Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv14

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yeni yılınız kutlu olsun. Vikipedi için verimli bir yıl olması dileğiyle. Bu arada Ankara haritasını bitirdim. Yakında yayınlayacağım. Başka ricanız varsa çekinmeyin. İyi seneler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 12:35, 26 Nisan, 2024 (UTC)

Demiryollarını gösteren ayrı bir harita daha iyi olur. İkisini birlikte yapabilirim ancak harita karmaşık ve anlaşılmaz bir hal alabilir. Coğrafi harita üzerinde de çalışmalara başlayacağım. Ancak Lupus projesi ve ilçelerin konumlarını gösteren proje nedeniyle biraz yoğunum. Bu arada karayolları haritasını png olarak mı svg olarak mı yükleyeyim? İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 15:51, 1 Ocak, 2010 (UTC)

Sevgili İnfoCan

Bu ne demek acaba? --e.c. 14:49, 1 Ocak 2010 (UTC)

Demiryolları karmaşık değil ancak karayolları yoğun ve karmaşık. Bir de demirryolalrı eklenirse iyice anlaşılmaz hale gelebilir. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 20:29, 1 Ocak, 2010 (UTC)

Bugünün resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfo,

Bugünkü Castro resmi 2009'un resimlerinden biriymiş sanırım, ikinci kez günün resmi seçilmiş.

Vito Genovese 21:29, 1 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Adaylıklar ile ilgili sorum var. Adaylıklar kapanınca arşivlenir ya. Arşiv adaylığın başlangıcına göre mi yoksa adaylığın kağanışına göre mi arşive konur? --Captain BradleyMesaj Sayfam 08:04, 2 Ocak 2010 (UTC)

Bence önemli olan bir kararın ne zaman alındığı. Seçkin maddelerde adaylığın kapanışına göre arşivliyorum, SR'leri de öyle yapalım. Teşekkürler. --İnfoCan 13:33, 2 Ocak 2010 (UTC)
Evet. --İnfoCan 13:36, 2 Ocak 2010 (UTC)
O sayfayı farketmemiştim, bu işte hâlâ yeni sayılırım, gözümden kaçmış. Peki o zaman, madem sistem öyle oluşmuş, öyle devam etsin. --İnfoCan 14:02, 2 Ocak 2010 (UTC)
  • İş var demek. Ah ah. SOnra yaparım şu "lanet olası" okul "ödevleri"m bitsin de...--Captain BradleyMesaj Sayfam 14:08, 2 Ocak 2010 (UTC)
Niye iş var? SR sistemi nasıl kurulmuşsa öyle devam etsin. SM'lere dokunmayın. Zamanınızı daha iyi değerlendirin. --İnfoCan 14:18, 2 Ocak 2010 (UTC)

Uygunsuz GSR[kaynağı değiştir]

Can Şablon:GSR/2010-01-05 ve Şablon:GSR koruma/2010-01-05'te sorun var. Balkan köpekleri diye bir terim yoktur :)) Zaten altıyazı anlaşılamıyor. Bu resmin Şablon:GSR/2010-06-30'da kullanılması daha doğrudur. 5 Ocak 2010 için başka bir resim bulmamız lazım. SR'ler çok değil mi ? Takabeg ileti 05:00, 3 Ocak 2010 (UTC)

İnfo merhaba,

2010'un 1. ve 53. maddeleri aynı gibi. Bir el atman gerekiyor sanırım.

Sevgiler

Vito Genovese 21:43, 3 Ocak 2010 (UTC)


"53 ne?" diye soracak olursan; sistem şu anda {{CURRENTWEEK}} kodu kullanıldığında 53 sonucunu veriyor, 2009'dayken başlayan bir haftanın son iki saatindeyiz zira. O yüzden ana sayfaya da ufak bir ayar çekmemiz gerekti, 2 saat sonra düzelteceğiz eski otomasyona dönmek için.

53. hafta için başka bir şey belirlemen gerekiyor işin kısası.

Vito Genovese 22:00, 3 Ocak 2010 (UTC)


Doğru haklısın. Şu anda 2009'un 53. haftasının maddesi var ana sayfada. Şu anda da silebilirsin 2010'un 53. maddesini bu durumda.

Vito Genovese 22:23, 3 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:33, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Oylamayı maddeyi son kez gözden geçirdikten sonra kapatmayı düşünüyordum. Ama bu süreç uzayabileceği için bugün kapattım. Vakit bulduğumda maddeye yeniden göz atarım ufak tefek düzeltmeler için. Elinize sağlık. Bu arada oylama sonrasındaki güncellemelerden Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim ve Vikipedi:Seçkin içerik/TarihMadde sayfalarındakilerin nasıl yapılacağını çözemedim. Onlarla ilgilenebilirseniz iyi olur. Arşivleme, vb. şeylerle ilgili başka bir eksik yok sanıyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. --yabancım 09:17, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İnfo,

Ogg'ler sola dayanmakta ısrarcıydı, ana şablona ufak bir dokununca halloldu.

Sevgiler

Vito Genovese 15:38, 4 Ocak 2010 (UTC)

Taşıma ile ilgili soru[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan, herhangi bir sayfayı varolan bir yönlendirme sayfasına taşımanın kolay bir yolu var mı? Balıkesir merkez sayfasının Balıkesir'e taşınması söz konusu. Balıkesir ise Balıkesir (anlam ayrımı)'na yönlendirilmiş durumda. Ykargin 15:07, 5 Ocak 2010 (UTC)

Hizmetli olmayanlar var olan bir sayfanın üstüne başka bir sayfayı taşıyamıyorlar, onun için Balıkesir'i silip sonra üzerine yönlendirmeyi yaptım. İlginize teşekkürler. --İnfoCan 15:26, 5 Ocak 2010 (UTC)
Bu durumda olan birçok il sayfası var. Bu durumda hizmetlilerin il merkezleri sayfalarını gözden geçirmesi gerekecek. Ykargin 15:31, 5 Ocak 2010 (UTC)

Selam Can. Burda herhangi sorun var ? Dün de kapatmadığını gördüğüm için soruyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:57, 5 Ocak 2010 (UTC)

Seçkin resimlikten ihraç[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Şurada seçkin resimlikten ihraç için gerekli fikir birliği oluştuğunu düşünmüyor ve yeniden değerlendirilmesini rica ediyorum. --.dsm. 18:30, 5 Ocak 2010 (UTC)
Siyasî olmak argümanını dikkate almadığımı belirttim. 4 kişi resimde odak sorunu olduğunu öne sürdü, karşı çıkan bir kişi de odak sorununu kabullendi. Bir kişi teknik sorun yoktur dedi. Altı kişiden ikisi resmin tarihî değeri olduğunu öne sürdüler. Tarihî değer argümanını fazla önemsemedim çünkü o kalabalıkta eminim pekçok resim çekilmiştir, 19. yüzyıldan kalma bir fotoğraftan bahsetmiyoruz burda. Bu durumda 5/6 oranlı odak sorunu argümanını yeterli buldum. --İnfoCan 18:49, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Görüşünüze katılmıyorum, o sayfada o resmin seçkinlikten ihracına dair bir fikir birliği oluşmamıştır. Resmin seçkinlikten ihracını savunan oyların oranı diğer yerlerde aradığımızdan daha az. Bunun yanında seçkin statüsüne yükseltilen resimlerin, böyle muğlak nedenlerle seçkin resimlikten ihraç edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bence oylama tekrar açılmalı ve diğer kullanıcıların da görüşlerini belirtmesi ve fikir birliği oluşması için ek imkân tanınmalıdır. --.dsm. 15:17, 6 Ocak 2010 (UTC)
  • Karar mantığımı ayrıntılı şekilde açıkladım, makul kıstaslar kullandığımı düşünüyorum. Benim açımdan ihraç gerekçesi teknik yetersizlikti (bu oy verenlerin belirttiği görüştü, "netlik sorunu" konusunda objektif bir kıstasım yok), oy verenler bu konuda 4/5 (veya 5/6) oranında hemfikirdi ve 6 haftada ancak bu kadar oy çıktı. Belirlenmiş kurallara uygun bir ihraç prosedürü izlendi. Bence bu aşamada en iyi çözüm resmin SR için yeniden aday gösterilmesi olur. Tabii her ihraç edilen veya SR adaylığını kaybeden resmin yeniden SR adaylığına girmesi uygunsuz olur ama bu durumda oy verenler özellikle (benim dikkate almadığım) siyasi propaganda konusuna odaklanmışlardı, resmin eşi bulunmaz olup olmadığı da tartışmalı olabilir, bu yüzden tekrar adaylığa girmesi bence uygundur. --İnfoCan 16:21, 6 Ocak 2010 (UTC)
  • Siz Ahzaryamed'in oyunu da katıyorsunuz çıkarılsın diyenlere; halbuki o çıkarılsın dememiş, aksine resimdeki sorunun doğal olduğunu ve seçkinliğini etkilemediğini belirtmiş. 6 kullanıcıdan ikisi kalsın diyorsa; bu bize ortada 4/5'lik ya da 5/6'lık bir oran değil, 4/6'lık bir oran olduğunu gösterir. Diğer seçkin resim oylamalarında fikir birliğini doğrulamak için "olumsuz oy sayısı + 4 kadar olumlu oy" bekliyorduk; peki bunda neden farklı bir uygulamaya gittik? Kafa saymıyoruz ama ortada diğer kişileri ikna edici bir argüman da yok. İki kalsın oyu uzun yorumlarla verilirken, 3 çıkarılsın oyunun nasıl yorumlarla verildiği ortada. Topluluk tarafından seçkin ilan edilen resimlerin, kuvvetli fikir birliği oluşmadan seçkinlikten çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bence meydanda bir fikir birliği yok ve bu yüzden seçkinlikten çıkarılması da doğru değil. İhraç adaylığı tekrar açılmalı ve siz de resim hakkında burada belirttiğiniz düşüncelerinizi gerekirse oy olarak vermelisiniz orada. --.dsm. 16:49, 6 Ocak 2010 (UTC)
  • Size hak verdim, ihraç oylamasını tekrar açtım. Ancak, taraf olduğum oylamaları kapatmama şeklinde bir prensibim var, onun için oy kullanmayacağım. Teşekkürler. --İnfoCan 17:37, 6 Ocak 2010 (UTC)
  • İlkeli ve nazik tutumunuz için teşekkür ederim. --.dsm. 17:49, 6 Ocak 2010 (UTC)

TQBF Problemi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeyi içerik yönünden mi biçim yönünden mi incelememi istersiniz? Birkaç ufak ayrıntı dışında pek bir şey bulamadım da. --Superyetkinileti 20:28, 5 Ocak 2010 (UTC)

Maddeye küçük eklemeler yaptım. Boş zamanımda konuyla daha yakından ilgilenmeye çalışacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 21:06, 5 Ocak 2010 (UTC)
Zaman darlığı nedeniyle bu konuyla ilgilenemeyeceğim. Daha sonra fırsat bulursam maddeyi varsıllaştırmaya çalışırım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 21:20, 5 Ocak 2010 (UTC)

Bonn'un ihracı[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,
Bonn maddesinin seçkinlikten ihracında aklıma bir şey takıldı. Bu madde SMİ için incelenmiş ancak oylanmamış. VP:SMİ'ye göre, inceleme sonucuna göre ya inceleme kapatılmalı ve madde seçkin kalmalı ya da ihraç oylaması açılmalı ve oylamanın sonucuna göre davranılmalı. Sonuç aslında belli ancak sinek kuşunda olduğu gibi ikinci aşamaya geçilmesi gerekiyor kural gereği. (SMİA sürecine ilişkin olarak aksi yönde bir yazışma ve mutabakat olmuşsa ben kaçırmış olabilirim, öyleyse bu mesajı dikkate almayabilirsin) İyivikiler... [ho? ni!] 22:02, 5 Ocak 2010 (UTC)

Bana kalırsa SİS'in tam da buna benzer takdir hakkı olmalıdır ve gerektiğinde kullanılmalıdır. Ancak, ileride başka ihraç adaylarında, konuya bu şekilde yaklaşmayan kullanıcılar tutarlılık adına Bonn'un durumunu farklı yorumlayıp örnek gösterebilir, diyerek durumu not etmiş olalım istedim. İyivikiler... [ho? ni!] 12:07, 6 Ocak 2010 (UTC)

Seçkin Liste özetleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Belki biliyorsunuzdur, Vikipedi:Seçkin içerik sayfası her açıldığında farklı bir içerik gösterme özelliğine sahip. O sayfada Seçkin Listelerin de bulunması da gerekir ama muhtemelen sayfa ilk hazırlandığında yeterince SL olmadığı için onlar konmamış. Artık yeterince SL'miz olduğuna göre onları da o sayfaya ekleyebiliriz. Ancak, bunun olabilmesi için ilk aşamada SM'ler gibi SL'ler için de kısa bir özet kutusu olması gerekiyor. Çok sayıda SL'mizi siz üretmiş olduğunuz için bu konuda yardımınızı rica edebilir miyim? Her SL maddesine bir alt sayfa açıp giriş bölümünden kısa bir özet hazırlamak lazım. Bu özetler, bir kutu içinde Vikipedi:Seçkin içerik sayfasında rasgele belirecek. Özet sayfasında biraz açıklama, biraz da listenin tepesinden birkaç satır olmalı. Model olarak Lost dizisinin kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi/Özet sayfasını yaptım. İngilizce Wikipedia'nın örneklerine de bakabilirsiniz [1]. Yardımcı olabilir misiniz? --İnfoCan 15:28, 5 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İnfo,

Bugün ana sayfa için seçilen resim, yani Dosya:Pi-unrolled slow.gif, ana sayfada özgürlüğünü ilan etmiş, sayfanın tamamını kaplamış, tasarımı çorbaya çevirmişti, ana sayfanın tartışmasına Murat yazınca fark ettim ben de.

Sorun, bu gif dosyalarının küçüldüklerinde görüntülenmemeleri, rastgele bir resim de seçmek istemedim, bu mesajı gördüğünde bugünün resmini acil tarafından değiştirirsen süper olur.

9 Ocak'taki tuğra resmi de aynı soruna sahip mesela, onun yerine de bir şey bulman gerekecek. Genel olarak GIF formatındaki dosyalardan toptan uzak duralım derim ben.

Muhtemelen biliyorsundur ama, 8 Ocak resmi de konmamış henüz.

Sevgiler

Vito Genovese 01:14, 7 Ocak 2010 (UTC)

Selam İnfo,

Sorun, GSR öndeğer şablonundaki "başlık metni" parametresinin girilmesinin yapı itibariyle zorunlu kılınmış olmasıydı, girilmediği zaman resim gösterim kodu da bozuluyordu.

Şimdi koşullu duruma getirdim bu parametreyi, değer girilmişse etkili olacak, girilmezse ortaya çıkmayacak. Böylelikle büyük resimler de normale döndü.

Sevgiler

Vito Genovese 18:44, 7 Ocak 2010 (UTC)


Gezinti pencereleri her ne kadar taş koyuyor olsa da, normalde resmin üzerine geldiğinde bir yazı beliriyor ya, işte onun için ayrılmış "başlık metni" parametresi.

Vito Genovese 18:49, 7 Ocak 2010 (UTC)

Selam Can. Bunu niye SRA göstermedin ? Bence güzel ve faydalı. Eline sağlık. Teşekkür ederiz.Takabeg ileti 05:38, 8 Ocak 2010 (UTC)

Olur, resim altyazısını hazırlayayım, bir ara aday gösteririm. --İnfoCan 06:12, 8 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İnfo,

"Suistimal filtresi" idi en başta, bu viki beni Türkçeci yaptı şu 3 sene içinde, yavaş yavaş evrim geçirdi terim, ilk olarak "Suistimal süzgeci" oldu, zira TDK Bilişim Sözlüğü "filter" için "filtre" yerine "süzgeç" karşılığını öneriyordu, arayüz çevirileri de "süzgeç" kullanılarak yapılmıştı, o yüzden filtreden süzgece döndüm.

Suistimal kelimesi de zaten çok uygun gelmiyordu bu bağlam için. İngilizce Vikipedi'de "Edit filter"'a çevirmişler arayüzdeki kullanımları, ben de yavaştan "Değişiklik süzgeci"'ne çeviriyorum kullanımı.

Karşılıklar olarak söylediğinde haklısın, lakin taciz de garip kaçma potansiyeline sahipti, bu yüzden sanırım "Değişiklik süzgeci" en iyi tercih olacak. Birkaç yerde yaptım düzeltmeyi, yarım saatlik bir işimi halledip devam edeceğim değiştirmeye.

Sen ne diyorsun bu konuda?

Vito Genovese 17:13, 8 Ocak 2010 (UTC)

Türkçecilik adına Türkçeye zenginlik katan eşanlamlı sözcüklerin yok edilmesinden hoşlanmıyorum. Kevgir, süzgeç, filtre, elek gibi sözcükleri farklı bağlamlarda ayrı ayrı kullanmak dilimizin ifade gücünü artırıyor gibi bir inancım var. Şahsen "süzgeç" bana gündelik hayattan cisimleri, "filtre" ise matematiksel fonksiyonları ve laboratuvar gereçlerini çağrıştırıyor. Mamafih, çoğunluk "süzgeç" diyorsa bunu sorun etmem. "Suistimal" yerine "değişiklik" bence de daha uygun olur. --İnfoCan 17:30, 8 Ocak 2010 (UTC)

Selam Can. Rica etsem bunu kontrol edip Kullanıcı:Alkd ile fikir alışveriş yaparak SRA gösterir misin ? Takabeg ileti 09:51, 10 Ocak 2010 (UTC)

P.S. yukarıdaki Türkçecilik konusunda Ziya'ya katılıyorum. Takabeg ileti 09:51, 10 Ocak 2010 (UTC)

Özet maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Hedda'yla konuştum ve özet maddeler konusunda size danışmamı önerdi. Bu maddeler neden var anlayamadım açıkçası :). Galiba smler gibi bir uygulama amaçlanıyor ama o sayfaların adları Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/4. Hafta 2010 şeklinde. Avrupa Yakası (5. sezon)/Özet şeklinde açıldığında özet maddeler, "madde" alan adında yer alıyorlar. Bu da madde sayısında yanlış bilgilendirmeye yol açtığı gibi, kategorisiz sayfalarda da sıralanıyorlar. Bunların adlarının Vikipedi:Haftanın seçkin listesi/..... şeklinde değiştirilmesi gerekmez mi, yoksa böyle olmasının başka bir nedeni mi var? Sevgiler, saygılar, iyi vikilemeler--Merube 89msj 16:42, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:47, 11 Ocak 2010 (UTC)

Sayı şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfo,

Eğer sadece seçkin olan madde, resim ve listelerin yer alacağı kategoriler oluşturursak (bunu yıldız şablonlarına yeni bir kategori koyarak yapabilir, sonra kategoriyi gizli yaparak maddelerde gereksiz bir kategori oluşmasını önleriz), o zaman aşağıdaki kodla (kategori yeni kategori olacak şekilde tabii) otomatik olarak tutabiliriz sayıyı:

  • {{PAGESINCATEGORY:Vikipedi seçkin maddeler}}
  • {{PAGESINCATEGORY:Vikipedi seçkin listeler}}
  • {{NUMBEROFFILES:Vikipedi seçkin resimler}}

Sonuçta oluşan şu:

  • 16
  • 13
  • 40.466

Gördüğün gibi süreç sayfaları da dahil oluyor bu şekilde, o yüzden yeni bir kategori üçlüsüne ihtiyacımız var. Ne diyorsun?

Vito Genovese 16:03, 11 Ocak 2010 (UTC)


İki iş de tamamdır. Yalnız bu özetlerde listeden eser yok, hep giriş paragrafı konmuş. Listelerden de bir parça koysak harika olacak.

Vito Genovese 17:19, 11 Ocak 2010 (UTC)


Sakınca elbette yok da, maddeleri tartışma sayfalarına kıyasla daha iyi kontrol ediyormuşuz gibi geliyor bana, ayrıca seçkin maddeler için son değişikliklerde de "son SM değişiklikleri" kısayolu düşünüyordum. Tartışma sayfası vandalizmi bu sayının şaşmasına neden olmaz mı?

Vito Genovese 20:13, 13 Ocak 2010 (UTC)


Yok, benim asıl demek istediğim şu bağlantıyı son değişiklikler üst menüsüne koyarak maddelerde yapılan değişiklikleri daha iyi kontrol edebilme durumuydu. Böylelikle SM'lerin kendisini tartışma sayfasından daha iyi koruyabileceğiz ve tartışma sayfası şablonunun çıkarılmasını görme ihtimalimiz madde yıldızının çıkarıldığını görme ihtimalimizden daha düşük olacak demek istemiştim. Süzgeç aklıma bile yoktu o mesajı atarken.

Ama sen söyleyince gerçekten de süzgeç kullanımı da işlevsel olur diye düşünmedim değil. Onu halledeyim bir iki güne.

Asimetri olayında da hakkın var, resmin kendi sayfasını rahat rahat doldurabiliyor oluşumuzdan kaynaklanan bir durum, zaten resimlerin hiçbiri de bizde yüklü değil, hepsi Commons'ta. Simetri sağlayarak resimlerin şablonunu da tartışma sayfasına taşımaya niyetlendin mi niyetlenmedin mi, mesajından çıkaramadım ama hiç cazip gelmiyor o olası senaryo, onu not düşmüş olayım aklımdayken.

Şablonların nasıl olduğunun dediğim gibi pek önemi yok, zaten şu madde geçmişi şablonunu tamamladığımız zaman, madde ve listelerde zaten SM, ESM, SL, ESL şablonları değil, bu madde geçmişi şablonu tek başına kullanılacak. Mesaja başlarken bu aklımda yoktu ve şimdi hatırladım, bu durumda kategorinin yıldız şablonlarında kalması daha mantıklı göründü bana, zira madde geçmişi şablonunda şu an bile milyon tane değişken var, o kategoriler işi çok bulandırır ve tartışma sayfası vandalizmi ile çok fazla sayı sapması yaşanır gibi geldi bana şu an. Mesaja başlarken "fark etmez" anafikriyle yola çıkmıştım halbuki :)

Vito Genovese 18:26, 14 Ocak 2010 (UTC)

Özet listeler[kaynağı değiştir]

Hedda'nın bahsettiği özetler Seçkin Listeler için. Bunlar anasayfaya hiç çıkmayacağı için tarihe dayalı adlandırılmalarına gerek yoktu. Bunlar Vikipedi:Seçkin içerik sayfasında görünecekler. O sayfa her açıldığında farklı madde ve resimleri gösteren bir programlamaya sahip (Vikipedi:Seçkin içerik/Listeler); resimler için olan Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim ve maddeler için olan Vikipedi:Seçkin içerik/TarihMadde sayfaları gibi. Daha tam işim bitmedi, haklısınız bunları kategorilendirmek lazım (Kategori:Vikipedi seçkin liste özetleri altına girecekler). Bu özetlerin maddelere ait alan adında bulunmamaları gerektiği konusunda da haklısınız, onları Vikipedi alan adına kaydıracağım (yani Lost (5. sezon)/Özet yerine, Vikipedi:Seçkin içerik/Listeler/Lost (5. sezon) olacaklar). Teşekkürler. --İnfoCan 23:19, 11 Ocak 2010 (UTC)

İlginiz için çok teşekkür ederim. SL'lerimizi sergileyeceğimiz böyle bir sistem çok iyi olmuş, elinize düşüncenize sağlık. İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 23:30, 11 Ocak 2010 (UTC)

Selam Can. Golda Meir2 gösterdim ve sonra Gold Meir3'ü farketim ve onu da ekledim. Ancak hangisinin daha güzel olduğu tartışmadık (sadece resmi ekleyip tartışma açmayı unuttum). Ne yapılmalı acaba ? Takabeg ileti 14:57, 12 Ocak 2010 (UTC)

Tekrar selam. Yeni1 daha güzel gibime geldi. Özellikle kontrast açısından. Flyer2 tercih ettiğimize göre Meir2'nin tercih edilmesi normal, bence. Gerekirse tekrar SRA gösterilsin diyorum. Aslında fazla iş çıkmasın düşüncem de var :) İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 15:02, 12 Ocak 2010 (UTC)
Geç kaldım : ( Yine de tamamdır. Tartışılsın. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:03, 12 Ocak 2010 (UTC)

İkinci hafta[kaynağı değiştir]

Selam İnfo,

Basit bir satır arası sadece :)

Sevgiler

Vito Genovese 17:57, 12 Ocak 2010 (UTC)

Seçkin resim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

  • Seçkin resim oylamalarında uzun zamandır fikir birliğinin kanıtı olarak karşı oy sayısı + 4 kadar destek oyu olmasını bekliyorduk. Fakat şu uygulamada bunu göremedim. Niçin böyle bir uygulamaya gittiniz? Ayrıca seçkin resim seçme oylamasında, başka bir resmin seçkinliğinin alındığını gördüm. Bunu hangi yönergeye dayandırıyorsunuz? --.dsm. 15:36, 14 Ocak 2010 (UTC)

"Seçilebilmeleri için fikir birliğine ulaşılması ve en az 4 "destek" oyu almaları gerekmektedir" diyor, 5 destek 2 olumsuz vardı. 5 > 4 ve 5/7 = %86 fikir birliği açısından bu yeterli bir oran. --İnfoCan 16:07, 14 Ocak 2010 (UTC)

  • Ben size geçmişteki genel uygulamayı söyledim ve bu uygulamayı takip etmemenizin özel bir nedeni var mı diye sorma gereği duydum. Bu arada 5/7'lik oran %86 değil, %71 yapıyor. İkinci soruma yanıt vermemişsiniz? --.dsm. 16:21, 14 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Biraz yoğundum, bu yüzden uzun sürdü, kusura bakmayın. Ama sonunda Ankara karayolları haritası hazır. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 19:09, 14 Ocak, 2010 (UTC)

Tamam. Dedikleriniz üzerinde çalışırım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 19:39, 14 Ocak, 2010 (UTC)

  • Merhaba; bugün hiç siteye bakamadım, onlara zaman ayırmak gerek, yarın zaman olursa halletmeye çalışırım. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   23:14, 15 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, şu konuda kimseden cevap gelmeyince kuskuya dustum, abuk bir laf mi ettim? diye. Bir bilene danismak istedim konu seckin icerik olunca. Yorumlarima katilirsiniz katilmazsiniz o ayri bir konu, maddeyi elestiris seklimde bir hata var mi? Tesekkurler, selamlar --Coriolis 18:42, 16 Ocak 2010 (UTC)

tesekkurler yanitlar icin, resimlerle ilgili belirtmeye calistigim sey thumbnaillarin daha buyuk olabilecegi idi. Yoksa tabi, merak eden tikliyor :). Selamlar --Coriolis 21:30, 17 Ocak 2010 (UTC)
Estağfurullah. Herhalde kimse maddeyi sizin kadar dikkatli okumadığı için o cevapsızlık bence afallamış bir sessizlikti  :-). Maddenin ilk yazarı Vikipedi'yi terketmiş olduğu için eleştirileri doğrudan cevaplayabilecek kimse yok ortada. Doğrusu ben de son zamanlarda meşgul olduğumdan henüz o maddeye fazla dikkatimi veremedim, az evvel sizin yorumlarınız konusunda düşüncelerimi yazdım. Maddenin durumu o kadar fena değil ama gene de bir elden geçmesi gerekiyor. Acaba siz maddenin İng. wiki'deki haliyle buradaki halini bir karşılaştırıp gereken düzenlemeleri yapabilir misiniz? İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 21:31, 17 Ocak 2010 (UTC)
Açıkçası benim konu ile ilgili fikrim yok, zaten tespit ettiklerim konudan ziyade maddenin kendi içindeki problemlerdi. En son Sigitolo uğraştı bir miktar. Onu da ben bıktırdım sanıyorum :). Kendisi belki yardımcı olmak isteyebilir. Selamlar --Coriolis 22:25, 17 Ocak 2010 (UTC)
Bugun biraz vakit harcadim, bastan sona gozden gecirdim maddeyi, ingilizcesi ile karsilastirdim. Sinav donemi giriyorum bir daha bu kadar uzun sureli bakamam herhalde. Konu ile ilgili bilgim sinirli, sadece ingilizcesine bakarak ve temel vikipedi kurallarina uymaya calisarak bir iki problemi daha su yuzune cikardim gunahimla sevabimla. Bundan sonrasini arkadaslar halleder saniyorum. Selamlar--Coriolis 01:56, 23 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, yılan hikayesi maddenin bu sürümündeki değişikliği neden geri aldın acaba? Problem mi vardi? Selamlar --Coriolis 22:48, 10 Şubat 2010 (UTC)
    • Rica ederim, tekrar hallettim. iki sinav arasi bir iki duzeltme daha yapasim gelmisti sadece. Maddenin maalesef hala eksigi var --Coriolis 16:41, 12 Şubat 2010 (UTC)

Slmlar. Bu resmi tekrar aday göstermek istiyorum. Ancak adaylık sayfasında herhangi bir değişiklik yapılamaz diyor ve aday göstereceğim sayfada tekrar bu ibare çıkıyor. Sorunu nasıl halledebilirim acaba. Yardımcı olursanız evinirim. Görüşmek üzere.--Ahzaryamedmesaj 11:44, 18 Ocak 2010 (UTC)

Eğer Gökada maddesinin adı galaksi olursa madde SM seçilecek mi?Ayrıca Avrupa tarihi şu haliyle sizce SM olur mu?İlgilenirseniz ve bilgilendirirseniz sevinirim.--Drlp ileti 16:00, 18 Ocak 2010 (UTC)

İnfo,

Akran ile kastedilen peer sanırım?

Eğer öyleyse birebir karşılık seçmek yerine, yorum katarak bir karşılık bulalım ve kullanalım bence. Yapay kaçacak zira böyle. Akranlık sadece yaş için kullanılıyor, TDK toplumsal durum gibi boyutları da katsa da.

Sen ne dersin?

Vito Genovese 21:38, 19 Ocak 2010 (UTC)


Vikipedi'nin popüler olmayan doğruları kullanarak yaygınlaştırması fikrini seviyorum aslında, böyle düşündüğümde bu sayfanın da bu adla kalmasına doğru kayıyorum şiddetle.

Kolay gelsin diyeyim :)

Sevgiler

Vito Genovese 23:09, 19 Ocak 2010 (UTC)

"Kuvayımilliye‎"?[kaynağı değiştir]

Tartışma:Kuvayımilliye‎'ye bir bakabilir misiniz? --İnfoCan 18:21, 19 Ocak 2010 (UTC)

Vay vay. Bakıyorum. Takabeg ileti 05:08, 20 Ocak 2010 (UTC)
Birde Bu niye gösterilmedi ?? Takabeg ileti 14:19, 20 Ocak 2010 (UTC)

Fare resmini unutmuştum, şimdi aday gösterdim. Bu arada aday göstermek istediğim şu resim var. Bu çizim "Knowledge graphics" sahasında bir klasik sayılıyor. SR başvurum da hazır ama 1812 Rusya işgali maddesinin açılması lazım, şu anda zamanım yok, başka projelere daldım. Maddeyi sen açmak ister misin? --İnfoCan 15:42, 20 Ocak 2010 (UTC)

Dosya:Minard.png ben de bakıyordum ve maddenin açılmasını istedim. Konusu bayağı geniş ve benim gücüm yetmiyor. Takabeg ileti 15:47, 20 Ocak 2010 (UTC)

Solunum sistemi[kaynağı değiştir]

Selamlar, öncelikle ellerinize sağlık türkçeleştirme için. Bir iki ufak şey dışında sorunsuz gayet güzel bir çalışma. Yorumlarımı adaylık sayfasında belirttim, biraz uzunmuş gibi görünebilir ama hep ufak tefek şeyler. Teşekkürlerimi de özel olarak da sunmak isterim böyle bir çalışmaya imza attığınız için, ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 22:33, 20 Ocak 2010 (UTC)
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler, yorumlarınız sayesinde çizimin etiketlendirmesi daha bilgilendirici oldu. Biliyorsunuz, tıp dili çok fazla yabancı dillerin etkisi altında kalmış, bazen gereksiz yabancı terimler kullanılıyor (yatay yarık yerine horizontal fissür demek gibi). Umarım resmin son durumunu uygun bulursunuz. Larinks konusunda resmin estetiğini bozmadan nasıl bir ekleme yapabileceğim konusunda kararsız kaldığım için o eklemeyi şimdilik yapmadım ama öneriniz varsa veya kendiniz eklemek isterseniz (Inkscape programını kullanmak lazım), yapalım tabii. --İnfoCan 16:08, 21 Ocak 2010 (UTC)
Fikrimi sorduğunuz için ben çok teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Tıp dili konusundaki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum, ne yazık ki böyle gelmiş böyle de gidiyor. Resimlere eklemeler konusunda bilgili olmadığımdan hiç bulaşmayayım en iyisi :). Bu hali de gayet güzel zaten, larinks olmasa da olur. Bu arada bir ufak ricam daha oldu adaylık sayfasında :), mukozal örtü ile ilgili. Böyle bir resmi türkçe vikiye kazandırdığınız için tekrar çok teşekkürler. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 16:19, 21 Ocak 2010 (UTC)
  • Selamlar. Yurt Ansiklopedisi'nde Ankara ilinin eski sınırları var. İşinize yarayabilir. Hatta bütün illerin sınır tarihini yapabiliriz böylece. Ayrıca bir sorum olacak. Ben İE kullanmaktayım. Genelde sorun olmuyor ama bugün nedense Vikipedi'de sayfaları gezerken, değişiklik yaparken sorunlar oluyor. Bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor sizce? İE'den mi yoksa genel bir sorun mu?--Gökçє Yörük mesaj 17:20, 21 Ocak 2010 (UTC)
  • Yanii, tabiki de baştan yapılacak o kesin. Gerçekten çok faydalı olacağını düşünmekteyim. O haritalara ulaşmaya çalışacağım. Ayrıca Emirr Ankara ili sayfasının bilgi kutusunda bulunan ilçeleri gösteren haritada birkaç küçük değişiklik yapmalı. Normal ilçelerin sınırları kalın olmalı. Merkez ilçeleri arasındaki sınır ince olmalı. Böylece daha belirgin olur. Cevabınız için teşekkürler ayrıca. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 18:53, 21 Ocak 2010 (UTC)
  • Şehirler ve ilçeler öyle olabilir. Fakat diğer konuda bence öyle olmamalı. Çünkü onlar sonuçta merkez ilçesi. Yani merkez ilçesi bölünerek oluşturulmuş. Hepsi bir ilçeyi meydana getiriyor. İngilizcede ne deniyor onlara urban district mi ne deniyor. Diğerlerine de rural...--Gökçє Yörük mesaj 20:22, 21 Ocak 2010 (UTC)

Bir ton koyu renk yaparsak karışıklık olur. Ancak sınırları daha ince yapabiliriz. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 19:37, 21 Ocak, 2010 (UTC)

Maddede verilen bayrak Commons'ta silinmeye aday [2]. Bu bayrak TRT tarafından 1969'da uydurulmuştur, bunu bilgi kutusunda sanki tarihi bir gerçekmiş gibi göstermek doğru değildir, onun için çıkarıyorum. Ansiklopedik bir bilgi olarak TRT'nin bu girişiminden bahsedilebilir ama bunun için maddede ayrı bir bölüm açılmalıdır. --İnfoCan 18:32, 30 Kasım 2009 (UTC)

en yetkili kurum olan Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızı simgeleyan imparatorluklardan olan gaznenilerin bayrağı da trt bayrağı le aynı. Tsk 10 sınıf milli güvenlik kitabında da aynı bayrak var . UYDURMA olma imkanı sıfır cumhurbaşkanlığı -- Son kahraman ileti 19:47, 23 Ocak 2010 (UTC)

::Cumhurbaşkanlığı siyasi bir kurumdur, akademik değil; Vikipedi'ninki gibi doğrulanabilirlik ilkeleri öncelikli değildir. Ona bakarsanız Güneş Dil Teorisi de Atatürk tarafından desteklenen bir görüştü, dil bilimciler tarafından desteklenmeyen bu görüşün okullardaki eğitimi Atatürk'ün ölümünden sonra ortadan kalktı. Vikipedi'de verilen bilgiler güvenilir kaynaklara dayandırılmalıdır. 16 Türk devletinin bayrakları konusunda şu kaynakta ciddi bir eleştiri var. Buna karşın bu bayrakların doğruluğuna dair bir bilimsel yayın bulamadım. Bu bakımdan Gazne bayrağının doğruluğu halen oldukça şüpheli görünüyor. --İnfoCan 15:40, 26 Ocak 2010 (UTC) '* cumhurbaşkanlığı ve TSK ve hatta TRT güvenilir kaynak değil mi? 30 Ağustos Zafer Bayaramı Törenlerinde görülen Gazneliler Bayarağına (diğer 16 Türk bayrağı da dahil) neden kimse karşı çıkmıyor. Senin gösterdiğin kaynak güvenilir değil. -- Son kahraman ileti 09:16, 27 Ocak 2010 (UTC)

  • Rica ederim fakat siz nasıl aştınız? (Uygun bir zamanınızda ufak bir açıklamada bulunursanız sevinirim.)
    Teşekkürler, İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 17:36, 26 Ocak 2010 (UTC)

Kapat düğmesi[kaynağı değiştir]

Anladığım kadarıyla Monobook.js üzerinden eklenenler toptan gitti İnfo. Bugünlerde sunucular yanarlı dönerli, alevli meyve tabağı modunda olduğu için bekliyorum gelsin diye.

Vito Genovese 15:00, 27 Ocak 2010 (UTC)


Sunucu değil, ben bozmuşum. Şimdi düzelmiş olması lazım?

Vito Genovese 15:17, 27 Ocak 2010 (UTC)

  • selam infoCan, bu karara bayıldığımı söylemek için uğradım.. :) kolay gelsin. --ki bl 16:53, 28 Ocak 2010 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Respiratory system complete tr.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Takabeg ileti 19:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tugboat diagram tr.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Takabeg ileti 19:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Bicycle diagram-tr.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Takabeg ileti 19:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Human skull side bones tr.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Takabeg ileti 19:16, 28 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba İnfo; mesajı geç gördüm bir de sıradan gidince ancak zaman buldum. Sorum şurada: Bir ara Mach ya da Sağlamcı imdb'de yer alan bir Türk sanatçıyla ilgili bir hatayı birkaç kez yazışıp düzeltmişti. Ama olmayan bir sanatçıyı : {{Kenan Erbaş]] nasıl ekleyebileceğimiz hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırım imdb nin "pro" olmayan kısmına ekleme yapılabiliyor. Denemeye değer sanki.. İşin kötüsü İng. bilgim ve zamanım yetersiz.  Levent İleti Katkılar   22:28, 28 Ocak 2010 (UTC)

Selam Can. Kullanıcı:Mirada Napolyon'un Rusya Seferi maddesini açtı. Haberin olsun. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:21, 29 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar. Geçmişte köy çeşmesinde aldığımız bir karara göre Rangers Futbol Kulübü maddesinin adını Rangers FC olarak değiştirilmesi gerekiyor. Birçoğunu standartlaştırmıştık ama, bu kalmış demekki... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:12, 30 Ocak 2010 (UTC)

Ellerine sağlık...--вяí¢αи76ileti 14:18, 30 Ocak 2010 (UTC)