Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Bermanya,

Kitap'a yüklü betik yoktu hatırladığım, zaten ihtiyaç da yok o sakinlikte.

Sevgiler

Vito Genovese 19:30, 12 Nisan 2010 (UTC)

Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Vikipedi'de yorulmak bilmeden yaptığı harika katkılar sebebiyle Bermanya'ya takdim edilmiştir. Teşekkürler. --Gökhan 22:46, 12 Nisan 2010 (UTC)
Ne demek efendim asıl ben teşekkür ederim. Çalışmalarınızı beğeniyle takip ediyorum :). Kolay gelsin.--Gökhan 22:57, 12 Nisan 2010 (UTC)

tartışma sayfalarına şablon eklemek hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Bermanya, henüz herhangi bir tartışması olmayan maddelerin tartışma sayfalarına "tartışma şablonu" eklediğinizi görüyorum. Bazı kullanıcıların maalesef yaptığı bir hatadır. Şablon:Tartışmaya bakarsanız, Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın. ifadesini göreceksiniz. Bu eklentilerden vazgeçmenizi ve hatta başka ekleyen varsa uyarmanızı rica ediyorum...Teşekkür ederim...Vikiçizer 19:35, 14 Nisan 2010 (UTC)

Hatam için özür dilerim. Bilgilendirmeniz ve uyarınız için teşekkürler. Bir daha yapmam, tekrar teşekkürler. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:37, 14 Nisan 2010 (UTC)

  • Rica ederim, özür dileyecek birşey yok:) Bazı kullanıcılar Şablon:YİB'in biyografi maddelerine konduğunu görünce sanırım yanılarak her maddeye üstelik seri bir şekilde Şablon:Tartışma ekliyor. İkisi farklı işleve sahip şablonlardır...Siz de seri şekilde bunu ekleyen kullanıcı görürseniz mutlaka usulü hatırlatınız. Teşekkür ederim, hoşcakalın...Vikiçizer 19:42, 14 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Sather Tower.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 14:48, 15 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Bergamo città alta.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 20:58, 15 Nisan 2010 (UTC)

Selam Bermanya. Bu nedir ? Suçsuzdur diyen mi var ? Takabeg ileti 12:45, 16 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Takabeg. Şunları söyleyeyim; engellenmelerine karşı çıkan kullanıcılar oldukları için, öyle bir soru yönelttim. Kanıt toplanmadı diyorlar, engellenmemeliydi diyorlar vs. Engellenmeleri gerekmediğini düşünüyorlarsa, ben de öyle bir soru yönelttim. Sevgiler...--Berm@nyaİleti 12:49, 16 Nisan 2010 (UTC)

Hmm. O zaman yanlış anlaşılmaya mahal verecek soru yönelttiniz. Suçsuz diyen yoktur. Ben de size sormak istiyorum: Adalet nedir ? Biliyor musunuz ? Takabeg ileti 13:01, 16 Nisan 2010 (UTC)
P.S. Süper SRAları bekliyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:01, 16 Nisan 2010 (UTC)

Takabeg, bana vikipediyi ve adaleti öğretmeye çalışıyorsun galiba Kızgın Görüşüm nedeniyle, beni eleştirebilirsiniz. Ama, cahil yerine koyamazsınız! Fikirler kurşungeçirmezdir! Size saygılı davranmaya çalışıyorum, ama cevaplarınız pek bir garip. Şunu da bilin ki; görüşlerimi eleştirmek istiyorsanız görüş sayfası yerine, mesaj sayfamı kullanmayınız! Yani ilk defa böyle oluyorum bir vikipedistle. Bundan önce de bir kez daha görüşüm için mesaj attınız, saygılı ve nezaketli davranmaya çalıştım yine. Ama iyi niyetimi kötüye kullandığınızı düşünüyorum. Benim gibi düşünen hiç mi vikipedist yok? Niye buradayız? Cevap: Katkı yapmak için, insanları bilgilendirmek için, vikipediyi geliştirmek için... Bir kullanıcı yüzünden, artık laf dalaşlarına giremem. İyi çalışmalar... --Berm@nyaİleti 13:14, 16 Nisan 2010 (UTC)

Neden kızdınız ? Anlayamadım. Ben sadece sordum. Yanıtlamak zorunda değilsiniz. Yanıtlamak isterseniz de şimdi yanıtlamazsanız iyi olur. Sakin olduğunuzda dinleyeceğim. Takabeg ileti 13:19, 16 Nisan 2010 (UTC)

Sadece soru sorduysanız ve adaleti bilmiyorsanız buyurun Adalet. --Berm@nyaİleti 13:21, 16 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Ama o maddeyi kontrol etmiştim ve yetersiz buldum. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:24, 16 Nisan 2010 (UTC)

Tutum eleştirisi[kaynağı değiştir]

Sevgili Bermanya, bileceğiniz üzerine Vikipedi politikaları hiçbir neden ya da bahane yüzünden taviz vermez! Tabi bunasizinde belirttiğiniz, diğer bir Vikipedi politikası olan nezaket ve konuşmalarda dahildir! Nazik olduğumu düşünmekle birlikte, uyarıların vikipedistin davranışlarına olumlu etkisi olduğu kanaatindeyim. Birde bu uyarımın ardından şahsıma karşı ayrımcı, saldırgan olarak nitelenmem ve ayrıca yanlış anlaşılmam üzücü. Neyse sanırım kullanıcı Mirada alıngan. Ancak belirtmeliyim ki insanları kırmaktansa kendi kalbimi kırarım diyen ben için Mirada'nın sözleri üzücü. - Nebeviye!^□ 13:47, 16 Nisan 2010 (UTC)

Selam. Hiç kimse üzülmesin. Hiç kimse kızmasın. Kaynaklandıralım. İyi çalışmlar. Takabeg ileti 13:52, 16 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Karakol cathedral.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 14:15, 16 Nisan 2010 (UTC)
Maddeye bilgi ekleyerek; o başlığın içeriğini, zenginleştirmek istemek güzeldir ancak eklenenlerin doğru olduğunun bilinmesi için kaynak gerekir. (Alınmayım; o zaman herkes aklında kalmış ya da bir başka sitede var diye alıntı yaparak tüm bilgileri eklesin. Yapmayın lütfen. Biraz adil olmak gerek. Sonuçta bu bilgiler bugünü vikipedistleri tarafından gelecek kuşaklara en faydalı hediye olsun diye tüm kullanıcılar tarafından titizle, özenle ekleniyor. Uzamasın ve herkes vikilemeye devam etsin istiyorum. Sağlıcakla kalın. - Nebeviye!^□ 14:23, 16 Nisan 2010 (UTC)

Vikiproje Türkiye Buluşması[kaynağı değiştir]

Merhaba. Proje şu an atıl durumda. Etkin vikipedist sayımızın az oluşu da olumsuz etki yapıyor tabii ki. Projeyi canlandırmak için bir öneriniz varsa duymak isterim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:41, 20 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Microp1.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 14:13, 22 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:HEUraniumC.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:52, 26 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Bee on dandelion.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:52, 26 Nisan 2010 (UTC)

Değişiklik yapıldı. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Eldarion 11:23, 29 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Neuschwanstein castle.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:23, 30 Nisan 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Beach of Balos and Gramvoussa (Panorama).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:23, 30 Nisan 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:12, 3 Mayıs 2010 (UTC)

  • İlgin için teşekkürler... Bu arada futbol ile ilgileniyorsan bir konuda yardım isteyecektim. Eğer ilgin yoksa önemli değil. --Rapsar 10:10, 4 Mayıs 2010 (UTC)
Teşekkürler. Şu listedeki kırmızı bağlantıların yalnızca bir kısmını açmak için yardımını isteyecektim. İstediğin kadar açabilirsin hatta yapmazsan bile önemli değil :)--Rapsar 11:42, 4 Mayıs 2010 (UTC)
VikiProje Madde düzenleme
Merhaba!
Vikipedimizdeki düzensiz maddeleri düzenleyen, geliştiren, bilgi kutusu ekleyen Madde düzenleme VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar... --Rapsar 18:51, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Seni ve katkılarını aramızda görmekten mutluluk duyarım...--Rapsar 11:19, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Asıl katıldığın için ben teşekkür ederim. Hepimize kolay gelsin...--Rapsar 11:44, 6 Mayıs 2010 (UTC)

Kitap maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar bermanya. Kitapların arka kapak yazılarını birebir yazamıyoruz, onların da telif hakları saklıdır. Şurada çıkardım eklemiş olduğunuz arka kapak yazısını: [1]. Böyle başka eklemeleriniz varsa onları silerseniz sevinirim, zira bunların hepsi telif ihlali. Bir de parantezsiz alan adı boşsa, parantez kullanmayın lütfen. Arama kolaylığı için parantezsiz kullanım daha iyi, parantez sadace zorunlu ise kullanılması gereken bir adlandırma yöntemi. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 11:46, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba, Merube. Tamam, özür dilerim. O benim de aklıma geldi bir ara ama neyse. Madde çok kısa oluyor, neyse ne yapalım. Uyarın için teşekkürler. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:49, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Merube, demeyi unutmuşum. Madde adlarında parantez kullanımı bu maddeler için zorunlu kanımca. Çünkü bunlar kitap adı. Parantezsiz olunca, sanki satrançla ilgili püf noktaları gösteren göreceli bir madde gibi oluyor; yani anlam belirsizliği. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:54, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Estağfurullah. Olsun o kadar uzunluk kafi, telifli olmasındansa. Parantezsiz kullanımdaki durum için endişenizi anlıyorum, çok haklısınız, evet ilk bakıldığında öyle düşünülebilir ama, sonuçta maddede olay anlatılıyor ve kitap olduğu belli oluyor. Ayrıca kitabı arayan biri, eğer viki adlandırmalarından uzaksa, parantezli kullanımla aramayacaktır. Hem parantezsiz alan adı boşken parantezli kullanım tercih edilmemesi gereken bir adlandırma yöntemi, vikipedi standartlarına göre. Ondan parantezsiz kullanım tercih edilmeli. İsterseniz parantezli kullanımı da yönlendirme yapabilirsiniz ama aslında o da pek gerekli değil. Kusura bakmayın, size mesaj attıktan sonra vikiden uzaklaşmıştım biraz, ondan gecikti cevabım. Bir de kitabın ingilizce interwikilerini de yazabilirseniz çok sevinirim. Kitap esas olarak ingilizce yazıldığından en azından orijinal adı maddede yer almalı ve yönlendirme sayfası olarak yaratılmalı. Orijinal adıyla arayanlar da olacaktır muhakkak. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:32, 14 Mayıs 2010 (UTC)
Estafurillah (huyum kurusun, yazım kurallarında hassasımdır ), önemi yok. Zaten interwikisini arıyordum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:58, 14 Mayıs 2010 (UTC)
Aslında estafurillah Arapçası olup Türkçesi estağfurullah, belirteyim dedim :). Hatta yanlış bilgi vermeyeyim diye, kontrol ettim [2] öyle :)). Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 15:14, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya. Şu mesajınızı az önce gördüm ve gereği yapıldı. Bu gibi mesajları Tartışma:Ana Sayfa'ya yazarsanız, herhangi bir hizmetlinin görüp kısa süre içinde düzeltme şansı olur. Elma ise bugün aktif olmadığından mesajı görmemiş sanıyorum. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 21:09, 14 Mayıs 2010 (UTC)

  • Etğf. Ne demek. Halden anlarız ben de LYS'ye gireceğim :) Başarılar sana...--Rapsar 13:17, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Selam, Merube. Şu satranç hakkında açtığım kitap maddelerine resim ekleyebilirim de, telif ihlali olmasından endişe ediyorum. Öyle birşeyin olması söz konusu mu? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:13, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Merhabalar bermanya. Olabilir tabi, nereden aldığınız önemli. Şöyle özetleyebiliriz, serbest telifli olduğuna dair bir ibare yoksa aldığınız yerde o zaman teliflidir. Mesela kitap kapağını alacaksanız adil kullanım kapsamında lisanslandırabilirsiniz {{Kapak-Kitap}} şablonunu kullanarak bunu yapabilirsiniz. Aynı şekilde adil kullanım nedenlerini açıkladığınız bir gerekçelendirmede sunmanız gerekmekte. Diğer adil kullanım resimlerinde örnek şekilleri görebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi sayfasına bakabilirsiniz. Gerekçelendirme için ise {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanmanız gerekmekte. Adil kullanım için gerekli şartları Vikipedi:Adil kullanım politikası ve Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi sayfalarında bulabilirsiniz. Eğer oradaki şartları sağlıyorsa, o zaman o resmi yükleyebilirsiniz vikiye. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 21:25, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba, Ykargin. Köy çeşmesi/İlginize bölümündeki duyurunuzu gördüm. Şablon için ellerinize sağlık. Böyle şablonları nasıl yapıyorsunuz? Ben de yakında yapmak istiyorum da İyi vikilemeler, sevgiler... // İmza atmayı unutmuşsunuz.

Bu çok zor bir şey değil. Köy çeşmesinde gönderdiğim şablonun sayfasına gidip, değiştir'e tıklayın, kısa bir kod göreceksiniz. Bir göz attığınızda neyin nasıl çalıştığını anlayacaksınız zaten. Bir tane deneme tahtası açın ve oraya o kodu yapıştırın, istediğiniz gibi değiştirip, önizleyerek değişikliklerinizin etkilerini görebilirsiniz ve sonra da tasarlayabilirsiniz. Resmi ürettikten sonra (telifliyse olmaz) Wikimedia Commons'a yüklemeniz gerekiyor. Benimkindeki resme Commons'tan bakarak aynı ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca şablonun içine eklendiği sayfaların listeleneceği bir kategori de oluşturmanız gerekli. Onu da nasıl yapacağınızı biliyorsunuzdur. Yine soracağınız olursa sorabilirsiniz. Diğer şablonların nasıl yapıldığını incelemek de işe yarayabilir; ben de ilk öyle başarmıştım. Kolay vikilemeler... --Ykargin 20:16, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Kitap kapakları[kaynağı değiştir]

Selam, Merube. Kitabı bizzat çekeceğim. Uygun düşüyor o nedenle. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:02, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Kendiniz çekseniz de esas üretici ve dolayısıyla telif sahibi kitabın yazarı veya yayımcısı. Yani sizin çekmeniz pek fark arzetmiyor. Yine adil kullanım için kullanabilirsiniz ancak. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 21:41, 19 Mayıs 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Eyjafjallajökull.jpeg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 18:41, 20 Mayıs 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Fimmvorduhals second fissure 2010 04 02.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 18:41, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Selam bermanya :) Sekiz adet fact var. Çok mu olmuş ? Güzel madde bence seçkin olacaksa biraz daha kaynak eklenebilir. Eğer yanlışlık varsa sil :) --Boyalikus 22:08, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Banner icin tesekurler. Dileklerinize katiliyorum. Iyi calismalar. -- Iggydarsamesaj 22:28, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam, Merube. Şuradaki resmi, Vikipediye "Adil Kullanım Gerekçesi" ile yüklemeyi düşünüyorum. Telif sorunun olmamasında emin olmak için sana danışayım dedim. Uygun oluyor, değil mi? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:36, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar. Özgür lisanslı değil dediğiniz gibi, ancak özgür lisanslı başka bir resim var mı buna benzer? Ayrıca biliyorsunuz adil kullanım materyali mutlaka maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmalı, hangi madde için bunu yükleyeceksiniz? Adil kullanım gerekçesi nedir peki? Bunlar önemli, bunlara göre yüklenebilir veya yüklenemez. Vikipedi:Adil kullanım politikasındaki tüm kriterleri karşılıyor yani öyle değil mi? --Merube 89msj 16:09, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bu aralar yoğunum biraz bermanya :) Yakın bir zamanda döneceğim, dedikodularıma tam gaz devam edeceğim hehe, görüşürüz, selamlar...--Boyalikus 00:30, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Boğa güreşi maddesine eklemeyi düşünmüştüm. Oldukça katkı sağlayacağına inanıyordum. Merube, internette böyle telif hakkı kullanıma uyup uymadığını nasıl anlayacağız? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:55, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Bir yerlerinde "Copyright" yazanlar telif hakkı saklı olanlar, hiç yazmayanları da telif hakkı saklı kabul ediyoruz. Sadace açıkça serbest telifli olduğu belirtilen resimler kullanılabiliyor. Aslında en iyi özet, commons'un yükleme sayfası bence [3]. En rahat serbest resimleri flickr diye bir siteden bulabiliyoruz. Oradaki resimlerin üstüne tıkladığınızda en altta belli işaretler mevcut olup, resmin telif durumunu özetliyorlar. Yine commons'un bir sayfasında görebileceğiniz üzere: [4], sadace BY (CC-BY) veya BY SA (CC-BY-SA) olarak işaretlenmiş resimleri rahatça yüklüyoruz. Bunların resim olarak nasıl gözüktüğü verdiğim linkte gözükmekte. Flickr'daki resimlerin telif durumlarına göre sınıflandırılmış gruplarına [5] linkinden ulaşabilirsiniz. Sevgiler--Merube 89msj 13:05, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Çok teşekkür ederim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:56, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Yardımcı olabildiysem ne güzel. Aklınıza takılan sorular olursa lütfen sorun. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:07, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Selam Merube. Size teşekkür borcu olarak, sizi bürokrat göstermeyi düşünüyorum. Bürokratta aranan tüm özellikler sizde var; yardımseverlik, çalışkanlık, deneyimlilik... Ne dersiniz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:41, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim, sağolun. Güzel sözleriniz için çok müteşekkirim. Ancak benden çok daha tecrübeli hizmetliler var diye düşünüyorum, ondan erken olduğu kanaatindeyim. Tekrar çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 20:52, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Tamam, siz daha iyi bilirsiniz. Başvurursanız, ilk destek oyu benden . Size bir fikrimi de duyurayım, Köy çeşmesinin istekler kısmında yeni bir istekte bulundum. Aklıma bir fikir gelmişti, onu yazdım. Bakmak istersiniz diye düşündüm. İyi vikilemeler, sevgiler... Bu imzasız yazı Bermanya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok teşekkürler. Güzel sözleriniz en güzel hediye benim için. Tekrar çok sağolun. Köy çeşmesine bakıyorum şimdi. İyi vikiler sevgiler--Merube 89msj 21:02, 23 Mayıs 2010 (UTC)

selam. yooo ben yabancı ile sürtüşmüyorum. bi konuda haksız ve hatalı olduğumu söyledi ben de haklı olduğumu söyledim. bu konuda mesajlaştık ve konu da kapandı herhalde. sadece konuya sebeb olan,herhangi bir suç unsuru olmayan ve bir emekle eklediğim resmimi geri yüklemesini rica ettim o kadar. aman neyse boşver. bi an kendimi başka bi ülkede zannetim internetin başında fazla kalınca böyle oluyor. iyi geceler dostum....--caracas 23:32, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya. Vandalizmle nöbetleşe mücadele etmenin Vikipedi ruhuna uygun düşeceği kanısında değilim. Zira burası gönüllü katkıda bulunulan bir yer, kimin ne zaman vakit ve istek bulup gireceği, girdiğinde de hangi konularla ilgilenmek isteyeceğini bilemeyiz. Nöbetlerin belirlendiğini varsayalım. Söz verdiği saatte giremeyen kişi diğerlerine haber mi verecek, bu nasıl olacak? Dolayısıyla böyle bir projenin verimli olabileceği sanmıyorum. Vandalizmle mücadele her zamanki devam ederken ek önlemler alınabilir. Kararlı sürüm gibi teknik özellikler bunu büyük çapta sağlayabileceği gibi, her kullanıcının izleme listesindeki maddeleri artırması da atılacak küçük ama etkili bir adımdır bence. Sonuç olarak bu iyi niyetli girişimin amacını doğru bulmakla birlikte, enerjimizi daha doğru yönlendirmekten yanayım. Zaten Vikipedide vandalizm en büyük sorun değil bence. Hele de anonim değişiklik oranı düştüğünden bu yana. Bu arada devriye özelliğini ister misin? --yabancım 20:37, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Artık devriye özelliğine sahipsin Bermanya. Değişiklik yaptığın maddeler "yeni maddeler" menüsünde sarı değil, beyaz renkte görünecek. Özellikle telifli maddelere dikkat. Düzenle, vb. şablonlar konulduğunda gözden kaçabiliyor. Kolay gelsin. --yabancım 21:06, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya. Öncelikle önerim eğer denetleme istiyorsan VP:Dİ sayfasını kullanman. Yok "şüpheli bir durum, kullanıcılar tartışsın" diyorsan, VP:KŞ'de bulunan "Örnek dava şablonu"nu kopyalayarak davayı açabilirsin. Şimdi çıkıyorum ama sorun olursa yazabilirsin, akşam bakmaya çalışırım. --yabancım 12:29, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/X adını vererek açacağın dava sayfasını oluşturduktan sonra şuraya eklemen gerek. --yabancım 12:31, 25 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bermanya keşke davayı açmadan önce haber verseydin. Bence oraya doğrudan açılması hatalı. Neyse değiştirebilirsen değiştirmeyi dene bence.--Reality 18:10, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Selam Bermanya bu konuyu daha sonra konuşuruz tamam mı. Şimdi çıkmam gerek. Kolay gelsin.--Gökhan 23:51, 27 Mayıs 2010 (UTC)

tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Selam, Takabeg. Burada ki tartışma görüşümü neden sildiniz? Siz zaten dememiş miydiniz gelin tartışma sayfasında tartışalım, buyurun gelin dedim ve görüş belirttim. Ama hiçbir politikaya, yönergeye uygun olmayarak görüşümü sildiğinizi görüyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:00, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Şablon Tartışma:Osmanlı Devleti savaşları Takabeg ileti 10:04, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • IRC'dayım Bermanya. Görüşmek üzere.--a[.]med»»ileti 14:05, 31 Mayıs 2010 (UTC)
  • IRC'dayım Bermanya. Önceki gün görüşemedik. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 19:57, 1 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Semper Augustus Tulip 17th century.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:44, 1 Haziran 2010 (UTC)

Osmanlı şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Takabeg. Osmanlı Devleti şablonunda önemli eklemeler yapmışsınız. Elinize sağlık. Ancak silinme adayı sayfasında veya şablonun tartışma sayfasında henüz uzlaşmaya varılmadı. Bir kesim böyle kalmasını, bir kesim bazı değişiklikleri vs. uygun görüyor. Bu nedenle, uzlaşmaya varıldıktan sonra değiştirmeniz daha makul olurdu. Ayrıca, tartışmada bir kullanıcı arkadaşımızın dediği gibi :"Şablon o kadar büyür ki, artık dikkat çekmez" ifadesine katılıyorum. Bu nedenle bu şablondaki değişikliklerinizi, tartışmalar sonlanana kadar durdurmanızı ve uzlaşmaya varıldıktan sonra değişiklik yapmanızı rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:19, 5 Haziran 2010 (UTC)

Türk savaşlar şablonu mu kastediyorsun ? Osmanlı Devleti savaşları şablonu ayrı bir şablondur. Uygun görmediysen doğru adres Şablon Tartışma:Osmanlı Devleti savaşları. Takabeg ileti 19:23, 5 Haziran 2010 (UTC)


Takabeg, bütün şablonlarını (Türkiye Cumhuriyeti, Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti) kastettim. Dediklerim, bu şablonlar için de geçerlidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:25, 5 Haziran 2010 (UTC)

Neden geçerli ? Önce sen sadece bölerek oluşturmaya çalıştın. Şimdi bambaşka şablonlar oluşturmaya çalışıyorum. Eğer istersen senin sürümüne getirelim ve ben diğer adlarıyla yeni şablonları oluşturayım. Yani sonuçta farklı şablonlardır. Daha da geliştirilmesi lazım. Takabeg ileti 19:28, 5 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg, tartışma daha bitmedi diyorum. Daha tam uzlaşılmış değil. Bu üç şablon için de aynıdır. Bu nedenle uzlaşılıncaya kadar çalışmanın durdurulmasını rica ettim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:33, 5 Haziran 2010 (UTC)

Osmanlı, Türiye, Selçuklu geri getirebilirsin. Ben denem sayfamda başka şablonları oluşturacağım. Aslında Şablon:Türk savaşları henüz silinmediği için ve uzlaşmaya da varmadığı için sadece basitçe üçe bölünmüş şablonlar silinmeli değil mi ? Takabeg ileti 19:35, 5 Haziran 2010 (UTC)

Yanlış anlaşıldım galiba. Çalışmalarınız için elinize sağlık. Başka şablon yapın da bu böyle kalsın demek istemedim. Uzlaşmaya varılınca her şey belli olur ve o zamanda da değişikliklerinize devam edebilirsiniz demek istedim. Tartışmalarda uzlaşılınca, her şey netleşecektir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:46, 5 Haziran 2010 (UTC)

Uzlaşma derken hangi uzlaşmayı kastediyorsun. Zaten böylece maddelerdeki mevcut şablonu kaldırıp yeni şablonları yerleştirdin. Ben sadce zayıf şablonları zenginlerştirmeye çalıştım. Tam olarak derdin nedir ? Açıkçası anlayamadım :)) Takabeg ileti 19:51, 5 Haziran 2010 (UTC)

İyi o zaman, ricamı dinlemek istemiyorsanız değişikliklerinize devam edebilirsiniz. Ben sadece uzlaşmadan yanayım, o kadar. --Berm@nyaİleti 19:53, 5 Haziran 2010 (UTC)

O zaman üç şablon iptal edelim. Ben denemeye devam edeceğim. Diğer kullanıcılar da yardımcı oluyordu ve olacaktır. Anlaştık mı ? Takabeg ileti 19:54, 5 Haziran 2010 (UTC)


Üç şablonu iptal edelim derken: "Bu üç şablonu silelim" yoksa "Değişiklikleri geri alalım" demek mi istediniz? --Berm@nyaİleti 19:58, 5 Haziran 2010 (UTC)

Uzlaşmaya varılmadı değil mi ? SAS da kapatılmadı. Uygun olan bu değil mi ? Kurallara göre. Aksi maddelerden kaldırıp herhangi bir maddede kullanılmıyor gerekçesiyle sildirmeye kalkışanlara meydan vermiş olacağız. İyi ki farkettik. Uyardığın için teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:02, 5 Haziran 2010 (UTC)

Peki bende diğer kişilerinkini silmem kendiminkinide yazayım çünkü onlarda alakalı.

Engellendi, teşekkürler. Küfretmeye devam etmişler. O sırada etkin hizmetli yoksa böylelerini mümkün olduğunca takip etmek en iyisi. İyi çalışmalar. --yabancım 13:24, 6 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:1453panorama1.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 17:38, 6 Haziran 2010 (UTC)

Gaz hidratları[kaynağı değiştir]

Selam İnfocan. Dün, Gaz hidratları adlı bir madde açtım. Madde, kimyasal konulu bir içeriğe sahip. Maddenin kimyasal yapısını göstermek istedim ama kimyasal denkleştirmeyi yapamadım. Kimyadan anladığınızı düşündüm ve sizden bu maddenin moleküler kimyasal yapısında kimyasal denkleştirme yapıp yapamayacağınızı soruyorum. Söz konusu olan madde Doğal gaz ve Metan'dan oluşuyor. Denkleştirilemiyorsa da sorun değil. İyi vikilemeler sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:50, 7 Haziran 2010 (UTC)

Gaz hidratlarının oluşumu kimyasal değil, fiziksel bir reaksiyon. Bu yüzden denkleştirilecek bir denklem yok. Örneğin metan hidrat, metan molekülünü çevreleyen, su moleküllerinden oluşuyor. Su molekülleri birbirine hidrojen bağları ile bağlılar, etrafını çevreledikleri metan molekülü de bir sekilde (sanırım fizksel mekanizması daha bilinmiyor) onların kafesimsi bir şekil almalarını sağlıyor. Bu yapının moleküler şemasını şurada görebilirsiniz. --İnfoCan 19:10, 7 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Yanlışlık için kusura bakmayın. Kimya hakkında bilgim çok geniş değil ve bunu düşünmemiştim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:10, 7 Haziran 2010 (UTC)

Rica ederim. Yalnız, yazınızda gaz hidratlarının bir "proje" olduğunu yazmışsınız. Herşeyden önce bunlar bir kimyevi maddedir. Bunların deniz altından çıkarılması bir projedir. Yani esas kavramın bir ayrıntısı üzerine odaklanmış durumdasınız. Maddenin adını ve giriş bölümünü bu yönde değiştirmeniz doğru olur. --İnfoCan 20:36, 7 Haziran 2010 (UTC)

Lütfen hiç bir önerge göstermeden benim katkılarımı rahat bırakın.İyi vikiler.--91.23.59.95 14:03, 9 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Öncelikle bunu bana yakıştırdığınız için size çok teşekkür ederim.Spor konusunda daha çok yol alınması gerek. Çünkü bayağı gerideyiz.Bunun içinde çalışmalarımı devam ettireceğim.Tekrar teşekkürler.İyi çalışmalar...Wombat 15:06, 9 Haziran 2010 (UTC)


  • Burada senin yorumunla ilgili değişiklik yapılmış. Bakarsan iyi olur...--Rapsar 16:12, 9 Haziran 2010 (UTC)
Hiçbir şekilde başkasının yorumuna müdahale edilemez. Bana kalırsa hemen üstte Takabeg'e yapılan şikayetle şimdiki şikayette yorum yapanlar aynı kişi. Türkçe karakter kullanamaması ve katkılarına bakıldığında her iki anonimin de kullanıcılara uyarı mesajları göndermesi bu düşüncemi güçlendirmekte. Bir hizmetliyi konu hakkında bilgilendirirsen iyi olur kanımca. --Rapsar 16:17, 9 Haziran 2010 (UTC)

Sizin yorumda bulduğunuz Takabeg'in sütten çıkmış ak kaşık olmadığı sözü üzerine bu şablonu göndermiş anladığım kadarıyla. Her zaman bu tür yorumlarda kaçınmakta fayda var diyorum ve şablonu kaldırıyorum. --Fagusmsj 16:20, 9 Haziran 2010 (UTC)


  • Yorumlarda VP:KSY ihlalleri varsa ya gizli koda alinir ya da parantezler icerisine. Vikipedi kurali boyledir. Her ikinizin de bilgisine--88.235.151.53 16:23, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Tahmin ettiğim gibi ikisi de aynı kişi. ([6] - [7])--Rapsar 16:32, 9 Haziran 2010 (UTC)

Selam Bermanya. Bu var ya gereksiz tartışma açılmadan ve büyümeden kendi iradenle kaldırırıp yapıcı olduğunu gösterebilir misin ? Zaten iptal ettiğin yazıdır. Hoş olmayan ifadenin de yer almaması daha güzel değil mi ? Ne dersin ? Takabeg ileti 16:36, 9 Haziran 2010 (UTC)

Üzgünüm, engellenmesi için somut bir neden yok. Ama katkılarını takip ediyorum somut bir davranışta bulunursa müdahale edeceğim, iyi çalışmalar.. --Fagusmsj 16:37, 9 Haziran 2010 (UTC)

Selam Takabeg. Zaten o ifade kaldırılmış. İfadeyi kaldıracaktım zaten. Sadece bir deyim kullanarak eleştiri yapmak istemiştim ve o eleştiri artık güncelliğini korumamaktadır. Eğer ki bu ifadem ağır bulunmuşsa, sizi ve belki başka vikipedistleri üzmüşse; sizden, bana uyarı atan anonimden, gerekli açıklamayı yapan hizmetliler ve bürokratlardan özür diliyorum. Bir daha böyle bir eleştiri yapmayacağıma da garanti vermekteyim. Tek amacım bir deyim kullanarak eleştirimi zenginleştirmekti. O kadar. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:32, 9 Haziran 2010 (UTC)

Anlayışın için teşekkür ederim. Önemli olan gereksiz sorunun çıkmaması, bence. SRA göstermeyi bıraktın mı acaba ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:06, 10 Haziran 2010 (UTC)
P.S. IP'li kullanıcıya Aslında çok rahatsız oldum :) yazmıştım da :) işaretine dikkat edersin :) Ben alışkınım. Ağır olsun hakaret olsun alışkınım. Hergün saldırılıyorum ya. Yani sadece sorunun çıkmamasını istemiştim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:08, 10 Haziran 2010 (UTC)

Engel ricası[kaynağı değiştir]

Selam Vikiçizer, Burada görülebileceği gibi Kullanıcı:82.39.246.51 küfürlü değişiklik yapmıştır. Engellenmesini rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:57, 9 Haziran 2010 (UTC)

    • Merhaba Bermanya, kullanıcı engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:29, 9 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya. Kişisel saldırı olup olmadığı tartışılabilir belki ama, şuradaki kaldırılan ifadelerin nezaket kurallarına uygun olmadığı açık bence. Tartışmalara katkıda bulunmayan bu tür ifadeler kullanmaktan lütfen kaçınalım. --yabancım 18:39, 9 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhabalar, seve seve yardım ederim fakat ben isteğinizi tam olarak anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor tam olarak? --♪♫Berkay0652|ileti 20:19, 9 Haziran 2010 (UTC)
Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ahzaryamed desteğin için çok teşekkürler. Oylama olumsuz neticelendi ancak katkılara devam elbette. Hürmetler. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 22:17, 9 Haziran 2010 (UTC)
Valla ahzaryamed, bu kadar olur. Sadece kısmi destek bile alsaydın oluyordu hizmetliliğin. Üzücü bir durum oldu. Ama bu iyi bir örnek de oldu, bir müddet sonra mutlaka yeniden hizmetliliğe adaylığınızı koymanızı isterim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:01, 10 Haziran 2010 (UTC)
Çok teşekkürler nazik iletiniz için. Umarım gelecekte artık. Enerji portalına el atalım. Kolaylıklar, iyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 11:02, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer, Şu kullanıcıyı engeller misin? Vikipedi'yi aşağılıyor ve vandalizm yapıyor. İyi vikilemeler, sevgiler...--Berm@nyaİleti 11:56, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Bermanya, engellendi. Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 11:59, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer. Bu kullanıcı, küfürlü değişiklik yapıyor. Engellenmesini rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:03, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • O da engellendi:) Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 12:06, 10 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı şablonu hediyesi[kaynağı değiştir]

Selam Takabeg. Hem dünkü yaşanan tatsızlığı tatlıya bağlamak, hem de kullanıcı sayfanızda yer alan "Bu kullanıcı belli kullanıcı veya kullanıcıların olası diktatörlüğüne karşı çıkar." yazınızı bir kullanıcı şablonuna dönüştürmek amacıyla bu küçük hediyeyi sizin için yaptım: {{Kullanıcı anti diktatör}} bu kutuyu ekleyerek, sayfanızda yer alan yazıyı kullanıcı şablonuna dönüştürebilirsiniz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:49, 10 Haziran 2010 (UTC)

Mer30. Takabeg ileti 12:01, 10 Haziran 2010 (UTC)
Ama ikon uygun mu acaba ? Takabeg ileti 12:06, 10 Haziran 2010 (UTC)

Karbon fiber[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul, Karbon fiber maddesinin kategorisinde niçin kimya yazısını çıkardınız? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:01, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Berm@nya,

Siz maddeyi yazarken "kategori:Kimya" eklemiştim fakat siz "Kimya taslakları" nıda eklemişsiniz ikisininde durması doğru olmadığından çıkardım. Kumul 12:05, 10 Haziran 2010 (UTC)


Şu kullanıcıyı da bi zahmet engeller misiniz . Küfürlü değişiklik yapıyor. --Berm@nyaİleti 12:39, 10 Haziran 2010 (UTC)

    • Zahmet ne demek:) Çıkıyorum şimdi, olursa gene yazın, haberimiz olsun. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 12:43, 10 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar merhaba Bermanya. Acil işim çıkınca iletine yanıt yazamadım kusurabakma. Gece 11'de IRC'da olacağım, şimdi tekrar çıkmam lazım. Görüşmek üzere.--a[.]med»»ileti 17:54, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya. Monobook sayfalarını ya hizmetliler ya da kullanıcıların kendisi oluşturabiliyor. (Hizmetlilerin oluşturması gibi bir zorunluluk yok.) Bir mesajını gördüm, not düşeyim dedim. :) Kolay gelsin. --yabancım 20:51, 10 Haziran 2010 (UTC)

Çoğunlukla hizmetliler oluşturduğu için yanılmış olabilir. Monobooku başkası için hizmetli olmayanlar oluşturamaz. Zaten bu teknik olarak da mümkün değil sanıyorum. Başkaca bir kısıtlama da yok buna ilişkin. --yabancım 21:01, 10 Haziran 2010 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Bitki ve Hayvan adlarında yönlendirmeleri standart olarak Latince bilimsel adından Türkçeye yapıyoruz. Bir kişi arama yaptığı zaman iki türlü bulabilsin diye. Madde başı yaygın olan Türkçe adıyla verilmesi zorunluluktur. Eğer Türkçe adı yoksa ya da çok az biliniyorsa, o zaman yönlendirme Latinceden Türkçeye olabilir. Fakat Biberiye, çok yaygın bir isimdir. --Kmoksy 00:54, 11 Haziran 2010 (UTC)


Kolay gelsin Merube. Şu vandallar öldürecek bizi. Ne zamandır yoksun, özledik seni. --Berm@nyaİleti 00:37, 11 Haziran 2010 (UTC)

Sağol, hoşbulduk bermanya. Ben de çok özlemişim vikiyi. Nazik mesajınız için çok teşekkür ederim. Valla vandal milleti tükenmez :). Hepimize kolay gelsin ve sabır versin. Sevgiler--Merube 89msj 00:56, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar tekrar bermanya. Göz misafiri oldum da, böyle durumlarda Türkçe karşılık varsa öncelik onundur. Mesela serviks kanseri bile demiyor rahim ağzı kanseri diyoruz. Aslında bu Türkçe'de de kullanılan bir tabir ama daha yaygın bilinen şekli madde adı olarak kullanılıyor. Yoksa aslan maddesini Panthera leo olarak vs. değiştirmekten bahsetmiyorum bile. Tabi diğer adlar yönlendirme sayfası olarak mevcut. "Biberiye" çok tanınan Türkçe karşılığı ilgili maddenin. Müsadenle eski adına geri getireceğim maddeyi, olur mu? Sevgiler--Merube 89msj 01:00, 11 Haziran 2010 (UTC)

e.c., nou nerelerde, biliyor musunuz? Çok merak ettik. --Berm@nyaİleti 00:57, 11 Haziran 2010 (UTC)

Ben de bilmiyorum, tez vakitte dönmelerini dileyebiliyorum sadace. Vikitatil yapıyorlardır, dinlenmek elzem şu vikide malum. --Merube 89msj 01:03, 11 Haziran 2010 (UTC)
Bermanya? Tekrar başlığı biberiye yapıyorum, uygun mudur? Sanıyorum çıktınız kaçırdım :(. Neyse ben şimdi geri biberiye yapıyorum, dönünce siz konuşuruz. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 01:19, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Başlığı biberiye yapabilirsin. Aslında geceylin uykum vardı, o yüzden dalgınlık yapmışım . Kmoksy'e de ayıp oldu galiba. Neyse. IRC'ye yeniden gelmeniz dileğiyle. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:10, 11 Haziran 2010 (UTC)

Anlayışınız için çok teşekkürler. IRC uğruyordum baktım kimsecikler olmuyor uğramamaya başlamıştım. Madem siz varsınız gelirim tabi yine. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:38, 11 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Verdiğiniz yıldız için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 07:45, 11 Haziran 2010 (UTC)

Bermanya, Portal harika gidiyor. Gece vaktim olursa katkı yapmaya çalışırım ama ayrıntılandırmışsın baya, kutlarım. Görüşmek üzere.--a[.]med»»ileti 15:35, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam Takabeg. Balabanpas'a attığınız şu mesaj; "Üye olalı 2 aydan fazla geçti.Artık yeni kullanıcı değilsin. O yüzden de dikkat edersen senin için iyi olacaktır" sizce de nezaket sınırlarını aşmıyor mu? Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye katkı yapan çok kullanıcı yok. Yeni kullanıcıları ısırmayalım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:19, 11 Haziran 2010 (UTC)

Bilgilendirmek istedim ama rahatsız edici mi sence ? Uygunsuz olduğunu düşünüyorsan sansör yapar mısın ? Birde Kullanıcı:Balabanpasa ve Kullanıcı:CenkX'nin katkılarına dikkat ediyor musun ?

"Vikipedi:Engelleme politikası#Engelleme kuralları 2 Karşıtlık ve rahatsızlık vermek" sayılmıyor mu ? Takabeg ileti 17:22, 11 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg, ben sansürcü yada rtük gibi bir şey değilim. Sansürü yapamam. Yorumları ve mesajları değiştirmemeyi ilke edindim ama yorumlarda, mesajlarda bir yanlışlık varsa kullanıcıya mesajla bildiririm. Vikipedi'de çoğu kez katkı yapan kullanıcı sayısını saysak 40'ı geçmez. Yeni kullanıcıları böyle üzmeyin. Ayrıca bana Balabanpasa'nın ve CenkX'in katkılarına bakmamı söylemişsiniz. Niçin söylediğinizi de az çok tahmin ediyorum. Çünkü CenkX'i şikayet etmişsiniz. Önce de söylemiştim; benim mesaj sayfamı uyarı, duyuru, istek, soru, danışma, teklif vs. için kullanınız. İyi vikilemeler. --Berm@nyaİleti 17:29, 11 Haziran 2010 (UTC)

Pardon. Sansürcüsün demedim de Sansür yapıyoruz ya. Onu kastettim. Yeni idi artık değiller. Soru ve danışma için kullandım. Neyse. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:32, 11 Haziran 2010 (UTC)

Bermanya, anladığım kadarıyla ilk sonun için tam cevap verememişimdir. Söz konusu kullanıcı sürekli politika ihlal etmiştir. Cidden kötü idi. Maddenin gelişmesine engel olacağını düşünerek arşivledik. Ancak o zaman yeni bir kullanıcıydı. Biliyorsun kayıt olalı 2 ay geçmemiş olanlara torelans veriliyor. 2 ay geçtikten sonra da yine değişmediği için bilgilendirmek istedim. Ama ne yazık ki yine aynı. Şimdi anlatabildim mi ? Umarım daha aydınlatıcı yorum yapabilmişmdir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:15, 11 Haziran 2010 (UTC)


Selam Vikiçizer. Bir sorun var: Bu animasyon çalışmasını, portal sayfama ekledim ama portal sayfamda hareketsiz bir şekilde duruyor. Orada da hareketli olmasını istiyorum. Bunu nasıl halledebiliriz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:57, 11 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Bermanya, resim gif olduğundan ya hiç px kullanmayacaksınız ya da en az 300px olarak düzelteceksiniz. Küçük olunca oynamıyor...Kolay gelsin...Vikiçizer 20:17, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam İnfocan, Gaz hidrat maddesini Klatrat hidrat maddesine yönlendirmişsiniz. Elinize sağlık ama bütün emeklerim boşa gitmiş. Yönlendirdiğiniz maddede, benim hiçbir emeğim bulunmuyor. Maddeleri birleştirip, hiç değilse benim açtığım maddemdeki resimleri kullansaydınız daha makul olmaz mıydı? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:45, 11 Haziran 2010 (UTC)

Maddenizi silmedim sadece adını değiştirdim (Metan hidrat), çünkü maddenin konusu temelde metan hidrat ile ilgiliydi. Gaz hidratlar daha genel bir konu, karbon dioksit hidrat gibi başka gazların da hidratları olabiliyor. Madde için elinize sağlık, bir ara ben de ona biraz kimyasal ayrıntı eklemeyi planlıyorum.--İnfoCan 20:30, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam ahzaryamed, portalın kaba-taslak işleri bitmek üzere. Ben bu aralar artık portal ile ilgilenmeyebilirim. Belli olmaz. O sırada sen de kutular eklersin, yazıları değişirsin vs. Önümüzdeki haftada da, portalı görsel olarak zenginleştiririz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:27, 12 Haziran 2010 (UTC)
Evet, ellerine sağlık harika gidiyor. Tamamdır Bermanya, bugün yarın işimin olmadığı zamanlarda ilgilenmeye çalışırım ben de. Sevgiler.--a[.]med»»ileti 15:16, 12 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Sence şu kullanıcının adı uygun mu? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:55, 12 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar bermanya. Bence uygunsuz bir ad değil ancak isterseniz bir başka hizmetlinin daha görüşünü alın isterseniz. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 22:59, 12 Haziran 2010 (UTC)

Neyse, boşverelim. Gece gece ortalığı velveleye vermeyelim . İyi geceler. --Berm@nyaİleti 23:00, 12 Haziran 2010 (UTC)

Peki. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 23:08, 12 Haziran 2010 (UTC)

Onur Göker 01:42, 13 Haziran 2010 (UTC)Selam bermanya, Yücel Altunbaşak sayfasını tekrardan düzenledim. Haber vermek istedim.

  • Selamlar. Bu ara zaman zaman takılıyorum. Görüşmek üzere... İyivikiler... [ho? ni!] 18:16, 13 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Bir müjdem var. Çok güzel fotoğraflar paylaşan bir internet sitesi ile irtibata geçtim. Vikipedi'ye kaynak gösterme koşuluyla resimleri kullanma izni istedim. Bakalım, izin verecek gibiler. Umarım olur, olursa duyuru yapacağım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:40, 13 Haziran 2010 (UTC)

Çok sevindim bermanya. Böyle paylaşımlar çok yararlı vikimiz için. Yalnız maili size değil vikipediye yollamaları gerekmekte. OTRS ekibince değerlendirildikten sonra vikiye yüklenecektir ilgili resimler. İzin mailinin gönderilmesi gereken adres şu: "permissions-tr@wikimedia.org". Umarım kabul ederler. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:57, 13 Haziran 2010 (UTC)
Tamam Merube. Ama mesajı attım. Valla attığım mesajda da basit bir ingilizce kullandım, inş. rezil olmam . Belki biraz yanlış da yazmışımdır. Eğer ki izin mesajı gelirse, söylerim OTRS'ye atarlar mesajı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:59, 13 Haziran 2010 (UTC)
Olur o kadar hata yahu - o da varsa tabi :). Tamam bermanya, umarım kabul ederler bakalım. Çalışmalarınız için elinize sağlık, çok teşekkürler. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 19:02, 13 Haziran 2010 (UTC)

Merube bak şöyle yazdım;

Hi! I'm working in wikipedia free encyclopedia.In wikipedia username: Bermanya. We want to share ImageShack's photos in wikipedia. If we will share your's photos and share your's link down photos , do you let photos we? Good bye.

Yanlışlıklar var mı? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:05, 13 Haziran 2010 (UTC)

Bermanya, vikipedide sorumluluğu olan biri tarafından yazılmış gibi olmuş, keşke vikipedide çalışıyorum demeseydiniz. Ayrıca paylaşmak derken biraz muğlak olmuş kullanmak daha iyi olabilirdi, yahut şu şekilde paylaşmak istiyoruz okuyucularımızla gibisinden. Bir de kendi kullanıcı adınız olduğunu daha açık belirtseydiniz daha iyi olurdu. If'li cümleye değinmiyorum. Ancak sonuçta ne demek istendiği açık bir şekilde anlaşılıyor. Önemli olan da bu. Yalnız genel olarak bir sorun var bermanya, ImageShack'e resim yükleyenlerin hepsi ayrı birer kişi. Yani flickr gibi. Sonuçta bu resimlerin teliflerini esas yükleyiciler belirtir. Site sadece reklamlardan vs. gelir elde eder ki bunun için de kullanıcılarının güveni lazım. Sonuçta pek sanmıyorum izin verecekleri, daha doğrusu verebileceklerini. Bir de yanılmıyorsam, bu tür ticket ricaları için hazır bir mesaj şablonu vardı. Commons'ta olması lazım bu sayfanın. Bundan sonra oradaki bilgileri kullanabilirsiniz, hem böylece ticket yollasalar da eksik gedik bir şeylerin kalmış olmasının önüne geçilmiş olur. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:15, 13 Haziran 2010 (UTC)

Valla Merube, ingilizcem bu kadar . Liseye geçince inş. anadalim gibi konuşçam. ImageShack öyleyse, başka sitelerle irtibata geçeyim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:17, 13 Haziran 2010 (UTC)

O kadar olur, ne demek istediğiniz gayet açık. Önemli olan bu sonuçta. Gayet de güzel aslında, ufak bir iki şey olur tabi. Bence commons'taki şablonu kullanın, çünkü orada direkt gerekli yerlerin linki vs. yazıyor olması lazım. Ticket yollayan kişinin veya kurumun, tüm o verileri belirtmesi gerekiyor. İki iş olmasın sonra. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 19:39, 13 Haziran 2010 (UTC)

Merube, commons'u didik didik ettim ama bulamadım o şablonu ya Üzgün. İyi vikilemeler, sevgiler. --Berm@nyaİleti 19:40, 13 Haziran 2010 (UTC)

Link şu: commons:Commons:Email templates. Diğer örneklerle ilgili link de email şablonları sayfasında da link verdiği üzere şu commons:Wikipedia:Example requests for permission. İyi vikiler, sevgiler --Merube 89msj 20:05, 13 Haziran 2010 (UTC)

Çoktan silinmiş bile. Yazık oldu o kadar emeğime. Bir daha tekrardan yazmayı düşünmüyorum açıkcası.

Portal/teklifleri[kaynağı değiştir]

Slmlar Bermanya. Umarım iyisinizdir. Şurada aday portal hakkında tekrar bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Artık 4 ay oldu ve adaylığın kapanması gerekmekte. Teşekkürler, iyi çalışmalar, iyi geceler.--a[.]med»»ileti 22:28, 13 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Şu portalı sonuçlandırıp, arşivler misin? 4 aydır orada duruyor, artık portal adayları sayfasının simgesi gibi oldu. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:41, 13 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba bermanya. Portal teklifini izliyorum, kapatmadan önce son yorumları almak daha uygun olur kanaatindeyim. Son yorumlar ve gelişmeler ışığında karar almak en sağlıklısı kanaatindeyim. Teklif sayfasındaki son yorumunuz ve ilginiz için çok teşekkürler. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 22:46, 13 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Şu kullanıcının adı uygunsuz. Engellenmesi lazım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:19, 13 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba bermanya. Kullanıcı engellendi. Dikkatinizi ve haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 00:14, 14 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar mesajınızı yeni gördüm. E-mail yolu ile de iletişime geçebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:04, 14 Haziran 2010 (UTC)

Kukla iddianız ve Yeni Kullanıcıları ısırmayın politikası[kaynağı değiştir]

  • Cevap Cevap Değerli Berm@nya, bu kadar peşin yargılı olmamanı beklerdim bir vikipedist olarak. Kukla tanım olarak bir kişinin açtığı birden fazla kullanıcı adı bildiğim kadarı ile. Sen ise benim vikipediye ısındırmaya çalıştığım, bir çoğunu tanıdığım kullanıcıları tehdit ediyorsun. Sizi VP:LYKI (yani yeni kullanıcıları ısırma) politikasına uymaya davet ediyorum. --Sezerpal 10:02, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam Pınar. Sence de şu kullanıcı Sezerpal'in kuklası değil mi? Katkılarında aynı diğer kukla şüphelileri gibi sadece o sayfaya oy vermiş. Üslubu da benziyor diğerleri gibi. Kukla şüphelilerine bunu da eklemeni rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:27, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Ben tam eklerken sen iletiyi yazmışsın :) Şimdi ekledim onu da. Teşekkürler. — Pınar [m] 13:35, 14 Haziran 2010 (UTC)
Diğer kullanıcıların da fikirlerini beklemekte fayda var. İyi çalışmalar. --Eldarion 14:34, 14 Haziran 2010 (UTC)

İngiltere Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya.Ben de İngiltere Portalı'nda sana yardımcı olabilirim.Fakat portal adaylığa sunulup açılmadan portalla ilgili alt sayfalar oluşturman pek doğru olmaz.Bu yüzden portalla ilgili alt sayfaları açılıncaya kadar kullanıcı alt sayfan haline getirmen daha doğru olur.Bununla birlikte Portal:İngiltere/Coğrafya/kutunun-başlığı,Portal:İngiltere/Ekonomi/kutunun-başlığı yerine hepsi için Kullanıcı:Bermanya/Portal:İngiltere/kutunun-başlığı şeklinde tek başlık oluşturmaya ne dersin?Bütün kutu başlıkları aynı sonuçta.Ayrıca seçkin ve kaliteli içerik bölümünü Portal:Sanat'taki gibi düzenlesek nasıl olur sence?----Âkhilleus mesaj 15:36, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Selam Akhilleus. Portalın alt sayfalarının adını değiştirdiğin için teşekkürler. Önceki halinin yanlış olduğunu ben de farketmiştim ve şu kardeş portallar kutusunu tamamlayınca gereken ad değişikliğini yapacaktım. Siz daha erken davrandınız, tekrar teşekkürler. Portalımla ilgilendiğiniz ve yardım etmek istediğiniz için de teşekkürler. Seçkin içerik bölümünü, örnek gösterdiğiniz gibi değiştirilebilirsiniz. Örnek gösterdiğinizdeki gibi seçkin içerik bölümü daha makuldür. Gerekeni yapabilirsiniz. Bir iki güne kadar portalda küçük değişiklikler yapıp, adaylık sayfasına koyacağım. Siz de portalda değişiklik yapmaktan çekinmeyin. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 15:43, 14 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar Merhaba.Yukarıda belirttiğim gibi hepsi için tek bir kutu başlığı yapmaya çalışacağım.Bu arada kutu başlıklarının üzerindeki düzenle butonuna tıkladığımızda yanlışlıkla ana sayfaya yönlendiriyor.Bunu da düzeltmeye çalışacağım.Bu arada kardeş portallara Tarih Portalı ve Azerbaycan Portalı'nı da eklesek nasıl olur sizce?----Âkhilleus mesaj 15:54, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam Akhilleus. Portal için davetyemiz hazır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:23, 14 Haziran 2010 (UTC)

Tekrar selam Akhilleus, kutulara dokunmamanı istiyorum. Her biri için bir kutu iyi duruyor. Hem çok da kutu açmadık, az ve öz. Önce söylemeyi unuttum, o yüzden kusura bakma. Yani kutular ayrı kalsın, öyle daha iyi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:25, 14 Haziran 2010 (UTC)
Davetiye çok güzel olmuş.Elinize sağlık.Aslına bakarsan kutunun başlığı ve kutunun kapanışı olmak üzere 25 ayrı şablon var.Ayrıca kutunun başlığı üzerindeki düzenle butonuna tıklayınca da hatalı bir şekilde anasayfaya yönlendiriyor.Bunu düzeltmek kutu sayısının artması ya da azalması manasına gelmiyor.Azerbaycan'a gelince Azerbaycan ABD portalında bile ilgili portallar arasında.Sonuçta ülke portalları birbiriyle kardeştir diye düşünüyorum.Ayrıca Kafkasya Cephesi'ne bakarsanız Osmanlı ile İngiltere'nin karşı karşıya geldiği yerdir.Dolayısıyla İngiltere'yle büsbütün alakasız da değildir.Bu arada unuttuğum şey neyse onu da söylerseniz sevinirim.Bir daha tekrarlamamış oluruz böylece.----Âkhilleus mesaj 17:33, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Akhilleus. Unuttuğunuz şey; portal sayfasında, içerik bölümlerinin başına "Kullanıcı:Bermanya/" eklemişsin. Ama kutunun kapanış alt sayfalarında ilgili değişikliği unutmuşsun. Dolayısıyla kutular bozuldu biraz. Ben de gerekeni yaptım ve düzelttim. Önemli bir sorun değildi. Bu arada portalların arşivlenmesi için adaylklar konulmuş. Şimdilik sen, ben ve reality aday olmuş. Tartışmada belirtelim, oylama açalım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:03, 14 Haziran 2010 (UTC)
    • Tekrar merhaba Bermanya.Aslında kutunun kapanış alt sayfalarını hepsi için ayrı ayrı değil de vikiportal kutunun kapanışı şeklinde yapmak istediğim için öyle bırakmıştım.Ama sen halletmişsin.İyi vikiler,sevgiler----Âkhilleus mesaj 19:06, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Şu anda IRC'ye gelemem ama, yakında gelirim.. Kukla politikası yeni gelen garibanları kapsayacak şekilde mi yoksa, eski kurtları koruyacak şekilde mi :P Detayları IRC'ye gelince verirsin. Görüşürüz. --Boyalikus 19:46, 14 Haziran 2010 (UTC)

IRC'ye gelmen mümkün mü? Zira üzerinde çalıştığım kuklacılık politikası için senin de düşüncelerini almak isterim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:42, 14 Haziran 2010 (UTC)

Maalesef. Teknik olarak beceremedim. Beceresem de girmeyi düşünmüyorum. Zira IRC ortamına yani dedikodu ortamına sıcak bakmıyorum. Orda vaktimi kaybetmektense burda vaktimi harcayacağım. Bence daha verimlidir. Tabi IRC'i faydalı görenlerin IRC'i tercih etme hakları vardır. Takabeg ileti 22:47, 14 Haziran 2010 (UTC)

Üzgün. Görüşlerini almak isterdim. Ayrıca orada dedikodu da yapılmıyor. Girmek isterseniz burada nickinizi, ve kanala da #wikipedia-tr yazarak girebilirsiniz. Kukla politikası ve af hakkında konuşurduk. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:50, 14 Haziran 2010 (UTC)

Dedikodu yapılmıyor mu ? Yani dedikodu yapmayı bıraktınız mı ? Öyleyse IRC'nin de biraz faydalı olmaya başlamış demektir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:59, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Bu kullanıcı küfürlü değişiklik yapıyor. Engellenmesi lazım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:41, 14 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba bermanya. Aradan vakit geçmiş olmuş olsa da hem uzun süreli bir engel olduğundan hem de tekrarında sürenin artması adına engellendi, haber verdiğiniz ve dikkatiniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 00:19, 15 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Vikipedi ile ilgili çok bomba bir karikatür çizdim . Buralarda bir tarayıcı bulursam, vikipediye aktarırım. Seni de karikatürde havalı bir karakter yaptım, hadi iyisin . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:55, 14 Haziran 2010 (UTC)

Tekrar merhaba. Merak ettim açıkçası karikatürü çok. Havalı bir karakter olduğuma da sevindim çok teşekkürler . Vikiye aktarınca haber verebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 00:32, 15 Haziran 2010 (UTC)

Selam. Oylama yapan kukla veya canlı kukla, Bir görüşü destekleyen kukla veya canlı kukla, Bir görüşü destekleyen ve oy kullanan kukla veya canlı kukla, Görüş desteklemeyen, oy kullanmayan kukla ne anlamlarına geliyorlar ? Biraz net yazarsan sevineceğim. Açıkçası tam olarak anlayamadım. Bildiğin gibi Türkçem full değil. Takabeg ileti 01:42, 15 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya,
Belirli şartların yerine getirilmesi hâlinde kullanıcı adına el koymak mümkün. Ancak bildiğim kadarıyla bu kullanıcı adının İspanyolca vikide aktif olmaması gibi bazı şartlar var. Bizdeki şartlar ile oradaki şartlar aynı mıdır bilmiyorum açıkçası. Bizim VP:ELKOY sayfasının İspanyolca karşılığı yok. Talebini belki oradaki KAD sayfasına yazabilirsin. Ya da İspanyol bürokratlardan birine danışabilirsin. İyivikiler... [ho? ni!] 05:46, 15 Haziran 2010 (UTC)

Pınar, bir de senin davayı açtığından haberim yoktu. Bu nedenle denetçi isteğinde de dava açmıştım. Senin davayla, benim denetçi isteğini birleştirelim mi? Ne dersin? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:04, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Olur, benim için sorun değil. Gerçi açtığım dava canlı kukla durumunu kanıtlamak içindi (ki kanıtlandı). Seninki ise bundan da öte, çoklu hesap kullanımı olup olmadığını kanıtlayabilir (eğer böyle bir durum söz konusu ise). Benim açtığım davaya bağlantı versek daha iyi olmaz mı? — Pınar [m] 08:29, 15 Haziran 2010 (UTC)

İngiltere portalı[kaynağı değiştir]

  • Mrb. İngiltere portalıyla alakalı madde isteği yapabilir miyim acaba? :)--Rapsar 17:48, 15 Haziran 2010 (UTC)
Fazla önemli bir madde değil ama Croxteth maddesinin açılmasını isteyecektim. Geliştirmeye çalıştığım Wayne Rooney maddesinde kırmızı bağlantı kalmaması için. Teşekkürler...--Rapsar 17:55, 15 Haziran 2010 (UTC)
Tamamdır o zaman. Teşekkürler tekrardan...--Rapsar 17:57, 15 Haziran 2010 (UTC)

20. yüzyıl[kaynağı değiştir]

Peki, birkaç saat içinde içeriği geliştirmeye başlayacağım. --Superyetkinileti 18:37, 15 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya, Sözkonusu maddenin değiştirilmeden önceki olaylar listesini geri yükleyecekmisin?Bu imzasız yazı Armitage (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tamamdır vikiversitenin beta adresini gördün demi işler orada yürütülüyor.--Reality 15:31, 16 Haziran 2010 (UTC)


Re:Vikiversite[kaynağı değiştir]

Izin mizin gerek yok. Bir kac kural var, onlarda kötü birsey degil genelde. Vikiversiteyi Vikipediye karsilastirisan Vikiversite daha acik yeni fikirler icin. Sorun varsa en iyisi buraya git, --Erkan Yilmaz 15:39, 16 Haziran 2010 (UTC)


Merube, bereketli günlerdesin valla . Üst üste hediyeler, allah nazardan saklasın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 01:12, 17 Haziran 2010 (UTC)

Çok teşekkürler bermanya. Güzel sözlere ve hediyelere layık olabilmek dileğiyle. Sevgiler--Merube 89msj 01:37, 17 Haziran 2010 (UTC)

Selam Kibele. Şurada en son dediğimdeki gibi Dean Martin, doğum bölümünden çıkarılmalıdır. Dün gece dedim ama kimseler görmemiş galiba. İyi vikilemeler, sevgiler...

  • sıcaktandır.. :) sevgiler. --ki bl 16:42, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • Yıldız için çook teşekkürler Bermanya, onurlandırdın beni. Sayende ilk ödülümü de almış oldum yıllar sonra :) Sevgiler.--a[.]med»»ileti 19:02, 17 Haziran 2010 (UTC)
:) Karşılıklı ödülleşme düellosuna dönüşecek şimdi:) Sevgiler.--a[.]med»»ileti 19:13, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • İngiltere Portalınızı gördümde acaba ne zaman adaylığa göstereceksiniz.-- BeşiktaşlıM 19:20, 17 Haziran 2010 (UTC)

Selam Merube. Artık haftanın birkaç gününü Vikiversity'e ayırıyorum. Orada Osmanlı Devleti kursu açtım. Ancak bir sorun var. İngilizcem dört dörtlük olmadığı için bazı yazım yanlışları yapmışım. Sağolsun, şu kullanıcı o konuda yardımcı oluyor. Ben bir testimde tehlikeli bir yazım yanlışı yapmışım. Bildiğin gibi I. Kosova Savaşı ile Osmanlılar Balkanlarda kalıcılık sağladı, Avrupalılar geri çekilmeye başladı. Ben ise onu yanlışlıkla "Enter" kelimesi kullanmışım, yani "Girdi". Dolayısıyla söz konusu cümlede sanki o savaş ile Osmanlıların Balkanlara girdiğini belirtmiş gibi olmuşum. Bunu gören yardımsever StuRat, bana bir mesaj attı. Mesajında üstü örtülü olarak resmen yanlış bilgi verdiğimi söyleyerek eleştirdi. Dolayısıyla ben sanki yalan yanlış bilgiler veriyormuşum gibi bir durum ortaya çıktı. Çok ağırıma gitti, Vikiversity'i terketmek bile aklıma geldi. 5 yıldan uzun süredir Osmanlı Devleti üzerine 4 ciltlik ansiklopedler okudum. Bu alanda uzmanlaşmaya çalıştım. Bilgimin paylaşılacak düzeye ulaştığını görünce de Vikiversity'de böyle bir kurs açtım ama burnumdan geldi. Senden ricam şu; benim İngilizcem, bu kullanıcıya bu olaya dair cevap vermeye yetmez, senin Türkçe Vikipedi'nin hizmetlisi olarak bu işte araya girmeni rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:47, 18 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba bermanya. Bugünden sonra vikiye bir süre ara vereceğim. Ondan ilgilenmem pek olası gözükmüyor ne yazık ki, kusura bakmayın. Bir başkasından rica ederseniz sevinirim. Kısaca ufak bir hata olduğunu diğer kullanıcıya bildirirseniz, anlayışla karşılar sanıyorum. Şimdi birkaç birikmiş işimle uğraşıp, bitirebildiğimi bitirip mola moduna geçiyorum. Tekrar kusura bakmayın lütfen. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 03:43, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben zaman bulunca gelsem, ev ödevini yapmasam kıyak geçersin dimi hoca ? Ayrıca Türkçe wikiversity kurulmadı mı ?--Boyalikus 21:27, 19 Haziran 2010 (UTC)

Hoş geldin şablonu[kaynağı değiştir]

  • Geçen köy çeşmesinde bahsetmiştim şu hoş geldin şablonunun karışıklığından (bana göre). İngilizce Vikideki mesaj sayfamda bana gelen hüş geldin mesajını görebilirsin. Gerçekten hoş durmakta. Kurabiye yerine daha bizden bir resim koyulabilir belki (Çay olabilir :). Ne dersin? Bu metin gibi daha sıcak bir hoşgeldin şablonu yapsak daha iyi olmaz mı?--Rapsar 21:22, 19 Haziran 2010 (UTC)
İlgin için teşekkürler. Biraz sönük belki, haklısın. Ama bence daha sıcak, daha içten. Yapmacık gibi durmuyor...--Rapsar 07:34, 20 Haziran 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer. Şu kullanıcının adı uygunsuzdur. Engellenmesi lazım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 00:02, 20 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Bermanya, bir kimse kendini anarşist diye tanımlayabilir, bu uygunsuz değil...Mesela anarşist komünizm maddesinde kendini anarşist olarak tanımlayan aydınların listesi var. Pegasus ise mitolojik bir adlandırma...Anarchistpegasus birleştirmesi bir şirket adı vs. değilse engellenmeyi gerektirecek acil bir durum yok...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 00:17, 20 Haziran 2010 (UTC)

İngiltere Portalı[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Bence portalın içeriği gayet zengin.Portaldaki kutu başlıklarının üzerindeki düzenle butonuna tıklayınca anasayfaya yönlendiriyor.Bunu düzeltmek için tek bir kutu başlığı yapalım demiştim fakat siz her kutu başlığının ayrı ayrı iyi olduğunu söylemiştiniz.Bu hata bugün hala giderilememiş ne yazık ki.Gerekirse portaldaki maddeler güncellenebilir.Bunun dışında bir sorun görmüyorum.Vikiproje de zaman içerisinde proje üyelerinin katılımıyla zenginleşecektir.Bu arada önümüzdeki 5-6 gün yeterince aktif olamayacağım.Bu nedenle etkin olarak katkıda bulunamayabilirm.Yine de elimden geleni yapmaya çalışırım.Sevgiler,saygılar.----Âkhilleus mesaj 16:41, 21 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:CottonPlant.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:39, 22 Haziran 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Thatcher-loc.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 13:39, 22 Haziran 2010 (UTC)