Kullanıcı mesaj:Homonihilis/arşiv4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Arşivi
Ocak 2009 - Şubat 2009 | Mart 2009 - Nisan 2009 | Mayıs 2009 - Haziran 2009

Bu bir arşiv sayfasıdır. Lütfen bu sayfayı değiştirmeyiniz. Mesajlarınızı Kullanıcı mesaj:Homonihilis sayfasına bırakabilirsiniz.


  • Çok çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 12:24, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Yine ben şu sayfa adını Pareto Verimliliği, pareto verimliliği olarak değiştirebilir misiniz size zahmet. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 12:37, 1 Mart 2009 (UTC)
  • İlginiz için çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 12:44, 1 Mart 2009 (UTC)

CSI: Crime Scene Investigation[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ülkemizde bir dönem Kanıt Peşinde adıyla yayınlanmış olan CSI: Crime Scene Investigation isimli Amerikan dizisinin Türkçe viki'de Kanıt Peşinde olarak isimlendirilmiş olmasını pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 9 sezon olan dizi ülkemizde sadece 2 yada 3 sezon yayınlandı ve en azından 3-4 yıldır yayınlanmıyor. Halen izleyen Türk seyircileri CSI: Crime Scene Investigation adıyla biliyor diziyi. CSI sayfasından Kanıt Peşinde'ye yönlendirme yapmaktansa Kanıt Peşinde'den CSI'ya yönlendirme yapmak ve ülkemizde Kanıt Peşinde olarak yayınlanmıştı şeklinde bilgi eklemek daha uygun olur diye düşünüyorum. CSI: Crime Scene Investigation isimli yönlendirme maddesi olduğundan dolayı isim değişikliğini yapamadığım için sizinle irtibat kurdum. İlginize teşekkürler--Onur Kayabaşı 13:54, 1 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba, bu konuyla ilgili yazışmalarınızı farkedince naçizane fikrimi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirtmek istedim. Haber vermek istedim. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 14:38, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Merube 89'un dedikleri ve sizin dedikleriniz olaya farklı bi boyut getirmiş. En iyisi Tartışma:Kanıt Peşinde sayfasında biraz beyin jimnastiği yapıp ondan sonra net bir kararla gelelim buraya. Dediğiniz gibi durumda tam bir netlik yok biraz tartışmalı bir konu. O zaman tartışma sayfasına :) --Onur Kayabaşı 16:11, 1 Mart 2009 (UTC)

Vikikolikliğin sonu... :)[kaynağı değiştir]

Yeni öğrendim, bir geçmiş olsuna geleyim dedim. İyisinizdir umarım. --Yabancımsj 14:03, 1 Mart 2009 (UTC)

Başlatalım tabii. Her gelen kendisini tanıtıp vikikoliklik hikâyesini anlatsın. Bir olursak sandalyelerimizi falan da aynı yerden alırız, hem daha sağlam olur. ("Adsız Vikikolikler Sandalye Destek Grubu") Konuyla ilgili sizin gibi düşünüyorum. Kullanıcı tartışma sayfasına yazarsa ben de görüşümü belirtirim. İyi ve sağlam çalışmalar. --Yabancımsj 14:16, 1 Mart 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Durer Revelation Four Riders.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:48, 2 Mart 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Gary Sinise on stage 1 crop.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:48, 2 Mart 2009 (UTC)

Yeni imznız hayırlı olsun. Kıssadan hisse "ben zaten inecektim misali" olmuş. :))--Manco Capac 21:16, 2 Mart 2009 (UTC)

Blade Runner[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Bıçak Sırtı (film) maddesini SM veya KM yapmak istiyorum. Özet kısmı ve birkaç kaynaklandırma dışında tamamlandı sayılır. Acaba İngilizcesiyle karşılaştırınca önemli bir farkı var mı acaba? Boş bir vaktinde göz atarsan sevinirim. Kolay gelsin.--Olağan Şüpheli 19:04, 5 Mart 2009 (UTC)
  • Yalnız çeviri hatası var mı diye bakmazsan iyi olur. Çünküçoğu çeviri değil. Sadece başka bir yerden bulamayacağım bilgileri ordan almak zorunda kaldım.--Olağan Şüpheli 19:07, 5 Mart 2009 (UTC)

10 üzerinden 0 :)[kaynağı değiştir]

  • Amaurosis'in genel körlük tabirinden ufak bir farkı var, gözde harabiyet olmaksızın gelişen körlüklerin genel adı. Vasküler (damarlara bağlı) ya da sinire bağlı (optik sinire bası gibi) sinir iletiminde sorun olan durumlar gibi. Tabi bunu resmin neresinden anlamışlar helal olsun valla Lösemiye gelince, kanser olsa olsa korneaya infiltrasyon yapmıştır. Yine helal olsun valla bir bakışta anlamışlar.. Resmi incelemeye çalıştım ama, daha benim çok fırın ekmek yemem lazım çok İyi vikiler --Merube 89msj 20:24, 5 Mart 2009 (UTC)
  • Bu arada Amaurosis aynen kullanılabildiği gibi amoroz veya amorozis diye de kullanılmakta. İyi vikiler--Merube 89msj 20:28, 5 Mart 2009 (UTC)
  • İyi bari en azından 0 almadım . Aslında lösemi sebebiyle demek ne kadar uygun olur bilemiyorum, löseminin kornealar(ın)a infiltrasyonu (yayılımı) nedeniyle, yahut metastazı nedeniyle bir cümle daha uygun gibi. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 15:01, 6 Mart 2009 (UTC)
  • Ufak değikliği yaptım, bu arada amorozis daha sık kullanıldığından onu da amorozis şeklinde değiştirdim. Nasıl olmuş şimdi, çok mu tıbbi gözüküyor? Güzel bir madde geliyor, seçkinliktir umarım hedef. İyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 15:08, 6 Mart 2009 (UTC)
  • Seçkin olmasa dahi güzel bir madde geliyor. Vikimize hayırlı olsun, iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 15:29, 6 Mart 2009 (UTC)

Yeni yükleme sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Belki farketmişsinizdir bir süredir dosya yükleme sayfasını daha anlaşılır ve kullnıcılara daha bir yol gösterici bize ise daha az iş bırakıcı bir şekilde tıpkı İngilizce örneğinde olduğu gibi bir sayfa(lar) hazırlamakla meşgulum. Nihayet bitti gibi. Bir eksik kaldı, İngilizce sayfada seçtiğiniz tipteki yükleme ile birlikte lisans etiketleri de filtreleniyor ve sadece o tipe uygun lisanslar listeye geliyor. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bileniniz varsa yardıma açığım. Ben İngilizcedeki sayfanın geliştiricilerinden birine bu soyu sordum yanıt bekliyorum. Bir diğer sorunda bu yükleme sayfasından dosya tipi seçip tıkladığınız zman dil ayarlanız sadece o sayfa için İngilizceye dönüyor, sonra başka bir sayfaya geçtiğinizde normalleşiyor. Nedenini anlayamadığım bu durumdan ötürü de yükleme sayfaındaki yükleme kutucuklarının isimleri İngilizce çıkıyor.

Yaptığım çalışmaları Kullanıcı:Manco Capac/dosya yükle sayfasından bulabilirsiniz. Ricam şu olacak ki acaba bu sayfalara bakıp fikrinizi söyleyebilir misiniz? Eklemeler, çıkarmalar, olmuş olmamış gibi fikirler beklemekteyim. Diğer hizmetlilerinde görüşünü alıp sonra da gerekli ayarları yapıp yükleme sayfasını devreye sokmak istiyorum. Teşekkürler, --Manco Capac 09:54, 6 Mart 2009 (UTC)

Çocuk Oyunları[kaynağı değiştir]

Daha önce sözünü ettiğimiz bu katkınız için özel olarak teşekkür ederim. Şimdi benim için resmin detaylarına dalma ve okuma zamanı :).(Bu arada, sonra farkettim... Şerefe!)--temaileti 23:32, 6 Mart 2009 (UTC)

Merhaba hocam, Size çok güzel bir sorum olacak: Bazı resimlerde lisans bölümünde birden fazla dil yazıyor, örnek vermek gerekirse Dosya:CarpetmakingAlgiers1899.jpg. Birden fazla dilde lisansı her resme verebilirmiyiz? veya başka dillerde lisansı verilmiş resimleri Türkçe vikiye nasıl kazandırırız?--Onur Kayabaşı 10:03, 7 Mart 2009 (UTC)

  • Neyse dün biraz uğraşarak işi çözdüm sanırım. Özgün lisanslı dosyaları Vikipedi Commons'a yükleyerek tüm projelerde kullanabiliyoruz sanırım. Ancak orda birşey dikkatimi çekti: Resim yükleme sayfasını ingilizce olarak açtığımızda Türkçe olarak açtığımızdan daha fazla seçenek sunuyor. İlgili yerde çeviri eksikliği mi var merak ettim. Ayrıca birçok yerde özgün lisanslı dosyaların kullanılabileceğimi gördüğüm halde ingilizce dosya yükleme bölümünde ekran görüntüsü yüklemeyle ilgili de link vardı. Ekran görüntüleri genel anlamda Adil Kullanım'a girmiyor muydu? Anlayacağınız üzere birşeyleri kendi kendime çözerken yeni sorular çıkardım . --Onur Kayabaşı 06:32, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Aslında yanıtınızın gecikmesi, araştırıp bir kısım şeyleri kendi kendime bulmam açısından iyi oldu . Ayrıca viki dışı bir hayatınızın da olduğunuzu düşünerek çok da dert etmedim açıkçası. Neyse açıklamanız şu anda cidden kafamda birçok şeyin oturmasını sağladı. Şu anda konuyla ilgili veya başka konularla ilgili kafama takılan birşey yok ama olursa yeniden rahatsız edeceğime emin olabilirsiniz . Akşam saatlerinde commons'daki yükleme kısmının çevirisini yapmaya çalışacağım. İlginiz için tekrar teşekkürler. İyi vikiler.--Onur Kayabaşı 08:05, 8 Mart 2009 (UTC)

Ben BATUHAN O Adil Kullanımla ilgili resimleri kaldırdım.Diğer resimleri kaldırmama gerk yok di mi --Batuhan 11:20, 8 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Otomobillerden anlamamamın da etkisiyle çözemediğim şu meseleyi çözdüğünüz için teşekkürler. Haber şablonundaki düzeltmenizi de düşününce, bugün biraz iş çıkarmışım size. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 12:46, 8 Mart 2009 (UTC)

Tekrar sağolun. Umarım hem size, hem bana çıkar da 20-20 paylaşırız. (Bu kadar büyük bir miktar için umarım tamamı size çıkar diyemiyorum maalesef ) Siz yine de ikramiyeyi beklemeyin yeni sandalye almak için. Yenisi gelene kadar da aman dikkat! --Yabancımsj 14:12, 8 Mart 2009 (UTC)

telif hakları mevzusu[kaynağı değiştir]

bir başlık hazırladım ama telif hakları hakkında fazla bilgim yok. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kozyndan grafikleri http://www.kozyndan.com/main.html adlı internet sitesinin alışveriş bölümünden aldım. telif haklarıyla ilgili yanlış yaptıysam silebilirsiniz. buraya hangi tür resimleri yükleyebileceğimi söylerseniz sevinirim teşekkürler. Cromartie 20:24, 8 Mart 2009 (UTC)

size ulaşmamı levent bey söyledi. o sitede copyright yazıyor, buraya koymamıza engel olur mu? Cromartie 20:26, 8 Mart 2009 (UTC)

  • Tahrif maddesine neden telif haklarından sidiğinizi öğrenebilir miyim? İngilizce orijinalinin tercümesinden başka birşey değil türkçesi... Bu imzasız yazı 81.213.125.11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Levent ile görüştüm. Herhangi bir telif sözkonusu değil, lütfen yeni yüklenecek sayfaya silme işlemi yapmayın teşekkürler. Bu imzasız yazı 81.213.125.11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

resmi seçtim[kaynağı değiştir]

the bunnies fall isimli resmi seçtim. pek düşük çözünürlüklü değil dosya. aynı şablonu kullanıyorum. diğer resimleri silebilirsiniz düşen tavşanlar hariç. teşekkürler Cromartie 19:23, 9 Mart 2009 (UTC)

ben ayarladıktan sonra size haber veririm[kaynağı değiştir]

aynı anda değiştirince acayip oldu. maddeleri ayarlayayım size son halini bildiririm. demin sizin değiştirdiğiniz çiçekli resim daha güzeldi.

resim silinecekmiş[kaynağı değiştir]

daha önce silme isteği göndermişsiniz. onu kaldırabilirseniz sevinirim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Kozyndan_bunny_blossom.jpg

ve şu maddeleri aynı başlıkta toplarsanız. ingilizce olanı türkçe olana yönlendirin http://tr.wikipedia.org/wiki/Bunny_Blossom ile http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C3%A7ek_A%C3%A7an_Tav%C5%9Fanlar

http://tr.wikipedia.org/wiki/The_Bunnies_Fall ile de http://tr.wikipedia.org/wiki/Tav%C5%9Fanlar%C4%B1n_D%C3%BC%C5%9F%C3%BC%C5%9F%C3%BC Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

düşen tavşanlar maddesinde resim olmadığı için sitedeki bağlantısını verdim. yasal değilse silebilirsiniz. çok teşekkür ediyorum.Cromartie 20:00, 9 Mart 2009 (UTC)

düzeltme yapıyorum. mesela zambağın yazıyoruz ama zambak maddesine yönlendiriliyor. oradaki ğ harfini nasıl k olarak alıyor? bir de örneğin hitler yazısına tıklayınca adolf_hitler maddesine gitmesi nasıl oluyor? Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

resim hala silinecekmiş[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bunny_Blossom

aynı başlık altında toplarsanız sevinirim teşekkürler Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Altın çöl kobrası[kaynağı değiştir]

Deniz yayla kullanıcısının eserleri bunlar bütün yaptığı katkıları tekrardan incelemek gerekecek. Latince adların önemini ortaya koyan önemli bir kanıt oldu. Siz altın çöl kobrası diyebilirsiniz, başka bir yerde başka bir isimlede anılabilir. Biz burda türkçe isim kazandırmak adına başka dillerden çeviri yaparak adlandırma yapıyoruz ancak bunu latincesiyle birlikte maddeye dahil ettiğinizde sorun teşkil etmiyor çünkü türkçe ismini bilmiyorsanız latincesini yazarak ulaşabiliyorsunuz. Esas olan latincesidir. Bu maddeye gelince tam bir muamma olduğunu söyleyebilirim. Silinmesi en doğru hareket olacaktır. --Karduelismsj 10:46, 10 Mart 2009 (UTC)

Burası İngilizce Vikipedi sayfası değil.[kaynağı değiştir]

Burası İngilizce Vikipedi sayfası değil. Ya Yunanlı Vikipedist'in mesajı Türkçe'ye tercüme edilmeli ya da silinmeli. Bu imzasız yazı 85.104.69.110 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

engel - çengel derken[kaynağı değiştir]

Pardon.. çakıştık galiba --M. M. ileti 15:11, 10 Mart 2009 (UTC)

Genel Telif- Narman Peribacaları[kaynağı değiştir]

Sayın Kullanıcı narman pericabaları maddesinde genel telife aykırı konu nedir acaba? --Yücel TÜRK 19:04, 10 Mart 2009 (UTC)

      • Resimlerde telif hakkı dağıtıma serbest'dir. kullanılan sitenin içerik paylaşımında bir sınırlama yokltur ve resimler şamhım tarafından da eklenmiştir. yani ekleyen her durumda gene benimdir.--Yücel TÜRK 19:39, 10 Mart 2009 (UTC)

acaba resimleri eklerken lisans seçimini yanlış mı yaptım. --Yücel TÜRK 19:39, 10 Mart 2009 (UTC)

      • Resimlerin lisanssız olması sayfanın iptal edilmesine yol açıyormu. --Yücel TÜRK 19:39, 10 Mart 2009 (UTC)

tekrar düzenlemek ve resimleri sizin önerdiginiz lisans türünü seçerek eklemeyi öneriyorum. bu konuda yardım edermisiniz.

        • Hocam kusura bakmayın uyarınızda çok hakllısınız. şimdi makaleyi düzenleyip tamamen kendi yazım olarak ekliyeceğim.
          • narman peribacalarında kendi resimlerim var kendimi çıkartıp o resimleri ekleyecegim. eğer lisanstan bahsederseniz. resimlerin orjinal hallerini gösterebilirim. inşallah silinmicek sekilde maddeyi eklerim. yardımızınıza teşekkürler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim--Yücel TÜRK 19:39, 10 Mart 2009 (UTC)

bu arada daha önce narman peribacaları adında madde eklemedim. yani o kullanıcı ben değilim.--Yücel TÜRK 19:40, 10 Mart 2009 (UTC)

Hocam Narman Peribacaları maddeisini yeniden ekledim. bir bakarmısınız. resimleri eklemedim. eğer madde kabul görürse ekleyeceğim.--Yücel TÜRK 20:09, 10 Mart 2009 (UTC)

  • Narman Peribacaları maddesine yeni kategoriler eklenmiştir ancak kategorisiz yazmaktadır. şuandaki görünüşte herşey normalmidir yoksa bir değişiklik yapılması gerekirmi? yarımdımlarınıza tşk. ederim.
    • emeğinize tşk.ederim. benim eklediğim maddeler bazı kullanıcılar tarafından çok inceleniyor. her türlü kural isteniyor sizden bahsetmiyorum yanlız anlamayınız. Tortum Şelalesi maddesinde ne giriş var ne kaynak var. Benim açtığım sayfalar hiç bekletilmeden siliniyor. ben düzenleme yapacağım Tortum Şelalesi sayfasında. acaba neden çok sıkıştırılıyorum.--Yücel TÜRK 17:05, 11 Mart 2009 (UTC)

Alınmış ve cevaplanmıştır. Teşekkürler, iyi çalışmalar, --M. M. ileti 19:01, 11 Mart 2009 (UTC)

  • O zaman görüş alalım: :) ~(hatta uygulama da yapabilirsiniz, ben çıkmak zorundayım. Teşekkürler.

Dosya:Wiki_plot_03.png, Dosya:Regional Organizations Map.png, Dosya:2006-01-14 Surface waves.jpg, Dosya:Dripping faucet 1.jpg, Dosya:Dripping faucet 1.jpg  Levent İleti Katkılar   08:13, 12 Mart 2009 (UTC)

Wayne Rooney[kaynağı değiştir]

Merhaba, Wayne Rooney sayfasını koruma altına alabilirmisiniz. Haberturk gereksiz bir haber yapmışta. İyi çalışmalar...Myrat ileti 12:00, 13 Mart 2009 (UTC)

Size de teşekkürler iyi çalışmalar...Myrat ileti 12:09, 13 Mart 2009 (UTC)

Aynen katılıyorum size. Belki de. :) İyivikiler... Myrat ileti 12:15, 13 Mart 2009 (UTC)

Uygunsuz KA. Bir forum sitesi adı. --Kemal K.ileti 15:09, 14 Mart 2009 (UTC)

Size nasıl mesaj yazacağımı bilemediğimden bu sayfayı değiştir diyerek mesajımı ulaştırmaya çalışıyorum anladığım kadarıyla siz wikide moderatörsünüz ve y7azıların tamamı yada bir kısmı izniniz dahilinde yayınlanıyor yada yayından kalkıyor, zaman zaman katkıda bulunmak istiyorum bazı ilgilendiğim konularda yazılar yazıyorum bu günde bunlardan biri olan Rachel Corrie hakkında baktım wikide bişey yok ve netten bulduğum bilgileri ekledim bunda yanlış olan bir şey mi var bunlar bilgi değeri taşımıyorlarmı ayrıca resimlerdeki lisan olayı çok karmaşık resim heryerde kullanılan bir resim ne seçeceğimi bilemiyorum çekeni bilmiyorum bende çekmedim ne seçmeme gerekir bu tip resimler için yada bu tip resimleri eklemememizmi gereki ki öyleyse o zman her yerde yayınlanan bir medya içeriğinin özgür ansiklopedie olmaması tuhaf olmazmı? lütfen beni madde içeikleri konusunda nerede hata yaptığım konusunda bilgilendiriniz. iyi çalışmalar

Mehmet ALTINEL Bu imzasız yazı Mehmetaltinel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

peki bir kişiyi anlatırken ona ait bir resmi nereden edineceğiz bu resmi kendimizin çekmesinin imkanı yok heleki bu kişi vefat etmişse, bu kişinin kendi adına yapılan sitesinden aldığımız medyanın lisanı nasıl sorgulayacağız, kaldıki resmi kendi sitelerinde yayınlıyorlar wikidede aynı resmin olması neden yazal olarak sorun çıkartsın ki ki ben ne wikide nede başka bir yerde bir medyanın lisans çıkartılıp dağıtılabileceği kanatinde değilim birisi kendi fotoğrafını çektirip neden lisanlama gereği duysun ki? 20:56, 14 Mart 2009 Bu imzasız yazı 78.175.250.223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ilginiz için teşekkür ederim daha öncede belirttiğim gibi nasıl iletişime geçilir nereye ne yazılır tam bilmediğim için vede wikinin kullanıcılar arası bir mesajlaşma sistemi kanımca olmayışından kullanıcı sayfanıza yazdım bundan sonra mesa sayfasına sorularımı mesajlarımı yazarım, resimleri sildikten sonra özgür olan resmi yerine koyabilirdiniz siz tüm maddeyi silmişsiniz heralde içerikte de lisans sorunu yoktur.Bu imzasız yazı 78.175.250.223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim Kaynak ve Lisans Sorunu[kaynağı değiştir]

  1. Uyardığınız için teşekkür ederim. Adil kullanım eklendi. Tekrar kontrol ederseniz sevinirim.. iyi vikiler =) QMasTer(Katkı|Mesaj) 21:22, 14 Mart 2009 (UTC)
  • Eee silmişsiniz?
  • Pardon görmediniz sandım tekrar silerseniz sevinirim.
  • Evet biliyorum AK fakat değiştirilebilirlik kısmında belirtmiştim. Yeni fotograf eklendiği takdirde silinebilir diye. O zamana kadar da durmasında bir sakınca olduğunu bilmiyordum. AK'de belirtilen fotograf türleri (logo vs.) dışında herhangi bir foto eklememiz hiçbir şartlla olursa olsun yasak mıdır? Bir istisnası yok mudur? Yada siteden izin alındığı takdirde nasıl bir lisan ve kaynak bilgisi eklenmelidir? Teşekkürler QMasTer(Katkı|Mesaj) 21:31, 14 Mart 2009 (UTC)

Yönlendirme için Yunan İsyanı yönlendirme sayfasını silebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 13:23, 15 Mart 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim.--Gökçє Yörük mesaj 13:34, 15 Mart 2009 (UTC)

sayın Homonihilis ben tire belediyesi webmasteri olarak eklediğim yazıları kabul etmiyorsunuz ve benim ip mide yasakladınız anlam veremiyorum oy benim amacım izmirin gizli cenneti Tire tanıtımına katkıda bulmak için uğraşıyorum ve aynı zamanda tireli öğrencilere ve tire dışında yaşayan insanların tarihini öğrenmeleri için yardım etmekti maksadım gönderdiğim yazılarda tire belediyesince bedava dağıtılan kitapta bulunun ve karşılığında telif hakkı istenmeyen bir kitapdan alıntılardır ayrıca bu gönderdiğim yazılar da [1]adresinde yayınlanmaktadır... Bu imzasız yazı Mislimya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bunu ıslatalım :)[kaynağı değiştir]

Le Déjeuner d'Huîtres (Luncheon with Oysters) (1735), Jean François de Troy.

Tamamlanan 100. çevirinin şerefine şampanya ararken, şampanyaya yer veren bilinen ilk tabloyu buldum getirdim. Bu daha iyi oldu sanki... Elinize sağlık, nice 100.lere... --Yabancımsj 21:41, 15 Mart 2009 (UTC)

Tablonun maddesi yok ama, ressamı kırmızı kaldı. Yok yok bir şey ima etmeye çalışmıyorum. Madde açanlara uzaktan bakıp iç geçiren biri ne diyebilir ki zaten... --Yabancımsj 21:46, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Farketmiştim zaten :) Yabancı ve sen kıskandınız değil mi? , tam Yabancı'ya yazacaktım ki, bir de ciddiye alır falan diye vazgeçtim. Elinize sağlık, sorun değil. Önemli olan "hatalı" da olsa bir sanatçıyı, yersiz, gereksiz, durduk yerde anımsayabilmek, saygıyla gülümsemek.. Ve ben bu duyguyu yaşadım az önce. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   21:52, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Aldım cevabımı, oturdum aşağı; fakat diyecek yok keyfime! --Yabancımsj 12:37, 16 Mart 2009 (UTC)

Sayın Homonihilis, Gösterdğiniz resimlerin HEPSİNİ FOTOĞRAF MAKİNEM İLE ÇEKTİM. FARKETTİYSENİZ tarih falan da var. Bana az once gösterdğiniz dosyaları kastediyorum.--UmutA. 18:56, 16 Mart 2009 (UTC) Ordamısınız sayın Homonihilis?--UmutA. 19:00, 16 Mart 2009 (UTC)--UmutA. 19:00, 16 Mart 2009 (UTC)--UmutA. 19:00, 16 Mart 2009 (UTC)

Lisansız olanları silin. bEN daha iyi bi şekilde eklerim. --UmutA. 19:20, 16 Mart 2009 (UTC)

  • Yine başım sıkıştı: Yarının tarih maddesinde önemli bir olayın "katkıda bulunan" bir ismini görünce, hadi ekleyivereyim bari dedim ama resim lisanslarına takıldım: askeri bişeyler diyor: [2] ve [3] yardımcı olabilir misin?  Levent İleti Katkılar   21:42, 16 Mart 2009 (UTC)

  • ki'den ho'ya.. :) şu meseleye bir yorumun var mı? teşekkürler.. --ki bl 21:54, 16 Mart 2009 (UTC)

Tartışma:Tinyportal bahse konu madde ye tarafımca yapılmış olan açıklamaya wikipedia tarafsızlık ilkesine sahip çıkan yöneticilerden destek bekliyorum. çalışmalarınızda başarılar.--Yücel TÜRK 00:54, 18 Mart 2009 (UTC)

telif meselesi[kaynağı değiştir]

  • detaylı inceleme araştırma için çok teşekkürler. :) --ki bl 21:37, 18 Mart 2009 (UTC)
  • İyi de Umumu, Admin hakkının misuse edilmemesi diye bir şey da var Wikipedia'da. Benim de Discussion page'ime hiç vandalism'le alakalı olmadığı halde, vandalism etiketleri basılmış. Temizledim, sayfa derli toplu görünsün diye. Undo yapılıp yine eskisi konmuş. Vandalism etiketleri, yalnızca ilgili wiki-user bunu yapınca konmalı. İngiliz Hakem - Türk Hakem meselesi gibi bir durum yani, her faulü çalma, oynat, oyunu berbat etme. Bu arada, ben bahsettiğin IPLI değilim, ne tür vandalism yaptığına da bakmadım. Ancak şu kadar var ki, gerek Wiki-admin'leri gerek Wiki-user'ları biraz en.wikipedia... tarafından trafiğe çıkarmak lazım. Biz de her önüne gelene ehliyet verilmesi gibi. 2005'ten beri en.wiki... tarafında edit ettim. Türkçe tarafında bir kaç edit ettim, edeceğime pişman olacağım neredeyse. Gercekkaynarca 23:11, 21 Mart 2009 (UTC)

Kaynarca Haritasının Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

  • Sayfaya koyduğum resimlerin telif hakkı yok, Lütfen onları geri yerine koyar mısın, Homonihilis!. Telif Hakkı olduğunu söylüyorsan, hangi firma/kişi telif hakkı iddia ediyor öğrenebilir miyim !? Notebook'umda çizdiğim haritaya kim hak iddia ediyor merak ediyorum! Gercekkaynarca 23:20, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Google Earth'den alındığını söylediğin sayfada, Otellerin ve Höyük'ün konumu belirtilmiş mi bir bak istersen. Ayrıca, Kaynarca Höyük'ünün telif hakkını kim iddia ediyor, onu da öğrenmek istiyorum. Google Uydu'dan alındığını söylediğin harita hakkında da bir düşün istersen. Üzerinde Metro sistemini gösteren uydu haritası ben görmedim. Gercekkaynarca 23:31, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Oradan uydu görüntüsü alıp üzerine bir şeyler çizmiş olmanız size telif hakkını kazandırmaz. Telif hakkı saklı bir görüntünün değiştirilmiş versiyonlarının da telif hakkı saklıdır. Höyük resmine gelince: Açıklama commons:File talk:Kaynarca hoyugu.jpg sayfasındadır. İyivikiler... ho? ni! 23:35, 21 Mart 2009 (UTC)

İngilizce (en.wiki...) ve Türkçe (tr.wiki...) Tarafı Telif İbareleri Farklıdır[kaynağı değiştir]

  • Türkçe Wikipedia tasarlanırken BOT scriptleri düşünülerek tıpkı İngilizce tarafındaki gibi tasarlanmalıdır. Türkçe tarafında bir resim yüklerken bir çok telif ibaresi ile karşılaşılmaktadır. İngilizce tarafında ise telif hakları ibarelerinin sayısı çok azdır (1+1+4+1+1=8 tane).

Bunlar da:

  • 1. None Selected (add a license tag in the summary box above, or this file is deleted)
  • 2. I don't know the copyrigt license
  • 3. Allow non-commercial use, commercial use or modifications as long as others credit you and share alike
  • 3a Multilicense with CC-BY-SA 3.0 and GFDL (recommended)
  • 3b Multilicense with CC-BY-SA 3.0 and older and GFDL
  • 3c Creative Commons Attribution - Share alike 3.0
  • 3d Multilicense with GNU Free Documentation License and Free Art License
  • 4. Allow non-commercial use, commercial use, and modifications as long as others credit you:
  • 4a Creative Commons Attribution 3.0
  • 5. Reserve No Right
  • 5a Public Domain

Türkçe tarafında ise telif hakları çok farklı bir biçimde tercüme edilmiştir: Türkçe tarafına bir resim yüklenirken karşılaşılan telif hakları ibarelerinin sayısı ise çok fazladır (1+1+1+2+2+2+1+5+1+5=21 tane): <Dolayısıyla ortada BOT tutarsızlığına yol açacak bir tercüme ve tasarımlama yapılmıştır!>

  • 1. Hiçbirini seçme
  • 2. Lisansı Bilmiyorum
  • 3. Resmi bir yerde buldum
  • 4. Özgür Lisanslar (Kendi çektiğiniz resimler için bu grup uygun)
  • 4a Creative Commons Lisansları
  • 4b ....
  • 5. ...

Uluslararası Patent Kanunu[kaynağı değiştir]

  • Bir entitenin diğerinden farklı olduğunun ve o entite için patent alınabilirliğinin göstergesi, o entitenin benzerlerinden en az 3 noktada ayrılmasıdır (Bu bilgi için TPE <Türk Patent Enstitüsü> sayfasına bakınız. Eğer bulamazsanız haber veriniz. Size ilgili sayfanın linkini de veririm). Patent ve telif kavramları izomorf kavramlardır. Dolayısıyla, ilgili sayfada belirtilen 2 resimde telif yoktur. Kaynarca Höyüğü'nün üzerinde telif olmaması ise farklı bir nedenden kaynaklanmaktadır. O da ilgili resmin Discussion Page'inde açıklanmıştır. Gercekkaynarca 00:51, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Sayfama sürekli olarak Vandalism Tagı yerleştirmeniz hoş değil. Ayrıca ancak henüz telif hakları konusunda pek bilgili değilsiniz sanırım demişsiniz. İngilizce Wikipedia'nın Telif kısmındaki select box seçeneklerinin Türkçe Wikipedia'dakinden farklı olduğunu yukarıda gösterdim. Türkçe Wikipedia'daki Telif Hakları seçenekleri de İngilizce Wikipedia'daki gibi olmalıdır. Zira, Wikipedia'nın web sunucuları Amerika'dadır. Dolayısıyla, telif hakları ile ilgili olarak Amerikan yasaları bağlayıcı olmaktadır. Bir de Kaynarca, Pendik sayfasına koyduğum resimler için Telif Hakkı'nı belirtmiştim (Her ne kadar buna bu durumda gerek olmasa bile). O resimlerin oraya konarken hangi tag'le konması gerektiği sorumu yanıtlamamışsınız.Gercekkaynarca 19:17, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Bir de artık sayfama Vandalism Tagı koymayın. Yapılan hiç etik değil. Gercekkaynarca 19:17, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhaba, şu anda online olduğunuzu zannediyorum silme kayıtlarından(2 saat önceye ait kayıtlar da olabilir tam emin değilim). 160.75.222.172'ı küfür nedeniyle engellermisiniz?
Ayrıca Nikomedya isimli maddeyle ilgili ne yapılması gerektiği hakkında da kafam karışık açıkçası. Vikipediye uygunsuzluktan silinmeli mi, telif içeriyor mu veya sadece düzenle şablonu mu eklenmeli kararsız kaldığım için size danışıyorum. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı Msj 00:25, 22 Mart 2009 (UTC)

  • Bir süreye kadar yazan saat GMT idi ben mi ayar değiştirdim vikide mi değişiklik oldu bilmiyorum GMT +2ye döndü ancak arada hala kafam karışıyor. Dün de en son silme kaydında sizi görünce size mesaj atayım demiştim ama siz gideli 2 saat falan olmuştu sanırım . Neyse sorun çözüldü dediğiniz gibi. İyi vikiler.--Onur Kayabaşı Msj 17:05, 22 Mart 2009 (UTC)

avril april :)[kaynağı değiştir]

Selam Ho!, bu IP ile başlayan sabıkalı arkadaş(lar) çok daha uzun süreli (6 ay vb.) olarak uzaklaştırıldılar Vikiden. Hep aynı tarz vandalizm de nitekim, şahıs(lar)ın niyetini açıkça ortaya koyuyor. Dilersen süreyi tekrar gözden geçir... Sevgiler, --M. M. ileti 17:09, 22 Mart 2009 (UTC)

Ellerine sağlık :) --M. M. ileti 17:56, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Sizin ve Guzelonlu'nun açtığı resim maddelerinde geziniyorum bu aralar. Elinize sağlık, keyifle okunan harika maddeler olmuş. Yalnız aklıma bir şey takıldı. Resimlerin Türkçe adlarını siz mi verdiniz acaba? 1-2 resmin adını google'dan aradım. (böyle bir şüpheye düştüğüm için değil, ilgimi çeken bu konularda başka Türkçe kaynak var mı diye bakmak için) Herhangi başka bir sonuçla karşılaşmadığım için size sorayım dedim, bu adlar bir Türkçe kaynağa dayanıyor mu acaba? Dayanmıyorsa özgün adlarıyla bırakmak daha doğru bence. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 19:03, 23 Mart 2009 (UTC)

Benzer bir durumu ben de Abbas Kiyarüstemi'nin filmlerini açarken yaşamıştım. Türkçe adlandırılmış olanları o şekilde adlandırıp, diğerlerini özgün adlarıyla bıraktım. (Ancak genellikle madde içinde adının Türkçe karşılığını belirttim) Bunu hem standart böyle olduğu için, hem diğer türlüsü özgün araştırma olur kaygısıyla yaptım. Vaktim olduğunda dediğiniz yolu izleyip tartışma sayfalarına not düşeceğim. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:20, 23 Mart 2009 (UTC)

Geçmiş geçmiş[kaynağı değiştir]

  • Merhaba homonihilis. Nasılsınız? Birkaç şablonun geçmişlerinin birleştirilmesi gerekiyor da, şablon olduklarından acileyet var biraz, tartışma sayfasına ekledim geçmiş birleştir şablonunu ancak yine de acil. Size zahmet ilk fırsat bulduğunuzda bu şablonların geçmişlerini birleştirebilir msiniz? Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 22:15, 26 Mart 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 15:51, 28 Mart 2009 (UTC)

Özür dilerim. Artık bu kadar daha yapmıcam.Evet ödülde aldım ama bikaç kez uyarıldım. sizleri UĞRAŞTIRDIĞIM için özür dilerim.(yapmam)Kolay gelsin.----Umut.Amesaj 07:17, 27 Mart 2009 (UTC) Tamam bilgi için tşk.----Umut.Amesaj 07:39, 27 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Homonihilis, Hamlet'in çevirisine yeniden başladık. Katılmak isterseniz seviniriz. Aslında bu yoğun bir çalışma olmayacak. Diğer çalışmaları etkilemeyecek şekilde gayet yavaş bir şekilde ilerletmeyi düşünüyoruz. Ne zaman biteceğiyle de ilgilenmiyoruz. İyivikiler--Gkhn 11:03, 27 Mart 2009 (UTC)


Merhabalar, World Editor hakkındaki düşüncenizi öğrenebilir miyim? Bana pek kayda değer gelmedi de. Kibele'ye sordum bilirkişi olarak sizi gösterdi. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı Sms 11:20, 27 Mart 2009 (UTC)

Merhaba,
Aslında pek bir fikrim yok bu konuda. İlk defa duydum. Kayda değerliği konusunda pek bir şey söyleyemiyorum, çünkü internete bunun yer aldığı sayfaların güvenilir ve doğrulanabilirliğini de kestiremiyorum. en:Warcraft III World Editor maddesini buldum ama yine de kayda değerliği göstermez bu. Yardımcı olamadım maalesef. İsterseniz SAM'layabiliriz ya da Kategori:Bilgisayar oyunu oynayan kullanıcılardan aktif olanlara sorabiliriz. İyivikiler... ho? ni! 12:04, 27 Mart 2009 (UTC)
  • Sizin de bir fikriniz yoksa SAM'lense sanırım daha iyi olur ve belki daha çok fikire ulaşabiliriz. Tekrardan teşekkürler.--Onur Kayabaşı Sms 12:13, 27 Mart 2009 (UTC)

Benzin mi bitti, kriz mi vurdu?[kaynağı değiştir]

Merhaba Bot,
Uzun zamandır yoksun ortada. Enerjin falan mı bitti, yoksa kriz sana da mı teğet geçti? Belki de yapacak bir şey bulamıyorsundur da ondan çalışmıyorsundur. Öyleyse sana ufacık bir görev: Kategori:Türk harfler ve Kategori:Latin harfler altındaki maddeleri Kategori:Türk harfleri ve Kategori:Latin harfleri altına taşıyabilir misin acaba? İyivikiler... ho? ni! 20:29, 13 Mart 2009 (UTC)

Selam. Botun kurulu olduğu bilgisayar bozuk :) Tüm Viki'yi içeren taramalar 24 saatten fazla zaman alıyor, bilgisayar 30-40 dakikada bir kilitleniyor :P Ben de botu bıraktım WoW oynuyorum :) Tek sayfadan referanslı bağlar (Sayfaya bağlantılar kısmından görünün kısımlar) dışında pek fazla iş yapamıyorum maalesef. Ek olarak sayfa taşıma işini botla yapmayı göze alamıyorum, botun hata yapma olasılığı çok yüksek, sonra hataları düzeltmek çok daha uzun sürüyor :) RoboKhutuckmsj 14:44, 28 Mart 2009 (UTC)
  • Merhabalar, yine ben. Kişiler için adil kullanım etiketi yok mu acaba?? şu dosya için gerekiyor da, lisanssız kaldı dosya. Size zahmet olacak ama ilgilenebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 00:31, 29 Mart 2009 (UTC)
  • Şimdi hallettim sorunu, bakmanıza gerek kalmadı. Vaktinizi ve yerinizi işgal ettim kusura bakmayın lütfen. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 00:36, 29 Mart 2009 (UTC)
  • şu resmi commonsa yükleyebilir misiniz? Herşey için peşinen çok çok teşekkürler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 01:05, 29 Mart 2009 (UTC)
  • Çok çok teşekkürler, elinize sağlık. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:54, 30 Mart 2009 (UTC)

Merhaba,
Yeni sayfalara kısaca bakabildim, elinize sağlık, umarım yeterli bilgiyi içermeyen ve uygunsuz resim yüklemeler azalır. Birkaç, ufak şeyi belirteyim (aslında buna ilişkin fiklirlerin toplandığı genel bir tartışma sayfası var mı bakmadım, direkt buraya yazıyorum ama varsa böyle bir yer, mesajı taşırım).

  1. Lisans kutusundaki seçenekler arasından "lisansı bilmiyorum" ve "resmi bir yerde buldum" seçeneği tıklandığında, {{lisanssız}} etiketi resme otomatik ekleniyor. "hiçbirini seçme" seçeneği için de bu kullanılabilir mi acaba?
    Bildiğim kadarıyla bunun yapılması olanıklı değil ne yazık ki!
  2. "kapak ya da diğer sayfaları" linkine tıklandığında {{Telifli_kullanım_gerekçesi}} otomatik olarak geliyor. Bu durumda, Aşağıdaki metni dosyayı kaydetmeden önce kopyala/yapıştır yaparak açıklama kısmına ekleyin ve doldurun cümlesini ve {{bilgi}} şablonunu kaldırmak faydalı olabilir.
    Haklısın bu yanlış olmuş. şimdi düzelmiş olmalı.
  3. "Serbest olmayan telifli kullanımlı dosyalar:" başlığı altındaki bazı sayfalarda, lisans kutusunu seçimlik yaptırmayıp gerekli lisans etiketini otomatik eklemek mümkün müdür acaba?
    Aslında bu olası mı bilmiyorum. Olası olan İngilizce vikideki gibi lisansların uyugn filtrelerle filtrelenip ilgili yüklemeye göre sadece uygun olan lisansların lisans seçme kutusunda çıkmasıdır. Ancak bu sistem henüz nedenini bulamadığım bir durumdan ötürü Türkçe vikide çalışmıyor. bunun üzerinde çalışıyorum.
  4. Aşağıdaki sayfalarda, "dosya yükle" başlıklı kutu içindeki alanların isimleri ve bazı seçenekler İngilizce kalmış, bunların Türkçeleşmesi mümkün mü?
  • Tamamen kendi çalışmam
  • Ekran yakalama görüntüsü
  • Bir internet sitesinin ekran görüntüsü
  • Bir albüm ya da single kapağı
  • Telifli müzik örneği
  • Logo (amblem)
  • kapak ya da diğer sayfaları
  • posta pulu ya da para resmi
Bunun nedeni sistemin ototmatik versiyonun ne yaık ki sadec İngilizce olması. bu sorunu da halletmek şu anda olası değil. Ancak ilerde Viki sürümü yenilendiğinde sanırım düzelebilir.--Manco Capac 07:37, 30 Mart 2009 (UTC)

Bazıları fantastik fikirler olabilir, yapılabilirliği konusunda pek fkrim yok, ama yazmış olayım ben gene de :) İyivikiler... ho? ni! 13:26, 25 Mart 2009 (UTC)

Merhba Homonihilis, Kanuni 21 kullanıcı adı için uygun olurmu?--Umut.Amesaj 18:38, 30 Mart 2009 (UTC) Yani Kanuni bir motor firması ya. Pek bir bilgim yok saten--Umut.Amesaj 19:01, 30 Mart 2009 (UTC) Teşekkürler anladım.--Umut.Amesaj 19:21, 30 Mart 2009 (UTC)

şu maddedeki görsel bozukluk....[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eapka_ve_K%C4%B1yafet_Kanunu

değişik ve çirkin görünüyor. değiştirilmesine Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar.Ana sayfadaki 1 Nisan maddesinde telif ihlali sebebiyle değişiklik yaptım.Madde taslak haline geldi.Ana sayfa ile uzun zamandır uğraşmadım şimdi bozmayayım bir yerlerini.Bir el atarsan sevinirim.Kolay gelsin.--Eldarion 13:13, 1 Nisan 2009 (UTC)

şuradaki yazı nasıl oluyor?[kaynağı değiştir]

sağ taraftaki resmin orada fazladan [[ Resim: ve |200px|"Mein Teil" resmi]] yazıyor. bunu nasıl silebiliriz? aynı şablonu başka bir şarkılarında kullanmak istiyorum. ama değişik görünüyor. teşekkür ederim.düzelttikten sonra bana mesaj olarak atabilir misiniz? diğer şarkılarda şablon olarak kullanacağım. teşekkürler

bir de şu templete'i nasıl çevirebilirim? galiba bir yere kaydoluyor ve teker teker maddelere eklenmiyor http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Template:Rammstein&action=submit Cromartie 13:28, 2 Nisan 2009 (UTC)

Homonihilis selam! Dosya:Nifdağı3.JPG resmini wiki'de pek de derin bir geçmişi olmayan bir eleman "ben çektim" deyip Nif Dağı maddesinin içine atmıştı. Bir takım gözlemlerle birlikte tartışma sayfasına aktardım. Kabule şayandır deyip, Commons'a aktarılmalı mı, yoksa bu haliyle silinmeli mi dersin? Benzemesine benziyor ama umarım Nif Dağı'dır :) cretanforever 15:00, 2 Nisan 2009 (UTC) 111

Mesajını aldım Homonihilis. Resmi yükleyen kullanıcıdan haber aldığında beni de bilgilendirirsen sevinirim. Sana da iyi vikiler. cretanforever 18:34, 13 Nisan 2009 (UTC)

yabancı tabloların edit diyip türkçeye aktarınca şablon:bilmemne diye görünmesi...[kaynağı değiştir]

nasıl çözebiliriz? tablo kodlarını direk çalışması için ne yapabiliriz? Cromartie 17:05, 3 Nisan 2009 (UTC)

bir de şu maddede nüfus görünmüyor http://tr.wikipedia.org/wiki/L%C3%BCksemburg

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Hospital at Scutari 2a.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. — Pınar [m] 05:57, 4 Nisan 2009 (UTC)

şu sağ taraftaki resimli açıklama yerleri[kaynağı değiştir]

ingilizce sayfada edit diyip türkçe vikipediye kopyalayınca sağ taraftaki şeyler ve alttaki şablonlar çalışmıyor. şablonu anladım galiba ama sağ taraftaki nasıl oluyor? teşekkürler. örnek madde snow_bros

bir de mein teil maddesinde resmin üzerinde ve altında olmaması gerek yazılar var. nasıl giderebiliriz? başka maddelere taşıyınca da kalıyorCromartie 19:35, 5 Nisan 2009 (UTC)

şablonu değiştirebilir miyiz?[kaynağı değiştir]

dediklerinizi anladım. yalnız {{Rammstein}} şablonunun renklerini notrmal şablonlar gibi yapsak daha iyi olmaz mı? rengi biraz değişik teşekkürler Cromartie 21:52, 5 Nisan 2009 (UTC)

bir sorum daha olacak...[kaynağı değiştir]

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sonnesingle.jpg dosyasını Sonnesingle.jpg adıyla yeni hazırladığım sonne sayfasına ekleyince dosya : Sonnesingle.jpg diye kırmızı görünüyor. kaydedip tekrar türkçe vikipediye yüklemem mi gerekiyor? Cromartie 22:03, 5 Nisan 2009 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz içi teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Eftal GEZER 18:14, 7 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:92.45.228.96[kaynağı değiştir]

Günaydın. Verdiğim ıp kullanıcı 4-5 kez sayfa boşalttı. Üstelik onu uyardım. (engelleyin) --Umutİleti,MesajKatkılarım 06:11, 9 Nisan 2009 (UTC) Mesajdan sonra devam etti.ama ben öyle engelleme detaylarını fallan tam bilmiyom.--Umutİleti,MesajKatkılarım 07:27, 9 Nisan 2009 (UTC) Tamam,anlaşıldı,teşekkürler,kolay gelsin--Umutİleti,MesajKatkılarım 08:25, 9 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhaba, burada reklam mı var...Kolay gelsin...Vikipedist 18:34, 9 Nisan 2009 (UTC)
    • Evet, uzun zaman reklamını yapmış:) Kolay gelsin...Hoşcakalın...Vikipedist 18:37, 9 Nisan 2009 (UTC)
      • Tekrar merhaba, bir kullanıcı eklediğim Dosya:Samsunaçıkış.jpg resminin üzerine başka bir resim daha eklemiş, bana danışmamış, resimlerin de birbiriyle alakası yok, ne yapmak lazım dosyayı eski haline göre düzeltmek için...Teşekkürler, kolay gelsin...Vikipedist 18:52, 9 Nisan 2009 (UTC)
        • Teşekkür ederim, dosyanın aşağıdaki küçük bölümde kullanıcının eklediği tabelanın küçük versiyonunu görüyorum, onu da gidermek mümkün mü:) Hoşcakalın...Vikipedist 19:01, 9 Nisan 2009 (UTC)
          • Evet dediğiniz gibi oldu, teşekkür ederim... Hoşcakalın...Vikipedist 19:05, 9 Nisan 2009 (UTC)

taslak olsun bizim olsun[kaynağı değiştir]

Ahah, güzel felsefe :) -Tembelejderha 08:04, 10 Nisan 2009 (UTC)

Siz buna striptiz mi diyorsununz? Mata Hari yerine Prinzzess gibi ünlü birini neden koymuyosunuz? Prinzzess'in resmi için:File:Prinzzess (Penthouse Pet).jpg

Pardon Ho-ni! görmedim... --M. M. ileti 19:56, 10 Nisan 2009 (UTC)

Ben de çeşmeye nooldu, renklendi mi ben mi yanlış hatırlıyorum diye düşünüyordum. Madem tamir ettiniz, ben de çeşmenin dibinden kopardığım şu çiçeği vereyim bari (herkes vermiş bir tane):
İyivikiler... ho? ni! 20:24, 10 Nisan 2009 (UTC)

:)) Çok teşekkür ederim Homonihilis.. Aslında burada renklendirmeyi önermiştim, pek görüş alamayıcda dedim ki "önce değiştireyim, sonra farkına varırlar" :) Beğendiğine sevindim. Sevgiler.. -Tembelejderha 20:35, 10 Nisan 2009 (UTC)

Kullanılmayan adil kullanım resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanılmayan adil kullanım resimlerini hızlı sil şablonuyla işaretlediğinizi gördüm. Ancak kural gereği bu resimlerin 7 gün bekletilmesi gerekiyor. Hızlı sil şablonu yerine, şuradaki gibi {{Kullanılmayan dosya}} şablonu eklemeniz daha doğru olacaktır. Bu arada, resimlerle ilgilendiğiniz için teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 12:44, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Aaa doğru ya . Silme kurallarında o olduğu için direkt şablondan gidiyordum ama onu kullanırım tamam. Uzun süredir kullanılmayanlar da var açıkçası, veya aynı resmin daha iyi versiyonunun şu anda ilgili maddelerde yer aldıkları var. Onlarda da mı aynısını kullanayım?--Onur Kayabaşı Sms 12:49, 11 Nisan 2009 (UTC)
Evet, kullanılmayan adil kullanım resimlerinin tamamında bu şablonu kullanabilirsiniz. Sonuçta 7 gün içinde kurallara uygun şekilde kullanılmazlarsa silinirler. İyivikiler... ho? ni! 12:54, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Peki üstad , uyardığınız için teşekkürler . Öğreniyoruz işte uğraşa, uğraşa --Onur Kayabaşı Sms 12:57, 11 Nisan 2009 (UTC)
Estağfirullah, uyarı değil de bilgiyi paylaşma diyelim :). Hepimiz başkalarından görerek öğrendik sonuçta. Daha da çok öğrenelim, bu işlere daha da çok bulaşalım ki vikimiz derli toplu kalsın. İyivikiler... ho? ni! 13:01, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Size de iyi vikiler.--Onur Kayabaşı Sms 13:04, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Bu arada peki adil kullanım olmayan ancak vikide de kullanılmayan dosyalar hakkında birşey yapamıyor muyuz? Silme kurallarında da geçmiyor?--Onur Kayabaşı Sms 13:19, 11 Nisan 2009 (UTC)
Özgür lisanslı resimler için Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya'daki 8. kural uygulanıyor. Yani eğer resim özgür lisanslıysa, ama ansiklopedik değilse ve hiçbir yerde kullanılmıyorsa, hızlı silinebiliyor (beklemeye gerek olmaksızın). "Ansiklopedik olmama" konusu biraz göreceli olabilir, ama bunun tipik örneği şu: Bazı kullanıcılar onlarca kendi resmini buraya yüklüyor ve sadece birini kullanıcı sayfasında kullanıyor, diğerleri bu durumda silinebilir. Ansiklopedik olmadığını düşündüğünüzü buna benzer örnekler görürseniz, silinmek üzere işaretleyebilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 13:25, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Şablonsal anlamda demiştim. Çünkü adil kullanımdan kullanılmayan resimlere 7 gün müddet tanıyan bi şablon varken, kamu malı olan resimler için bi şablon yok sanırım . Kullanıcıların kendi yükledikleri hızlı sil'e girer ancak kullanıcıların yaptıkları grafikler de var ve adil kullanım şablonu ekledim başka şablon bulamadığımdan.Bu imzasız yazı Onurkayabasi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Pardon yanlış anlamışım. O resimlerde direkt {{sil}} kullanabilirsiniz. Ancak az önce eklediğiniz silme şablonları biraz hatalı. Mesela Dosya:Anim-go.gif dosyasının silinmesine gerek yok. Özgür bir lisansa sahip. Kullanılmıyor ama "ansiklopedik değil" diyemeyiz. Kamu malı etiketine sahip birkaç başka resme de silme şablonu koymuşsunuz. Onları da kaldırmak gerekir. Eğer "kamu malı" şablonunun hatalı olduğundan şüpheleniyorsanız {{telif-inceleme}} koyabilirsiniz. Ama bu resimlerde direkt {{sil}} de {{Kullanılmayan dosya}} da hatalı olur.
Özetle, bir resmi kullanılmadığı için sileceksek, iki durumdan biri gerçekleşmiş olmalı:
1. Telifli bir resimdir ama hiçbir maddede kullanılmıyordur. O zaman VP:AK ihlal edilmiş olur. 7 gün bekleriz, kullanılmazsa sileriz.
2. Özgür lisanslıdır (kamu malı, GÖBL, vs.) ama günün birinde bir ansiklopedi maddesinde kullanılamayacak abuk subuk gereksiz bir resimdir. O zaman hemen sileriz.
Bu iki durum dışında, bir resmin kullanılmıyor olması, silinmesi için yeterli değildir. İyivikiler... ho? ni! 13:43, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Sonunda anlaşabildik . Resim konusunda iki şey daha öğrenmiş oldum, tekrardan sağolun. Herşeyi normale döndürdüm şimdi ve bu şekilde biraz daha resim ayıklayacağım. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı Sms 13:54, 11 Nisan 2009 (UTC)


Selam. Bi şey soracam. Kendi çalışma sayfalarında istediği kadar telif ihlal edebilirler mi acaba? Bakınız: [4]. Bence nerede yaparlarsa telif ihlali bir suçtur. İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:32, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Tabii ki kullanılamaz. Kullanıcıya bir bilgilendirme mesajı yazdım. Telifli içeriği kaldırmasını rica ettim. Yapmazsa, sayfadaki telif ihlallerini yine kaldırmak gerekecek ama anlayışla karşılayacağını umuyorum. İyivikiler... ho? ni! 19:41, 11 Nisan 2009 (UTC)
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:44, 11 Nisan 2009 (UTC)

İyi akşamlar, Öncelikle sizin iyi tutumunuz için teşekkür ederim. Sayfayı hemen değiştirmek yerine, konuşmayı tercih ettiniz. Vikipedi'nin nezaket ile ilgili kuralını biliyorum. Malum kullanıcıya o mesajları yazarken sinirliydim, mümkün olduğunca o kuralı ihlâl etmemeye çalıştım. Ama yine de sinirim yansıdı. Malum kullanıcının benim çalışma sayfamdaki o içeriği hemen kaldırması, benim çalışmamın ve emeğimin çöpe atılması demektir. Sizin içeriği kaldırma yerine konuşmayı seçmenizi bu yüzden takdir ettim. İyi çalışmalar diliyorum.--Eftal GEZER | İleti Gönder 19:47, 11 Nisan 2009 (UTC)

Kampanyada ödül de mi veriliyordu? Bilsem otomobil maddesi falan açardım, tüh :) Neyse tuzluk olsun, benim olsun :) Teşekkürler. --Yabancımsj 20:44, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Krizin teğet geçmediği kampanyayı ne yapayım? Tuzluğu aldım zaten, artık gözüm yükseklerde, bu böyle biline. Son modelden aşağı madde açmam artık :) Bu arada Onur Kayabaşı'nı büyük vaadinizden haberdar ettim, teğetin maviye dönmesi yakındır :) --Yabancımsj 21:04, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ana fikir çıkarıldı. teğet yarın geliyor o zaman . Hocanın yazdırdıkları telif kapsamına girer mi? Öhm öss seti için adresi buraya mı yazayım e-posta ile mi göndereyim? . --Onur Kayabaşı sms 21:05, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • e-postalayın... postalayayım... Ama önce maddeyi görelim (Bu arada fazla yeşil olmuş diyerekten maydanoz da oluvereyim) (ikidir çakışıyorum, kaydedemeyince mesaja ek yapıp duruyorum, yabancının ödülü karton maket olacak, buzdolabı mukavvasından) İyivikiler... ho? ni! 21:14, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ooo çok iddialı konuştunuz yarın direkt teğet maddesini seçkin madde adayı olarak açacağım neredeyse bu gazla . Eh hocam kendimi en çok bu yeşilde hissettim, kanım kaynadı keretaya . Umarım rengim başka yeşil renklerle karıştırılmaz . Eh, vikide hızlı olan kazanıyor hocam, bir kere de siz erken davranın yabancı uğraşsın çakışmayla. Neyse size de veda edip össli rüyalarıma dönüyorum --Onur Kayabaşı sms 22:33, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Hodri Meydan. Hadi bakalım çıkın birer birer ortaya... İyivikiler... ho? ni! 23:09, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • aman ben tanrıça-bot'um işim olmaz fotoyla filan diycem, sonra uğraş dur, vay işte bunlar böyle filan.. dur bakiym şuralarda eski bir vesikalık vardır belki. :) --ki bl 23:14, 11 Nisan 2009 (UTC)
Artık herkes seni de tanıyor... İyivikiler... ho? ni! 23:27, 11 Nisan 2009 (UTC)
gitti güzelim karizma. hadi hayırlısı.. :) --ki bl 23:29, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Canti mi şebek mi bilemedim. Canti mi şebek mi bilemedim. Canti mi şebek mi bilemedim. Canti mi şe... --Roboyabamsj 17:21, 12 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Aida poster colors fixed.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:45, 14 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:EM Spectrum Properties edit tr.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:45, 14 Nisan 2009 (UTC)

Teğet gelemedi ben geldim[kaynağı değiştir]

  • Hocam kusura bakmayın bunları yerleştirirken nerden bastıysam ansiklopedik bilgi şablonuna basmışım biraz karıştı ortalık ama siz görmeden toparladım sanırım . Neyse tebrikler ne diyeyim :)--Onur Kayabaşı sms 19:49, 14 Nisan 2009 (UTC)
  • Ne zamandır böyle uyarılar almıyordum, çaylak sezonum geldi aklıma :). Yine de çabanızı takdir :) ve mesajlar için teşekkür ediyorum. İyivikiler... ho? ni! 20:26, 14 Nisan 2009 (UTC)
  • Siz de mi zamanında bu uyarılardan aldınız, hayatta inanmam :). Bu arada 5-10 dk dır uğraştığım modifiye şablonumla kendime bildirim yaparken çakışmışız, bu sefer hızlı davrandınız :) eklediğim başlıktan da öss seti haftasonuna bıraktığımı anlamışsınızdır zaten . İyi geceler.--Onur Kayabaşı sms 20:30, 14 Nisan 2009 (UTC)
  • Bu arada o yaptığım şablonu seçkin resim adaylarına eklememde bir sakınca yok değil mi . Aslında biraz daha detaylı yaptım ve seçilen resme de aynısını uygulamak istiyorum da benim yaptığımda Resim:Örnek.jpg yerine Örnek.jpg yazılması yeterli oluyor, düzenleme yapmaya emin olamadım ondan dolayı farketmeyen kullanıcıların eski kullanıcılar aynen eklerse sorun yaşar. Ne dersiniz?Bu imzasız yazı Onurkayabasi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tamam hocam, Mach yok madem Mızrak'a bildirdim durumu. Haydi iyi geceler hocam ben kaçıyorum. Kendinize iyi bakın.--Onur Kayabaşı sms 21:05, 14 Nisan 2009 (UTC)

Kaynaksız resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcıya şu mesajı yazarak haber verdim, bence silmek en doğrusu. Çünkü ciddi telif şüphesi var, telifli internet sitelerinden resim yükleyip kişisel etiketi koymuştu. Bu resimler de o dönemden kalma. Bize resimlerle ilgili bilgi de vermediği için artık silinmesi en doğrusu. Şu anki yorgunluğumla silmeye kalkarsam pek çok şeyi patlatabileceğimden, yarın sakin kafayla ilgilenmeyi tercih ederim. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 19:36, 16 Nisan 2009 (UTC)

Silinmeyi bekleyen sayfalar[kaynağı değiştir]

  • İyiakşamlar. Bu sayfaları silme yetkiniz var mıdır? Varsa bir bakabilir misiniz? Oldukça fazla sayıdalar şuan.--Reality006 21:07, 17 Nisan 2009 (UTC)

Hazır eliniz değmişken[kaynağı değiştir]

  • Şuraya da bir el atarmısınz. Teşekkürler.--Reality006 22:07, 17 Nisan 2009 (UTC)
    • Saolun. Teşekkürler.--Reality006 22:26, 17 Nisan 2009 (UTC)

Taslak olsun bizim olsun kampanyamız sizi teğet geçmiştir, hayırlı olsun --Onur Kayabaşı sms 10:51, 18 Nisan 2009 (UTC)

  • Güzel taslak olmuş, elinize sağlık. Ödülü hakettiniz :) İyivikiler... ho? ni! 11:00, 18 Nisan 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, bunları bulabildim anca. Aslında ingilizce vikide çok güzel bir madde var ancak hayatımda hiç duymadığım şeyler olduğu için çeviri çevirisel olarak doğru olsa da anlamsal biçimde nasıl bir sonuç çıkacağından emin olamadığım için kalkışmadım :). Öhm ödül neydi? --Onur Kayabaşı sms 11:06, 18 Nisan 2009 (UTC)
  • Bu arada Esaretin Bedeli (film) maddesini silmek yerine neden yönlendirmeye dönüştürdünüz tekrar anlamadım hocam. İlgili maddeye bağlantı veren tek madde vardı onu da düzelttim şimdi ve açıkçası bu şekilde aranmayacağına göre kaldırılması mümkündür diyorum :). Bir de ben sözümü tuttum, haziran a kadar kesin olarak viki-tatile çıkıyorum. Bir sorun olursa, beni çok özlerseniz () mail atabilirsiniz. Haydi kendinize iyi bakınız. Görüşmek üzere.--Onur Kayabaşı sms 14:18, 18 Nisan 2009 (UTC)
  • Esaretin Bedeli (film) sayfasını yönlendirme olarak bıraktım çünkü;
    • Bu sayfaya bağlantısı olan sayfalar vardı (artık yok, sanırım kaldırdınız)
    • Bu parantez kullanımı konusunda vikide bir karmaşa mevcut. Yarın öbür gün birileri çıkıp yeniden madde adını bu hale döndürmek isteyebilir. Belki o zaman, sayfa geçmişinde bu yönlendirmeyi görürler, madde adının bilinçli olarak parantezsiz bırakıldığını fark ederler, diye düşünüyorum. O yüzde bu yönlendirme bana göre faydalı. Viki dışı için gerçekten gereksiz, çünkü kimse böyle aramaz, ama vikiye biraz aşina kişiler için parantezli kullanım ile parantezsiz kullanım eşit aşinalıkta. Sonuçta zararı yok, bence dursun :).

Bu arada, ÖSS bitene kadar bence geri dönmeyin; sonra sizin esaretin bedeli de ağır olmasın . Biz birkaç ay sizsiz idare etmeye çalışırız... İyivikiler... ho? ni! 14:33, 18 Nisan 2009 (UTC)

  • Siz şablonu kaldırınca sayfaya baktığımda birtek sayfa vardı onu da ben kaldırayım bari demiştim :). Düşündüklerinizde haklılık payı oldukça çok, o da öyle kalsın bakalım :). Merak etmeyin dediğimi sözün geçerliliğinin biteceği güne kadar taşıyacağım merak etmeyin. Cesaretin bedeli neymiş onu öğreneceğim . Tekrardan herşey için teşekkürler. Kendinize iyi bakın.--Onur Kayabaşı sms 14:49, 18 Nisan 2009 (UTC)

Azerbaycan'dakı Tuerkler -> Türkler[kaynağı değiştir]

Çok sağolun:)) Takabeg ileti 15:12, 18 Nisan 2009 (UTC)

  • Rica ederim, ufacık bir şeydi :). İyivikiler... ho? ni! 15:14, 18 Nisan 2009 (UTC)
Azeriler maddesinde yapılan deformelerde görüldüğü gibi Vikipedi olarak bir devletin etnik politikasına yardımcı olamayacağımıza göre o anlam ayrımı maddesini açtım. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:17, 18 Nisan 2009 (UTC)

Kötü Kukla[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Kullanıcı:BurakSirek nasıl bir şey? Anladığım kadarıyla onu kendisi eklemiştir. Gerç davranışları ve hareket tarzı kuklaya benziyor da:) Yine de çocukluk yapmış olabilir. Bu durumda o şablonu kaldırmak mu doğru? Yoksa öyle mi kalsın? İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:41, 18 Nisan 2009 (UTC)

  • Geri aldım. Ya tepkisel olarak yaptı böyle bir şeyi ya da ne demek olduğunu bilmiyor. Başka bir kullanıcının kuklacısı olduğunu düşünüyorsanız, inceleme için dava oluşturalım. İyivikiler... ho? ni! 15:44, 18 Nisan 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Dava açma niyetim yoktu:) Sanırım çocukluk yapıyordur. Ne yapmam gerektiğini bilmediğim için size sordum. Görüşürüz. Takabeg ileti 15:51, 18 Nisan 2009 (UTC)

Altın Böcek[kaynağı değiştir]

Merhaba, belirtmiş olduğunuz maddenin beni ilgilendiren kısmında anlam açısından sorun yok, Elateridae familyasının takla böceği olarak adlandırılması çok doğru, maddede yalnızca latince familya adı küçük harfle başlamış birde alt yazıda italik yazılmış ayrıca takla böceği ayrı yazılması gerekiyordu onları düzeltim. Çalışmanızda başarılar diliyorum. --Karduelismsj 15:30, 19 Nisan 2009 (UTC)

Uygunsuz ka![kaynağı değiştir]

Turkish writer Emin değilim ama, sanırım uygunsuz ka! --Dolphinileti 13:26, 22 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Homonihilis. Şu sayfayı bir ziyaret eder ve oradaki ricayı yerine getirirseniz çok mutlu olurum. Sayın Levent bu isteğimi yerine getirerek beni çok mutlu etti. Umarım siz de edersiniz. İyi günler. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 09:38, Türkiye 23 Nisan 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Percolation theory[kaynağı değiştir]

Merhaba,
en:Percolation theory'nin Türkçesi "süzme teorisi" midir (webde bir yerde böyle çevrilmiş)? Yoksa "sızma teorisi" mi daha uygundur? Bu konuda bilginiz olabilir diye düşündüm. İyivikiler... ho? ni! 17:44, 23 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, süzme, süzülme, hatta filtrasyon (filtreden geçirme) olarak dahi çevrilebiliyor ama maalesef tam (ve yerleşik) Türkçe karşılığını bilmiyorum. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:56, 23 Nisan 2009 (UTC)

Yeni olduğumdan bilmiyordum. Teşekkürler. İyi günler.

>  The Emirr İletiKatkılarProjeler 14:48, 24 Nisan 2009 (UTC)

Telif Hakkı Bulunan Resimler[kaynağı değiştir]

Adil kullanım çerçevesinde bazı resimlerin(kitap kapağı, film afişi, kurum logosu) gibi resimlerin telifli olsa dahi kullanılabildiğini sanıyordum. Yanılıyor muyum_?--Akadir06 18:51, 25 Nisan 2009 (UTC)

dijital uçurum[kaynağı değiştir]

Nema problema :) İyi geceler.--Abuk SABUK♫ ♫ 01:41, 26 Nisan 2009 (UTC)

Az önce kaydolan "Heykoçepkin" adlı kullanıcının adının Vikipedi kurallarına göre uygunsuz olduğunu düşünmekteyim.--Eftal GEZER | İleti Gönder 19:18, 26 Nisan 2009 (UTC)

Telif Etiketi[kaynağı değiştir]

Resimlerin telif etiketini biliyorum.Ancak resimlere nasıl telif etiketi ekleyeceğimi bilmiyorum.Bunun için bir engelleme bile aldım.Bana açıklarmısınız;--BerkayMesaj--

The Pillowman afiş[kaynağı değiştir]

Dosya:Pillowman.jpg'deki düzeltme için teşekkürler, yüklemeden önce farkına varmamıştım. Yastık adam ve küçük Çinli çocuk size minnettardır (...okumadıysanız veya izlemediyseniz meraklandırmak için). :o)) --temaileti 07:23, 27 Nisan 2009 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Fotoğrafları değil, fotoğrafların bulunduğu sayfanın bağlantısını ekledim. Bağlantı eklemenin telif ihlâli olduğunu düşünmüyorum. Bu imzasız yazı Eftal GEZER (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Açıkçası radyoların böyle toplama albümleri oluyor ama dediğiniz gibi bunların gerçekten yayımlanıp yayımlanmadığı konusunda pek emin değilim açıkçası. İnternette bunlarla ilgili hemen hemen(!) hiçbir bilgi yer almıyor gördüğüm kadarıyla. Ayrıca birçok kez vandallığa uğramışlar ve maddeler fazla kısa. Bence silinmesi Vikipedi'nin yararına olur diye düşünüyorum. Ama yine de belki başka birilerine danışmak istersiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:48, 27 Nisan 2009 (UTC)

Kral FM En İyiler[kaynağı değiştir]

Şuana kadar hiç duymadım bu albümleri. Ne Mü-yap'ın albüm listesinde mevcut, ne de Kral FM'in sitesinde bilgi var (arşiv.org ile arayınca da yok). Ticari olarak piyasaya sürülmemiş koleksiyon albümleri veya Radyonun verdiği hediye toplama CD'ler falan olabilir. --joseph msj 17:54, 27 Nisan 2009 (UTC)

  • Size bir e-posta gönderdim (en azından gönderebildiğimi sanıyorum ). Bir bakabilir misiniz? İyivikiler... ho? ni! 17:53, 27 Nisan 2009 (UTC)
Okundu ve cevaplandı, teşekkürler. --M.M. ileti 17:57, 27 Nisan 2009 (UTC)
  • Dikkatimin epey dağınık olduğu bir zamana denk gelmiş :) Düzeltme için teşekkürler. Big Brother gibisiniz :) --Yabancımsj 18:31, 27 Nisan 2009 (UTC)

Resimlerde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis,
Anladığım kadarı ile bu telif konusu tam bir karmaşa.
Bakın basit iki örnek vereceğim;
1. 'Yardım:Resim yükleme' sayfasında aşağıdaki ibare var;

Telif hakları serbest bir siteden buldum
Sitede resimin tüm telif haklarından vazgeçilmiş olduğu bir başka değişle resimin kamu malı olarak bırakıldığı belirtiliyor ise bu sitedeki bir resmi yine kaynak göstermek kaydı ile {{KM}} şablonu ile etiketleyerek Vikipediye yükleyebilirsiniz.

Tüm hakları kamuya bırakılmış görüntü sağlayan internet sitelerinin bir kısmının listesini bu sayfada bulabilirsiniz.

Bazı kamu malı resimleri bulabileceğiniz internet siteleri:

Flickr
ibiblio
artschive

Şimdi ben 'Flickr' sitesinden bir resim ekledim ve hizmetli de onu otomatik silmeye aldı (Dosya:German_panzergrenadiere_001.jpg).


2. 'http://www.dodmedia.osd.mil/ - DoD Savunma Görsel Bilgilendirme Merkezi. Buradan alınan resimleri {{PD-USGov-Military-DVIC}} lisans şablonu ile beraber kullanın.)' şeklinde bir ibare olan bu siteden de bir resim yükledim ve şablonu da sayfaya koydum. Aynı hizmetli bu resmi de otomatik silmeye aldı (Dosya:SPADXIII 004.jpg).


Sonuç olarak nasıl bir resim bulacağız ki Viki standartlarına uysun. Zamanımızın büyük kısmını niye sildin, niye değiştirdin, kaynak ne, telif var mı gibi konularla harcıyoruz. Ben gerçekten pes ettim; ama inanın Türkçe Viki artık tıkanma sürecine girmiştir. Aşağıya Eldarion isimli arkadaşa gönderdiğim mesajı aynı dşüncelere hâlâ sahip olduğum için size de gönderiyorum.
Saygılarımla,--Cemavci 23:46, 28 Nisan 2009


Sevgili Eldarion, Silmiş oduğunuz resimler neredeyse 100 yıllık ve ne fotoğrafı çeken ne de fotoğraftaki şahıslar belli; artık anonim olmuş durumdalar. İngilizce Wiki'de böyle sayısız resim var. Üstelik kaynak da belittim. Örneğin, SPADXIII tuaf 004.jpg adlı resim hem tayyareci.com sitesinde -üzerine kendi logolarını basmışlar-, hem de Sayın Özkan Türker'in sitesinde daha net olarak var. Üstelik aynı resim Hava Kuvvetleri'nin resmi sitesinde de mevcut. Şimdi bu resmin telif hakkı kimde acaba? Bunlar artık tarihe mal olmuş ve insanlık mirası resimler bence. Üstelik bu resimler konuyu da destekliyor. Şimdi başka bir yönetici çıkıp da 'bu uçakların Hv. K. K.lığı'nda kullanıldığının kaynağı ne' diye sorsa, ne kanıt gösterebiliceğiz? Zaten araştırmanın cüzi miktarda yapıldığı, elde mevcut belgelerin arşiv değerlerinin bilinmediği bir toplumda kanımca sınırları zorluyorsunuz. Yani bir bilgiyi yazarken illaki kendimizin yaşadığı, ya da bir fotoğraf eklerken kendi çektiğimizi mi eklemek zorundayız? Malazgirt Savaşı ile ilgili madde yazmak için Sultan Alparslan'dan mı izin alacağız? Ya da bir harita koyacaksak kendimiz mi araziye çıkıp haritasını çıkaracağız? Sakın yanlış anlaşılmasın ben tarihsel, bir daha yaşanması mümkün olmayan konulardan bahsediyorum. Doğal olarak başkalarının emeklerini intihal edenlere ben de karşıyım. Fakat keyfi olduğunu düşündüğüm bu tür kısıtlamalar böyle katlanarak devam ederse Türkçe Viki'nin ömrü pek uzun olmayacak gibi geliyor bana. Zaten her işimiz işgüzarlıklar nedeniyle böyle sonuçlanmıyor mu? Son olarak amiyane tabir ile 'kraldan çok kralcı' bir durum var ortada. Saygılarımla, Cemavci--14:09, 28 Nisan 2009



Merhaba, Yüklemiş olduğunuz resimlerden,

Dosya:SPADXIII 3view 007.jpg.png Dosya:MiG21 fishbed 003.jpg Dosya:SdKfz 251 002.jpg için vermiş olduğunuz lisans bilgisinde sorun var. Bu resimleri anladığım kadarıyla bazı basılı kaynaklardan almışsınız (kitaplar ve dergiler). Bu tür yayınların genelde telif hakkı saklıdır. Öyle olmasa bile, resimlerde verdiğiniz tarihlerde Creative Commons lisansları mevcut değildi çünkü bu lisanslar 2002 Aralık ayında yayınlandı. Yani bu üç resmin orijinal kaynağında, sizin vermiş olduğunuz lisansların mevcut olması pek mümkün gözükmüyor. İki ihtimal var:

O kaynaklar kamu malıdır, O kaynakların telif hakkı saklıdır. Sizden ricam, eğer kaynaklara halen erişebiliyorsanız bu konuyu teyit etmeniz. Eğer kaynaklarda açık ve net şekilde "kamu malıdır" gibi bir ibare mevcutsa, resimlerdeki telif etiketini bu yönde değiştirmeniz gerekecektir (tabi bu ibarenin olduğu sayfayı da vikipediye yüklerseniz, telif sorunu tamamen ortadan kalkar). Yok eğer kaynakta "telif hakkı saklıdır" türünde bir ifade varsa, ya da hiçbir ifade yoksa, bu durumda resimleri silmemiz gerekecek. Şimdilik resimlere özel bir etiket ekledim, sizden gelecek cevaba göre ya etiketi kaldıracağız ya da resimleri sileceğiz. İyivikiler... ho? ni! 19:58, 28 Nisan 2009 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Cemavci" adresinden alındı. Bu imzasız yazı Cemavci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Sayın Homonihilis,

Size de merhabalar.
(Dosya:SPADXIII 004.jpg) resminin 'http://www.dodmedia.osd.mil/' - DoD Savunma Görsel Bilgilendirme Merkezi'ndeki linki aşağıdadır.

http://www.defenseimagery.mil/imagery.html#a=search&s=DF-SC-85-01772&guid=f101ce1d0a52385e3df0aa6a8e60d363198a3d62


Saygılarımla,--Cemavci 00:34, 29 Nisan 2009


Resimlerde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhabalar
İlginize, anlayışınıza ve pozitiv yaklaşımınıza çok teşekkür ederim.
Bir de

Görüşmek dileğiyle şimdilik hoşçakalın,
--Cemavci 00:57, 29 Nisan 2009 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Homonihilis , {{SM}} olması için önerdiğiniz Sait Faik Abasıyanık maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Mızrakmsj 05:06, 1 Mayıs 2009 (UTC)