Kullanıcı mesaj:Altaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Axis09 tarafından 1 yıl önce Ahmed Şahin silinmeye aday gösterildi başlığına

Ben bir madde konusunda tartışırken ilgili madedenin tartışma bölümünü tercih ettiğimi belirmiştim. Ama ısrarla burada ele alınması üzerine:

Wikideki çeşitli gazete sayfalarından "Gazetelerinin yazar, künye ve verdiği ekler bilgileri "Bu kısımlar ansiklopedilerde yer almaz. Bilgi almak isteyen gazetenin internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilir" seklinde son derece öznel bir ifade ile çıkartıldı. Ben de bunun herhangibir wiki kaynağına dayanmaması ve yerli ve yabancı birçok wiki sayfasında benzer içerik yeralması sebebi ile geri yükledim. Örnek olarak:
İngiltere The Times, The Independent, The Guardian, Daily Express, Daily Mail, Daily Telgraph, Financial Times
Amerika The_Washington_Times, The Washington Post, Los Angeles Times
Almanya Die Welt, Die Neue Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung
Bu şekilde bir mantık yürütme ile wiki sayfalarından daha birçok bölümün budanabileceğini belitrttim ve kendisinden iddiasını ispatlamasını istediğimde "Herhangi bir ansiklopediye bakabilirsiniz" dendi. Bir tartışmada iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükellef olmasına karşın Büyük Larousse Ansiklopedesine başvurdum ve Milliyet gazetesi maddesine gazetenin yazarları ve Milliyet grubunun sürekli yayınları Milliyet Sanat, Milliyet Çocuk vb. yayınlarının sıralanğını gördüm. Ben bunu yazmak için geri döndüğümde ise wiki kurallarına aykırı olarak engellendiğimi gördüm.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)

Uyarılar Hakkında[kaynağı değiştir]

Öncelikle 'kötü niyetle sayfalara uyarı şablonu eklemek' vadalism örneğidir (bkz Uyarı şablonu vandalizmi). Vandalism hükmündeki mesajları kullanıcıların silmeyip arşivlemesi beklenmemelidir. Bir Hizmetli tarafından bir tartışmada taraf olarak yargılayıcı ve dayanaktan yoksun bu uyarıların ısrarla sayfama eklenmesi yetkiyi kötüye kullanmaktır ve esef vericidir. Eldarion tarafından mesaj sayfama konulan uyarılar hakkında:


Gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Eldarion 17:19, 17 Haziran 2009 (UTC)

Bu uyarının konulmasına teşkil eden sözde boş, hakaret vb. değişiklik neden belirtilmemiş. Hangi tavrı sürdürmekten bahsediliyor? Benim vandallık şeklinde bir tavrım yoktur. Bu uyarı yukarıda bahsedildiği şekilde ilgili wiki maddelerindeki silinen içeriği geri getirmemden sonra konmuştur. Maddelerden wiki kriterlerinde yeralmayan kişisel yorumlarla kısmen ya da tamamen içinin silinmesi vadalism olarak değerlendirilir. Madde tartışma bölümünden görüleceği üzere ben vandalizmin aksine wikiye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yaptığım diğer katkılara da göz atabilirsiniz. Madde sayfasından tartışmak yerine buraya böyle bir uyarı koyma yoluna gidilmesi uygunsuzdur.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)


Lütfen ciddi olunuz. Bir ansiklopedide değişiklik yaptığınızı unutmayınız ve espri amaçlı değişiklik yapmayınız. Eldarion 11:43, 18 Haziran 2009 (UTC)

Esas itibariyle bu mesaj bir espri mahiyetindedir çünkü yapılmayan birşeyi yapılmış gibi göstermektedir. Eğer sayfanıza koyduğum vandalism uyasınıdan bahsediyorsanız, ben bu uyarıyı sizin Hizmetli olduğunuzu bilmiyerek ve wiki politikasınca vandalism kapsamına giren yararlı bir içeriğin wiki sayfasından ısrarla çıkarılması ve bu bölümleri geri yüklediğimde benim sayfama vandalism uyarısı yerleştirilmesi üzerine koymuştum. Burada da görülebileceği üzere bir espri yapma durumu olmayıp wiki içeriğini korumaya yönelik bir gayret bulunmaktadır.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)


Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Eldarion 11:43, 18 Haziran 2009 (UTC)

Mesaj sayfamı hiçbir gerçeğe dayanmayan ve iftira kapsamına girecek uyarılarla doldurmak vadalism örneğidir. Bir madde ile ilgili makul bir şekilde tartışmak yerine sayfamın bu uyaılarla doldurulmasında bir iyi niyet göremiyorum. Sizin ilgili sayfadan tamamen öznel kıstaslarla çeşitli bölümleri çıkarmanız da vadalism kapsamına girer. Mesaj sayfanıza yazdığım vandalism uyarısını çıkarmanız hoş mu karşılanmaktadır? Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)

Engellenme hakkında[kaynağı değiştir]

Ben vakit buldukça Türkçe ve birkaç yabancı dilde wiki sayfalarına katkıda bulunmaya çalışıyorum ve yeni bir wiki kullanıcısı değilim. Yeni bir kullanıcı olarak değerlendirildiysem bile mesaj sayfama sebep belirtmeksizin "Dur, Vandal olma, Hoşgeldin" uyarısı konması bir kara mizah örneğidir. Vandal olmanın aksine wikiyi geliştimeye çalışan biriyken "Vandalism" sebebi ile engellenmemi haksız bir itham ve yetkilerin kötüye kullanılması olarak görüyorum. Yabancı wiki sayfalarında da birçok tartışmaya katıldım ancak ilk kez burada engellenmemi şaşkınlıkla karşılıyorum. "Bahsettiğiniz gözetmem gereken Viki kurallarını bana da gösterirseniz öğrenmiş olurum" demişşiniz:

Engellemenin kullanılamayacağı durumlar
- Hiçbir hizmetli kişisel sebeplerden, Engelleme Politikasında belirtilmeyen bir sebepten veya keyfi olarak hiçbir kullanıcı veya anonim IP adresini engelleyemez.
- Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonunun kullanılması yasaktır. Hizmetliler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler.

-Ayrıca iyi niyet ile hareket etme ihtimali olan kullanıcılara karşı engelleme fonksiyonu kullanılmadan önce iki kez düşünülmelidir.

Anlaşmazlıkların giderilmesi
-Diğer kullanıcılara ve onların bakış açılarına karşı saygılı olun. Bunun öncelikli anlamı şudur: Bir anlaşmazlık durumunda hemen değişiklikleri geri almayın.
-Birisi size göre hatalı veya önyargılı değişiklik yaptığında, değişikliği geri almaktan ziyade, geliştirme yolunu seçin
-Aksini kanıtlayacak açık kanıtlarınız olmadıkça karşınızdakinin iyi niyetle davrandığını varsayın.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza geçici bir süre için izin veremiyoruz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 12:55, 18 Haziran 2009 (UTC)

Neler vandalizm değildir
Bazı kullanıcılar, diğer kullanıcıların tartışma sayfasında "konuşarak çözelim" fikrini kabul etmeyip, herkesin karşı çıktığı o değişikliği kendi bildiği gibi yapmakta ısrarcı olabilir. Bu hayıflanılacak bir durumdur ama vandalizm kapsamına girmez. Başka yollar ile çözülür.

Üstteki kural dahi bana uygulnmamaktadır ve wikinin ne kadar esnek, kullanıcıları kazanmaya çalışan bir politikaya sahip olduğunu göstermektedir. Ama bana uygulanan yaklaşım wiki politikalarının tam tersi bir durum oluşturmaktadır.

Wikipedia özgür bir ansiklopedidir. Hizmetli de olsa kimse wiki kurallarından muaf değildir, olmamalıdır.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)

Ek not olarak vandalizm linki yerine Vikipedi:Vandalizm kullanmanız daha faydalı olacaktır.Altaz 22:32, 19 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedi
Vikipedi
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz.

Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --  Levent İleti Katkılar   18:16, 21 Haziran 2009 (UTC)

Telif ihlali hk.[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! -  Levent İleti Katkılar   17:39, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Bir başlık açtığımızda, kaynak göstermek, oradan alıntı yapmamız için izin anlamına gelmiyor. Vikipedi'nin telif hakları konusunda ne kadar hassas davrandığından haberdar olduğunuzu sanıyorum. bu durumda maddenin biyografil kısmını yeniden yazmalısınız. Eserleri için emeğinizin boşa gitmemesi anlamında maddeyi geri getiriyorum, ama lütfen bunu çok kısa bir sürede silinmeye neden olacak durumdan çıkarın. Silinmeden önce uyarılma konusuna gelince, hergün ne kadar çok madde ve kullanıcıyla uğraştığımızı biliyorsunuz. O nedenle tek tek uyarı yazıları bizim için büyük zaman kaybı olur. Uygulama genel olarak budur. Yine de bir kaybınızın olmadığı gözönüne alınırsa ortada bir sorun kalmıyor. Bundan sonraki çalışmalarınızda alıntı konusuna özen gösteriniz. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   06:13, 28 Haziran 2009 (UTC)
Cevap ve geri yükleme için teşekkürler. Telif ihlalini önleyecek şekilde değiştirdim. İlk başta o kısma odaklanmadığım için hızlı geçmiştim. Daha sonra düzenlemeyi düşünüyordum ama birkaç saat içinde silinmişti; gerçekten çok hızlısınız. Bir sorun kalmadığı konusunda hemfikirim. İyi çalışmalar. Altaz 12:48, 28 Haziran 2009 (UTC)

Tartışma:Temmuz 2009 Urumçi başkaldırıları[kaynağı değiştir]

Please go to Tartışma:Temmuz 2009 Urumçi başkaldırıları.--Pushhigh 19:02, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Sorry, I couldn't get your point. If you are talkıng about the phrase "156 Uygur protestocunun öldürüldüğü", it seems it's been already removed. Also, about your change "..güçleriyle Uygur Türkleri arasında çıkan olaylar" to "..güçleriyle Uygur arasında çıkan olaylar" makes no sense in terms of meaning and grammar. Altaz 22:35, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Why do you want to add a word Türkleri after the word Uygur? Is the single word Uygur wrong?--Pushhigh 07:47, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Do you have an opposition to the fact that Uygurs are Turkic ethnic group and Hans are Chinese. ıf you check en:July 2009 Ürümqi riots it is already mentioned there to be more imformative. Altaz 12:24, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Please also leave a message in my talk page. Otherwise I can not always notice your response. Concerning your question, yes, I opposite to call Uygurs as Uyger Türkleri. Uygurs are also Chinese citizens, as well as Han. Uygurs are not Turkish citizens. If you use the word Uyger Türkleri, people will be confused by the word Türkleri.--Pushhigh 12:50, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Doğu Türkistan vs Sincan Uygur Özerk Bölgesi[kaynağı değiştir]

Please go to Tartışma:Temmuz 2009 Urumçi başkaldırıları.--Pushhigh 07:59, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Kategori tartışma:Doğu Türkistan ve Kategori tartışma:Uygurlarsayfalarında tartışırken siz benim TBA ihlali yaptığımı savundunuz, ben ise sizin. Şimdi buralarda normal bir şekilde tartışırken neden ilgisiz bir şekilde mesaj sayfama kırmızı uyarı işareti koyup "TBA ihlal ediyorsun, wiki bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Engellenebilirsiniz" tarzı bir ibare koyduğunuzu anlamadım, mesaj sayfamda, tarışmaları ilgili madde sayfasından yürütmeyi tercih ettiğimi belirtmeme karşın üstelik. Benden 2 ay kadar önce wikiye katkıda bulunmaya başlamanız mı size benim wikinin ne olup olmadığını bilmediğimi düşünmenize neden oluyor. Bu tip bel altı vurmaları sadece Tükçe vikide görüyorum ve bir wiki yazarına da hiç yakıştıramıyorum. Altaz 02:19, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Bence tam taraflı yaklaşıyorsunuz. Türkçe Vikipedi, ne Türkiye Vikipedi ne Türk Vikipedi ne de Türkçü Vikipedi. Evrensel bir ansiklopedi olmalıdır. Ayrıca benden önce vikiye başlayana da aynı mesaj gönderebiliriz. Takabeg ileti 02:23, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Evrensel ansiklopdi diyerek daha sonra yapılna tüm değişikleri "bence"nin arkasına sığınmak tezat oluşturmakta. Sizin altkayegorileri çıkarmak istemeniz wikiyi Türçü wiki'ye çevirme izlenimi edindiriyor. Türkiye-Çin ilişkileri zarar görmesin gibi. Siz mesaj göndermiyorsunuz, ilgili sayfada tartışma devam etmesine rağmen buraya ilgisiz, engellenirsin içerikli uyarı şablonu koyuyorsunuz. Tartışmada karşı tarafı baskı altına alma maçlı bu tip uyarılar, uyarı şablonu vandalizmine girer.Altaz 12:24, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Alt kategoriden başlayarak yukarıya doğru gidersek, Doğu Türkistan ==> Uygurlar ==> Türkiye-Çin ilişkileri şeklinde. Yani Doğu Türkistan'ı ayrıca Türkiye-Çin ilişkileri kategorisine eklemeye o bakımdan gerek yok. Sizce? İyi vikiler--Merube 89msj 02:41, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Merhaba, Takabeg ilgili tartışma sayfasında belirrtiğim gibi ona da karşı çıkmakta. Kategori:Türkiye-Irak ilişkileri sayfasında Kategori:Irak Türkmenleri'nin,Kategori:Türkiye-Yunanistan ilişkileri'nde Kategori:Batı Trakya Türkleri'nin Kategori:Türkiye-ABD ilişkileri'nde Kategori:ABD Türkleri'nin bulunması gibi öreneklerin de wikide yer almaması gerekiyor. Altaz 12:24, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Baktım ama görüş belirt(e)meyeceğim. Etnik ve politik konulardaki tartışmalara katılmıyorum. Yine de teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   12:27, 12 Temmuz 2009 (UTC)
~Size de yine de teşekkürler.Altaz 12:30, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Doğru bir şekilde yaptığınız zaman kimseye sormadan yönlendirme yapabilirsiniz. Yönlendirilecek maddenin sayfasına #REDIRECT [[Örnek]] yazmak şeklinde yönlendirme yapılır.  Levent İleti Katkılar   04:46, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Gelecek spor şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Gelecek spor deneme gerekçesi ile silinmiş. Ben deneme yapmamıştım. en:Template:Future sport şablonunu türkçeye uyarlamıştım. "Kategori:Güncel ve gelecek şablonları"nda benzer şablonlar bulunmakta. Türkçe wikide gelecek birçok spor olayı hatalı olarak "Kategori:Güncel spor maddeleri" kategorisinde sıralanıyor. Bunun yerine İngilizce wikide olduğu gibi "Category:Future sporting events" kategorisi olması gerektiğini düşünüyorum. (Bir de mesaj yazarken kategori sayfasını [[]] içine koyunca mesajda görünmez oluyor. Bunun çözümü nedir?)Altaz 15:34, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, IP ile açmışsınız herhalde.. geliştirip kullanılabileceğine inanıyorsanız geri getireyim ? --M.M. ileti 15:45, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Hatırlamıyorum, üzerinden zaman geçti ama öyle bir şey yazmıştım gibi geliyor. Güncel maddeleri incelerken olmadığını farkettim. Sıfırdan başlamak yerine geri getirirdeniz daha iyi olur. Başka bir soru da mesaj yazarken benim yazdığımı da benim sayfama mı taşıdınız yoksa verilen mesaja cevap yazarken bunu otomatik yapma yöntemi mi var, bir kendi sayfama bir konuştuğum kişinin sayfasına gitmek yerine. Altaz 15:54, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Şablon geri getirildi. Evet, konu bütünlüğü sağlamak için yolladığım mesajları kendi sayfama da taşıyorum (sonradan ne demiştim diye oturup aranmamak için). --M.M. ileti 16:06, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Merhaba. Bağlantı verdiğiniz ulamların sayfada görünmesi için [[:Kategori:<ulam adı>]] sözdizimini kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:49, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Resim inceleme[kaynağı değiştir]

Hazır hizmetli bulmuşken Dosya:Turki halklar.png dosyasını incelenebilir mi? "Bu medya henüz bir hizmetli tarafından incelenmemiştir" yazıyor. Tartışma sayfasına yazmıştım. İyi çalışmalar Altaz 15:54, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Maalesef oldukça yoğunum, bir başka hizmetliye sorsanız? Teşekkürler. --M.M. ileti 16:07, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Medya inceleme[kaynağı değiştir]

Şablon yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sanırım bu şablonu Türkçe Vikipedi'ye Şablon:Harita konum adıyla taşımanız gerekecek. Sözünü ettiğiniz kullanımda oluşan sözdizimi hataları bu şablonun var olmayışından kaynaklanıyor olabilir. --Superyetkinileti 19:50, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Rica ederim. Bazı şablonların interviki bölümleri eksik kalabiliyor, size de onlardan biri rastlamış. Bu tür sorunlarla yalnızca maddelerde değil, şablon ve ulam gibi sayfa türlerinde de karşılaşıyoruz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:12, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Hanedan-Hanedanlık[kaynağı değiştir]

Tamam değiliz. Ben yapılan değişikliği geri almıştım zaten, şimdi yine başa dödük. Tartışma:Kuzey Song Hanedanı Altaz 23:02, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Bence tamam. Yani sorun yok. Tartışma sayfasında yazdığım gibi köy çeşmesini kullanın. Takabeg ileti 23:06, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Birde rica etsem Tartışma:Ermeni Lejyonu (Almanya)‎ sayfasına göz atar mısınız ? Bu sefer isteğim olacak :)) Takabeg ileti 00:47, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Dosya:Iran Air logo.svg'de sorun var. Öncelikle şeklen sorunludur ve silinmeye yol açılır. Bunun dışında logonun adil kullanım kapsamına girip girmemesi konusunda resimlerle ilgilenen kullanıcılara sorarsan iyi olur. Takabeg ileti 03:45, 3 Ağustos 2009 (UTC)

"madde ile bir ilgisi yok" diya yazdın. Fakat uçağın kuyruğuna bakın. Ve kötü duruyor olabilir de bu tercih meselesi. Uçağın resmi kamu malı olarak yüklendiği için telif sorunu yok. Logo silinse de o kalır. Garantili yani. Gereken bilgi de aktarılmış oluyor. Takabeg ileti 03:56, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba Altaz, logoları ve diğer AK formatındaki dosyaların Vikipedi'ye yüklenmesi adil kullanım politikamıza aykırı. Dosyayı, vektörel olmayan formatta ve düşük çöznürlükte yüklemeniz gerekmekte. İyi çalışmalar.--Gökhan 04:02, 3 Ağustos 2009 (UTC)
Dosya SVG olduğu için silindi, yani formatı değiştirip yeniden yüklemelisiniz. Yeniden yüklediğinizde biliyorsunuz eski resmin adı değişmeyeceği için SVG dosyası yine Vikipedi'de yüklü olacak. Ben geri getiririm sorun değil ama bu dosya için bariz AK hatası olduğu için "hızlı sil" kullanılabilir.--Gökhan 04:14, 3 Ağustos 2009 (UTC)
Dosyayı geri getirdim. Başka bir formatta tekrar yükleyin bunu da silelim. İyi çalışmalar.--Gökhan 04:27, 3 Ağustos 2009 (UTC)
Birde forumdan alınan İngilizce Vikideki doğru logosu değil. Doğrusu için buna bakın. Mesela kulağına bakarsan farklı olduğunu anlarsın. Takabeg ileti 04:28, 3 Ağustos 2009 (UTC)

logonun kulakları çok az kırpılmış. Bunu yeni dosyada belirrtim. Logonun bu hali Hüma maddesinde bu hava yolunun logo olarak griffon yorumunu kullandığını belirtmek için yeterli. Zaten resmin altına logosu değil logodaki Hüma kuşu yazdım. İran hava yolları maddesi açılırsa ona da gerçek logosu konulur. Benim adil kullanım amacım şu an gerçekleşiyor. Altaz 04:57, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Yine de ansiklopedi olduğu için hatalı bilgi aktarmak doğru olmaz. Ama merak etmeyin Gökçe arkadaşımızdan rica ettim. İnşallah o halledecektir. Amin. Takabeg ileti 05:00, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Lütfen inata girmeden okurları düşünün. Ourları düşündüğümüz zaman ne yapmamız gerektiğini anlarsınız. Popüler olmayan yabancı dillerdeki karşılıkları okunuşsuz sunmak anlamsızdır. Değil mi ?Takabeg ileti 05:09, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Gerekçeleri birkaç kez sıraladım: 1- Yazılan sadece Farsça olmayıp Arapça'daki de halidir ve YAZILIŞtır, okunuş değil 2- Bildiği kadarı ile Farsça veya Arapça'da LAtin harfi kullanılmamaktadır. 3-Verilen okunuş standart phonetik alfabesi ile yapılmamaktadır. 4- Vikide Kore, Japon, Kril vb. dillerin nasıl seslendirildiğini verme gibi bir uygulama yoktur. 5- Seslendirmeler bazen bunların yanına küçük ses kaydı eklenerek gösterilmektedir. 6- Okunuşun seslendirmenin phonetize edilmesi için standart IPA vb. sistemler kullanılmalıdır, ama bu Türkçede yaygınlaşmamıştır. 7- Konu için ek bir anlam ifade etmemektedir. Altaz 05:45, 3 Ağustos 2009 (UTC)
Tartışma sayfasında okudum ayın cümleyi ve yanıtladım. Farsça okunuşunu kaldırmak için haklı gerekçeler değil. Doğru ve gerçek ortadayken onu aktarmamak ve dolayısıyla okurlara zarar vermek Vikipedistin görevini yapmamak demektir. Takabeg ileti 05:50, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Benim de ricam tartışma devam ederken sürekli değiştirmek sadece yorucu olur. Bir de maddelerin tartışma sayfasında devam tartışmaları mesaj sayfasına (en azından bende) taşımazsanız, gereksiz yazı yazmaktan ve mesaj sayfası kirliliğinden kurtuluruz. Altaz 05:48, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Ee o zaman doğru bilgileri "hoşuma gitmedi" diye ya da haklı olmayan gerekçe göstererek ısrarla kaldırmayı bırakın. Ben okurlar için gerekli ve faydalı olan doğru bilgilerin haksızca kaldırılmasına yana değilim. Takabeg ileti 05:52, 3 Ağustos 2009 (UTC)
Yersiz bir itham. Beni gerekçelerimden hiçbiri "hoşuna gitmemek" olarak sıralanmamış. Ben de aynı şekilde ısrarla yazmayı bırakın diyebilirim. Cevap olarak "sadece harflerin eklenmesi anlamsız ve okunan dillerde ise translit. yeterli" demişsiniz. Sonuçta wiki bir ansiklopedi ve kurallara göre yürür. Türkçe Wikide farklı alfabede yazıların okunuşuny yazma için kullanılan özel bir tabloyu veya kullanımı üzerinde anlaşılmış bir kural gösterseniz ben geri almaktan hemen vazgeçerdim. Altaz 06:04, 3 Ağustos 2009 (UTC)

İran Hava Yolları[kaynağı değiştir]

İran Hava Yolları maddesini açacak mısın ? Yoksa ben açıvereyim mi? Takabeg ileti 06:00, 3 Ağustos 2009 (UTC)

  • Kategori adını değiştirmek mümkün olmadığından bu işlem biraz uğraştırıyor. Maddelere tek tek girip kategori adını düzeltmek ve yanlış olan kategoriyi boşaldığında Kategori 1 ile hızlı sil olarak işaretlemek gerekiyor. Çok fazla madde yok, birkaç dakika içinde halledebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Kemal K.ileti 18:52, 3 Ağustos 2009 (UTC)
  • Halledildi bile, kolay gelsin. --Kemal K.ileti 18:56, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Bilgilendirme notu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Huri maddesine yaptığınız son eklemeleri gördüm; genel olarak faydalı eklemeler... teşekkürler ^_^ Bununla birlikte İbranice etimoloji kısmında kaynak belirtilmediği için kaynak göster koydum. Bilginiz olsun diye söylüyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 02:24, 11 Ağustos 2009 (UTC)
Merhabalar,
Diğer Vikipedileri kaynak olarak göstermemiz mümkün değil (Vikipedi olmayan, güvenilir ve doğrulanabilir bir üçüncü parti kaynak gerekiyor). Eğer İngilizce Vikipedi'de de ilgili ifadelere kaynak belirtilmemişse, şimdilik o ifadeleri çıkarmamız en doğrusu olacaktır. Benim baktığım Kur'an ve İslam sözlüklerinde yoktu bu İbranice etimoloji bilgisi (genellikle çağdaş olan sözlükler İbranice etimolojiyi de koyuyorlar oysa), fakat İbranice sözlüklere göz atmayı düşünüyorum - eğer bulursam işimize yarayacak bir kaynak ifadeleri tekrar ekleyip, kaynaklandırırım.
O tümcede sorun vardı evet; "bunun için" eklemeniz doğru olmuş, onun yerine "bu anlam dahilinde/bu anlamıyla" da diyebiliriz. Kısacası kastım o anlamda sıklıkla kullanılmasının yanı sıra "ceylan gözü vs." anlamında özel olarak (yani spesifik olarak) kullanılmış olmasıdır - yani terimin bir nevi özel bir anlamı.
Etimoloji kısmını bitirdikten sonra farklı yorumlara yer vereceğim. Klasik yorumun yanı sıra özellikle son zamanlarda çıkan birçok yeni meâl ve tefsirde kavramın "cennet kızı"ndan ziyade "gözleri parlak eşler" gibi anlamlara geldiğini belirtilmiştir. Bunun ötesinde birkaç farklı fikir daha var bu kavramın yorumu üzerinde. Tabii ki klasik yorumun yarattığı önemli bir kültürel anlayış da var; buna da değinmek şart (huriler Doğu edebiyatının vazgeçilmez süslerinden kuşkusuz). Sizin aklınıza gelen, kayda değer başka yorumlamalar veya kültürel etkilerine dair konular olursa eklemekten çekinmeyin ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:29, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Meryem maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Meryem (İsa'nın annesi) maddesinin ismini Meryem olarak değistirmistim. Diğer vikilerde de bu sekilde kullanım var. Meryem (İsa'nın annesi) ve Bakire Meryem adları da wikilerde yaygın olarak kullanılıyor. İsim değişikliğinin geri alınmasına cok bir itirazım yok, yine de Meryem baslıgı daha ansiklopedik duruyordu. İsim degişiklik isleminde eksikliğe neden olmus olabilirim, sayfanın gecmisi nasıl tasınır bir fikrim yoktu. Benim bu mesajı yazmamdaki asıl neden sayfayı tasıdıktan sonra Meryem adlı sayfdada yaptıgım degisikliklerin, düzenlemelerin kaybolması. Eger hizmetliler icin teknik olarak silinen sayfanın gorulmesı mümkünse Meryem sayfası silinmeden onceki son katkılarım da geri yüklenebilir mi? Altaz 01:11, 12 Eylül 2009 (UTC)

  • merhaba, sayfayı aynen taşıdığınızı düşünmüştüm, değişikliklerinizi farketmemişim, kusura bakmayın. hallederim. isim değişikliğini ise tartışma sayfasında konuşun, katılanlar olursa değişiklik yapılır. kolay gelsin. --ki bl 07:14, 12 Eylül 2009 (UTC)
  • maddede yaptığınız değişikliklerin olduğu sürümü geri getirdim. şu anda Meryem (İsa'nın annesi) maddesinin geçmişinde duruyor. sanırım 23 ağustos sürümü. gerisini size bırakıyorum. kolay gelsin. --ki bl 13:49, 13 Eylül 2009 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Altaz,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:2009 Summer Universiade.svg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d10 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Jimbo 20:33, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Go sayfasında yaptığım değişikliklerin neden reddedildiğini anlayamadım. Yaptığım değişiklikler ve gerekçeleri:

1- http://www.pandanet.co.jp/English/ sayfasına girilince aşağıdaki yazı ile karşılaşılıyor ki "This site has been moved to a new site address. Please bookmark [ http://www.pandanet-igs.com/ ]. " ben de bu linki http://www.pandanet-igs.com/ olarak güncelledim.

2- http://www.mobilego.org/ bu sayfa da aynı sekilde taşınmış ve http://sourceforge.net/apps/mediawiki/mgo/index.php?title=Main_Page safasına yonlendiriyor ki ben de bu değişikliği yaptım.

3- Go sunuculari listelerinde LGS ve WING de mutlaka bulunur. O yuzden bunları da ekledim http://www.lgs.taiwango.net/ LGS (The Legend Go Server) Tayvan orijinli bir Go sunucusu.

Ben bu linkleri degistirmeden once asagıdakileri refereans olarak incelemiştim: http://senseis.xmp.net/?GoServers http://www.usgo.org/resources/servers.html http://www.ficgs.com/wiki_en-go_servers.html

4- peepo.com sunucusunu da en:Go_(game)#Software_assistance sayfasından okuyarak eklemiştim.

5- "Go Sunucuları ve Go Yazılımları" seklinde isimlendirme yapılmış olmasına karşın verilen linklerin hemen hepsi gp sunucularına ait. Sunucular ve yazılımları ayirdim.

6- İngilizce wikide en:Computer_go, en:Go software gibi sayfalar bulunmasına karşın Türkçe wikide sadece tek sayfamız mevcut. Ben bu sayfalarda bahsedilen, linklerinde verilen uygulamaları ekledim. Bunlar Go üzerine yazılım geliştirmek, tez vd calisma yapmak isteyen kişilerin başvuracağı kaynaklar. Bu uygulamaların oldugu sayfalar ücretsiz ve ticari bir kaygı gütmeyen reklamsız kaynaklar.

7- http://vieka.com/gnugo/ da "Cep telefonları için Go yazılımlar" adlı bir bolumde olması gereken ilk yazılımdır. Bunun üzerine daha farklı yazılımlar, bu uygulamayı baz alan yenı arayuzler bulunmkatadır ki bunları eklemedim.

8- http://world.cyberoro.com/main.asp Bu sayfa artık http://www.wbaduk.com/ adi ile hizmet vermekte.Bu imzasız yazı Altaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Bağlantı güncellemeleri gözümden kaçmış, haber verdiğiniz için teşekkürler. Rica etsem kırık olan bağlantıları tekrardan düzeltebilir misiniz? Öte yandan "go yazılımları" kısmı reddedildi. Zira bunlar "ansiklopedik" bir nitelik taşımıyor. Burası bir ansiklopedi ve amacı bilgi vermektir. Dış bağlantıların amacı ise maddenin anlaşılabilirliğini arttıracak nitelikte olmasıdır. Fakat bu oyunlar maddenin anlaşılabilirliğini anlatıcı nitelikte değil. "Belki" tüm bu "ücretsiz" go oyunları veya yazılımlarının yer aldığı bir listenin bulunduğu internet sitesine bağlantı verilebilir. Bu olabilir. Dış bağlantı eklemelerinizde belirttiğim noktalara dikkat edebilirseniz çok daha iyi olacaktır :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:46, 11 Eylül 2011 (UTC)

Hoş geldiniz Altaz![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:19, 19 Aralık 2014 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Altaz! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 11:35, 17 Ocak 2015 (UTC)

Atmacalar[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Talhaaisk. Oluşturduğun Atmacalar maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "G11: Reklam" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. ---Talhaaisk ? 12.33, 19 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Ahmed Şahin silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ahmed Şahin) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmed Şahin sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --— Evuntia 💬 14.46, 28 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Axis (mesaj) 09.49, 8 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla