazsanız, şu sembol resmi önerebilirim. Emekleriniz için teşekkürler. --Yabancımsj 20:49, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Rica ederim. Serbest Cumhuriyet Fırkası için kullanılan resim de adil kullanım resmiydi, değiştirdim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 14:09, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Tebriğiniz için teşekkürler... Sizin Vikiyıldönümünüze de az kalmış hani ... --DsMuratileti 16:10, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar Demokrasi maddesi için istenen kaynaklardan bulabilediklerimi ekledim, bulamadığım bölümleri (iki cümle) çıkardım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:50, 22 Temmuz 2008 (UTC)

--Yürekli 20:17, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Nasılsınız? Lenin maddesini KMA adayı göstermiştim de acaba erken mi davrandım? KMA sürecinde hem ben hem de arkadaşlarımız eleştirerek eklemeleri yapacağını varsayarak göstermiştim:) Başlangıç kısmı Nihan ekleyecek. Eksik noktaları gösterirseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:12, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Ben iyiyim teşekkür ederim. Siz nasılsınız? Lenin maddesini aday gösterdiğiniz gün incelemiştim. Çok eksiklikleri vardı. Bende sizin gibi maddenin adaylık sürecinde gelişebileceğini düşünmüştüm. Az önce bir göz attığımda maddedeki kırmızılıklarda bir azalma olduğunu gördüm. Bu sevindirici. Yalnız bir paragraf önemli bir not olduğundan kaynaklandırılmalı bence (fact şablonu ekledim). Ayrıca Leninizm hakkında da biraz bilgi girilebilir. Bu konuda sosyalizm portalındaki arkadaşlardan yardım istenebilir belki. Mızrakmsj 17:27, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Ben de iyiyim. Kaynak göstermeye çalışacağım. Leninizm maddesine baktım. Kayansızdı:( Biraz zaman gerektirecek. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. P.S. Son günlerde vikiye giren Sosyalizm portal üyesi yok herhalde. Not bıraksam mı? İyi çalışmalar ve tatiller. Takabeg ileti 17:44, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Ben sosyalizm portalına yazacaktım, ama hangi kutuya yazmam gerektiği konusunda karar veremedim ve herhangi birşey yazmadım. Ya da portal üyelerine bir bir mesaj bırakalım. Ne dersiniz? Mızrakmsj 17:50, 3 Ağustos 2008 (UTC)
Bir bir mesaj atabiliriz. Üye sayısı az olduğu için spamlık oalarak algılanmayacaktır:)) Takabeg ileti 17:53, 3 Ağustos 2008 (UTC)

İsterseniz ben ilgilenebilirim. Mızrakmsj 17:55, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen. Takabeg ileti 17:56, 3 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar Mızrak; aslında geri getirirken de bu konuya değinmeyi düşünmüş, ama sana "heves kırma" anlamına gelmesin, o duyguyu yaratmasın düşüncesiyle değinmemiştim. Kişisel düşüncemi istersen; bütün illerin böyle belediye başkanları, valileri, milletvekilleri.. vb. listeler yapmaya kalkarsak, bu işin sonu, "xxx okulunun müdür yardımcıları" listesine kadar gider. O zaman bir enformasyon kirliliği ortaya çıkar -ki bu hiç kimsenin hoşuna gitmez. Dilersen bu konuyu şöyle biraz düşün. Çok yakın zamana kadar, şarkı sözleri madde olarak rahatlıkla giriliyordu ama bu konuda bir yönerge oluşturuldu ve o konuda önüne gelen her şarkının madde olarak açılması engellendi, verebileceğim bir örnek te bu. Konu tartışmaya açık çünkü Vikipedi, Özgür ansiklopedi. Görüşlerini belirtmekten kaçınma. Bu söylediklerim benim görüşüm, unutma. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:17, 3 Ağustos 2008 (UTC)
  • Tamam silebilirim, hiç mesele değil; iki tıklamaya bakar. Ancak tekrarlamak istiyorum: inanmadığın bir şeyi onaylama. Dilersen konuyu köy çeşmesi vb. bir yerde tartışmaya açma olanağın var. Bu sadece bu konu için değil, herşeyde geçerli. Yine tekrar olacak ama, benim görüşüm de o tür (Kars bld. bşk.ları) bir madde olmasındansa, şablonun daha yeterli olup, açılan her başkan maddesine eklenebileceği, isteyenin şablondan hepsini topluca ya da tek tek görebileceği doğrultusunda. Bu arada küçük bir not; katkılarını ve azmini ilgiyle, , takdirle izlemekteyim, destekliyorum. Sevgiler. Levent Abi ileti 22:29, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Yeni şablon[kaynağı değiştir]

Merhaba Murat. Vikipedimizdeki bazı maddelerde anlatılan olayların üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen güncellenmeyi bekleyen madde veya maddeler var (örnek: 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası). Ben bu tip madde veya maddeler için bir şablon oluşturma acemisi olarak şöyle birşey hazırladım. Sizi şablonlar konusundaki tecrübelerinizden de bildiğimden öncelikle size sormak istiyorum. Şablon sizce nasıl olmuş? Soru işareti yerine başka bir resim eklenebilir mi? Vaktiniz varsa ve ilgilenirseniz sevinirim. Mızrakmsj 17:15, 3 Ağustos 2008 (UTC)

  • Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Ne zamandır aklımdaydı; ama size kısmetmiş . İngilizce Vikipedi'de bunun için şöyle bir şablon kullanılıyor. Bu içerikle ilgili olduğu için bu rengi ve resmi kullanabiliriz bence. Teşekkürler, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 11:13, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Güncellenmeli[kaynağı değiştir]

Merhaba Murat. Öneriniz üzere İngilizce vikideki Update şablonundaki resmi ve rengi bu şablona ekledim. Bu haliyle bence çok daha iyi oldu. İlginiz ve öneriniz için teşekkür ederim. Mızrakmsj 05:49, 5 Ağustos 2008 (UTC)

  • Ben de ufakça bir düzenleme yaptım. Elinize sağlık, iyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 08:06, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Buhara maddesindeki Tevfik 1958 arkadaşımızın çalışmalarını takip ediyor musunuz acaba? Takabeg ileti 17:24, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Buhara maddesini daha önceden okumamıştım. Güzel bir çalışmaya benzemekte. Böyle devam ederse ileride KM hatta SM bile olur. Kullanıcı çok önemli olan kaynak kullanımını ihmal etmemekte. Umarım maddenin devamı gelir. Kolay gelsin. Mızrakmsj 15:41, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Evet. Kendisi kaynaklandırma konusunda çok iyi. Bu arada Sosyalizm portal üyelerinden yanıt yok... Gerekirse ben yazacağım ama önce kaynakları bulmam lazım. Siz de var mısınız? Görüşürüz. Takabeg ileti 15:47, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Lenine hiç bakamadım.... özür. Bence artık KM kriterleri karşırıyordur. ÇK ile Lenin arasında ilişkisini biraz geliştirebilirim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:23, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam. Lenin'i geliştirmeye çalışıyorum. Son çabamız yani:) Şimdi farkettim de bir bölüm (yeri belirtmek için Çar ailesi alt başlığı ekledim) şu anki haliyle doğrudan alakalı değildir. Lenin'in görüşü ve yakılaşımı hakkındaki yazları arıyorum. Bulamazsak kaldıralım mı? Ne dersiniz? Takabeg ileti 14:37, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Eklediğiniz başlığa kaynak gösterirseniz bence kalsın. Kaynak yoksa bence kaldıralım. Bu durumda oylamayı artık yarın kapatırım. Mızrakmsj 17:23, 11 Ağustos 2008 (UTC)

İlgilendiğiniz için taşekkür ederim. ÇK konusunun kaynağı Carr'dır. Fakat Çar ailesi kısmı zaten vardı ve düzenlenmesi gerekiyor. Takabeg ileti 17:28, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Carr derken neyi kastettiniz anlayamadım? Mızrakmsj 17:33, 11 Ağustos 2008 (UTC)

E. H. Carr. Gerç İngilizcesinden aktarmıştım:) Çar ailesi kısmı için Kara Kibatında belki vardır ama emin değilim. Takabeg ileti 17:37, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Şehir, Merkez konusu[kaynağı değiştir]

Selam. Köyçeşmesine bıraktığınız notu okudum. Bu iş biraz karşık bence. Bazı maddeler hemen X (şehir) yapılabilir belki. Fakat maddede merkez ilçesini anlatıyorsa direk onı X (şehir) yapmamız doğru değildir. Sırf link ve vakit meselesiyse sorun yok halledeceğiz. İl bilgi kutusundan (anlam ayrım) ile ilgili cümle çıkardım ve maddeye göre (anlam ayrım) cümle eklemeye başladım. Ancak tartışma bitmediği için sadece Ege bölgesi için uyguladım. Göz atarsanız ve sorun yok derseniz devam edeceğim. Bu şekilde yaparsak madde X (şehir) olursa da X (merkez) olursa da ona göre değiştirebiliriz. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:10, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Bir ilin merkezi ile ilgili bilgi verdiğinizde zaten o il merkezine bağlı her yerle ilgili bilgi verilmeli. Örneğin üzerinde çok çalıştığım Kars (merkez) maddesinde Kars ilinin merkezi olan Kars şehri ve bu şehire bağlı köyler hakkında da bilgi verdim. Kars (il) maddesinde ise ilçeler konusunda da kısa bilgi verdim. Valiliğin merkezi neredeyse o yer ve köyleri ile ilgili bilgi vermek şart diye düşünüyorum.

Örneğin Almanca Wikipediasında Kreisstadt Saarlouis maddesi Saarlouis ve ona bağlı şehirlerle ilgili bilgi verirken, Saarlouis maddesi sadece o kent ve bağlı olan mahalle ve köyleri hakkında bilgi vermektedir. Kars maddesini incelerseniz en üstte

Bu madde Kars merkez ilçe sınırları içindeki tüm bölgeyi kapsamaktadır. İl geneli için Kars ili sayfasına gidiniz.

yazılı.

Şöyle bir cümleyi diğer şehirlerin maddelerine de yazsak en azından bağlantı sorunu kalmaz. Böylece hangi maddeye parantez içinde şehir, hangisine merkez yazma konusunda da sorun kalmaz.

Tartışılmadan yapılan bu anlam ayrımı sayfalarını tartışarak kaldırmayı öneriyorum.

Bu yazı köy çeşmesine de eklendi.

Mızrakmsj 17:28, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Anlam ayrım zaten bazı illerde uygulanıyordu. Eğer isteğiniz Kars maddesinin direkt Kars (merkez)e yönlendirilmesi ise öyle de yapılabilir. Ancak herkes sizin gibi il/merkez ayrımı yaparak çalışamıyor:)) Kars (anlam ayrım) oluşturmamız mümkün. Eğer Kars (anlam ayrım)'nda sadece il ve merkezin olmasına anlamsız bakıyorsanız kaldırabilirsiniz. Bunu da duruma bağlıdır. Kars için geçerli olan Ankara için geçerli olmuyor. Hatay için Mersin için geçerli olmuyor. Takabeg ileti 18:25, 13 Ağustos 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Şurada ilgi alanınıza gierecek birkaç satır var sanırım. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 21:08, 14 Ağustos 2008 (UTC)
  • Günaydın Mızrak; İlgi, hoşgörü ve anlayışla; Vikipedi topluluğuna yakışır bir tutum sergiliyorsunuz, teşekkür ederim. Bu arada bir yanlış anlaşılma olmasın; ben "reklam amaçlı açıldığı" düşüncesini hiç ileri sürmedim. Önceliğim kayda değerliktir. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 05:54, 15 Ağustos 2008 (UTC)

şu sayfayı inceleyip görüş belirtirseniz mutlu olurum.-- Arjety ileti 17:59, 15 Ağustos 2008 (UTC)

  • İlgili maddeler silindi Mızrak, teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:24, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Anlam ayrım[kaynağı değiştir]

Selam. Anlam ayrım meselesi halledildi.. Şimdi bütün ilgili maddelere şunları yapıştırmayı düşünüyorum.

İl maddelerine,

Bu madde X il sınırları içindeki tüm bölgeyi kapsamaktadır. Başlığın diğer anlamları için X (anlam ayrım) sayfasına gidiniz.

Şehir, merkez maddelerine,

Bu madde X il sınırları içindeki tüm bölgeyi kapsamaktadır. Başlığın diğer anlamları için X (anlam ayrım) sayfasına gidiniz.

X (anlam ayrım) kısmının yerine X (şehir), X (merkez) de olabilir. Bu cümleleri şablona doğrudan yapıştırmayı düşünmüştüm. Fakat kullanılan şablon çeşidi de maddeye göre farklı olduğu için tek tek yapıştırsak daha uygun ve böylece duruma göre değiştirilebilir. Fikrinizi almak istiyorum. Takabeg ileti 08:19, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Ayyyy. Yanlış yapıştırdım:) Teşekkür ederim. Takabeg ileti 08:29, 17 Ağustos 2008 (UTC)

İller halloldu. Şimdi merkez ilçesi ve şehirleri halletmeye çalışıyorum. Fakat Aksaray (merkez) maddesinin ilk cümlesini okuduğumda donakaldım. Takabeg ileti 08:06, 18 Ağustos 2008 (UTC)

Ben maddeyi elden geçirdim. Merkezdeki bir başlığı da il maddesine taşıyıp, nüfus başlığını düzenledim. Mızrakmsj 09:44, 18 Ağustos 2008 (UTC)

Geldim. Elinize sağlık. Bunun gibi madde daha vardır. Vaktiniz olduğunda Tartışma:Diyarbakır (il)'yi incelerseniz sevineceğim. Ben şehir ve merkez ilçeleriyle ilgilenmeye devam edeceğim. Teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 11:50, 18 Ağustos 2008 (UTC)

İlçe merkezi ve şehir maddeleri de halledildi. Ancak içerikleri çok sorunlu. Vaktim buldukça ilgileneceğim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 01:02, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Türkiye idari[kaynağı değiştir]

Şablon:Türkiye idari'yi de düzeltmemiz lazım. Hemen düzeltmeye başlayacağım. Bu iş diğerlere göre daha uzun sürecek sanırım. Görüşürüz. Takabeg ileti 15:05, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam. Şablon:Türkiye idari tamamdır (documentation ingilizce olarak kalıyor ama şablonun kendisi çalışıyor). İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 22:27, 20 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Polis tartışmasına görüşümü ekledim. Görüşüm derken abartmıyorum çok normal bir şey yazdım. Maddede sırf Türkiye'nin polisi anlatıldığı için bu zor mesele değildir ve tartışmayı uzatmamızın da anlamı yoktur. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:15, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Bende zaten tartışmayı uzatmak istemiyorum. Tartışma:Polis sayfasında sizin önerinizi kabul ettiğimi yazdım. Kolay gelsin. Mızrakmsj 09:12, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Aslında sizin öneriniz idi sanırım:) Başka çaremiz yoktur, bence. Ancak dayatmacı olduğumu düşünmelerini istemediğim için bizzat başlığını değiştirmek istemiyorum. Söz konusu medde ile ilgilenen diğer arkadaşlarımız da tamam gereken işlemleri yapabilir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:34, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Canınız sağolsun; moral desteğiniz beni mutlu etti ... Kutlamanız ve güzel dileğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 21:41, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Fetullahçı Gladyo![kaynağı değiştir]

[2] Bir gözatınız.

  • sevgili mızrak, söyleyeceğini söyledin gladyo maddesiyle ilgili olarak. kışkırtmalara gelmeyip sakince devam etmekte yarar var. vikipediye lazımsın..:) --kibelemesaj 13:38, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Mızrak arkadaşım lütfen Köy çeşmesine yazdığım mesajı okuyup Kibele'nin sözlerine kulak asar mısın? Sevgiler. Tavsiyem şöyle bir tabak dolusu cips yeyip yanında soğuk buz gibi bir bira içmek olacaktır. Bu tip durumlarda en iyisi budur. Ama sana uyar mı bilmem? :)) --Manco Capac 14:40, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Janet Jackson[kaynağı değiştir]

Peki siz bilirsiniz. Ama eğer olmasın diyorsanız hiç görüş yazmadan lütfen adaylıktan kaldırın. Bu arada memleket Kars sanırım. Eğer öyleyse yarı hemşehri sayılırız. Her neyse, iyi çalışmalar. Atakan0652 15:24, 27 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Çok haklısınız! Sadece şehit değil Paşa ifadesi de tarafsızlık açısından biraz sorunlu ama metinde kullanılmış. İkisini de düzelttim ^_^ Gördüğünüz ve haber verdiğiniz için çok çok teşekkürler... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:31, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Janet Jackson[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Evet, kesinlikle. Özellikle şarkı parçaları kısmı çok hatalı... şarkılardan örnek kesitler elbette madde içinde verilebilir ama: a) bunlar madde içinde, ilgili metinlerin kenarlarına serpiştirilmelidir bu şekilde liste olarak verilmeleri uygunsuzdur, b) maddenin metinsel içeriği ile uyumlu sayıda olmaları gerekir çok fazla konulmamalıdırlar... Ek olarak maddenin her tarafı şarkıcının video kliplerinden ekran görüntüleriyle dolu; bu da çok yanlış; bu kadar çok adil kullanım kapsamında fotoğrafın kullanılması mümkün değil. Zira sanatçı hâli hazırda yaşıyor ve dolayısıyla özgür lisanslı fotoğrafları çok kolay bir şekilde çekilebilir. Bu açılardan madde birçok VP:AKP ihlâli taşımakta. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:43, 30 Ağustos 2008 (UTC)
Telif konularını anlatmakta biraz zorlanıyoruz zaman zaman; ne yazık ki telif işleri biraz çetrefilli, zor işler... bununla birlikte telif hakkı politikasının ısrarlı ihlâli çok büyük bir suç; hem yasal açıdan hem de Vikipedi açısından. Israrlı yapıldığında engelleme bile verilebiliyor. Umarım kullanıcı bu politikaları uygulamaya başlar. Eğer herhangi bir sorun olursa ben de açıklamaya çalışırım politikalarımızı ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:54, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Sağ olun. SMA yapmak istiyorum, ama tercümenin bitmesine daha çok var, ve tercümeden sonra kırmızı bağlantıları mavileştirmem gerek, o yüzden hiç bekleme :-D. Runningfridgesrule 16:03, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Ben Puma maddesini KMA olarak göstermek istiyorum. Şu sayfayı arşivleeye çalıştım ama yapamadım. Yardımcı olabilir misiniz lütfen. Mızrakmsj 20:17, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Mızrak, bir deneyelim bakalım, becerebilecek miyim.. --M. M. ileti 20:21, 30 Ağustos 2008 (UTC)
Oldu galiba :) Gene de Khutuck'e bir danışın isterseniz, yanlış bir şey yapmış olmayalım. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 20:30, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Ben galiba anlatamadım. Puma maddesi zaten Haziran 2008 kayıtlarında arşivde yer alıyordu. Ben Puma maddesini ikinci kez KMA olarak göstermek istiyorum. Önceden aday gösterilen fakat başarısız olan maddelerin tekrar aday gösterilebilmesi için ilk adaylığın şu şekilde arşivlenmesi gerekiyormuş:

[[Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Puma/Arşiv1]]

Bunu yapmaya çalıştım ama Puma maddesini ikinci kez aday gösteremedim. :-(

Mızrakmsj 20:44, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Pardon, haklısınız.. ben yanlış anladım. Arşivlemeyi doğru yaptınızsa, maddeyi nasıl yeniden KMA yapabilirsiniz ona bakalım şimdi bir de. Ama dediğim gibi, siz gene de benim paslı deneyimlerime aldırmayın, bir bilene (Khutuck veya Mach) konuyu danışın :) Sevgiler, --M. M. ileti 21:11, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Tabii olur. Tesadüfe bakki bende seçkin resim bölümümüzün internet alemindeki yerini inceliyordum. [3], [4], [5]. --Machiavelli' msj 23:26, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Yukarıda Metal Militia ile konuştuğunuz sorun halloldu mu acaba?--Machiavelli' msj 00:34, 31 Ağustos 2008 (UTC)
Halloldu yeni adaylık açabilirsin.--Machiavelli' msj 00:42, 31 Ağustos 2008 (UTC)
Rica ederim iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:44, 31 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba Mızrak; sana ait tasarı sayfasını sildim, arşiv sayfaları hakkında bilgim yok, bilen birine sorup silmek lazım. Kolay gelsin. --Levent Abi ileti 08:32, 31 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Zor işleri üstlenip, görev edinerek başarıyla yürüten Mızrak'a bu geç kalmış "Editör Yıldızı" kabul etmesi dileğiyle sunulmuştur. Levent Abi ileti 21:19, 31 Ağustos 2008 (UTC)
  • dediğim gibi geç bile kalmıştı, hakediyorsun, iyi geceler. Levent Abi ileti 21:25, 31 Ağustos 2008 (UTC)