Kullanıcı mesaj:Şeb/Arşiv 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, Lubunya'ya 12 Ocak 2012'dan itibaren gelen iletilerinin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Portal adayı[kaynağı değiştir]

VP:P/T#Portal:Makedonya'ya bakabilirseniz... Betelgeuse-Seginus 15:41, 12 Ocak 2012 (UTC)

Ankara buluşması[kaynağı değiştir]

Merhabalar efendim:B Öhö öhö. Şubatın sonlarına doğru şöööyle bir Ankara buluşması yapalım diyoruz. Ben gelirim Relity tamam dedi, Sabrican'ı çağıralım dedik e siz de gelirseniz birilerini daha buluruz Ankarada gullüm yaparız? İlk Vikipedist buluşmamızı gerçekleştirmiş oluruz Ankara'da, ne dersiniz? :) Bilgilendirin beni.

Bu arada Lubunca sayfası burada silinmeye aday gösterildi. Belki bir fikir beyan etmek istersiniz. Haydi sağlıcakla. --Veritasyaz bana 02:23, 27 Ocak 2012 (UTC)

VikiProje Müzik davetiyesi
Merhabalar, VikiProje Müzik olarak yeniden yapılanma sürecine giriyoruz, isterseniz siz de bu çalışma yer alabilirsiniz. Detaylı bilgi için tartışma sayfasına bakabilirsiniz. --BilalOkms[o.O] 09:09, 6 Haziran 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:27, 1 Eylül 2012 (UTC)

Hoş geldin. Uzun bir süreden sonra seni buralarda tekrar görmek güzel. İyi çalışmalar dilerim. Sadrettin(mesaj) 09:53, 19 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkürler , yeni bir aşka başladım çok seviyorum onu o da çok seviyor biliyorum hayata atıldım onun sayesinde intihar eşiğindeyken. Herşeyimi baştan yarattım leptopumu odamı arkadaşlarımı. - Nebeviye 10:06, 19 Eylül 2012 (UTC)

Bir bira da sizin için![kaynağı değiştir]

Tam olarak necisiniz bilemedim :) benden size olsun Byhewal(mesaj) 21:36, 22 Eylül 2012 (UTC)
Cinsel tercihimi soruyorsanız LGBT'liyim, nazik ikramınız için teşekkürler. - Nebeviye 11:42, 23 Eylül 2012 (UTC)

Vandalizm yerine yazacak deneme tahtası bulamayan kullanıcının deneme amaçlı değişikliği olabilir mi? =) Biraz daha ılımlı lütfen. Sevgiyle. 'Lubunya' 23:06, 26 Eylül 2012 (UTC)

Selamlar Lubunya, belki de haklısınız. Bakış açım değişikliğin büyüklüğü değil sonucu aslında. Geniş vaktim olsa çeşitli bağlantılar verip açıklama bile yapmayı isterim. Aslında her vandal'ın bir şekilde geri dönüp Vikiye katkı sağlayacak kullanıcı olacağına dair beklentim var. Çünkü hali hazırda girip vakit, emek harcamış. Ama bu yaptığının etkisinin yıkıcı olunca soğutmamak adına değilmiş gibi yorumlamama imkan da vermiyor. Sonuca bakıyorum daha çok, lakin daha çok dikkat edeceğim, nazik ikazınız için teşekkürler.~Tarkovsky~ 23:19, 26 Eylül 2012 (UTC)

bahsettiğiniz genişletme etiketlerini ne şablon yardımcısında ne twinkle'da bulamıyorum. Cagan12 (mesaj) 06:26, 27 Eylül 2012 (UTC)

Baknız . Size yardımcı olacaktır. 'Lubunya' 08:09, 27 Eylül 2012 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

selam, şu mesaj aracılığıyla kullanıcı sayfanıza ve alt sayfalara göz attım. sayfalarınızı şuradaki ilkelere göre düzenlerseniz sevinirim. kolay gelsin. --kibele 17:45, 30 Eylül 2012 (UTC)

Hay hay.. Birileri madem bu denli beni muhattap görmeyen bir rahatsızlık mesajı atıyor size ve gayri ciddi rahatsızlılık duyuyor o halde neden empati yapıp rahatsız edici yorumlara değişiklikuygulamıyor bu Lubunya? Oldu da bitti. 'Lubunya' 09:30, 1 Ekim 2012 (UTC)

Selam Tarkovsky, şu yüklememe ve şuradaki yüklemelerefligran etiketi koyan kullanıcının istediği ne olabilir. Commons bilgine dğınıyorum, yardımcı olabileceğini düşündüm.'Lubunya' 09:50, 10 Ekim 2012 (UTC)

Selamlar Lubunya; Commons uluslararası bir paylaşım alanı, buraya yapılan paylaşımlar tüm copyright sıkıntılarından bağımsız, özgürce paylaşılıp işlenebilen digital içerik barındırıyor. İlgili uyarı, yüklenmiş resimlerinizin üzerindeki (filigran olarak işlenmiş) tarih bilgilerinin kaldırılmasını gerekli bilgilerin fotoğrafın kendi database bilgisine (exif bilgileri) yüklenmesini istiyor. Zira commons politika ve yönergeleri üzerinde tarih kodlu, başka türlü filigranı olan resim kabul etmiyor. Elinizde resimlerin tarihi üzerine işlenmemiş olanları bulunuyorsa resmi değiştirip uyarıyı kaldırabilirsiniz, yahut resim işleme programları ile bu kısımların kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. ~Tarkovsky~ 10:53, 10 Ekim 2012 (UTC)
Bir şey daha eklemeliyim ilgili politikayı okuduğumda üzerinde filigran olan resimlerin kullanılmamasını teşvik eder, tercih eder der;[burada] yukarıda anlattığım gibi tarih filigranlarının kaldırılmasının zaman harcayıcı işlem olduğundan fotoğraf makinesinden bu opsiyonu kapamamızı salık veriyorlar. Yukarıda detayına giremedim ama resim işleme programları ile uğraşmak sizin için zaman alıcı olacak ise resmin boyunu kısaltıp (filigran olan kısmı kesip) tekrar yükleyebilirsiniz. Uyarı etiketinde bu işlem resmin anlatımına zarar veriyorsa aynı resmin (örneğin Istanbul Turkey LGBT pride 2012 (35).jpg) boyu kısa olanı 2. bir resim olarak (Istanbul Turkey LGBT pride 2012 (35) - no watermark.jpg) yüklenebilir der. Umarım bi nebze yardımım oldu~Tarkovsky~ 11:04, 10 Ekim 2012 (UTC)
O la la fazlasıyla. Tteşekkürler -'Lubunya' 11:16, 10 Ekim 2012 (UTC)
  • Haber verdiğin için teşekkürler. Güzel bir portal daha kazandık. İyi çalışmalar. --Vitruvian 22:09, 12 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı:LUBOT için bot başvurusunda bulunduğunuzu gördüm, ancak bu adda bir kullanıcı hesabı almayıp, yalnızca sayfasını açmışsınız. Hesabı da açmanız gerektiğinihatırlatmak istedim. İyi çalışmalar. --yabancım 15:25, 20 Ekim 2012 (UTC)

Aaa evet :) dalgınlığıma gelmiş sanırım bu haliyle hesapsız hesap. - 'Lubunya' 15:51, 20 Ekim 2012 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Lütfen Kategori:Portaller ile bireysel değişikliklerinize son veriniz.VP:Portal Vikipedi topluluğu için önemli ortak projelerden ayrıca; Vikiproje adayı bir konudur. Bu tip isimlendirme değişikliklerinden önce görüşünüzü başlığın tartışma sayfasında mutlaka topluluk onayına sununuz. Örneğinşuradaki görüşünüzü topluluk onayına sundduğunuz gibi. -'Lubunya' 17:24, 26 Ekim 2012 (UTC)

  • O konuyu köy çeşmesinde birkaç kez tartışmıştık önceden. Her ne kadar kesin bir sonuç alamasak da İnfoCan ile bu değişiklikleri yapmıştık. Aylar yıllar geçti. Şikayet eden olmadı o zaman. Siz de şikayet etmediniz. Şimdi "sert bir şekilde" karşı çıktığınızın nedenini tahmin edebilsem de size yine de soruyorum: Neden? :) (Botluk iştir diye umuyorum. Tartışmaya açarız canım ne olacak?)Empi-ileti 20:21, 26 Ekim 2012 (UTC)

Oy gerekçelendirme[kaynağı değiştir]

  • İyi çalışmalar. Rica etsem, şuradaki olumlu oyunuzu gerekçelendirebilir misiniz? Teşekkürler...i.e.msj 21:48, 26 Ekim 2012 (UTC)
hay hay (= - 'Lubunya' 22:02, 26 Ekim 2012 (UTC)
Vallahi bravo. Bu ne hız? Oyum sanki farklı bir yönde alacak gibi de, o nedenle gerekçelendirmenizi istedim. Saygılar.i.e.msj 22:05, 26 Ekim 2012 (UTC)
(= - 'Lubunya' 22:15, 26 Ekim 2012 (UTC)

Şu değişikliğiniz kullanımda olduğundan Vikipedi'nin Hızlı sil politikasına uymamaktadır. Şablonun kullanımda olduğunu belirterek (Örn. Sulh ceza mahkemeleri) değişikliğiniz tarafımca geri alındığını ve sil şablonu yerine VP:SASda aday gösterebileceğiniz hatırlatıyorum. - 'Lubunya' 17:47, 31 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Lubunya. Şablon:Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri hızlı silmemin nedeni kopya sayfası olmasıdır. Çünkü Şablon:Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri şeklinde bir sayfa var. Tek farkı, sil etiketi koyduğum sayfada "M" nin büyük olmasıdır. Hızlı silinmesinde bir anormallik söz konusu değildir. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti17:50, 31 Ekim 2012 (UTC)
Çift kopya farkettim; Türkiye cumhuriyeti mahkemeleri imladan yoksun; her iki başlık silinecektir. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri doğrusu. - 'Lubunya' 17:58, 31 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba, öncelikle kolay gelsin diyorum portal çalışmanız için. Mesaj yazma gereğini kişisel tercihinizden dolayı duydum. Ben kimseyi hiç bir tercihi yüzünden yargılayamam tabi kide. Ancak tercihinize karşı olanlardanım. Sizin kendi sayfanızda bulunan bilgileriniz, görüşleriniz bana göre insanların çoğunu sizden iter. Vikipedi'de kişisel tercihlerinizi bu kadar göz önüne koymasanız bence daha iyi olacaktır. Bundan dolayıda Vikipedi'de daha çok sizinle iletişime geçen insanlar olacaktır. İyi akşamlar..---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|19:28|

Nazik olarak tüm hoşgörümle yorumladığım bu ibretlik mesajınızı görüşünüze veriyorum. "Vikipedi ne değildir?" sorusuna istinaden cevap vereceğim sadece; Vikepedi kullanıcıların reklam, dernek lehi, görüşsek katkı, görüşsel K.S yaratılan bir yer değildir. Makul; şu mesajınız sizin asla haddinize değil, olmamakla beraber kimse Vikipedi'de mahalle baskısına uğrayamaz, uğratılamaz burası Türkiye değil sanal ansiklopedi! Kimsenin görüşüne ret bir tutum ya da eklenti yok; o halde ben işimi yapıyorumaynı cevabı tekrarlıyor ve işinizi yapmanızı rica istiyorum, naçizane. Onur ve Trans, Gurur, Gökkuşağı, ve Gey ve Vikipedi. -Lubunya (mesaj) 19:40, 12 Kasım 2012 (UTC)
Tartışma yapmak için söylemedim. Sizin tercihinizi veya herhangi fikrinizi özgürce hakkınız olarak söylemeniz gibi bende kendi görüşlerimi söyleme hakkına sahibim. Baskı yapmaya çalışmakta yok. İnsanların Vikipedi ile ilgili konularda dahi sizinle iletişime geçmesini sağlamak için bir öneriydi...---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|19:43|
Önerinizi okuyorum ancak ciddiye almıyorum. Yanlış anlamayın, burada görüşleriniz şahsım için değerli fakat bireysel düşünce ve kalıplarım lehi ya da aleyhine fikirlerinizi önemsemiyorum. Önerinizi de asla mantıklı bulmuyorum; düşünün o halde ben şahsınıza benim için gayr-i ciddi ırkçı bir anlama gelen KS'nızdaki o tuğrayı kaldırmanız için size öneri sunuyorum çok saçma değil mi? Nedir bu, şudur; kişisel görüşlerinizi değil belki inanç belki sizi sembolize eden bir anamı yok sayıp bireyci bir istekte bulunuyorum. Bu adalet ve saygıda; bırakın özgürlüğü vicdan duygusunda yeri olmayan bir bencillik olurdur. Lubunya (ileti) 12:46, 14 Kasım 2012 (UTC)
Ben tartışma yapmak için değil iyi niyetli bir öneri sunmuştum. Ancak tartışma havası vermektesiniz. KS'da bulunanOsmanlı Arması'nı kaldırmak gibi bir saçma öneri doğru olamaz. Siz bunu örnek verdiniz. Ben tercihsel özelliklerinizi bu kadar göz önünde tutmazsanız daha iyi olur dedim. Yoksa tercihinizin doğru bir şey olup olmadığını tartışmıyorum.---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|12:58|
  • merhaba, seçkin içerik ile ilgili yaptığınız değişiklikleri lütfen tartışmadan yapmayınız. çok kapsamlı olan bu içerikler için öncelikle görüş almak gerektiğini düşünüyorum. mesela kaliteli ve seçkin madde için sarı ve yeşil ton üzerinde aynı görselleri kullanmışsınız, bence mahzurlu. lütfen değişikliklere devam etmeyiniz.--Mskyriderileti 12:28, 14 Kasım 2012 (UTC)
Değişikliklere ek; -yeni sembol; Özgün Vikipedi'leştirme de İnterviki taklitlemelerine karşı özgün içerik; ayrı tartışmada ek karar oylamasına ihtiyaç duyulabilir. açıklaması yapıldı tarafımca; bu açıklamasında net değişikliğime redikal değişiklik yaparken okumuş olmalısınız Şu tartışma, köy çeşmesindeki diğer tartışmalar seçkin, kaliteli içeriğe verilen destek ve kullanıcıların aktifliği belliyken bu tartışmaya ek tartışma açılması halinde yapılan yorum, görüşleri beklemek uzun bir zaman alacaktır bazen bu tür değişiklikler Vikipedi için kutsaldır bence. Herneyse yinede tartışmaya bırakmak il andan itibaren karşı tutumunuzla sizden hareketle şart gibi. Değişikliğin amacı görsel olup olmaması değil yıllrdır Vikipedi'nin bir adım daha ileri gitmesi için uğraşan şahsımın özgün Vikipedi isteği olabilir; bireyci değil; özgün. - Lubunya (ileti) 12:38, 14 Kasım 2012 (UTC)
  • değişikliğin şu an için tartışma yapılmadan yapılmasına karşıyım. vikipedinin ihtiyacı olan seçkin madde sembollerinin değişmesi değil seçkin içeriğinin artmasıdır diye düşünüyorum. tartışmaların kesinlikle uzun süreceğine ve belki de bir çözüm alınamayacağına da verdiğiniz örneklere dayanarak katılıyorum ancak bu "özgün" olmak anlamında alelacele değişiklik yapmayı gerektirmediği gibi bu değişikliğin ne "kutsal" olduğu ne de "bir adım ileri gitmek" olduğu görüşlerinize katılamıyorum. özet değişikliğiniz okudum, oradan gözüme çarptığı için geri almak ihtiyacı hissettim. kolay gelsin --Mskyriderileti 12:48, 14 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Şeb/Arşiv 4 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:22|

  • Merhabalar. Portal:Türkiye bir seçkin portal fakat siz güzelim portalı mahvetmişsiniz. Çalışmaları kendi deneme sayfanızda yapınız. Bu yüzden değişikliklerinizi geri alıyorum. Çalışmanız bitine kadar... Empi-ileti 08:07, 17 Kasım 2012 (UTC)
Sayın kullanıcı haddinizi bilin eski-yeni kıyaslamasına girmiyorum; değişiklikleriniz tarafımca tekrar geri alınmak suretiyle tartışma sayfasında bu cümlelerinizi sarf edin, aksi halde tutumunuzu şikayet konusu olarak görüyürum bilginize. - Lubunya (sen|ben|biz) 08:09, 17 Kasım 2012 (UTC)
  • Haddimi biliyorum. Topluluk tarafından seçkin portal seçilen bir portalı çalışmanız bitmeden kurcalamışsınız. Şu anki durumu vahim. "Seçkin portala" yakışmıyor. Gelmiş beni bir de tehdit ediyorsunuz şikayet ederim diye. Size hiç yakıştıramıyorum. Değişikliklerinizi geri alınız. Çalışmalarınızı kullanıcı alt sayfanızda yapınız ve çalışmanız bitince portala uyarlayınız lütfen. Teşekkürler.Empi-ileti 08:13, 17 Kasım 2012 (UTC)
Tarafıma tehdit imasıyla attığınız iftirada bir şikayet konusu olabilir algınızı gerçekten merak ediyorum doğrusu. Vikipedi'de şikayet ve tartışma asla tehdit olarak görülemez ancak sizitehdit ediyormuş algısını yaratmak bir tehdittir zaten. Yineliyorum haddinizi biliniz! İçeriğin üzerinde sayısız yenileme yapıldı. Eski düzensiz ve bir o kadar uyumsuz haliden öte. Vikipedi sürekli kendini yeniliyor e bu da gayet tabi doğal bir olay. Seçkin içerik seçilirken tema ve şeklinden değil; içeriğinden seçiliyor! Bilginize. - Lubunya (sen|ben|biz) 08:17, 17 Kasım 2012 (UTC)
  • Size iftirada bulunmuyorum. Sizi sinirlendiren kişilere "sizi şikayet ederim" şeklinde iletiler benim için gayet tehdit algısı. Portalın şimdiki hali düzensiz bir yapıda. Vikipedi:Seçkin portal nedir? sayfasını dikkatlice okuyunuz lütfen. "1b" kısmında güzel bir şekilde geçiyor. Şu anki yaptığınız tasarımlar "1b"yi karşılanmıyor. Renkler uyumlu (değişmemiş zaten) ona bir sözüm yok. Ama bir düzen yok. Karışık ve portalı kullanışsız hale getirmiş. Ben de "çalışmalarınız tam bitince" değişikliği kaydedin diyorum. Siz ise bana "Vikipedi sürekli kendini yeniliyor" şeklinde karşı çıkıyorsunuz. Tekrar dile getiriyorum haddimi ben gayet iyi biliyorum. Teşekkürler.Empi-ileti 08:25, 17 Kasım 2012 (UTC)
Sayın kullanıcı, topluluk kararıyla seçkin seçilmiş bu içerik sizin bireyci-yeniliğe ters bakış açınız yüzünden yenilenmekten uzak kalamaz! Bakınız: Güncel olma şartı! Ayrıca sinirlendiğimi düşünmüyorum gayet tabi Vikipedi'ye katkıdan çok köstek olacak fikir ve tutumlar varsa buna karşıyım. Bence örneklendiğiniz Vikipedi:Seçkin portal nedir?'i birçok kez gözden geçiriniz. Unutmayın bu değişikliği yapan şahsım aynı zamanda topluluk çoğunluğuyla seçilmiş portal sorumlusudur. Tekraren bilginize. - Lubunya (sen|ben|biz) 08:36, 17 Kasım 2012 (UTC)
  • Güncel olma şartı içerik bakımından. Hay hay tasarımda da güncelleme yapılabilir. Ben size yenilik/güncelleme yapmayın demiyorum. Çalışmalarınızın bitmediği ortada. Çünkü portal rezalet bir durumda. Çalışmalarınızı bir deneme sayfasında yapın. Sonra kaydedin. Ben bunu açıklamaya çalışıyorum. Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi beni anlamıyorsunuz? Topluluk tarafından portal sorumlusu seçilmeniz size bir şey katmaz. Portal profesörü olduğunuzu göstermez. Topluluk size güvenmiş ve sizi desteklemiş. Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun derim :) Ayrıca "hakaret etmeyin", "haddinizi bilin" diye bana yarım saattir söyleniyorsunuz ama gel gör ki siz şahsıma güzel bir şekilde hakaret ediyorsunuz. Empi-ileti08:48, 17 Kasım 2012 (UTC)
Kullanıcı Emp., rezalet bir durumda yakıştırmanızı yersiz ve lüzumsuz bir hakret olarak görüyorum. Ne yani şahsınız görsel hakimiyeti kusursuzda şahsımın rezalet mi? Kınıyorum sizi bu fikir özgürlüğüne karşı bir lekeleme, eğer portalı farenizle açıp 1 dakika göz atabilir ya da şayet buna erişebilirseniz portalın fevkelada durumundan bi haber olabilirsiniz.~Maksimum iki kırmızı bağlantı var. Birazdan onlarda açılacak. Herneyse şu saniyeden sonra sizinle konuşarak zaman kaybetmek ve bu şekilde anlaşamayacağımızı belirtmek istiyorum. Varsa fikriniz yapılan değişikliğe darbe vurmak uerine, muhalif görüş olarak tartışma sayfalarında arayın. Bakınız: PT:Türkiye - Lubunya (sen|ben|biz) 08:55, 17 Kasım 2012 (UTC)
  • Ben tasarıma değil düzen açısından "rezalet" demiştim. Her şeyi hakaret olarak karşılıyorsanız beni ilgilendirmez. Sizin zevkinize bir şey demiyorum. Tarzınız saygılıyım. Ama insanların zevklerine siz saygılı mısınız o tartışılır. Madem inadına portal üzerinde değişikliklerinizi yapacaksanız yapın. Çalışma sayfasına hiç gerek yok. Çalışmalarınızı tamamen bir bitirin sonra tartışmaya açar mıyız açmaz mıyız bakarız. İyi günler. Empi-ileti09:01, 17 Kasım 2012 (UTC)
Sayın Emp., burası hostunuzun kendi adınızı olduğu kişisel siteniz değil, Vikipedi de zevk algısı olamaz! Ki burası zevke ve içerik dışı ticari fikre yer vermeyen özgün bir ansiklopedi. Yani görsel algıdan çok içerik önemli. Madde, portallarda Fazla resim koyarak ya dailgi çekici renkler kullanılarak Vikipedi'ye birşey kazandırılmasından söz edilemez. Bireycilik yoktur asla. Bundan ötürü yaptığınız ya da yaptığım değişikliklerin sonsuza dek aynı kalmasından söz edilemez. İyi günler. - Lubunya(sen|ben|biz) 09:05, 17 Kasım 2012 (UTC)

Selam Lubunya, Başvuru sayfamda yorumunuza gerekli cevabı verdim. Umarım adil ve tarafsız bir şekilde değerledirirsiniz..--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|11:11||

Sayın kullanıcı, aleyhinize ya da tarafınıza karşı taraf olmuş biri değilim sadece naçizane fikrim. Dünya görüşü aramıyorum sizde sadece öznel tutumunuzdan vazgeçiniz. Vikipedi Türkiye değildir, Türkiye'nin tapulu malı da değildir. Politikaları bağımsız ve olması gereken kısıtlamalara dayalı özgürdür. - Lubunya (sen|ben|biz) 11:21, 20 Kasım 2012 (UTC)
Beni tercihinize karşı eylemler yapan birisi olarak gösteriyor yorumlarınız ben buna karşıyım işte. Burası Türkiye değil doğru. Ya tek amacım şuydu sizinle iletişime geçen insanların artmasıydı. Burada bile artniyet arayanları hiç anlayamıyorum..--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|11:24||

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar lubunya, o tekliflerle çokça ilgileniyorum zaten. Oluşturduğun buteklif içinse, en kısa sürede inceleyip, değerlendirmemi yapıcam. Hatırlattığın için teşekkürler.. İyi günler dilerim..--Garbino ileti 13:54, 1 Aralık 2012 (UTC)

  • Teşekkür ederim umarım, davetinize icabet edeceğim.ruzigar (mesaj) 18:38, 4 Aralık 2012 (UTC)

Tevrat da Sodom[kaynağı değiştir]

Selam Iggydarsa, uzun bir süre oldu konuşmayalı iyisindir umarım , bir konuyu bilgin olduğunu düşünerek seninle ayrıntılandırmak istedim Lut başlığında Tevrat da Lut halkı; "Abram, Kenan diyarında oturdu ve Lut, havza şehirlerinde oturdu. Ve Sodom'a doğru çadır kurardı. Ve Sodom halkı kötü ve Rabb'e karşı çok günahkardılar." (Tekvin 13:12,13) olarak anlatılmış burada cinsel yönelimlerinden dolayı mı yoksa Lut karşıtı farklı tutumlar mı belirtilmiş? İçerikte bu haliyle LGBT aleyhine dini içerik gibi duruyor. Sevgiyle. Lubunya  POSTA  21:01, 4 Aralık 2012 (UTC)

Selamlar Lubunya, iyiyim, umarim sende iyisindir... Sorunu tam olarak anladim mi bilemiyorum o yuzden burada birkac bilgi paylasiyim, bakalim sorunun cevabini vermis olacakmiyim.
  1. Tevrat'ta Sodom'un gunahkar bir sehir oldugu belirtilir ama tek gunahinin escinsellik oldugu veya escinsellik sebebiyle cezalandirildigi yuzyillar sonra uretilmis bir hikayedir. Evet escinsellik vardi fakat hirsizlik adam katletme ve bircok gunahin merkeziydi sodom. Sodom'un sadece escinsellikle bagdastirilmasinin sebebi Dogu Roma Imparatoru I. Justin'in eseridir. bkz:Eski Ahit'te eşcinsellik#Bizans dönemi
  2. Adi gecen cumlede sadece ibrahim ile Lut'un ayrildigini ve mekan olarak Lut'un Sodom'a (cografi acidan) daha yakin oldugu belirtilmis. Bu tabi daha sonradan Lut'u kotu gostermek icin daha dogrusu Sodom ile bagdastiran hikayelerin temeli olarak hazirlanmis bir cumle olabilir.
  3. Ayrica bahsettigin maddede soyle demekte:
    Tevrat'ta Lut adında bir peygamberin varlığından söz edilmiş ve bu peygamberin gönderildiği kavim ise Sodom olduğu belirtilmiştir.
    “ "Abram, Kenan diyarında oturdu ve Lut, havza şehirlerinde oturdu. Ve Sodom'a doğru çadır kurardı. Ve Sodom halkı kötü ve Rabb'e karşı çok günahkardılar." (Tekvin 13:12,13) ”
    Tekvin'de yazan bu cumleden, Lut'un Sodom'a gonderilen peygamber olmasi cikarimi bence abes olmus. Bu cumlede bunu gosteren hicbir kanit yok.
  4. Son (ve ozet) olarak (galiba sorunun asil cevabi bu olacak); bu bap, Sodom'un gunahkar (sadece escinsellik degil, tum gunahlar) bir sehir olmasinin verdigi negtaflikle Lut'a karsi yapilmis olasi bir karsitliktir. -- Iggydarsamesaj 22:45, 4 Aralık 2012 (UTC)

Uluslararası güçler listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Söz konusu maddenin SAS bildirimi için teşekkürler. SAS sayfasında fikrimi aktardım. İyi günler.---Cano58mesaj at |5 Aralık 2012, 08:55 (UTC)|

Tekrar merhaba Lubunya. SMDGUK maddesinde bir resmi çıkardığınızı fark ettim (1 ). Aynen şöyle geçmişsiniz;"İçeriğe oranla fazla resim fazla anlam demek değildir, işlem geri alındı." Baktığımızda haklısınız; büyük bir resim ve çok yer kaplıyor. Ama özgür ve doğru bilgi sunmak için oraya eklediğim resim, SMDGUK'un "resmi logusu" idi. Bu yüzden değişikliği eski haline getirdim. Eğer büyüklük sorun oluyorsa şu yaptığımı siz de yapabilirsiniz; 2. Kolay gelsin...---Cano58mesaj at |5 Aralık 2012, 09:08 (UTC)|

Sayın kullanıcı resim yerine içerik ekleyiniz, içerik olmadan fazla resmin olması KD, ansiklopedik içerik düzenini karşılamıyor. Bilginize. Lubunya  POSTA  11:46, 5 Aralık 2012 (UTC)
Bakınız Lubunya, fazla resim yok. Gerçek ve olması gereken resim (SMDGUK logosu) var. İçerik yazı olarak kısa o konuda size katılıyorum tabiki. Onun üzerinde çalışacağım... --- Cano58mesaj at |5 Aralık 2012, 17:30 (UTC)|


Şu değişikliği hangi nedenle yaptınız acaba? --- Cano58mesaj at |5 Aralık 2012, 09:22 (UTC)|

Değişikliğiniz gerekçeyi okumaktan aciz tavrınız yüzünde VP:DŞ'ye dönüşebilir, uyarıları dikkate alınız. Tarihe göre kullanıcı sıralamasına uyunuz. Lubunya  POSTA  11:41, 5 Aralık 2012 (UTC)
Sıra tarihe göre zaten. İlk katılımcı benim. En son katılımcı da Mtutun. --- Cano58mesaj at |5 Aralık 2012, 17:27 (UTC)|
Sayın kullanıcı, alınmanız gereken bir husus yok o söz ismi geçen herkese. Bazı kullanıcılar sıralamanın tarihe göre olduğunu unutmuşlar. Lubunya  POSTA  22:16, 8 Aralık 2012 (UTC)

Her kış lapa lapa kar yağıyor..[kaynağı değiştir]

Bu güzel dilekler için teşekkürler Lubunya. Yanımda yatan olmasa da kendimi iyi hissetmemi sağladı..Sargonileti 20:36, 6 Aralık 2012 (UTC)

Rica ederim. Lubunya  POSTA  22:16, 8 Aralık 2012 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Mahpus (film) maddesinin "Konusu" başlığı altında yer alan kısım, telifli sitelerdeki içeriğin çok az değiştirilmesiyle oluşturulmuştu. Bu türden değişiklikler yapmak telif hakkını ortadan kaldırmıyor ne yazık ki, o nedenle sadece kendi cümlelerimizle yazmakta yarar var. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 14:35, 8 Aralık 2012 (UTC)

Sayın Yabancı, telife işaret ettiğiniz konu başlığı Sinematürk'de de, Sinemalar'da da yine aynı içeriğe sahiptir. O halde içeriği belirten sitelerde telif gözetilmiyor bu da yasal bir suç olabilir, taklit. Yine o halde Vikipedi de birçok film maddesinde bu tür telif ihlali var demektir ki bakacak olursanız birok içerikte alıntı konu yapılıyor film maddelerinde. Yine hatırlatmanız için teşekkürler, içerikleri zaten şahsım üslup olarak her başlıkta oynama yaparak yineliyor. Lubunya  POSTA  22:21, 8 Aralık 2012 (UTC)
Evet, internetteki pek çok sitede bu türden ihlaller yapılıyor ne yazık ki. Biz ancak Vikipedideki ihlalleri önleyebiliriz. Sizden ricam, bunlarda küçük oynamalar yapmanın telif ihlalini ortadan kaldırmayacağını unutmamanız. Maddeleri tamamen kendi cümlelerimizle yazmamız gerekiyor. Kolay gelsin. --yabancım 11:33, 9 Aralık 2012 (UTC)
O halde telif uyarılarınızı vermeye Dönersen Islık Çal maddesindeki açık telif ihlali bulunan konusu içeriğini yazan kullanıcıya vererek devam edebilirsiniz, bunun gibi yüzlerce uyarı vermeniz gerekebilir. Kolay gelsin.  Lubunya  06:02, 12 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba bu sayfa ve bu şarkının sözleri ingilizce-türkçe sözlük harici saf ingilizcenizle çevirisini yapabilir misiniz. İngilizce seviyenizi 5/6 yeterli gördüm, rica etsem. Şimdiden teşekkürler. —Lubunya POSTA 22:14, 8 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, sayfanın tümünü olduğu gibi mi yoksa önemli kısımlarını mı çevireyim? Khadkhall (mesaj) 22:20, 8 Aralık 2012 (UTC)
Zamanınızı çalmak istemem ama şayet vaktiniz varsa rica etsem ilgili içeriğin tamamını, müzik bağlantısında geçen müziğin bir kaç cümle sözlerini. İlginize teşekkürler. Lubunya  POSTA  22:22, 8 Aralık 2012 (UTC)
Çevirinin sadece yarısını yapabildim nereye eklememi istersin bu çeviriyi. Khadkhall (mesaj) 23:09, 8 Aralık 2012 (UTC)
Acelesi olan bir konu değildi aslında yinede çok teşekkürler, unutmayacağım bunu. Bu sayfaya eklemenizde sakınca yok, eğer önemli hususları çevirdiyseniz gerisine de lüzum yok bu arada şarkının bir ya da iki cümlesini yazdınız mı? Lubunya  POSTA  23:13, 8 Aralık 2012 (UTC)

Anti Androjen ve Estrojenlerin farkı

-Soph
En çok bilmek istediğim bu anti androjenler benim kadın olarak gelişmemde ne kadar önemliler? Yani, estrojenin etkilerini

mi artırıyorlar yoksa başlı başına mı fiziksel etkileri var? Sadece estrojen aldığım da vücut tüylerimde bir azalma görecek miyim yoksa bunun için anti androjen mi kullanmalıyım? Aynı soru kilo dağılımı için de geçerli.

Ayrıca sadece hızlandırıyorsa, ne kadar hızlandırıyor? 5 yıl mı bekleyeceğim sonuç alabilmek için. Bu soruları soruyorum

çünkü doktorum estrojen kullandırtmaya başlayacak ve bunun sağlık bakımından etkilerini bilmek istiyorum...

-Eth
Anti-androgenler erkeklik hormonlarını uygun bir kadınlık sevyesine azaltmak için kullanılırlar.

Ve gerçekten hormonal(mental denmiş, yorum kullanarak hormonal olarak çevirdim) ve fiziki anlamda değişikliğe yol açarlar.

-Chrissie
alıntı; anti-androjen ya da antagonist(ters yönde çalışan) androjen, androjenlerin (cinsellikle ilgili erkek hormonları)

etkilerini engelleme ya da yavaşlatma kabiliyetine sahip bir grup hormon reseptör engelleyici bileşiklerdir. .. Testoseronun etkilerini azaltır estrojenin daha iyi çalışmasını sağlarlar. Buyüzden antiandrojenler çok gerekli değildir sadece estrojeni tamamlayıcı vazife görürler. Eğer sadece anti androjen kullanırsan muhtemelen bir etkinlik görmeyeceksin.

-Charlene-Leona
Doktara göründüğüne göre, seni uyarmak istiyorum; sadece estrojen almamalısın. Eğer bunu yaparsan göğüslerin Tubular breast

denen sendromu geliştirebilir...Bunun yanında testestronun etkilerini durduman da gerekli. Bunu anti-androjenler yapmaktadırlar. Vücudun kadın silueti almaya başlayacak ve vücut yağlarıda daha orantılı dağılacaktır. Kısacası doktorunun dedikleri yap ve bütün ilaçları sakın maddi nedenlerden herhangi birini almazlık etme.

-Soph
Doktorum sadece estrojen almamı söylüyor. Fakat ben daha sonra anti androjen almaya başlayacağım... belki bir ay sonra..

Tubular gögüs. Sörfcü jargonu gibi duruyor...

-S Chrissie
İlginç, bir keresinde birisi bana endocrinologist(hatırlıyamadım türkçesini, endokrinle ilgili uzman) anti androjen gerekli

değil demiş ve bu kişi sadece estrojen almıştı. Şu ana kadar gelişimi gayet normal oldu (o kişinin). Ayrıca aynı doktor anti androjenlerin abartıldığını söylemiş.

-Leah1026
O doktor aptalmış. Anti androjen estrojenin dozajının azaltılmasını sağlıyor sonuçlardan ödün vermeden.Bu aynı zamanda

yan etkilerin azalması demek.

-Evan-J
Leah'ın söylediklerine bir ek yapacağım, FtMs(ne olduğunu bilmiyorum o yüzden çeviremedim) sadece testosterone alır çünkü

testesteron estrojeni baskılar. Eğer bir kadın ... (bu kullanıcının cümleleri pek anlam ifade etmiyor)

-Jo-L-Dunno
Biri erkekliği azaltıyor diğeri kadınlığı artıyor (önceki cümle aynı şeyi ifade ediyor)
-Guest-Aurea
Youtube videosu

(0-10 saniye)21 eylül 1990, Matthew Mark Pegg doğdu. Fakat O(erkek) hep biliyordu ki o bir kadındı. Bu benim dönüşümüm...Gülme... Sonraki resim aaa...

2004
Bulabildiğim tek erkek resmi 2009-2010 arasında
Hormonlardan önceki resimleri
Ellery, benim dönüşümümün sebebi.
Hormonlar, cesaretlendirme, ve bir arkadaş 
Ve şimdi, 8/10 aylık hormon resimleri. 2012

Rica ederim önemli değil. İyi akşamlar, Khadkhall (mesaj) 23:21, 8 Aralık 2012 (UTC) Bu arada kusura bakma formatı baya kötü olmuş mesajımın Khadkhall (mesaj) 23:24, 8 Aralık 2012 (UTC)

  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:21 (UTC)|


Selam, buradaki şarkının ingilizce sözlerini söyler misin., Ya da biliyorsan şarkının adı ve söyleni dil seviyeni 6/5 olarak gördüm de. Lubunya — 06:52, 12 Aralık 2012 (UTC)

Selamlar, şu anda youtube sitesini açamıyorum ancak akşama açabilirim. Başka bir sitede bilgi varsa şimdi yardımcı olmaya çalışayım...эртлй ილეტი იაზ06:59, 12 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba, çok az sözü olan bir şarkı, adını veya kimin söylediğini bulamadım ama buradan bakılabilir...эртлй ილეტი იაზ 18:57, 15 Aralık 2012 (UTC)

Yazar Yıldızı[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ediyorum yıldız için :) Kendisinin 2006 ve 2010 yılları arasındaki dönemini çok seviyorum. Her ne kadar şimdi klasik pop çizgisine dönmüş olsa da Apayrı ve Nasıl Delirdim? albümleri Türk müziğinin kuşkusuz en iyi albümleri. Eminim sizde bu albümleri bilirsiniz ve çok seversiniz. Şarkılarında düzenleyeceğim ama vakit bulamıyorum inşallah onları da yakında düzenlerim. Bir kez daha teşekkürler, iyi çalışmalar :) -Seyit mesaj 17:00, 26 Aralık 2012 (UTC)