Kullanıcı mesaj:Cat/Arşiv4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ocak[kaynağı değiştir]

Mümkün mü?[kaynağı değiştir]

Farklı maddeleri düzenleyip ana sayfaya çıkarılacak hale getirdiğinizi gördüm. Diğer dillerdeki maddelerden çok daha geniş olan Çigong maddesini de düzenleyip ana sayfaya çıkar hale getirebilirmiydiniz diye soracaktım. Maddeyi genişletebildim ama yeterince iyi bir düzenleme yapamadım. Bir diğer madde de Alternatif tıp. Birkaç düzenlemeyle sanırım o da ana sayfaya çıkacak hale gelir. Peregrinus

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Cat, {{SM}} olması için önerdiğin Hoysala mimarisi maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 15:17, 2 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Tekrar selamlar Cat, {{SM}} olması için önerdiğin Ornitorenk maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 16:14, 2 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Cat, {{SM}} olması için önerdiğin Leonardo da Vinci maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 17:37, 2 Ocak 2008 (UTC)

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:40, 2 Ocak 2008 (UTC)

İyi akşamlar Cat. Vikipedi:Günün resmindeki 29.güne ait kızböceğinin maddesini girdim. Bağlantı verebilmeniz açısından bilginiz olsun istedim. İyi çalışmalar.--neskafefincanındatürkkahvesi 20:05, 2 Ocak 2008 (UTC)

Selam Cat, mutlu yeni yıllar. Aslında Mamut maddesi hakkında yazdıklarımı tekrar silmiştim çoktan haloldu diye, ama yinede zahmet edip ilgilenmişsin, sağol. Demek Karduelis'in dalgınlığına gelmiş. Aslında kendiside o maddeye tek tük katkıda bulunmuştu. Vandalizm olunca tanıyamadı maddeyi ve acelesine geldi demek, neyse.

Türkiyenin kuşlar listesini seçkin adayı yapmışsın. Noctikula ile birlikte mavi bağlantı bırakmamışsınız. Harikasınız valla, elinize sağlık. Çok güzel olmuş.. darısı diğer listelerin başına:-) Kolay gelsin, selamlar --Erdall 05:28, 4 Ocak 2008 (UTC)

Exeter maddesi hk.[kaynağı değiştir]

İyi günler. Exeter maddesine silme etiketi konulmuş. Küçük bir miktar ilave yaparak kaynak belirttim. Yeterli olmadığı muhakkak. Ancak diğer vikipedistler tarafından daha da geliştirilebilir kanaatindeyim. Silinmemeli diye düşünüyorum. Son haline bir göz atar mısınız? İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 11:20, 5 Ocak 2008 (UTC)

  • İlginize teşekkür ederim. Elinize sağlık. Güzel olmuş. Nedense bir maddenin silinmesine pek kıyamıyorum. Biraz fazla mı duygusalım ne! Biraz emekle geliştirmek ve yapıcı olmak bana daha sıcak geliyor. Ama ansiklopedi de değer kazanmalı, basitleşmemeli elbette. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı 11:52, 5 Ocak 2008 (UTC)

Silinecek maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba, bahsettiginiz maddelere ben bir "haftanin isbirligi" cercevesinde sadece resim eklemistim. Bahsettiginiz kriterlerden haberim var. Kendi actigim maddelerine bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Su siralar vaktim olmadigi icin de maalesef madde gelistirmek konusunda yardimci olamayacagim. Tesekkurler, iyi calismalar... BrechtProscenium 00:10, 7 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Cat, kaliteli madde adayı olan Kars´ın ilgili sayfasında Kars Merkez belde ve köyleri şablonunda isteğiniz üzere ilçeleri yukarı alıp, köyleri aşağıya çektim. Tekrar incelerseniz sevinirim. Vikitopluluğumuzda beğenirse böyle kalabilir. İyi çalışmalar. Cologne6 15:15, 12 Ocak 2008 (UTC)

  • cat selam, ana sayfada iki sıçan olmuş, şu fındık faresi biraz beklese daha iyi olmaz mı ne dersin? :) kolay gelsin.. --kibelemesaj 22:34, 14 Ocak 2008 (UTC)
yok öyle sayfada iki fare birden görünce, hani istersen dedim.. ben yarın akşama kadar bir daha bakmayıveririm olur biter..:) --kibelemesaj 22:42, 14 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba !

Kötü Türkçem için, affedersiniz.

Maddesiniz için teşekkür ederim ve tebrik olsun !

Ama...

  • 1) Yeni taslak kategori: Keseli-taslak===

Yeni taslak kategorisi var : {{keseli-taslak}}

Teşekkürler.

Saygıyla,

Dünya vatandaşı 21:12, 15 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Bence siz de Vikipedi'ye yaptığınız katkılardan dolayı büyük bir teşekkürü hak ediyorsunuz. Bunu da şurada görüyoruz zaten . Kolay gelsin, iyi çalışmalar!--Dsmurat 13:51, 17 Ocak 2008 (UTC)

Seçkin liste[kaynağı değiştir]

Selamlar Cat, {{SL}} olması için önerdiğin Türkiye Türler Listesi/Kuşlar (Aves) listesi Vikipedi topluluğunca SL olamaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 21:50, 17 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar Cat.Ana sayfayı yeni değiştirdin ama Bobby Fischer'ı ana sayfaya koyabiliriz. sanırım dün ölmüş ama yine de geçde olsa koyalım derim.--Eldarionileti 23:11, 18 Ocak 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Youtube'a konulan erişim engelini taşısak mı ana sayfaya?--Dsmurat 23:23, 18 Ocak 2008 (UTC)

Elinize sağlık süperrr... Vallahi tam güncel maddeler günü olmuş. Bir daha bunu zor yaşarız... --Dsmurat 23:34, 18 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfa projesi[kaynağı değiştir]

Bugünlerde Köy Çeşmesi'nde ana sayfa hakkında bir tartışma var. Günün maddesiyle ilgilenen az sayıdaki kişiden biri olarak, sizin de bununla ilgilenebileceğinizi düşündüm. Bir ana sayfa projesi düşünülüyor. İsterseniz görüşünüzü bir belirtin... Kolay gelsin... --Dsmurat 14:23, 22 Ocak 2008 (UTC)

  • Ana sayfaya Uğur Mumcu'yu koymamız çok iyi oldu; ama kitap ve bomba simgesi o anı hatırlatıyor. Bu bana çok üzücü ve iç acıtıcı geldi. Başka birşey düşünemez miyiz? Teşekkürler... --Dsmurat 22:51, 23 Ocak 2008 (UTC)
Sağolun. Söz konusu resim zaten böyle bir durum hakkında tasarlanmış sanırım; fakat bu maddenin diğer maddelere göre özel bir hassasiyeti var. İlgilendiğiniz için teşekkürler... --Dsmurat 23:00, 23 Ocak 2008 (UTC)
Benim de ayrılmam gerekli, şu an için uygun birşey bulamadım. Şimdilik böyle dursun artık. --Dsmurat 23:10, 23 Ocak 2008 (UTC)

çifte minareli medrese[kaynağı değiştir]

bilgiler sivas valiliği sitesinden alınmadır. telif hakkı kesinlikle yoktur.

Selamlar Cat, {{SR}} olması için önerdiğin A street from Cunda Island.JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:56, 24 Ocak 2008 (UTC)

uyarı verdinizde ne yaptım anlayamadım bilmediğim başlıkları değiştirmiyorum son derece tarafsız davranıyorum.Ansiklopedi dili kullanıyorum.Bir ırkı veya milleti yücelten sözler kullanmıyorum.Hatam ne söylerseniz sevinirim birde neyleri sileceksiniz?--Türkişi 20:46, 24 Ocak 2008 (UTC)

teşekkürler iyi çalışmalar...--Türkişi 21:07, 24 Ocak 2008 (UTC)

Hiç düşünmemiştim bu benzerliği. Sadece ana sayfaya çıktığını görünce biraz makyaj yapayım dedim. :) --Math34 23:54, 24 Ocak 2008 (UTC)

İyi akşamlar, bu akşam hangi maddeleri ana sayfaya koyacağını planladınız mı? Eğer Heath Ledger'ı ana sayfadan çıkaracaksanız; kibrit ve sincaplar yeni çıktı, onlar kalacaksa kibriti ortaya alıp, en üste bugünden Osman Gazi'yi koyabilirsiniz. Bu konunun uzmanı sizsiniz tabii... --Dsmurat 21:23, 25 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Cirsium arvense with Bees Richard Bartz.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 11:32, 26 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Bee mid air.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 11:32, 26 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Catrinas 2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 11:32, 26 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Palais de la Decouverte Tyrannosaurus rex p1050042.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 11:32, 26 Ocak 2008 (UTC)
Gözümden kaçmış sanırım Karabekir Paşa. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --Dsmurat 11:58, 26 Ocak 2008 (UTC)

Sevgili dostum, Homeomorfizma ile ilgilenmeye çalışacağım, biliyorsun şu an bilim maddesi üzerinde yoğun bir çalışmam var, bu maddeyi bitirdikten sonra zaten diğer bilim maddelerine de geniş olarak el atacağım. Irc ye gelsene, sevgilerimle... --Elmacenderesi E=mc2 22:48, 26 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar, Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki yorumunuzu anlayamadım. Açıklar mısınız?--Machiavelli' msj 22:06, 29 Ocak 2008 (UTC)

Bunun için ufak bir-iki hediyede benden olsun. İyi çalışmalar. (: --neskafefincanındatürkkahvesi 21:17, 30 Ocak 2008 (UTC)

Şubat[kaynağı değiştir]

Gunun resmine dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama 1 Ocak'ta anasayfaya cikan resim oldugunu hatirliyorum ben. Bu sayfadaki Yesilbas ordegimizin anasayfada yer almasi gerekmiyor muydu? Iyi calismalar, kolay gelsin.--neskafefincanındatürkkahvesi 10:16, 1 Şubat 2008 (UTC)

Yukarda bahsetigim islemle ilgilenildi. Iyi calismalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 12:29, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Helix pomatia june01.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:24, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Plastic- and Nylonzipper.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:30, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Alpinistes Aiguille du Midi 03.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:34, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Sitta-carolinensis-001.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:51, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Okonjima Lioness.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:00, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Elephant Kruger 2003.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:04, 1 Şubat 2008 (UTC)

Ah, ne teşekkürü[kaynağı değiştir]

Yahu ne teşekkürü, birimiz Vikipedi, vikipedi hepimiz için :-)--88.239.151.203 23:18, 1 Şubat 2008 (UTC)


Merhaba! Sizi aktif gördüğüm için bildireyim dedim: Bugün Yapay zekâ maddesine vandalizm yapıldı. Ancak sayfanın boyutunun büyük olması sebebiyle değişikliği geri alamadım. İlgilenebilir misiniz? Kolay gelsin!
burak ileti 19:14, 2 Şubat 2008 (UTC)

Çalışmanızı böldüysem kusura bakmayın. Evet, olucak inşallah 100.000 madde. Tekrardan kolay gelsin!
burak ileti 19:23, 2 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Wine grapes baja.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Normalsi - Mirek 'Koniu' Mazurczyk 02.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Pesca con muffa.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Easter eggs - straw decoration.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Chmury warstwy.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Raccoon (Procyon lotor) 3.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:48, 3 Şubat 2008 (UTC)

Köy çeşmesinde bahsi geçen "seçkin olma yolunda ilerleyen 11 madde" hangileri. Böyle bir liste mi var? Bir vakit bulduğunuzda bigilendirirseniz sevinirim.--2ulus 15:38, 5 Şubat 2008 (UTC)

ÇOK ÖNEMLİ[kaynağı değiştir]

Yöneticisiniz ve size bir şey soruyorum:Ben bir konu açmak istiyorum uzun ayrıntılı ve çok başlık altında incelenebileceğini düşünüyorum.Bu konu hakkında çok aratırma yaptım ve araştırmalarımı bitirmeyi düşünüyorum.Konunun adı:Savaş aldatmaları yani savaşlar içerisinde zafere katkı sağlayan düşmanı şaşırtmaya yönelik hileler.Bu başlık altında pek çok hile var.Ben bu hileleri birbir yapmak ardından tek bir yere basınca hepsini bir sayfa içinde göütülemek istiyorum.Hem bu konu yapılırsa savaşları araştıranlar daha çk bilgi edinebilecek.Ayrıca ben Askeri tarih projesinede üyeyim orada bir link oluşturabilirmiyim.Gerçekten çok kapsamlıbir konu olacak.İçerisinde benimbbölerek hazırladığım:

-birinci dünya savaşı başlığı altında batı ve doğu avrupa,çanakkale ve filistin cephelerini işleyeceğim.

-kurtuluş savaşı başlığı altında batı doğu ve güney cephelerini işleyeceğim.

-ikinci dünya savaşı başlığı altında batı kuzey ve doğu avrupa cephelerini,kuzey afrika cephesini ve uzakdoğu pasifik cephesini işleyeceğim.

-Vietnam savaşı,arap israil savaşları,kore savaşı,1974 kıbrıs barış harekatı ve 1991 körfez savaşı le sonrasınıda birer birer tek başlık altında toplamayı düşünüyorum.

Yazdıklarımı okuyup soruğum sorulara umarım çabuk cevap verirsiniz.Ben yakında başlamayı düşünüyorum ve bu maddelerin ortalıkta darmadağın olmasını isemyorum.Lütfen tek linkte anlam ayrımı gibi bir sayfada olmasını sağlarmısınız.

ELİNİZDEN GELDİĞİNCE ÇABUK CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...--Türkişi 19:52, 5 Şubat 2008 (UTC)

Hoca Efendi:))[kaynağı değiştir]

Selam Cat. Elinize sağlık. Ancak hayat kısmı toptan gitmiş görünüyor. Tamir edeyim mi? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:11, 6 Şubat 2008 (UTC)

Facebook-Vikipedi[kaynağı değiştir]

Lütfen bunu reklam olarak anlamayın.


Merhaba,Facebook'ta "Vikipedi Türkiye (Wikipedia Turkey) üyeleri" adında bir grup açtım.Vikipedi'ye girmeden Facebook'tan madde istekleri yazılabiliyor.Ama şu an hiç bir kullanıcı yok.Bu mesajı tanıdığınız bütün vikipedistlere göndermeye çalışırsanız sevinirim.Şu an hiç üye olmadığı için sayfayı gösteremiyorum.Ama gruba üye olmak isteyen facebook'lu vikipedistler Kucukyumurcakozgur mesaj sayfamdan mesaj yollayabilirler. İyi Günler... ---- KüçükYumurcakÖzgür  11:20, 8 Şubat 2008 (UTC)

Kullanıcı:Kucukyumurcakozgur'ün attığı seri mesajlar spam sayılır mı? karar veremedim, uyarı yazmadım.. Levent Abi ileti 11:35, 8 Şubat 2008 (UTC)

özür dilerim[kaynağı değiştir]

mesajlar için özür dilerim.böyle bir şey olduğunu bilseydim asla yapmazdım.---- KüçükYumurcakÖzgür  12:25, 8 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar ,tartışma sayfasına yazdım ama burada da başka bir konuyu dile getireyim, ana sayfada daha önce bazı kitaplar yayınlandı ki bunlardan biri Teksas çizgi romanıydı ve topluluğun itirazı olmadı. Bana sorarsanız o da reklam olarak algılanabilir ama sanırım vikipedi'nin okuma - okutma ruhuna paralellik sağladığı için kitaplara iltimas geçilebilir. Dediğim gibi bu konuda şahsen konsensüs oluşmasından ya da kriter belirlenmesinden yanayım --88.239.148.83 18:10, 8 Şubat 2008 (UTC)
Evet ana sayfa ile ilgilenmek zor olabilir. :-) Vakit buldukça ana sayfaya öneride bulunurum. İyi çalışmalar--88.239.148.83 18:30, 8 Şubat 2008 (UTC)
Ben de öyle :) ayrıca yanlış da anlama lütfen suçlamak, hop çekmek falan değildi amacım. Kolay gelsin. -- 16 18:35, 8 Şubat 2008 (UTC)

Bir konuda yardımınızı rica edeceğim. Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen üzücü yangının Vikipedi'de de bulunması gerektiğini düşünüyorum. Ancak konuya uygun bir başlık bulamadım. Vikipedi'de ki deneğiminiz nedeniyle bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşündüm. İyi çalışmalar.-- Arjety ileti 18:54, 9 Şubat 2008 (UTC)

Günaydın, şu anda uçamayan en büyük kanatlar maddesi ana sayfada , önümüzdeki günlerde Uçabilen en büyük kanatlar maddesini ana sayfada kullanabilirsiniz. Sadece bir fikir:-) İyi çalışmalar--88.239.149.156 11:38, 10 Şubat 2008 (UTC)

özür dilerim[kaynağı değiştir]

ben yaptığım yanlışı göremedim acaba söylermisiniz daha acemiyim çünküGamzes 11:51, 10 Şubat 2008 (UTC)

TEŞEKKÜR EDERİM[kaynağı değiştir]

verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederimgamzes 12:02, 10 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi:Resim kullanma kilavuzu[kaynağı değiştir]

Selam Cat. Vikipedi:Resim kullanma kilavuzu nedir? Anlayamadım. İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:09, 10 Şubat 2008 (UTC)

Selam Cat, teşekkürler umarım sizde iyisinizdir. Noumenon geçenlerde köy çeşmesinde tüm ana sayfa tasarımların birbirine benzediğini yazdığını görünce değişik birşeyler deneyesim geldi ve adobe photoshop programı ile bir iki başlık yazısı grafikleri hazırladım. Ayrıca Katalanca Vikipedinin anasayfasında kullanılan çok sayfalı şablonu (Metakutu) myskrider'in yardımı ile Vikipedimize getirdik. 10 dakka önce ilk kez kullanma denemeleri yaptım (tasarım sayfamın en altında). Bu metakutularla çok güzel şeyler yapabiliriz. Örneğin birde yeni kullanıcılara gönderdiğimiz hoşgeldin mesajını Metakutu şeklinde yeniden yapabiliriz, daha düzgün olur. Sizde denek isterseniz: Şablon:Metakutu. Gösterdiğiniz şablonlar gerçekten faydalı, kullanırım. Ben sadece daha kaliteli bir görünüm üzerinde çalışıyorum, umarım sizin işinize karışmış olmamışımdır. Sonunda fikirlerimizi birleştirebiliriz muhakkak. Teşekkürler, selamlar --Erdall 20:18, 10 Şubat 2008 (UTC)

Daha basıt anlaşılabilir hale getirdim: Metakutu kullanma talimatı. Umarım işinize yarar. Ben şimdilik çıkmam lazım, kolay gelsin selamlar. --Erdall 20:31, 10 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Ben sayfa ismimi değiştirmiştim. Onu geri alırken tartışma sayfamda yazılanlar silinmiş. Geri getirebilirmisiniz--JAF 09:14, 11 Şubat 2008 (UTC)

Sayfamı taşıyabilir misiniz?--JAF 09:47, 11 Şubat 2008 (UTC)

biyoloji (sistematik botanik) alanında bazı familyalarda yanlızca resim ve cinsler bulunuyor. herhangi bir morfolojik ve anatomik özellikten bahsedilmemiş. Bu familyalara gerekli bilgileri eklememde ve düzenlememde bi sakınca olmaz dimi?. teşekkür; bioyilmaz

Tekrardan merhaba. 3 sorum olacak size. 1. Taksobitki kullandığım zaman, sistematik kısmında yanlışlıklar oluyor. Örn. Plantae ((Bitkiler) gibi ve diğer taksonlar çok küçük görünüyor. Taksokutu kullandığım zaman sorun düzeliyor. 2. Açdığımız maddeyi arama motorunda nasıl yayınlıyoruz (http://www.google.com.tr gibi) 3. Bazı maddelerinde kategorisi olmuyor. Yeni bir kategori nereden ekleyebiliriz.

Lütfen kusuruma bakmayın bir türlü beceremedim. Sadece bu 3 sorun kaldı. Diğerlerinde herhangi bir sorunum yok. Şimdiden teşekkür ederim.

Bioyilmaz

Sayın Cat. Ben Zoologist. Vikipedi'ye yüklediğim bilgileri, kendi kişisel web sitemde de yayımlayabilir miyim acaba? En kısa zaman da cevabınızı bekliyorum. İyi günler. --(c) 2008 Zoologist 15:23, 13 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Pinguicula vulgaris.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Amanite tue-mouche.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Australia Cairns 01.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Höckerschwan Cygnus olor 5 Richard Bartz.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Mantid August 2007-1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Hydrangea macrophylla - Hortensia hydrangea.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Fly December 2007-20.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Ribes sanguineum blossom (aka).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)


Selamlar Cat, {{SR}} olması için önerdiğin Plectorhinchus chaetodonoides.JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:37, 14 Şubat 2008 (UTC)

Oho, ben uğraşamam o kadar, size kolay gelsin.Cankut 16:39, 16 Şubat 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Günün maddesini olması önerilen sayfada Kosova'yı yarın bağımsızlığını ilan edeceği için aday gösterdim ancak ülkeler katekorisine mi yoksa gündem kategorisine mi gireceği konusunda şüphe duydum ve son olarak ülkeler ile ilgili bölüme ekledim. Umarım sorun olmaz. Saygılarımla.-- Arjety ileti 19:11, 16 Şubat 2008 (UTC)

Kosova bağımsızlığını ilan mı etti?--Tuz 21:03, 16 Şubat 2008 (UTC)

İnşallah, bakalım:) Ama ortada kesin bir şey olmadığı için anasayfaya yeni devlet adıyla çıkarmak doğru mu?--Tuz 21:08, 16 Şubat 2008 (UTC)

Evet bugünkü gazeteleri okudum. Şu sorun ki Kosova başkanı yarın ilan edeceğiz diye bir söylemde bulunmamış. Sadece tahmini bir şey. Aylardır şu gün, bu gün ilan edecek diye teoriler var zaten. Bence Tartışmalı bölge: Kosova diye anasayfaya koyup yarın ilan edilirse yeni bir devlet yapmak vikipedinin geleceği öngörmeyen bugünü yazan bir ansiklopedi olması bakımından en iyi davranış olacaktır. Teşekkürler.--Tuz 21:14, 16 Şubat 2008 (UTC)

Yorumumu dikkate aldığınız için teşekkürler. İyui çalışmalar dilerim, aynı zamanda iyi geceler.--Tuz 21:16, 16 Şubat 2008 (UTC)

Konunun kesinlik kazandı arnavut kanalları da bunu doğuluyor (Arnavut kanallarını izliyor ve anlayabiliyorum) ama Tuz un söylediği doğru onlar ilan etmeden bizim yazmamız yanlış olur. Ancak başlıkta yeni kurulacak devlete atıfta bulunmak ilgi çekme açısından önemli diye düşünüyorum. Balkanlarda yeni bir devlete doğru gibi bi başlıkta olabilir. Saygılarımla.-- Arjety ileti 21:24, 16 Şubat 2008 (UTC)

Mart[kaynağı değiştir]

Türkiye Türler Listesi/Kemikli Balıklar (Osteichthyes)sayfasındaki çalışmaya yardım etmenizi istiyorum. Maalesef sayfa tek başma bitiremeyeceğim kadar büyük.:)Teşekkürler. İyi çalışmalar. Kaan 123ileti

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:The Photographer.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tèmpanos (iceberg) Lago Argentino Brazo Norte Patagonia Argentina Luca Galuzzi 2005.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:M82 Chandra HST Spitzer.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Shipwreck of the SS American Star on the shore of Fuerteventura.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Australian cart.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tram interior edit1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Columbia.sts-1.01.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:58, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Expirimental.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:59, 20 Şubat 2008 (UTC)

Elinize sağlık![kaynağı değiştir]

Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Bugünkü diğer maddelerde çok ilgi çekici. Tam günün maddeleri :) Kolay gelsin! -- Dsmuratileti 23:00, 22 Şubat 2008 (UTC)

  • Hazır elinize sağlık mesajı bulmuşken altına yazayım. Dün uluslararası anadil günüydü, bu gün Son eyak maddesini ana sayfaya taşımanız tam denk geldi, resim konusunda da araştırma yapıp tam cuk oturan resim bulmuşsunuz, elinize sağlık Not: Dün Açık radyo'da uluslararası anadil günü dolayıyla Marie Smith'in eyak dilinde yaptığı bir konuşma banttan yayınlanmış ben de "inşallah bugün ana sayfada yayınlanır" diye düşünmüştüm:-)--88.239.51.231 23:38, 22 Şubat 2008 (UTC)

Şablon:taksokuşda yaptığın değişikliğin nedenini açıklarmısın --Karduelismsj 13:41, 23 Şubat 2008 (UTC)

Acaba sizde farklı bende farklı mı gözüküyor. Çünkü bende latince kısım büyük türkçe kısmıda küçük gözüküyor. --Karduelismsj 15:11, 23 Şubat 2008 (UTC)

hımm bende farklı gözüküyor o yüzden değişiklik yapmıştır önemli olan benim nasıl gördüğüm değil düzeltelim. --Karduelismsj 15:20, 23 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Parthenon from south.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:36, 23 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:A day panorama - digital art.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:36, 23 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Zebra Botswana edit02.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:36, 23 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:MC Rotfeuerfisch.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:36, 23 Şubat 2008 (UTC)

jelena jankovic ingilizceden çeviri yardim acil çünkü çok fazla

haftanın çevirisi hangi bölümde

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Klee Wagenmoos 01.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Abies koreana (szyszki).JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:MC Siedleragame.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Sepiola atlantica.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Citrus fruits.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:PalmercarpenterA.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Chicago Union Station 1943.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Breithorn Enzian 2005-06-11.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 13:10, 27 Şubat 2008 (UTC)

Vaktiniz olursa mart ayı içersinde anasayfada yer alacak olan resimlerin altyazılarının çevirisinde yardımcı olabilir misiniz? Çoğunu çevirdim, ama terimsel olanlara pek dokunmak istemedim, teşekkürler. Cat msj 10:42, 27 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Cat, öncelikle resim listesini baz aldığın şablondaki hatayı düzelttim. Dolayısıyla çevirmiş bulunduğun 2007 yılının Ağustos ayının resim listesi güme gitti. Yeni listeyi kopyaladım ama henüz çevirmeye başlamadım. Mart ayı başlamadan çeviririz. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:01, 28 Şubat 2008 (UTC)

Geç farketmek ya da hiç farketmemek önemli değil ki; burada yararlı ve güzel işler yapıyor olmanın farkındasınız, ve sürdürüyorsunuz; bu bana yeter. Hepimizin nice viki-yıllarını burada kutlarız umarım. Sevgiyle, saygıyla, teşekkürler. Levent Abi ileti 05:07, 29 Şubat 2008 (UTC)

Seçkin resim adayı[kaynağı değiştir]

Hazır sizi bulmuşken söyleyeyim, burada sorduğum soruya bakarsanız sevinirim. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 07:53, 6 Mart 2008 (UTC)

Ne Değişti[kaynağı değiştir]

Merhaba Cat, Niçin Gül Erda'nın 1993'te çıkardığı Ne Değişti albümü için yazdıklarımı sildiniz. Lütfen onları yerine koyabilir misiniz? Çünkü bu bilgileri bulurken canım çıktı. Hatta bunların doğru olduğunu sana kanıtlayabilirim.--Cemşentin 21:52, 7 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Table-cloth 2008-1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:53, 8 Mart 2008 (UTC)

Merhaba cat, yine rahatsız edeceğim ama alt sınıf, alt takım ve alt familya gibi iki kelimeden oluşan taksonomik birimler Türk Dil Kurumuna göre ayrı yazılması gerekiyormuş daha önce bende bitişik yazmıştım uyardılar http://www.tdk.gov.tr/TR/sozbul.ASPX?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F75456518CA&Kelime=alt%20familya&EskiSoz=familya&GeriDon=2 Karduelismsj 09:54, 9 Mart 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Günün maddesi adaylıkları için kullanılan kategorilerde eksikliklerin olduğunu düşünerek ve bu maddeleri çeşitlendireceğini umarak "Edebiyat", "Tiyatro ve Opera", "Hukuk" ve "Psikoloji ve Sosyoloji" başlıklarını ekledim. Size de bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:15, 10 Mart 2008 (UTC)

  • Hoş sürpriziniz için çok teşekkür ederim. Vikiye nice güzel katkıları el birliğiyle sağlamak dileğiyle. --Yabancımsj 07:18, 11 Mart 2008 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

çok saol yardımların için <:D :D> gamzes 20:10, 10 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Plagiomnium affine laminazellen.jpeg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:24, 11 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar !

Kaplan kum köpekbalığı : bu makale ...

  • kontrolu
  • iyileşmesi
  • Türkçeleşmesi
  • düzeltmeleri
  • taksokutusu

hoş geldi

Teşekkürler

Saygılar Dünya vatandaşı 08:53, 12 Mart 2008 (UTC)

Merhaba, bende sonradan fark ettim ancak bu görünüm yalnızca tembel hayvan sayfasında çıkıyor diğer maddelerde rastlanmıyor. --Karduelismsj 10:15, 12 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Biandintz eta zaldiak - modified2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Bradypus.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Salmonlarvakils.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Aeshna cyanea - head close-up (aka).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Street musician.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Misc pollen.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:58, 14 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Crassula capitella 2 edit.jpg'de yazdığınız gibi resimdeki bitkinin adını yeşim ağacı olarak düzelttim. Kaan 123 16:56, 19 Mart 2008 (UTC)

Mevlit Kandili[kaynağı değiştir]

Bu haliyle ana sayfaya çıkabilir bence. Bir bakarsanız sevinirim. [1] Bir de ana sayfadaki Arthur C. Clarke maddesinde solumun yetmezliği yazıyor; doğrusu solunum yetmezliği olacak. -- Dsmuratileti 18:54, 19 Mart 2008 (UTC)

Şu anda fazla vaktim olmadığından maalesef ilgilenemeyeceğim. Seneye inşallah... İyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 19:23, 19 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Geldiğinizde Vikipedi:Günün maddesi'ne bakarsanız sevinirim. Ana sayfaya çıkmak için Doğu Perinçek maddesi sizi bekliyor... -- Dsmuratileti 17:42, 22 Mart 2008 (UTC)

  • Ben de birazdan çıkacaktım; ama jet hızıyla ana sayfada görünce şaşırdım . Elinize sağlık! -- Dsmuratileti 17:53, 22 Mart 2008 (UTC)


çok uzun sürdürdü[kaynağı değiştir]

Şu konuyu bir sonuca bağlayabilir miyiz? http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Bulgaristan%27%C4%B1n_illeri --darkhorn ileti 20:45, 23 Mart 2008 (UTC)

Bir güncel madde daha[kaynağı değiştir]

  • VP:GM'de "İlgi çeken bir konu, tercihen günün popüler konularına uygun ya da gün dönümü ile alakalı olması" diyor; ben de bunun hatrına bir güncel madde daha önerdim ana sayfa için. Belki haberlerde görmüşsünüzdür, üzücü bir olay yaşandı bugün ve ben de ana sayfaya çıkması için önerdim ilgili bilimadamını. Müsait olduğunuzda ilgilenirseniz sevinirim. iyi çalışmalar! -- Dsmuratileti 20:17, 24 Mart 2008 (UTC)
  • Eldarion da VP:GM'ye yazdığımı görmüş ve yardımcı oldu. Ama yine de teşekkürler!... -- Dsmuratileti 20:43, 24 Mart 2008 (UTC)

Denetçi adayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Cat bu sayfadaki oyumu neden sildiğinizi öğrenebilir miyim? Mızrakmsj 23:38, 24 Mart 2008 (UTC)

Açıkcası bende neye uğradığımı şaşırdım. Kendi kendime neee bunu Cat'mi yaptı? diye düşündüm. Gerçi size yazdıktan sonra, sizin oyumu bir yanlışlık sonucu sildiğinizi düşündüm. Gerçektende öyle olmuş. Neyse size kolay gelsin diyerekten iyi çalışmalar dilerim. Mızrakmsj 23:47, 24 Mart 2008 (UTC)

Özür dilerim[kaynağı değiştir]

Aslında bakmıştım fakat katkıların her ikisin yerini yanlış görmüşüm.Kusura bakmayın.İşallah anonim kullanıcı benim yüzümden Vikipedi`den soğumaz.--Vay 19:00, 25 Mart 2008 (UTC)

Nisan[kaynağı değiştir]

Eğer bu maddeyi siz başlattıysanız böcekler ve eklembacaklılar kısmını da yapınız.-Deniz Yayla ileti

Hızlı sil ile işaretli portalları sildiğiniz için elinize sağlık. Ben de kaç gündür "acaba ne zaman silinecek?" diye bekliyordum. Ben de, bu portalların maddelerdeki şablon ve bağlantılarını çıkarmaya uğraşacağım. Bir de anasayfa tasarımınız için de ayrıca bir elinize sağlık . Kolay gelsin, iyi Vikilemeler... -- Dsmuratileti 21:17, 5 Nisan 2008 (UTC)

Adaylık seçimi bugün bitti, ilginize teşekkür ederim. Levent Abi ileti 13:51, 6 Nisan 2008 (UTC)

bu sayfayı siz başlattıysanız lütfen kırmızı olan yerleri maviye çevirin.

Hücre Bölünmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Hücre bölünmesi maddesinde kullanılan resim:Three cell growth types.png resmini Türkçeleştirmek istiyorum. Ama maddeyi açan kişi olarak size bir şey sormam gerekli. Resimdeki "Binary fission" ifade ile maddede geçen amitoz aynı mıdır? Ben aynı diye biliyorum, ancak emin olamadım. Aynı ise Türkçe resimde "Binary fission" yerine "amitoz" kullanacağım. (Bize okulda bunu amitoz diye öğretmişlerdi. Herhalde hâlâ böyledir...) homonihilis ileti 21:33, 8 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, Hücre bölünmesi maddesindeki Tükçeleştirilmiş resme bir bakar mısınız? Düzeltilmesi gereken bir terim varsa bildirirseniz sevinirim. homonihilis ileti 18:35, 10 Nisan 2008 (UTC)
Gerekli değişiklik yapıldı. Teşekkürler. homonihilis ileti 20:41, 12 Nisan 2008 (UTC)

Tarafınızdan oluşturulan "Şablon:Kullanıcı Explorersevmez" için hızlı sil etiketi konmuştu. Gerekçesini haklı buldum, bekletmeli şekilde silinecek olarak değiştirdim. Görüşünüzü açıklarsanız sevinirim. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 05:43, 10 Nisan 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Cumhuriyet mitingi maddesi için şu resmi koysak daha mı estetik durur acaba? Çünkü, şu andaki resimde Anıtkabir biraz eğri duruyor gibi geldi. Ne dersiniz? Hem de resim, SR adayı... İyi geceler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 21:52, 13 Nisan 2008 (UTC)

  • Elinize sağlık... İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 21:58, 13 Nisan 2008 (UTC)

İtalya'da seçimleri kazanan Silvio Berlusconi‎'yi ekleyebilirmisiniz. Teşekkürler.Yzkoc 12:06, 15 Nisan 2008 (UTC)

Ana sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

Resim:Anasayfa düğmesi3.png Selam Cat. Senin Kullanıcı:Cat/şablon14 sayfanda düğmelerin altındaki bağlantıların sağa sola kaydığını gördüm, yardımcı olmak istedim ama çözemedim. Ama zaten resimlerin kendileri düğme oldukları için yazıları resimlere ekleyince belki daha düzgün durur diye düşündüm ve şunları yaptım:

Ancak tıkla şablonu içine koyunca eklediğim yazı küçülüyor:

[[Dosya:|35px|Vikipedi:Dizin]]

Sağ tarafta gördüğün gibi normal resim olarak gösterince yazı normal büyüklüğünde çıkıyor ama tıkla şablonu içinde küçülüyor. Valla ben artık pes ettim, eğer bu esrarengiz sorunun sebebini biliyorsan bu düğmeleri kullanabilirsin, ama sende nedenini bilmiyorsan lütfen bu düğmeleri sil. Selamlar --Erdall 04:37, 18 Nisan 2008 (UTC)

Selam Cat, teşekkürler iyiyim tanrıya şükür. Umarım sende iyisindir. Sorunu çözmüşsün, eline sağlık. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Erdall 03:53, 21 Nisan 2008 (UTC)

Bunu nasıl bir şablon olarak çıkarabilirim(Yönetici olduğunuz için size sordum)? Kullanıcı adı veya IP adresinizin erişimi durdurulmuştur Erişiminiz yönetici Örnek kullanıcı tarafından durdurulmuştur Sebep:# 5 Vandalizm (Vikipedi engelleme politikasına bakınız)--78.184.40.113 14:03, 21 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Aynı saatlerde girmiyoruz galiba, rastlamışken bir merhaba demek istedim. Yoğun olduğunuzu tahmin ettiğim bu dönemde, özellikle ana sayfa tasarımı çalışmalarınız nedeniyle teşekkürler. Seçkin içeriğe yakışır bir ana sayfamız olacak gibi görünüyor. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 08:59, 24 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Frühlingsblumen Krokus.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Geastrum 20070721.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Rope-03235.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Adansonia grandidieri04.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Reflection in a soap bubble edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)
Selamlar Cat, {{SR}} olması için önerdiğin Fly Agaric mushroom 2.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 10:06, 29 Nisan 2008 (UTC)

Bici bici resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Senin Commons'a "self-made" olarak yüklediğin bu resme, "Lezzetin İzinde" adlı bir web sitesinde 11 Ağustos 2005'te yazılmış bir makalede rastladım. Sitenin altında "Lezzetin İzinde© 2005-2006 Bu sitede bulunan tüm içerik; örneğin fotoğraflar ve metinler Başak Gürbüz Derman'a aittir. Lezzetin İzinde sitesine ait içerik ve fotoğraflar, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine göre "izin alınmaksızın" hiçbir amaçla çoğaltılamaz, kopya edilemez, manyetik ortama (Bilgisayar, CD, Disket vs) aktarılamaz." yazıyor. Eğer resim seninse, sözkonusu site ciddi bir telif ihlali yapıyor, uyarmalıyız; ama oradan aldıysan, Vikipedi'ye koyamayız. Bir ihtimal de, senin o sitenin sahibi olman. O hâlde de, sözkonusu sayfanın lisans durumunu değiştirmen gerekir.
Resmi yükleyenin sen olduğunu görünce, sil etiketi vb. koymadan sana yazayım dedim. Umarım doğru şeyler yazmışımdır, kusurum varsa affola . İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 21:45, 29 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, açıkçası yazdığınız mesajı iyi mi yoksa kötü mü algılamalıyım kestiremedim. Zira amaç~, kusur bulmak için uğraş vermişlik gibi geldi bana. Her neyse, açıklamamı şöyle yapmaya çalışayım; bu resime daha önce çok da fazla önemsemeyip belirtmediğim screenshot olduğunu belirten, ayrıca 1 , 2, 3 4 gibi resmin ilgili linki pek çok sitede geçen, ama sizin yolladığınız forum sitesinin asıl kaynağı olduğu sanılan bilgileri ekledim. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde silinebilir, ancak tam olarak telif lisansınının neyi kapsadığını belirtmeyen bir forum sitesinden alınmış bir görüntü için benden ziyade commons yetkililerinin kara vermesini yeğelerim. Yine de anasayfadaki ve maddedeki resimleri değiştirdim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cat msj 23:18, 29 Nisan 2008 (UTC)
Ben genelde "siz" diye hitap ederim; fakat size samimi bir yazı yazmak için sen diye hitap etmişim. Sizin "Sizli-benli" hitap şeklini tercih ettiğinizi unutmuşum, kusura bakmayınız. Altta da zaten "kusurum varsa affola" diye yazmıştım. Siz, "Z"lere vurgulama yapınca, ben de açıklama ihtiyacı hissettim.
Neyse, gelelim esas konuya... Eğer kötü bir düşüncem olsaydı; size belirtmeden Commons'a gider, resmin silinmesi için istekte bulunurdum. Ki eğer biri bunu yapsaydı da, o kişiye "kötü niyetli" diyemeyiz zaten, çünkü bunu Dsmurat değil de, söz gelimi George görseydi direkt öyle yapardı, sonra da ileti sayfanıza bilgilendirme şablonu koyardı.
Yeni yüklediğiniz bu resme, birincisindeki kamu malı etiketini ve "self-made" yazısını eklemeden ilgili bağlantıyı koymuşsunuz; ama bu, o resmin öyle ya da böyle bir biçimde telif ihlali yarattığını göstermez mi?
Aslında bunun yeri burası değil Commons; ama ben size sadece bilgilendirmek için bir yazı yazmıştım, eğer resmin sahibi sizseniz uyarın, değilseniz değiştirmeliyiz diye. Umarım doğru algılanmıştır yazdıklarım, yanlış anlaşılmayı istemem. İyi çalışmalar... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 23:37, 29 Nisan 2008 (UTC)

Mayıs[kaynağı değiştir]

Merhaba, mesajınıza geç cevap verebildim, kusura bakmayın. Bana sen demenizi aslında çok sorun ettiğim için değil, daha önce alışık olmadığım bir tavırla aynı anda ilk kez sen demenizle bir derdim olduğu için sanırım böyle bir tepki aldınız, bunların tesadüfü için üzgünüm. Resim konusuna gelince dediğim gibi ben yapmam gerekenleri yaptığımı düşünüyorum, artık gerisi Commons'ın bileceği iş. Neyse, bu kadar küçük şeyler işin birbirimizi kırdığımıza yazık oldu, ama telafisi iyi niyet varolduğu sürece çabuk olur diye umalım :) Teşekkürler ve saygılar. Cat msj 22:19, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Tabii ki, her zaman önemli olan iyi niyet. Haklısınız, bu kadar küçük bir şey için yazık oldu gerçekten... Çalışmalarınızda başarılar, barışçıl tavrınız için de teşekkürler. Saygılarımla... -- Dsmuratileti 10:07, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Çok enteresan baş kedi de yok mu? :))) --Boyalikus 09:45, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar Cat, {{SR}} olması için önerdiğin Jokulsarlon lake, Iceland.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:11, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Ana sayfa içeriği[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Cinsel ayrımcılık maddesindeki resmin arka planı temiz olan svg versiyonu vardı. Maddede değiştirdim. Ana sayfada da değişse daha güzel mi olur acaba?
İyivikiler... homonihilis ileti 11:12, 7 Mayıs 2008 (UTC)

merhaba, göknar>köknar tartışmasını daha önce kibele yapmıştım. Türkdil kurumu köknar diyor olabilir köknarın kullanımı hiç yaygın değil bütün botanik kitaplarında ve diğer kaynaklarda göknar olarak geçer her yerde bu isimle anılır özellikle bu konuda insiyatifimi kullanmak istiyorum. --Karduelismsj 11:29, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı ödülü için teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mızrakmsj 10:34, 9 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba Cat, umarım iyisindir. Eski bir vikici olarak fırsatım oldu biraz düzeltme yapayım istedim. Uzun süredir bakmıyordum (neredeyse bir yıldır) birileri bayağı eklemeler yapmış onları kontrol ediyorum.--85.101.254.210 01:32, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba! Ben Zoologist. Hizmetliliğe aday oldum. Bir bakarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Bundan sonra Vikipedi için daha çok şey yapabilmeyi umuyorum. Günün maddelerinin ana sayfaya çıkarılmasıyla ilgili olarak da her zaman yardıma hazırım. Şu anda o konuda işler gayet iyi yürüyor ama yoğun olduğunuz dönemlerde veya şu aralar da elimden ne gelirse yapmak isterim. Lütfen gerekirse beni haberdar edin. Tekrar teşekkürler, sevgiler. --Yabancımsj 08:25, 17 Mayıs 2008 (UTC)

  • Aday göstermeye devam edeceğim, hiç merak etmeyin. Zaten bir süre sonra vikigezintilerimde her maddeye, ana sayfaya çıkmaya uygun mu diye bakar oldum. (Herhalde siz de öylesinizdir.) Bu arada aklıma gelmişken, biraz daha geliştirebilirsem ileride gulaşı ana sayfaya önerebilirim. O maddedeki kırmızı biberi bibere yönlendirirsem, yanlış bir şey yapmış olmam değil mi? --Yabancımsj 08:42, 17 Mayıs 2008 (UTC)
  • en.viki'de de red peppers'a tıklayınca Capsicum'a yöneltiyor, o yüzden sormuştum. Yönlendirmeyi yaparım da, madde içine açıklamayı bir biyolog yapsa nasıl olur? Hakim olmadığım bir konuda yanlış bir şey yazmak istemem çünkü. Bu arada statik ip - dinamik ip ayrımını vandalizmin devam edip etmediğine bakarak mı yapıyoruz? Açıkçası o ayrımdan emin olamadığım için o şekilde verdim engeli. (Sorularım bitmiyor, herhalde ilk mesajı yazdığınıza pişman olmuşsunuzdur :) --Yabancımsj 09:12, 17 Mayıs 2008 (UTC)
  • Ama o kısıtlı vakti (özellikle günün maddeleri açısından) çok iyi değerlendiriyorsunuz bence. Engel meselesini anladım, bundan sonra dikkat edeceğim :) Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. (Bu arada biber maddesine müdahale acil değil. Olmazsa, ben gulaşı geliştirdikten sonra tekrar haberdar ederim sizi.) --Yabancımsj 09:41, 17 Mayıs 2008 (UTC)

8 Mayıs'da cinsel ayrımcılık maddesinden çıkardığım çift madde şablonunu koymam gerektiğini şimdi hatırladım ve geri döndüm ama siz unutmayıp koymuşsunuz, teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Cat msj 08:02, 18 Mayıs 2008 (UTC)

O vakadan sonra Anasayfaya da bakıyorum:) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:06, 18 Mayıs 2008 (UTC)


Yoksa beni mi bekliyordunuz? --144.122.250.197 Senin Wikipedi'dan başka bir işin yok mu? Hayırlı bişeyler, yalanlarla dolu bir siteyi desteklemekten başka? İnsanlığa kötü hizmette bulunuyorsun. Dışarı çık, gez, dolaş... --144.122

Bu yaşa gelmişsiniz, okuduğunuzu anlamıyorsunuz, sizi de yönetici yapmışlar, al işte. ben de bunu diyorum. Bu wikipedia'dan hayır gelmez, yöneticiler okuduklarını anlamıyorsa, kullanıcıların oluşturdığu sayfalarda ne hayır gelir? -144.122

Merhaba Cat, buraya bir not bıraktım. Mantar maddesi ile ilgilenebilir misin. Çayören, Divriği ile uğraşıyorum o nedenle mantara fazla bakamadım. Kolay gelsin.--88.234.20.126 13:47, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Sevgili Cat; 144.122.250.217 nolu IP, baya bir vandalizm yapmış. Duruma gerekli müdahaleyi yapabilirseniz sevinirim.

Saygılar, Hmd92 17:18, 18 Mayıs 2008 (UTC)


Sayın Cat,

İzel'in albümleri sayfasının Vikipedi'ye uygun düzende olmadığı yazıyor.Yardım edebilir misiniz....

Saygılar,

İzelaşığı

19 Mayıs 2008

  • Merhabalar. Şu SRA'da başlık yazmayı unuttunuz sanırım. Hatırlatayım, dedim. Kolay gelsin. Bu iletiye yanıt yazmanıza gerek yok. Teşekkürler.  Burak ileti 07:31, 24 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tekrardan merhabalar. Kısa burunlu kirpi adaylığında yaptığınız değişklik için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, kolay gelsin.  Burak ileti 07:49, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Cat. Sayga (anlam ayrımı)'daki Sayga (şehir) maddesi daha önce açılmıştır. Doğu Türkistan'da olduğu yazılıyordu. Fakat söz konusu şehri bulamadık ve madde silindi. Gerçekten var mıdır? Takabeg ileti 07:48, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar. Pürtüklü semender maddesinde dikkatimi çekti. Madde adının yazdığı yerin ve bilimsel sınıflandırma yazan yerin zemininin renkli olması gerekmiyor mu, beyaz görünüyor da? Karduelis'e belirttim, bende böyle bir problem yok dedi. Size de sormak istedim. İyi çalışmalar --neskafefincanındatürkkahvesi 09:42, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dsmurat'ın şurada yazdığı not üzerine ben de düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Kimi zaman gündem nedeniyle ana sayfaya maddeler taşıyoruz ve günün maddeleri iki günde bir yenilendiği için bunlar bazen bir gün bile ana sayfada yer alamadan kaldırılıyor. Dün çıkan Nuri Bilge Ceylan bir gün bile yer alamadı örneğin ana sayfada. Bu gibi durumlarda iki günde bir düzenini de bozmayacak şekilde bu gibi maddelerin ana sayfada üç gün kalmasının sakıncası olmadığını düşünüyorum. Malum Cannes henüz gündemden düşmedi, dolayısıyla madde hâlâ gündem maddesi özelliğine sahipti. Örneğin Eskişehirspor 2007-2008 Sezonu maddesi yerine onun kalması tercih edilebilirdi bence. Bu konuda görüşünüz nedir acaba?

Bir de, eğer ana sayfaya madde çıkarma konusunda yoğunluğunuzdan kaynaklanan bir sıkıntı yaşıyorsanız, bunu zaman zaman bana paslamanız mümkün. Ben düzeni bozuyor gibi olmamak için müdahale etmiyorum ama, gördüğüm kadarıyla vikiye bazen yalnızca maddeleri ana sayfaya çıkarmak için girebiliyorsunuz. Bunları yalnızca yükü paylaşmaya gönüllü olduğumu açıklamak için yazıyorum. Sizin de görüşünüzü öğrenmek isterim. Teşekkürler, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 06:13, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Bakayım ama, tartışma geçmişini bilmiyorum, incelemem lazım madde uzunmuş :)) yaparız bişeyler :)--Boyalikus 06:15, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar merhaba şöyle bir göz gezdirdim, taraflı bir durumu yok gibi.. Yani ben rastlamadım açıkçası. Kaynak kısmıda iyi neticede Seçkin madde seçmeyeceğiz. Ayrıca aşağıda link olarak verilmemiş ama kitap isimleride verilmiş. şablonları kim koydu bilmiyorum ama bence taraflı yada kaynaksız değil. --Boyalikus 06:35, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar. Pürtüklü semender maddesinde dikkatimi çekti. Madde adının yazdığı yerin ve bilimsel sınıflandırma yazan yerin zemininin renkli olması gerekmiyor mu, beyaz görünüyor da? Karduelis'e belirttim, bende böyle bir problem yok dedi. Size de sormak istedim. İyi çalışmalar --neskafefincanındatürkkahvesi 09:42, 24 Mayıs 2008 (UTC)

İlgilenmesine ilgilenirimde düzeldiğini anlamam çok zor çünkü bende renkli gözüküyor, hani tv kanalları çekmediğinde tv'nin yanındaki çatıdakine sağa çevir sola çevir diye uyarır ya ayarlamak için ona benzer bir durum söz konusu. Bir hata varmı bakalım gerekli değişiklikleri yapalım sorarız. --Karduelismsj 07:25, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Mozilladan baktım dediğiniz gibi beyaz gözüküyordu düzeltme işi o yüzden hızlı oldu, iyi günler --Karduelismsj 07:52, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dsmurat'ın şurada yazdığı not üzerine ben de düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Kimi zaman gündem nedeniyle ana sayfaya maddeler taşıyoruz ve günün maddeleri iki günde bir yenilendiği için bunlar bazen bir gün bile ana sayfada yer alamadan kaldırılıyor. Dün çıkan Nuri Bilge Ceylan bir gün bile yer alamadı örneğin ana sayfada. Bu gibi durumlarda iki günde bir düzenini de bozmayacak şekilde bu gibi maddelerin ana sayfada üç gün kalmasının sakıncası olmadığını düşünüyorum. Malum Cannes henüz gündemden düşmedi, dolayısıyla madde hâlâ gündem maddesi özelliğine sahipti. Örneğin Eskişehirspor 2007-2008 Sezonu maddesi yerine onun kalması tercih edilebilirdi bence. Bu konuda görüşünüz nedir acaba?

Bir de, eğer ana sayfaya madde çıkarma konusunda yoğunluğunuzdan kaynaklanan bir sıkıntı yaşıyorsanız, bunu zaman zaman bana paslamanız mümkün. Ben düzeni bozuyor gibi olmamak için müdahale etmiyorum ama, gördüğüm kadarıyla vikiye bazen yalnızca maddeleri ana sayfaya çıkarmak için girebiliyorsunuz. Bunları yalnızca yükü paylaşmaya gönüllü olduğumu açıklamak için yazıyorum. Sizin de görüşünüzü öğrenmek isterim. Teşekkürler, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 06:13, 27 Mayıs 2008 (UTC)

  • Ben de ana sayfadaki maddelerin sürekli güncel kalması gerektiği kanısında değilim. Zaten böyle düşünüyor olsam, diğer konu başlıkları altındaki maddelerden çok gündem maddelerini aday göstermeye öncelik verirdim; böyle yapmadığımı sanırım farketmişsinizdir. Yukarıda da belirttiğim gibi bu konuda sizin fikrinizi almak istemiştim. Zira doğru sonuçlara tartışılarak, fikir alış verişiyle varılabileceğine inanıyorum. "Mutlu olmak" nereden çıktı anlayamadım, herhangi bir maddenin ana sayfada bir, iki ya da üç gün kalması benim mutluluğumu etkilemez. "Suç" nereden çıktı, onu da anlamadım, elbette her kullanıcının istek ve görüşleri dikkate alınacak; ancak, sizinle aynı fikirde olmamaları sizi "suçlu" buldukları anlamına gelmez. En azından kendi adıma böyle düşünmem. Yine de yazdıklarımdan sizi suçladığım sonucunu çıkardıysanız ben özür dilerim, kendimi ifade edememişim. Yukarıda özellikle "Bunları yalnızca yükü paylaşmaya gönüllü olduğumu açıklamak için yazıyorum." ifadesini kullandım. Herhangi bir şeyi "güle güle kullanmak" arzusuyla değil. Burada yapılan her bir katkının özveriyle, fedakârlıkla yapıldığını bilen biri olarak, üstlenilen herhangi bir işe "kullanılacak bir şey" olarak bakmam. Tatil şablonu koymanızla rahat edecek o "herkes" içinde de kendimi görmem. Dilerdim ki yukarıdaki mesajım, sizin buraya uğramakla gösterdiğiniz özveriye karşılık bir "ben de yanınızdayım, dilediğiniz zaman o yükü paylaşırım" mesajı olarak algılansın. Ancak sizin tatil şablonu koymanızla rahatlayacağımı, tam olarak neyi kastettiniz bilemiyorum ama "benim de istediğim bir şeyi güle güle kullanacağımı" düşünüyorsanız, zaten ben kendimi hiç doğru dürüst ifade edememişim demektir. --Yabancımsj 06:51, 27 Mayıs 2008 (UTC)
  • Rica ederim, ama böylesi mesajlar gerçekten insanın şevkini kırıyor. Hele de aynı yerde yan yana katkı yaptığınız kullanıcılardan birinden geldiğinde. Ben her şekilde yapıcı eleştirinin ya da fikir alış verişinin viki içinde ve dışında yarar sağlayacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle bence, asıl bu gibi düşüncelerimi paylaşmayıp kendime saklamam yanlış olurdu. Sizin de bence katkılarınızın azalması nedeniyle kendinizi suçlamanıza gerek yok. Hepimizin viki dışında bir hayatı ve bir sürü sorumluluğu var. Dolayısıyla buraya ne zaman ne kadar vakit ayırabileceğimizin hiç bir garantisi yok. Lütfen günün maddeleriyle de eskisi gibi ilgilenmeye devam edin. Ben aday göstermeye eskisi gibi devam edeceğim, dilediğiniz zaman siz de bana önerilerinizi ve varsa gördüğünüz yanlışları yazın lütfen. Kolay gelsin. --Yabancımsj 07:13, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Bakayım ama, tartışma geçmişini bilmiyorum, incelemem lazım madde uzunmuş :)) yaparız bişeyler :)--Boyalikus 06:15, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar merhaba şöyle bir göz gezdirdim, taraflı bir durumu yok gibi.. Yani ben rastlamadım açıkçası. Kaynak kısmıda iyi neticede Seçkin madde seçmeyeceğiz. Ayrıca aşağıda link olarak verilmemiş ama kitap isimleride verilmiş. şablonları kim koydu bilmiyorum ama bence taraflı yada kaynaksız değil. --Boyalikus 06:35, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Tartışma sayfasına da yazdım, kaynak belirt şablonu koyulsa yeterli çünkü geniş referansa gerek bir durum yok. Herhangi bir Türkiye siyasi tarihi kitabı açılsa aşağı yukarı aynı şeyler yazar.. Bu yüzdende taraflı olduğunu düşünmüyorum, tartışma sayfasında belirtilirse devam ederiz.. Kolay gelsin :)--Boyalikus 06:46, 27 Mayıs 2008 (UTC)

  • Günün maddesine aday gösterirken veya ana sayfaya taşırken maddeye dikkatli bakmayınca böyle şeyler gözden kaçabiliyor elbette. Ben sadece taraflı veya hiç bir kaynağı olmayan maddelerin ana sayfaya çıkmalarını uygun bulmadığım için bir şey söylemek istemiştim ama gördüğüm kadarıyla Boyalikus maddeyle ilgilenmiş ve maddenin düzenli bir sürüme ulaşması az zamanda sağlanmış. Fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim. --60.240.112.112 06:56, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Şablon yapımı konusunda bilgi verirseniz sevinirim.Otomobil maddeleri için şablon hazırlamak istiyorum...iyi çalışmalar.--Yurekli74 07:53, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Madde üzerinde çalışıyorum.[kaynağı değiştir]

Hazır ilham perilerim gelmişken,otomobil maddelerine hızlı bir giriş yapmak istedim.Herkese mesaj atmadım.Attığım kişiler,Vikipedi hizmetlileriydi.Ayrıca ben var olan şablonlar konusunda soru sormadım.TR Vikipedi'de olmayan ancak EN-Wikipedia'da olan şablonlar konusunda bilgi almak istedim.Teşekkürler.--Yurekli74 08:02, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Epey sıkıntı ve gereksiz zaman kaybına sokmuşum sizi; kusura bakmayın. Maddeleri, yeterli kaynağa ve gerekli tarafsızlığa sahip olduğunu düşünerek; ana sayfaya çıkacak kısımlarını da özenle yazarak önermiştim. Sabahleyin, bu maddelerin ana sayfaya çıkışıyla ilgili yorumlarınızı "sabah sabah arkası kesilmeyen mesajlar içinde" yazdığınızı ümit ederek, iyi niyetinizi görüyorum. Sonuçta benimki nacizane bir öneriydi...
    Güncel maddeler konusunda ilgim malum; güncel maddelerin artması ve ana sayfada görünmesinin yararına inanıyorum. Bunların Vikipedi'ye yararlı olduğunu düşündüğümden de, bunlar olunca mutlu oluyorum. Örneğin Phoenix (uzay aracı) maddesinin başlatıldığını gördüğümde gerçekten mutlu olmuş ve hemen ana sayfaya önermiştim.
    Günlük hayatın yoğunluğu hepimizi etkiliyor; fakat fırsat buldukça Vikipedi'de katkılarınızı görmek bize de, size de iyi gelecektir. İyi VikiTatiller (size de, bana da)... -- Dsmuratileti 17:45, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Şartlı desteğinizi şimdi okudum. Şartınıza katılıyorum, fakat o şartı tamamlamak için maalesef yeterince Türkçem yoktur. Lütfen siz yapabilirmisiniz? Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, maddenin yanlışlıklarını bana belirtip, düzelteyim, çünkü ben gerçekten hata bulamıyorum (ana dilim Türkçe değil). Çok teşekkürler. Runningfridgesrule 21:39, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Haziran[kaynağı değiştir]

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Selam... Her ne kadar 3 adet katılımla iki haftadan uzun süren bir işbirliğinde 1. olmak üzdüyse de, Barnstar için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Math34 09:47, 1 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Cat. Günün maddelerini sen ana sayfaya çıkardığın için sana sorayım dedim. Bu gece vandallar ana sayfadaki maddelere dadanınca merak ettim. Ana sayfaya çıkan maddelere kayıtlı olmayan kullanıcılar için engelleme yapılabilir mi? Hem o gün için en çok ziyaret edilen sayfaların bir iki dakikada olsa, vandal haliyle kalması (biraz olsun) engellenir, hem de ilk hedef olmazlar... --Math34 00:16, 4 Haziran 2008 (UTC)

Selam Cat, Ana sayfanın en üstündeki şablona "Türkçe" kelimesi eklenince firefox'ta ikonlarda kayma sorunu oluşuyor. Bu sebeple bu sorun çözülene kadar şimdilik çıkardım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 21:53, 10 Haziran 2008 (UTC)

Maalesef diğer değişikliğinizle birlikte kayma sorunu devam ediyor. Gerçekten hassa bir şablon. Yaptığınız değişiklikle ilgilenip, uygulamak için bir çözüm yolu arayacağım. Bende teşekkür ederim.--Machiavelli' msj 23:01, 10 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı:Mach/Çalışma odası bu haliyle bahsettiğiniz sorun oluşuyor mu?--Machiavelli' msj 23:12, 10 Haziran 2008 (UTC)

İnternet tarayıcınız tam ekran boyutunda mı?--Machiavelli' msj 00:12, 11 Haziran 2008 (UTC)
Birde hangi tarayıcı, bütün tarayıcılarda mı aynı görüyorsunuz?--Machiavelli' msj 00:16, 11 Haziran 2008 (UTC)

Operada da Mozilla firefoxda da düzgün görünüyor yüklediklerinizde. Bilgisayarım/C/Program files/Internet explorer da "iexplore" adında bir dosya olması lazım. sağ tıklayıp özelliklerden "ayrıntılar" bölümünde "dosya sürümünde" hangi sürüm olduğunu bulabilirsiniz. Internet explorer 7 olmadığı kesin. Ya 6 ya da daha eski, 5. 3-4 kişiye kanalımızdan da sordum. Son sürümlerinde üçünde de düzgün görünüyor şu anda.--Machiavelli' msj 00:40, 11 Haziran 2008 (UTC)

Dizinin ve diğer ikonların kayması konusunda birden çok şikayet aldık ancak. Demek ki düzgün değilmiş. IE 6 da denedim sizin gösterdiğiniz şekilde çıkmadı kanalımızdaki bir kullanıcıya sordum onda da ie 6 da bu tip bir sorundan bahsetmedi. sizinki ie5 olabilir. eğer öyleyse %1 in içindesiniz demektir.[2]+ kanaldaki kullanıcılar--Machiavelli' msj 00:47, 11 Haziran 2008 (UTC)

Ana sayfa ile ilgili değişikliği önce kendi alt sayflarınızda yapıp bütün browserlarda doğru çalıştığına emin olduktan sonra değiştiriniz. Şablonda yaptığınız değişiklik Ana sayfayı etkilemekte.--Machiavelli' msj 12:09, 12 Haziran 2008 (UTC)

En çok kullanılan tarayıcı ie6 değildir. http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp her geçen gün kullanıcı sayısıda hızla azalmaktadır. Şu ankinde Firefox'ta bir sorun var mı? Yok. Operada bir sorun var mı? Yok (güzellik çirkinlik demiyorum hata, bozukluk diyorum) İE7 de bir sorun var mıdır? Yok. İE6 da sorun var mı kimilerinde var kimilernde yok. Sizin yaptığınızda firefoxta ve İE7 de sorunludur, hatalıdır.--Machiavelli' msj 12:21, 12 Haziran 2008 (UTC)

Ana sayfanın bu halinde bir sorun var mı?--Machiavelli' msj 17:19, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Bu kadar kızmanızın luzmü var mıdır, Sayın Cat? Orada sadece İrlanda'nın Avrupa Birliği'nden ayrıldığını; bunun araştırılıp İsrlanda maddesinde değişiklik yapılmasını ve anasayfaya konulabileceğini belirttim. İletiniz için teşekkürler, sizlerle konuşurken daha dikkâtli olurum.

Üyeniz Uğurcuk ileti 07:44, 15 Haziran 2008 (UTC)

GSR bölümünde arşiv ve diğer Srler için yazısının fazla küçültülmüş olduğunu düşünüyorum bu sebeple biraz büyülttüm. İki gün sonra aktif hale gelecek. Vikipedi:Anasayfa yeni başlık'taki stiller alt tarafı etkilemiyor. Tekrar ve tekrar tek tek gözden geçirdim yazı stilleri için kullanılmış "div style" ile açılmış her satır ardından gene </div> ile kapatılmış. Şablonlarda düzgün olarak kapaılmış. alt tarafı kesinlikle etkilemediğini söyleyebilirim. İsterseniz yukarıdaki bağlantıda değiştire tıklayıp şablonun bittikten sonrası kısmı için rastgele birşeyler yazın ve önizlemeye bakın normal viki fontuyla karşılaşacaksınız. Yani aşağıyı etkilemiyor. Aynı şekilde Ana sayfanın diğer kısımları içinde kullanılan "div style" satırlarıda doğru kullanılmış. Ana sayfadaki şablonların belirtilen sorunlarla alakası yoktur. Resimde Che maddesi kullanılmış. Ana sayfada Che maddesine doğrudan hiçbir bağlantı verilmemiştir. Bağlantı verilen sayfa Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/24. Hafta 2008'dir. Bununda Che maddesiyle iç bağlantı vermek dışında bir bağlantısı yoktur. Bu sayfa oluşturulurken Che maddesindeki bir bölümün kopyalayıp yapıştırılmasından ibarettir. Aslında belirtilen sorunda açık değildir henüz. --Machiavelli' msj 12:59, 15 Haziran 2008 (UTC)

Temmuz[kaynağı değiştir]

  • Siz gelen kadar dileyen diğer hizmetlilerin de katkısıyla elimden geldiğince göz kulak olurum. Döndüğünüzde devam edersiniz. İyi tatiller dilerim. --Yabancımsj 08:27, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Köy çeşmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Cat. Siz galiba köy çeşmesinden sorumlusunuz. Ben az önce haziran ayı kayıtlarını arşive taşıdım. Temmuz kayıtlarıyla sayfa çok uzun olmuştu. Bilginize. Mızrakmsj 19:28, 8 Temmuz 2008 (UTC)

  • Hoş geldiniz. Günün maddelerinin bu gece ya da yarın sabah değiştirilmesi gerekiyor, bilginiz olsun. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 20:20, 18 Temmuz 2008 (UTC)

kısa mesaj oluşturma konusunda[kaynağı değiştir]

maddelerin hepsini bir bir geliştiricem sadece simdilik bilgi kutularını hazırlıyorum, tüm diskografiyi düzenlicem ,--Qtk 16:15, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Spiritual Healing e bakın isterseniz. direk silinecekler arasına konmuş , biraz üzüldüm dogrusu... mesajdan sonra yapsaydınız yapacagınızı.. --Qtk 16:27, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler mesajınız için. Hoşbulduk. Ama bişey anladım ki ilk önce kodları hazırlıyım diğer yazı yerlerini bu işler bitince yaparım gibi bişi demicem bi daha :D --Qtk 16:45, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Günün maddesi şablonu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar...
    Vikipedi'ye geri döndünüz sanırım; eğer öyleyse hoşgeldiniz. Bir ricam olacaktı, ana sayfaya çıkmış maddeleri görebilmemiz açısından. Günün maddesi olarak ana sayfaya çıkan maddelerin tartışma sayfalarına örneğin {{Günün maddesi|21 Temmuz|2008}} olarak günün maddesi şablonunu ekleyebilirseniz sevinirim. Kolaylıklar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:39, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar Cat Vikipedi:Günün seçkin resmi/Temmuz 2008 korunmuş versiyonları günden öncesinden yapman uygun değil, bu sebeple sildim (bkz:Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge). Bir de 24 Temmuz için bir animasyon koymuşsun ancak bu şekilde çıkması uygun değil. Animasyonların nasıl Ana sayfaya çıkması gerektiği gene aynı yönerge sayfasında yazmakta. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:10, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar selamlar Cat, birşey soracaktım. GSR'lerde korunmuş versiyonlaru nasıl oluşturdun? Çünkü normalde oluşması gereken şu: [3]. Ancak senin oluşturduğun şu şekilde olmuş: [4]. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:27, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, bu gece ya da yarın sabahın erken saatlerinde günün maddelerini güncelleyebilir misiniz uygunsanız ya da başka bir hizmetliye durumu belirtirseniz sevirim acilen şehir dışına çıkıyorum 2 günde bir değişmeleri gerekiyor maddelerin bildiğiniz gibi. Kolay gelsin sevgi ve saygılar. Cat msj 15:23, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, ilgilenmeye çalışırım. Teşekkürler, iyi yolculuklar. --M. M. ileti 15:29, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Zarif hediyeniz için teşekkürler. Elimden geldiğince, her zaman yardıma hazırım. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 06:00, 28 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ne demeli nasıl kutlamalı? Hani bir atasözü vardır; "kendi düşen ağlamaz" Mutluluklar dilerim. Levent Abi ileti 18:58, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Ağustos[kaynağı değiştir]

  • Günaydın; Kibele ana sayfadaki seçkin resimde "vahim bir durum" olduğundan sözetmiş, ilgilenmemi istemiş ama baktım vce göremedim.? Galiba hala uyanamadım.. Bakman mümkün mü? Levent Abi ileti 06:22, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Hızlı yanıt için ben de teşekkür eder ve şunu anımsatırım. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 06:28, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Cat, biraz gec olacak ama tebrik eder mutluluklar dilerim! Citrat 15:44, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Selam, sanırım günün resmi şablonunda korunmuş versiyonu oluşturmak istemişsiniz, bir nevi olmuş da ancak korunmuş versiyon için değiştirden sonra en başı yani şu yazının [[{{GSR öndeğer]] kısmı silip, yerine [[{{subst:GSR kutu]] yazıp bırakmanız gerekmekte. Biraz tuhaf bir şablon ama sanırım bugünkü sorun o yüzden olmuş. Yine de elinize sağlık, çabanız için teşekkürler. Mach bana en fazla bir-iki günlük korunmuş versiyon oluşturmamı söylediği için önceden hepsini hazırlamıyodum ama böyle sorunlar oluşmasın diye hazır olarak bırakmamız daha doğru olacak sanırım. Bu arada zannedersem yine burlardasınız, bu yüzden tatile kaçtığım 4 gün boyunca anasayfa günün maddelerini yine size emanet edebilirim sanırım :) (bu gece değişecekler) teşekkürler, iyi ve serin çalışmalar dilerim... Cat msj 14:14, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Selam, geçenlerde de aynı şey olmuş, onda da bir başka kullanıcı yardım etmişti. Sabah sabah anasayfada GSR'ni göremeyince oluyor bu panik halleri bende nedense (bir psikologa görünme vakti geldi galiba). GM konusunda ise içiniz rahat olsun, 7/24 buralardayız nasılsa :) İyi eğlenceler. --M. M. ileti 15:03, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Beraat Kandiliniz Mübarek olsun.--Aycanileti 20:06, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Mandarin ordegi ..Mandalina ordegi degil[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Su anda Mandalina ordegi adi verilmis bir madde tartismasina isminiz var. Cok rica ediyorum lutfen bu acayip, gulunc ismi imkaniniz varsa degistirebilir misiniz?? Ingilizce'de 'Mandarin sozcugunun iki degisik, birbirinden farkli anlami vardir ve iki degisik Turkce karsilik gerektir. Mandarin duck ismindeki Mandarin Turkcede Mandalina karsiti degildir. Eger bu karsit konulursa Turkcemiz alay konusu olur; gulunc duser. Lutfen Turkcemizi gulunc dusurecek alay mevzu yapilacak acayip hatali tercumelerden bu ciddi eser olan Vikipediya'da kacinalim. Daha ayrintili aciklama Tartisma sayfasinda verilmis. Benim madde ismi degisikligi yapma cabalarim sonuc vermedi. Eger sizin bu yolda bir Turkcemize bir iyilik yapma imkaniniz varsa rica ediyorum bu degisiklik yapilsin... Iyi calismalar... noyder 17:22, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler yardımların için :). Daha çok ana sayfada günün seçkin resmi için yardıma ihtiyaç duyuyorum, seçkin içerik bölümünü idare edebilirim, 2 güne bir cep telefonuyla bağlantı kuruyorum :).--Machiavelli' msj 09:09, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, daha öncede farketmiştim ama pek anlam verememiştim; günün maddelerini kalın olarak düzenlemenizin sebebi sanırım vurguyu arttırmak? Ancak seçkin maddedeki başlık ile aynı olmadıklarından pek uyuşmuyorlar kanaatimce ve çok fazla vurgulu kaçıyorlar, başlıklar zaten büyük karakter olarak yeterince ilgi çekmiyor mu dersiniz? Daha etkin olacağım dönemde seçkin maddeyle günün maddelerinin yer değiştirmesini önereceğim, ne dersiniz? Cat msj 09:03, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, evet vurgulamamın nedeni karakterlerin bir miktar cılız gözükmesi idi, ve haklısınız, aynı konu SM başlığı için de geçerli, onun da aynı şekilde kalın karakterle yazılması hoş olabilir. Tabii bütün bunlar benim kişisel görüşlerim, istediğiniz gibi dğeiştirebilirsiniz. Sıralamaya ilişkin fikrimi sorduğunuz için de teşekkür ederim ama bu hali uygun bence. --M. M. ileti 09:13, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Teşekkür ederim; hem kutlama hem öğütler için Göz kırpma ... Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:52, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Merhabalar. Babil kutularınızdan anladığım kadarıyla botanikle ilgilisiniz. Botanikle ne kadar ilgilidir bilmiyorum ama, kafamı uzun zamandır meşgul eden bir soruyu paylaşmak istiyorum. Kimi seneler farklı türdeki ağaçların hepsinin çok fazla meyve vermesinin bilimsel izahı nedir? Gözlemlediğim kadarıyla bu sene -ikamet ettiğim şehirdeki- farklı türdeki ağaçların istisnasız tamamı çok fazla meyve verdi. Bunun nasıl bir bilimsel izahı vardır?--Xyz... 21:24, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Fazla teknik oldu ama sanırım anladım. Teşekkürler.--Xyz... 22:33, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba,
Sanırım bunu da geri almak gerekiyor. İyivikiler... homonihilis // ileti 09:17, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim düzelttiğiniz için. İyivikiler... homonihilis // ileti 11:30, 29 Ağustos 2008 (UTC)


Eylül[kaynağı değiştir]

Selamlar. Günün seçkin resmiyle ilgili bir sorun mu var acaba? Normal biçimler Ana sayfaya çıkacak düzen şeklinde ayarlanmış Şablon:GSR/2008-08-29 şablonunda olduğu gibi geri aldım. Sorun nedir?--Machiavelli' msj 00:21, 1 Eylül 2008 (UTC)
Sanırım buradan kaynaklanan bir sorun oluşmuş birkaç gündür.--Machiavelli' msj 01:48, 1 Eylül 2008 (UTC)
Rica ederim, geçmiş olsun.--Machiavelli' msj 10:56, 1 Eylül 2008 (UTC)

Kolay gelsin Cat. Son aktif olan hizmetli olarak seni gördüğüm için, rica etsem Sobibor ölüm kampı‎ maddesinin başlığını Sobibor İmha Kampı olarak değiştirebilir misin? Açıklaması tartışma sayfasında. Çok sağol. --Pinar 06:50, 23 Eylül 2008 (UTC)

Selamlar.Günün maddelerinde Evrenbilim ve Büyük Saray Mozaikleri Müzesi görünüyor.Resimde ise Silüryen fosili.Kolay gelsin.--Eldarion 07:00, 23 Eylül 2008 (UTC)
İş kuyruğunda kalmış olabilir.Biraz daha bekleyin isterseniz.Bu arada kullanıcı mesaj sayfasınız koruma altında.Anonim kullanıcılardan mesaj atmak isteyenler olabilir.Dolayısıyla korumayı kaldırıyorum.Bilginize.--Eldarion 07:03, 23 Eylül 2008 (UTC)

Adını değiştirdiğiniz Bu maddenin tartışma sayfası Ölüm kampı olarak kalmış. Ben düzeltemedim. Bir bakar mısınız? Tşk--78.188.4.146 07:49, 23 Eylül 2008 (UTC)

GSR korunmuş versiyon[kaynağı değiştir]

Merhaba Günün resminin korunmuş versiyonu unutulmuş. Anasayfada çıkmıyor. Buralarda mısınız? --Manco Capac 07:06, 24 Eylül 2008 (UTC)