Kullanıcı mesaj:Cemavci

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Cemavci![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Zentukmesaj 20:34, 14 Nisan 2008 (UTC)

Telif hakkı uyarısı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --- noumenon ʘ mesaj 21:52, 28 Nisan 2008 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --M. M. ileti 09:57, 1 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. P-38 Lightning maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarindan veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için politika ve yönergelere göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --Takabeg ileti 18:49, 20 Mayıs 2008 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 23:24, 25 Mart 2009 (UTC)


Komutanım askeri alanda katkılarınızı bekliyoruz, postallarınız boyasız kalmasın :) e.c. 20:24, 1 Nisan 2009 (UTC)

--Cem AVCI 20:29, 3 Nisan 2009 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, maddelerin tartışma sayfalarına, maddenin geliştirilmesine yönelik düşüncelerimizi yazarak imzamızı atıyoruz. Sadece imza atmamız doğru değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 21:00, 3 Nisan 2009 (UTC)

İlgin için teşekkür ederim; bazı yazdıklarım çıkmadı; henüz emekleme devresinde bile değilim ama inanın samimiyetle katkıda bulunmaya çalışıyorum.
--Cem AVCI 21:22, 3 Nisan 2009 (UTC)

Vikipedi'de samimiyete inanmak esastır zaten.. Kolay gelsin. --M. M. ileti 21:27, 3 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Takabeg, Vikipedi ile ilgili gayretleriniz takdire değer; eminim uzun saatler emek sarfediyorsunuz daha iyi bir ansiklopedi olabilmesi için. Sözü uzatmadan Hamidiye maddesi ile ilgili bazı açıklamalar yapmak istiyorum. Silinen bilgileri, [Birinci Dünya Harbinde Türk Harbi, VIII'inci Cilt "DENİZ HAREKATI" (Sayfa 84, 130-133, 386-387)] adlı kitabın çeşitli yerlerinden biraraya getirdim. Kitap Genelkurmay tarafından Harp Tarihi serisinde yayımlanmış. Doğrusu kaynakçayı nasıl gösterileceğini beceremediğimden ekleyemedim. Kitap hakkında ayrıntılı bilgi veremiyorum; çünki şu an taşınma durumları var ve her şey kutulanmış halde. Son olarak, Hamidiye Kruvazörü ile ilgili aşağıda bağlantısını verdiğim kendi sitemde de bilgiler var. Değerlendirirseniz sevinirim. Değerli çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla,

Cem AVCI

[1]

İlgin için tekrar teşekkür ederim.

--Cem AVCI 21:09, 3 Nisan 2009 (UTC)

Hamidiye Kruvazörü[kaynağı değiştir]

Selam. Burda ayni bilgileri gördüm ve tarihine baktım. O tarihte yani 14 Ocak 2006 tarihinde Türkçe Vikipedi'de Hamidiye Kruvazörü maddesi yoktu. O yüzden söz konusu kısım kaldırıldı. Bunun tarihi ise 21 Şubat 2006. Tarihleri kıyasladığımızda sorun yoktur. (Yine de kitaptan direk alındıysa kaldırılmalıdır.) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:43, 3 Nisan 2009 (UTC)

turkforum'daki arkadaş yazıyı kaynak göstermeden benim sayfadan almış. Benim yazının tarihi 2006 değil 2005 ve bu da son güncelleme tarihi; ayrıca haritaları da belirttiğim kaynaklardan ben taradım. Bence kaynak gösterildikten sonra biraz esnek olmak lazım ne de olsa öğrendiklerimizi kitaplardan öğrenmiyor muyuz? Cem AVCI ( EDİRNE ) Son Değiştirilme : Şubat 21, 2005

Tekrar selam. Anlaşıldı. Daha eskiye dayalıymış. 17 Nisan 2004. Yazı tamamen size ait mi? Takabeg ileti 00:18, 4 Nisan 2009 (UTC)

Şimdi söz konusu kısımlar geri getirdim. {{Telif ihlal}} (yani olası telif ihlal etiketi) ekledim. İmzasından hareket edersek size ait herhalde. Yine de herhangi bir hizmetliyle irtibata geçerek bu yazının kitabın yazarına değil de size ait olduğunu kanıtlamanız gerekiyor (Yani tıpkı kopyası ya da cümlenin sadece bir kısımlarını deforme edildiyse hakları size değil kitabın yazarı ya da yayıncısına ait). Ve eğer size ait olduğu kanıtlarsa o zaman bu yazıyla ilgili bütün haklarının terkedildiğini açıklamanız gerekiyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:29, 4 Nisan 2009 (UTC)

DKM Bismarck maddesindeki kronolojisi hakkında görüşün var mı acaba? O da kopyaya benziyor da:)) Ben kaçtım. Dışarı çıkmak zorundayım. Görüşürüz. Takabeg ileti 00:29, 4 Nisan 2009 (UTC)

Efendim mesajlarınızda 4 adet ~~~~ kullanırsanız otomatik olarak kendisi imza atacaktır. Burayı inceleyebilirsiniz, kolay gelsin... e.c. 00:02, 4 Nisan 2009 (UTC) O kadar eski kaydı nasıl buldun; koptum gerçekten. Bir de ne çok formalite; kafam karıştı. Neyse sen nasıl istiyorsan öyle yap. Bir de Gen.Kur. yayınlarının büyük çoğunluğunda (Harp Tarihleri bilhassa) yazar yoktur. Bunlar belgelerden bir heyet marifetiyle yazılır. DKM Bismarck maddesini araştıracağım; tercüme olabilir. Bu arada aklımdayken (Rheinübung Harekâtı/Egzersizi) konusuna değineyim. Almanca bilmiyorum ama araştırdığım kadarı ile Almanlar harekat anlamında Unternehmen kelimesini kullanıyorlar. Sadece bir tahmin olacak ama bence Egzersiz (tatbikat) kelimesinin buradaki kullanımı Nazi narsizminden başka bir şey değil. Yani biz Atlantik'e tatbikata gider gibi çıkarız demek istemiş olabilirler. Hatırlarsak Bismarck ve kardeşi Tirpitz dönemin en kudretli gemileri ve neredeyse yenilmez görüyorlar kendilerini. Bir parça spekülasyon oldu.
Cem AVCI 01:00, 4 Nisan 2009 (UTC)

  • Konusu Rheinübung Harekâtı'na gelince, Unternehmen kelimesi "Harekât" demektir. "Übung" 'un Türkçe kökenli Türkçe karşılığ "alıştırma". Ancak alıştırma hem training hem de exercise anlamlarına gelir. Yani fazla kapsamlı olduğu için alıştırma uygun olamaz. O yüzden Arapça kökenli Türkçe olan tatbikat tercih edilir. Aslında tatbikat kelimesinin de bi kaç anlamı var. Mesela Unternehmen (operasyon) de. Yine de Egzersiz'in ingilizcesi (özellikle askerî terim olarak) training olması ve Türkilizce kokmasından dolayı uygun bulamadım. Bir de Rheinübung tebirin narsizm ile alakası yoktur. Değil mi? Takabeg ileti 03:25, 4 Nisan 2009 (UTC)
+ Bir de gemi kutusu formatı oluşturmayı düşünüyroum. Türkçe Vikipedide yok değil mi? Bu konuda yardımcı olursan sevinecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:28, 4 Nisan 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Eldarion 10:31, 28 Nisan 2009 (UTC)


Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

1- Vikipedi ile ilgili fikirleriniz, yani sizin tabirinizle "kraldan çok kralcı" durumlar sizi bağlar.Bu konuyla ilgili herhangi bir rahatsızlığınız var ise şikayet sayfasını kullanmanızı öneririm. 2-Bahsettiğiniz sitelerde (tayyareci.com,hava kuvvetleri komutanlığı sitesi) içeriğin telif hakkı altında bulunduğu gayet net bir biçimde sayfa altlarında belirtilmiş. Sizin konuyla ilgili yorum/kişisel fikirleriniz Vikipedi'nin telif politikasını değiştirmez.Telif hakkının sizde olmadığı gayet açık dolayısıyla telif hakkı sizdeymiş gibi resimleri özgür lisans ile Vikipedi'ye ekleyemezsiniz.Bilginize.--Eldarion 11:28, 28 Nisan 2009 (UTC)


1. Ben bu tabir ile sizi kastetmiştim; doğrudan sizi bağlıyor. Evet sizin tavrınızdan rahatsızlığım var ve şikayet etmeyi düşünüyorum. 'Git kardeşim şikayet et; ben bildiğimi okurum' söylemi zaten en basit kaçış yolu.

2. Hava Kuvvetleri sitesinde böyle bir ibare yok; buradan bakabilirsiniz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın en güzel örneğini verdiniz. http://www.hvkk.tsk.tr/PageSub/CokluOrtam/FotoGaleri/TarihiUcaklar.aspx?pageID=17

3. Ben Viki'nin hiçbir politikasını değiştirme amacı gütmedim; telif hakkı bende demedim. Yanlış anlıyorsunuz.
Bu yazdıklarımı doğru algılamanız dileğiyle,--Cemavci 15:18, 28 Nisan 2009 (UTC)

1-Şikayet sayfası burada. Birde cevaplarınızı kendi sayfanıza değil benim sayfama yazarsanız görebilirim.Devamlı sayfanızı kontrol etmek gibi bir şansım yok.

2-Vikipedi telif hakları politikasına göre aksi belirtilmedikçe yaratılan veya yayınlanan eser sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır.Söz konusu sitede içeriğin özgür lisanslı olduğuna dair hiçbir ibare yok.Telif hakları konusunda ve Vikipedi'deki uygulanışı ile ilgili bilgi edinmenizi öneririm.Ayrıca yüklediğiniz resimlerde kaynak olarak resmin ve lisans bilgisinin direk açıldığı bir bağlantı vermeniz gerekiyor.Bilginize--Eldarion 15:31, 28 Nisan 2009 (UTC)

Sayın Metal Militia,

Eldarion takma ismini kullanan yönetici ile ufak bir polemik yaşadık. Fakat bunda herhangi bir hakaretleşme olmadı. Bununla beraber şimdi aynı yönetici yapmış olduğum hemen hemen bütün katkıları işaretliyor. Hatta bunların bazılarında dosyaların özelliklerini de görmezden geliyor. Örneğin '29 Mayıs 2008' tarihinde yüklemiş olduğum 'Supermarine Spitfire VB 'Türk Hava Kuvvetleri'.jpg' resmini HİZMETLİLER DİKKAT: 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklenmiş resimler bu gerekçeyle silinemez. şeklinde ibare olmasına rağmen Gerekçesiz bu resim, 28 Nisan 2009 tarihinden 7 gün sonra silinecektir. şeklinde işaretlemiş. Hepimiz burada Türkçe Viki'nin gelişmesi için saatlerimizi veriyoruz. Böylesine kaprisli davranışlar sadece ve sadece Türkçe Viki'ye zarar veriyor. Gerçekten de bazı arkadaşların kişisel tavırlarından dolayı Türkçe Viki'den iyice soğudum. Emeklere ve emek verme konusunda hevesli olanlara yazık oluyor.

Saygılarımla,--Cemavci 16:07, 28 Nisan 2009 (UTC)nin


Bu adil kullanım resmi gerekçesiz olduğu için silinmeye adaydır! Dosyanın Vikipedi'de kalabilmesi için adil kullanım kriterlerine uyması gerekmektedir. Ancak bu dosyada, politikaya nasıl uyduğunu açıklayan gerekçe yazılmamıştır. Kullanıldığı her madde için ayrı ayrı gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Gerekçelendirme yapılmadığı takdirde, etiketleme işleminden 7 gün sonra Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya 7 kuralı gereğince silinecektir. Gerekçesiz bu resim, 28 Nisan 2009 tarihinden 7 gün sonra silinecektir.



Yükleyen kullanıcıya mesaj:

Cem AVCI 13:48, 28 Nisan 2009 (UTC)

Resim 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklendiyse bu şablonu çıkartın, eklemeniz gereken şablon: {{Gerekçesiz-eski}} HİZMETLİLER DİKKAT: 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklenmiş resimler bu gerekçeyle silinemez.

Merhabalar, bu tür anlaşmazlık veya yanlış anlaşılmalarda en iyi çözüm, kullanıcıların birbirleriyle diyaloglarını, nezaket sınırlarını zorlamadan ve karşılıklı iyi niyet esasları çerçevesinde sürdürmeleridir. Şikayet müessesesi ancak bu çabalar çıkmaza girdiğinde çalıştırılmalıdır. Elbette hizmetliler de şikayet edilebilir, ama problemin çözüm yolları üzerinde taraflar ellerinden gelen tüm gayreti göstermiş olmalıdırlar. Lütfen Vikipedi'nin mevcut kurallarını anlamaya çalışınız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz bu ansiklopedi projesine güzel katkılarınızın devamını diliyoruz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 18:02, 28 Nisan 2009 (UTC)

Resimlerde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yüklemiş olduğunuz resimlerden,

için vermiş olduğunuz lisans bilgisinde sorun var. Bu resimleri anladığım kadarıyla bazı basılı kaynaklardan almışsınız (kitaplar ve dergiler). Bu tür yayınların genelde telif hakkı saklıdır. Öyle olmasa bile, resimlerde verdiğiniz tarihlerde Creative Commons lisansları mevcut değildi çünkü bu lisanslar 2002 Aralık ayında yayınlandı. Yani bu üç resmin orijinal kaynağında, sizin vermiş olduğunuz lisansların mevcut olması pek mümkün gözükmüyor. İki ihtimal var:

  1. O kaynaklar kamu malıdır,
  2. O kaynakların telif hakkı saklıdır.

Sizden ricam, eğer kaynaklara halen erişebiliyorsanız bu konuyu teyit etmeniz. Eğer kaynaklarda açık ve net şekilde "kamu malıdır" gibi bir ibare mevcutsa, resimlerdeki telif etiketini bu yönde değiştirmeniz gerekecektir (tabi bu ibarenin olduğu sayfayı da vikipediye yüklerseniz, telif sorunu tamamen ortadan kalkar). Yok eğer kaynakta "telif hakkı saklıdır" türünde bir ifade varsa, ya da hiçbir ifade yoksa, bu durumda resimleri silmemiz gerekecek. Şimdilik resimlere özel bir etiket ekledim, sizden gelecek cevaba göre ya etiketi kaldıracağız ya da resimleri sileceğiz. İyivikiler... ho? ni! 19:58, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Tekrar merhaba,

Öncelikle benim size yukarıda gönderdiğim mesaj, sizin bana gönderdiğiniz mesajdaki resimlerle ilgili değil. Yine de o resimlere ilişkin açıklamalar yapayım:
1. resmi Flickr'dan bulmuş olabilirsiniz. Flickr'daki resimlerin bazılarında all rights reserved, bazılarında ise some rights reserved yazar. Bu some rights reserved yazılı resimlerden çoğu Vikipediye yüklenebilir ama bazıları yüklenemez. all rights reserved olanlar ise yüklenemez. Flickr konusu biraz karışık yani, isterseniz daha sonra detaylı ve örneklerle yazarım size bu konuda. Ama söz konusu kullanıcı bilhassa resim telifi konusunda deneyimlidir ve muhtemelen size burada yaptığım açıklamalardan biri geçerlidir.
2. resimde ise ben de özellikle verdiğiniz web sitesini inceledim, ama sizin yüklediğiniz resmi o sitede bulamadım. Web sitelerinden bulunan resimlerde tıklandığında resmin bulunduğu sayfanın açılacağı bir url kaynak olarak verilmelidir. Bu resim şu anda bana göre de kaynaksız ve uygun bir kaynak vermezseniz maalesef silinecek.
Şimdi, bu iki resmi bir kenara bırakıp, size yukarıdaki mesajımda bahsettiğim resimlere gelirsek, bunlardaki konu apayrı ve telif durumunun çözülmesi gerekiyor.
Size önerim şu: Öncelikle vikipedide hiçbir hizmetli keyfi ve kişiye göre uygulama yapmaz. Bilgi eksikliğine dayalı bir hatası varsa geri alır (ki nadirdir çünkü ciddi deneyime sahip kullanıcılar zorlu bir oylama ile seçiliyorlar). Dolayısıyla, geçmişte yaşadığınız iletişim kopukluğunu bir kenara bırakın ve biraz VP:İNOV. Sonra, yüklemiş olduğunuz resimleri, telif açısından yeniden değerlendirin. Çünkü telif Vikipedi'nin özgür kalmasının temini için çok çok önemlidir. Bırakın ihlali, ihlal şüphesi bulunması hâlinde bile ilgili içerik derhal kaldırılmalıdır. Dolayısıyla bizler de buna yönelik olarak çalışıyoruz. Telif konusunda kurallarımız sıkı, ama bunu "çok kural var, böyle olursa Türkçe viki hiç büyümez" şeklinde algılamamak lazım. Aksi durumda da kontrolsüz ve kuralsız bir şekilde büyür ki o zaman da ansiklopedi olmaktan çıkar.
Bir ufak hatırlatma daha yapayım: Tüm vikipedilerde özgürce kulanılabilecek resimleri bir araya toplayan bir havuz var, adı Commons. Burada sizin ilgilendiğiniz maddelere girebilecek resimler de var, çeşitli kategori aramalarıyla bunları bulabilirsiniz. Ayrıca yakınlarda, Alman devlet arşivi buraya büyük bir bağışta bulundu. Bağışlanan resimler arasında çok kıymetli tarihi resimler de var, belki çeşitli maddelerde işinize yarayabilir. Commons'ta yer alan resimleri, Türkçe vikipediye tekrar yüklemeksizin, sanki burada yüklüymüş gibi maddelere ekleyebilirsiniz.
Uzun yazdım ama özetleyeyim: Hepimiz viki için buradayız, özel zamanımızdan feragat ederek hep beraber çalışıyoruz, kuralları harfiyet uygulamak istiyoruz ki vikimize zarar gelmesin, ve içiniz rahat olsun ki telif vs. konularında yeterli bilgi ve deneyime sahibiz. İyivikiler... ho? ni! 21:19, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Şimdi en azından bu dosyanın sorununu hallettik. Resim sayfasına bakarsanız, iki ayrı yere dış bağlantı eklediğimi göreceksiniz. Biri direkt olarak resim sayfasına gidiyor, diğeri de o sitedeki içeriğin kamu malı olduğunu anlatan sayfaya gidiyor. Bu iki bağlantı sayesinde resmin kamu malı olduğu ve vikipedide kullanılabileceği rahatlıkla teyit edilebilir. Yükleyeceğiniz resimlerde bu türden bir iki ek bilgi çok faydalı olacaktır.
    Son bir not daha, bana yazdığınız mesajlarda, daha önce yazdıklarınızı silip üzerine yeni mesajı eklerseniz, takip açısından zorluk yaşanabilir. Her yeni mesajınızı sayfanın en altına eklerseniz sevinirim. İyivikiler... ho? ni! 21:49, 28 Nisan 2009 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz ![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 10:32, 15 Haziran 2012 (UTC)

İlk EDKKK üyelerini seçmek üzere oy kullanmak için hatırlatma.[kaynağı değiştir]

Bu mesajı, Meta-Viki üzerinde farklı dillere çevrilmiş olarak bulabilirsiniz. Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.

Sevgili Wikimedia Gönüllüsü,

Bu mesajı daha önce EDKKK sürecine katılmış olduğunuz için alıyorsunuz.

Bu, Evrensel Davranış Kuralları Koordinasyon Komitesi (EDKKK) için oy kullanma süresinin 9 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceğini bildiren bir hatırlatma mesajıdır. Oylama ve oy kullanma kriterleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Meta-wiki oylama sayfasındaki bilgileri okuyun.

Evrensel Davranış Kuralları Koordinasyon Komitesi (EDKKK), EDK'nin adil ve tutarlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere kurulmuş küresel bir gruptur. Topluluk üyeleri EDKKK için başvuru yapmaya çağrılmaktadır. Daha fazla bilgi ve EDKKK'nin sorumlulukları için lütfen EDK tüzüğünü inceleyin.

Lütfen bu mesajı topluluk üyelerinizle paylaşın ki onlar da katılabilsinler.

EDK Proje Ekibi adına,

RamzyM (WMF) 22.54, 2 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla